Page 1

januari- februari 2013 verschijnt tweemaandelijks - werkjaar 2012-2013

Bondsboekje KSA Ten Rode - Oostkamp

V.U. Eva Roets Oedelemsestraat 102

www.ksa-oostkamp.be

8020 Oostkamp 0496 68 16 52

1


2


Inhoudstafel Woordje van de Bonds 4 Bezinnend moment 5 Woordje van het oudercomitĂŠ 6 Weetjes7 Kabouters (1ste en 2de leerjaar) 8 Pagadders (3de en 4de leerjaar) 10 Jongknapen (5de en 6de leerjaar) 12 Activiteiten overzicht 14 Knapen (1ste en 2de middelbaar) 16 Jonghernieuwers (3de en 4de middelbaar) 18 Winterfeesten20 Tokshop21 KSA 85 22 Onze website 23 CM-tegemoetkoming lidgeld/kampen 24 Mopjes en co 25 Leiderskader26 Belangrijke data 28

3


Woordje van de Bonds Beste KSA’ers, Ook de voorbije weken hebben we weer heel wat pret beleefd de zaterdag! Elke week probeer ik leiding te geven aan een ban zodat ik iedereen wat leer kennen en ook omdat ik het leiding geven precies nog niet echt kan missen... :) Het bondspel was hierbij ideaal, zo heb ik met alle bannen samen een fantastisch uitdagend spel gespeeld! En ja hoor, iedereen deed mee! Van kabouters tot knapen. Tijdens de Sint zag ik sommigen in de zak vliegen en anderen braaf een dansje doen/gedichtje vertellen/mopje opzeggen/liedje zingen/.... En nu volgt nog de truffelverkoop, hier ben ik ook zeker dat ik terug heel wat blije gezichten zal zien, dit kan de feestdagen alleen maar TOP maken! Verder wens ik iedereen een zalige kerst en een gelukkig nieuwjaar van alle leiding en mezelf toe! Tot volgend jaar! Eva

4


Bezinnend moment Kerstwens Diep in ons hart leeft er een verhaal dat vele eeuwen heeft doorstaan maar we hebben het vaak misverstaan. Hoe kan een ster door hemel gaan? Hoe kunnen er plots engelen op aarde staan? Hoe kunnen koningen op kamelen de nacht ingaan? Hoe kan in een kind God bestaan?

Omdat je “Liefde” alleen “in een verhaal” kan verstaan

Ik wens je verhalen toe die licht en warmte geven in koude en donkere dagen. Misschien word je zelf een beetje van het grote Verhaal: Liefde die zoekt om lief te hebben, mens die zoek om Mens te zijn.

Vreugdevol kerstfeest en Gelukkig Nieuwjaar 2013

Proost Luc

5


Woordje van het oudercomité

Lid van het oudercomité aan het woord: Hoe het ooit begon ... Ooit was ik een roodkapje ;-) en na lang overleggen mocht ik lid worden van KSA Oostkamp (vroeger enkel voor jongens ) Het was een zalige tijd vol fun en kattekwaad ... Ondertussen is ons Laura leidster geworden en kijkt Arne er naar uit om volgend werkjaar aspi te worden, je ziet de microbe zit in de familie ;-) Nu zoveel jaren verder... kan ik de fun herbeleven en mijn ervaring delen door lid te worden van het oudercomite,dat doe ik met veel plezier,helpen op de startdag,truffelverkoop,de sint en binnenkort “KSA 85”. Ook door ze financieel te helpen als sponsor krijg je een zalig gevoel... We zijn ook echt één grote familie jong en oud ,we leren allemaal van elkaar en dat houdt ons ook jong ... Hopelijk kunnen we nog véél genieten van de zalige gezichtjes van de kids en de grappen van leiding ...want de KSA is gewoon de MAX!!! Lieve groetjes Sabine xx

6


Weetjes:

