Page 1

Kansi

1


SISÄLLYSLUETTELO Orientaatioviikon iltaohjelma 3 Fuksivastaavan tervehdys 4 Yliopistokeskuksen ainejärjestöt 6 KTMT, Yliopistokeskus 8 Opiskelijatalo Saikku 9 Tutorit 2019-2020 10 Kulman hallitus 12 Palvelut 13 Pori opiskelijakaupunkina 14 Muistilista fukseille 15 Opiskelijan sanastoa 16 Tärkeitä linkkejä 19 Yhteystietoja 20 Orientaatioviikon päiväohjelma 22

2


ORIENTAATIOVIIKON ILTAOHJELMA Ti 27.8 klo 15:00 Fuksien yhteinen illanvietto/piknik Kirjurinluo- dossa tutoreiden ja Kulma ry:n hallituksen kanssa. Liikkeelle lähdetään yhdessä yliopistokeskukselta klo 15. Luvassa tutustumista ja orientaatiota opiskelijaelämään.

Ke 28.8 klo 18:00 Amazing Pori Race. Hauska yhteistapahtuma kauppakorkeakoulun opiskelijoiden kanssa. Illan aikana jakaannutaan ryhmiin, jotka lähtevät suorit- tamaan erilaisia rasteja ympäri Poria. Lähtö yliopistokeskukselta.

To 29.8 klo 15:00 Jo perinteeksi muodostunut Pubikiarros tutustut- taa uudet opiskelijat Porin kulttuuriin, nähtävyyksiin ja paikalliseen pubielämään. Kokoontuminen opiskelijatalo Saikulla klo 16. Pubikierroksen jälkeen ilta jatkuu UCPorin uusien opiskelijoiden illanvietolla opiskelijatalo Saikul- la. Luvassa ohjelmaa, ruokaa, juomaa, saunomista ja paljuilua. Pe 30.8 klo 12:00 Aikuisten leikkihetki leikintutkimuslaboratorio PLoP UP:issa! Lähtö yliopistokeskuksen edestä klo 11:50. PLoP:in jälkeen siirrytään piknikille Kirjurin- luotoon. Halutessaan voi ottaa omat juomat mukaan.

3


FUKSIVASTAAVAN TERVEHDYS Toivotan teidät tervetulleeksi Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelmaan! Nyt pääsette kääntämään sen kliseisen uuden sivun ja tutustumaan uusiin ihmisiin ja uuteen maailmaan. Teille on varmasti paljon uutta tietoa tulossa, mutta teillä on apunanne muun muassa tutorit, joten älkää pelätkö kääntyä heidän puoleensa. Kuten erään terveyskeskuksen seinällä joskus luki: Se joka kysyy, vaikka tyhmänkin kysymyksen, on tyhmä vain sen hetken. Se joka ei koskaan kysy, on tyhmä ikänsä. Omalta orientaatioviikoltani muistan valtavan tiedon määrän, jota sai jo ensimmäisinä päivinä. Sitä jopa hieman pelästyi, kun oli niin monta uutta juttua ja kasvoa. Kuitenkin tutorien sekä osaavan opettajakunnan ohjaus on auttanut opiskelut alkuun. Koko viikko ei ole kuitenkaan pelkkää tiedon tunkemista päähän, vaan myös tutustumista uusiin ihmisiin. Se tarkoittaa tutustumista muihin fukseihin, mutta myös vanhempiin opiskelijoihin sekä muiden tieteenalojen opiskelijoihin. Siksi kannustankin teitä lähtemään orientaatioviikkoon avoimin mielin sekä tutustumaan mahdollisimman moneen uuteen kasvoon.   Tämä fuksiopas antaa teille ensimmäisen kosketuksen opiskeluelämään Porissa. Tutustukaa oppaaseen huolella, mutta älkää stressatko liikaa. Oppaassa on paljon tietoa, jota saatatte tarvita myös jatkossa, joten suosittelen pitämään sen tallessa. Oppaasta saatte myös ensimmäisen kosketuksenne ainejärjestön hallituksesta, eli Kulma ry:stä, ja tutoreista. Teillä on nyt alkamassa matka, muistakaa nauttia maisemista.   Antti Jokinen

