Page 8

SPAR I HVERDAGEN

SPAR

på bil­ rengøringen

1

Vask dine måtter Det kan tage lang tid at gøre bilmåtter helt rene, men med en mikstur af vand, opvaskemiddel og hvidvinseddike i lige store mængder kan du nemt rengøre måtterne. Hæld miksturen på sprayflaske, spray de beskidte områder, vent i tre minutter, og børst efter med en børste.

2

Hold styr på dine r­ ecepter A P P Det er vigtigt at holde styr på dine recepter, og det kan du nemt gøre med appen ‘Medicinkortet’. I appen kan du se din aktuelle medicin og anmode om receptfornyelse, da appen samarbejder med de fleste praktiserende læger.

ketchup kan gøre kobber rent? Smør kobberet ind i ketchup, lad det virke i 10 minutter, skyl efter med varmt vand, og puds til sidst med en bomuldsklud. Gestus Ketchup, vejl. udsalgspris 13,75 kr.

TIP!

Spar på strømmen ved at lægge låg på dine gryder under madlavningen. Koger du halvanden liter vand med låg, bruger du nemlig cirka 33 procent mindre strøm i forhold til at koge samme mængde vand uden låg.

GEM DE GAMLE ­STEGEPANDER Undgå at bruge penge på nye underskåle til dine krukker ved at friske gamle, grimme stegepander op. Rens pandens overflade, pil håndtaget af, og mal i den farve, der passer til den pågældende krukke. Brug metalmaling, hvis panderne skal bruges udenfor.

8 Kulør | Oktober 2019

3

Helt ren kopholder Skidt gemmer sig rundt i kanten af kopholderen og kan være svært at få helt væk. Spray en gammel strømpe med rengøringsmiddel, sæt strømpen rundt om en kop, der passer ned i holderen, og kør den rundt heri. Strømpen opsamler det meste snavs fra kopholderen nemt og hurtigt.

Kilder: Bilstriben, FDM, Bolius, Haveuniverset, Idenyt

Vidste du, at …

Væk med fugleklatter Fugleklatter på lakken kan være stride at få af, og de kan ødelægge lakken. Vrid en blød klud op i sæbevand, og lad kluden ligge på fugleklatten i et par minutter, indtil klatten er opløst.

Profile for Kulør

Kulør Oktober 2019  

Kulør Oktober 2019  

Profile for kuloer