Weetjes

Winnaars Tokwedstrijd: Een tijdje geleden zijn er blaadjes uitgedeeld om aan het raam te hangen. Hierbij zijn er dit bondsboekje twee mensen in de prijzen gevallen. Mensen waar ik het blaadje aan hun huis gespot heb. Zij winnen een waardebon van de Tokshop van 5 euro. Je mag je prijs komen afhalen bij de bonds. - Beverhoutstraat 35: Yoran Vanlersberghe - Stationstraat 50: Lies Gobert Toren voor Unizo gebouwd door de KSA:

7


Kabouters (1ste en 2de leerjaar) Lieve kaboutertjes, Eerst en vooral wensen we jullie natuurlijk een supergelukkig nieuwjaar toe! Ook in 2013 vliegen we er weer met heel veel enthousiasme in! De eerste activiteit van het nieuwe jaar gaat door op 5 januari. Ook al is het één dagje te vroeg, toch trekken wij er die dag op uit voor een echte drie koningen tocht! Kom verkleed als Melchior, Balthasar of Caspar en hopelijk kunnen we zo veel lekkers verzamelen! Nadat jullie al zo veel inspanningen geleverd hebben om ons steeds opnieuw uit de nood te helpen, verdienen jullie het eens om verwend te worden! Vandaar nodigen wij jullie op 12 januari uit voor een zalige relaxnamiddag! Op 19 januari hangen we eens de rijke dames en heren uit en brengen we een bezoekje aan het casino! Een groot startkapitaal is altijd mooi meegenomen, dus verkleed jullie zo goed mogelijk in chique mannen en vrouwen en start zo met het grootste bedrag! Om de eerste maand van het jaar af te sluiten, gaan we op 26 januari met z’n allen zwemmen! Jullie worden om 15u aan de Schakel verwacht met jullie zwemzak (badpak/bikini/zwembroek + handdoek + zwembandjes indien nodig) en €2,50 voor het zwemmen en een hapje en drankje achteraf. Jullie ouders mogen jullie terug komen halen aan de Schakel om 17u30. Laten we hopen dat het op 2 februari al niet meer zo koud is want we spelen die dag originele estafetten! Haal voor de zekerheid maar jullie dikste jas, sjaal en handschoenen uit de kast zodat jullie er volledig voor kunnen gaan! Na de activiteit volgt die dag om 16u15 nog een info-moment voor de ouders en kabouters i.v.m. het weekend van 15-17 maart. Voor sommigen onder jullie is het namelijk de eerste keer dat jullie zo’n weekend meemaken en daarom geven we graag wat meer informatie zodat de knoop kan doorgehakt worden om mee te gaan!

8


Op 9 februari mogen jullie je gekste verkleedkleren bovenhalen want alle kinderen van Oostkamp vieren die dag samen carnaval! We vragen om 3euro mee te brengen voor de show en het drankje die volgen na de stoet. We verwachten jullie om 14u aan de Schakel en daar mogen jullie ouders je terug komen halen om 17 uur. De romantiek hangt deze dagen in de lucht en daar kunnen ook MegaMindy & co niet van onder uit! Ook benieuwd of Toby eindelijk zijn liefde durft te verklaren aan MegaMindy? Kom dan zeker af op 16 februari voor ons romantisch Valentijnspel! Op 23 februari heerst een gezellig sfeertje rond onze KSA want die avond zijn het Winterfeesten. Om alvast in de sfeer te komen, houden we die namiddag een heuse wintercrea. Kom ’s avonds ook zeker allemaal met jullie ouders af om te genieten van wat lekkers, een leuke sfeer en onze mooie knutselwerkjes. We weten dat het er op een zaterdagnamiddag vaak druk aan toe gaat, maar graag vragen we nog eens aan jullie ouders om jullie op tijd, dus om 14u, af te zetten aan de Schakel. Groetjes van Mega Mindy & de andere dorpsbewoners!

