Page 1

A magyar f枚ldnek. 1856 贸ta.

1


Egy magyar márka

újjászületik. Amikor Ön a 76. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon először találkozik a megújult KÜHNE márkával, nem csupán egy arculatváltás szemtanúja lehet. 1856-ban alapított gépgyárunk idén ősztől folyamatosan olyan új termékeket és szolgáltatásokat kínál a magyar gazdálkodóknak, amelyek egy friss szemléletmód gyümölcsei. Ez a KÜHNE hagyományos értékei mellett a fejlesztés rugalmasságára, a vevői igényekhez való gyors alkalmazkodásra, a kiteljesedett szolgáltatásokra épül. Ezek az értékek tükröződnek a KÜHNE megújult arcultában is, amely elkíséri Önt az új gépekkel való ismerkedéstől, az értékesítés pillanatán át egészen a termőföldig. A következő oldalakon részletesen megismerkedhet a 2013-as OMÉK-on kiállított gépkínálatunkkal. Amennyiben további információra lenne szüksége, kérjük, látogasson el a www.kuhne.hu oldalra, vagy forduljon értékesítőinkhez, akik szakszerű válaszokat adnak felmerülő kérdéseire. A KÜHNE Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. csapata

2


3


K V E

5-40 VFK

A KVE VFK típuscsalád tagjai változtatható fogásszélességû, 3, 4 és 5 eketestes ekék. A toldatokon elhelyezett 4. és 5. eketest szükség esetén leszerelhetõ. Az ekék laza és középkötött talajok középmélyszántására alkalmasak. A vonóhorgon mért egy eketestre jutó vontatási teljesítmény max. 23 kW (31 LE). Az eketestek nagy osztástávolsága, valamint a felszerelt beforgató lemezek jelentõs tömegû szerves anyag leforgatását teszik lehetõvé. Az elforgatható ekeszártartók paralelogrammás mechanizmussal kapcsolódnak egymáshoz, amely lehetõvé teszi az egyszerre történõ fogásszélesség-állítást. A fogásszélesség 300-500 mm között állítható hidraulikus munkahengerrel. A kormánylemezek osztottak, így a gyorsan kopó elõrész külön cserélhetõ. Az eketestek túlterhelés ellen nyírócsapokkal biztosítottak. Az utolsó eketestek elé külön rendelhetõ tárcsás csoroszlya. Az eke kombinált kerékkel szerelt, amely egyrészt szántás közben - a munkamélység beállítására szolgál, másrészt - szállítási helyzetbe állítva - a transzportkerék szerepét tölti be. A közúti szállítás során az eke súlyának jelentõs része a kombinált kereket terheli, ezáltal a traktor hidraulika rendszere nagymértékben tehermentesül. Az ekék gerendelymagassága 830 mm, optimális munkasebességük pedig 6-10 km/h.

4

“Váltvaforgató ekéink egyenszilá amely a szántási mélység szabál


VÁLTVAFORGATÓ EKE

árdságú gerendellyel és kombinált kerékkel készülnek, lyozása mellett a transzportkerékként is szolgál.

5


K T L

7K/2,5

A KÜHNE KTL-K könnyű kivitelű talajlazítók a kisebb teljesítményű erőgépekhez készülnek. A lazítók a művelt réteg és az altalaj között megfelelő vízkapacitási kapcsolatot hoznak létre a talaj szükséges mélységű lazításával és porhanyításával. Használata kedvező hatással van a talaj levegő- és vízgazdálkodására. A lazítók két művelőelem típusból épülnek fel. Elől két sorban elhelyezett kések a talaj lazítását, megemelését, míg a hátul található dupla tüskés elmunkáló henger annak aprítását, keverését és a talaj lezárását végzi. A lazítókések osztástávolsága a KTL-7K/2,5 esetén 380 mm, a KTL-5K/2,5 esetén pedig 380-500 mm között változtatható. A kések egymás mögött 740 mm távolságban helyezkednek el, ez biztosítja az eltömődésmentes működést. A dupla tüskés elmunkáló henger kialakításából adódóan kiválóan bekeveri a szármaradványokat a talajba, és aprítja a rögöket. Az elmunkáló másik feladata, a munkamélység biztosítása. A munkamélység-állítás alapkivitelben menetes orsóval történik, míg a hidraulikus állítás opcionális.

