Page 1

VÅRA DRYCKER GILTIG FRÅN MARS 2020


Innehåll Om oss 3 Världens grönaste företag 8 Nyheter & Säsongsprodukter 10 Drinkinspiration 14 SPRIT 22 Vodka 24 Gin 27 Akvavit & Brännvin 30 Rom 34 Tequila 36 Bitter 38 Vermouth 40 Likör 42 Cognac, Brandy & Punsch 46 Grappa 48 Calvados 50 Whisky 52 Ready to drink & Ready to serve 60 Cider & Öl 62 Tonic water 64 VIN 66 Argentina 68 Australien & Nya Zeeland 70 Frankrike 72 Italien 86 Spanien 96 Tyskland & Österrike 102 Sydafrika 104 USA 108 CHILL OUT & Squealing Pig 112 Champagne 114 Mousserande viner 116 Starkt, Sött & Alkoholfritt 120 Sangria 122 Små partier 123 Vinförteckning 124 Certifiering & orderinformation 126


3

Välkommen till Altia! Altia är Sveriges ledande leverantör av vin och sprit och vi är stolta över att några av Sveriges och nordens mest älskade varumärken och drycker är våra; såsom Koskenkorva, Skåne, O.P. Anderson, Explorer, Grönstedts Cognac och Blossa Glögg. Vi är också stolt partner till några av världens främsta vin- och spritproducenter och företräder stolt varumärken som Jack Daniels, Fernet Branca, Laurent Perrier, Hernö Gin, Amarula, Nederburg, Charles Smith och många, många fler. I Sverige har vi en lång och stolt historia med bakgrund i bolag som Vin & Sprit, Philipson Söderberg, Bibendum och Altia. Idag heter vi alla Altia och vi brinner för att främja en modern och ansvarsfull nordisk dryckeskultur där vi tar med oss både våra klassiker och nyheter in i framtiden. Vår vision är Let’s drink better! I vår produktkatalog har vi samlat såväl vårt fina sortiment av sprit och vin - som inspiration till din drinklista, information om vårt miljöarbete och våra allra viktigaste människor: Altia krOgfolk! Vi ser fram emot att jobba tillsammans med dig för att ge dina gäster fantastiska dryckesupplevelser! Välkommen till Altia!


Kontakta oss gärna! Maria Ankarberg

070-991 82 44

Lelle Thurén

073-390 62 06

Stockholm, Södertälje & Uppsala maria.ankarberg@altiagroup.com Stockholm, skärgården, Gotland & Åre lelle.thuren@altiagroup.com

Sussie Brundin

Södermalm, Södermanland & Östergötland susanne.brundin@altiagroup.com

Henric Stenberg

Grossister & kedjekunder henric.stenberg@altiagroup.com

070-645 07 66 070-272 09 24

Vakant

020-320 500

Mellersta och norra Sverige

Niklas Steinwall 070-967 07 63

Göteborg & västra Sverige niklas.steinwall@altiagroup.com

Sofia Comstedt

Göteborg & västra Sverige sofia.comstedt@altiagroup.com

Marina Petersson

Skåne & södra Sverige marina.petersson@altiagroup.com

070-694 07 99 072-226 60 74

Krister Ahnström 070-819 73 16

Sales Director Sweden krister.ahnstrom@altiagroup.com

073-343 60 70

Helena Lindquist

Sales Director Scandinavia helena lindquist@altiagroup.com

Anna Rönnlund Johanna Edevåg Rafael Campos

Channel Marketing Manager On Trade Sales Coordinator Sales Development Manager


5

Vi är Altia Vi är krOgfolk. Vi älskar att jobba i en stimmig bar, en lång lunch eller en sen natt och vi vet hur viktig ditt sortiment i bar och restaurang är för både gäster och lönsamhet. Vi vill vara din bästa partner och jobbar därför långsiktigt, personligt och proffsigt. Tillsammans med dig vill vi optimera din vinlista, dina signaturdrinkar och din lönsamhet så att både gäster och personal trivs. Våra säljare och ambassadörer finns här för att ge både dig och dina gäster det allra bästa av vår underbara värld av drycker. Hör gärna av dig – vi finns här för dig!

!


Inspiration till bar, matsal, personal och gäster! Våra ambassadörer, mixologer, vin- och cocktailspecialister brinner för att ge dig och din personal utbildning, inspiration och nya idéer. Tillsammans med dig kan vi sätta upp ett utbildningsprogram för vin och vin och mat i kombination. Vi gör detsamma för whiskey, akvavit, bitter, cognac och cocktails. Ökad kunskap och dryckesglädje hos personalen kan förbättra både din vin och barmeny, det ger också din personal en större säkerhet och passion för våra drycker – det ökar både försäljning och arbetsglädje. Vi skapar också event och upplevelser för dina gäster – det tror vi ger avtryck både på känsla och försäljning. Kontakta oss så kör vi!


7


Världens grönaste företag! I december 2019 tillkännagav vi på Altia vår hållbarhetsstrategi för 2030. Strategin syftar till att hjälpa oss och våra affärspartners att bidra till ett mer hållbart samhälle.

Cirkulär ekonomi reducerar miljöpåverkan

I centrum av strategin har vi ett ambitiöst åtagande – att vår produktion ska vara koldioxidneutral inom fem år. Vi har redan kommit en bra bit på vägen med vårt prisbelönta Koskenkorva-destilleri, där vi har en cirkulär ekonomi. Vi ska fortsätta att expandera vårt arbete med cirkulär ekonomi, som vi redan har blivit kända för, och inte förlita oss på klimatkompensationer.

Koskenkorva destilleri använder årligen cirka 200 miljoner kilo finskt korn och inget av detta slösas bort. Den del av kornet som inte annars skulle användas i destilleriets produktion förbränns i anläggningens egna bioenergi kraftverk, som producerar ångenergi för destillationsprocessen. Tack vare det förnybara bränslet har Koskenkorva destilleri minskat sina koldioxidutsläpp med över 50% sedan 2014 och man är nu mycket nära att vara helt självförsörjande i energi.

Altias viktigaste hållbarhetsmål är: - Koldioxidneutral produktion innan 2025 - Helt återvinningsbara förpackningar innan 2025 - 10 procent av våra produkter ska vara lågalkoholhaltiga eller alkoholfria innan 2030 -Noll frånvaro som kan härledas till arbetsolyckor innan 2030

Koskenkorva destilleri producerar bland annat Koskenkorva Vodka, och alla spillprodukter tas tillvara och blir bland annat djurfoder. Den koldioxid som genereras i processen samlas och används till exempel i växthusodling.

I Koskenkorva går det bara runt, runt... Läs om vår cirkulära ekonomi, där svinn är helt reducerat ASH FOR FERTILIZATION

ANIMAL FEED

33% of the barley grain is used as raw material for animal feed

Over 200 million kilos of Finnish barley per year

CLEANING AND DEHUSKING OF BARLEY

Barley husk, dust and fusel oil are used as fuel

KOSKENKORVA PLANT & BIOENERGY POWER PLANT

GRAIN SPIRIT

24% of barley grain is used in grain spirit production

PROCESSING

DISTILLATION

MIXING RETENTION AND FRACTIONATION

Level of selfsufficiency in the production of steam energy over 60%

STARCH CO2 FOR GREENHOUSE FARMING

MASHING AND FERMENTATION

36% of barley grain is used in starch production

REFINEMENT AND CONCENTRATION


9

Go eko i baren!

”Vi är stolta över att erbjuda ett brett ekologiskt sortiment för din bar, och vill uppmuntra till ekologiska drinklistor och signaturcocktails”


Säsongens bästa nyheter! En ny säsong är här och vi satsar hårt på många spännande nyheter för bar och matsal. Du hittar högkvalitativa produkter för ditt batteri - såsom O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin , Pepe Lopez Tequila, The Latitude 53 Irish Blended Whiskey och Barracuda Rum - alla dessa mixas perfekt med Thomas Henry tonics. Vi relanserar också Sveriges äldsta punsch med originalrecept från 1830-talet. Sommarens bästa blir Explorer Pink Gin och Carpano Botanic Bitter.

Punschigt original från 1830

Sommar i en flaska!

Hantverksgin från de norrländska skogarna Nu lanserar vi 11 premium-tonics från Berlin och Thomas Henry


11

Bitter nyhet från Italien, perfekt i säsongens spritsigaste!

The Latitude 53 passar perfekt i din Irish coffee!

Karibiska vindar och mexikanskt solsken!

Barracuda rom direkt från de karibiska öarna

Pepe Lopez mexikansk tequila sedan 1857


Fantastiska nya viner Under vår och sommar 2020 lanserar vi ett stort antal nya samarbetspartners och viner från hela världen. Frankrike får stort utrymme bland nyheterna: Château de Cathalogne är ett fint Bourdeauxhus med prisvärda röda och vita viner. Från Languedoc lanseras Katie Jones och Tour Boisée. Vi stärker också vårt sortiment med Chablis från Reine Pédauque och två underbara vinhus från Provence. Vi lanserar också flera mycket intressanta viner från Spanien: Albariño från Rias Baixas, ekologiska husviner från La Mancha, det vackra vinhuset Campillo från Rioja och två spännande viner från Toro, den ena ekologisk! Från Italien hämtar vi flera spännande nyheter från Pasqua och Villabella, bland annat en Montepulciano d’Abruzzo och Bardolino. Slutligen är vi mycket stolta över att berätta att vi nu tar över ansvaret för Penfolds fantastiska viner i Sverige, från Treasury Wine Estate kommer också spännande Squealing pig!

Franska favoriter Vi är stolta över att kunna presentera fler än 20 nya viner från många olika delar av Frankrike Vive La France! Katie Jones en engelska i södra Frankrike

Nytt vinhus från Bordeaux

Paradis och Peyrassol från Provence

Ekologiska viner från Domaine Tour Boiseé

Chablis!

Cahor


Penfolds gör några av världens bästa viner. Nu hos oss!

Intressanta viner från Rias Baixas

13

EKO från Toro

Squealing Pig

Campillo från Rioja

Fyra nyheter från Pasqua

Bardolino från Villabella

Riesling & grüner veltliner i intressant förpackning

Sommarens bästa rosé

Ekologiska husviner från Spanien


Drinkinspiration

Hur tänker du när du skapar drinkar till dina gäster?

Här listar vi några idéer och inspiration! Viktigast av allt – visa din personlighet och utgå från din bar, ditt koncept och dina gäster. Dricker de gärna experimentella uppfinningsrika cocktails eller kanske enklare klassiker? Förhåll dig till det. Gör en balanserad lista med olika spritsorter som bas och testa gärna något nytt. För oss är det senaste att addera akvavit till spritbatteriet! Använder du ekologisk sprit så kan det vara spännande att också välja garnityr eller juice som är ekologiska och i säsong och genom det skapa helt ekologisk drinkar.

Crandaddy

Brewster

4 cl Koskenkorva Vodka tranbärsjuice limeklyfta

4 cl Koskenkorva Vodka 2 cl lönnsirap Cold brew kaffe

Häll vodka i ett glas fyllt med is. Fyll upp med tranbärsjuice och garnera med en limeklyfta.

Fyll ett glas med is. Mät upp vodka och sirap i glaset. Fyll på med cold brew kaffe och rör om med en sked. Garnera med ett apelsinskal.

Alkoholfritt och utgående Glögg sortiment


15

Green Gold

Country House

4 cl Koskenkorva Vodka Thomas Henry Ginger ale limeklyfta 8-10 myntablad

4 cl Koskenkorva Vodka 1 del tranbärsjuice 1 del Thomas Henry Tonic water

Lägg myntan i ett highballglas och fyll det med is. Tillsätt vodka och toppa med ginger ale. Pressa en limeklyfta i glaset och rör om.

Fyll ett highballglas med is. Mät upp vodkan och toppa med tranbärsjuice och tonic. Rör om och garnera med ett apelsinskal.

Red River Punch

White Rabbit’s Breakfast

4 cl Koskenkorva Vodka 2 cl citronjuice 2 cl sockerlag 1 äggvita (frivilligt) 4 st hallon Thomas Henry Soda water

4 cl Koskenkorva Vodka 10 cl morotsjuice 2 cl apelsinjuice 1 cl citronjuice 1 cl sockerlag 1 stänk Worchestershire sauce 1 stänk Tabasco 1 stänk balsamicovinäger salt & peppar 1 sockerbit 6 cl Woodford Reserve Mät upp alla ingredienser i en shaker 3 droppar bitters med is och skaka. Sila upp drinken i sodavatten ett glas fyllt med is. Garnera med en apelsinskiva gurkskiva och servera.

Muddla hallonen i en shaker och häll i alla ingredienser förrutom sodavattnet. Fyll shakern med is och skaka ordentligt. Sila upp drinken i ett glas fyllt med is och garnera med citronzest och hallon.

Drinkinspiration vodka


Olof Palme

Fläderfull Martini

5 cl O.P. Anderson 1 lime Thomas Henry Ginger ale

4 cl Explorer Gin 3 cl koncentrerad flädersaft 3 cm gurka i bitar Thomas Henry Tonic water

Muddla en halv lime i ett highballglas. Fyll glaset med is. Blanda i O.P. Anderson och toppa med ginger ale. Garnera med en limeklyfta eller ett limehjul.

Häll gin, flädersaft, gurka och is i en shaker. Skaka rejält. Sila upp i ett martiniglas. Fyll på med tonic water. Garnera med en gurkskiva.

CosmOPolitan O.P. Distillery Gin & Tonic 5 cl O.P. Anderson Distillery Gin Thomas Henry Tonic water Lime och citron Fyll ett highballglas med isbitar. Mät upp och häll på 5 cl gin. Fyll sedan upp glaset med Tonic water. Garnera med lime och citron.

5 cl O.P. Anderson 2 cl färsk citronjuice 1,5 cl sockerlag 1 cl persikolikör 1 färsk jordgubbe 0,5 cl färsk ingefärsjuice Apelsinzest Häll sockerlag och jordgubben i en shaker och muddla. Häll sedan i resten av ingredienserna i shakern. Tillsätt is och skaka kraftigt. Sila genom en fin sil ner i ett snyggt cocktailglas. Garnera med en lätt flamberad apelsinzest.

Alkoholfritt och utgående Glögg sortiment


17

BILD FRÅN SANNA

Pink Gin & Tonic

Negroni

5 cl Explorer Pink Gin Thomas Henry Tonic water Rabarber och jordgubb

2 cl Hernö Gin 2 cl Carpano Botanic Bitter 2 cl Carpano Antica Formula Apelsinzest

Fyll ett highballglas med isbitar. Mät upp och häll på 5 cl gin. Fyll sedan upp glaset med Tonic water. Garnera med skivade jordgubbar och rabarber.

Häll samtliga ingredienser i ett lågt glas fyllt med is. Garnera med apelsinzest.

Razzycle

Tomorrow Collins

5 cl Hernö Sloe gin 2,5 cl hallonsockerlag 3 cl limejuice 6 cl ekologisk blåbärsjuice

4 cl Hernö gin 2 cl lime cordial Kombucha granatäppelkärnor

Fyll ett highball glas med is. Häll alla ingredienser över isen. Garnera med lite bär och njut!

Fyll ett högt glas med is. Häll gin och cordial över isen. Toppa med Kombucha och garnera med lite granatäppelkärnor och gärna en myntakvist eller liknande.

Hallonsockerlag: Mosa ca 500 gr hallon i en kastrull och tillsätt 500 gr socker samt 3,5 dl vatten. Låt sjuda en stund på spisen. Sila av och låt svalna.

Cordial: Lägg resterna från 10 st pressade lime i en skål med 500 gram socker och låt stå över natten. Tillsätt 50 cl limejuice, rör om och sila av.

Drinkinspiration akvavit & gin


Paloma

Golden Margarita

4 cl Pepe Lopez Tequila Silver Thomas Henry Pink Grapefruit lime

4 cl Pepe Lopez Tequila Gold 2 cl Triple sec 2 cl limejuice 1 barsked sockerlag

Fyll ett glas med is. Häll 4 cl tequila och toppa med Pink Grapefruit soda Garnera med ett limehjul.

Häll i alla ingredienser i en shaker. Addera is och skaka. Salta kanten på ett glas. Fyll upp med is och sila drinken över. Garnera med en limebåt.

Dark & Stormy

Barracuda Mojito

5 cl Barracuda Gold Rum 2 cl färskpressad limejuice Thomas Henry Ginger beer

5 cl Barracuda Silver Rum 4 cl Koskenkorva Ginger Shot 3 cl limejuice 2 limeklyftor 2 cl sockerlag ginger ale 1 näve mynta limeskiva att garnera med Thomas Henry Soda water

Pressa limejuice. Blanda samtliga ingredienser och servera med en limeklyfta. Inte svårare än så!

Häll upp Koskenkorva ShotMuddla. i ett lågt Häll i lime och sockerGinger i ett glas. glas. Muddla pressa limeklyftorna Addera myntaeller och rom samt krossad is. i glaset. glaset med och toppa med Rör om.Fyll Toppa med enisskvätt sodavatginger ale. Garnera med en limeskiva och ten. Fyll på med mer krossad is. Garnera njut! en myntatopp. Servera. med

Alkoholfritt och utgående Glögg sortiment


19

Caipirinha

Punsch Coldbrew

4 cl Pitú Cachaça lime socker

4 cl Koskenkorva Ginger Shot 2 limeklyftor 5 cl Grönstedts Blå Punsch ginger alekaffe 10 cl coldbrew limeskiva att garnera med

Skär upp en lime i båtar. Lägg i lime och 1 msk socker i glaset. Mortla. Addera 4 cl Pitú och krossad is. Rör om ordentligt. Toppa med ytterligare krossad is. Garnera med limebåt.

Fyll ett glas med is. Häll 5 cl Grönstedts Häll upp Koskenkorva Ginger Shot i ett lågt blå Punsch och toppa med coldbrew glas. Muddla eller pressa limeklyftorna kaffe. i glaset. Fyll glaset med is och toppa med ginger ale. Garnera med en limeskiva och njut!

Lennart 5 cl Xanté Cognac & Pear 8 cl Sprite 1 cl limejuice limetwist Fyll ett glas med is. Häll i 5 cl Xanté. Pressa i lime och toppa med sprite. Garnera med en festlig limetwist.

Schlagerdrinken 4 cl Xanté Cognac & Pear 8 cl Citronläsk 2 cl citronjuice 4 cl tranbärsjuice citronhjul Fyll ett glas med is. Häll i 4 cl Xanté, 8 cl Fanta Lemon och 2 cl citronjuice. Toppa med 4 cl tranbärsjuice. Dekorera med ett citronhjul och all glitter och glamour du kan hitta!

Drinkinspiration blandad sprit


Carpano & Cola

Punt E Mes & soda

4 cl Carpano Classico Coca-Cola apelsinklyfta

4 cl Punt E Mes Thomas Henry Soda water citronklyfta

Fyll ett glas med is. Häll 4 cl Carpano Classico och toppa med Coca-Cola. Garnera med apelsinklyfta.

Fyll ett glas med is. Häll 4 cl Punt E Mes och toppa med sodavatten. Garnera med apelsinklyfta.

Ginger Bee

Raspberry Lynchburg Lemonade

4 cl Jack Daniel’s Tennessee Honey 1/2 lime Thomas Henry Ginger beer

4 cl Koskenkorva Ginger Shot 5 cl Jack Daniel’s 22cllimeklyftor Chambord ginger ale 3 cl färsk citronjuice limeskiva garnera med 2 cl att sockerlag Sprite Häll upp Koskenkorva Ginger i ett lågt Citronskiva, hallon ochShot mynta glas. Muddla eller pressa limeklyftorna i glaset. glaset Chambord, med is och toppa med Häll JackFyll Daniel’s, citronjuice ginger ale. Garnera medfyllt en med limeskiva och och sockerlag i ett glas is. Toppa njut!med Sprite och garnera med citronupp skiva, hallon och mynta.

Fyll ett glas med is. Häll på Jack Honey och limesaften. Toppa med Ginger Beer. Garnera med lime.

Alkoholfritt och utgående Glögg sortiment


21

Ginger Mule

Cognac Summit

4 cl Koskenkorva Ginger Shot 2 limeklyftor Thomas Henry Ginger ale limeskiva att garnera med

4 cl Koskenkorva Ginger 5 cl Grönstedts VS Shot limeklyftor 32skivor gurka ginger ale 3 skivor ingefära limeskiva att garnera med Lemonad

Häll upp Koskenkorva Ginger Shot i ett lågt glas. Muddla eller pressa limeklyftorna i glaset. Fyll glaset med is och toppa med ginger ale. Garnera med en limeskiva och njut!

Koskenkorva Ginger ett lågt Häll upp alla ingredienser i glasetShot och imuddla glas.i glaset. Muddla eller lätt Fyll upppressa med is limeklyftorna & toppa med i glaset. glaset med is och toppa med en färsk Fyll lemonad. ginger ale. Garnera med en limeskiva och njut!

Ginger Sour 4 cl Koskenkorva Ginger Shot 2 cl citronjuice 1 cl sockerlag 1/2 äggvita (frivilligt) Citronskal En liten bit ingefära Häll upp alla ingredienser i en shaker. Fyll shakern med is och skaka i cirka 10 sekunder. Sila över drinken i ett lågt glas fyllt med is. Garnera med citronskal och en skiva ingefära.

Irish Coffee 4 cl The Latitude 53 Irish Whiskey sockerbit kaffe grädde Mät upp 4 cl Irish whiskey i ett glas med fot. Addera socker och kaffe. Rör om. Skikta grädden och servera. Garnera gärna med kaffebönor på toppen av grädden.

Drinkinspiration blandad sprit


Sprit


Vodka

KOSKENKORVA ORGANIC 37,5%

1025356 | 219 KR | 70CL | 12/KOLLI

KOSKENKORVA VANILLA 37,5% EKO

1025437 | 216 KR | 70CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Koskenkorva URSPRUNG Finland

PRODUCENT Koskenkorva URSPRUNG Finland

Smaken är mycket ren och rund då man använder enbart naturligt källvatten och ekologisk korn från Koskenkorvas egna fält.

Smaken är rund och behaglig men en generös ton av tropisk vanilj i perfekt balans.

Utmärkt till att blanda drinkar och cocktail.

Utmärkt till att blanda drinkar och cocktail.

KOSKENKORVA BLUEBERRY JUNIPER 37,5% 1021578 | 210 KR | 70CL | 6/KOLLI PRODUCENT Koskenkorva URSPRUNG Finland

KOSKENKORVA 7 BOTANICALS 37,5% LIMITED EDITION VODKA MED 7 SORTERS BLOMMOR LANSERAS TILL MIDSOMMAR KONTAKTA DIN SÄLJARE FÖR ARTIKELNUMMER OCH PRIS

Rik, kryddig och fruktig doft med fina inslag av blåbär, enbär och tallbarr och en lätt touch av citrus. Smaken är mjuk med inslag av blåbär, enbär som avslutas med en lätt förnimmelse av lakrits.

