Chocoprins 1 2016-2017

Page 1

KSA AARSELE.BE | 1ste EDITIE | WERKJAAR 2016-2017

DE CHOCOPRINS


INHOUD

Voorwoord Kabouters Leiding Kabouters Pagadders Leiding Pagadders Jongknapen Leiding Jongknapen Knapen Leiding Knapen Jonghernieuwers Leiding Jonghernieuwers Aspi’s KSA lied Welkom bij KSA Aarsele! Welkom bij KSA Aarsele! Mopjes en kleurplaat Contactgegevens Kalender

2 DE CHOCOPRINS

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20


VOORWOORD

Beste KSA’er Na een schitterend zomerkamp in Chanxhe deze zomer, zijn we helemaal klaar om een nieuw werkjaar in te zetten! Ook dit jaar staat er weer heel wat op de agenda; vele activiteiten, stuntdag, Canadese Mars, Sneukelfestijn, weekends, kamp, ‌ Onze agenda is weer mooi gevuld. Om zeker te zijn dat je bij al onze schitterende activiteiten kan zijn, schrijf je ze best al in je agenda! Op de achterflap van deze Chocoprins vind je een handige overzichtskalender. In deze Chocoprins vinden jullie een omschrijving van wat je kan verwachten dit semester binnen elke ban, alsook een voorstelling van de leiding die in de ban staat. Vergeet ook zeker niet om af en toe eens te kijken op onze website, zowat alles staat op onze site. We proberen hem zo up-to-date mogelijk te houden. Je vindt er een kalender, informatie over al onze activiteiten, en zoveel meer! Als je nog vragen of opmerkingen hebt, aarzel niet om mij te contacteren! KSA Groet Niels Declercq Hoofdleider

DE CHOCOPRINS

3


KABOUTERS

Dag kabouters! Het moment is aangebroken! Na een hele zomer ongeduldig afwachten, is het nieuwe KSA-jaar eindelijk terug begonnen. Sommigen onder jullie beleefden vorig jaar reeds tal van leuke activiteiten en een spetterend kamp, en ook onze nieuwelingen zullen dit nu allemaal ontdekken. EĂŠn ding staat vast: dit wordt voor iedereen een onvergetelijk jaar vol grootse avonturen. Samen zullen we de grootste schatten ontdekken die KSA Aarsele te bieden heeft. Dit zou natuurlijk niet kunnen zonder ons, de meest fantastische leidingsgroep op aarde, bestaande uit Fien, Lotte en Michiel. Wees dus gewaarschuwd, want voor jullie het weten, willen jullie hier nooit meer weg! Maar misschien is dit wel het beste wat jullie ooit zal overkomen. Tot zondag!

4 DE CHOCOPRINS


LEIDING KABOUTERS

FIEN Hallo! Mijn naam is Fien Kerkhove en zoals jullie al weten zorg ik dit jaar met mijn medeleiding voor de allerleukste activiteiten bij de Kabouters. Ik studeer taal-en lettekunde in Gent en mijn grootste hobby is uiteraard KSA. Wat ik jullie alvast kan vertellen, is dat ik er dit jaar opnieuw enorm veel zin in heb!

LOTTE Hallo mijn naam is Lotte Duyck. Ik zit al 11 jaar in de KSA. Vorige jaar was ik aspi en nu is het dus mijn 1ste jaar als leidster. Ik heb er heel veel zin in!! Buiten de KSA heb ik nog 3 andere hobby's; paardrijden, dansen en zingen. Net zoals vorig jaar sta ik opnieuw bij de Kabouters. Als jullie nog vragen hebben mag je ze gerust stellen!

MICHIEL

hallo iedereen! Ik ben Michiel Cozyns en dit jaar geef ik leiding aan de Kabouters. Mijn hobby’s zijn minivoetbal en KSA. Ik studeer multi-media aan Viso Mariakerke. Laten we er alweer een spetterend KSA jaar van maken!

