Page 12

TÆT PÅ MADEN

Miniguide

Det kan du spise på lammet Lammekølle er godt, men faktisk kan alt på lammet bruges i velsmagende retter. Lammekrone Lammekrone stammer fra den bedste del af lammets halsstykke og er meget mørt og lækkert. Steg lammekronen i ovnen, indtil den er rosastegt.

Lammeryg Lammeryggen er et lækkert stykke kød, der kan steges som en hel steg i ovn eller gryde.

Lammemørbrad Mørbraden er en af de magreste udskæringer på lammet. Den er meget mør, delikat og mild i smagen.

Lammekotelet Stammer fra den bagerste del af ryggen og er hurtig at tilberede. Steg koteletterne på panden, til de er rosa, og du har et saftigt stykke kød.

Lammekølle Lammekøllen er en populær udskæring og nok den del af lammet, de fleste af os har smagt. Køllen kommer fra dyrets bagben og er ideel at stege hel og skære i skiver.

Lammeculotte Et mindre stykke kød, der kommer fra det øverste baglår. Culotten er velegnet til ovn og grill. Steg den rosa, og skær den i tynde skiver.

Lammebov Fås både med og uden ben og er velegnet til braisering i ovn eller gryde, helstegt i ovn eller som tern i gryderetter. Boven indeholder bindevæv, så den kræver lidt ekstra tilberedning.

Lammebryst Brystet indeholder meget fedt, hvilket gør det fuld af smag, saft og kraft. Det er ideelt til en saftig rullepølse eller en rullesteg, hvor du ruller kødet omkring fars og urter.

TIP! 12 Kulør | April 2018

Lammeskank Skæres af den øverste del af lammets ben. Der er masser af smag og kraft i lammeskank, og det er velegnet til braisering. Det kræver dog en del tilberedningstid, da indholdet af bindevæv og sener er højt.

Påskelørdag er også ‘Fårets dag’, hvor gårde over hele landet åbner stalddørene ind til deres lam, så du kan få lov til at holde og klappe de små, der er fulde af spilopper. Find en gård i nærheden af dig på sheep.dk

Profile for Kulør

Kulør April 2019  

Kulør April 2019  

Profile for kuloer
Advertisement