Passar att dricka som den är eller att användas till olika drinkar och cocktails.

KOSKENKORVA LEMON LIME YARROW 37,5% 1021582 | 210 KR | 70CL | 6/KOLLI PRODUCENT Koskenkorva URSPRUNG Finland

Doften är blommig och fräsch med inslag av rölleka, parfym, lime och citronzest. Smaken är mjuk och fräsch med inslag blommor, lime, citronzest och en pikant avslutande kryddighet.

Rekommenderas att avnjuta som den är eller att använda till olika drinkar och cocktails.


25

Koskenkorva Koskenkorva är inte bara en vodka av yppersta kvalitet, det är också en liten by i norra Finland. Här ligger vårt destilleri, mitt bland fälten av korn som används i tillverkningen. Koskenkorva Destilleri grundades på 1950-talet, och alltsedan dess hämtas korn och källvatten från fälten i och kring den lilla byn. Många av bönderna har arbetat för oss i generationer. Ingen annanstans i världen odlas korn så långt norrut, och tack vare de långa ljusa sommarnätterna får det en fantastisk kvalitet. Tillsammans med rent källvatten från byn och en unik destillationsprocess får vi fram världens lenaste och renaste vodka. Idag exporteras vår vodka över hela världen, det är både vi och våra bönder stolta över. Koskenkorva - vodka from a village.

KOSKENKORVA SAUNA BARREL 37,5%

KOSKENKORVA FORAGED VODKA 40%

1021586 | 210 KR | 70CL | 6/KOLLI

1023299 | 1017 KR | 70CL | 4/KOLLI

PRODUCENT Koskenkorva URSPRUNG Finland

PRODUCENT Koskenkorva URSPRUNG Finland

Doften är medelstor och mjuk med inslag av rostade fat, rök, vanilj och rostade mandlar. Smaken är angenäm med inslag av kolade fat, vanilj, rökighet, åldrade träplankor och rostad malt.

Nyansrik doftprofil med inslag av tallbarr, björkblad, fat och ljunghed. Smaken är lång med ett välbalanserat avslut.

Rekommenderas att avnjuta som den är eller att använda till olika drinkar och cocktails.

Är tänkt att avnjutas antingen hemma eller på en härlig bar som en sofistikerad blandad drink.

Vodka


Explorer Explorer har funnits sedan 1958 och är svenskarnas mest älskade vodka. Den kända etiketten designades av Sigvard Bernadotte och vodkan har både diktats om, i Cornelis Vreeswijks ”En halv böj blues” och gått på export. Explorer vodka är en kvalitetsvodka tillverkad genom kontinuerlig destillation av högklassigt vete. För några år sedan lanserade Explorer också en gin av typen London Dry Gin, båda helt ekologiska.

EXPLORER VODKA PET 37,5%

EXPLORER VODKA 37,5% EKO

1021254 | 192 KR | 70CL | 12/KOLLI

1025692 | 199 KR | 70CL | 12/KOLLI

PRODUCENT Explorer URSPRUNG Sverige

PRODUCENT Explorer URSPRUNG Sverige

Ren, mjuk och rund med en viss sädeskaraktär och en svag sötma.

Ren, mjuk och rund med en viss sädeskaraktär och en svag sötma.

Den rena smaken gör att den är väl lämpad som bas i groggar och drinkar av alla dess slag.

Den rena smaken gör att den är väl lämpad som bas i groggar och drinkar av alla dess slag.

FINLANDIA VODKA 37,5%

1011752 | 201 KR | 70CL | 12/KOLLI PRODUCENT Finlandia Vodka URSPRUNG Finland

En mycket ren vodka utan utpräglad karaktär. Neutral spritdoft med svagt inslag av citrus och korn. Mycket ren, neutral spritsmak. Inslag av citrusskal och bröd.

Passar utmärkt till cocktail och drinkar.

KRONVODKA 40%

1013427 | 200 KR | 70CL | 12/KOLLI PRODUCENT Altia Sweden AB URSPRUNG Sverige

Rund, mjuk och fyllig med viss sötma och tydlig karaktär av torkad frukt, säd och viss brödighet.

Med sin tydliga karaktär är den perfekt för en vodka martini. Den kan även med fördel drickas som den är, med en isbit eller två.


27

Gin

EXPLORER GIN 37,5%

EXPLORER GIN PET 37,5% EKO

1025691 | 199 KR | 70CL | 12/KOLLI

1022996 | 192 KR | 70CL | 12/KOLLI

EKO

PRODUCENT Explorer Gin URSPRUNG Sverige

PRODUCENT Explorer Gin URSPRUNG Sverige

Välbalanserad doft med tydliga inslag av enbär som balanseras upp av toner av angelika och citrus. Smaken är nyanserad med inslag av enbär, kryddor och citrus.

Välbalanserad doft med tydliga inslag av enbär som balanseras upp av toner av angelika och citrus. Smaken är nyanserad med inslag av enbär, kryddor och citrus.

Är av typen London Dry Gin, det vill säga gjord på enbart destillerade äkta enbär och kryddor.

Är av typen London Dry Gin, det vill säga gjord på enbart destillerade äkta enbär och kryddor.

Utmärkt till alla klassiska drinkar baserade på gin.

Utmärkt till alla klassiska drinkar baserade på gin.

EXPLORER PINK GIN PET 37,5%

1025690 | 197 KR | 70CL | 12/KOLLI

Världpremiär för O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin! En aromatisk hantverksgin från vårt destilleri i Sundsvall

PRODUCENT Explorer Gin URSPRUNG Sverige

Har en inbjudande fruktig karaktär av rabarber och jordgubbe som balanseras av friska toner från enbär och citrus. Den klassiska ginkryddningen med enbär, koriander, angelika och citron ger en stabil bas som fungerar perfekt tillsammans med de fruktiga smakerna. Passar utmärkt i många cocktailrecept, till exempel i en Pink Gin & Tonic.

O.P. ANDERSON DISTILLERY ORGANIC DRY GIN 40% 1026221 | 245 KR | 70CL | 6/KOLLI

EKO

PRODUCENT O.P. Anderson Distillery URSPRUNG Sverige

Har en komplex doft av enbär med aromatiska toner av koriander, citrus och fänkål. Smaken är fyllig och lång med nyanserad enbärskaraktär, fräsch och kryddig citrus, koriander och en nypa lakrits.

Utmärkt till alla klassiska drinkar baserade på gin.

Vodka & Gin


Hernö Gin Utvecklingen för Hernö Gin har gått snabbt. Bolaget grundades 2011. Den 1 december 2012 lanserades Hernö Gin i tre lokala Systembolagsbutiker runt Härnösand. Idag är det Europas mest prisbelönta gin med utmärkelser såsom: världens bästa gin 2017 och 2018, världens bästa London Dry Gin 2017, världens bästa Gin & Tonic 2016 och Gin Producer of the Year 2016

HERNÖ GIN 40,5% 1024961 | 271 KR | 50CL | 12/KOLLI 1025298 | 3295 KR | 450CL | 1/KOLLI

och 2017 och säljs i över 25 länder! Hernö Gin har tilldelats totalt 80 Masters- och Guldmedaljer i världens största sprittävlingar. På en 1800-talsgård i Dala utanför Härnösand tillverkas ekologisk gin i de två handknackade kopparkannorna Kierstin och Marit av Jon Hillgren med personal.

HERNÖ NAVY STENGTH 57% EKO

1024964 | 326 KR | 50CL | 6/KOLLI

EKO

PRODUCENT Hernö Gin URSPRUNG Sverige

PRODUCENT Hernö Gin URSPRUNG Sverige

Rund enbärskaraktär med fräscha citrustoner och komplex blommighet. Kraftfull smak och en aning oljig känsla. Friska, krispiga toner av unga enbär och kryddighet från korianderfrön. En finstämd sötma tillsammans med vanilj och kassiabark. Eftersmaken av citrus och enbär dröjer sig kvar, lätta toner av svartpeppar. Har fått pris för World’s best Gin & Tonic men är även mycket trevlig att avnjuta som den är.

Kraftfull enbärsdoft med väldoftande citrus, frisk och en aning pepprig ton. Smaken leds av sav och krispiga enbär som följs av kryddig citrus och vårblomster. Kraftfull smak med lättdrucken textur och värme. I eftersmaken finner vi peppar, kryddighet och fyllig värme, lång och mjuk finish.

HERNÖ OLD TOM GIN 43%

HERNÖ BLACKCURRANT 28%

1024959 | 281 KR | 50CL | 6/KOLLI 1025299 | 3595 KR | 450CL | 1/KOLLI

EKO

Passar mycket bra i en gin och tonic eller avnjuts som den är.

1024966 | 295 KR | 50CL | 6/KOLLI

EKO

PRODUCENT Hernö Gin URSPRUNG Sverige

PRODUCENT Hernö Gin URSPRUNG Sverige

Fyllig doft med kryddighet från skog. Följt av friska, oljiga enbär och blommighet. Mjuk textur med en lätt sötma och örtiga toner. Eftersmak av unga och krispiga enbär som följs av blommande tall. Söt blommighet tillsammans med kryddighet från skog och enbär som dröjer sig kvar.

Doft av svartvinbär och en mjuk blommig sötma. Komplex smak av enbär och svartvinbär med en antydan av gröna toner från vinbärsbladen. Eftersmaken är lång, lite syrlig följt av en antydan av nötighet.

Passar mycket bra i en gin och tonic eller avnjuts som den är.

Passar mycket bra i en gin och tonic eller avnjuts som den är.


29

HERNÖ SLOE GIN 30%

1024963 | 351 KR | 50CL | 6/KOLLI

EKO

PRODUCENT Hernö Gin URSPRUNG Sverige

Rund, blommig, doft av slån och en viss sötma av vanilj. Hint av nöt och skog. Smak av söt sylt som sedan blir torrare och syrligare. Toner av älgört och en krämig blommighet. Smaken ebbar långsamt ut med en hint av torkade blommor och hö med en krämig nötighet och torkade bär. Mjuka, en aning syrliga, toner som dröjer sig kvar. Passar mycket bra i en gin och tonic eller avnjuts som den är.

HERNÖ JUNIPER CASK GIN 47%

1024965 | 474 KR | 50CL | 6/KOLLI

EKO

PRODUCENT Hernö Gin URSPRUNG Sverige

Frisk doft av enträ och enbär, mjuka toner av citrusblomster. Kraftfull textur, en aning torr. Inledningsvis en framstående smak av gröna enbär med blommande peppar, följt av en diskret vaniljsötma. Aromatisk eftersmak av citrus och blommande toner av koriander följt av enbär och sav från fatet som dröjer sig kvar länge.

Världens bästa Gin & Tonic

Passar mycket bra i en gin och tonic eller avnjuts som den är.

1 del Hernö Gin 2 delar premium tonic citroncest

ARCTIC DISTILLED GIN 37,5% Fyll upp ett highball-glas med is. Häll i Hernö Gin, toppa upp med premium tonic och garnera med citroncest. Men var försiktig, inte för mycket tonic. Maximalt två delar tonic till en del gin.

1011363 | 197 KR | 70CL | 6/KOLLI PRODUCENT Arctic Gin URSPRUNG Finland

Doften är balanserad med tydlig ton av enbär, kryddor och trevlig ton av citrus. Smaken är angenäm och visar upp en bukett av enbär, angelika, kryddor och citrus.

Vill du vara mer kreativ, krydda med lite svartpeppar för att ta fram örtigheten i Hernö Gin.

Rekommenderas till alla drinkar och cocktails med gin som ingrediens.

NORDIC SPIRITS LAB GIN 40%

MARCONI 46 DISTILLED GIN 46%

1020963 | 392 KR | 70CL | 6/KOLLI

1022079 | 275 KR | 50CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Jacopo Poli URSPRUNG Veneto, Italien

PRODUCENT Nordic Spirits Lab URSPRUNG Finland

Mycket angenäm doft med inslag av enbär, tallbarr, citrus och en touch av mint. Smaken är mycket komplex där man först får en fin känsla av enbär och fruktiga muskatdruvor som sedan övergår till tallbarr, kryddig kardemumma och koriander. Smaklängden är exceptionell och mycket angenäm.

Intensiv doft och smak, med fräscha toner av enbär och koriander som första intryck, subtila nyanser av citrus och blommor tillför komplexitet och elegans och avslutningsvis ett härlig ton av kummin och dill.

Utmärkt att avnjuta som den är och perfekt som grund i allehanda gindrinkar.

Utmärkt till alla klassiska drinkar baserade på gin.

Gin


Akvavit

O.P. Anderson Distillery Den 4 maj 2017 öppnade O.P. Anderson ett helt nybyggt destilleri i Sundsvall och koncentrerade därmed all sin svenska akvavitproduktion i en och samma anläggning. Bland de drycker som tillverkas i O.P. Anderson Distillery hittas bland andra svenska snapsklassiker som Skåne Akvavit, Gammal Norrlands Akvavit, Hallands Fläder, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson. Allting som har med smaken att göra sker på O.P. Anderson-destilleriet. Att samla allt på ett ställe är en stor fördel med avseende på produktutveckling.Här kan vi experimentera med nya smaker och satsa på kreativitet och innovation. Hjärtat i produktionen är våra tre destilleringspannor. Vi har skaffat oss riktiga kopparpannor, som var centrala i den ursprungliga metoden för att göra akvavit. Efter att Vin och Sprit lade ner sin tillverkning på Reimersholme i Stockholm flyttades all produktion till Åhus, och där har vi använt rostfria pannor. Nu väljer vi istället att återgå till traditionella metoder.

O.P. ANDERSON 40% 1013172 | 242 KR | 70CL | 12/KOLLI 1016237 | 255 KR | 12X5CL MINIATYR TRÅG

EKO

PRODUCENT O.P. Anderson Distillery URSPRUNG Sverige

Fyllig och balanserad kryddighet med tydlig smak av kummin och inslag av anis och fänkål.

Passar till förrätter med löjrom, rökt lax, skaldjur, din favoritsill eller till lagrad ost.

O.P. ANDERSON KLAR 40%

1016994 | 242 KR | 70CL | 6/KOLLI

EKO

PRODUCENT O.P. Anderson Distillery URSPRUNG Sverige

Frisk och fyllig kryddighet av dillfrö och citron med inslag av kummin, anis och fänkål.

Passar perfekt till allt ifrån löjrom, ostron och andra skaldjur till matjesill och vit fisk.


31

O.P. ANDERSON BJÖRK 37,5%

O.P. ANDERSON PETRONELLA 30%

1024699 | 191 KR | 50CL | 12/KOLLI

1022141 | 123 KR | 35CL | 12/KOLLI 1022902 | 223 KR | 70CL | 12/KOLLI 1023120 | 245 KR | 12X5CL MINIATYR TRÅG

EKO

PRODUCENT O.P. Anderson Distillery URSPRUNG Sverige

EKO

PRODUCENT O.P. Anderson Distillery URSPRUNG Sverige

Har en kryddig och frisk karaktär med ton av björksav och björkknopp, citronzest samt den klassiska OP kryddningen kummin, anis och fänkål.

Frisk och fyllig äppelkaraktär med tydlig kryddighet av kummin och toner av anis och fänkål. Fyllig, rund och frisk smak.

Passar perfekt som bas i cocktails och utmärkt till det nordiska kökets rena smaker

Passar utmärkt att blanda drinkar på och en trevlig följeslagare till många anrättningar.

O.P. ANDERSON HERNÖ JUNIPER CASK FINISH 40%

O.P. ANDERSON SELECTION 37%

1025569 | 225 KR | 50CL | 12/KOLLI

EKO

PRODUCENT O.P. Anderson Distillery URSPRUNG Sverige

Doft av eneträ och vanilj, och ovanpå den klassiska O.P. Anderson-smaken av kummin, anis och fänkål, lägger sig en frisk enbärs- och skogston.

1021838 | 240 KR | 10X5CL

EKO

Innehåller 4xO.P. Anderson Original, 3xO.P. Klar och 3xO.P. Petronella.

Passar perfekt i cocktails!

O.P. ANDERSON ORGANIC AQUAVIT COCKTAIL LEMON & NETTLES 4,5% 1025353 | 25 KR | 33CL | 24/KOLLI

EKO

PRODUCENT O.P. Anderson Distillery URSPRUNG Finland

Baserad på klassiska O.P. Anderson akvavit och tillsatt citron och nässlor är denna cocktail ett helt nytt sätt att njuta av en svensk traditionell dryck.

Serveras på is i gott sällskap.

Olof Palme 5 cl O.P. Anderson 1 lime Ginger Ale Muddla en halv lime i ett highballglas. Fyll glaset med is. Blanda i O.P. Anderson och toppa med ginger ale. Garnera med en limeklyfta eller ett limehjul.

Akvavit


HALLANDS FLÄDER 38%

HERRGÅRDS AQUAVIT 40%

1013385 | 222 KR | 70CL | 12/KOLLI 1016234 | 256 KR | 12X5CL MINIATYR TRÅG

1013390 | 193 KR | 50CL | 12/KOLLI 1016235 | 255 KR | 12X5CL MINIATYR TRÅG

PRODUCENT O.P. Anderson Distillery URSPRUNG Sverige

PRODUCENT O.P. Anderson Distillery URSPRUNG Sverige

Fyllig, blommig och frisk fläderkaraktär med inslag av kanel och en liten sötma.

Kryddad med kummin, fänkål och koriander, spetsad med maltwhisky och lagrad på sherryfat. Rund och komplex med en fyllig och eldig eftersmak med fatkaraktär.

Passar utmärkt till toast skagen, skaldjur och gravad lax. Prova också Hallands Fläder till tacos eller chili – en oväntad men fantastisk kombination.

Utmärkt bland annat till salt eller rökt kött, rökt fet fisk och sill.

ÖSTGÖTA SÄDES BRÄNNVIN 40%

1013392 | 183 KR | 50CL | 12/KOLLI PRODUCENT O.P. Anderson Distillery URSPRUNG Sverige

Stor doft med inslag av honung, halm och russin, ren smak med liten sötma, inslag av honung, halm och russin.

Passar bra till flertalet sillar, Janssons frestelse, gravad lax och rökt eller grillat kött samt sushi. Passar även utmärkt att avnjutas som den är.

NYKÖPINGS BRÄNNVIN 38%

SKÅNE AKVAVIT 38%

1013393 | 182 KR | 50CL | 12/KOLLI

1014962 | 222 KR | 70CL | 12/KOLLI 1016238 | 255 KR | 12X5CL MINIATYR TRÅG

PRODUCENT O.P. Anderson Distillery URSPRUNG Sverige

PRODUCENT O.P. Anderson Distillery URSPRUNG Sverige

Stor doft med tydlig karaktär av anis och inslag av fänkål. Frisk och fyllig smak av anis, fänkål och kummin och en tydlig sötma.

Mild kryddighet med smak av kummin samt inslag av anis och fänkål.

Utmärkt som apéritif med en isbit och en skvätt vatten eller till smakstarka smårätter som vitlökskorv, oliver och fårost. God till fisksoppa av medelhavstyp eller hummersoppa.

Passar till alla sorters sill eftersom att kryddningen är mild och inte ”dödar” sillsmaken. Kumminkryddningen är också utmärkt till andra klassiker på smörgåsbordet, dock allra bäst till de lite mildare rätterna; skinka, sylta, gravad lax, men även till kräftor och lagrad ost.

RÅNÄS BRÄNNVIN 38%

LÄCKÖ SLOTTSAQUAVIT 38%

1013414 | 181 KR | 50CL | 12/KOLLI

EKO

1013418 | 181 KR | 50CL | 12/KOLLI

EKO

PRODUCENT O.P. Anderson Distillery URSPRUNG Sverige

PRODUCENT O.P. Anderson Distillery URSPRUNG Sverige

Stor doft med tydlig karaktär av apelsin och inslag av kanel. Frisk, komplex smak av pomerans och kanel med toner av lakrits och cognac.

Rund och fyllig med tydlig karaktär av dillfrö och inslag av kummin, fänkål och koriander.

Passar bra till ärtsoppa med senap eller anklever. Även utmärkt till choklad och chokladdesserter samt i chokladoch kaffedrinkar eller för sig själv som digestif.

Rekommenderas varmt till ostron, skaldjur, löjrom, matjesill och stekt strömming.


33

SVARTVINBÄRS BRÄNNVIN 38%

BÄSKA DROPPAR 40% 1013397 | 184 KR | 50CL | 12/KOLLI 1016232 | 255 KR | 12X5CL MINIATYR TRÅG

1013396 | 136 KR | 35CL | 12/KOLLI

PRODUCENT O.P. Anderson Distillery URSPRUNG Sverige

PRODUCENT O.P. Anderson Distillery URSPRUNG Sverige

Komplex, mild och blommig doft av malört och kanel. Fyllig, torr och mycket bitter smak med tydlig karaktär av malört, inslag av pomerans och kanel.

Fyllig och fruktig doft av svarta vinbär. Något syrlig och kärv smak med liten sötma.

Passar till stark och fet mat, men framförallt som digestif.

Utmärkt till söta desserter, till exempel mandeltårta eller chokladtårta. Passar också bra till vilt, till exempel älg och rådjur, som brukar serveras med gelé. Med en isbit blir den en god apéritif och den kan med fördel användas i drinkar. Bör ej drickas till sill.

GAMMAL NORRLANDS AQVAVIT 40%

BRÄNNVIN SPECIAL 30%

1013388 | 181 KR | 50CL | 12/KOLLI 1016233 | 255 KR | 12X5CL MINIATYR TRÅG

1018854 | 154 KR | 70CL | 12/KOLLI

EKO

PRODUCENT O.P. Anderson Distillery URSPRUNG Sverige

PRODUCENT Altia Sweden AB URSPRUNG Sverige

Fyllig, välbalanserad och tydlig smak av kummin med inslag av fat, russin, anis, fänkål och en aning sötma.

Ren, avrundad och mjuk med en liten sädeskaraktär.

Utmärkt till all sill men lyfter även smakerna på din ostbricka.

Passar till milt kryddad mat. En utmärkt grund för den som kryddar sin egen snaps. (Undantaget är om man kryddar med vattenrika bär, då bör ett starkare brännvin användas.)

Jonas Odland är mannen bakom många av våra svenska snapsar. Intervju med Jonas finns på www.folkofolk.se

1013376 | 227 KR | 10X5CL Innehåller O.P. Anderson Original, Skåne, Gammal Norrlands, Hallands Fläder, Herrgårds, Läckö, Örtagårds, Östgöta Sädes, Rånäs och Bäska Droppar

Akvavit & Brännvin


Rom

BARRACUDA SILVER RUM 38%

1026297 | 215 KR | 70CL | 6/KOLLI PRODUCENT Barracuda URSPRUNG Karibien

Fyllig doft med en ren och klar romkaraktär. Fruktig smak med inslag av arrak, gräs och vanilj.