9


Pagadders (3de en 4de leerjaar) Op een onbewoond eiland, loopt niemand voor je neus Ja, je voelt je d`r blij want lekker leven is de leus Geen pietsie pech, want je hoeft er niets Valt er niet van je fiets ,ligt op je luie haidewiets drinkt met je billen bloot ,melk uit een kokosnoot Je wordt van zelf groot, op een onbewoond eiland Zijn alle dagen fijn ,op een onbewoond eiland Daar zou ik willen zij! Jawel, we zitten nog steeds vast! We hebben dus nog steeds jullie hulp nodig om te overleven en hier we te geraken. 5/01: Beste kindertjes, eerst en vooral een gelukkig nieuwjaar! Nog steeds is er niet veel voedsel op dit onbewoond eiland. Misschien vinden we in het bos wel wat te eten. Zijn jullie bereid om mee met ons lekker vlees te zoeken want dit hebben we al een tijdje niet meer gegeten. Maak jullie maar klaar om het fantastische kippenspel te spelen. Hiervoor hebben we echte KSA’ers nodig die niet bang zijn voor een stootje, en die mee met ons de reis door de wildernis willen maken op zoek naar voedsel. 12/01: Vorige week hebben we lekkere kippetjes gevonden maar deze week hebben we zin in iets anders. We geven een groot feest, omdat je hier moeilijk triestig op het eiland kan blijven zitten. Daarom willen we een groot feestmaal maken, met allerlei lekker dingen ,maar helemaal alleen kunnen we dit moeilijk maken. Wij willen jullie hulp om ons te helpen met het maken van de lekkerste dingen. En natuurlijk mogen jullie daarna lekker meesmullen. We houden dus een zelfkook. Hiervoor moet je 3 euro meenemen naar de ksa en is het van 10u – 14u30. 19/01: Het wordt alweer warmer op het eiland en daarom willen we naar een koudere plek gaan. Daarom gaan we naar de koutste plek die er bestaat: de schaatsbaan! Jawel, we gaan schaatsen!

10


Zorg ervoor dat je zeker je SIS-kaart en 5 euro moet meehebben. En we willen niet dat jullie bevriezen! Dus kleed je maar warm genoeg, met wanten en dikke sokken! We spreken af aan het boudewijnpark (de Baeckstraat 12, 8200 Brugge) om 14 uur. Je ouders kunnen je komen afhalen om 16u30 uur. En zodat jullie niet verhongeren krijgen jullie van ons een koekje en een drankje. Tot dan! 26/01:Liefste pagaddertjes, vandaag doen we het wat rustiger aan. We blijven dan ook binnen om de leukste spelletjes te spelen. Wij houden Fopspelen vandaag! Hopelijk zijn jullie aanwezig om met ons de zotste spelletjes te spelen! 2/02: Nu dat we hier toch al een tijdje op dit eiland vastzitten zijn we het leven in de bossen al een beetje gewoon. Natuurlijk zijn er gevaren in het bos maar daar hebben we al lang geen schrik meer van. Integendeel de gevaren hebben schrik van ons. Wij spelen vandaag in het bos en daarom is het bosspel. Niets is leuker dan nog is op verkenning te gaan op ons onbewoond eiland, in het bos. Tot dan deugenietjes! 9/02: Hallo iedereen! Ook op dit eiland is carnaval heel erg geliefd! Het is een feest waarbij iedereen zich heel zot mag verkleden en je mag je dan ook een beetje zot gedragen. Wij houden daarom vandaag een mega-kindercarnaval. Hopelijk zijn jullie allemaal aanwezig in de coolste en zotste verkleedkleren. Afspraak om 14 uur aan de schakel waar jullie oudertjes je om 17 uur terug mogen ophalen. Wij zijn er al helemaal klaar voor, jullie ook? 16/02: Een paar dagen geleden was het een fantastisch feest! Namelijk Valentijnsdag, het is de meest liefdevolle dag van het jaar. Mensen die elkaar graag zien geven mekaar veel liefde en soms ook wel cadeautjes. Het is een superfeest en daarom spelen we vandaag het Valentijnsspel. Op dit eiland zien wij alleen maar aan elkaar en zo ontstaan er nieuw liefdes, neem daarom maar al jullie liefde mee voor deze coole dag! 23/02: We zitten hier al zo lang vast dat we niet meer weten hoe we met geld moeten werken. Op een onbewoond eiland heb je dan ook geen geld nodig. Maar we moeten toch nog met geld kunnen werken voor als we hier ooit weg geraken. Misschien kunnen jullie ons helpen door met ons een casino te houden. Haal maar jullie beste trucken boven om het meeste geld te winnen in het casino. Steeds van 14-16.15 tenzij anders vermeld! We zien jullie dan!

