Page 8

SPAR I HVERDAGEN

SPAR PÅ VANDET 1

Køl vandet ned i køleskabet Et glas helt koldt vand er noget af det allerbedste. Men det kan godt tage lidt tid og en del rindende vand, før drikkevandet i hanen er koldt nok – og det koster dyrt på vandkontoen. Derfor kan du spare meget på vandet, hvis du hælder vandhanevand i kander, og lader det blive koldt i køleskabet.

2

Efter noget tid tørrer din mascara ind, men du kan nemt puste liv i den og dermed bruge den i længere tid. Dryp et par øjensaltvandsdråber ned i mascaraen, så vil du kunne bruge den med det samme.

BILLIG BØRNELEG

Skift den dyre modellervoks ud med nem og billig trylledej. Én portion kræver kun 2 dl hvedemel, 2 dl fint salt og 1 spsk. olie, og så er I klar til at forme sjove dyr og skægge figurer sammen. Økologisk Hvedemel fra Grøn Balance, 16,95 kr.

Tip!

Gå altid efter den laveste literpris på alle dine varer for at se, hvor du får det billigste produkt– selv tandpasta er der penge at spare på, hvis du går efter den, der er billigst per liter.

8 Kulør | April 2019

Vidste du, at … du kan spare strøm ved at tø dine frostvarer op i køleskabet? Køleskabet får kulde fra frostvarerne og skal derfor producere mindre strøm.

3

Fyld maskineriet godt op Sørg for altid at fylde både opvaskemaskine og vaskemaskine godt op, inden du sætter dem i gang med at vaske. Ved at vente med at tænde for maskineriet, til du har fået fyldt henholdsvis tøj og service nok i, sparer du masser af vand.

Overblik og sparetips

Måske kender du også følelsen af, at pengene forsvinder ud i den blå luft måned efter måned, men med appen ‘Spenderlog’ kan du få det forkromede overblik over, i hvilke butikker og på hvilke varekategorier du bruger dine penge. Ud over at illustrere dit forbrug giver den dig tips til, hvordan du kan få mere ud af dine penge. Du skal blot koble dit dankort til appen, som henter og analyserer dine forbrugsinformationer.

Tekst Camilla H. Gjedde Foto Shutterstock Kilder vandcenter.dk, mst.dk

Genopliv mascaraen

Service direkte i opvaskeren Inden tallerkener, bestik og kaffekrus ryger i opvaskeren, får det lige en tur under den varme hane. Men det er slet ikke nødvendigt at skylle det af inden, da nutidens opvaskere snildt selv kan fjerne alt snavset. Så spar du dit vandhanevand, og lad opvaskeren gøre det beskidte arbejde.

Profile for Kulør

Kulør April 2019  

Kulør April 2019  

Profile for kuloer
Advertisement