Används som drinkingrediens.

Barracuda BARRACUDA GOLD RUM 38%

1026299 | 219 KR | 70CL | 6/KOLLI PRODUCENT Barracuda URSPRUNG Karibien

Stor doft med rund och varm romkaraktär. Fyllig och komplex smak med inslag av fat, arrak och vanilj. Lång eftersmak.

Används som drinkingrediens.

EL DORADO 3 YEAR OLD 40%

På öarna i Västindien dricker många de inhemska högprocentiga romsorterna oblandade, tillsammans med ett glas vatten för att kyla läpparna, tungan och gommen. Ofta träffas man i enkla “rum shops” för att prata, diskutera och avnjuta Västindiens flytande stolthet. Direkt från Karibien anländer Barracuda Rum i tank för att här i Norden blandas och tappas på butelj.

EL DORADO 5 YEAR OLD 40%

1020996 | 264 KR | 70CL | 6/KOLLI

1020998 | 272 KR | 70CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Demerara Distillers URSPRUNG Guyana

PRODUCENT Demerara Distillers URSPRUNG Guyana

Medelstor doft med inslag av vanilj, russin, fudge och ljus choklad. Smaken är mjuk med trevlig fruktighet och inslag av russin, vanilj och kokos.

Doften har inslag av torkade frukter, fat, exotiska kryddor och fudge. Smaken är mjuk och trevlig med inslag av torkad aprikos, fat, mörk choklad och syltad ingefära.

Utmärkt att avnjuta som den är eller till allehanda drinkar och cocktails.

Utmärkt att avnjuta som den är eller till allehanda drinkar och cocktails.


35

EL DORADO RUM 8 YEAR OLD 40%

Demerara Distillers 1020999 | 300 KR | 70CL | 6/KOLLI PRODUCENT Demerara Distillers URSPRUNG Guyana

Doften är rik med inslag av torkade tropisk frukter, vanilj, farinsocker, choklad, flamberade bananer, bakade äpplen och kola. Smaken har en bra längd med inslag av fat, kryddor, torkade frukter och romflamberad banan.

Utmärkt att avnjuta som den är eller till mycket ambitiösa drinkar och cocktails.

EL DORADO RUM 12 YEAR OLD 40%

Demerara använder uteslutande melass från omkringliggande sockerrörsplantager och lagrar sin rom i fat som tidigare använts för Bourbon. Lagringsanläggningen har en kapacitet på 85.000 fat. El Dorado, som är det mest kända varumärket, lanserades 1992. I vårt sortiment har vi också mer exklusiv rom. Kontakta din säljare !

EL DORADO RUM 15 YEAR OLD 43%

1021000 | 368 KR | 70CL | 6/KOLLI

1021001 | 476 KR | 70CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Demerara Distillers URSPRUNG Guyana

PRODUCENT Demerara Distillers URSPRUNG Guyana

Doften har trevliga inslag av torkad frukt, nötter, mandel, honung, russin och vaniljfudge. Smaken är mjuk och angenäm med inslag av kryddig fatkaraktär, vanilj, russin och torkade stenfrukter.

Doften är härligt nyanserad med inslag av kryddig fatkaraktär, muscovadosocker, torkad frukt, pomerans, arrak, kakao, vanilj och kanderade apelsinskal. Smaken är mjuk och behaglig med en kryddig ton och inslag av torkad frukt, nötter och chokladkola. Rekommenderas att avnjuta rumstempererad med en god bok eller gott sällskap. Gärna med en god mörk choklad av hög kvalitet.

Rekommenderas att avnjuta rumstempererad med en god bok eller gott sällskap.

EL DORADO RUM SPECIAL RESERVE 21 YEAR OLD 43%

PITÚ CACHAÇA 40%

1021002 | 752 KR | 70CL | 6/KOLLI

1007531 | 219 KR | 70CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Demerara Distillers URSPRUNG Guyana

PRODUCENT Engarrafemento Pitú URSPRUNG Brasilien

Doften är härligt komplex med inslag av kanderade apelsinskal, muscovadosocker, kaffe, vanilj, fat, mörk choklad och brända mandlar. Smaken är mjuk med ypperlig längd och inslag av fatkryddor, muscovadosocker, kanderade citrusskal, kaffe och mörk choklad. Rekommenderas att avnjuta rumstempererad med en god bok eller gott sällskap. Gärna med en god mörk choklad av hög kvalitet.

Lätt kryddig ton med inslag av vitpeppar och milda citrustoner.

Används som drinkingrediens.

DON PAPA RUM 40%

Don Papa Rum 1019164 | 333 KR | 70CL | 6/KOLLI PRODUCENT Don Papa Rum URSPRUNG Filippinerna

Angenämt och fruktig doft som bjuder på en nyanserad smak av vanilj, honung, apelsin, moscovadosocker och kanderad frukt med tydliga exotiska toner.

Drick den som den är, med lite is eller som bas i din favoritcocktail.

Rom

Don Papa Rum är världens första single island rom från Filippinerna, tillverkad på sockerrör från ön Negros. Provinsen Negros Occidental är en ideal plats för odling av sockerrör tack vare områdets goda förutsättningar när det kommer till klimat, geografi och bördigheten i vulkanjorden. Sockerplantagen ligger belägen vid fotändan av vulkanen Mount Kanlaon.

G


Tequila

PEPE LOPEZ SILVER TEQUILA 40%

1011881 | 232 KR | 70CL | 12/KOLLI PRODUCENT Brown Forman URSPRUNG Mexico

Är tillverkad av en kombination av naturligt källvatten och mogna blå agaveväxter av högsta kvalitet. Smaken är fräsch med ton av lime och agave.

Passar i cocktails, prova gärna tillsammans med Thomas Henry Pink Grapefruit i drinken Paloma.

PEPE LOPEZ PREMIUM GOLD TEQUILA 40% 1011882 | 248 KR | 70CL | 12/KOLLI PRODUCENT Brown Forman URSPRUNG Mexico

Är tillverkad av en kombination av naturligt källvatten och mogna blå agaveväxter av högsta kvalitet. Den är bärnstensfärgad och har en smak av kryddig citrus.

Pepe Lopez Pepe Lopez är en mexikansk tequila, producerad i Tequila, Jalisco, Mexiko och destillerad två gånger för att försäkra den goda smaken.

Passar i cocktails, perfekt till en Margarita.

Pepe Lopez är tillverkad med de högsta kvalitetsstandarderna och har tilldelats Direccion General de Normas den mexikanska regeringens sigill om godkännande, kvalitet och ursprung. Pepe Lopez är en rolig, kvalitets-tequila, perfekt för margaritas och avslappnad underhållning.

Tequila & Bitter


37

Rom & Tequila


Bitter

FERNET-BRANCA 39%

BRANCAMENTA 28%

1010029 | 266 KR | 70CL | 6/KOLLI 1006321 | 1134 KR | 300CL | 1/KOLLI 1006322 | 38 KR | 3X2CL MINIATYR TRÅG

1010973 | 222 KR | 70CL | 6/KOLLI 1017424 | 1000 KR | 300CL | 1/KOLLI 1022581 | 41 KR | 3X2CL MINIATYR TRÅG

PRODUCENT Fratelli Branca URSPRUNG Milano, Italien

PRODUCENT Fratelli Branca URSPRUNG Milano, Italien

Kraftig bitter smak av bland annat malört, med tydliga inslag av saffran och ingefära. Fernet-Branca har exceptionellt goda egenskaper före och efter en måltid för att hjälpa matsmältningen eller till och med som en ”återställare”. Avnjuts bäst rumstempererad som den är, men fungerar utmärkt även kyld på is. Gärna i sällskap med en kall öl. Blandas med fördel med ginger-beer eller citrusläsk, men är även i gott sällskap i en cocktail med fläder, ingefära eller till och med istället för Rom i en Piña Colada.

En unik oefterhärmlig örtlikör med frisk smak av pepparmynta. Avnjuts bäst väl kyld som den är eller på is.

Blandas med fördel som en aperitivodrink med sodavatten och en klyfta lime i ett vinglas, men fungerar mycket bra i cocktails tillsammans med vattenmelon, gurka eller lychee.

Fratelli Branca Fratelli Branca är ett familjeföretag som ägs och drivs av släkten Branca sedan 1845. Det anrika och ikoniska destilleriet ligger mitt i centrala Milano. Fratelli Branca är mest kända för sin världsberömda och tidlösa bitter Fernet-Branca, men producerar även ett tiotal andra välkända varumärken så som Brancamenta och Borghetti. Fernet-Branca blev berömt som ett hemligt ört-elixir i mitten på 1800-talet med dess 27 helande ingredienser från fem kontinenter världen över. Stor fokus läggs på kvalitet och arvet av kunskap från generationer inom familjen Branca. Fratelli Brancas ikoniska och berömda produkter är av högsta kvalitet och går inte att ta miste på med sina unika karaktärer.


39

CARPANO BOTANIC BITTER 25%

1026279 | 249 KR | 100CL | 6/KOLLI PRODUCENT Fratelli Branca URSPRUNG Milano, Italien

En uppfriskande röd bitter med smak av saffran och apelsinskal med tydliga bittra inslag.

En klassisk ingrediens i en Negroni eller Americano. Eller varför inte blanda tillsammans med juice eller Thomas Henry Pink Grapefruit?

Menta Soda 6 cl Brancamenta Sodavatten Limeklyfta Ta ett vinglas och fyll det med is. Häll sedan på sodavatten tills du har drygt två centimeter kvar till kanten. Häll sedan på 6cl Brancamenta och garnera med en limeklyfta. En klassisk aperitivodrink som ofta avnjuts i Milano.

Underberg I fem generationer har familjen Underberg tillverkat sin örtdigestif i Rheinberg enligt den hemliga “Semper Idem”-proceduren. Företagets grundare Hubert Underberg lanserade sin unika produkt på marknaden år 1846 efter många års noggrann utveckling. Underberg blev snabbt populär i många länder.

BRASILBERG 42%

UNDERBERG 44%

1019989 | 565 KR | 100CL | 3/KOLLI

1007534 | 40 KR | 3X2CL MINIATYR TRÅG 1025606 | 179 KR | 12X2CL MINIATYR TRÅG

PRODUCENT Underberg URSPRUNG Tyskland

PRODUCENT Underberg URSPRUNG Tyskland

Gyllenbrun färg med en söt, aromatisk och lätt fruktig doft som domineras av örter. Frisk och välbalanserad örtsmak.

Kryddig och bitter smak med inslag av lakritsrot, ingefära, malört, kryddnejlika och citrusskal.

Passar i drinkar eller som digestif.

Passar som digestif efter en stor och god måltid.

Bitter


Vermouth

ANTICA FORMULA 16,5%

Carpano

1019414 | 399 KR | 100CL | 6/KOLLI 1023181 | 159 KR | 37,5CL | 12/KOLLI PRODUCENT Fratelli Branca URSPRUNG Italien

Klassisk Vermouth med kryddig söt smak viss bitterhet. Inslag av pomerans, torkade körsbär, vanilj, muskotblomma och malört. En särskiljande detalj från många andra Vermouths är att den baseras på kvalitetsvin från Piemonte i nordvästra Italien som sedan blandas med sött starkvin från södra Italien och örter. Avnjuts gärna kyld eller på is. Utmärkt som ingrediens i drinkar, till exempel Manhattan, Negroni eller Americano.

Carpano Vermouths historia sträcker sig tillbaka till 1786 och staden Turin där Antonio Benedetto Carpano började göra kryddade starkvinsblandningar. Carpano fick sin inspiration från sina studier av gamla tyska vinblandningar och hälsokurer. Genom att döpa sin vinblandning till wermut, efter dess huvudsakliga smakgivare malört, blev Carpano skapare av världens första Vermouth.

CARPANO CLASSICO 16%

PUNT E MES 16%

1006029 | 179 KR | 100CL | 6/KOLLI

1006766 | 189 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Fratelli Branca URSPRUNG Italien

PRODUCENT Fratelli Branca URSPRUNG Italien

Baserad på samma grundrecept som Antica Formula men med mindre intensitet i toner av vanilj och citrus. Har en mer ”robust” karaktär för att fungera som en standard Vermouth i alla typer av barer. Avnjuts gärna kyld eller på is. Utmärkt som ingrediens i drinkar, till exempel Manhattan, Negroni eller Americano eller Carpano Spritz.

Legenden säger att den 19 April 1870 så valde en aktiemäklare i Carpano’s butik att beställa en hel del Carpano Vermouth men med en halv del bitterhet då börsen gått upp just ”en och en halv”. Detta på Piemontesiska blev ”Punt e mes” som idag är en populär apéritif. Blandas med fördel som en apertivodrink med sodavatten och en klyfta apelsin. Men kan också avnjutas ren på is.

CARPANO BIANCO 14,9%

CARPANO DRY 18%

1006028 | 179 KR | 100CL | 6/KOLLI

1019810 | 179 KR | 100CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Fratelli Branca URSPRUNG Italien

PRODUCENT Fratelli Branca URSPRUNG Italien

Klar Vermouth med lätt gulnande ton. Starkare karaktär på nosen med inslag av citrus och stenfrukter. Smaken är komplex av citrus, vanilj, mandlar och kakaobönor.

Klar Vermouth med blommig citrusdoft. Syrlig smak med väldefinierade ton av citron, lime och grapefruit med inslag av vitpeppar. Skapad för att fungera till alla drinkar med torr Vermouth oavsett stil.

Avnjuts gärna kyld eller på is med en skiva grapefrukt. Eller som ingrediens i lättare cocktails.

Avnjuts gärna kyld eller på is. Utmärkt som ingrediens i drinkar såsom en dry martini, eller Vesper av högsta klass!

Vermouth


41

Vermouth


Likör

XANTÉ 38% 1018902 | 226 KR | 50CL | 12/KOLLI 1018905 | 339 KR | 12X5CL MINIATYR TRÅG

Xanté V

Xanté introducerades på den svenska marknaden 1994 och har sedan dess varit en succé.

PRODUCENT The Xanté Company URSPRUNG Sverige

Stor doft med stark päronkaraktär och ton av cognac. Smaken har en härlig kraftig och intensiv söt smak med tydlig karaktär av mogna päron.

Kan avnjutas ren med is, som shot, som avec, i cocktails och i kaffedrinkar. Dess breda användningsområde gör den perfekt som drinkingrediens.

XANTÉ DARK CHOCOLATE & PEAR 38%

XANTÉ SOUR & PEAR 15%

1024663 | 139 KR | 50CL | 12/KOLLI

Xanté har en fin smak av mogna päron och rund cognac. Doften har tydlig päronkaraktär. Xanté kan avnjutas ren med is, som shot, som avec, i cocktails och i kaffedrinkar. En perfekt drinkingrediens.

V

1021528 | 225 KR | 50CL | 12/KOLLI

PRODUCENT The Xanté Company URSPRUNG Sverige

PRODUCENT The Xanté Company URSPRUNG Sverige

Har i grunden samma karaktäristiska smak som originalet Xanté, med söt päronkaraktär och ton av cognac. Men Xanté Sour står ut från Xanté-familjen med dess lägre alkoholhalt och fräscha syrliga touch! Det finns inte många regler när det kommer till hur Xanté ska avnjutas. Servera den iskall som shot eller testa att komponera ihop en Skinny Lennart. Allt är tillåtet i Xantés värld.

Doft av mörk choklad och solmogna päron som snyggt smälter ihop med toner av konjak och mörkrostat kaffe. Smaken är söt med en schysst balans av den mörka chokladen, den fruktiga päronsmaken och en touch av konjak.

XANTÉ COCONUT CREAM & PEAR 17%

1025521 | 139 KR | 50CL | 12/KOLLI

V

PRODUCENT The Xanté Company URSPRUNG Sverige

En krämig vegansk gräddlikör med smak av kokos och självfallet Xantés karaktäristiska smak av söta päron.

Servera den med några isbitar efter en mastig middag eller testa att mixa den i en Pear Pina Colada. Allt är tillåtet i Xantés värld!

Servera den tillsammans med kaffet, till efterrätten eller testa att mixa med en riktigt kall milkshake.

V


43

KOSKENKORVA GINGER SHOT 21%

KOSKENKORVA SALMIAKKI 32%

1025242 | 150 KR | 50CL | 12/KOLLI

1021554 | 169 KR | 50CL | 12/KOLLI

PRODUCENT Koskenkorva URSPRUNG Finland

PRODUCENT Koskenkorva URSPRUNG Finland

En distinkt doft av nyriven ingefära med en hint av citrustoner. Smaken har en mild sötma med fräsch och brännande eftersmak.

Har en väldigt tydlig smak av salmiakki lakrits – såsom laktris ska smaka! Produkten är gjord på turkisk peppar godis och avnjutes bäst som den är. Fyllig smak och stor doft av lakrits.

Passar som shots eller som drinkbas, varför inte en uppfriskande Ginger soda!? Skaka flaskan innan användning eftersom ingefäran lägger sig på botten.

Passar som shots, serveras iskall.

EXPLORER SHAKEN SHOTS 15%

KOSKENKORVA MINTTU 35%

1025520 | 60 KR | 4X4CL | 10/KOLLI

1021546 | 174 KR | 50CL | 12/KOLLI

PRODUCENT Explorer URSPRUNG Sverige

PRODUCENT Koskenkorva URSPRUNG Finland

Brännande ingefära shots tillsammans med fyra andra smaker: jordgubb, rabarber, cola & lime.

Uppfriskande och fräsch doft och smak av mint, anis och kanel.

Perfekta att servera väl kylda på förfesten!

Drick den som den är som en iskall shot eller häll den i varm choklad – en härlig smakkombination i skidbacken eller när man bara vill ha något värmande.

Likör


AMARULA CREAM 17% 1001533 | 189 KR | 70CL | 6/KOLLI 1001530 | 183 KR | 12X5CL MINIATYR TRÅG

E

PRODUCENT Amarula URSPRUNG Sydafrika

Generös, smörig doft av vanilj, kola och tropisk frukt. Krämig, mycket söt smak med generösa toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola. Lång söt eftersmak.

Serveras med krossad is eller kyld som avec. Passar även bra som ingrediens i varma och kalla drinkar.

Amarula Amarula Cream är en helt naturlig produkt som tillverkas av frukten från Marulaträdet. En enda butelj Amarula innehåller juice från 50 frukter. Amarula har grundat stiftelsen Amarula Trust som ska verka för en ljus och hållbar framtid i Afrika för människor, djur och natur. Stiftelsen stödjer bl.a. Amarula Elephant Research Project som startades 2002. Där utbildar man och hjälper nationalparker att bevara och skydda afrikanska elefanter i deras naturliga miljö.

AMARULA VANILLA SPICE 15,5%

1025049 | 197 KR | 70CL | 6/KOLLI

E

PRODUCENT Amarula URSPRUNG Sydafrika

Har en komplex, krämig vaniljkaraktär med varma kryddiga undertoner.

Avnjuts som den är med is, kyld som avec eller som ingrediens i drinkar.

MOZART DARK CHOCOLATE 17%

1025608 | 178 KR | 50CL | 6/KOLLI PRODUCENT Mozart Distillery URSPRUNG Österrike

Har en tydlig karaktär av mörk choklad och en hint av bittersöt kakao, vanilj och karamell.

Mozart Distillery Mozart chokladlikörer är en hyllning till Mozart och till hans födelseort, Salzburg. Bakom varje flaska ligger 150 år av erfarenhet inom branschen. Under alla dessa år har “hemligheten” varit att endast använda sig utav naturliga ingredienser där basen består av; kakao, socker och vanilj.

Avnjuts som den är eller med is. Den passar även mycket bra som ingrediens i desserter eller i spännande cocktails.

MOZART CHOCOLATE CREAM 17%

MOZART WHITE CHOCOLATE VANILLA 15%

1025611 | 178 KR | 50CL | 6/KOLLI

1025609 | 175 KR | 50CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Mozart Distillery URSPRUNG Österrike

PRODUCENT Mozart Distillery URSPRUNG Österrike

Har en tydlig karaktär av choklad, vanilj och färsk grädde.

Har aromatiska inslag av vanilj, karamell, färsk grädde och fruktiga toner tillsammans med ljuvlig vit choklad.

Avnjuts som den är eller med is. Den passar även mycket bra som ingrediens i desserter eller i spännande cocktails.

Avnjuts som den är eller med is. Den passar även mycket bra som ingrediens i desserter eller i spännande cocktails. Den innehåller 60% mindre fett än de flesta Irish Cream-likörerna.


45

BORGHETTI CAFFÈ LIQUORE 25%

1020950 | 199 KR | 70CL | 6/KOLLI PRODUCENT Fratelli Branca URSPRUNG Milano, Italien En intensiv kaffelikör med starka espressotoner, choklad och inslag av nötter med viss rökighet. Tillverkad på färskbryggd espresso av högsta kvalitet sticker denna produkt ut bland konkurenterna. Tillverkad i Italien sedan 1860 och vunnit pris som världens bästa kaffelikör är detta en produkt att räkna med. Avnjuts bäst kyld eller på is. Utmärkt som ingrediens till drinkar, till exempel White Russian, Espresso Martini eller helt enkelt som skakade shots.

SAMBUCA BORGHETTI 38%

Borghetti Espresso Martini

1017116 | 212 KR | 70CL | 6/KOLLI

3cl Caffè Borghetti 2 cl Koskenkorva vodka 3 cl kallbryggt kaffe 1 cl sockerlag

PRODUCENT Fratelli Branca URSPRUNG Milano, Italien

En högkvalitativ Sambuca tillverkad endast med den bästa stjärnanisen. Tydlig sötma och lakritskaraktär.

Skaka, sila upp i cocktailglas och garnera med kaffebönor.

Dricks ren eller används som drinkingrediens. Prova gärna med några kaffebönor i glaset eller att blanda direkt i espresson.

CHAMBORD BLACK RASPBERRY 16,5%

PURE LAKRIDS 16,5%

1006158 | 202 KR | 50CL | 6/KOLLI

1023970 | 162 KR | 70CL | 6/KOLLI 1025198 | 635 KR | 50X2CL MINIATYR TRÅG

PRODUCENT Chambord URSPRUNG Frankrike

PRODUCENT Pure Shots URSPRUNG Danmark

Cognacsbaserad bärlikör på hallon och björnbär. Söt och smakrik med tydlig smak av hallon och vanilj, frisk eftersmak med antydan av citrus.

Är en handgjord dansk lakritslikör som produceras i Århus. Idag är detta den mest säljande shotprodukten på danska barer. Tillverkad av de bästa ingredienserna, utvalda för sin rena djupa smak. Alltså en lakritslikör som helt enkelt smakar som den ska, riktig lakrits!

