Page 1

Digitaal Werkboek

Gemaakt door: Karsten Stift Klas: C1F Opleiding: CMD


Opdracht 1 Afbeelding 1: A) Deze afbeelding is voor mij persoonlijk immersive omdat ik vroeger veel op vakantie ben geweest naar frankrijk en de positieve vakantiesfeer die er toen was herken in deze foto. B) Dit is een gewone foto die verder niet bewerkt is (voor zover ik dat kan zien) maar deze is laag bij de grond of het water in dit geval genomen en laat een oude brug (aquaduct?) zien boven een typische franse rivier Verder gebeurt er niet veel in de foto op stromend water na wat voor mij persoonlijk erg kalmerend is.


Opdracht 1

Afbeelding 2: A) Deze afbeelding is iets waar waarschijnlijk menig medestudent zich aan kan relateren. Deze foto is namelijk van een van de grootste festivals in Nederland met een enorme lichtshow (in het donker, anders heb je natuurlijk niet zoveel aan een lichtshow) die echt indruk op de gemiddelde student achter laat. Door dit geheel, naast dat er natuurlijk enorm mensen aanwezig zijn bij

deze show, maakt dit deze afbeelding “immersive�. B) De foto is niet of bijna niet bewerkt op het logo rechtsonderin na. De foto is van grote hoogte genomen en laat zo goed het publiek zien maar ook met name de stage(s). Ook is te zien hoe groot de stages wel niet zijn ten opzichte van de mensen die ervoor staan. Alles bij elkaar dus erg indrukwekkend. (Ik proef de sfeer in ieder geval van achter mijn scherm al)


Opdracht 1

Afbeelding 3: A) De derde en laatste afbeelding is een typische hangbrug (voor mij dan) die je in een film zou zien. Verder lijkt het plaatje perfect. Ook is de foto haarscherp waardoor je details kan zien in bomen hoewel ze toch niet eruit springen. Over het algemeen een rusgevend plaatje en voor de natuurliefhebber een prachtige brug om tegen te komen tijdens een boswandeling.

B) De foto lijkt perfect recht genomen en alles wat je links ziet klopt met wat er rechts staat. Ik durf niet te zeggen dat deze foto niet bewerkt is hoewel hij erg mooi is en het haast niet kan dat deze onbewerkt is. De sfeer in dit plaatje is voor mij enorm rustgevend en geeft tegelijkertijd ook een verlangend gevoel om op die brug te willen lopen.


Opdracht 2


Opdracht 3 Wat is de eerste ruimte die je je kunt herinneren? Een franse wijngaard. Kun je nog objecten noemen en beschrijven die daar waren? Wijnbomen, kennissen en andere typische campingdingen als toiletgebouw(en) etc. Wat is de grootste ruimte waar je ooit in geweest bent? Boven op een berg. stadion, schaatshal. Wat is de kleinste ruimte waar je ooit in bent geweest? “giga”pvc buis, kruiptuimte. Waarom voel jij je in sommige ruimtes prettig? Omdat ik ontspannen ben, rustige omgeving, warme sfeer, warme temperatuur. Waarom voel jij je in sommige ruimtes onprettig? Koude omgeving, geluiden waardoor ik van mijn “aprepot” raak, kleine ruim-

te/omgeving, té veel mensen. Van welke ruimtes of omgevingen waar je nog nooit bent geweest kun je je toch wel een voorstelling van maken? Ruimtes en omgevingen in BF3, Ruimtes en omgevingen uit films waarin bijvoorbeeld Times Square word afgebeeld of het witte huis. Van welke ruimtes of omgevingen kun je je helemaal geen voorstelling maken? De ruimte, space, ufo, spacestation. Kun je je nog een ruimte herinneren van een enge film? The Mist, een supermarkt midden in de mist. Evenals de apotheek met de spinnen erin. Kun je je nog een ruimte herinneren van een feel-good-movie? Finding Nemo, Oceaan, koraal, aquarium, andere vissen, haaien, gezonken schip.


Zelfbedachte ruimtevragen:

Opdracht 3

1. Als je zelf een ruimte zou mogen creëeren, hoe zou deze eruit zien? (niet gerelateerd aan Immersive Space) Mijn ideale/perfecte ruimte zou een verzameling zijn van alle dingen die een mens maar kan wensen in 1 (wel gigantische) ruimte verwerkt. 2. Wat voor ruimte zou je de rest van je leven door willen brengen? (er is altijd genoeg voedsel en drank) Simpel gezegd, mijn eigen gecreëerde ruimte. Anders dan dat, graag ergens in een warm land in bijvoorbeeld een stadion zoals ‘t Gelredome. 3. Welke ruimte kan jij je voorstellen maar zou je nooit van je leven in willen belanden? Een grafkist. (levend begraven) 4. Is er een specefieke ruimte waar jij ooit bent geweest en graag nog eens terug zou willen komen? Ja, Embrun. De camping “la vieille ferme”, het meertje er vlakbij, de rivier etc. 5. Zou jij jouw huidige ruimte/omgeving kunnen verlaten voor de rest van je leven? Niet op moment, over een aantal jaar wel.


Opdracht 3


Opdracht 3


Opdracht 3


Opdracht 3 Afgelegen / Alleen / Adelaar Bos / BBQ / Bever / Berg Chillen / Chimaera Dieren / Duo Einde vd wereld Finland Groot / Grom Hoog Intapen / Inzinking Jagen / Jakhals Klimmen / Klouteren / Koud / Kampvuur Landing / Landen / Lopen Marmot / Marter

Nippertje Ophangen / Onderduiken / Onderkomen Plassen / Pannen / Pistool / Pijl en boog Quad / Quarantaine Raadsel(achtig) / Raaf Schieten Trappen / Tocht Uitzicht Vastzitten / Valk Water / Waterval / Wand X Yeti Zakmes

Dwb imsp(1)  
Dwb imsp(1)  
Advertisement