Page 24

Vajokki Viehe Esposito.

Vajokki Esposito

Westin Swim 15 cm.

Hitaasti uppoava, leijuu stopeissa hitaasti ja houkuttelevasti alaspäin. Hienosti viimeistelty käsityöjerkki, joka tekee kääntyessään houkuttelevaa pituussuuntaista niiausta/rullausta. Sain tähän paremman tuntuman kelauitolla kuin vavalla uitettuna. Ui pinnan tuntumassa, noin 10-20 cm syvyydessä eli on omiaan myös hieman matalammassa vedessä. Uskoisin, että tässä on oiva ase kutulahtien edustojen 1-3 metrin syvyisiin kaislapenkkoihin kylmän veden aikaan. Paino 75 g, pituus 15 cm, valmistaja Esko Vuori / Vajokki-Viehe.

Westin Swim 15 cm

Westinin uutuusjerkki on suositun 12 cm Swimin isoveli. Uinti on lyhyttä sivulta sivulle liukua, joka on ehkä helpompi tehdä kelalla, mutta toisaalta uintiin tulee enemmän vaihtelua jos Westiniä uittaa vavalla. Ui pinnan tuntumassa, noin 10 cm syvyydessä ja uppoaa hitaasti pysäytyksissä, joten toimii hyvin matalassa. Taltutti testirupeaman isoimman hauen, tosin ehkä johtuen myös siitä että olen uittanut Westiniä paljon ja osaan siksi sen temput useimpia testijerkkejä paremmin. Paino 107 g, pituus 15 cm, valmistaja Fairpoint Outdoors.

Westin Swim 12 cm

Westin Swim 12 cm.

Westinin klassikkojerkki, joka on todella helppouittoinen, helppoheittoinen ja erittäin pyytävä. Löytyy niin leijuvana (suspending) kuin uppoavanakin. Minulle 12 cm Swim on lähinnä kesäpeli sen tikittävän ja tiheän siksak-uinnin ansiosta ja siksi suosinkin yleensä uppomallia, jolla on mukava perata syvempiä penkkoja. Kokonsa ja painonsa ansiosta helppo käyttää myös haspelivavalla. On toiminut erittäin hyvin myös trooppisissa kohteissa. Paino suspending 53 g, sinking 58 g, pituus 12 cm, valmistaja Fairpoint Outdoors.

Prorex Lazy Jerk

Prorex Lazy Jerk.

24

Kalastus-lehti 1/19 | Kalamies.com

Daiwan petokalabrändin, Prorexin, matalaprofiilinen 15,5-senttinen ja 85-grammainen Lazy Jerk soveltuu sekä kela että vapauittoon. Suora kelaus saa sen uimaan puolelta toiselle ja nykäisyt tai kelausnopeuden muutos tuo sivulta-sivulle liukuun enemmän pituutta. Uppoaa hitaasti, joten soveltuu parhaiten kylmän veden kalastukseen. Tämä jerkki on parhaimmillaan 1-3 metrin syvyisissä vesissä hitaassa uitossa. Valmistaja Daiwa/Prorex.

Profile for krookmedia

Kalastus 1/19  

8 Pääkirjoitus 12 Jerkki on viehemaailman feeniks-lintu – Mikey Sarelin 26 Inline-uistimet meritaimenelle – Nikolai Holttinen 34 Meritaimenl...

Kalastus 1/19  

8 Pääkirjoitus 12 Jerkki on viehemaailman feeniks-lintu – Mikey Sarelin 26 Inline-uistimet meritaimenelle – Nikolai Holttinen 34 Meritaimenl...