4


2019

Satakunnan Museo pori.fi/satakunnanmuseo 5


KULMA RY

Kulma Ry on Turun yliopiston Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman opiskelijoiden ainejärjestö. Ainejärjestöt taas toimivan Turun ylioppilasyhdistyksen alaisina järjestöinä, niin myös Kulma ry. Yhdistyksen toimintaa pitää yllä hallitus, joka toimii jäsenistön suorana linkkinä Turun yliopistoon. Ainejärjestön tehtävänä on toimia edunvalvojana, mutta myös järjestää tapahtumia ja muuta mukavaa opiskelijoille. Hallituslaisia voi lähestyä rohkeasti kaikissa opiskeluun liittyvissä tai liittymättömissä kysymyksissä.

Kulma ry:n jäseneksi kannattaa liittyä heti opiskelujen alussa. Jäsenmaksu (20 €) takaa jäsenyyden koko opintojen ajaksi. Kulman tapahtumat ovat aina edullisempia tai jopa ilmaisia jäsenilleen. Lisäksi jäsenillä on puhe- ja äänestysoikeus yhdistyksen sääntömääräisissä kokouksissa, joita on kaksi kertaa vuodessa. Yhdistyksen syyskokouksessa valitaan esimerkiksi uusi hallitus, johon kuka tahansa jäsen voi pyrkiä. Lisää tietoja yhdistyksemme toiminnasta ja jäseneksi liittymisestä saat Kulma ry:n nettisivuilta ja somesta.

POINTER RY

Porin Ylioppilasyhdistys Pointer ry on Porin yliopistokeskuksen opiskelijoiden opiskelijayhdistys. Yhdistyksen jäseniä ovat kaikki yliopistokeskuksen opiskelijat, jotka ovat maksaneet ylioppilaskuntamaksunsa ja täyttäneet Pointerin jäsenlomakkeen. Pointer perustettiin vuonna 1988, kun korkeakouluopetus vakiintui Porissa. Yhdistyksen pääasiallinen tarkoitus on toimia opiskelijoiden edunvalvojana. Pointerilla on oma toimisto ja työntekijä, opiskelijasihteeri. Toimistolta saa vuosittain opiskelijakorttiinsa tarran, ja siellä on saatavilla esimerkiksi kopiopalveluita, opiskelutarvikkeita, sekä lippuja opiskelijatapahtumiin. Pointer toimii Porissa tavallaan ylioppilaskunnan tehtävässä, kaikkien ainejärjestöjen yläpuolella. Pointerin toiminnasta päättää Pointerin hallitus, joka valitaan syksyisin vaalikokouksessa. Tämän lisäksi yhdistys ylläpitää kontakteja Porin kaupunkiin, emoylioppilaskuntiin, ainejärjestöihin, muihin opiskelijajärjestöihin sekä alueen yrityksiin.

6


PORKY RY

PorKy ry eli Porin Kylterit on Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikön opiskelijoiden ainejärjestö. PorKy järjestää Kulman tapaan opiskelijatapahtumia, joista ehkä tunnetuin on syksyllä järjestettävä Yrjönkadun Appro. Kylterit tunnistaa tummansinisistä haalareista.

POTKA

Potka eli Porin Teekkarit on Porissa opiskelevien teekkarien oma ainejärjestö. Teekkarit järjestävät mm. vappupäivän silliaamiaisen ja ovat tunnettuja myös pyörillä liikkuvasta teekkarisaunasta.