11


Jongknapen (5de en 6de leerjaar) Dag liefste kleine jongknaapjes. We gaan er weer in vliegen met een volledig nieuw programma voor de volgende maanden. Hopelijk zien jullie toffe wezentjes het een beetje zitten, want de Goden verwachten jullie elke week opnieuw aan de schakel vol enthousiasme en met sjaaltje natuurlijk. Normaal kunnen jullie de zaterdagmiddag vanaf 14.00 bij ons terecht. En om 16.15 kunnen jullie al terug naar jullie liefste mama’s en papa’s om hen jullie nieuwe avonturen te vertellen. (Tenzij anders vermeld in het boekje) Zijn jullie nog moe van de vermoeide vakantie? Dan kunnen jullie gezellig met ons naar de cinema. Onze zelfgemaakte super-de-luxe cinema. We kunnen naar Assepoester of Belle en het beest kijken. Of de sprookjesboom? Ne nee mopje. We verwachten jullie allemaal op de première van onze super-de-luxe-goden-film op 5 januari! Om het jaar toch niet helemaal lui te maken zullen we op 12 januari eens wat sportievere dingen doen. Doe maar je loopschoenen aan en je niet te opvallende kledij want we gaan sluipen, jagen, vliegen, .... alles wat een God moet kunnen! Welkom op het God- pak- die- stok -toch spel! :) Nu jullie tijd gehad hebben om weer op adem te komen, nemen we jullie op 19 januari mee op een sportieve namiddag. We gaan namelijk… SCHAATSEN! Neem allemaal jullie bankkaart of gewoon 5 eurokes mee en je identiteitskaart of siskaart. Vraag ook aan je mama om je wanten en dikke sokskes in uw valiesje te stoppen want op het ijs kan het wel eens vriezen. We spreken af aan het boudewijnpark (de Baeckstraat 12, 8200 Brugge) om 14 uur. Je ouders kunnen je komen afhalen om 16u30 uur. Vergeet wederom jullie sjaaltje niet!! We gaan eens kijken wie van jullie de sterkste, intelligentste en tofste is. Denk jij dat jij aan deze beschrijving voldoet?

12


Kom ons dat dan maar bewijzen op 26 januari en toon ons maar eens wat je waard bent. Klaar voor het wie-is-de-beste-spel?? De goden verwachten jullie! (Niet voor de watjes onder ons) Het is weer eens tijd dat we onze bossen onveilig maken. Tijd voor een superfantamegacolatastisch bosspelleke! 2 februari lijkt ons daarvoor wel een geschikte dag. De bomen geven veel zuurstof, dat is goed voor ons. Dus kom maar allemaal af!!! Aan alle clowns, prinsessen, lieveheersbeestjes, bananen, brandweermannen… 9 februari is jullie dag! Het is CARNAVAL! Een heus feest dat goed gevierd wordt in de godenwereld. Dus haal maar allemaal jullie zotste gezichten boven, jullie mooiste, tofste outfit!! Jullie worden allemaal verkleed verwacht aan de schakel om 14 uur. En om 17 uur mogen jullie moe, maar nog altijd even mooi naar jullie huisje terugkeren. Gelieve 3 euro mee te nemen!! Ik ben verliefd, iedereen mag het weten. Ik ben verliefd, daarom zing ik zo luid… Zoals jullie wel weten zijn we net Valentijn gepasseerd en ook wij zijn deze romantische dag niet vergeten. Onze cupido zal vandaag dan al zijn pijlen op jullie afschieten! Het grote-cupido-spel vind plaats op 16 februari. Een dag vol liefde waarop jullie allemaal aanwezig willen zijn! Geloof ons maar! Op 23 februari mogen jullie, creatieve mensen, iets van de goden leren. We schotelen jullie een dag vol knippen en plakken voor, een dag vol kleuren en geuren. Tijd voor een crea vinden de Goden! Breng dus allemaal jullie grootste fantasie en creativiteit mee!! We zien jullie graag op de gewone uren aan de schakel. Zoals je ziet: vele leuke activiteitjes weer op het programma, kom dus elke week met al jullie vriendjes en vriendinnetjes af naar de KSA voor een leuke namiddag vol sport en spel. Wij zien de volgende maanden alvast zitten. Vele groetjes, knuffels en kusjes van: de oppergod Zeus, de stoute Hades, de (soms een beetje zatte) wijngod Dionysos, de wijze Athena, de waterige Poseidon, de mooie Aphrodite, de verstandige en slimme Minerva en onze halfgod… Cupido!