DE CHOCOPRINS

5


PAGADDERS

Dag Pagadders! Zien jullie het KSA-jaar een beetje zitten? Wij, jullie nieuwe pagadderleiding, in ieder geval wel! Met ons allemaal wordt het weer een superjaar! De ene keer maken ons lekker vuil, en een andere keer gaan terug naar de oertijd met holbewoner/kok Flintstone. Er staat ook een supertoffe stuntdag op het programma. De rest van het jaar is nog een grote verrassing!! We kijken natuurlijk allemaal al uit naar het weekend en kamp, dus hou de data zeker vrij! Hopelijk zijn jullie elke activiteit talrijk aanwezig met een grote smile op jullie gezicht! Dan wordt het zeker weer een spetterend jaar! Groetjes Anthony, Arne en Marie-Julie

6 DE CHOCOPRINS


LEIDING PAGADDERS

MARIE-JULIE Hallo! Ik ben Marie-Julie Maes. ik ben 17 jaar en heb één jongere broer. Ik studeer taal- en letterkunde in Gent. Mijn hobby is KSA. Wil je wat meer weten? Kom het gerust vragen. Tot binnenkort!

ARNE Hallo KSA-vrienden! Ik ben Arne Declercq. Ik ben 17 jaar oud en dit jaar heb ik besloten om bij de beste ban te staan: De Pagadders! Naast de KSA studeer ik aan het VTI van Deinze en doe ik ook nog eens minivoetbal met de KSA. Als je nog vragen hebt mag je ze zeker komen stellen, en we gaan er een zeer tof KSA jaar van maken!

ANTHONY hallo iedereen! Ik ben Anthony Jansseune dit jaar geef ik voor de 3de maal leiding aan de pagadders. Mijn hobby’s zijn minivoetbal , voetbal en KSA. Ik studeer toegepaste architectuur in howest brugge. Laten we er alweer een spetterend KSA jaar van maken!

DE CHOCOPRINS

7


JONGKNAPEN

Aller-aller-allerbeste jongknaapjes, het is weer zover!!! Met apetrotsgeit presenteren wij u: een schotel van onuitputtelijk KSAplezier op een bedje van seizoensgebonden wonderbaarlijke activiteiten afgewerkt met een snuifje peper en zout en alle dingen waarvan je houdt. Maak je keuze alvast op onze uitgebreide keuzekaart. Mocht je nog zin hebben in meer, aarzel dan niet om onze suggesties uit te proberen! Met vele groetjes uw keukenteam: Berend (Berrie), uw chefkok, Lisa (VDK), uw somelier , Lander (Lampedeirke), uw sous-chef en Lisa (Clerckske), uw afwasser van dienst.

8 DE CHOCOPRINS


LEIDING JONGKNAPEN

BEREND Hallo daar allemaal! Ik ben Berend Goethals, maar de meeste onder jullie kennen mij ondertussen al, want ik zit al zo’n 14 jaar in de KSA. Ik ben 19 jaar en ik woon in Tielt. In de week kan je mij in Oostende vinden, waar ik nu in mijn tweede jaar voor lijnpiloot leer. Voor de rest zal ik ook dit jaar (voor de vierde keer op rij) leiding geven aan de jongknapen. Buiten de KSA speel ik in Aarsele minivoetbal met ons eigen KSA-ploegje. Vele groetjes en tot binnenkort!

LANDER

Hallo iedereen, ik ben Lander. Dit jaar geef ik leiding aan de trotse Jongknapen! Ik studeer dit jaar de richting technisch tekenaar in Brugge. Naast KSA, voetbal ik bij KFC Aarsele en ben ik ook lid van de minivoetbalploeg van de KSA . Ik kijk alvast uit naar het leuke KSA jaar dat ons te wachten staat. Vele groetjes en dat het een tof KSA jaar mag worden !

LISA DECLERCQ Joepie!!! Mijn eerste jaar als leidster bij de Jongknapen gaat geweldig worden, mijn naam is Lisa maar voor jullie Clercq'ske -> omdat we 2 Lisa's in de ban hebben! Ik ben zopas op 19 september, 17 jaar jong geworden (cadeau'tjes zijn nog altijd welkom) dus nog steeds niet volwassen! Ik volg Mode-Realisatie en Verkoop in Waregem in mijn laatste jaar! En ik heb natuurlijk de tofste hobby die je maar kan hebben de KSA, jaja! Tot dan!!!