7


KULTTUURITUOTANNON JA MAISEMANTUTKIMUKSEN KOULUTUSOHJELMA Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelma, tuttavallisemmin KTMT, kuuluu Turun yliopiston Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitokseen. Koulutusohjelmasta valmistuu humanististen tieteiden kandidaatteja ja filosofian maistereita. Pääaineita ovat kulttuuriperinnön tutkimus, maisemantutkimus ja digitaalinen kulttuuri, sivuaineita kulttuurituotannon suunnittelu, museologia ja kulttuuri- ja elämysmatkailu. Opiskelu KTMT:ssa on joustavaa ja mielekästä. Kurssien suoritusmuodot vaihtelevat perinteisistä tenteistä ja esseistä ryhmätöihin ja luentopäiväkirjoihin. Yliopistossa vastuu lukujärjestyksen rakentamisesta on opiskelijalla itsellään, joten voit valita juuri sinua kiinnostavat kurssit ja opintopolut. Ensimmäisen puolen vuoden aikana kaikki uudet opiskelijat suorittavat yhteiset, integroivat perusopinnot. Yhteisten perusopintojen ansiosta omaa pääainetta ei ole pakko tietää opintojen alussa, vaan pääset tutusumaan kaikkiin pääaineisiin.

Vinkkejä ja opastusta opiskeluun saa tutoreilta ja henkilökunnalta. Lukujärjestyksen laadintaan perehdytään orientaatioviikolla henkilökunnan johdolla, mutta kannattaa tutustua opinto-oppaaseen ja kursseihin etukäteen osoitteessa https://opas.peppi.utu.fi. Syksyn aikana jokainen opiskelija saa ajan HOPS-keskusteluun, jossa rakennetaan opettajan kanssa henkilökohtainen opintosuunnitelma.

PORIN YLIOPISTOKESKUS Porin yliopistokeskus on 2 500 opiskelijan, 170 asiantuntijan ja kolmen yliopiston muodostama, verkostomaisesti toimiva monitieteinen tiede- ja taideyhteisö, jonka juuret johtavat niinkin pitkälle kuin vuoteen 1983. Saman katon alle mahtuu usean eri tieteenalan opiskelijoita ja ammattilaisia. Yliopistokeskuksesta voi löytää kaiken kaikkiaan neljä eri yliopistoa, mikä tekee esimerkiksi opiskelijoiden ristiinopiskelumahdollisuuksista poikkeukselliset. Yliopistokeskuksen tilat tulevat uusille opiskelijoille tutuksi heti orientaatioviikolla. Kirjasto, opiskelijaravintola, terveyspalvelut ja opiskelijapalvelut löytyvät kaikki Puuvillasta. Myös UC Porin henkilökunta tulee tutuksi opiskelijoille nopeasti, etenkin jos lähtee mukaan opiskelijatoimintaan. 8


OPISKELIJATALO SAIKKU Opiskelijatalo Saikku on Satakuntalaisen opiskelijaelämän keskipiste, jossa kokoontuvat sekä yliopiston että ammattikorkeakoulun opiskelijat. Saikku sijaitsee aivan Porin keskustassa, 100 metriä torilta osoitteessa Antinkatu 7. Opiskelijataloa hallinnoi Porin opiskelijataloyhdistys ry, joka on perustettu yhteistyönä Pointerin, Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta SAMMAKON ja Diakonia ammattikorkeakoulun Porin yksikön opiskelijajärjestön Podia ry:n kanssa. Podian roolin on sittemmin ottanut O’Diako. Opiskelijoilla on mahdollisuus vuokrata tiloja edullisesti omiin tapahtumiinsa, kuten saunailtoihin, kisakatsomoihin tai kokouksiin. Tiloja vuokrataan myös ulkopuolisille. Käyttöön voi vuokrata koko talon sijasta myös ainoastaan neuvotteluhuoneen ja saunan tai ison tilan. Koko taloon mahtuu noin 90 henkilöä ja Saikulta löytyvät myös keittiö astioineen ja videotykit sekä äänentoistolaitteet.

Opiskelijatalo on auki iltaisin tapahtumien aikaan ja päivisin klo 8.30-15.30. Parhaiten pysyt kartalla Saikun tapahtumista seuraamalla sitä Facebookissa nimellä Porin Opiskelijatalo.