13


Activiteiten overzicht

Kabouters

Pagadders

5/1/2013

12/1/2013

Driekoningentocht

Relaxnamiddag

Kippenspel

Zelfkook 3 euro 10-14.30 uur

Super de Jongknap- luxe goden en film

God pak die stok toch spel

19/1/2013

26/1/2013

Casino

Zwemmen 2.5 euro 15-17.30

Fopspelen Schaatsen 5 euro Siskaart Wie is de beste spel?

Knapen

Zwemmen 14-17 uur 3.25 euro

Cinema

Fly to the sky spel

Knuts je rijk

Jonghernieuwers

Nieuwjaarspel

Bowlen 7 euro

Paintball

Gezelschapspellen

14


Prik me aan het prikbord

2/2/2013

Estafetten + infoavond weekend

Bosspel

Bosspel

9/2/2013

16/2/2013

23/2/2013

C A R N A V A L

Valentijnspel

Wintercrea

Valentijnspel

Casino

Grote cupido spel

Crea

Woeling for life

Schaatsen 14-16.30 5 euro

3 euro 14-17 uur

Battle of the Knapen

Wc tocht

Schaatsen 14-17 uur 5 euro

Reis rond de wereld

stadspel fiets 18-22 uur

casino in verkleedkledij

15


Knapen (1ste en 2de middelbaar) Dag stoere knapen, Om te beginnen een gelukkig nieuwjaar aan iedereen en dat al jullie ksa-wensen mogen uitkomen in 2013! Iedereen heeft weer kunnen smullen van kalkoen, kerststronken, champagne, crème, chocomousse en andere lekkernijen tijdens de feestdagen, tijd om die extra kilootjes weer kwijt te geraken en daarom vliegen we er nog harder in dan anders!!! We beginnen eraan op 5 januari, leg jullie maillot de bain alvast maar klaar want dan gaan we nageren! Let wel op, we spreken af aan het interbad te Sint-Kruis om 14u. Om 17u zullen we uitgenageerd zijn en mogen jullie ouders jullie terug naar huis voeren. Vergeet zeker je zwemgerief niet en een spaarcentje van 3,25€ om binnen te mogen in het zwembad. Op 12 januari wordt de schakel omgebouwd tot een ware schakelopolis, zeker niet te missen. Jullie mogen zelf iets om te knabbelen of te drinken meenemen als je dat wil(niet verplicht), maar overdrijf niet want je moet nog terug door de deur kunnen hé. Ook mag je op eigen risico een dvd meenemen, die je zou willen bekijken. De 19e januari doen we een specialleke namelijk het fly to the sky spel, doe maar allemaal uwen vliegbril en bretellen aan want je zult vliegen van t’verschot. We verwachten jullie met z’n allen op de normale uren. 26 januari: we gaan eens de creatieve toer opdraaien, dus maak je hoofd al maar leeg en ga vrijdag al maar vroeg naar je bedje zodat je met een frisse geest kan meedoen met knuts je rijk. Wordt de beste knutsel! Be there! Jaja, 2 februari is het zover, dan zullen we uitvechten wie van de knapen nu de sterkste, slimste, intelligentste, knapste... kortom de beste knaap is. Begin maar al te trainen voor deze felbegeerde titel, die wereldwijd bekent is. De Battle Of The Knapen is ook live te volgen op de sportzender van de brt.

