Page 60

DEN KREATIVE

1

2

Byg et plantestativ til dine ærteblomster Det skal du bruge:

 amle trækasser, her er brugt æblekasser G Groft sækkelærred Pottemuld Bambuspinde (byggemarkeder eller planteskoler) Næb 1 lang pind – eventuelt lidt kraftigere end bambuspindene Snor Forspirede ærteblomster i potter

Sådan gør du:

3

4

TRIN 1 Fór trækasserne med groft sækkelærred, så jorden ikke drysser ud gennem sprækkerne i kasserne. Det grove sækkelærred virker samtidig som dræn, så overskydende vand kan løbe fra, når du vander. Fyld kasserne godt op med pottemuld. TRIN 2 Byg et espalier af kraftige bambuspinde. Klip bambuspindene med et næb, så de er cirka to meter lange. Klip også den lange pind til, så den passer i længden til at kunne sidde på tværs af espalieret. Begynd med at stikke en bambuspind på skrå, helt ude i kanten af kassen. Fortsæt med at stikke bambuspinde på skrå hele vejen hen med cirka 25 cm’s mellemrum. TRIN 3 Stik nu bambuspinde skråt ned i jorden den modsatte vej, så bambuspindene danner krydser.

5

6

TRIN 4 Nu tager du den bambuspind, der skal ligge på tværs, og binder den fast ved hvert kryds med snor. Her er det godt med et par ekstra hænder til hjælp. TRIN 5 Plant gerne ud på en vindstille og overskyet dag. Både vind og sol kan nemlig gøre stor skade på de små, sarte planter. Tag forsigtigt de små ærteblomster ud af potterne, og plant dem i jorden. Plant både fortil og bagerst i kassen, så de kommer til at fylde. TRIN 6 Hjælp de små planter rundt om bambuspindene hele vejen hen. Så skal de nok kravle op selv i løbet af nogle uger. Vand planterne godt til med det samme. Hvis de små ærteblomster er lange og ranglede, er det godt lige at nippe toppen af, så de tvinges til at danne sideskud. Der skal være mindst tre blade tilbage på hver plante, når toppen er nippet af. Husk i øvrigt, at jo flere latyrus du plukker hen over sommeren, jo flere blomster vil planterne danne.

60 Kulør | April 2019

Profile for Kulør

Kulør April 2019  

Kulør April 2019  

Profile for kuloer
Advertisement