9


TUTORIT 2019-2020 Wenla Koski

Opiskeluvuosi: 3. vuosi Mistä olet kotoisin: Helsingistä Harrastukset: Juhliminen, musiikin kuuntelu, meikkaaminen Paras opiskelijatapahtuma: Kastajaiset ja wappusafari <3 ja kaikki sitsit Ensimmäisen vuoden kokemuksia: Tapahtumissa ja järjestötoiminnassa tutustuu helposti uusiin ihmisiin.

Tero Suopanki

Opiskeluvuosi: 2. vuosi maisterivaiheessa Mistä olen kotoisin: Vantaa (+ Helsinki, Tornio) Harrastukset: Matkustelu, torikokoukset, tupperware-kutsut, maalin kuivumisen katselu jne. Paras opiskelijatapahtuma: Kaikki Ensimmäisen vuoden kokemuksia: Wappuristeilyllä oli menoa ja meininkiä. 10


Lauri Rautiainen

Opiskeluvuosi: 2. vuosi Mistä olen kotoisin: Helsinki Harrastukset: Musiikki, nykykulttuuri Paras opiskelijatapahtuma: Kaikki vapun tapahtumat Ensimmäisen vuoden kokemuksia: Olen tutustunut mukaviin ihmisiin ja käynyt kivoissa tapahtumissa.

Silja Aalto

Opiskeluvuosi: 2. vuosi Mistä olen kotoisin: Helsingistä Harrastukset: Liikunta ja maalaaminen Paras opiskelijatapahtuma: Vujut Ensimmäisen vuoden kokemuksia: Opiskelijaelämä voi olla rankkaa, mutta sen arvoista. 11


KULMAN HALLITUS 2019

Sini Rantanen

Puheenjohtaja Opiskeluvuosi: 3. vuosi Pääaine: Digitaalinen Kulttuuri Parast just ny:Kesäterassit

Julia Pajunen

Elisa Töykkälä

Antti Jokinen

Varapuheenjohtaja Opiskeluvuosi: 5. vuosi Pääaine: Kulttuuriperinnön tutkimus Parast just ny: Kesä ja appelsiinibreezer

Fuksi- ja tutorvastaava Opiskeluvuosi:2. vuosi Pääaine: Digitaalinen Kulttuuri Parast just ny: Värikeksit ja hämähäkkikeinut

Nea Talja

Sara Heino

Tapahtumavastaava Opiskeluvuosi: 2. vuosi Pääaine: Digitaalinen Kulttuuri Parast just ny:Kossuvissy

Talousvastaava Opiskeluvuosi: 3. vuosi Pääaine: Digitaalinen Kulttuuri Parast just ny: Jäätelö

Sihteeri Opiskeluvuosi: 2. vuosi Pääaine: Kulttuuriperinnön tutkimus Parast just ny: Kesä ja Koirat

Nea Puumala

Anna Kankaanpää

Heikki Helimo

Sosiaalipoliittinen vastaava Opiskeluvuosi: 2. vuosi Pääaine: Maisemantutkimus Parast just ny:Parvekeviljely

Koulutuspoliittinen vastaava Opiskeluvuosi: 2. vuosi maisteri Pääaine: Kulttuuriperinnön tutkumus Parast just ny:Hokkaidon kesäyliopisto ja festarit

12

Viestintävastaava Opiskeluvuosi: 2. vuosi Pääaine: Digitaalinen Kultuuri Parast just ny: Videopelit ja mojito


PALVELUT

LIIKUNTAPALVELUT Opiskelijoiden liikkumisesta Porissa pitää huolta Pointer ry. Tarjonta on monipuolista: esimerkiksi uimaan pääsee eurolla. Tutustu Pointerin liikuntapalveluihin tarkemmin yliopistokeskuksen nettisivuilla! Alennukset saat hyödynnettyä, kun opiskelijakortissasi on Pointerin tarra. Esimerkkejä liikuntapalveluista: Porin keskustan uimahalli: 1€/kerta Energy Puls Wellness Center kuntosali ja ryhmäliikunta: 2,5€/kerta Hyvinvointicenter: joogat 3€/kerta Jalkapallo- ja salibandyvuoroja

