Page 1

PORTFOLIO


IKEA HOTEL Een ontwerp voor een IKEA hotel, waarbij bezoekers IKEA producten kunnen uitproberen. De producten staan in een grote kast in een lege ruimte. Door de lege ruimte worden mensen getriggerd om producten uit de kast te halen, wanneer ze bijvoorbeeld moeten wachten.


IKEA PRODUCT Dit is een ontwerp voor een IKEA dekbed, wat goed aansluit op het hotel. Het dekbed is zo aan te passen dat je steeds een andere stof of kleur kunt kiezen. Hierdoor is het een duurzaam product.


IKEA TRENDBOEK Een trendboek ontworpen voor IKEA 2013. Drie verschillende trends die goed aansluiten op IKEA design.

TRENDBOEK INLEIDING

De Zweedse benadering van design vormt de basis van IKEA ontwerpen. Binnen dit trendboek zie je een duidelijke lijn van Scandinavisch design, in drie hele verschillende trends.

IKEA is breed in stijl, waardoor de trends ook erg uiteenlopend zijn. Toch is er een samenhang van eenvoud en vorm, waardoor de trends eventueel ook te combineren zijn. Zo is er voor ieder wat wils.

De kleuren binnen dit trendboek vertegenwoordigen de frisse en gezonde Zweedse levensstijl. Zweden is een milieubewust land, waardoor alle materialen milieuvriendelijk of recyclebaar zijn.


easy weezy

neon & neutral

majestic minimalism


majestic minimalism Deze trend is een perfecte combinatie van traditie en moderniteit. Het neemt je mee terug naar een oude traditie en tegelijkertijd mee in de toekomst. Deze trend bestaat uit sierlijke vormen en historische verwijzingen naar de Barok en de Rococo met een minimalistische styling. Laser gesneden materialen en barokke krullen toegevoegd aan eenvoudige producten en krijtachtige tonen vormen de basis. De kleuren bestaan uit verfijnde naturel kleuren en pastel tinten.

1

1) ildi-interier.blogspot.com 2) Krystel Kapteijns

2


1

2

3

1

1) Krystel Kapteijns 2) Munkii 3) Sohoclockworks

2

1) Jo Davies 2) Krystel Kapteijns


1

2

neon & neutral Na een sobere en grijze periode is kleur helemaal terug van weggeweest. Neonkleuren in combinatie met natuurlijke kleuren zorgt voor een ongebruikelijke combinatie.

3

De basis kleuren van deze trend zijn naturel tinten, deze worden aangevuld en gecombineerd met felle kleuren. Hierdoor ontstaat er een dynamiek die goed werkt op onze gemoedstoestand en zorgt voor een fris interieur. De materialen binnen deze trend bestaan uit hout tot kunstof tot wol of katoen. De materialen geldt dat ze kwalitatief hoogwaardig en natuurlijk of fel van kleur zijn. De vormen bestaan uit heldere lijnen en grafische geometrisch vormen spelen een belangrijke rol. Verder zie je weinig dessins omdat hierdoor het effect van de kleuren onderling beter tot zijn recht komt.

1) Courtney D’Alesio 2) Maison Sauvage bowls 3) Krystel Kapteijns


1

1

1) FiligreeCreations 2) Krystel Kapteijns

2

1) William Lee 2) Krystel Kapteijns

2


easy weezy 1

Deze trend gaat over het overbrengen van een sterke ‘feel good’ emotie, waarin spiritualiteit een grote rol speelt. Na een onstabiele periode, is daar veel behoefte aan. We willen vertraging in een tijd die alsmaar sneller lijkt te gaan. Deze trend staat voor een relaxte en moderne stijl met ontwerpen die wat minder rigide zijn met zachtere en rondere vormen. Het is allemaal wat losser, maar wel ingetogen. Kleuren die hier bij horen zijn neutralen, met kleur accenten. Lila en paars tinten hebben een meditatieve werking. De combinatie met de blauw-groentinten versterkt de kalme en serene sfeer. In dit thema lopen de kleuren vloeiend in elkaar over waardoor een rust wordt gecreëerd. Materialen die erbij horen zijn eenvoudig, sereen en de eerlijke textiel technieken brengen een geruststellend comfortabel gevoel over. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan keramiek en glas, tot wol en katoen. 3

2

1) fivetimesone 2) Stour dinnerware 3) Krystel Kapteijns


1

2

1

1) Claudio Silvestrin 2) Stephanie Marin

2

1) Fivetimesone 2) Krystel Kapteijns 3) Wasara cups

3


EMAMI WINKEL Voor het Scandinavisch multifunctioneel modemerk Emami heb ik een winkel concept ontworpen. Dit concept is vooral gebaseerd op het Scandinavisch minimalisme en hoe de multifunctionele kleding het best gepresenteerd kan worden.


TRENDBOEK ZOMER 2016 Een trendboek voor zomer 2016, waarbij ik gekeken heb naar maatschappelijke en sociale problemen.


EXPLORE INTANGIBILITY 1) Issey Miyake 2) Marijke Renes 3) Albert Kiefer

EXPLORE SPATIAL FIGURES 1) Hussein Chalayan 2) Design company Freedom Of Creation 3) Issey Miyake 4) Rem Koolhaas 5) Al faisaliah


NEW CRAFT EXCLUSIVE

1) Natalie Thakur 2) Philippe Malouin 3) Johanna Keimeyer 4) Hella Jongerius 5) Natalie Thakur

NEW CRAFT HANDMADE

1) Joe Bates, Sid Bryan and Cozette McCreery 2) DUS architecten 3) Hella Jongerius 4) Christien Meindertsma


EXPRESSION RELIGION 1) Hussein Chalayan 2) Shirin Neshat 3) Kevin Bourgeois 4) Makan Emadi

EXPRESSION SELF CUSTOMIZED 1) Jon Burgerman 2) David Stovell 3) Berber Soepboer and Michiel Schuurman 4) Meric Canatan


MAGAZINE KRYSTEL Een magazine over mezelf, waarin ik over mijn privĂŠ leven, interesses en bezigheden vertel.


TWEE STIJLEN, 1 PRODUCT Twee producten die ik ontworpen heb, waarbij je makkelijk van stijl kan veranderen.

C

LASSY ‘Clutch’


ANALOGUE PRINTS Prints die ik heb ontworpen naar aanleiding van een print contest voor Stylesight. Het thema wat ik had gekozen was Analogue.


BLOG: MINI-ME-LIST Deze blog is voor mij een visueel inspiratieboek, waarin ik allemaal foto’s van producten, interieurs, etc in bewaar. Tevens laat deze blog ook zien wat mijn interesses zijn, waardoor ik een beetje van me laat zien. http://mini-me-list.tumblr.com/


KRYSTEL KAPTEIJNS GRAPHIC & LIFESTYLE DESIGNER

06 10 25 34 95 | k r y s t e l k a p t e i j n s @ g m a i l . c o m

Portfolio  

My portfolio, that I created on my study Lifestyle & Design, on de Willem de Kooning Academie.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you