__MAIN_TEXT__

Page 25

5 MEST NØDVENDIGE

Se dem igen og igen og igen

Julens største filmhit Det er simpelthen ikke rigtig jul, hvis disse klassiske julefilm ikke er løbet hen over skærmen til hygge for både store og små. Tekst Redaktionen Foto PR

1

Mest til mor og far

‘Love Actually’ Hyggelig, hjertevarm og umiskendeligt britisk. Den måske mest romantiske julekomedie nogensinde. En guirlande af små kærlighedshistorier spinder sig ind i hinanden på kryds og tværs. I filmen følger vi otte forskellige par, som på hver deres måde kæmper med kærligheden over julen. I hovedrollerne ses blandt andre Keira Knightley, Laura Linney, Colin Firth, Liam Neeson, Hugh Grant og i en mindre birolle Rowan Atkinson.

2

Den animerede

‘Polar­ekspressen’ Det er ikke nemt for drengen Billy at tro på julemanden, når resten af familien insisterer på, at alt det der med kane, rensdyr og alfer bare er noget sludder. Billy får dog et noget andet syn på sagen, da han juleaften bliver hentet af et eventyrligt eksprestog, der fragter Billy og andre heldige børn til Nordpolen for at besøge julemanden.

3

Til den juletrætte teenager

‘How the Grinch Stole Christmas’ Ved byen Whoville bor den seriøst sure Grinchen, hvis hjerte er to numre for lille. Alle de glade indbyggere i Whoville elsker julen og er godt i gang med at forberede hjerternes fest. Men er der noget Grinchen hader, så er det jul. Han kan simpelthen ikke udstå den. Og pludselig får Grinchen en vidunderlig hæslig idé. Han beslutter at tage ned til Whoville og én gang for alle få afskaffet den irriterende jul.

4

Klassikeren fra en svunden tid

‘Meet Me in St. Louis’ Filmen, der introducerede klassiske amerikanske julehits som ‘The Trolley Song’ og ‘Have Yourself A Merry Little Christmas’! ‘Meet Me in St. Louis’ er en musical med skønne Judy Garland i hovedrollen og foregår i St. Louis i 1903. Her lever familien Smith et stille liv i deres herskabelige villa, men de får et chok, da faren, Mr. Smith, pludselig bekendtgør, at familien skal flytte til New York.

5

For hele familien

‘Alene hjemme’ ‘Alene hjemme’ handler om familien McCallister, der tager på juleferie til Paris og glemmer sønnen Kevin hjemme i Chicago. Til at starte med nyder Kevin sin nyvundne frihed, men han bliver hurtigt nødt til at lære at klare sig alene, da to indbrudstyve forsøger at trænge ind i familiens hus. Kevin beslutter sig for at bekæmpe forbryderne med beskidte kneb, hvilket udvikler sig til åben krig imellem ham og tyvene.

December 2018 | Kulør 25

Profile for Kulør

Kulør december 2018  

Kulør december 2018  

Profile for kuloer
Advertisement