__MAIN_TEXT__

Page 20

EN AF DE LOKALE Nykøbing Falster

Højt fra træets grønne top Solvang Juletræer på Nykøbing Falster er et familieforetagende, som har solgt juletræer i snart 20 år. Kom med ejeren, Gerner Olsen, rundt mellem julens vigtigste træ. Tekst & foto Carsten Bundgaard

NYE TRÆER PÅ VEJ Gerner Olsen har plantet 2.000 nordmannsgraner og 200 rødgraner i år, så han krydser fingre for godt og vådt vejr. “De skal gerne have noget vand fra naturens side,” siger Gerner.

LIVSGIVENDE ARBEJDE Gerner Olsen er ude for at klippe gran til en æresport, og det foregår på samme måde, som når han skal klippe pyntegran til kirkegårdene. “Jeg har yderligere seks hektar, og det var meningen, at de skulle være plantet til,” fortæller Gerner, der desværre blev syg med en blodprop i hjernen, så det blev ikke til noget. For Gerner har det været godt at have plantagen at passe oven på sygdomsforløbet, for det har været rart at have noget at se til, og det har været med til at give Gerner en tro på livet efter sygdommen.

VILD MED JUL “Jeg har altid holdt af jul. Da jeg var barn, gik jeg altid i kirke i julen, men det har det knebet med den seneste tid,” siger Gerner Olsen, der nu som regel bruger søndagen på at sælge juletræer. Gerner synes, at det er en hyggelig familiehøjtid, og så længe man har børn, er der ikke noget bedre.

20 Kulør | December 2018

Profile for Kulør

Kulør december 2018  

Kulør december 2018  

Profile for kuloer
Advertisement