Mycket läcker smaksättare både i dryck och mat.

Passar som shots.

POLI AIRONE ROSSO 17%

NORDIC SPIRITS LAB APERITIF 15%

1022897 | 172 KR | 70CL | 6/KOLLI

1025645 | 165 KR | 50CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Jacopo Poli URSPRUNG Veneto, Italien

PRODUCENT Nordic Spirits Lab URSPRUNG Finland

Doften är fruktig och kryddig med inslag av mandarin och färska örter. Smaken är söt och besk och en fin balans mellan fruktighet, örter och kryddighet.

Tydlig profil av sötma från svenska rabarber och hallon balanseras upp av bitterhet och florala toner som rosor från både gentiana och blodrot.

Avnjuts som den är med is eller till drinkar och cocktails.

Avnjuts som den är med is eller till drinkar och cocktails.

Likör


Cognac

Grönstedts År 1824 anlände Leksandssonen Johan Daniel Grönstedt till Stockholm fast besluten om att göra sig ett namn i den stora staden. Efter tolv år på olika restauranger och etablissemang bestämde sig den då 28-årige Johan Daniel att ta över en källare i Gamla Stan som fungerade som såväl krog som vinhandel. Den driftige unge mannen skapar sig snabbt ett rykte för sina goda drycker.

Efter flera framgångsrika år kom en ny milstolpe i karriären – 1846 öppnades en ny butik. Och i samband med det blandade Johan Daniel Grönstedt sin första cognac under eget namn. 2008 togs dock beslutet att flytta tillverkningen närmare produktens ursprung, nämligen till Cognac, närmare såväl råvaror som tillverkningsprocess.

GRÖNSTEDTS *** VS 40%

GRÖNSTEDTS VSOP MONOPOL 40%

1022328 | 297 KR | 70CL | 6/KOLLI

1022329 | 337 KR | 70CL | 6/KOLLI 1022331 | 292 KR | 10X5CL MINIATYR TRÅG

PRODUCENT Grönstedts URSPRUNG Cognac, Frankrike

PRODUCENT Grönstedts URSPRUNG Cognac, Frankrike

Fin doft med inslag av vanilj från ekfaten, druva, russin och kola. Medelfyllig, lätt eldig med toner av russin, druva och vanilj

I doften återfinns toner av russin och torkad frukt. Smaken är medelfyllig med viss sötma och inslag av vanilj.

Passar utmärkt till cocktail och i matlagning.

Passar lika väl till kaffe och choklad som i cocktail.

GRÖNSTEDTS VO 40%

GRÖNSTEDTS XO 40%

1022332 | 294 KR | 50CL | 6/KOLLI

1022333 | 377 KR | 50CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Grönstedts URSPRUNG Cognac, Frankrike

PRODUCENT Grönstedts URSPRUNG Cognac, Frankrike

Fyllig, fullvuxen och knäckig där druvigheten står tillbaka för doften av torkad frukt. Tilltagande lång eftersmak med balanserad karaktär av ek och vanilj.

Balanserad doft med inslag av torkad frukt. Smaken har tydlig karaktär av knäck och kola. Har en angenämt lång och komplex eftersmak.

Perfekt val till kaffe och choklad.

Avnjuts med fördel på egen hand!


47

GRÖNSTEDTS EXTRA 40%

1022334 | 428 KR | 50CL | 6/KOLLI PRODUCENT Grönstedts URSPRUNG Cognac, Frankrike

Fullt utvecklad cognac med mogen frukt, kola och spår av vanilj från ekfat. Doften har viss syrlighet som avspeglar den långa fatlagringen. Smaken är elegant med inslag av exotisk frukt och liten sötma. Bjuder på en lång eftersmak.

Gamla Stan Cocktail 4 cl Grönstedts VSOP 2 cl Grönstedts Blå Punsch 2 cl Carpano Classico 2 stänk apelsinbitter Häll alla ingredienser i ett rörglas. Fyll med is. Rör om. Servera i ett cocktailglas med isbit i. Garnera med apelsinzest.

Perfekt att avnjuta på egen hand!

RENAULT CARTE NOIRE EXTRA OLD 40%

LARSEN VS 40%

1017766 | 487 KR | 70CL | 6/KOLLI

1023028 | 223 KR | 50CL | 12/KOLLI

PRODUCENT Renault URSPRUNG Cognac, Frankrike

PRODUCENT Larsen URSPRUNG Cognac, Frankrike

Komplex doft med tydlig fatkaraktär, inslag av torkad frukt, apelsin, marsipan, mörk choklad, muscovadosocker, örter och vanilj. Smaken är komplex med tydlig fatkaraktär, inslag av aprikos, apelsin, nötter, chokladtryffel, örter, vanilj och marsipan.

Fruktiga aromer av torkad aprikos, apelsinblom och toner av vanilj. Detta är en väldigt harmonisk cognac, inte minst på grund av den långa och fruktiga eftersmaken.

Serveras rumstempererad som avec.

Serveras rumstempererad som avec.

ASBACH URALT ORIGINAL AGED 3 YO 38%

Enligt originalrecept från mitten av 1800-talet

1021960 | 334 KR | 70CL | 6/KOLLI PRODUCENT Underberg URSPRUNG Tyskland

Mörk färg och dofter av vin och kryddor med inslag av trä och kakao. Smaken har en fyllig sötma från mogna druvor kombinerat med en kryddighet från ekfaten.

Passar som aperitif eller till desserter, gärna med frukt och choklad.

GRÖNSTEDTS BLÅ PUNSCH 26%

1026319 | 223 KR | 50CL | 12/KOLLI PRODUCENT Grönstedts URSPRUNG Sverige

Grönstedts Extra Gammal Arrakspunsch är en rik och fyllig premiumpunsch med frisk arrakskaraktär och balanserad sötma med inslag av fat.

Njut den väl kyld i mindre glas eller lätt uppvärmd till ärtsoppa.

Cognac, Brandy & Punsch


Grappa

CLEOPATRA GRAPPA PROSECCO ORO 38%

Jacopo Poli Jacopo Poli är en av de ledande grappatillverkarna i världen och har gjort sig känd för att vara både traditionell och nyskapande på samma gång. Destilleriet är helt familjeägt och ligger i Schiavon nära Bassano del Grappa i hjärtat av Veneto. Den grundläggande idén hos familjen Poli är att bara använda helt färska pressrester, de körs direkt från vinpressen till destilleriet och destilleras omedelbart.

BASSANO CLASSICA 40%

1025272 | 222 KR | 50CL | 3/KOLLI

1005157 | 235 KR | 50CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Jacopo Poli URSPRUNG Veneto, Italien

PRODUCENT Jacopo Poli URSPRUNG Veneto, Italien

Generös doft av russin, katrinplommon, apelsinskal och fat. Torr och kryddig smak av torkad frukt, korinter, pomerans och peppar. Lång komplex eftersmak med fin balans mellan fat, kryddor och fruktighet.

Stor, druvig doft med inslag av russin, torkade frukter, halm och pomeransskal. Druvig, balanserad, lätt oljig smak med inslag av russin, torkade frukter och citrus. Lång eftersmak.

Serveras rumstempererad som avec eller digestif.

Serveras rumstempererad som avec eller digestif.

POLI GRAPPA MARIA BIOLOGICA 40%

GRAPPA SARPA DI POLI 40%

1020961 | 331 KR | 70CL | 6/KOLLI

1006856 | 334 KR | 70CL | 6/KOLLI 1015890 | 1552 KR | 300CL | 1/KOLLI

PRODUCENT Jacopo Poli URSPRUNG Veneto, Italien

PRODUCENT Jacopo Poli URSPRUNG Veneto, Italien

Stor och intensiv doft med inslag av nyklippt gräs, halm och hyacint. Smaken är rik med inslag av gräs, halm och blommor i en lång eftersmak.

Generös och fruktig doft med toner av päron och banan, halm samt lätt aromatiska inslag. Aromatisk och eldig smak med välbalanserad alkohol och lång eftersmak.

Serveras rumstempererad som avec eller digestif.

Serveras rumstempererad som avec eller digestif.

SARPA ORO DI POLI 40%

PO’ DI POLI MORBIDA (MOSCATO) 40%

1006857 | 350 KR | 70CL | 6/KOLLI 1015889 | 1552 KR | 300CL | 1/KOLLI

1006735 | 356 KR | 70CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Jacopo Poli URSPRUNG Veneto, Italien

PRODUCENT Jacopo Poli URSPRUNG Veneto, Italien

Fruktig och komplex doft med inslag av russin, halm, banan, päron samt fattoner. Torr, aromatisk och eldig smak med ungdomligt grön frukt, mogna fattoner och en komplex kryddig och jordig karaktär. Lång eftersmak.

Lätt och fruktig doft av citrus och tropisk frukt med tydligt aromatiska drag. Torr, aromatisk smak med inslag av mogen frukt och blomster. Fräsch och lång eftersmak.

Serveras rumstempererad som avec eller digestif.

Serveras rumstempererad som avec eller digestif.


49

POLI GRAPPA CLEOPATRA AMARONE ORO 40%

JACOPO POLI GRAPPA AMOROSA DI SETTEMBRE (VESPAIOLO) 40%

1018606 | 406 KR | 70CL | 6/KOLLI

1005910 | 456 KR | 50CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Jacopo Poli URSPRUNG Veneto, Italien

PRODUCENT Jacopo Poli URSPRUNG Veneto, Italien

Aromer av torkad frukt och en fin kryddighet av vanilj och kakao med karaktär av rostade ekfat. Grappan är tillverkad på druvrester från druvorna Corvina, Rondinella och Molinara som använts för att tillverka Amarone från Valpolicella som ger grappan en mjuk, len smak som är intensiv men samtidigt elegant.

Fruktig och elegant doft med inslag av citrus och apelsinskal, äpplen, honung och färska blommor. Mjuk, fräsch och elegant smak med balanserad alkohol och inslag av citrus, fikon, äpplen och viss kryddighet. Lång aromatisk eftersmak.

Serveras rumstempererad som avec eller digestif.

Serveras rumstempererad som avec eller digestif.

POLI GRAPPA BARILI DI TORCOLATO 40%

JACOPO POLI GRAPPA BARILI DI SASSICAIA 40%

1006739 | 454 KR | 50CL | 3/KOLLI

1006387 | 585 KR | 50CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Jacopo Poli URSPRUNG Veneto, Italien

PRODUCENT Jacopo Poli URSPRUNG Veneto, Italien

Generös doft av russin, katrinplommon, apelsinskal och fat. Torr och kryddig smak av torkad frukt, korinter, pomerans och peppar. Lång komplex eftersmak med fin balans mellan fat, kryddor och fruktighet.

Kryddig och komplex doft av halm, kakao, russin, lakrits och fat. Stor, fyllig och kraftig smak av kryddor, torkad frukt och fat. Välbalanserat och mycket långt och intensivt avslut.

Serveras rumstempererad som avec eller digestif.

Serveras rumstempererad som avec eller digestif.

MARZADRO LE TRENTINA BARRIQUE 41%

MARZADRO LE DICIOTTO LUNE 41%

1025617 | 332 KR | 70CL | 6/KOLLI

1025618 | 382 KR | 70CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Distilleria Marzadro URSPRUNG Trentino, Italien

PRODUCENT Distilleria Marzadro URSPRUNG Trentino, Italien

Aromatisk doft med inslag av citrus, torkade citrusskal, blommor och tropisk frukt och en fläkt av halm. Smaken är fruktig och balanserad med fina toner av torkad mango, blommor, citrus, mandel samt en lätt fläkt av fat, peppar och halm.

Nyanserad doft med inslag av torkade blåbär, marsipan, halm, rostade nötter och fat. Smaken är lång, nyanserad och välbalanserad med toner av torkade mörka bär, fat, halm, rostade nötter och en fläkt av marsipan.

Serveras rumstempererad som avec eller digestif.

Serveras rumstempererad som avec eller digestif.

MARZADRO GIARE AMARONE 41%

MARZADRO GRAPPA INTROKIT 41%

1025619 | 458 KR | 70CL | 6/KOLLI

1025620 | 2290 KR | 1X420CL | 1/KOLLI

PRODUCENT Distilleria Marzadro URSPRUNG Trentino, Italien

PRODUCENT Distilleria Marzadro URSPRUNG Trentino, Italien

Nyanserad doft med inslag av fat, vanilj, torkade mörka frukter, kryddor och en fläkt av marsipan. Smaken är lång och välbalanserad med toner av fat, kryddor, vanilj, torkade frukter och rostade mandlar.

Är 3 flaskor med en av var sort ovan, plus ställning, 6 glas och lite information.

Serveras rumstempererad som avec eller digestif.

Grappa


Boulard

Calvados

Boulard grundades 1825 och ligger i hjärtat av regionen Calvados. För att göra en enda flaska riktigt fin calvados, går det åt mellan 12 och 18 kilo äpplen. Och inte vilka äpplen som helst – utan mellan femtio och hundra noggrant utvalda sorter av de drygt åttahundra som odlas i Normandie. Av dessa framställer man den cider som också utgör destillationsbasen för äppelbrandyn calvados.

BOULARD GRAND SOLAGE 40%

BOULARD V.S.O.P. PAYS D’AUGE 40%

1002189 | 274 KR | 70CL | 6/KOLLI 1022783 | 970 KR | 200CL | 1/KOLLI

1011326 | 351 KR | 70CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Boulard URSPRUNG Calvados, Frankrike

PRODUCENT Boulard URSPRUNG Calvados, Frankrike

Nyanserad doft och smak med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, knäck, apelsin, vanilj, kanel och hasselnötter.

Mjuk fin calva med tydlig fruktkaraktär av mogna äpplen. Mer mognad och komplexitet än Grande Solage men inte lika mycket fatkaraktär som t ex Hors d’Age.

Rekommenderas som avec eller som apéritif med tonic och is.

Passar till kaffet men även i mat, gärna då äppeldesserter som kan få några droppar VSOP att förhöja smaken.

BOULARD X.O. PAYS D’AUGE 40%

BOULARD AUGUSTE XO 40%

1002180 | 432 KR | 70CL | 6/KOLLI

1015051 | 1355 KR | 70CL | 3/KOLLI

PRODUCENT Boulard URSPRUNG Calvados, Frankrike

PRODUCENT Boulard URSPRUNG Calvados, Frankrike

Nyanserad doft av mogna äpplen, rostade mandlar kryddnejlika och fat. Smaken är balanserad och mild med lång eftersmak.

Vackert bärnstensfärgad calvados med lätt frukt, inte aggressiv, och balanserad smak av äpple, vanilj, honung, karamell och rostad mandel. Mycket elegant och optimal balans mellan råvaran och den karaktär faten ger.

Drick denna ypperliga calvados i stora kupor efter en utsökt måltid.

Rekommenderas att avnjuta som den är i ett litet tulpanformat glas.

Boulard Mojito 4 cl Boulard Calvados Grand Solage 1 cl sockerrörssirap 6 cl Ginger Ale 1/2 lime Myntablad Häll sockerrörssirap i ett glas och lägg i lime och myntablad. Tryck ned en muddler för att pressa ut limejuicen, men vrid inte för då skadas lätt myntabladen. Häll i calvados och lite Ginger Ale och rör om. Toppa med Ginger Ale. Garnera med mynta och lime.

Calvados & Whisky


51


Whisky

Jack Daniel’s - myten, mannen och legenden vars whiskey inte lämnar någon oberörd. Det finns få drycker som är så starkt associerade med musik, framförallt rock n roll, såsom Jack Daniel’s. Åtskilliga rockstjärnor har spontant valt att synas tillsammans med en flaska Jack Daniel’s i handen. Jack Daniel ”levde den amerikanska drömmen”. Han började egentligen med ingenting förutom sitt namn som stod för kvalitet. Hans motto var enkelt: ”Varje dag gör vi det bästa vi kan”. I det avseendet personifierar han den sanna amerikanska entreprenörsanda.

Jack Daniel’s “It’s a good thing that in a changing world there are some unchanging things you can count on, like the quality of Jack Daniel’s….” William Faulkner, författare och Nobelprisvinnare.

The Jack Daniel Distillery – det äldsta registrerade destilleriet i USA – är platsen där allt händer. Det var här som Mr. Jack skapade sitt recept för Old No. 7, det är här som det rena, järnfria källvattnet rinner och det är här som varje droppe Jack Daniel’s Tennessee Sippin’ Whiskey fortfarande framställs. Jack Daniel’s ägs idag av Brown-Forman.

Besök Jack Daniel’s hemsida: www.jackdaniels.com.

JACK DANIEL’S TENNESSEE WHISKY 40% 1001343 | 262 KR | 70CL | 12/KOLLI 1008543 | 285 KR | 10X5CL MINIATYR TRÅG 1001346 | 1120 KR | 300CL | 1/KOLLI PRODUCENT Jack Daniel’s Distillery URSPRUNG Tennessee, USA

Doft av vanilj, karamell och chokladkola varvas med syrad plommonkompott. Syltad ingefära och lakrits stärker intrycket. Smaken är syrlig i början, snart sötare med inslag av vanilj. En stor batalj mellan syra och sötma, smaken växer mot slutet. Halvlång torr eftersmak. Avnjutes rakt upp och ned som den är, ”on the rocks” eller som drinkingrediens.

JACK DANIEL’S TENNESSEE HONEY 35%

1014443 | 249 KR | 70CL | 6/KOLLI PRODUCENT Jack Daniel’s Distillery URSPRUNG Tennessee, USA

Vacker ljus bärnstensfärg. Doften präglas av honung, rostade nötter, gräddkola (Dixie) och klassiska Jack Old No 7. Smaken är söt med tydlig inblandning av Jack Daniel’s, dvs. honung, mjölkchoklad (schweizer-nöt), vanilj och kryddor. Eftersmaken är söt och fyllig med en tydlig karaktär av honung och crème caramel. Den fungerar utmärkt som drinkbas och fungerar även utmärkt i matlagningen, t.ex. i såser och efterrätter.

Lynchburg Lemonade 3 cl Jack Daniel’s Tennessee Whisky 3 cl Triple Sec 2 cl citronjuice 1 cl sockerlag Fruktsoda Jack Daniel’s, Triple Sec, citronjuice och sockerlag skakas med is och silas därefter upp i ett highball-glas fyllt med is. Toppa med fruktsoda.


53

Gentleman’s Sour 5 cl Gentleman Jack 1,5 cl citronjuice 1,25 cl sirap ett stänk bitter citronskiva Fyll halva shakern med isbitar och tillsätt alla ingredienser. Skaka kraftigt i 20-30 sekunder. Fyll ett halvt glas med isbitar och sila ned drinken i glaset. Garnera med en citronskiva.

JACK DANIEL’S GENTLEMAN JACK 40%

JACK DANIEL’S SINGLE BARREL 45%

1001351 | 356 KR | 70CL | 6/KOLLI

1001347 | 453 KR | 70CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Jack Daniel’s Distillery URSPRUNG Tennessee, USA

PRODUCENT Jack Daniel’s Distillery URSPRUNG Tennessee, USA

Elegant och välbalanserad whiskey med en doft som är mild och på samma gång intensiv, fylld med toner av bränt socker och en lätt rostad karaktär. Smaken är fantastiskt mjuk, nästan ”varm”, och har ett aromatiskt inslag av nötter och honung. Eftersmaken är lång och mycket mjuk.

Fyllig smak av rostad ek med kraftig karaktär av vanilj och karamell.

Den går lika bra att dricka ”neat” som ”on the rocks” och är även utmärkt som grunden för att göra en utsökt cocktail.

Avnjutes i ensamt majestät eller i goda vänners sällskap.

WOODFORD RESERVE BOURBON 43,2%

1002100 | 340 KR | 70CL | 6/KOLLI PRODUCENT Woodford Reserve URSPRUNG Tennessee, USA

Doften är mogen, fyllig, rund med inslag av ek, kol, vanilj och med en liten uns av kokos. Smaken är rund och mjuk i en harmonisk balans mellan de söta och torra ingredienserna.

Den går lika bra att dricka ”neat” som ”on the rocks” och är även utmärkt som grunden för att göra en utsökt cocktail.

WOODFORD RESERVE STRAIGHT RYE 45,2% 1022502 | 399 KR | 70CL | 6/KOLLI PRODUCENT Woodford Reserve URSPRUNG Tennessee, USA

Doften är intensiv och kryddig med tydliga toner av råg, samt inslag av svartpeppar, cassia bark samt en touch av marsipan, päron, äpplen och mandel. Smaken är intensiv med inslag råg, kryddpeppar, mint, melass och honung

Woodford Old Fashioned 1 sockerbit 6 cl Woodford Reserve 3 droppar bitters sodavatten apelsinskiva Lägg sockerbiten i ett whiskyglas och fukta den med tre droppar bitters. Häll på lite sodavatten och lös upp sockerbiten med hjälp av en sked. Fyll glaset med is och häll på bourbon. Rör om och dekorera med en apelsinskiva.

Rekommenderas att avnjutas rumstempererad.

Tennessee Whisky & Bourbon


Black Bottle Black Bottle är en Blended Scotch som stilmässigt varit med om flera stora förändringar. Men efter en period som rökig whisky blandad på inte minst maltwhisky från samtliga då aktiva destillerier på Islay, har whiskyn med den så karakteristiska flaskan nu sökt sig tillbaka till sina rötter. Det var i nordöstra Skottland som allting en gång började, närmare bestämt i Aberdeen. År 1870 hade köpmannen Gordon Graham etablerat en grossistfirma som handlade med te. Men så småningom skulle företaget i allt större utsträckning inrikta sig på någonting annat. I tidningsannonser från seklets slut gjorde firman Gordon Graham & Co reklam för sina prima cigarrer, tyska viner, årgångschampagne samt inte minst en efterfrågad whisky. Redan år 1879 introducerad Grahams en egen blandwhisky. Den buteljerades i en svart flaska och kom passande nog att kallas Black Bottle. Flaskan importerades från en tillverkare i Tyskland, men första världskrigets utbrott 1914 satte stopp för importen och whiskyn kom istället att tappas på en grön flaska.

BLACK BOTTLE BLENDED SCOTCH WHISKY 40%

Varumärket Black Bottle förblev tillsammans med Gordon Graham & Co familjeägt fram till 1959. År 2003 köptes Bunnahabhain och Black Bottle av nuvarande ägare, Burn Stewart Distillers, som idag är en del av koncernen Distell, där också destillerierna Deanston och Tobermory ingår.

SCOTTISH LEADER SCOTCH BLENDED WHISKY 40%

1013253 | 263 KR | 70CL | 6/KOLLI

1022744 | 211 KR | 70CL | 12/KOLLI

PRODUCENT Black Bottle URSPRUNG Skottland

PRODUCENT Scottish Leader URSPRUNG Skottland

Nyanserad doft med inslag av nysågat trä, blommor, muskotnöt och rökighet. Smaken är mjuk och balanserad med rökiga torvtoner, torkade frukter, ljunghonung och salta mandlar.

