Page 4

VELKOMMEN

ÆH, HVORDAN SYR MAN EN KNAP I?

UDGIVES I SAMARBEJDE MED

En af de lokale REDAKTION Ansvarshavende chefredaktør Pernille Kleding / pernille.kleding@otw.dk

J

eg er vokset op i et hjem, hvor man ordner tingene selv. Min mor har altid selv plukket hyldeblomst og lavet saft, hun har syet og repareret tøj, dyrket grøntsager i køkkenhaven, strikket og hæklet karklude og cardigans, syltet agurker fra drivhuset og en masse andet. Og hvad kan jeg så i den afdeling? Øhm … Jeg kan i hvert fald drikke hendes hyldeblomstsaft og gør det med stor fornøjelse. Men det der med selv at skabe noget fra bunden, det gør jeg nærmest aldrig. Det er jeg faktisk ærgerlig over. Jeg synes, der er noget virkelig fint ved at kunne bruge sine hænder til andet end at scrolle gennem billeder på Instagram, og jeg vil også gerne lære mine børn, at hvis man sætter nogle frø i sin have, så kan det ende ud med noget, man kan nyde til aftensmaden. Heldigvis er det aldrig for sent at lære noget nyt. I dette nummer af Kulør kigger vi på nogle af de gamle håndværk, som man ikke bruger mere, men som I stadig kan prøve sammen. Eksempelvis kan I samle tørv (nej, jeg vidste heller ikke, hvad tørv var, før jeg læste artiklen), lave keramik eller høste kartofler som i gamle dage. I bliver både klogere på forti-

Redaktør Maria Greve maria.greve@otw.dk Artdirector Hanne Grønlund Bolig og kreativ redaktør Lone Elmehøj Jensen

dens håndværk og får en rigtig god oplevelse sammen – find artiklen på side 34. Derudover har vi fokus på dansk mad i Kulør. Der er nemlig en masse gode grunde til at vælge dansk. Det er sundere for dig og din familie, det støtter op om landets økonomi, og så er det godt for klimaet. Læs artiklen på side 10. Rigtig god læselyst.

Maria Greve Redaktør

Hvilken tilfældighed har vist sig at være vigtig? Læs om de mange tilfældigheder, der har haft afgørende betydning for forfatter Sara Blædel på side 28.

Pernille Kleding Chefredaktør

Hanne Grønlund Art Director

Birgitte Vindeløv Produktchef

Anne Rosa Thuelund Projektleder

“Som ung var jeg ret teatertosset og fik lov at overvære en forestilling under hele prøveforløbet. Her mødte jeg instruktørassistenten, som var lige så ung og lige så tosset med musikeren Nick Cave som jeg. Siden har vi været bedste veninder.”

“I 1988 skulle jeg med toget og styrede som sædvanlig mod de midterste vogne. Men den dag fik jeg en pludselig indskydelse, vendte om og satte mig i den forreste vogn. Det var mit held, for vognen, jeg var på vej ind i, væltede, og flere omkom.”

“Da jeg som ung VILLE til København, søgte jeg en masse shipping stillinger uden held. I desperation søgte jeg et salgsjob som midlertidigt job. I dag sidder jeg som sælger hos Aller og er meget tilfreds med tilfældighederne tilbage i 1992.”

”I mine unge dage røg jeg cigaretter. Da jeg kl. 05 om morgenen på en festival stod og manglede sådanne, møder jeg min nuværende kæreste og far til mine børn, som tilbyder mig en cigaret. Tænk, hvis en veninde havde haft en cigaret!”

4 Kulør | Oktober 2019

Journalister Maria Præst, Michelle Hoxer, ­Camilla Hansen Gjedde, Sofie Josefine Dydensborg, Susanne ­Palmqvist, Mai Knauer, Camilla ­Zarah Lawes, Marie Melchior, ­Carsten Bundgaard, Annette Aggerbeck, Josefine Hedemann, Jytte Boch, Susanne Gustafsson Korrektur Korrekturfabrikken.dk ANNONCESALG DG Media Produktchef Birgitte Vindeløv / birgitte.v@dgmedia.dk Tlf. 7234 1224 Sælgere Anni Gettermann, Gitte Kastrup, og Bente Hein Andersen Salgschef Nanna Endahl / nanna.e@dgmedia.dk PRODUKTION OG TRYK Aller Tryk Oplag: 60.000 Læsertal gallup 1. halvår 2019: 65.000 Distribution 6 gange årligt i SPAR – første mandag i måneden i lige måneder UDGIVER

OTW er Nordens førende content­ bureau med fem kontorer og mere end 200 dedikerede medarbejdere. I OTW skaber vi fortællinger, der skaber forandring. Med engagerende og effektivt indhold løfter vi vores kunder ud af støjen og tættere på deres mål og modtagere. OTW er partner på flere af landets gratis­magasiner: LIME i Netto, SKØN i Matas og Kulør i SPAR, som tilsammen når ud til over 520.000 læsere. Læs mere på OTW.dk FORSIDEFOTO Shutterstock FOTOS AF REDAKTION Nellie Møberg og privat

Profile for Kulør

Kulør Oktober 2019  

Kulør Oktober 2019  

Profile for kuloer