Page 3

PERIEXOMENA T1-DIM.qxp_Layout 1 22/12/16 3:40 μ.μ. Page 1

1/2017 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΩΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

2017

14 Αρχιτεκτονική - νομοθεσία τεχνολογία - απόψεις - ξένα έργα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ - ΕΡΓΑ 30 Ανακαίνιση διατηρητέου νεοκλασικού στο Θησείο Αετερ - Χάρρυ Μπουγαδέλλης

32 Αναδιαμόρφωση παιδικής χαράς στα Κάτω Πατήσια ΚΟΜ37-Αρχιτέκτονες, Plan b αρχιτεκτονική

34 "IS House" στη Ναύπακτο Κωνσταντίνος Θόρβαλτ Μπάρλας

36 Εκθεσιακό περίπτερο εταιρείας προϊόντων ηλιοπροστασίας YOLKSTUDIO

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ 38 Το μουσείο μαστίχας Χίου Γραφείο Κίζη Α.Ε. Αρχιτεκτονικής και Design

48 Κατοικία Rock House στη Μύκονο k-studio

56 Επέκταση εγκαταστάσεων Μητροπολιτικού Κολλεγίου AMC στο Μαρούσι apk αρχιτέκτονες

65 ΚΑΝΑΛΙΑ & ΣΙΦΟΝΙΑ ΑΠΟΡΡΟΗΣ & ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ Είδη, επιλογή, εφαρμογές Η αποστράγγιση και η απορροή των υδάτων αποτελεί καίριο ζήτημα διαχείρισης του νερού στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Η είσοδος των υδάτων στα αποχετευτικά δίκτυα επιτυγχάνεται κατά κύριο λόγο με δύο συστήματα, τα σιφόνια και τα κανάλια που είναι διαθέσιμα σε πληθώρα επιλογών ανάλογα με την προοριζόμενη χρήση.

73 ΗΧΟΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ Είδη, χρήσεις, εφαρμογές k-studio Φωτ. εξωφύλλου: Γιώργος Κορδάκης Απαγορεύεται η αναδημοσίευση κειμένων & φωτογραφιών, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη. Το περιεχόμενο των άρθρων εκφράζει το συντάκτη και όχι απαραίτητα τη διεύθυνση του περιοδικού

Η εφαρμογή των ηχοαπορροφητικών πετασμάτων εξασφαλίζει μια πρωτότυπη και σίγουρη λύση μείωσης της στάθμης θορύβου και των αντηχήσεων ενός δωματίου, βελτιώνοντας σημαντικά την ακουστική του χώρου.

79 ΞΥΛΙΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΝΟΙΓΜΑΤΩΝ Για υψηλές αρχιτεκτονικές & στατικές απαιτήσεις Το μικρότερο βάρος, η εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση, η μεγάλη αντοχή και η διαμόρφωση σε οποιοδήποτε σχήμα αποτελούν τους βασικούς λόγους χρήσης ξύλινων φορέων σε μεγάλα ανοίγματα. Συγχρόνως, τα προϊόντα του βιομηχανικού ξύλου καλύπτουν πλήρως τις στατικές και αισθητικές απαιτήσεις της σύγχρονης μηχανικής.

87 ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ & ΕΙΔΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΣΤΕΓΗΣ Υλικά, τύποι & τεχνικά χαρακτηριστικά Τα κεραμίδια θωρακίζουν το εσωτερικό του κτιρίου από την προσβολή της ηλιακής ακτινοβολίας, της βροχής και του παγετού. Η ορθή επιλογή των κατάλληλων τύπων κεραμιδιών αποτελεί τμήμα μιας συγκριτικής αξιολόγησης περιβαλλοντικών, λειτουργικών, αισθητικών, τεχνικών και οικονομικών κριτηρίων.

96 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ Στον Άγιο Γερμανό Πρεσπών Το έργο αφορά στην αποκατάσταση του λιθόκτιστου κτιρίου και των μηχανισμών του, καθώς και στη δημιουργία επισκέψιμου χώρου πληροφόρησης για τους νερόμυλους.

102 ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΕΛΥΦΟΥΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΧΩΡΟΔΙΚΤΥΩΜΑ Σε κτίριο γραφείων στην Αθήνα Η πολύπλοκη γεωμετρία του χωροδικτυώματος κατέστησε αναγκαία τη χρήση ειδικών λογισμικών προγραμμάτων για το σχεδιασμό, την ανάλυση και την κατασκευή του.

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ 109 Ειδήσεις - απόψεις σύγχρονες τεχνολογίες - υλικά και εφαρμογές τους

www.ktirio.gr •

3

ΤΕΥΧΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 01/2017  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you