Behaglig och fruktig doft med inslag honung, torkad frukt, kanderad citrus, kex, tropisk frukt och nötter. Smaken är mjuk och fruktig med inslag av citrus, kex, acaciahonung och vanilj.

Rekommenderas att avnjutas rumstempererad eller som drinkingrediens.

Rekommenderas att avnjutas rumstempererad.

Black Bottle Iced Tea 50 cl Lipton tea 10 cl Black Bottle 1 msk råsocker 1 st skivad citron Gör 50 cl starkt te och låt svalna. Häll i 10 cl Black Bottle i en kanna, tillsätt 1 msk råsocker och rör om till sockret löst sig. Häll över teet i kannan, tillsätt is och en skiva citron och rör om.


55

The Latitude 53° Irish Whiskey

The Latitude är ett opretentiöst varumärke som alltid utgår ifrån sin geografiska härkomst när det kommer till sina produkter. The Latitude 53 ligger ca en timme söder om Dublin där deras Irländska whiskey produceras innan den blandas & buteljeras i Norden. Varumärkets slogan talar sitt tydliga språk ”Unpretentious whiskies without jargon nor fancy packaging. Just quality spirits”

THE LATITUDE 53° 40%

THE LATITUDE 55° 40%

1026318 | 212 KR | 70CL | 12/KOLLI

1011975 | 218 KR | 70CL | 12/KOLLI

PRODUCENT Altia Sweden AB URSPRUNG Irland

PRODUCENT Altia Sweden AB URSPRUNG Skottland

Stilrena och ärliga toner från malt och grain whiskeys ackompanjeras av lätta inslag av vanilj från lagringen på de amerikanska ekfat som tidigare använts för tillverkning av bourbon. Är en Blended Irish Whiskey.

Lätt rund och fruktig doft med inslag av fat, vanilj och smörkola samt en mycket lätt rökighet. Välbalanserad och rund smak med aningen rökighet, sötma och fatkaraktär, inslag av frukt, vanilj samt smörkola. Eftersmaken är lång och honungslen.

Serveras vid rumstemperatur, eventuellt med vatten eller is, som avec eller användes som drinkingrediens, en självklarhet i en irish coffee.

Serveras vid rumstemperatur, eventuellt med vatten eller is, som avec eller användes som drinkingrediens.

BLACK VELVET 40%

LORD CALVERT 40%

1002724 | 197 KR | 70CL | 12/KOLLI

1023756 | 201 KR | 70CL | 12/KOLLI

PRODUCENT Black Velvet URSPRUNG Kanada

PRODUCENT Altia Sweden AB URSPRUNG Kanada

Fruktig doft med fatkaraktär och inslag av vanilj, halm och smörkola. Generös smak med balanserad alkohol och inslag av hö, vanilj och farinsocker. Relativt lång eftersmak.

Trevlig och fruktig doft av kola, honung, vanilj och apelsin. Smaken är fruktig med vanilj och kola som övergår till nyanser av torkad frukt i eftersmaken.

Rekommenderas som ingrediens i cocktails eller som avec.

Serveras vid rumstemperatur, eventuellt med vatten eller is, som avec eller användes som drinkingrediens.

Blended Whisky och Irländsk Whisky


ROCK ISLAND 46,8%

Douglas Laing Grundades 1948 av Fred Douglas Laing ”FDL” och drivs idag av tredje generationen Laing’s genom sonen Fred. En väsentlig del i verksamheten är det unika lager av olika maltwhiskysorter som företaget har att tillgå efter flera decennier av uppbyggnad. Man blandar och buteljerar med stort engagemang och har uppnått ett välförtjänt gott rykte när det kommer till stil och smak.

1026321 | 408 KR | 70CL | 6/KOLLI PRODUCENT Douglas Laing URSPRUNG Highlands, Skottland

Doften har inslag av söt torvrök och havssalt. Smaken är rökig med toner av söt honung, peppar och viss sälta. Eftersmaken är väldigt maritim och här känns även rökigheten, honungen och sältan.

Rekommenderas att avnjutas rumstempererad.

TIMOROUS BEASTIE 46,8%

SCALLYWAG 46%

1020511 | 408 KR | 70CL | 6/KOLLI

1020512 | 424 KR | 70CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Douglas Laing URSPRUNG Highlands, Skottland

PRODUCENT Douglas Laing URSPRUNG Speyside, Skottland

Bjuder på en lätt maltig doft med blommiga inslag och honung. Smaken öppnar med kryddigt och övergår sedan i en härlig fruktighet och söta toner av russin och fudge. Eftersmaken är medellång och söt med inslag av ek.

Tydlig kryddighet i doften som bäddas in i aromer av vanilj och frukt. Smaken är söt och fruktig med inslag av choklad och kanel. I eftersmaken känns apelsinzest, tobak och toner av kakao. Whiskyns djupa färg och härliga kryddighet kommer från spanska sherryfat. Vaniljtonerna och den söta frukten kommer från first-fill bourbonfat.

Rekommenderas att avnjutas rumstempererad.

Rekommenderas att avnjutas rumstempererad.

THE EPICUREAN 46,2%

BIG PEAT 46%

1022470 | 452 KR | 70CL | 6/KOLLI

1020525 | 424 KR | 70CL | 6/KOLLI 1020934 | 2815 KR | 450CL | 1/KOLLI

PRODUCENT Douglas Laing URSPRUNG Lowlands, Skottland

PRODUCENT Douglas Laing URSPRUNG Islay, Skottland

Medelstor doft med inslag av malt, citrus, blommor och färska örter. Smaken har trevliga inslag av kandisocker, grillad citron, kryddor, timjan, persika och hårda fruktkarameller. I avslutningen finner även toner av örter, mandel, nyklippt gräs och karamelliserat socker.

I doften känns en fräsch och krispig rökighet och en lätt ton av vanilj. Smaken i Big Peat bjuder på inslag av sälta, vanilj och lakrits samt en kraftig rökighet. Avslutas med en lång eftersmak och ett härligt avslut med torv och sälta.

Rekommenderas att avnjutas rumstempererad.

Rekommenderas att avnjutas rumstempererad.

LEDAIG SINGLE MALT WHISKY 10 YO 46,3% 1022723 | 455 KR | 70CL | 6/KOLLI

Tobermory Distillery

PRODUCENT Tobermory Distillery URSPRUNG Isle of Mull, Skottland

Medelstor doft med rökighet, tjärpastiller, mintchoklad samt lätt florala toner. I smaken finns en viss pepprighet och tydlig rökighet samt inslag av vitpeppar, lakrits, kryddnejlika och en lätt sälta.

Rekommenderas att avnjutas rumstempererad.

Tobermory Destilleri är ett av Skottlands äldsta. Här tillverkas Tobermory som är en orökig och fruktig whisky samt Ledaig som är rökig med härliga inslag av sältan från havet.


57

LEDAIG SINGLE MALT WHISKY 18 YO 46,3% 1022568 | 1077 KR | 70CL | 6/KOLLI PRODUCENT Tobermory Distillery URSPRUNG Isle of Mull, Skottland

Intensiv doft med rökighet som paras med inslag av sherry, tång, torkad chili, svartpeppar. Smaken är kraftfull med inslag av rökighet, sherry, apelsinskal, kaffe, salt, tobak och vitpeppar samt en touch av lakrits.

Rekommenderas att avnjutas rumstempererad.

TOBERMORY SINGLE MALT WHISKY 12 YO 46,3% 1025627 | 492 KR | 70CL | 6/KOLLI PRODUCENT Tobermory Distillery URSPRUNG Isle of Mull, Skottland

Hedridean single malt med söta, dofter av vanilj, mogna apelsiner och blommor. Gommen erbjuder noter av färsk citrus, äpplen och tropiska frukter, följt av krämig kola, blommig honung och en subtil sälta.

Kavalan Kavalan är ett familjeägd destilleri som började destillera whisky 2005. Sedan dess har dom kammat hem otaliga priser i tävlingar världen över. 2015 blev Kavalan utsedd till ”Världens bästa whisky”. År 2008 öppnade också ett besökscenter som har 1 miljon besökare per år! Receptet på en klassisk Kavalan är komplext och smaken får sin karaktär från olika typer av fat så som nya bourbon- eller sherryfat eller gamla fat vilket ger flera dimensioner av fruktiga och blommiga toner. Tre års lagring i Taiwan motsvarar åtta till tio års lagring i Skottland. Hur är det möjligt? Jo, den höga temperaturen i Taiwan gör att mognaden går nästan okontrollerbart fort, årsmedeltemperaturen är 15–20 grader högre än i Skottland och i lagerhusen är det ofta över 40 grader varmt.

Rekommenderas att avnjutas rumstempererad.

KAVALAN CONCERTMASTER PORT FINISH 40%

KAVALAN SINGLE MALT 40%

1017142 | 802 KR | 70CL | 12/KOLLI

1017141 | 820 KR | 70CL | 12/KOLLI

PRODUCENT Kavalan URSPRUNG Taiwan

PRODUCENT Kavalan URSPRUNG Taiwan

Färgen är vackert brunröd, doften bjuder på tropisk fruk med honung, vanilj, cocos och spunnet socker. Smaken är fyllig med naturlig sötma och komplexitet.

Elegant, blommig och behagligt uppfriskande doft av nattviol och frukt. Med toner av honung, tropisk frukt (särskilt mango), päron, vanilj, kokos och inslag av choklad. Smaken är mjuk och fyllig och har en ton av mangojuice med kryddig komplexitet och en eftersmak av citrus.

Rekommenderas att avnjutas rumstempererad.

Rekommenderas att avnjutas rumstempererad.

KAVALAN SOLIST BOURBON CASK 56,3%

KAVALAN SOLIST SHERRY CASK 54,8%

1017145 | 1127 KR | 70CL | 6/KOLLI

1017143 | 1210 KR | 70CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Kavalan URSPRUNG Taiwan

PRODUCENT Kavalan URSPRUNG Taiwan

Ren och fräsch doft med tropisk fruktighet och behagliga toner av vanilj, kokos och kryddor. Smaken är välbalanserad med naturlig sötma, vanilj och ekkryddor, rund och komplex med silkig lenhet.

Mörkt russinfärgad. Doften är ren och komplex med flera dimensioner av torkad frukt, nötter och kryddor liksom toner av marsipan och vanilj. Smaken är fyllig och oljig med torkad frukt och kryddor som dröjer kvar i munnen samt en touch av kaffe.

Rekommenderas att avnjutas rumstempererad.

Rekommenderas att avnjutas rumstempererad.

Blended Malt Whisky & Single Malt Whisky


Bunnahabhain Bunnahabhain har varit en del av ön Islays whiskyhistoria sen 1881. Namnet betyder flodmynning och destilleriet tar sitt vatten direkt från en källa på området vilket man är ensamma om på Islay. Då vattnet inte rinner genom någon torv får Bunnahabhains whisky mindre smak av torv än andra whiskys från Islay. För att behålla alla naturliga aromer i whiskyn har Bunnahabhain sedan några år tillbaka valt att inte kylfiltrera sina single malts. Och smaken uppskattas - sedan 2012 har Bunnahabhain vunnit fler än 90 priser i whiskytävlingar världen över. Distell hör till de 10 största företagen i världen inom vin- och spritbranschen. I portföljen ingår bland annat Amarula, Drostdy Hof och Nederburg. Inom Distell Spirits finner vi en rad olika spritmärken bland annat en rad skotska whiskys sen man 2013 köpte Burn Stewart Distillers.

BUNNAHABHAIN ISLAY SINGLE MALT MÒINE 46,3%

I den skotska delen driver man 3 skotska maltwhiskydestillerier samt en stor anläggning utanför Glasgow för blandning och buteljering. De tre maltwhiskydestillerierna är Deanston i Pearthshire, Bunnahabhain på den vindpinade ön Islay och Tobermory som ligger på Mull. Distell Spirits producerar en rad olika Blended Whisky där de mest kända och framstående är Scottish Leader och Black Bottle.

BUNNAHABHAIN ISLAY SINGLE MALT STIÙIREADAIR 46,3%

1022727 | 325 KR | 70CL | 6/KOLLI

1024015 | 405 KR | 70CL | 6/KOLLI

PRODUCENT The Bunnahabhain Distillery URSPRUNG Islay, Skottland

PRODUCENT The Bunnahabhain Distillery URSPRUNG Islay, Skottland

Tydligt nyanserad rökig doft med fatkaraktär, inslag av päron, ljunghonung, halm, ostronskal, vanilj och grapefrukt. Påtagligt rökig smak med fatkaraktär, inslag av päron, ljunghonung, halm, ostronskal, vanilj, tjära, grapefrukt och salmiak.

Charmig rökighet i doften som paras med inslag av nötter och en touch av sherry. Smaken är varmt rökig med inslag av sherry, nötter, frukt och vanilj samt en pikant pepprig ton. Smaken är lång och välbalanserad.

Rekommenderas att avnjutas rumstempererad.

Rekommenderas att avnjutas rumstempererad.

BUNNAHABHAIN ISLAY SINGLE MALT TOITEACH A DHA 46,3%

BUNNAHABHAIN ISLAY SINGLE MALT 12 YO 46,3%

1025084 | 470 KR | 70CL | 6/KOLLI

1022704 | 508 KR | 70CL | 6/KOLLI

PRODUCENT The Bunnahabhain Distillery URSPRUNG Islay, Skottland

PRODUCENT The Bunnahabhain Distillery URSPRUNG Islay, Skottland

Tydligt nyanserad rökig doft med fatkaraktär, inslag av päron, ljunghonung, halm, ostronskal, vanilj och grapefrukt. Påtagligt rökig smak med fatkaraktär, inslag av päron, ljunghonung, halm, ostronskal, vanilj, tjära, grapefrukt och salmiak.

Trevlig doft med inslag av, torkade frukter, lätt blommighet. I den nyanserade smaken finns torkade frukter, nötter och maltsötma samt en touch av vanilj och karamelliserat socker.

Rekommenderas att avnjutas rumstempererad.

Rekommenderas att avnjutas rumstempererad.


59

BUNNAHABHAIN ISLAY SINGLE MALT 18 YO 46,3%

BUNNAHABHAIN ISLAY SINGLE MALT 25 YO 46,3%

1022701 | 1041 KR | 70CL | 6/KOLLI

1022703 | 3101 KR | 70CL | 6/KOLLI

PRODUCENT The Bunnahabhain Distillery URSPRUNG Islay, Skottland

PRODUCENT The Bunnahabhain Distillery URSPRUNG Islay, Skottland

Aromatisk doft med lätta röktoner följt av toner av gräddkola, sherry, nötter, läder och fat. Smaken har tydliga toner av fat, nötighet, kryddbukett och en avslutning med sherrytoner kryddat med havssalt.

Stor och komplex doft med inslag av karamell och antydan av ek och läder samt en touch av torkad frukt och kryddor. Smaken är kraftfull och lång, torr men med inslag av söta bär, rostade nötter, gräddkola och välintegrerade kryddor.

Rekommenderas att avnjutas rumstempererad.

Rekommenderas att avnjutas rumstempererad.

Deanston Distillery Destilleriet Deanston finner vi i de södra delarna av Highlands vid orten Perthshire och det ligger myckert vackert beläget vid floden Teith. Man använder sig av korn som är odlat i närområdet. Deanston byggnader är unika då de byggdes 1785 och inhyste då en kvarn och ett väveri.

DEANSTON HIGHLAND SINGLE MALT VIRGIN OAK 46,3%

DEANSTON HIGHLAND SINGLE MALT 12 YO 46,3%

1022743 | 344 KR | 70CL | 6/KOLLI

1022742 | 453 KR | 70CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Deanston Distillery URSPRUNG Highlands, Skottland

PRODUCENT Deanston Distillery URSPRUNG Highlands, Skottland

Doft med inslag av fat, citronskal, maltsocker med fräscha toner av äpple och muskot. Smaken har inslag av fatsötma, kanderad frukt, vaniljfudge.

Medelstor doft med inslag av hö, malt, smörkola, honung och en härligt kryddig fatkaraktär. Smaken är mycket behaglig med inslag av frukt, malt, honung, vanilj och kryddnejlika.

Rekommenderas att avnjutas rumstempererad.

Rekommenderas att avnjutas rumstempererad.

DEANSTON SINGLE MALT BOURBON CASK 18 YO 46,3% 1022728 | 905 KR | 70CL | 6/KOLLI PRODUCENT Deanston Distillery URSPRUNG Highlands, Skottland

Nyanserad doft med inslag av malt, gräs, blommor, honung, vanilj samt en touch av tobak och muskotnöt. Smaken har fin koncentration som paras med elegans. Vi finner inslag av kryddor, sötma, citrus, pepparkaka, honung och vitpeppar. Den långa eftersmaken avslutas med en touch av ingefära.

Single malt är maltwhisky som kommer från ett enda destilleri och gjord på korn

Rekommenderas att avnjutas rumstempererad.

Single Malt Whisky


Ready to drink & Ready to serve

O.P. Anderson lanserar världens första ekologiska färdigblandade akvavitcocktail

O.P. ANDERSON ORGANIC AQUAVIT COCKTAIL LEMON & NETTLES 4,5% 1025353 | 25 KR | 33CL | 24/KOLLI

EKO

PRODUCENT O.P. Anderson Distillery URSPRUNG Finland

Baserad på klassiska O.P. Anderson akvavit och tillsatt citron och nässlor är denna cocktail ett helt nytt sätt att njuta av en svensk traditionell dryck.

Drinken har utvecklats av O.P. Andersons kryddmästare Jonas Odland tillsammans med mixologerna Oskar Johansson och Niclas Ericsson. O.P. Anderson Organic Aquavit Cocktail är ett svar på det växande intresset för akvavit i cocktailsammanhang. De senaste åren har bartenders och konsumenter börjat experimentera med akvavit som ingrediens i olika drinkar. Även färdigblandade drinkar är en växande trend, på Systembolaget har segmentet ökat med hela 22 % i volym sedan 2015. Som namnet avslöjar har drinken en bas av O.P. Anderson, är lätt kolsyrad och har smak av citron och nässlor. Den är också helt ekologisk.

Serveras på is i gott sällskap.

GRÖNSTEDTS SIDECAR 25%

1023386 | 199 KR | 50CL | 6/KOLLI PRODUCENT Grönstedts URSPRUNG Cognac, Frankrike

Cocktail som har en stor och fruktig doft med inslag av citron och kryddor. Smaken är fruktig, söt och syrlig med inslag av citron och kryddor samt en trevlig ton av cognac.

Serveras väl kyld i ett coktailglas med sockrad kant och gärna med en twist av citron. Kan med fördel även avnjutas med krossad is.


61

EXPLORER COSMOPOLITAN 25% PET

1025300 | 139 KR | 70CL | 12/KOLLI PRODUCENT Explorer URSPRUNG Sverige

Frisk och bärig smak av tranbär och lime med inslag av orange citrus, fyllig frisk och komplex eftersmak med balanserad sötma.

Serveras med krossad is i cocktailglas.

EXPLORER COCKTAILS MOJITO & COLLINS, DELAD 1,5 LITERS BIB 12,5% 1024307 | 213 KR | 2X75CL | 4/KOLLI PRODUCENT Explorer URSPRUNG Sverige

Explorer cocktails förenar det bästa av två världar – klassiska drinkbaser och rena fruktsmaker. Den legendariska Collinsdrinken från Saint Louis har fått en touch av fläder och Kubas signaturdrink Mojito kommer i denna tolkning med rom, vodka, jordgubbar och mynta. Är du sugen på ännu en variant – testa att blanda de två så har du en tredje cocktail på repertoaren. Serveras med krossad is i cocktailglas.

CHILL OUT WINE SPRITZER APERITIVO 5% 1025180 | 21 KR | 27,5CL | 12/KOLLI PRODUCENT CHILL OUT URSPRUNG Finland

Bittersöt kolsyrad vincocktail med en klar orange färg. Smaken är fräsch och fruktig, toppad med läckra toner av apelsin och örter - en perfekt balans mellan sött och bittert som ger en härligt läskande smakupplevelse. Serveras kall med is och skivade apelsklyftor. Vill man få in ytterligare färg, dekorera med färska kryddor. Servera som apéritif till salta tillbehör.

EXPLORER SHAKEN SHOT 15%

CHILL OUT WINE SPRITZER ROSÉ 5,5%

1025520 | 60 KR | 4X4CL | 10/KOLLI

1024615 | 21 KR | 27,5CL | 12/KOLLI

PRODUCENT Explorer URSPRUNG Sverige

PRODUCENT CHILL OUT URSPRUNG Finland

En distinkt doft av nyriven ingefära med en hint av citrustoner. Smaken har en mild sötma med fräsch och brännande eftersmak.

Läskande kolsyrad vindrink i rosa färgton. Smaken är fruktig och torr med en fräsch och lätt eftersmak.

Passar som shots.

Serveras kall, gärna som en fördrink.

Ready to drink & Ready to serve


Cider

BOULARD CIDRE BIOLOGIQUE BRUT 4,5% 1023665 | 50 KR | 75CL | 12/KOLLI 1023666 | 23 KR | 33CL | 24/KOLLI

EKO

SAVANNA DRY PREMIUM CIDER 5%

1010892 | 20 KR | 33CL | 24/KOLLI

G

E

PRODUCENT Boulard URSPRUNG Frankrike

PRODUCENT Distell URSPRUNG Sydafrika

Nästan torr, mycket frisk med tydlig ton av mogna höstäpplen. Härligt frisk syra och läcker liten mousse som lyfter smaken. En mycket fransk cider och en effektiv törstsläckare.

Fruktig doft med fräscha toner av äpple och en lätt touch av godis. cidern har en behaglig sötma som balanseras av en trevlig äppelsyrlighet.

Passar som välkomstdrink och törstsläckare. Men också till lagad mat, gärna med lite sötsyrligt inslag som t.ex. svensk husmanskost.

Rekommenderas att avnjutas som den är, med en limeklyfta eller som ingrediens i drinkar.

ÄLSKA LEMON GINGER 4%

The Swedish Cider Company 1023509 | 24 KR | 50CL | 12/KOLLI

Idén till älska föddes på en terrass i Stockholm 2012. Det var en sådan där eftermiddag när man bara älskar livet och fantasin börjar spinna... Idén var att skapa den mest välsmakande cidern som du någonsin kommer hälla ner i din strupe likväl som att skapa ett unikt och modernt varumärke.

ÄLSKA STRAWBERRY LIME 4%

1023511 | 24 KR | 50CL | 12/KOLLI

EKO V

PRODUCENT The Swedish Cider Company URSPRUNG Sverige

Inte den vanligaste kombon, men antagligen den mest geniala. Syrlig citron och en aning het ingefära är bara… slurp! Är en vegansk och glutenfri cider som är smaksatt med riktiga frukter och bär. Den har en fräsch och uppfriskande sötma med mycket smak av solmogna frukter och bär. Perfekt till lediga dagar under solen tillsammans med gott sällskap och lite färska jordgubbar.