16


9 februari is er een zeer speciale activiteit, we moeten namelijk de kleuren van onze ksa verdedigen in de WC-tocht! Het is een wedstrijd tussen verschillende ksa’s van over heel West-Vlaanderen. Verdere informatie zal nog volgen in verband met de uren en dergelijke. MAAK OOSTKAMP TROTS! ;-) LOTJE GLETSEN!!! Bereid je maar voor op heel wat kneuzingen en blauwe plekken, want we gaan gaan schaatsen op 16 februari. We spreken graag met jullie af aan de ingang van de schaatsbaan zelf (in boudewijnpark), knapen on ice gaat door van 14u tot 17u en kost 5 euro . Vergeet ook niet om handschoenen en ksa-uniform mee te nemen. 23 februari: Het wordt toch wel stilaan eens tijd dat jullie wat ervaring op doen als echte knapen. Daarom doen we vandaag woeling for life! Zeker niet te missen als je het tot volwaardige knaap wil maken. Dit waren ze weer voor januari en februari, zoals je weet zijn de activiteiten 14u tot 16u15, tenzij anders vermeld natuurlijk. We hopen dat jullie massaal aanwezig zijn in 2013 en ook strak in t’pak! Daarmee bedoelen we in hemd en sjaal natuurlijk. Vele groeten van jullie leiding Jane, Roelstoel, Wieske & Dré

17


Jonghernieuwers (3de en 4de middelbaar) Bonjorno sen么rs et sen么ritas, Hopelijk is tegen dat jullie dit boekje krijgen de wereld nog niet vergaan, want anders heb ik dat hier allemaal voor niets getypt! De komende koude wintermaanden staat er nog heel wat op het programma, hopelijk komen jullie weer allemaal gezellig af voor 3uurtjes puur plezier. Het nieuwe jaar zetten we in met een heus 5 januari nieuwjaarsspel, lekker gezellig buiten wat heen en weer tjoolen, dat wordt nog eens lachen! Kom dus allemaal af op de normale uren naar den schakel! 12 januari ben je verplicht met je fiets(uiteraard met verlichting) te komen, want we gaan op fietstocht. Van eastcamp helemaal naar het verre assebroek, want we gaan gaan bowlen! Hou je maar klaar om die stylische en vooral bezwete bowlingschoentjes aan te doen! Breng allen 7euro mee( ja, het leven wordt duur), de tijd zal uitwijzen of je dit al dan niet volledig zal moeten benuttigen! Op 19januari spelen we een spelleken met wat verf en een gewitte tshirt die tegen het einde van den dag waarschijndelijk minder gewit zal zijn. Gewone uurtje aan de schakel! We zitten al weer aan het einde van de eerste maand van 2013 en ik heb zo het voorgevoel dat het op deze dag echt massas slecht weer gaat zijn, een weertje dat de mensen zelfs niet buiten willen komen. Daarom gaan we er een gezellige gezelschapsspellenavond van maken in een lekker verwarmd lokaal! Hebj zelf nog een vet spel dat je graag wil spelen met je vriendjes of vriendinnetjes? Neem dat dan gerust mee! Het eerste weekend van februari (2 feb) daarentegen zal een super mooie avond zijn, de wolken gaan lichtjes rood gloeien door de ondergaande zon, en dat zal dan ook het ideale concept vormen voor een reis rond de wereld op speelpleinniveau. Wat houdt het in, wie zal er winnen? Wel kom af en je zal het zien!

18


Op 9 februari mag je weer allemaal met je fiets komen(uiteraard weer met lichtjes) want we gaan dan es naar de grote stad Brugge om daar een spelleken te spelen! Met dat het iet wat tijd in beslag neemt om te fietsen kom je al om 18u naar ons, om 22u zal je weer kunnen aanzetten naar huis! 16 februari is den dag dat je in schoon kostuum met das en lacéschoenen of in galakleed met hakjes naar ons komt want we houden een buitengewoon casino! Verklede mensen hun startkapitaal zal natuurlijk groter zijn dan dat van de arme landlopers die met hun afgetrokken spannende broeken en versleten schoeisel afkomen. Op 23februari, ja weeral met die fiets, maar na die vettige feestdagen moeten de kilotjes der nog af é! We gaan namelijk gaan schaatsen! Woohoooow! Dit niet ‘s avonds want dan zijn het onze te GEKKE winterfeesten waar jullie maar ook jullie oudjes op uitgenodigd zijn. Dus gaan we ‘s middags! Dit van 14-16.30. Jullie zullen daar zelf moeten geraken want we spreken daar ter plaatse af en nemen best 5 euro en je pasport of siskaart mee. Hopelijk kom je weer allemaal in grote getallen af, en geniet je van onze spellen. Tot dan Bertie, Simon, Aaron, Bram, Griet & Gertie

