Page 1

Föreläsningar & workshops med Kronmakaren Britten Toftarp


”I mitt jobb som

kronmakare behöver jag verkligen studera

historien för att behärska mitt område. I nästa steg blir det till kronor och

kunskap som jag vill dela med mig.”

Britten Toftarp, Kronmakaren


”Och bruden bar rött”

En berättelse om brudkronor och traditioner från 1100-talet och fram till nutid. Vi besöker Aliénor d'Aquitaine (Alienor är förlagan till Guinevere i Kung Artur sagan) och hennes första bröllop år 1137, ett kungligt bröllop i Frankrike. Vi tar oss vidare till Margareta of Yorks bröllop på1400-talet, det som sades vara århundradets bröllop då det begav sig. Därefter vidare till Katarina Stenbock och Gustav Vasa och sedan rakt in i allmogens bröllop och kronor under 1700-1800-talet. Där avslutar vi det hela i dagens vita bröllop ochförstår nu varför brudkronan blev en brudkrona och varför vi har våra nutida traditioner. En svindlande berättelse med några fantastiska personligheter och brudkronor ut efter vägen. Den här föreläsningen passar bra för möhippa, konferens, museum, föreningar, historiesällskap, frisörer eller likande sammanhang. Tid: 45 – 60 minuter med bildspel. Bland uppdragsgivare återfinns: Örebro läns museum, HAIR Kalmar, Oskarshamns kommun, kultur och fritid m.fl Bilden visar en affisch från arrangör.


Kunskap och inspiration på samma gång. Här berättar jag och visar min resa till företagare inom den kreativa näringen eller kultur som vi ibland kallar det. Hur jag med hjälp av Internet, sociala medier och några roliga idéer byggt upp Kronmakaren till ett företag i sagobranschen. Föreläsingen innehåller min berättelse med exempel och frågedelar och den kan användas som ren inspiration och eller som kunskap för nya företagare. Föreläsningen kan läggas upp som workshop med uppgifter eller som ren föreläsning. Tid 45 minuter till 3 timmar beroende av målgrupp och innehåll. Teknikspec: Internetuppkoppling och dataprojektor samt duk. Bland mina uppdragsgivare hittar du: Tillväxtverket, Örebro läns museum, Mäjens Glass, Campus Varberg, Åkerholmen, START Centrum i Örebro, Borås Högskola, Skrattmästaren, WIN Laholm, WIN Falkenberg, Hönryds kvarn AB, Kompetensutveckling Varberg, Länsstyrelsen i Västra Götaland, Singel i Sverige, CRED, Konst- och hemslöjdskonsulenterna i Örebro län, Region Halland m.fl.


Ta med dina vänner på en rolig upplevelse eller kanske bjud dina kunder på något annorlunda och udda? En härlig dag/kväll fylld av glitter och eller kunskap - antingen som workshop eller i en roligt föreläsning Vill du veta mer eller fråga om priser? Kontakta mig enklast på mejl: britten.toftarp@kronmakaren.se Eller telefon: 070-752 79 29 Företaget har FA skatt och är registrerat för moms

/folder_talks  

http://kronmakaren.weebly.com/uploads/7/9/8/4/7984443/folder_talks.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you