6

“A lazítókések oldalirányban 380 távolságuk fokozatmentesen változ


LAZÍTÓ

500 mm-es távolságban helyezkednek el, ztatható.”

7


K T L

7/3

A KÜHNE KTL-7/3 talajlazító a művelt réteg és az altalaj között megfelelő vízkapacitási kapcsolatot hoz létre a talaj szükséges mélységű lazításával és porhanyításával. Használata kedvező hatással van a talaj levegő- és vízgazdálkodására. A lazító függesztett kialakítású munkagép, 3. kategóriás hárompont függesztéssel. A berendezés vázszerkezete speciális zártszelvényből, hegesztett összekötőkből, szerelhető kivitelben készül. A vázszerkezethez oldható kötéssel csatlakoznak a lazítókések, valamint a hidraulikus állítású elmunkáló egység. A berendezés első művelőeszköze a két sorban elhelyezett lazítókés sor, melyeken fordítható orrbetét, vágóél és két oldalt emelő szárnyak találhatók. A lazítókések max. 600 mm mélységig lazítják fel a talajt, és oldalirányban 430 - 500 mm-es távolságban helyezkednek el. A kések távolsága fokozatmentesen változtatható. A kések túlterhelés elleni védelméről szakítócsavaros biztosítás gondoskodik. A lazítókések egymás mögötti, nyújtott elrendezése nagy átömlési keresztmetszetet biztosít, így kisebb az eltömődés veszélye. A lazítókések egymás mögött 800 mm-es távolságban helyezkednek el. A kések és kopórészek hosszú élettartamát a speciális anyagminőség, újszerű gyártástechnológia, valamint az optimális élkialakítás biztosítja. A második művelőelem sor, a két soros tüskés elmunkáló egység, mely hidraulikus munkahengerek segítéségével fokozatmentesen állítható. A tüskés kialakítású hengerek feladata a rögök aprítása, a szármaradványok kis mértékű talajba keverése, a talaj részleges lezárása, valamint a munkamélység tartása. A talajlazító kitűzhető fényjelző berendezés kihelyezésére alkalmas tartókkal van ellátva.

8

“A második művelőelem sor, a két a hidraulikus munkahengerek segít


LAZÍTÓ

soros tüskés elmunkáló egység fokozatmentesen állítható téségével.”

9


K R T

6

A KÜHNE KRT-6 rövidtárcsa alkalmas tarlóhántásra, szántás-elmunkálásra, magágyelőkészítésre, valamint a talajfelszín lezárására. A rövidtárcsa féligfüggesztett kialakítású munkagép. A központi vázhoz csuklókkal kapcsolódó, hidraulikusan működtethető szárnykeretek jó talajkövetést biztosítanak, így a tárcsa sekély művelésre is alkalmas. A rövidtárcsán két sorban elhelyezett, egyedi csapágyazású, 510 mm átmérőjű tárcsalevelek találhatók. A tárcsaelemek egymáshoz képest 250 mmre helyezkednek el, melyek kúpgörgős csapágyazással és labirint-gumi porvédőrendszerrel szereltek, gondozást nem igényelnek. Az első és hátsó tárcsasor egymáshoz viszonyítva állítócsavar segítségével oldalirányban mintegy 100 mm-t mozgatható, biztosítva ezzel a talajfelszín egyenletes átmunkálását. A KÜHNE rövidtárcsára szórvavető egység építhető, így a talajmegmunkálással együtt különböző aprómagok kijuttatása is elvégezhető.

Henger típusok: Csöves henger: egyszerű lehetőséget biztosít a munkagép mélységvezetésében és a talaj

visszatömörítésében. A tömörítés a menetirányra merőleges. Kevésbé kötött és nedves talajokra ideális megoldás. V-profilos henger: Erős vágó és aprító hatása miatt ideális a nehéz, rögös, nedves talajok

visszatömörítésére. A profil biztosítja a talaj mélyebb rétegeiben is a tömörítést. A hengerek sávosan dolgoznak, ellenállóak a felragadással és az eltömődéssel szemben. D-D henger: Mély visszatömörítést a henger profilja és a nagy tömege szavatolja. Minden

talajtípusra ideális megoldás. A központi zárt hengermagnak köszönhetően a henger nem hajlamos az eltömődésre és korlátozódik a talajba süllyedése. Alkalmas a mulcstechnológiás talajművelésre.