19


Winterfeesten

Allen welkom op onze winterfeesten! Nee niet rond kerst en nieuwjaar maar efkes later om er nog eens met volle teugen van te kunnen genieten voor de lente eraan komt. Het zou tof zijn mocht u er talrijk bij zijn met vrienden, kennissen, buren,... Op naar de laatste kerstmarkt van het jaar! Tot dan! 20


Tokshop Uiteraard zijn onze KSA-(st)ers trots op het feit dat ze in de KSA zijn. Om dat te tonen hebben we een heleboel leuke zaken die je voor een democratische prijs kunt kopen in onze tokshop. Hieronder even de belangrijkste koopjes opgesomd. Tok (muts) €8 Sjaaltje €2,5 Hemd (30-36) €23 Hemd (38-50) €25 T-Shirt (KSA algemeen) €10 Mouwshildjes (bannen algemeen) €1 Sleutelhanger €1 Sticker (KSA algemeen) €1 T-Shirt Ten Rode (kinderen) €12 T-Shirt Ten Rode (volwassen) €15 Sweater Ten Rode €20 Schildje Ten Rode €1 Bent u op zoek naar toffe ideetjes voor een cadeautje voor een diehard KSA-er, geen nood in de tokshop zitten ook leuke gadgets.

Vanaf nu is er elke eerste zaterdag van de maand een verkoop! 21


KSA 85 Onze KSA bestaat in het jaar 2013, 85 jaar! Dit willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan! We maken er een heus feestweekend van. Schrijf alvast allemaal volgende datum in jullie agenda: 13-15 september 2013! Omdat wij het hele jaar door willen vieren dat we zo oud zijn geworden willen we onze retro dommel t-shirts terug invoeren. Dit zijn T-shirts die meer dan 15 jaar geleden gedragen werden en er nu nog steeds TE GEK uitzien! Als teken van KSA 85 laten we ze opnieuw drukken. Let op, dit zal slechts een éénmalige bestelling zijn! Voor jong en oud! Een T-shirt vol fierheid dat we nog steeds KSAer zijn in hart en nieren. Deze zijn te bestellen via onderstaand strookje of vanaf de winterfeesten in ALLE maten voor een schappelijke prijs!

Bestelstrookje: Ja ik wil ...... (aantal) retro Dommel t-shirt(s) met als opschrift: “Wil je eens weg bij pa en ma. Kom dan bij de KSA”! Naam kind: Ban: Maat (kruis aan): 0 Small 0 Medium 0 Large 0 X-Large Kindermaten: 0 7-8 jaar 0 9-11 jaar 0 12-13 jaar *Gelieve dit strookje aan je banhoofd te bezorgen.

22


Onze website

Neem zeker eens een kijkje! Als je het bondsboekje van de volgende maanden nog niet ontvangen hebt dan kun je het op deze site ook terugvinden! Net als alle activiteiten.

23


CM-tegemoetkoming lidgeld/kampen Papieren voor de CM kunnen meegegeven worden aan het banhoofd zij zullen ervoor zorgen dat dit correct wordt ingevuld.