LISA VANDEKERCKHOVE Hallowkes beste jongknapen! Ik heb dit jaar de eer om mezelf voor de eerste keer een jongknapenleidster te noemen. Dit doe ik dan ook met de nodige trots đ&#x;™‚ Kort even wat uitleg. Ik studeer Pedagogische Wetenschappen in Gent, dus jullie zullen mij niet zo vaak meer zien in ons thuisdorpje. MAAR wees niet getreurd, zondag vanaf 14u tem 16u30 sta ik altijd paraat om jullie met een lach op te vangen. Groetjes! x

DE CHOCOPRINS

9


KNAPEN

Dag kni- kna- knapen Zijn jullie klaar voor een geniaal jaar, met de tofste leiding? Hopelijk wel. Wie gaat er leuke activiteiten, memorabele momenten organiseren voor jullie? Dat zijn wij, de leiding: Flore, Igor en Marte. Met de grote bende die we hebben, hopen we dat jullie iedere week talrijk aanwezig zijn. Wat kunnen jullie verwachten van het jaar? De PokĂŠmon Go hype zal bij ons nog eens passeren, vuil worden vinden jullie niet erg hopelijk? Is er iemand bang van de kerstman, laat ons dit dan zeker op voorhand weten. Met deze tips kunnen jullie zich een beeld vormen wat er jullie nog te wachten staat. Tot snel mi- ma- makkers!! Flore, Igor en Marte

10 DE CHOCOPRINS


LEIDING KNAPEN

IGOR Hallo daar, Ik ben Igor en start dit jaar mijn 4de jaar leiding, deze keer bij een iets oudere ban; de KNAPEN. Waar houd ik mij zoal mee bezig? Natuurlijk niet enkel met KSA. Tijdens de week ben ik een Gent te vinden, waar ik mijn 2de jaar Kinesitherapie start aan de UGent. In het weekend zit ik in de sporthal in Tielt, om te turnen, of om les te geven. Zo, dat was het ongeveer. Auf Wiedersehen!

MARTE Dag KSA’ers, ik ben Marte Huyghelier en ben dit jaar overgeschakeld naar de oudere bannen, ik geef nu leiding aan de Knapen. Het is mijn tweede jaar leiding. Naast de KSA houd ik me met van alles bezig. Ik studeer pedagogische wetenschappen aan de universiteit van Gent en ben trainster van de U7 bij KFC Aarsele.

FLORE Dag KSA-vrienden, Ik ben Flore. Ik zit nu in mn 2de jaar hoger en studeer Sociaal Werk. Dit jaar begin ik aan mijn 4 jaar als leider. Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als wij, want het wordt ongetwijfeld weer een top jaar!!

DE CHOCOPRINS

11


JONGHERNIEUWERS

Hoooooooooooooooooiiiiiiiiiiii Jonghernieuwers, Hoe gaat het met jullie? Wij veronderstellen goed aangezien wij terug een topjaar voor jullie in petto hebben! Met een combo van Niels, Lara en Mathilde kunnen jullie zich aan heel wat verwachten. Is dat in positieve zin? Wie weet… Want Lara haar gezaag als het niet vooruit gaat en Mathilde haar gezaag wanneer jullie niet luisteren… Om dan nog maar van Niels zijn gezaag als hoofdleider te zwijgen! Maaaaaar voor de rest zijn we best oké hoor! Naast ons gezaag dat je er af en toe moet bijnemen, zijn we ook drie enthousiaste leiders die het volledig met jullie als groep zien zitten! We gaan ons best doen om er een onvergetelijk jaar (en voor sommige het laatste jaar als lid) van te maken! Expedities, avontuur, relaxen, grappige momenten, uitdagingen, feestjes,… het zal allemaal op jullie afkomen! We hopen ook op jullie talrijke opkomst tijdens de activiteiten zodat we met een grote en toffe groep aan de slag kunnen. PS. Nog even een boodschap voor jullie. Jongens, wees gewaarschuwd, want het zal zwaar worden voor jullie. Meisjes, wees alert wat er op jullie pad komt…

