Page 52

KOM INDENFOR Endevæggen i spisestuen er malet i en mørkegrøn farve, der skaber kontrast til det store, hvide vitrineskab.

tryk. En anden del af oplevelsen ved Birgit og Erics indretning er alle historierne, som møbler og mindre ting fortæller. Der er nemlig både arvestykker og loppefund i parrets hjem, som gemmer på sjove historier. For eksempel stammer det turkise rullebord på kontoret fra Skive Sygehus, hvor Erics far var narkoselæge. Det er et tidligere operationsbord, men bruges nu til grønne planter og rosa keramik. Det store, hvide væg-til-væg-vitrineskab i spisestuen har parret fyldt med musselmalet stel, som pynter fint, men faktisk også bliver brugt dagligt. “Det smukke stel har vi fået foræret af Erics mor. Vi har et komplet stel til 12 personer, som i mange år bare stod pakket ned på et loft. Erics mor mente, at hvis der var nogen, der kunne finde ud af at bruge det, så var det os,” fortæller Birgit. Det er især tanken om at genbruge og at bevæge sig væk fra en brug-og-smid-vækkultur, der er grunden til, at parret finder det meste til deres hjem på loppemarkeder og i genbrugsbutikker. Og de er rigtig gode til at opsnuse, hvor de får fat i de virkelig gode fund. På badeværelset har de et badekar, der har haft en anden ejer før dem, og som blev deres ved lidt af et tilfælde. “Vores badekar med løvefødder fandt vi på en genbrugsstation. Det var splinternyt, men de tidligere ejere havde målt forkert i ombygningen af badeværelset, så badekarret pludselig ikke kunne komme derind, og de måtte opgive det. Ærgerligt for dem, men herligt for os,” smiler Birgit.

Dueslaget af teaktræ er parret særligt glade for. Det står i kontoret sammen med skrivebordet, som Eric har pudset og poleret, så træets årer rigtig kan ses.

ORANGERI OG UDESTUE AF GENBRUG I parrets orangeri emmer det af sommerhusstemning, for her er et godt lysindfald og grønne planter overalt. “Alt er malet hvidt og sort for at skabe en hyggelig stemning. Nu venter vi bare på, at vinplanterne spreder sig til loftet, så den sydlandske stemning for alvor kan indtage orangeriet,” siger Birgit og fortsætter: “Orangeriet er bygget af materialer fra et gammelt udhus. Alt er genbrug. Det er rustikt og hyggeligt, lige som det skal være. Det sildebensmønstrede gulv er lavet af de overskydende mursten fra udestuen, og alle vinduerne har vi fået af venner og bekendte,” fortæller Birgit. Interiøret i orangeriet er også genbrug, for eksempel har de købt det marokkanske kakkelbord brugt, og de rå stole omkring bordet har parret overtaget fra en lukket restaurant. Også udestuen har fine genbrugsvinduer, som var blevet kasseret, fordi glassene var buede og havde et slidt og umoderne udtryk. “De små sprossevinduer, som vi så brændende ønskede os til vores udestue, fandtes ikke i det virkelige liv. I hvert fald ikke i de præcise mål, vi søgte,” slutter Birgit. 52 Kulør | April 2019

Rullebordet er et arvestykke og var oprindelig et operationsbord.

De blå toner på billedvæggen ses også i keramikken på det runde sofabord, som er et af Erics mange fund på Lauritz.com. Bordet er designet af en tysk designer, der hedder Ilse, og er sendt helt fra Düsseldorf.

På første sal er der soveværelse, badeværelse og en stor, lys gang.

Profile for Kulør

Kulør April 2019  

Kulør April 2019  

Profile for kuloer
Advertisement