ÄLSKA NORDIC BERRIES 4% EKO V

1023510 | 24 KR | 50CL | 12/KOLLI

EKO V

PRODUCENT The Swedish Cider Company URSPRUNG Sverige

PRODUCENT The Swedish Cider Company URSPRUNG Sverige

Färska, lagom söta jordgubbar och sötsyrlig lime är en kombo som får smaklökarna att jubla. Om vi säger såhär, det är inte en slump att detta är vår storsäljare… Älska Cider är en vegansk och glutenfri cider som är smaksatt med riktiga frukter och bär. Den har en fräsch och uppfriskande sötma med mycket smak av solmogna frukter och bär. Perfekt till lediga dagar under solen tillsammans med gott sällskap och lite färska jordgubbar.

Hallon, blåbär och björnbär = smak av svensk sommar. Det är svårt att inte älska denna bärexplosion som skapar den perfekta balansen mellan sött och syrligt. Älska Cider är en vegansk och glutenfri cider som är smaksatt med riktiga frukter och bär. Den har en fräsch och uppfriskande sötma med mycket smak av solmogna frukter och bär. Perfekt till lediga dagar under solen tillsammans med gott sällskap.


63

Öl

KONRAD 12 LJUS LAGER 5,2%

1019225 | 14 KR | 33CL | 24/KOLLI PRODUCENT Konrad Brewery URSPRUNG Tjeckien

Ljus humlig öl med tydlig maltighet och inslag av bröd och citrus. Medelstor beska som som blir extra tydlig i avslutet.

Bryggprocessen är helt autentisk enligt gamla traditioner med öppna jästkar i källaren

Rekommenderas som sällskapsdryck eller till husmanskost.

Konrad Brewery Konrad är ett litet kvalitetsbryggeri som är grundat 1874 och ligger i norra Tjeckien, närmare bestämt i staden Liberec. Denna pärla lades ned av Staropramen 1998, året efter att de köpt bryggeriet, och köptes sedan av dagens ägare år 2000. Ledordet för den energirike nye ägaren, Jaroslav Martinec, är kvalitet i minsta detalj och att brygga enligt gamla traditioner.

Genom att lyckas återanställa den gamla bryggmästaren har de tillsammans återskapat ett hantverk baserat på tradition. På bryggeriet används samma maskiner som vid starten 1874 och man har ett eget malt-house i fyra våningar. Bryggprocessen är helt autentisk med öppna jäskar i källaren. De använder även närproducerad Saaz humle, mälter sitt eget korn och har sin egen vattenkälla.

Cider & Öl


Tonic water

THOMAS HENRY TONIC WATER

THOMAS HENRY SLIM TONIC

1015799 | 13 KR | 20CL | 24/KOLLI

1023344 | 13 KR | 20CL | 24/KOLLI

PRODUCENT Thomas Henry URSPRUNG Tyskland

PRODUCENT Thomas Henry URSPRUNG Tyskland

En perfekt balanserad tonic där den naturliga bittra smaken gifter sig perfekt med en touch av citrus. Att svalka sig i solen med eller på klubben med en perfekt GT, innehåller även kinin som triggar hungern innan maten.

Lätt och torr tonic, men samtidigt överraskande aromatisk. Med bara 1/3 kalorier jämfört med Tonic Water.

Passar som ingrediens i cocktails.

Passar som ingrediens i cocktails.

THOMAS HENRY GINGER BEER

1015800 | 13 KR | 20CL | 24/KOLLI PRODUCENT Thomas Henry URSPRUNG Tyskland

Fullpackad med kryddor och framförallt ingefäran. Het med kontroll och man kan nästan ta på alla naturliga kryddor i Thomas Henry Ginger Beer.

Passar som ingrediens i cocktails, varför inte i en Moscow Mule!?

THOMAS HENRY COFFEE TONIC

THOMAS HENRY PINK GRAPEFRUIT

1024798 | 13 KR | 20CL | 24/KOLLI

1025831 | 13 KR | 20CL | 24/KOLLI

PRODUCENT Thomas Henry URSPRUNG Tyskland

PRODUCENT Thomas Henry URSPRUNG Tyskland

Fruktiga tonictoner möter starkt, kallbryggt kaffe.

Apelsinens sötma möter pomelons skarpa bitterhet. I den här drycken bildar dessa två motpoler en fulländad smakupplevelse – intensiv och unik.

Passar som ingrediens i cocktails.

Passar som ingrediens i cocktails.


65

THOMAS HENRY GINGER ALE

THOMAS HENRY BITTER LEMON

1015797 | 13 KR | 20CL | 24/KOLLI

1015798 | 13 KR | 20CL | 24/KOLLI

PRODUCENT Thomas Henry URSPRUNG Tyskland

PRODUCENT Thomas Henry URSPRUNG Tyskland

Nyckeln till en bra bitter lemon är balansen mellan sötman och citronens syrlighet. Här har Thomas Henry minskat på sockret och använt bättre råvaror för att få fram den perfekta balansen.

En naturlig smak av ingefära och intensiv på paletten men mindre kryddig än lillbrorsan, Thomas Henry Ginger Beer.

Passar såklart i alla klassiska Ginger Ale-drinkar men framför allt med Irish Whiskey (Ginger Ales hemland) och färskpressad lime.

Passar som ingrediens i cocktails. Perfekt i vodka- och ginbaserade drinkar.

THOMAS HENRY MYSTIC MANGO LEMONADE 1022054 | 13 KR | 20CL | 24/KOLLI PRODUCENT Thomas Henry URSPRUNG Tyskland

En fruktbomb med fräschör och en magisk dans mellan mangosötman och mild spritsig kolsyra! Riktigt fyllig med smak från drottningen av tropisk frukt, mangon, och den mystiska pitangafrukten.

Thomas Henry

Avnjutes som den är, med is eller som ingrediens i en long drink.

2010 startade ett ungt tyskt företag att producera ett perfekt utbud av läskedrycker. Baserat i Berlin, har experter på bitter lemonad haft fullt upp med att tillföra högklassiga och unika produkter till en ständigt föränderlig gastronomisk värld. Och inspirationskällan till det är Thomas Henry, en farmaceut, den första i världen som 1773 lyckades berika vatten med koldioxid

TONIC WATER ELDERFLOWER

1015795 | 13 KR | 20CL | 24/KOLLI PRODUCENT Thomas Henry URSPRUNG Tyskland

Denna prisbelönta tonic twist har en härlig harmoni mellan fläderblom och premium-tonic. I doften finns vita blommor och nektar som i smaken övergår till den mer vuxna stilen.

Passar som ingrediens i cocktails. Perfekt i vodka- och ginbaserade drinkar.

Thomas Henry står för de bästa ingredienserna och en unik sammansättning. En vuxen och fyllig smak, mera tillfredställande, oavsett om den blandas eller intas i sin rena form. Det naturliga källvattnet kommer från en källa i norra Rhien-Westphalia.

THOMAS HENRY SODA WATER

THOMAS HENRY CHERRY BLOSSOM TONIC

1015801 | 13 KR | 20CL | 24/KOLLI

1022147 | 13 KR | 20CL | 24/KOLLI

PRODUCENT Thomas Henry URSPRUNG Tyskland

PRODUCENT Thomas Henry URSPRUNG Tyskland

Ett friskt, naturligt och krispigt mineralvatten för att nå absolut perfektion. Mineralvatten som kan lyfta fram vackra spritsorter.

Körsbärsblom i sin ärligaste form. I allt från färg, doft och smak. Blommig körsbärsdoft med en väldigt mjuk och len smak.

Passar som ingrediens i cocktails.

Passar som ingrediens i cocktails.

Tonic water


67

Vin


Argentina

FINCA LAS MORAS SAUVIGNON BLANC 1016024 | 68 KR | 75CL | 12/KOLLI

FINCA LAS MORAS MALBEC V

1008741 | 68 KR | 75CL | 12/KOLLI

V

PRODUCENT Finca Las Moras DRUVA Sauvignon Blanc URSPRUNG Argentina

PRODUCENT Finca Las Moras DRUVA Malbec URSPRUNG Argentina

Intensiv doft av tropisk grapefrukt och gröna, friska vegetabiliska toner. Smaken är torr och fruktig med en härlig syra som bidrar till en stor fräschör.

Medelfylligt vin med en djup mörk färg. Fräscha aromer av mogna körsbär. I smaken finner vi en försiktig kryddighet och en mjuk subtil tanninstruktur.

Passar utmärkt som apéritif och till lättare fiskrätter på vit fisk.

Rekommenderas till det Argentinska köket där vi finner rustika kötträtter grillade över öppen eld.

Finca Las Moras Finca Las Moras vackra vingårdar med Andernas siluett som tornar upp sig i horisonten ligger cirka 20 km från staden San Juan i Argentina. San Juan är landets näst största distrikt och är beläget norr om Mendoza och står för ca 25 procent av produktionen. Framförallt har området de senaste åren fått stor uppmärksamhet för sina Syrahviner. Finca Las Moras har cirka 1400 hektar av vingårdar planterade i de tre dalarna Pedernal (1350 m.ö.h), Zonda (950 m.ö.h) och Tulum som ligger 650 meter över havet. Moras betyder mullbär på spanska och eftersom det kring vingårdarna växer rikligt av dessa träd har de fått ge vinfirman dess namn. Det torra klimatet ger ypperliga förutsättningar för ekologisk och hållbar odling och här ligger Finca Las Moras i framkant. Man odlar en rad olika druvsorter men fokus ligger främst på Syrah, Malbec, Viognier, Chardonnay och Sauvignon Blanc.


69

LOVE CHARDONNAY

LOVE CABERNET SAUVIGNON V

1020641 | 76 KR | 75CL | 6/KOLLI

V

1020643 | 76 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Finca Las Moras DRUVA Chardonnay URSPRUNG Argentina

PRODUCENT Finca Las Moras DRUVA Cabernet Sauvignon URSPRUNG Argentina

Doften är medelstor och inbjudande med inslag av ananas och andra tropiska frukter samt kanel, fat och en fläkt av honung. Smaken som är behaglig har en lätt fet textur och inslag av tropiska frukter, kryddor, och gul melon.

Medelfylligt vin med intensiva inslag av mörka bär så som mogna körsbär och svarta vinbär. Vinet har en fräsch syra som balanseras upp av den härliga frukten.

Passar till medelkraftiga och lite kraftigare fiskrätter samt lätta kötträtter på ljust kött.

Idealisk till grillade kötträtter, i synnerhet till nötkött. Passar även utmärkt till lagrade hårdostar.

LAS MORAS ORGANIC RESERVE CHARDONNAY

Visste du att Argentinas vingårdar på hög höjd ger malbecdruvan perfekta förutsättningar?

1023031 | 75 KR | 75CL | 12/KOLLI PRODUCENT Finca Las Moras DRUVA Chardonnay URSPRUNG Argentina

Intensiv och fruktig doft med trevliga inslag av mango, tropiska frukter, fat, citrus och vanilj. Smaken är torr med en lätt fet textur och inslag av tropisk frukt, fat och vanilj.

Passar till stekta eller grillade anrättningar på fisk eller ljust kött.

FINCA LAS MORAS PAZ MALBEC

MORA NEGRA V

1021446 | 100 KR | 75CL | 6/KOLLI

EKO V

1003650 | 165 KR | 75CL | 6/KOLLI

V

PRODUCENT Finca Las Moras DRUVA Malbec URSPRUNG Argentina

PRODUCENT Finca Las Moras DRUVA Malbec, Bonarda URSPRUNG Argentina

Doften är medelstor och trevlig med inslag av mörka plommon, katrinplommon, viol, mörk choklad och kaffe. Tanninerna är mogna med mjuk struktur. Vinet har en bra smaklängd och nyansrikedom med inslag av mörka bär, katrinplommon, mörk choklad och kaffe.

Medelstor och nyanserad doft med inslag av solmogna röda frukter, torkade fikon, fat och en släng av kryddnejlika och vanilj. Smaken är nyanserad med inslag av mogna röda frukter, katrinplommon, fikon och en lätt rostad fatkaraktär.

Passar till medelkraftiga och kraftiga kötträtter samt utvalda lagrade ostar.

Passar till medelkraftiga och lite kraftigare anrättningar på mörkt kött samt utvalda ostar.

LAS MORAS GRAN SYRAH 2014

SQUEALING PIG MENDOZA MALBEC V

1025006 | 179 KR | 75CL | 6/KOLLI

1026357 | 129 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Finca Las Moras DRUVA Syrah URSPRUNG Argentina

PRODUCENT Squealing Pig DRUVA Malbec URSPRUNG Argentina

Nyanserad och kryddig doft med inslag av cederträ, mörka frukter, mynta, plommon, peppar, och choklad. Smaken är välbalanserad med inslag av mörka frukter, fat, tobak, kryddnejlika och fikon i ett långt avslut.

Doften är medelstor med inslag av både mörka och röda frukter, samt en fläkt av katrinplommon och kryddor. Smaken är medelfyllig och fruktig, med mjuka tanniner och en bra eftersmak av både mörka plommon, kryddor och viol.

Passar till medelkraftiga och kraftiga kötträtter på mörkt kött.

Rekommenderas att använda som pratvin eller till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter.

Argentina


Australien & Nya Zeeland

PENFOLDS MAX’S CHARDONNAY

PENFOLDS MAX’S SHIRAZ CABERNET SAUVIGNON

1024887 | 235 KR | 75CL | 6/KOLLI

1026343 | 235 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Penfolds DRUVA Chardonnay URSPRUNG Australien, Adelaide Hills

PRODUCENT Penfolds DRUVA Shiraz, Carbernet Sauvignon URSPRUNG Australien, South Australia

Inbjudande doft med toner av nektarin, honungsmelon samt en finstämd touch av fatkryddor och nötter. Smaken är rik med en fet textur och en bra smaklängd där man finner både melon citron, annan citrus samt fat, och lättrostade nötter.

Doften är nyansrik med toner av blåbär, mullbär, björnbär, fat och kryddor samt en fläkt av mörk choklad. Smaken är rik och komplex med inslag av mörka frukter, svarta oliver, cederträ, och choklad. Vinet har en fin balans och lång eftersmak.

Rekommenderas till medelkraftiga och kraftigare fiskrätter samt lätta kötträtter på ljust kött och fågel.

Rekommenderas till medelkraftiga och kraftiga kötträtter.

PENFOLDS BIN 2 SHIRAZ MATARO

PENFOLDS BIN 8 SHIRAZ CABERNET

1026345 | 289 KR | 75CL | 6/KOLLI

1026346 | 289 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Penfolds DRUVA Shiraz, Mourvedre URSPRUNG Australien, South Australia

PRODUCENT Penfolds DRUVA Shiraz, Carbernet Sauvignon URSPRUNG Australien, South Australia

Välnyanserad doft med inslag av mörka frukter som blåbär och björnbär samt soltorkade tomater, färska örter, svarta oliver och rostade fat samt en fläkt av tranbär. Smaken är rik och nyanserad med toner av mörka frukter, oliver, och sötlakrits.

Komplex doft med toner av mörka bär och frukter, kryddor, torkade örter, cederträ och touch av kaffe. Smaken är rik och stadig med inslag av mörka frukter, kryddor, cederträ, kaffe och kakaobönor. Vinet har en ypperlig balans och smaklängd.

Passar till medelkraftiga och kraftigare kötträtter.

Rekommenderas till medelkraftiga och kraftiga kötträtter samt utvalda ostar.

Penfolds Det är ingen tvekan om att Penfolds är Australiens mest kända och hyllade vinproducent. Företaget grundades 1844 av Dr Christopher och Mary Penfold och den första vingården planterades med sticklingar som de hade med sig på båtresan över till Australien. I slutet av 1800-talet producerade Penfolds 1/3 av hela South Australias vinproduktion.

År 1948 anställdes Max Schubert som chefsvinmakare och under 1950-talet experimenterade han med att ta fram högklassiga viner med lång lagringsduglighet. Det är födelsen för Penfolds Grange och resten är historia. Grange blev en av världens högst klassade viner. Ansvarig vinmakare sedan 2002 är Peter Gago.


71

GRAPE GAMBLER PINOT NOIR

SQUEALING PIG PADTHAWAY/ADELAIDE HILLS CHARDONNAY

1025664 | 85 KR | 75CL | 12/KOLLI

1026351 | 134 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Grape Gambler DRUVA Pinot Noir URSPRUNG Australien, Victoria

PRODUCENT Squealing Pig DRUVA Chardonnay URSPRUNG Australien

Medelstor doft som för tankarna till solmogna röda bär, hallon, körsbär och en fläkt av blommor. Smaken är välbalanserad och mjuk med ganska frisk syra och en klädsam elegans. I eftersmaken finner man röda bär, örter och körsbär.

Doften har fina inslag av persika och andra stenfrukter samt en fläkt av bakat äpple och fat. Smaken är medelfyllig med trevlig fruktighet som samsas med en krämig textur och fatkryddor.

God som sällskapsvin men sitter även som handen i handsken till kraftiga fiskrätter, samt lätta och medelkraftiga kötträtter.

Ett utmärkt vin till kraftigare fiskrätter och kötträtter på ljust kött.

SQUEALING PIG MARLBOROUGH SAUVIGNON BLANC

DOG POINT SAUVIGNON BLANC 2018

1026365 | 134 KR | 75CL | 6/KOLLI

1025349 | 173 KR | 75CL | 12/KOLLI

PRODUCENT Squealing Pig DRUVA Sauvignon Blanc URSPRUNG Nya Zeeland

PRODUCENT Dog Point Vineyard DRUVA Sauvignon Blanc DISTRIKT Marlborough

Doften är inbjudande med en bukett av färsk ananas, passionsfrukt, citron och lime. Smaken är torr och frisk med citrus, persika och passionsfrukt.

Rekommenderas till lätta och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter.

Mycket intensiv doft med inslag av krutrökig mineralitet, tropiska frukter, passionsfrukt, torkade örter, papaya och citrus. Smaken är torr med uppfriskande syra och mycket bra smakintensitet med inslag av tropiska frukter, citron och flintrökig mineralitet. Eftersmaken är angenäm med mycket bra längd. Ypperlig till grllade skaldjur och lättare fiskrätter. Det får gärna finnas syrlighet i tillbehör eller tillagning.

DOG POINT SECTION 94

DOG POINT CHARDONNAY 2015

1021270 | 229 KR | 75CL | 12/KOLLI 1024093 | 229 KR | 75CL | 12/KOLLI

2014 2015

EKO V

1024092 | 229 KR | 75CL | 12/KOLLI

EKO V

EKO V

PRODUCENT Dog Point Vineyard DRUVA Sauvignon Blanc DISTRIKT Marlborough

PRODUCENT Dog Point Vineyard DRUVA Chardonnay DISTRIKT Marlborough

Mycket intensiv doft med inslag av krutrök, mogen citrus, vit persika, vita blommor, färska örter, och rostade fat. Smaken är torr och medelfyllig med toner av krutrök, stenfrukt, mogen citrus, färska örter, mineralitet och rostade fat. Den friska syran och intensiva frukten följer trevligt med i den långa eftersmaken. (2015) Ypperlig till grillade skaldjur samt stekta och grillade fiskrätter. Det får gärna finnas lite syrlighet i sås eller tillbehör.

Mycket intensiv doft med inslag av solmogen stenfrukt, gul melon, rostade nötter, flintrök, citronskal och rostade fat. Smaken är torr och medelfyllig med angenäma inslag av stenfrukter, melon, nötter och rostade fat samt en läcker flintrökig mineralitet. Vinet har en något fet textur och en mycket bra smaklängd. (2015) Ypperlig till stekta och grillade fiskrätter, samt till vällagade anrättningar på ljust kött.

DOG POINT PINOT NOIR 1024094 | 299 KR | 75CL | 12/KOLLI 1026306 | 299 KR | 75CL | 12/KOLLI

2015 EKO 2017 V

PRODUCENT Dog Point Vineyard DRUVA Pinot Noir DISTRIKT Marlborough Mycket intensiv och nyansrik doft med fina inslag av röda och mörka stenfrukter och bär, kanel och kryddpeppar, torkade örtkryddor samt en lätt blommighet. Smaken är torr med bra syra, fin integrerad fatkaraktär, mjuka behagliga tanniner och intensiv smak med inslag av röda och mörka frukter, violer, kaffe och kryddor och mineral.

Dog Point Vineyard Dog Point Vineyard drivs av två familjer där Ivan Sutherland och James Healy, som båda har ett förflutet på Cloudy Bay, ansvarar för vintillverkningen. Druvorna som handskördas kommer alltid från de egna vingårdarna och odlas ekologiskt med låga skördeuttag.

Till lätta och medelkraftiga kött och fågelrätter.

Australien & Nya Zeeland


Frankrike

PINOT BLANC L’AMI DES CRUSTACÉS

PINOT BLANC RÉSERVE

1023582 | 84 KR | 75CL | 12/KOLLI

1003071 | 89 KR | 75CL | 12/KOLLI

PRODUCENT Gustave Lorentz DRUVA Pinot Blanc DISTRIKT Alsace

PRODUCENT Gustave Lorentz DRUVA Pinot Auxerrois, Pinot Blanc DISTRIKT Alsace

Kraftfull och intensiv doft med fräscha fruktiga toner av citrus, melon och honung. Smaken är rund och fyllig med en viss mineralitet och inslag av solmogen melon och citrus. Vinet har en mycket välbalanserad syra som bär upp den fräscha frukten i vinet.

Intensiv doft av marmelad, mandarin, honung och päron. Torr, frisk och fruktig smak av grapefrukt och päron. Medellångt balanserat avslut.

Passar till skaldjur och vit fisk. Även lättare kötträtter så som fågel och fläsk är också att rekommendera.

Rekommenderas till sällskapsdryck eller till olika fiskrätter.

RIESLING RÉSERVE

PINOT GRIS RÉSERVE

1003072 | 94 KR | 75CL | 12/KOLLI 1003076 | 51 KR | 37,5CL | 12/KOLLI 1011106 | 202 KR | 150CL | 3/KOLLI

1011079 | 103 KR | 75CL | 12/KOLLI

PRODUCENT Gustave Lorentz DRUVA Riesling DISTRIKT Alsace

PRODUCENT Gustave Lorentz DRUVA Pinot Gris DISTRIKT Alsace

Ungdomlig och druvig doft av honung, kryddor, gröna äpplen och lime. Torr och frisk smak med inslag av honung, kryddor, Granny Smith-äpplen och citrus.

Frisk och komplex doft av torkad frukt, nötter, honung, persika och en liten rökighet. Generös fruktig smak av päron, persika, torkad frukt och kryddor. Balanserad mineralig avslutning.

