Page 7

SPAR I HVERDAGEN

SPAR i haven

1

Beskyt mod kulde og frost Du sparer masser af tid på blomsterarbejdet til foråret, hvis du gør dit forarbejde, inden kulden kommer. Dæk roser og hortensiaer med blade, halm og gran, og planlæg, hvor du kan stille dine citrustræer og georginer inden døre. De overlever nemlig ikke kulde.

2

Tag ukrudtskampen nu Ukrudt, der står vinteren over, vokser sig større og mere umedgørligt, så snart lys og varme kommer igen. Eksempelvis syner rødderne på græsspirer ikke af meget nu, men de udvikler sig vinteren over, så gør dit forarbejde, og spar masser af tid på ukrudtslugningen på sigt.

3

TIP!

Spar tid på at fjerne pletter fra eksempelvis tæpper og sofa ved at piske en tyk masse af en halv deciliter sæbespåner med en halv liter vand. Put massen på pletten, og lad det trække i 15 minutter. Tør pletten efter med en våd klud.

Tekst Camilla H. Gjedde Foto Shutterstock

Pas på krukkerne Kulde og frost kan springe de ikkefrostsikre krukker. Men tømmer du dem for jord og opbevarer dem tørt og lunt, eksempelvis i udestuen, skuret eller i garagen, indtil varmen kommer igen, kan du spare masser af penge på at købe, fordi du ikke skal købe nye krukker.

Smykker på budget Drop dyre smykkekits fra legetøjs- og hobbybutikker, og lav armbånd og halskæder ud af piberensere og perler med dine børn. Køb piberensere i forskellige farver og perler med huller, der er store nok til, at piberenserne kan gå igennem. Klip piberenserne til, put perler på, og bøj dem efter facon og længde.

Rent sølvtøj i en ruf Sølvtøj pynter på ethvert bord, men de færreste gider bruge tid på at pudse det gang på gang. Spar tid ved at putte 2 spsk. bagepulver og 2 spsk. salt i en foliebakke, og læg dit sølvtøj i. Hæld langsomt kogende vand henover, indtil det er dækket. Vent i 30 sekunder, fjern sølvtøjet med en tang, og tør skidt af med en tør klud.

Vidste du, at … du nemt kan dele billeder af familien med dine nærmeste med appen ‘LifeCake’? Det er et digitalt fotoalbum, hvor I lægger billeder ind i appen og bestemmer så selv, hvem der skal have adgang til dem.

Psst …

Du behøver ikke købe forskellige pudsemidler til dine sko. Du kan nemlig rense dem med varer, du har i skabet. Bland lige dele eddike med olivenolie, og lad det sidde på skoene i to minutter. Tør efter med en våd klud. Gestus Italiensk ­Olivenolie, vejl. udsalgspris 65,95 kr. Oktober 2019 | Kulør 7

Profile for Kulør

Kulør Oktober 2019  

Kulør Oktober 2019  

Profile for kuloer