10

“A tárcsaelemek kúpgörgős porvédőrendszerrel szerelte


RÖVIDTÁRCSA

s csapágyazással és labirint-gumi ek, így gondozást nem igényelnek.”

11


K N T

770

K H

A KÜHNE KNT nehéz tárcsaboronákkal tarlóhántás, szántáselmunkálás végezhető. A „V” elrendezésű nehéztárcsa robusztus vázszerkezete biztosítja a típusra jellemző nagy tárcsalevél-terhelést, így kötött talajok esetén is hatékonyan dolgozik. A KNT 770 típusú nehéztárcsák 4,2 5,2 6,2 7,2 és 9,2 m munkaszélességben készülnek. A vonószerkezeten elhelyezett, rugózott szintszabályzó egység megfelelő talajkövetést és nyugodt mozgást biztosít nagyobb művelési sebesség esetén is. A tárcsasorok egymáshoz viszonyított szögállítása és a tárcsasorok tengelyirányú állíthatósága lehetőséget biztosít a mindenkori talajállapotnak megfelelő optimális beállításra és a megfelelő, energiatakarékos üzemeltetésre. A tárcsásboronák speciális gyártási eljárással készült, 670 mm-es átmérőjű, élezett tárcsalevelekkel készülnek, melyek lehetnek kúpos vagy gömbsüveges kialakításúak. A KNT-770 és KNT–770/3SZ tárcsasorok lemezházba épített, beálló golyóscsapágyakkal szereltek, a KNT-770/3SZH család tárcsasorai pedig kúpgörgős csapágyazásúak, speciális porvédelemmel, melyek hosszú élettartamot biztosítanak.

“A „V” elre

A KÜHNE gépek palettájának új tagjai a KH hengerek, melyek alkalmasak kapcsolt géprendszerben (például a KNT 770-es, nehéz tárcsaboronákhoz csatlakoztatva) vagy önálló gépként való üzemeltetésre. Alkalmasak továbbá a tarló hengerezéssel történő lezárására, a vetés hengerezésére, valamint a tavaszi bokrosító hengerezés elvégzésére.

12

A KH henger gépcsalád tagjainak munkaszélessége igazodik a KÜHNE 770/3 nehéztárcsákéhoz, gépkapcsolatként üzemeltetve elvégzi a tárcsázott tarló azonnali lezárását, ezzel növelve a talaj vízmegtartó képességét, valamint a gépkapcsolat biztosítja a csökkentett menetszámú, költséghatékony talajművelést. A KH hengerek háromféle kivitelben készülnek, DD, Cambridge valamint Crosskill elemekkel szerelve.


TÁRCSABORONA HENGERREL

endezésű nehéztárcsa kötött talajok esetén is hatékonyan dolgozik.”

13


K F F V

6210

A KÜHNE KFFV vetőgépek gabonafélék, talajfertőtlenítő mikrogranulátumok és fűfélék kiadagolására, talajba juttatására és a vetett sorok egyidejű tömörítésére alkalmasak. A 6210-es típus féligfüggesztett rendszerű, de függesztett gépként is alkalmazható. A vetéssel egyidejű sorhengerezésnek -amelyet a tömörítőkerék-rendszer végez el- és a jó mélységegyenletességnek köszönhetően egyenletesebb a kelés, kisebb a kifagyásveszély, amely összességében magasabb termésmennyiséget eredményez. A dupla csapágyazású tárcsák fokozott igénybevétel mellett is hosszú élettartamot biztosítanak. A pontos adagolás érdekében a magállító csavarorsós kivitelű.

“A töm

14

“Központi helyen a lánchajtómű.”


VETŐGÉP

mörítőkerék-rendszer egy menetben elvégzi a sorhengerezést.”

15


KÜHNE Mezőgazdasági Gépgyár Zrt. 16 9200 Mosonmagyaróvár, Kühne Ede tér 2., Pf. 59.

Telefon: + 36 (96) 575500 Telefax: + 36 (96) 575590

E-mail: kuhne@kuhne.hu Web: www.kuhne.hu

KÜHNE talajművelő- és vetőgép katalógus (2013)  
KÜHNE talajművelő- és vetőgép katalógus (2013)  
Advertisement