12 DE CHOCOPRINS


LEIDING JONGHERNIEUWERS

MATHILDE Hallo iedereen! Hier ben ik weer ! Terug een jaartje KSA erbij. De meeste kennen mij al, maar ik zal me toch nog eens voorstellen voor de nieuwe mensen die het fantastisch KSA-avontuur beginnen! Ik ben Mathilde Van Wassenhove en ben 20 jaar. Dit jaar begin ik aan mijn derde jaar Sociaal Werk in Gent. In de KSA sta ik terug, net zoals vorig jaar, bij de Jonghernieuwers. Een groep naar mijn hart! Ik heb heel veel zin om er dit jaar opnieuw in te vliegen met een super leidingsteam erbij. Groetjes!

LARA

Hallo! Even mezelf kort voorstellen zodat de nieuwe leden weten wie ik ben. Ik heet Lara Van Parijs en het is nu al mijn vierde jaar leiding... amai de tijd gaat rap! Graag wil ik zoveel mogelijk bannen proberen en dit jaar staan de Jonghernieuwers op het programma en die kan ik dan ook van mijn lijstje schrappen. Naast de KSA ben ik druk bezig met mijn laatste jaar in de opleiding als leerkracht lager onderwijs te Gent. Om mijn agenda dan helemaal compleet te maken, heb ik ook nog enkele dingen waar ik mij graag mee bezighoud: dansen, lopen en reizen! â˜ş Zo dat was het een beetje. Tot op de KSA en we maken er weer een leuk jaar van. Groetjes xxx

NIELS Wat hebben we nodig voor een overheerlijke Niels Declercq-Cocktail? Als basis: een leeftijd van 19 jaar, aangevuld met Accountancy- fiscaliteit studeren aan de Arteveldehogeschool in Gent, verrijkt met het 3de jaar als hoofdleider van KSA Aarsele. Dit alles afgewerkt met een klein beetje KSA-Noordzeegouw. Goed schudden en klaar voor een nieuw jaar!

DE CHOCOPRINS

13


ASPI’S

PAULIEN hallo allemaal! ik ben Paulien De Decker, op 5 september werd ik 16 jaar. Ik ben nu aspi na 10 jaren lid te zijn. Ik volleybal bij pervol ruiselede en geef dit jaar ook training aan de balinitiatie. Ik doe de richting stw in het SintJozefsinstituut in tielt. Ik ben er klaar voor en heb alvast veel zin!

MARTHE Hallo! Ik ben Marthe Quintyn. Ik ben 16 jaar en zit op school in het SintJozefsinstituut in Tielt waar ik de richting GWW volg. Naast KSA heb ik nog een andere hobby namelijk toestel-turnen. Hopelijk hebben jullie allemaal zin in het nieuwe KSA jaar! Als jullie vragen hebben mogen jullie deze gerust stellen.

14 DE CHOCOPRINS


KSA LIED Het KSA-lied

Als j’ een cubje van toffe jongens ziet, van je heidel diedel doedel diedel da ha ha. En je hoort van ver reeds een vrolijk lied. Van je heidel diedel doedel diedel da ha ha. Refrein
Holahi, holaho (2x) Dit is de K-S-A, KSA! Knappe koppen heldere kelen, mannen die geen droefheid velen,
 van je heidell diedel doedel diedel da ha ha. Is er één bedroefd, ‘tis ons aller leed,
 van je heidel diedel doedel diedel da ha ha. En met ieders vreugd juichen men allen mee, van je heidel diedel doedel diedel da ha ha. Refrein
Holahi, holaho (2x) Dit is de K-S-A, KSA! Knappe koppen heldere kelen, mannen die geen droefheid velen,
 van je heidell diedel doedel diedel da ha ha.

DE CHOCOPRINS

15


WELKOM BIJ KSA AARSELE ! Leuk dat je er (opnieuw) voor gekozen hebt om deel uit te maken van de tofste bende uit Aarsele! We hebben dit KSA-werkjaar weer heel wat in petto om er een supergeslaagd werkjaar van te maken. We maken je graag even wegwijs in het nieuwe KSA-jaar. Dit jaar draait ons werkjaar rond het thema ‘Magnifiek energiek�.