24


Mopjes en co Waarom hebben hutu’s geen gsm ? Er staan teveel toetsies op Hoe heet de hond van een brandweerman? Fikkie Een blondje heeft het vermoeden dat haar vriend haar bedriegt met een andere vrouw. Onverwachts gaat ze terug haar appartement binnen en ziet daar inderdaad haar man met een andere vrouw in bed. Blind van woede neemt ze de revolver en mikt tussen haar eigen ogen. De man schreeuwt: Neen schat, doe het niet!!!! Waarop het blondje zegt: Hou je kop, jij bent de volgende. Welk dier bestaat voor 3/4 uit wol? Een WOLf. Dokter: “Weet u wat ik in uw maag gevonden heb, meneer Jansen? Eenentwintig theelepels!” Jansen: ”Maar, dokter! Dat was uw eigen voorschrift! Driemaal daags een theelepel” Er is een nieuwe leraar in een klas. Hij wil zien of de kinderen in zichzelf geloven. Daarom zegt hij: “Wie dom is gaat staan.” Na enkele minuten…. Tim staat op en de leraar vraagt: “Denk je echt dat je dom bent?” Waarop Tim antwoordt: ” Nee, maar ik vond het zo zielig dat u de enige was die staat!” Loop ik laatst op straat, kom ik een huilend eendje tegen. Dus ik zeg tegen dat huilende eendje: “Wat is er met jou gebeurd?” Dat huilende eendje kijkt me aan en zegt: “Ik ben in elkaar geslagen door een hooliGans!”

Als er mensen zijn die goede mopjes weten voor in het bondsboekje: steeds welkom op info@ksa-oostkamp.be. En neen, dit is geen grap! :-)

25


Leiderskader Kabouters 0477476459 0485603704 0472310945 0476844051

Annelies Malengier Lopke Ommeslag Ruth Sneppe Sarah Sterckx Jonas Verstraete Lindsey Desloover Femke Ommeslag Amber Van Hoe Hannah Van Eenoo Pagadders

0496427417 0494377095 0474738061 0478998824 0478279459

Laura Deboelpaep Soetkin Zwaenepoel Yentl Stee Jolien Talloen Fleur De Smet Daan Rosseel Martha Fieuws Hannelore Verlinde Marieke Malengier Jongknapen Anneleen Vyncke Mieke Decorte Robin Usewils Ines Verhelst Delfien Acx Deborah Depestel Charlotte Verlinde Lisa Sterckx

260474330429 0484634461 0478756960 0478757014


Knapen Jana Roets Roeland Zwaenepoel Dries Claeys Louise Slabbinck Lotte D’Hoore 

0497772133 0494377083 0478524677 0476746668 0495826725

Jonghernieuwers Bram Roets 0496681653 Aaron Matthys 0476699590 Gertie Claeys 0477540139 Bertie Vandendorpe 0472731118 Simon D’Hoore 0479687738 Griet Rosseel 0497084768 Hernieuwers0498417394 0496116942 0476699590

Financiën Mieke Decorte

0484634461

Materiaalverhuur Simon D’Hoore Jasper De Pestel

0479687738 0496116942

Materiaalverantwoordelijke Jana Roets

0497772133

Ledenadministratie Lopke Ommeslag

0485603704

Bondsleider Eva Roets

0496681652

Oudercomité Nathalie Alleman Tineke Houtekier

0496655604 0497138678

Wout Rosseel Jasper De Pestel Aaron Matthys

27


Belangrijke data 23 februari 2013: 1-3 maart 2013: 8-10 maart 2013: 15-17 maart 2013: 1-7 april 2013: 10-13 april 2013: 20 april 2013: 28-30 juni 2013: 2-6 juli 2013: 2-7 juli 2013: 9-19 juli 2013: 19-29 juli 2013: 11-18 aug 2013: 13-15 september 2013: 6-16 augustus 2014: 9-16 augustus 2014:

28

winterfeesten weekend knapen te Westouter (Eksternest) weekend jonghernieuwers te Westouter (Ek sternest) weekend kleintjes te Loppem (Merkenveld) paascursus voor de aspiranten joepie voor de jonghernieuwers Aspi-activiteit leidersweekend 2 Woesj voor de ge誰nteresseerde jongknapen Varsika voor de ge誰nteresseerde knapen kamp knapen in Bomal kamp jonghernieuwers in Bomal kamp kleintjes in Woutershof feestweekend KSA 85 bondskamp in de Hoge Rielen voor de Grote (knapen en jonghernieuwers) groot kamp in de Hoge Rielen voor de kleintjes

Bondsboekje Januari februari 2013  

Bondsboekje Januari februari 2013

Advertisement