TERVEYSPALVELUT (YTHS)

Porin yliopistokeskuksen opiskelijat kuuluvat ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön YTHS:n järjestämän terveydenhuollon piiriin. Porin yliopistokeskuksen opiskelijaterveydenhoitajan vastaanotto on Pohjois-Porin terveysasemalla, Siltapuistokatu 2, (Puuvillan sisäpiha) 2. krs, huone 5. Terveydenhoitaja Eija Tarrin saa kiinni puhelimitse numerosta 02-621 3943. Vastaanottoajat: - ajanvarauksella ma-to klo 8-16 pe klo 8-14.15 - ilman ajanvarausta ma ja ke klo 10-11 - puhelintunti ma-to klo 10-11

KIRJASTOT Porin tiedekirjasto palvelee yliopistokeskuksen ensimmäisessä kerroksessa (Pohjoisranta 11C). Porin kaupunginkirjasto sijaitsee osoitteessa Gallen-Kallelankatu 12. Tentti- ja muita opiskeluun liittyviä kirjoja kannattaa etsiä molemmista kirjastoista. Tiedekirjaston kirjastokortin haku onnistuu paperisesti kirjastossa.

RAVINTOLA SOFIA

Ravintola Sofia sijaitsee yliopistokeskuksen ensimmäisessä kerroksessa, KTMT:n tilojen alapuolella. Sofiasta saa opiskelijahintaisen 2,60e lounaan, mutta myös lounasajan jälkeen on edullista ruokaa tarjolla. Lisäksi Sofia tekee ruuat moniin tapahtumiin ja illanistujaisiin. 13


PORI OPISKELIJAKAUPUNKINA Kaikille uusille opiskelijoille Pori ei ole ollut se ykkösvalinta. Uskokaa tai älkää, valintanne on lopulta loistava! Vaikka Pori on opiskelukaupunkina pieni, on se mitä oivallisin kaupunki juuri opiskeluun.

Porin etu on nimenomaan sen koko: et tarvitse autoa etkä bussikorttia, et välttämättä edes pyörää. Jos asuntosi on lähellä keskustaa, kaikki tärkeä on kävelymatkan päässä. Kaupat, juna- ja linja-autoasema, yliopistokeskus, kaikki parin kilometrin säteellä. Lisäksi Porista on helppoa löytää viihtyisä ja edullinen asunto ja vieläpä ihan keskustasta. Vaikka Pori saattaa Jazzien aikaa lukuun ottamatta vaikuttaa hiljaiselta ja rauhalliselta pikkukaupungilta, Porissa tapahtuu paljon. Tapahtumia riittää moneen makuun ja erityisesti Porin kulttuuritarjonta on runsas monine gallerioineen, teattereineen ja museoineen. Tiesitkö, että Porissa on Suomen ensimmäinen nykytaiteen museo?

Opiskelijoilla on Porissa hyvät oltavat. Täällä järjestetään useita tapahtumia, joihin osallistuu yliopistokeskuksen väen lisäksi myös Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) ja Diakonia-ammattikorkeakoulun (DIAK) opiskelijoita. Näissä tapahtumissa opiskelijat näkyvät poikkeuksellisen tehokkaasti katukuvassa, etenkin kirjavien haalareidensa ansiosta. Porin kaupunki on myös yksi mahdollistaja opiskelijoiden tapahtumien kannalta, siitä esimerkkinä Porin opiskelijatalo Saikku. Saikku on opiskelijoiden oma olohuone, jossa järjestetään niin pieniä kuin isojakin tapahtumia. Porissa sinulla on mahdollisuus lähteä mukaan monenlaiseen toimintaan. Porin ylioppilasteatteri (www.porinylioppilasteatteri.fi) sekä Porin ylioppilaslehti Pointti (porinylioppilaslehti.com) etsivät uusia jäseniä koko ajan. Jos siis teatterin tekeminen, kirjoittaminen tai valokuvaaminen kiinnostaa, lähde mukaan toimintaan!