ACTIVITEITEN

Activiteiten gaan tweewekelijks door op zondagmiddag. We spreken af om 14u00 aan de voorkant van de Jakkedoe, daarna houden we een startmoment en begint elke ban apart aan de activiteit. Activiteiten zijn gedaan om 16u30. Elke ban maakt per semester een kalender met een beschrijving per activiteit. Deze kalender vinden jullie op onze site onder de pagina van de ban, alsook in de Chocoprins (ons KSA-Aarsele tijdschrift). Een kalender van al onze activiteiten vind je op KSA-Aarsele.be

LEEFTIJDSGROEPEN

Op basis van leeftijd worden onze leden onderverdeeld in volgende bannen: Kabouters 1ste en 2de leerjaar Pagadders 3de en 4de leerjaar Jongknapen 5de en 6de leerjaar Knapen 1ste en 2de middelbaar Jonghernieuwers 3de en 4de middelbaar

16 DE CHOCOPRINS


WELKOM BIJ KSA AARSELE ! WEEKEND EN KAMP Willen jullie al graag de vakantie inplannen? Dan is het handig rekening te houden met de data waarop we op weekend en kamp zijn, dan missen jullie spruiten zeker deze toppers niet! Weekend jongste: 24 - 26 maart Weekend oudste: 24 - 26 februari Kamp jongste: 10 - 16 juli Kamp oudste: 7 - 16 juli

TOKSHOP Het uniform voor de leden bestaat uit een donkerblauwe KSA-Aarsele t-shirt en een oranje das. Ben je je das kwijt? Heb je een nieuwe t-shirt nodig? Of wil je nieuw schildje voor op je t-shirt? Je kan elke activiteit terecht bij de leiding voor een nieuwe das, t-shirt of andere KSA-gadgets. Een T-shirt kost â‚Ź12,5 en een das â‚Ź2,5.

OM TE ONTHOUDEN

Naast de data van het kamp organiseren wij nog enkele andere toffe evenementen, ook deze zijn de moeite om in de agenda te plannen:

23 april

Sneukelfestijn

VRAGEN? Op onze spiksplinternieuwe website ksa-aarsele.be vind je heel wat informatie over onze werking, de leiding, onze activiteiten en zoveel meer. Maar ook onze leiding slaat graag een babbeltje dus spreek ze gerust aan met al je vragen!

DE CHOCOPRINS

17


MOPJES EN KLEURPLAAT

18 DE CHOCOPRINS


CONTACT

BIJ WIE KAN IK TERECHT MET MIJN VRAGEN?

HOOFDLEIDING Niels Declercq

niels.declercq@me.com

0471 50 55 60

BANLEIDERS Voor specifieke vragen over een ban, kan je steeds bij de bandleider terecht. Kabouters Fien Kerckhove 0471 72 61 41 Pagadders Marie-Julie Maes 0479 06 97 34 Jongknapen Berend Goethals 0472 07 07 94 Knapen Marte Huyghelier 0487 62 44 23 Jonghernieuwers Mathilde Vanwassenhove 0479 39 07 52 FACEBOOK Volg jij ons al op Facebook? Vind ons leuk op Facebook om onze vele foto’s te bekijken! Zoek naar ‘KSA Aarsele’ en vind ons leuk! FINANCIËN Financiële vragen? Neem contact op met onze financieel verantwoordelijke voor meer informatie. Berend 0472 07 07 94 Marie-Julie 0479 06 97 34

DE CHOCOPRINS

19


KALENDER

25 september 2 oktober 15 oktober 16 oktober 21 oktober 23 oktober 6 november 6 november 20 november 4 december 24 - 26 februari 24 - 26 maart 23 april 10- 16 juli 7 - 16 juli

Startactiviteit Activiteit FinanciĂŤle actie (KN en JHN) Activiteit (KAB, PAG en JKN) Dag van de jeugdbeweging Stuntactiviteit Canadese mars (KN en JHN) Activiteit (KAB, PAG en JKN) Activiteit Sintactiviteit Weekend oudste (KN en JHN) Weekend jongste (KAB, PAG en JKN) Sneukelfestijn Kamp jongste Kamp oudste

KSA AARSELE | KSA-AARSELE.BE

20 DE CHOCOPRINS


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.