Passar som apéritif eller till fisk och skaldjur.

Servera som apéritif, till en god sallad eller till fiskrätter och ljust kött.

RIESLING EVIDENCE BIOLOGIQUE

PINOT GRIS EVIDENCE BIOLOGIQUE

1017692 | 107 KR | 75CL | 12/KOLLI

EKO V

1017851 | 107 KR | 75CL | 12/KOLLI

EKO V

PRODUCENT Gustave Lorentz DRUVA Riesling DISTRIKT Alsace

PRODUCENT Gustave Lorentz DRUVA Pinot Gris DISTRIKT Alsace

Frisk doft med toner av citrus, vita blommor och en touch av petroleum. Smaken är mycket frisk, torr och elegant med citrus och mineral.

Medelstor doft med inslag av gula plommon, gul melon och en touch av honung. Smaken är torr och fräsch med lätt vaxighet, inslag av gula plommon, mandarin och mineral i avslutet.

Vinet passar utmärkt till skaldjur, elegantare fiskrätter, sushi samt getost.

Vinet är perfekt att servera tillsammans med medelkraftiga och kraftigare fiskrätter eller till vegetariskt.


73

Gustave Lorentz Gustave Lorentz är familjeföretaget som grundades redan 1836 och leds idag av den sjätte generation genom George Lorentz. Det kommer i nästa generation bli en mer kvinnlig prägel eftersom George har tre döttrar. Vinföretaget Gustave Lorentz ligger i byn Bergheim som har ypperliga förutsättningar för att få fram viner av högsta kvalitet. 2015 invigde man sitt nya moderna vineri, en enormsatsning för att ytterligare förbättra vinernas kvalitet. Trots att vineriet är mycket modernt så tog man med sig sina 33 gamla träståndare som rymmer mellan 1.400 och 10.100 liter vardera, vissa av dem över 100 år gamla. Genom lagring i dessa får man ingen fatkaraktär men en försiktig tillförsel av syre genom träets porer, en detalj som bidrar till komplexiteten i vinerna. Gustave Lorentz äger 33 hektar vingårdar, samtliga ekologiskt certifierade, men köper även druvor från ytterligare 100 hektar.

GEWURZTRAMINER RÉSERVE

De köpta druvorna kommer från långtidskontrakterade odlare runt byn Bergheim. Gustave Lorentz kontrollerar så att vingårdarna sköts helt enligt deras önskemåloch kvalitetskrav. Man skördar endast för hand och vinifierar varje druvsort och vingårdsläge separat. Inget av deras vita viner avstjälkas innan vinifiering.

RIESLING BURG EKO

1003070 | 107 KR | 75CL | 12/KOLLI

1011102 | 159 KR | 75CL | 12/KOLLI

PRODUCENT Gustave Lorentz DRUVA Gewürztraminer DISTRIKT Alsace

PRODUCENT Gustave Lorentz DRUVA Riesling DISTRIKT Alsace

Blommig och frisk doft av aprikos och tropiska frukter. Aromatisk smak med viss restsötma. Inslag av honung, rosor, litchi och päron.

Tydlig doft av äpple, citrus, petroleum, och mineral. Samma karaktäristik går igen i smaken, som även är stram och frisk. Vinet har en mycket lång eftersmak.

Ett användbart vin till asiatiska rätter, till rökta och gravade råvaror samt till utvalda kittostar.

Passar som apéritif eller till fisk och skaldjur eller ljust kött.

PINOT GRIS SCHOFWEG

1011101 | 177 KR | 75CL | 12/KOLLI

PINOT GRIS GRAND CRU ALTENBERG DE BERGHEIM 2012 EKO

1003069 | 274 KR | 75CL | 12/KOLLI

EKO

PRODUCENT Gustave Lorentz DRUVA Pinot Gris DISTRIKT Alsace

PRODUCENT Gustave Lorentz DRUVA Pinot Gris DISTRIKT Alsace

Generös och komplex doft av gula plommon, persika och söt citrus. Rik, komplex smak med tydlig stendammig mineralitet, gula plommon, Röda äpplen, kryddighet och viss fetma. Lång och angenäm eftersmak..

Elegant koncentrerad och komplex doft av bivax, mineral, persika, citrus och tropiska frukter. Mogen generös smak med viss sötma, torkad aprikos, citrus och bivax. Lång och komplex eftersmak.

Passar till hela menyn, allt ifrån apéritif till lättare kött via fisk, sallad och ost.

Perfekt till anrättningar med viss sötma, gås och anklever samt feta patéer.

Frankrike - Alsace


RIESLING GRAND CRU ALTENBERG DE BERGHEIM 2015 1011103 | 282 KR | 75CL | 12/KOLLI

EKO

PRODUCENT Gustave Lorentz DRUVA Riesling DISTRIKT Alsace

GUSTAVE LORENTZ CRÉMANT D’ALSACE BRUT NV 1018795 | 142 KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT Gustave Lorentz DRUVA Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Noir DISTRIKT Alsace

Rekommenderas till fisk och skaldjur eller till ljust kött.

Doften är medelstor med insmickrande inslag av päron, gröna äpplen, brioche och en fläkt av citron. Smaken är frisk och fräsch med bra balans och inslag av gröna äpplen, citron, och kex. Som aperitif eller sällskapsdryck, men glöm inte bort att använda vinet även vid det dukade bordet. Utmärkt följeslagare till lätta och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter, där det gärna får finnas lite syrlighet i tillagning eller i tillbehören.

PINOT NOIR EVIDENCE BIOLOGIQUE

PINOT NOIR ROSÉ

Rik och komplex doft av citrusfrukter, stenfrukt, mineral och petroleum. Mycket välbalanserad torr smak med generös fruktighet och påtaglig mineralitet. Lång och komplex eftersmak.

1023396 | 136 KR | 75CL | 12/KOLLI

EKO

1014097 | 101 KR | 75CL | 12/KOLLI

PRODUCENT Gustave Lorentz DRUVA Pinot Noir DISTRIKT Alsace

PRODUCENT Gustave Lorentz DRUVA Pinot Noir DISTRIKT Alsace

Medelstor och angenäm doft med inslag av hallon, körsbär och integrerade fattoner. Smaken har en fint balanserade syra, en trevlig kryddighet och frukt som samsas med fatkaratären genom hela eftersmaken.

Ljus, torr rosé med frisk doft och smak av jordgubbar, lätt ton av mineral.

Passar till lättare och medelkraftiga rätter av ljust kött som fläsk och kalv, kyckling eller sallader.

Passar som apéritif, till kalla rätter eller till grillat. En bra kompanjon till alla medelhavsinspirerade rätter så som pasta, pizza och couscous.

Frankrike - Alsace


75

CHÂTEAU DE CATHALOGNE BLANC

1026440 | 82 KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT Château de Cathalogne DRUVA Muscadelle, Semillon, Sauvignon Blanc DISTRIKT Bordeaux Medelstor doft med trevliga inslag av stenfrukter, tropisk frukt och nyklippt gräs. Vinet är torrt och fruktigt med toner av tropisk frukt, nektarin samt färska örter.

Rekommenderas till lätta och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter.

Château de Cathalogne

CHÂTEAU DE CATHALOGNE ROUGE

1026441 | 82 KR | 75CL | 6/KOLLI

Château de Cathalogne som ligger i området Entre-deux-Mers i Bordeaux, ägs och drivs av familjen Despagne. Man har redan sedan 1997 en certifiering vad det gäller hållbar odling och har vunnit stor framgång med sina viner.

PRODUCENT Château de Cathalogne DRUVA Merlot, Cabernet Sauvignon DISTRIKT Bordeaux Angenäm doft som för tankarna till solmogna björnbär, mörka plommon och svarta vinbär. Smaken är medelfyllig med mogna tanniner och en fruktig stil där man finner mörka frukter som björnbär, mörka plommon, svarta vinbär och en touch av lakrits. Rekommenderas till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter och utvalda ostar.

MISSION DE PICPUS MALBEC

1026330 | 105 KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT Saint Didier Parnac DRUVA Malbec URSPRUNG Frankrike, Cahors Nyanserad doft med toner av björnbär och andra mörka frukter, nyanser av kaffe och lakrits. Smaken är rik och ganska stram med inslag av björnbär, mörka plommon, timjan och lakrits. Passar till medelkraftiga och kraftiga kötträtter och utvalda ostar där det gärna får finnas syrlighet och fetma i tillbehör och tillagningen.

PRIEURÉ DE CÉNAC MALBEC

Saint Didier Parnac 1026332 | 149 KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT Saint Didier Parnac DRUVA Malbec URSPRUNG Frankrike, Cahors Doften är nyanserad med inslag av mörka plommon, ceder, kakao, lagerblad och en fläkt av blåbär, rök och timjan. Smaken är stram men tanninerna är fint sandiga i strukturen. I smaken som har bra längd finner man både mörka frukter och bär, kryddor, kakao och en touch av valnöt Passar till kraftiga kötträtter och utvalda ostar där det gärna får finnas syrlighet och fetma i tillbehör och tillagningen.

Hervé Joyaux Fabre blev, under ett vingårdsbesök 1992 i Mendoza, fullkomligt förälskad i en Malbec och beslutade därför att köpa egendomen. Fascinationen inför druvan gjorde att Hervé och hans fru Diana 2015 investerade i det franska eldoradot för Malbec, Cahors, där den också har sitt ursprung. Man äger nu i Cahors de tre egendomarma Vignobles Saint Didier Parnac, Château de Grézels och Prieuré de Cénac.

Frankrike - Bordeaux & Cahors


Reine Pédauque Reine Pédauque och Domaine Maurice Ecard ingår i La Maison du Francois Martenot som äger 315 ha vingårdar i Bourgogne och samarbetar med drygt 400 vinodlare i distriktet som förfogar över ytterligare 450 ha. Företaget är specialister på Grande Bourgogne och Crémant de Bourgogne. Reine Pédauque har sitt ursprung i den kända Parisrestautangen La Rôtisserie de La Reine Pédauque som 1936 skapade en egen vinserie.

BOURGOGNE CHARDONNAY

BOURGOGNE HAUTES CÔTE DE BEAUNE BLANC

1024437 | 114 KR | 75CL | 6/KOLLI

1022655 | 139 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Reine Pédauque DRUVA Chardonnay DISTRIKT Bourgogne

PRODUCENT Reine Pédauque DRUVA Chardonnay DISTRIKT Bourgogne

Doften är medelstor med inslag av gula stenfrukter, melon och en lätt fläkt av blommor. Smaken är torr och medelfyllig med trevlig frukt och smaklängd.

Fina inslag av äpplen och gul melon, rostade fat och lätt nötiga toner i doften. Smaken är torr med bra balans mellan fruktighet och fat. Vinet har en fräsch syra med en elegant mineralitet i eftersmaken.

Passar till medelkaftiga fiskrätter och till utvalda hårdostar.

Utmärkt till lätta och lite kraftigare fisk- och skaldjursrätter.

POUILLY FUISSÉ

SAINT ROMAIN 2015

1024440 | 195 KR | 75CL | 6/KOLLI

1023661 | 240 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Reine Pédauque DRUVA Chardonnay DISTRIKT Bourgogne

PRODUCENT Reine Pédauque DRUVA Chardonnay DISTRIKT Bourgogne

Doften är medelstor och nyanserad med inslag av citron, gula stenfrukter, rostade nötter och en flintig mineralitet. Smaken är välbalanserad med en viss fetma i munkänslan. Fruktigheten, syran, och toner från rostade fat är väl samspelta och i avslutet finner man en elegant mineralitet.

Nyanserad doft med inslag av söt gul melon, vit persika, tropiska frukter och en fläkt av vanilj och nötter. Smaken är torr med fin balans mellan fat, fruktighet och syran samt en behaglig eftersmak med bra längd.

Rekommenderas till medelkraftiga och lite kraftigare fiskrätter samt lättare kötträtter.

BOURGOGNE HAUTES CÔTES DE NUITS ROUGE

Passar till medelkraftiga och lite kraftigare fiskrätter.

BOURGOGNE CÔTE DE NUITS VILLAGES

1021536 | 143 KR | 75CL | 6/KOLLI

1021537 | 186 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Reine Pédauque DRUVA Pinot Noir DISTRIKT Bourgogne

PRODUCENT Reine Pédauque DRUVA Pinot Noir DISTRIKT Bourgogne

Doften har inslag av hallon, röda vinbär, kryddor och lätt en blommig ton. Smaken är lång och elegant med fina inslag av röd frukt, kryddor och välintegrerade fat.

Doften har inslag av hallon, kryddor och en blommig ton. Smaken är lång och elegant med fina inslag av röd frukt, krydda och välintegrerade fat.

Passar till lätta och medelkraftiga kötträtter.

Rekommenderas till lätta och medelkraftiga kötträtter.


77

REINE PÉDAUQUE PETIT CHABLIS 2018

REINE PÉDAUQUE CHABLIS 2018

1026335 | 130 KR | 75CL | 6/KOLLI

1026333 | 154 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Reine Pédauque DRUVA Chardonnay DISTRIKT Chablis

PRODUCENT Reine Pédauque DRUVA Chardonnay DISTRIKT Chablis

Nyanserad doft med inslag av citron, gula plommon, örter och mineral. Smaken är torr och frisk med toner av citron, örter, mineral och en fläkt av mandel.

Nyanserad doft med inslag av gula äpplen, örter, mineral och en fläkt av citrusskal och mandel. Smaken är torr och frisk med trevliga toner av gula och gröna äpplen, citrus, och mineral.

Rekommenderas till lätta och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter, där det gärna får finnas syrlighet i tillagning eller tillbehör.

Rekommenderas till lätta och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter, där det gärna får finnas syrlighet i tillagning eller tillbehör.

PETIT CHABLIS 2018

Domaine des Malandes Domaine des Malandes grundades 1973 av Lyne Marchives som har chablis i sina ådror då hon tillhör chablissläkten Tremblay. 2018 steg hon åt sidan och lät barnen Richard, Amandine och Marion leda företaget. Den begåvade vinmakaren Guénolé Bretenaudeau kom till egendomen 2006. Domaine des Malandes äger 29 hektar i Chablis, två grand cru-lägen Les Clos och Vaudésir, och fyra premier cru-lägen, alla distinkt olika i stil och smak.

1011037 | 137 KR | 75CL | 12/KOLLI PRODUCENT Domaine des Malandes DRUVA Chardonnay DISTRIKT Chablis

Helt torr med persika och citrus, kritig mineral och lätt ton av riven mandel. Mycket frisk syra som tar tag i gommen, bra frukt och ren fin eftersmak.

Skaldjur av alla dess former är bästa vän med Petit Chablis, och vit fisk, både pocherad och halstrad.

PREMIER CRU MONTMAINS 2017

CHABLIS 2018 1011036 | 159 KR | 75CL | 12/KOLLI 1011772 | 345 KR | 150CL | 6/KOLLI

V

V

1013971 | 229 KR | 75CL | 6/KOLLI

V

PRODUCENT Domaine des Malandes DRUVA Chardonnay DISTRIKT Chablis

PRODUCENT Domaine des Malandes DRUVA Chardonnay DISTRIKT Chablis

Doftar citrus, gula rosor och mandel. Det är torrt med hög syra och har en frukt som får en att tänka på syrlig persika och blodgrape. God och lång, mineralrik eftersmak.

Tydlig och ren Chablis av hög klass med alla typiska karaktärsdrag på rätt plats. Hög frisk syra, toner av citrus och gråpäron och den typiska känslan av riven sötmandel som bara en äkta chablis bjuder på. Lång, god och ren eftersmak som vill ha mer...

Passar utmärkt till ljus fågel med citrus eller vit fisk, pocherad eller stekt, gärna med fräscht syrliga tillbehör.

Passar till vällagade rätter med fisk men också ljus fågel och kalv, och de flesta ostar.

PREMIER CRU FOURCHAUME 2018

GRAND CRU VAUDÉSIR 2017

1011039 | 254 KR | 75CL | 6/KOLLI

V

1011038 | 455 KR | 75CL | 6/KOLLI

V

PRODUCENT Domaine des Malandes DRUVA Chardonnay DISTRIKT Chablis

PRODUCENT Domaine des Malandes DRUVA Chardonnay DISTRIKT Chablis

Något ung och blyg i doften men med fina toner av vita blommor, rostade fat tillsammans med mer utvecklad frukt på citrus och gula plommon. Smakrik med häftig syra tillsammans med en bra portion färsk ren fin frukt av citrus, persikor och kvitten samt rostade fat.

Stor doft med gott om mogen söt frukt parad med ett minimalt stänk vanilj från några nya ekfat i källaren. Stadig och rik smak med fina toner av mogen frukt. Lång och rik eftersmak. Dekantera vinet minst en timme innan det serveras.

Passar till finaste vita fisken, ugnsbakad eller stekt.

Drick till gratinerad hummer, stekt vit fisk, ljus fågel eller kött, gärna med någon typ av citrus i såsen.

Frankrike -Sött Bourgogne & starkt & Chablis


DOMAINE DE TERRES BLANCHES SANCERRE

Saget La Perrière

1021484 | 191 KR | 75CL | 6/KOLLI

Familjen Saget har levt med vin i området Pouilly-sur-Loire i nio generationer. För över 20 år sedan expanderade familjen och är idag en företagsgrupp som erbjuder viner från många delar av Loiredalen. Följande egendomar tillhör företaget; Domaine Saget, Domaine de Terre Blanche, Domaine de Grande Espérances samt Château de Mulonnière som ligger i Anjou. Domaine des Grandes Espérances ligger i hjärtat av regionen Touraine i distriktet Mesland. Hela egendomen drivs enligt rådande principer för ett hållbart jordbruk och är certifierade hos organisationen Terra Vitis. Egendomen har 10 olika druvsorter planterade på totalt 43 hektar. Domaine de Terres Blanches är en imponerande anläggning belägen i kommunen Bué som ligger i Sancerre. Man tillverkar viner från de tre appellationerna Sancerre, Pouilly Fumé och Coteaux du Giennois.

PRODUCENT Domaine de Terre Blanches DRUVA Sauvignon Blanc DISTRIKT Sancerre Bra djup i doften med inslag av nyklippt gräs, krusbär, lätt blommiga toner och mineral. Smaken är torr och frisk med ren och fräsch fruktighet med inslag av krusbär, fläder, citron och en elegant mineralitet i eftersmaken.

Passar till lättare och medelkraftiga fisk och skaldjursanrättningar. Det får gärna finnas en syrlighet i sås eller tillbehör.

DOMAINE DE TERRES BLANCHES POUILLY FUMÉ 1021594 | 191 KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT Domaine de Terre Blanches DRUVA Sauvignon Blanc DISTRIKT Pouilly Fumé Bra djup i doften med inslag av nässlor, flintrök, krusbär, lätt blommiga toner och mineral. Smaken är torr och frisk med ren och fräsch fruktighet med inslag av Golden Delicious äpplen, krusbär, fläder, citron och en fin mineralitet i den långa eftersmaken. Passar till lättare och medelkraftiga fisk och skaldjursanrättningar. Det får gärna finnas en syrlighet i sås eller tillbehör.

LA PETITE PERRIÈRE SAUVIGNON BLANC 1021593 | 85 KR | 75CL | 6/KOLLI

LA PETITE PERRIÈRE PINOT NOIR ROSÉ V

1021592 | 88 KR | 75CL | 6/KOLLI

V

PRODUCENT Saget La Perrière DRUVA Sauvignon Blanc DISTRIKT Vin de France

PRODUCENT Saget La Perrière DRUVA Pinot Noir DISTRIKT Vin de France

Fräsch doft med inslag av svarta vinbärsblad, krusbär och tropiska frukter som mango och melon. Smaken är torr, fräsch och frisk med inslag av krusbär, melon, citron och mango.

Fruktig doft med inslag av röda frukter, och lätt blommiga toner . Smaken är torr och frisk och fräsch med fina inslag av röda bär, lätt ton av stendamm och en fläkt av färska örter.

Passar till lättare fisk- och skaldjursanrättningar.

Passar till kraftigare fiskrätter samt lättare kötträtter och sallader samt pasta.

LA PETITE PERRIÈRE PINOT NOIR

1021591 | 88 KR | 75CL | 6/KOLLI

V

PRODUCENT Saget La Perrière DRUVA Pinot Noir DISTRIKT Vin de France Fruktig doft med inslag av röda frukter, kryddor och en ton av svarta vinbär. Smaken är ganska lätt och frisk med trevliga inslag av röda bär, kryddor och vanilj.

Passar till kraftigare fiskrätter samt lättare kötträtter.


79

AURORE

SUPERNOVA G V

1021590 | 165 KR | 75CL | 6/KOLLI

1021595 | 165 KR | 75CL | 6/KOLLI

G

V

PRODUCENT Domaine des Grandes Espérances DRUVA Chenin Blanc DISTRIKT Touraine, Loire

PRODUCENT Domaine des Grandes Espérances DRUVA Malbec DISTRIKT Touraine, Loire

Intensiv doft med inslag av mogna äpplen, aprikos, vita blommor och en rostad ton samt kokos från faten. Smaken är torr och fyllig med härligt intensiva smaker av mogna röda äpplen, vanilj, persika och rostade fat. Texturen har en viss oljighet och eftersmaken är mycket lång.

Inslag av mörka bär, mörka körsbär, pioner och kryddor i doften. Smaken är rik med ganska stadiga men mogna tanniner. Vi finner inslag av mörka frukter, cederträ, kryddor och lätt animaliska toner.

Passar till kraftigare fiskrätter samt lättare kötträtter.

Passar till medelkraftiga och kraftigare kötträtter.

SQUEALING PIG PICPOUL DE PINET

CHÂTEAU LA BOUTIGNANE ROUGE

1026366 | 146 KR | 75CL | 6/KOLLI

1021526 | 85 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Squealing Pig DRUVA Picpoul URSPRUNG Frankrike, Languedoc

PRODUCENT Château La Boutignane DRUVA Syrah, Grenache, Carignan DISTRIKT Corbières

Doften är fräsch och för tankarna till citron, honungsmelon och en fläkt av nässlor och limezest. Smaken är torr och frisk med toner av melon, persika, och citron.

Fruktig doft med inslag av solmogna röda och mörka frukter samt färska örtkryddor. Smaken är fruktig med bra balans och inslag av jordgubbar och björnbär samt färska örter i en trevlig eftersmak.

Rekommenderas till lätta och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter samt till fransk getost.

Till lätta och medelkraftiga kötträtter.