14


MUISTILISTA FUKSEILLE Ilmoittaudu läsnäolevaksi Turun yliopistoon (vasta ilmoittautumisen jälkeen voit hankkia esimerkiksi opiskelijakortin) Utu-tunnukset (eli sähköposti ja tunnukset muihin sähköisiin palveluihin) ►https://idm.utu.fi/idm_main_fi.html Koulutusohjelman sähköpostilista ►https://lists.utu.fi/mailman/listinfo/ktmt-opiskelijat

Liity Kulma ry:n jäseneksi (se maksaa vain 20€ ja jäsenyys kestää koko opintojen ajan!) ►https://kulmary.wordpress.com/jarjesto/jaseneksi/

Liity Pointerin jäseneksi ja ota samalla käyttöön mobiilinen Slice-opiskelijakortti täysin ilmaiseksi! ►https://www.feedcowboy.com/asiakkaat/slicefi/ lataa/?pointer Hanki kirjastokortti yliopistokeskuksen kirjastoon.

Sähköavaimen hankinta ►https://ucpori.fi/uuden-sahkoavaimen-anomus-opiskelijat/ Hanki asunto ja kotivakuutus!

Hoida opintotukiasiat kuntoon!

Läsnäolevaksi ilmoittautuminen on ensiarvoisen tärkeää ja se on tehtävä mahdollisimman pian opiskelupaikan varmistuttua. Muut listalla olevat asiat ehdit hoitamaan myös juuri ennen orientaatioviikkoa tai orientaatioviikon aikana.

15


OPISKELIJAN SANASTO Ainejärjestö Yhdistys, joka pitää sinusta huolta. Sinulle Kulma ry. Ainejärjestöt tekevät tärkeää edunvalvontatyötä, joka takaa opintojen sujumisen ilman turhia säätöjä. Ainejärjetöt järjestävät myös piristäviä ja arjesta pois tempaavia tapahtumia. Kulman kautta löydät ystäviä, tutustut uusiin ihmisiin (myös muista ainejärjestöistä) ja opit pitämään hauskaa niin kuin nyt vain humanistit voivat. Fuksi Ensimmäisen vuoden opiskelija. Hiukan pihalla kaikesta, mutta valmis oppimaan uutta ja pitämään hauskaa.

Tutor, tuutori Fuksin paras kaveri. Kertoo miten lukkari tehdään ja missä on parhaat bileet. Kylteri Kauppakorkeakoulun opiskelija. Jakkupukujen ja pikkutakkien päälle puetaan tummansiniset haalarit. Ainejärjestö: Porky Teekkari TTY:llä opiskelevia tekniikan ihmelapsia. Niillä on lakissa tupsu. Ja niillä on traktorin perässä kulkeva sauna. Porilaisilla teekkareilla on yllään sini-mustat haalarit. Ainejärjestö: Potka 16


Alumni Joku, joka on valmistunut jo aikaa sitten, mutta pyörii silti yliopistokeskuksella erilaisissa tehtävissä. Pointer Porin ylioppilasyhdistys. Se suurin edunvalvoja. Hankkii kaikille opiskelijakortit ja liikuntapalvelut. Pointti Porin ylioppilaslehti, joka etsii koko ajan uusia kirjoittajia ja valokuvaajia. Jos kynä pysyy kädessä ja valokuvaaminen on tuttua puuhaa, ryhdy Pointin toimittajaksi! Appro Baarikierros, joka huipentuu arvosanaan. Vuosittain suoritetaan aina ylempiä tutkintoja. Porissa Yrjönkadun appro. HOPS Henkilökohtainen opintosuunnitelma

Kastajaiset Suuri tapahtuma, joka kokoaa kaikki Porin fuksit samaan aikaan keskustaan.

Tenttiakvaario Sähköisen tentin tenttitila. Tenttiakvaariossa päätät tenttisi ajankohdan itse ja suoritat sen sitten täällä!

