__MAIN_TEXT__

Page 30

PÅ TOMANDSHÅND “Jeg har stiftet bekendtskab med begrebet endeløs kærlighed. Det er for sindssygt! Hver dag lærer jeg at føle mere og mere. Det er en eksplosion af alt, følelser og natur, der bliver rettet og samlet i ét lille væsen,” siger Sofie Linde om sin datter Trine på nu 10 måneder, som hun kærligt kalder Trillerten.

“Det var i virkeligheden, når Trine var allermest levende i maven, det var rarest at være gravid,” fortæller Sofie Linde.

I oktober debuterede Sofie Linde som forfatter med bogen ‘Fårking gravid’. Den er baseret på ærlige dagbogsnotater, som Sofie Linde skrev under graviditeten.

Sofie Linde prøvede at lære sig selv at grine af sit udseende i graviditeten. Her har hun og Joakim, hendes mand, klædt sig ud. ‘Det var sgu da sjovt. Sådan noget skal vi gøre mere af, kan jeg mærke. Ellers visner min selvtillid,’ skriver Sofie Linde i sin nye bog ‘Fårking gravid’.

min krop og mit udseende. Jeg var SÅ stor. Og immobil. Og det håndterede jeg ved at tude.” Da Sofie Linde var få uger fra at føde sin datter, var hun stadig vært på tv-programmet ‘X Factor’ og havde dermed over en million seeres øjne rettet mod sig. “Lige der følte jeg mig faktisk pæn, fordi jeg var blevet stylet. Så det var rigtig rart. Og jeg fik mange komplimenter for mit udseende, så på den måde var det jo også okay. Jeg har egentlig aldrig haft noget imod at se lidt skør ud på fjernsyn. Det er ikke dér, min forfængelighed ligger. Hvis du skal ramme mig, skal du sige, jeg gør et dårligt stykke arbejde.” Når Sofie Linde igen står på ‘X Factor’-scenen til januar, ser hun med garanti lige så farverig og enestående ud, som hun plejer. Men du skal ikke regne med, at hun er en streg i luften. “Jeg tabte 20-25 kilo relativt hurtigt efter, at jeg havde født. De sidste 15 kilo skal jeg arbejde for. Det er svært for mig at prioritere. Når Trine er gået i seng, vil jeg meget hellere se en serie med Jokke end at løbe en tur. Alt det vigtige i mit liv spiller. Og hvis den dag kommer, hvor min vægt igen begynder at fylde meget, skal jeg da nok prioritere at træne. Måske kan jeg endda lære at holde af det!”

“Jeg kom fra dommedagstanker, da jeg var gravid og var stensikker på, at jeg ville få et spastisk lammet barn, og at der ville være en masse ting i vejen, vi ikke havde opdaget i graviditeten. Så bare det, at hun fungerede og var sund og rask, var et langt ude succeskriterie for mig,” fortæller Sofie Linde, der nu har været mor i længere tid, end hun var gravid. Og hun ELSKER det. “Fordi jeg syntes, det var så hårdt at være gravid, var det en forløsning at få et barn. Jeg var meget forberedt på, hvad det ville sige at være mor. Og jeg hader det meget mindre, end jeg havde troet, jeg ville. Jeg er faktisk rigtig glad og trives! Der er da nogle situationer, som kommer bag på mig, og som er så absurde, at jeg er nødt til at skrive dem ned i min dagbog. Jeg har stået i en bank med Trine, der havde skidt sig selv op i nakken, uden pusletaske og langt hjem. Men mit sind er blevet lettere. Og det gode er, at der nu skal virkelig meget til at slå mig ud af kurs.”

Jeg har egentlig aldrig haft noget imod at se lidt skør ud på fjernsyn. Det er ikke dér, min forfængelighed ligger.

HAR FÅET ET LETTERE SIND I ‘Fårking gravid’ beskriver Sofie Linde også den frygt og usikkerhed, der overmandede hende i graviditeten. Hvert andet øjeblik var hun overbevist om, at baby var død inde i maven, eller at den var alvorligt syg. Hvor tankerne kom fra, ved hun ikke, fortæller Sofie Linde i dag. Og heldigvis så alt da også meget lysere ud, da Trine endelig meldte sin ankomst – og viste sig at være lige præcis, som hun skulle være. 30 Kulør | December 2018

REN OVERLEVELSE Sofie Linde er dog heller ikke bleg for at sige, at hun også er kommet på arbejde med Trine. “Det er hårdt at være mor. Det er jo bare hårdt arbejde at passe et lille barn. Helt lavpraktisk har jeg gang i noget hele tiden. Enten er jeg aktiv, for at Trine kan sove, og når hun sover, bruger jeg det break til at rydde op eller lave mad til hende. Jeg laver noget hele tiden, men synes på samme tid ikke, at jeg har tid til noget som helst. Det er svært at sige, hvad der helt præcist er hårdt. ALT er hårdt. Men jeg oplever det ikke som svært eller for hårdt.” Sofie Linde ligner nu heller ikke en træt og udkørt mor. Og det skyldes ikke kun, at Trine er sød ved sine forældre om natten.

Profile for Kulør

Kulør december 2018  

Kulør december 2018  

Profile for kuloer
Advertisement