Page 1

Ο κυπριακός λαός και ιδιαίτερα η νέα γενιά του τόπου, υπόκειται σήμερα στις σκληρές συνέπειες της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης. Οι αποφάσεις του Eurogroup και της κυβέρνησης Αναστασιάδη το Μάρτιο του 2013, οι μνημονιακές πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει η Τρόικα στη χώρα μας, με τη σύμφωνο γνώμη της κυβέρνησης, προδιαγράφουν

φτώχεια, ανασφάλεια, αβεβαιότητα

και ένα ζοφερό μέλλον για τη νεολαία και τις οικογένειες τους.

Σχεδόν ένας στους δύο νέους είναι άνεργοι, ενώ αυτοί που εργάζονται βρίσκονται κάτω από ένα καθεστώς πρωτοφανούς εκμετάλλευσης με μισθούς πείνας, υποαπασχόληση και ευέλικτες μορφές εργασίας. Οι νέοι σπρώχνονται

μετανάστευση

στη προς αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Την ίδια στιγμή, η δημόσια υγεία και η παιδεία δέχονται πλήγματα. Η στεγαστική πολιτική καταργείται, ενώ βίαιες περικοπές παρατηρούνται και στην κοινωνική πρόνοια.


Η αναπαραγωγή της φτώχειας και της ανεργίας και η θεσμοθέτηση της εκμετάλλευσης είναι αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για πολιτικές που εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο, τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, πραγματοποιούνται στις 25 του Μάη οι Ευρωεκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων θα επιδοκιμάσει ή θα αποδοκιμάσει τις πολιτικές αυτές που προωθούν την εξαθλίωση των λαών της Ευρώπης.

Η αποχή από τις εκλογές αυτές δεν δημιουργεί τις προϋποθέσεις της αλλαγής.

Αντίθετα, επιβραβεύει τις πολιτικές που μας θέλουν δούλους του 21ου αιώνα. Η αποχή, αφήνει χώρο στις δυνάμεις της δεξιάς και της ακροδεξιάς, καθώς επίσης και της σοσιαλδημοκρατίας, οι οποίες υπογράφουν τα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Η αποχή τιμωρεί την κοινωνία και ισοδυναμεί με: •Διαιώνιση της υφιστάμενης κατάστασης: της φτώχειας, της ανεργίας, της λιτότητας και της εξαθλίωσης. •Άρνηση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και της οργανωμένης πάλης. •Παραίτηση, ατομικισμό και κοινωνική αποξένωση.


Επίσης η αποχή: •Επιτρέπει την εύκολη χειραγώγηση από τα ΜΜΕ. •Προωθεί την υπόσκαψη της κοινωνίας και κάθε μορφής συλλογικότητας. •Αφήνει ανενόχλητα τα φαινόμενα της διαπλοκής, της διαφθοράς και της ασυδοσίας. •Αφήνει χώρο για την εμφάνιση ακροδεξιών-φασιστικών οργανώσεων. •Προωθεί την συντήρηση και κλείνει την πόρτα στις προοδευτικές δυνάμεις.

Αποχή & Κατοχή Ιδιαίτερα σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα όπου για 40 χρόνια βιώνει τα εγκλήματα του πραξικοπήματος και της εισβολής, η αποχή

ενισχύει τα τετελεσμένα της κατοχής. Με την αποχή, το

μόνο που εξαργυρώνεται - και αυτό προσωρινά - είναι ο θυμός και η αγανάκτηση. Η πηγή των προβλημάτων που οδηγεί σε δημοκρατικά ελλείμματα παραμένει.

Η απάντηση του κάθε νέου να μην είναι ανώδυνη… Στις επερχόμενες ευρωεκλογές, όσοι προτίθενται να απέχουν οφείλουν να το ξανασκεφτούν

Διπλά και τριπλά θα πρέπει να το σκεφτούν και οι άνεργοι. Η αποχή δε θα εμποδίσει τις πολιτικές που δημιουργούν στρατιές ανέργων, τις πολιτικές που παράγουν και αναπαράγουν την κρίση και την ανεργία.


Στείλε ισχυρό μήνυμα αντίστασης

στις αντιλαϊκές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιβάλουν τη σκληρή λιτότητα και την ανεργία.

Στείλε ισχυρό μήνυμα απόρριψης

του μνημονίου και της τροϊκανής διακυβέρνησης του τόπου.

Απέρριψε όσους θεωρούν ότι μπορούν να καθυποτάξουν το λαό μας με ψεύτικους εκβιασμούς.

Αγώνας για προστασία των νέων,

των εργαζομένων, των ανέργων, των χαμηλόμισθων, των μικρομεσαίων.

Ενίσχυση της προοπτικής για βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, που να τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό και να επανενώνει τον τόπο και το λαό μας.

Η αποχή επιβραβεύει τις πολιτικές που μας θέλουν δούλους του 21ου αιώνα  

Η αποχή από τις εκλογές αυτές δεν δημιουργεί τις προϋποθέσεις της αλλαγής. Αντίθετα, επιβραβεύει τις πολιτικές που μας θέλουν δούλους του 21...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you