17


18


TÄRKEITÄ LINKKEJÄ NettiOpsu https://nettiopsu.utu.fi

Opinto-opas sähköisessä muodossa https://opas.peppi.utu.fi/ Lukujärjestys https://lukkarit.utu.fi/

Ristiinopiskelu https://ucpori.fi/fi-fi/opiskelu/ristiinopiskelu/49/ UCPorin lukujärjestys http://lukujarjestys.ucpori.fi/

Koulutusohjelman sähköpostilista https://lists.utu.fi/mailman/listinfo/ktmt-opiskelijat

Koulutusohjelman kotisivut https://www.utu.fi/fi/yliopisto/humanistinen-tiedekunta/kulttuurituotannon-ja-maisemantutkimuksen-koulutusohjelma Utu-sähköposti https://mail.utu.fi/

Moodle (kurssimateriaaleja ym.) https://moodle.utu.fi/

Yliopistokeskuksen kulkuohjeet ja sähköavaimet https://ucpori.fi/kulkuohje/

Satakunnan opiskelijaedut ja mobiiliopiskelijakortti http://slice.fi Kulman verkkosivut https://kulmary.wordpress.com Pointerin verkkosivut

http://www.pointerry.fi

19


YHTEYSTIETOJA Porin yliopistokeskuksen neuvonta Ala-aula (Pohjoisranta 11 A) Avoinna arkisin (ma-pe) klo 8-16. Koulutusohjelman toimisto huoneessa 285: +358 (0) 44 790 0079 opintoasiat, tilavaraukset palvelukeskus@ucpori.fi Opintosihteeri Eeva-Liisa Högman FM ktmt-info@utu.fi 0400 669036 Tuutorit 2019-2020 029 450 2391 Toimisto auki ma-to klo 12-14 Wenla Koski Koulutusohjelman johtaja huoneessa 274 wenla.k.koski@utu.fi Professori Anna sivula FT ansivu@utu.fi Tero Suopanki +358 29 450 3425 +358 50 328 9375 tero.m.suopanki@utu.fi Koulutusohjelman työntekijöiden tarkemmat yhteystiedot osoitteesta www.utu.fi/ktmt

Opiskelijapalvelupiste/ Opiskelijasihteeri Toimistotarvikkeita ja lippuja tapahtumiin. Pohjoisranta 11 a (pääaula), huone 122 toimisto@pointerry.fi Toiminnanjohtaja Milla Hautaoja 050 462 3277 (arkisin klo 8-15.30) Toimistosihteeri Jenni Vuorela 044 358 6567 (puhelin aukioloaikoina) Opiskelijapalvelupiste on avoinna: ma-to 10-13, pe 10-12 http://www.pointerry.fi/pointer-page-opiskelijapalvelut Porin yliopistokeskusken kirjasto 040 826 2780 Pohjoisranta 11 c, 1krs, Pori kirjasto-pori(at)tuni.fi Avoinna: ma, ti, to 10-16, ke 10-17:30, pe 10-15 https://ucpori.fi/fi-fi/palvelut-ja-yhteistyo/ kirjasto/58/

20

Lauri Rautiainen lauri.rautiainen@gmail.com Silja Aalto silja.m.aalto@utu.fi

Häirintätukihenkilöt Aapo Nissi aapo.a.nissi@utu.fi

Wenla Koski wenla.k.koski@utu.fi


MUISTIINPANOT

21


KULTTUURITUOTANNON JA MAISEMANTUTKIMUKSEN KOULUTUSOHJELMA Johdatus yksikköön (2 op), Syksy 2019 OHJELMA

