Page 7

SPAR I HVERDAGEN

SPAR PÅ DEN SKADELIGE KEMI 1

Vask før brug Nyt tøj, håndklæder, viskestykker og sengetøj – det er ikke et problem hurtigt at få købt en masse nye tekstiler på shoppeturen. Men ikke desto mindre slæber du en masse unødige kemikalier med hjem. Derfor er det en god idé altid at vaske de overflødige kemikalier af den nye skjorte eller de nye håndklæder, inden du tager det i brug.

2

Tekst Camilla H. Gjedde Foto Shutterstock Kilder vandcenter.dk, mst.dk

Lav varieret mad En varieret kost har rigtig mange fordele, men en af de lidt anderledes fordele er, at det hjælper dig til at undgå store mængder af én slags kemikalie. Al mad indeholder forskellige spor af kemikalier, men ved at variere din kost og ikke spise for meget af den samme råvare undgår du at ophobe store mængder af den samme type kemikalie – og dét er godt.

3

Drop spraydåsen Sko, jakker og tasker har brug for imprægnering for at stå distancen mod vind og vejr, men spraydåserne med imprægnering er fyldt med kemikalier. Det er næsten umuligt at undgå indåndingen af kemikalierne fra spraydåsen, når først det er i luften, og derfor er det en god idé at skifte spraydåsen ud med en imprægnering, du kan påføre ved hjælp af en svamp eller en pumpe.

Nem urtehakker

At hakke frisk basilikum til tomatsalaten kan være et værre besvær, for de friske urter er svære at hakke og sviner en del på skærebrættet. Lav i stedet din egen lille urtehakker, hvor det eneste, du skal bruge, er dine krydderurter, et glas og en saks. Du putter bare krydderurterne ned i glasset, og så klipper du krydderurterne nede i selve glasset – det sparer dig for tid, rod og besvær.

Tip!

Frys resten af fløden ned i isterningebakker, og tag dem op ved lejlighed, når sovsen eller iskaffen lige skal have lidt ekstra kræs.

Alt-i-et til rengøringen

Spar både penge og kemi i hverdagen ved at bruge ét universalprodukt til rengøring i køkkenet og badet. Det er fri for skadelig kemi og kan bruges på de fleste overflader. Grøn Balance Universal Rengøring, 19,95 kr.

Vidste du, at …

du kan se, hvor meget unødig kemi der er i dine ­produkter ved at scanne dem i appen ‘Tjek kemien’?

KØL NED MED VANDBALLONER

Der er ingen grund til at købe nye køleelementer, når du skal pakke picnickurven eller gøre madpakkerne klar til den lange køretur – du kan bare bruge børnenes rester af sommerens vandballoner. Fyld vandballonerne godt op med vand, smid dem i fryseren natten over, og vupti, så har du sparet både penge og tid på at lave dine egne køleelementer.

April 2019 | Kulør 7

Profile for Kulør

Kulør April 2019  

Kulør April 2019  

Profile for kuloer
Advertisement