Page 1

Mimio interaktive tavler Hver gang vi vil sætte os ind i nye it – værktøjer tager det tid. Ingen tvivl om dét. Men forhåbentligt er det også lidt sjovt, og giver os nye strenge på buen.

Hvorfor bruge dem? •De kan bruges som almindelige whiteboard – tavler. • De kan også bruges som lærred for projektoren • Ud over de gamle muligheder kommer så de nye.

Det er nok ikke en fordel, at de interaktive tavler skal bruges i enhver undervisningssituation og i alle timer, men det er en god metode til at lave variation i undervisningen.

Med denne vejledning håber vi, at du får inspiration og lyst til at prøve de interaktive tavler af.


Indhold Side

Emne

2

Download Mimio

4

Overstregningstusch og tekstfelt

4

Indsætte billeder

4

Indsætte hyperlink

5

Anvendelse af skærmkommentar

6

Anvendelse af spotlight og afsløringsfunktion

6

Gallerioversigt

7

Kamera


Sådan kommer du i gang

Programmet Mimio er installeret på skolens pc og klar til brug. Du åbner programmet ved at vælge MimioStudio Notesbog.

Hvis du vil have installeret programmet på din egen pc, skal du downloade det fra internetsiden www.mimio.com Klik på Download Mimio for at se en vejledning til, hvordan du downloader programmet: Download Mimio

Licensnummer: STU50-MGGBK-7Y21E-SOIRM Husk at bruge store bogstaver


Værktøjer

Mimio starter altid med en tom side. Skærmbilledet minder en smule om Power point. Du kan se en oversigt over de sider, du åbner.

Interaktiv pen

Værktøjskassen indeholder dine umiddelbare hjælperedskaber. Ved at bruge den interaktive pen på tavlen eller via pc, vælger du, hvilket redskab du vil bruge. Der er mange muligheder. På næste side er der forklaring og filmklip til nogle af mulighederne.


Videre med Mimio

Demo: tekst, overstregningstusch, pen mm Kan for eksempel bruges, hvis du gerne vil markere i en tekst med mere. Klik på Overstregningstusch for at se en demo om, hvordan du kan gøre det. Overstregningstusch

Indsætte billeder. Mimio giver dig mulighed for at klippe billeder og tekst ud fra andre skærmsider og indsætte det i Mimio. Når du har fundet det skærmbillede, du gerne vil have noget klippet ud fra, går du tilbage til Mimio og vælger Indsæt og dernæst Billede af skærm. Herefter kommer du tilbage til den tidligere skærmside og kan nu indramme den del, du vil have med til Mimio. Ved afslutning af indramning, vil du automatisk få det med til Mimio.

Demo: indsætte hyperlink Kan bruges, når der skal linkes til forskellige links. Klik på Hyperlink for at se en demo om, hvordan du kan gøre det. Hyperlink


Skærmkommentar Når du vælger Skærmkommentar, bliver skærmen dækket af en ”glasplade” og du har nu mulighed for at arbejde i flere lag. Du kan både gemme det originale skærmbillede og det nye med glaspladen på. Det kan bruges, hvis man vil arbejde videre med et billede. Det kan også bruges, hvis man er ved at se en film og gerne vil have et bestemt billede over i Mimio.

Eksempel på billede med og uden skærmkommentar.

Klik her for at deaktiver skærmkommentar.

Klik her for at aktivere skærmkommentar. Der lyder et klik og du kan se en grøn ramme rundt om skærmen.

Billeder med skærmkommentarer gemmes automatisk i Gallerioversigt, hvor du finder dem i Skærmkommentarer


Demo: spotlight og afsløringsfunktion Kan bruges, når der skal sættes fokus på specielle dele af for eksempel et billed eller en tekst. Klik på Spotlight og afsløringsfunktion for at se en demo om, hvordan du kan gøre det. Spotlight og afsløringsfunktion

Gallerioversigt Indeholder en række billeder og små flash programmer, som kan hentes. Der er meget gøgl, men også en del godt. For eksempel kan matematik lærere her finde diverse koordinatsystemer. Tag dig tid og se det igennem. Det er delt op i fag, hvilket gør det lidt lettere.


View kamera

Kameraet er ekstra tilbehør til Mimio. Det sluttes til computerens usb port og klar til brug.

Det er et godt hjælperedskab, hvis man vil præsentere noget , for eksempel: Sidder eller billeder i en bog. Funktioner på en lommeregner.

zoom ind fra forskellige vinkler

Små forsøg (der kan sluttes mikroskop til)

optage og gemme billeder

sæt kommentarer på billeder


Den bedste måde at lære at kende programmet på…… er helt klart ved at forsøge sig frem og finde frem til de ting, der passer til netop din undervisning. Det gælder om at have lyst til at prøve sig frem og så:

”Never ever give up”

Haka 2012 PIT Mimio manual (rev. nr. 1)

Mimio vejledning  

vejledning

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you