Tiistai 27.8.2019 9.15–10.00 Tutorien ja uusien opiskelijoiden kokoontuminen yliopistokes- kuksen pääaulassa. Tutustuminen yliopistokeskukseen ja koulu- tusohjelman tiloihin. 10.00–10.30 Koulutusohjelman ja henkilökunnan esittely, LK267 10.30–11.30 Opiskelu kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutus- ohjelmassa, LK267 11.30–12.30 Lounas 12.30–13.30 Oppiaineiden esittelyt, LK267: 12.30–12.45 Digitaalinen kulttuuri 12.45–13.00 Kulttuuriperinnön tutkimus 13.00–13.15 Maisemantutkimus 13.15–13.30 Sivuaineet 13.30–14.00 Kahvitauko, LK267 14.00–14.30 Kulma ry esittäytyy, LK267 14.30– Vapaamuotoista ohjelmaa tutorien johdolla. Mahdollisesti kävelyretki Kirjurinluodolle sään salliessa. Keskiviikko 28.8.2019

10.15–11.45 Moodle-koulutus, atk-luokka 266 (Petri Saarikoski). Koulutus kestää 45 minuuttia ja tapahtuu kahdessa ryhmässä. Toiselle ryhmälle samanaikaisesti lukujärjestyksen laadintaa 267:ssa (Riina Haanpää ja Riikka Turtiainen.) 11.45–13.00 Lounas 13.00–13.45 Humanistisen tiedekunnan esittely (opintopäällikkö Sanna Mäkilä), LK267 14.00–14.30 Kansainvälisyys opinnoissa (yliopistonlehtori Simo Laakkonen), LK 267 15.00–16.00 Maisteriopiskelijoiden info, koulutusohjelman professorit, LK267

HUOM: Maisteriopiskelijoille klo 15-16 järjestettävä infotilaisuus on pakollinen, mutta maisteriopiskelijoiden olisi suotavaa osallistua myös muuhun viikon ohjelmaan (erityisesti tiistain koulutusohjelman ja henkilökunnan esittelyyn). 22


Torstai 29.8.2019 Porin yliopistokeskuksen yhteinen infotilaisuus uusille opiskelijoille torstai 29.8.2019, auditorio 126

klo 10.00 Opiskelu Porin yliopistokeskuksessa Porin yliopistokeskuksen johtaja Tarmo Lipping klo 10.10 Porin yliopistokeskuksen kirjaston esittely kirjastosihteeri Anna Tuominen Klo 10.20 Tilat ja turvallisuus/aula Palvelukeskus, RTK-Palvelu Oy palveluesimies Markku Kataja klo 10.40-11.10. Opiskelijat jalkautuvat kolmeen tuutorien vetämään ryhmään, jotka kiertävät rasteilla (10 min rasti): klo 10.40 Oppilaitosdiakonia/IdeaSatama oppilaitosdiakoni Johanna Simola oppilaitosteologi Heikki Hesso klo 10.50 YTHS-palvelut/August terveydenhoitaja Eija Tarri klo 11.00 Ravintola Sofia/Sofia ravintolapäällikkö Merja Naukkarinen Paluu auditorioon: klo 11.10 Opiskelijan tuet Kelan asiantuntijat klo 11.40 Porin ylioppilasyhdistys Pointer ry - Opiskelijapalvelut Pointer ry, toiminnanjohtaja Milla Hautaoja Opiskelijoiden aine- ja harrastejärjestöt klo 12:00 Lounas klo 18.00 Pointerin uusien opiskelijoiden ilta (opiskelijatalo Saikku)

Seuraavalla viikolla tutorien järjestämää vapaamuotoista ohjelmaa. HUOM! Ruotsin näyttökoe pidetään keskiviikkona 28.8. klo 8.15-10.00 LK268

Perjantai 4.10.2019 Turun yliopiston kirjaston järjestämä tiedonhaun opetus (ATK-luokka, LK 266) Tilaisuus on pakollinen (nimilistat kierrätetään) Kaksi ryhmää: klo 12–14 ja klo 14–16

HUOM! Johdatus yksikköön -kurssista saa opintopisteet (koskee vain kandisisäänottoa), kun henkilökohtainen opintosuunnitelma (hops) on hyväksytty. Hops-ohjaaja lähettää kutsun hops-keskusteluun sähköpostitse loka-marraskuussa. 23


24

Profile for Pikku Humanisti

Fuksiopas 2019-2020  

Fuksiopas 2019-2020  

Profile for kulma_ry
Advertisement