VIGNES D’OC ROSÉ

VIGNES D’OC BLANC

1021418 | 64 KR | 75CL | 6/KOLLI

V

EKO

1021414 | 64 KR | 75CL | 6/KOLLI

V

PRODUCENT SO Vignerons DRUVA Grenache Noir, Cinsaut DISTRIKT Pays d´Oc

PRODUCENT SO Vignerons DRUVA Terret, Grenache Blanc, Sauvignon Blanc DISTRIKT Pays d´Oc

Ljus laxrosa färg, en fräsch doft med inslag av hallon och andra röda bär, och en fläkt av färska örter. Smaken är ren, fräsch och fruktig med inslag av röda vinbär och hallon.

Ren och fräsch doft med inslag av gul melon, friska päron och citrus. Smaken är torr och fruktig med inslag av melon, päron och citrus, samt en lätt mineralitet.

Till lättare kötträtter samt smakrikare fiskrätter, sallader och pasta.

Lättare och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter samt sallader och pasta.

VIGNES D’OC ROUGE

SO Vignerons 1021419 | 64 KR | 75CL | 6/KOLLI

V

PRODUCENT SO Vignerons DRUVA Grenache, Merlot, Cinsaut DISTRIKT Pays d´Oc Fräsch doft med inslag av söta röda frukter och plommon. Smaken är medelfyllig med mjuka tanniner och bra frukt.

SO Vignerons är ett ganska litet men mycket ambitiöst vinföretag som grundades 2005 av Daniel Orsolini och Claude Serra. Vinerna som produceras är från utvalda vingårdar i främst Languedoc men även från andra delar av södra Frankrike. Vinerna görs av Claude Serra som också är professor i oenologi på universitet i Montpellier.

Lättare och medelkraftiga kötträtter.

Frankrike - Loire & Languedoc


Domaine Tour Boiseé

I Languedoc, hjärtat av appellationen Minervois i södra Frankrike, ligger den vackra egendomen som har tillhört samma familj sedan 1826. De olika vingårdarna som täcker totalt 91 hektar är ekologiskt certifierade och på egendomen finns även 400 hektar olivträd, och några av de knotiga träden såg dagens ljus redan under 1600-talet. Egendomen drivs idag av Marie-Claude och Jean-Louis Poudou tillsammans med dottern Frédérique och hennes man Jean-François. Man förfogar över flera mycket intressanta vingårdar med stor variation gällande druvsorter, mikroklimat, jordmån och topografi. Familjens passion och stolthet över sin egendom märks tydligt i deras viner som alla är välgjorda och med en personlighet och själ som få viner ens kommer i närheten av.

MARSELAN BEL SERRAT

1026369 | 95 KR | 75CL | 6/KOLLI

DOMAINE TOUR BOISÉE CARIGNAN EKO

1023804 | 109 KR | 75CL | 6/KOLLI

EKO

PRODUCENT Domaine Tour Boiseé DRUVA Marselan URSPRUNG Coteaux de Peyriac

PRODUCENT Domaine Tour Boiseé DRUVA Carignan URSPRUNG Coteaux de Peyriac

F ruktig doft med toner av mörka bär, örtkryddor samt en fläkt av peppar och granbarr. Smaken är härligt fruktig med inslag av mörka plommon och färska örtkryddor.

Doften är generös och nyanserad med inslag av mörka fruktkarameller samt solmogna mörka plommon, blåbär, björnbär, viss touch av örter samt en nyans av lagerblad. Smaken är rik och fruktig med en lång och välbalanserad eftersmak. I den långa eftersmaken finner vi fina inslag av mörka plommon, björnbär och en fläkt av kakao.

Passar till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter eller utvalda ostar.

MARIELLE ET FRÉDÉRIQUE

1026370 | 130 KR | 75CL | 6/KOLLI

Rekommenderas till kraftfulla kötträtter på rött kött.

DOMAINE TOUR BOISÉE PLANTATION 1905 EKO

1023803 | 129 KR | 75CL | 6/KOLLI

EKO

PRODUCENT Domaine Tour Boiseé DRUVA Grenache Noir, Carignan, Mourvedre, Syrah URSPRUNG Minervois

PRODUCENT Domaine Tour Boiseé DRUVA 23 olika druvor bl.a. Carignan, Morrastel Bouschet, Cardinal och Aspiran URSPRUNG Frankrike

Nyanserad och fruktig doft med inslag av både mörka och röda frukter, samt färska örtkryddor. Vinet har finkorniga och mogna tanniner och smaken har en bra balans med inslag av björnbär, solmogna jordgubbar, kryddor och färska örter.

Doften är mycket nyanserad och intensiv med inslag av mörka frukter som moreller, blåbär, och svarta vinbär, men även röda körsbär, viol, örter samt en släng av katrinplommon och kryddor. Smaken är medelfyllig med fin smakintensitet och ganska stadiga tanniner. Vinet är härligt komplext, har en mycket bra smaklängd och är behagligt välbalanserat.

Passar till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter.

Rekommenderas till medelkraftiga kötträtter.


81

ALONG CAME JONES DIFFERENCE

Domaine Jones 1026213 | 98 KR | 75CL | 6/KOLLI

Katie Jones som är bördig från England har jobbat under många år som exportansvarig på ett kooperativ i södra Frankrike. År 2007 besökte hon en vacker vingård i en sluttning med svart skiffer nedanför slottet Quéribus med fantastisk utsikt över Maurydalen. Katie blev genast förälskad och köpte vingården med 70 åriga stockar 2008 och detta blev grunden till Domaine Jones. Idag har egenomen som drivs av Katie och Jean Marc totalt 12 hektar som är fördelat på 20 små vingårdar med gamla stockar (40-100 år gamla). Vingårdarna är belägna i Maury, Paziols och runt byn Tuchan. Man odlar de blå druvorna Carignan, Grenache, Syrah och Lledoner Pelut som också kallas ”den håriga Grenache”. Till de vita vinerna använder man Grenache Gris, Grenache Blanc, Macabeu, Muscat och Carignan Gris. Vineriet som ligger inom appellation Fitou i byn Tuchan är från början ett tåghall som byggdes 1905. Anläggningen stängdes 1935 men har nu varsamt renoverats till att bli Domaine Jones vineri.

PRODUCENT Domaine Jones DRUVA Grenache, Carignan URSPRUNG Frankrike Inbjudande doft med inslag av söta röda frukter, som blandas med lite mörka bär, kryddor och färska örter. Smaken är mjuk och fruktig med bra balans och angenäma toner av solmogna röda och mörka frukter samt kryddor.

Rekommenderas till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter samt utvalda ostar.

DOMAINE JONES GRENACHE NOIR VIELLES VIGNES 1026214 | 155 KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT Domaine Jones DRUVA Grenache Noir URSPRUNG Frankrike, IGP Côtes de Catalanes Doften är stor och nyanserad med inslag av mogna jordgubbar, mullbär, färska örter och en fläkt av kryddor. Smaken är mjuk och elegant med fin balans och smaklängd.

Rekommenderas till medelkraftiga kötträtter och utvalda ostar.

KATIE JONES ROSÉ

DOMAINE JONES FITOU VIELLES VIGNES

1026466 | 90 KR | 75CL | 6/KOLLI

1024062 | 159 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Domaine Jones DRUVA Carignan, Grenache, Muscat URSPRUNG Frankrike, Languedoc

PRODUCENT Domaine Jones DRUVA Carignan, Grenache, Syrah URSPRUNG Frankrike, Fitou

Doften är härligt fräsch och fruktig med toner av röda frukter, smultron och en fläkt av apelsin och blommor. Smaken är fräsch och fruktig med inslag av röda frukter och bär samt en klädsam lätt blommighet och och ton av apelsinzest.

Intensiv doft med ett härligt djup och nyansrikedom. Man finner toner av mörka körsbär och björnbär, örtkryddor, svartpeppar, lätt rökiga toner och en touch av gummi. Smaken har en mycket bra balans mellan en fin fruktighet, bra syra och silkeslena tanniner. Både smaklängden och intensiteten är ypperlig och man finner inslag av mörka bär, körsbär, svartpeppar, örter och väl integrerade fat. Passar till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter.

Passar att avnjuta som det är eller till utvalda fiskrätter, lättare kötträtter, sallader och pasta.

KATIE JONES BLANC

LE PERLES DE JONES CARIGNAN GRIS VIELLES VIGNES

1026212 | 103 KR | 75CL | 6/KOLLI

1024069 | 191 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Domaine Jones DRUVA Grenache Blanc, Grenache Gris, Macabeu URSPRUNG Frankrike

PRODUCENT Domaine Jones DRUVA Carignan Gris URSPRUNG Frankrike

Mycket trevlig doft med inslag av citrus, melon, ananas och päron samt en fläkt av blommor och färska örter. Smaken är torr och fruktig med lätt fet textur samt en nyanserad smakbild av tropiska frukter, päron, citrus, mandel och blommor.

Stor och nyanserad doft med inslag av gråpäron, mandel, gula frukter, grapefruktszest, tropiska frukter, guava. kryddor och en touch av honung och fikonmarmelad. Smaken är komplex med fin frisk syra och en lätt vaxig textur. I den långa smaken finner man gråpäron, mandel, nötter, örter och en viss citrusskalbeska. Ett mycket komplext vin som kan användas både till ambitiösa fiskrätter och till rätter på ljust kött.

Rekommenderas till medelkraftiga och lite kraftigare fiskrätter.

Frankrike - Languedoc


J.L. Chave Dagens unge Jean-Louis Chave är den 22:a generationen i familjen som odlar vin i norra Rhônedalen. Sedan 1481 finns det nämligen belägg för att Chave odlade druvor i byn Lemps som ligger mitt emot Hermitageberget på andra sidan floden i appellationen Saint Joseph. Innanför portarna till vingården växer ett gammalt och ståtligt kastanjeträd. När de första kastanjerna faller ner från trädet så är det dags att påbörja årets druvskörd, en gammal rutin som man faktiskt följer än idag.

Familjen Chave äger 14,5 hektar på Hermitageberget och är därigenom den fjärde största ägaren efter jättarna Jaboulet, Chapoutier och kooperativet Caves de Tain. Man delar in berget i 18 enskilda lägen och Chave äger vingårdar i 9 av dessa. Efter att Jean-Louis 1992 efter studier i Kalifornien återförenades med pappan i familjeföretaget har han genomfört en del förändringar. Bland annat har man återgått till en mer traditionell behandling av vinstockarna. Där man ser varje ranka som en enskild individ och agerar därefter.

J.L. CHAVE SÉLECTION HERMITAGE BLANCHE 2016

DOMAINE J.L. CHAVE HERMITAGE BLANC 2017

1025543 | 383 KR | 75CL | 6/KOLLI XXXXXX | XX KR | 75CL | 6/KOLLI

XXXXXX | XX KR | 75CL | 6/KOLLI

2015 2016

PRODUCENT J.L. Chave DRUVA Marsanne, Roussanne DISTRIKT Rhône

PRODUCENT J.L. Chave DRUVA Marsanne, Roussanne DISTRIKT Rhône

Mycket komplex doft med inslag av , honungsmelon, mandel, blommor, aningen rostade fat och en touch av bivax. Fyllig rik smak med lite oljigt rund textur, smaken är nyanserad med inslag av solmogna gula och vita frukter, mandel och bivax. Eftersmaken är lång och mycket välbalanserad.

Lätt sluten nyanserad doft med inslag av rostad bröd, bivax, honung, mandel, nötter, melon och solmogna gula stenfrukter. Smaken är fyllig, torr med mild syra, inslag av torkade frukter, bröd, nötter och mandel samt mogna stenfrukter. Eftersmaken är mycket lång och välbalanserad. (2015)

Passar utmärkt till kraftiga fiskrätter samt till ganska kraftiga kötträtter.

Passar till kraftiga fiskrätter samt upp till ganska kraftiga kötträtter.

J.L. CHAVE SÉLECTION CÔTE-DU-RHÔNE MON COEUR

DOMAINE J.L. CHAVE HERMITAGE ROUGE 2017

1024673 | 140 KR | 75CL | 6/KOLLI 1025539 | 142 KR | 75CL | 6/KOLLI XXXXXX | XX KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT J.L. Chave DRUVA Syrah, Grenache DISTRIKT Côtes du Rhône

2016 2017 2018

Medelstor, ung och ursprungstypisk doft. Vi finner mycket mörk och röd frukt parat med charkuterier, färska örter och en släng av lakrits. Årgången har gett vinet extra hull som balanseras av en rik fruktighet, mogna tanniner och en bra syra. Eftersmaken har längd och där finner vi både björnbär, skogshallon, charkuterier och en aning peppar. (2015) Till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter på rött kött samt utvalda ostar.

XXXXXX | XX KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT J.L. Chave DRUVA Syrah DISTRIKT Rhône Medelstor och nyanserad doft med fina inslag av mörka frukter och bär, peppar, muskotnöt, mörk choklad och svarta oliver. Smaken är mycket koncentrerad med inslag av mörka bär, kryddor och sandelträ. Eftersmaken är mycket lång. (2015)

Passar till kraftiga kötträtter och utvalda ostar.


83

J.L. CHAVE SÉLECTION CROZES-HERMITAGE SILÈNE 1025541 | 144 KR | 75CL | 6/KOLLI XXXXXX | XX KR | 75CL | 6/KOLLI

J.L. CHAVE SÉLECTION SAINT JOSEPH OFFERUS 2017 2017 2018

XXXXXX | XX KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT J.L. Chave DRUVA Syrah DISTRIKT Rhône

PRODUCENT J.L. Chave DRUVA Syrah DISTRIKT Rhône

Tydlig och härligt nyanserad doft med inslag av mörka bär, svartpeppar, svart te, och fat. Smaken är rik men ändå elegant med fin tanninstruktur och balans. Lång och trevlig eftersmak med inslag av mörka bär, Tellicherry-svartpeppar, kryddor och svart te.

Medelstor och nyanserad doft med inslag av björnbär, mörka frukter, charkuterier, nykvarnad peppar och andra kryddor. Smaken är fyllig med inslag av mörka bär, kryddor och fat. Eftersmaken är lång med bra balans och fin intensitet.

Passar till medelkraftiga och kraftigare kötträtter.

Passar till medelkraftiga och kraftigare kötträtter på rött kött samt utvalda ostar.

J.L. CHAVE SÉLECTION HERMITAGE FARCONNET

DOMAINE J.L. CHAVE SAINT JOSEPH 2017

1025542 | 369 KR | 75CL | 12/KOLLI XXXXXX | XX KR | 75CL | 12/KOLLI

XXXXXX | XX KR | 75CL | 6/KOLLI

2015 2016

PRODUCENT J.L. Chave DRUVA Syrah DISTRIKT Rhône

PRODUCENT J.L. Chave DRUVA Syrah DISTRIKT Rhône

Mörkfruktig doft med rostade toner av ekfat och kryddor. Smaken är rik och välbalanserad trots att den ännu är ganska ung. Tanninerna är stadiga med balanseras väl upp av frukten och intensiteten. Vi finner i den långa eftesmaken inslag av mörka frukter, fat och en släng av nykvarnad peppar.

Medelstor lätt sluten doft med inslag av björnbär och mörka moreller, charkuterier samt vitpeppar, och lätt rökig mineralitet. Smaken är rik med en massiv frukt och bra tanninstruktur, bra smakintensitet med inslag av björnbär, mörka plommon, kryddor, fat, och rökta charkuterier. Eftersmaken har både bra balans och längd. (2015)

Passar till mörkt kött, gärna vilt, med rostade ugnsgrönsaker som rödlök, rödbetor, morötter och svamp.

Passar till medelkraftiga och kraftigare kötträtter.

PALAIS DU CIRCUS CÔTES DU RHÔNE VILLAGE 1025095 | 95 KR | 75CL | 6/KOLLI

EKO V

PRODUCENT Altia DRUVA Grenache, Syrah, Marselan, Viognier DISTRIKT Rhône Generös doft med mogna björnbär, sötlakrits och örtighet. Smaken har silkiga tanniner, en generös frukt med toner av mogna björnbär, sötlakrits och örtighet. Eftersmaken är lång.

Passar till medelkraftiga och kraftiga kötträtter, utvalda ostar samt som smakrikare sällskapsvin.

VILLA DES GRÈS CÔTE DU RHÔNE ORGANIC 1022267 | 99 KR | 75CL | 6/KOLLI

EKO

V

PRODUCENT Villa des Grès DRUVA Grenache, Syrah DISTRIKT Côtes du Rhône Medelstor och fruktig doft med trevliga inslag av röda plommon, björnbär och örtkryddor. Smaken är bra balanserad med fräscha syror och bra frukt med inslag av röda samt mörka bär och kryddor och en touch av lakrits.

Passar till medelkraftiga kötträtter samt utvalda ostar.

Villa Des Grès Villa des Grés är beläget i den lilla byn Carienne som ligger några kilometer nordöst om staden Orange. Egendomen består av 12 hektar vingård med druvorna Grenache, Mourvedre, Carignan and Syrah. Druvorna odlas ekologiskt och är certifierade enligt Ecocert som är ett franskt certifieringsorgan.

Frankrike - Rhône


DOMAINE DE CRISTIA VENTOUX 1025774 | 96 KR | 75CL | 12/KOLLI 1025768 | 199 KR | 150CL | 3/KOLLI

EKO

PRODUCENT Domaine de Cristia DRUVA Grenache DISTRIKT Rhône Doften är medelstor med angenäm som för tankarna till solmogna mörka och röda bär och frukter, samt färska örtkryddor. Smaken är trevlig och balanserad med toner av björnbär, solmogna jordgubbar som samsas med färska örtkryddor.

Passar bra till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter.

Domaine de Cristia

DOMAINE DE CRISTIA CÔTES DU RHÔNE 1022547 | 113 KR | 75CL | 12/KOLLI

EKO

PRODUCENT Domaine de Cristia DRUVA Grenache DISTRIKT Rhône Medelstor fruktig och angenäm doft med inslag av röda bär och frukter samt en bukett av färska örtkryddor. Vinet är fruktigt med inslag av röda vinbär, jordgubbar samt en typisk släng av färska örtkryddor. Ett trevligt och välgjort vin i fruktig, mjuk och angenäm stil. Passar bra till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter och utvalda ostar.

DOMAINE DE CRISTIA CÔTES DU RHÔNE VILLAGES 1022566 | 136 KR | 75CL | 12/KOLLI

EKO

PRODUCENT Domaine de Cristia DRUVA Grenache, Syrah, Mourvedre DISTRIKT Rhône Medelstor doft med bra komplexitet och inslag av mörka plommon, röda skogsbär, viol och örtkryddor och en lätt rostad ton. Smaken är medelfyllig med bra längd och inslag av mörka och röda frukter samt en touch av viol och lakrits. Vinet tanniner är finkorniga i sin struktur och väl integrerade i vinets fruktighet. Passar till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter samt till utvalda ostar.

CRISTIA VACQUEYRAS

Egendomen grundades i Courthézon för 70 år sedan av Etienne Grangeon och bestod till en början av 2 hektar med druvsorten Grenache. Egendomen utvecklades och expanderade kraftigt under 60-talet då sonen Alain blev en drivande kraft. Det är fortfarande en genuint familjeföretag och 1999 anslöt Alains söner Baptiste och Dominique till företaget. Familjen äger två vingårdar i Châteauneuf-du Pape vid namn Cristia och La Rouquette och ett flertal vingårdar som producerar Côte de Rhone-viner belägna vid byn Courthézon som ligger vid gränsen av appellationen Châteauneuf du Pape. Vad det gäller de röda vinerna selekteras druvorna noggrannt och avstjälkas innan cirka tre veckors jäsning och macerering i betongtankar. Chateauneuf-du-Pape vinerna lagras i betong samt i ekfat. Côte du Rhône och Vins de Pays vinerna lagras främst i betongtankar för att framhäva fruktighet och druvornas karaktär. Sedan årgången 2008 är de ekologiskt certifierade.

DOMAINE DE CRISTIA CHÂTEAUNEUF-DU PAPE 2017

1022549 | 162 KR | 75CL | 12/KOLLI

EKO

1022546 | 289 KR | 75CL | 12/KOLLI

EKO

PRODUCENT Domaine de Cristia DRUVA Grenache, Syrah, Mourvedre DISTRIKT Rhône

PRODUCENT Domaine de Cristia DRUVA Grenache, Syrah, Mourvedre DISTRIKT Rhône

Doften är stor och utrycksfull med inslag av mörka frukter, moreller, blå plommon, torkade jordgubbar och en härlig kryddighet som paras med toner av skogsbacke. Vinet är smakrikt med ganska stadiga men mogna tanniner. Det har en bra smaklängd med inslag av mörka bär och exotiska kryddor. Passar till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter samt till utvalda ostar.

Nyanserad doft med inslag av mogna jordgubbar, mörka plommon, lagerblad, fat och örtkryddor. Vinet är smakrikt med fina inslag av mörka frukter, fat, lagerblad och andra kryddor.

Passar till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter samt till utvalda ostar.

Frankrike - Rhône


85

CHÂTEAU PARADIS ROSÉ

1026437 | 109 KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT Chateau Paradis DRUVA Syrah, Grenache DISTRIKT Coteaux d’Aix-en-Provence Doften är inbjudande med inslag av röda bär, persika, aprikos och apelsin. Smaken är torr och fräsch med toner av citrus, cantaloupemelon, apelsin och färska örter. I eftersmaken som har bra längd finns även en lätt fläkt av apelsinskal och mineral Passar till sallader, kallskuret, kraftigare fiskrätter och anrättningar på ljust kött.

Chateau Paradis Château Paradis är en vacker egendom som ligger i norra delen av Coteaux d’Aix-enProvence. Egendomen drivs och ägs idag av Xavier and Odile Thieblin. Man innehar 80 hektar vinodlingar och exporterar sina viner till ett 20-tal länder. Produktionen är fördelad på 60% rosé, 30% röda viner och 10% vita.

CHÂTEAU PARADIS BLANC

CHÂTEAU PARADIS ROUGE

1026436 | 109 KR | 75CL | 6/KOLLI

1026438 | 127 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Chateau Paradis DRUVA Sauvignon Blanc, Vermentino, Grenache Blanc DISTRIKT Coteaux d’Aix-en-Provence

PRODUCENT Chateau Paradis DRUVA Syrah, Cabernet Sauvignon, Grenache Noir DISTRIKT Coteaux d’Aix-en-Provence

Harmonisk doft med fina toner av söt stenfrukt, citrus, örter och en fläkt av blommor och mango. Smaken är torr, frisk och fräsch med inslag av tropiska frukter, stenfrukt, örter och en lätt blommighet.

Doften är nyanserad med toner av mörka frukter, blyertspenna, lakrits, kanel och färska örtkryddor. Smaken är medelfyllig med fin balans mellan mörka frukter, kryddor, örter och lakrits.

Rekommenderas till lätta och medelkraftiga fiskrätter, sallader och pasta.

Rekommenderas till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter samt utvalda ostar.

PEYRASSOL CUVÉE DES COMMANDEURS ROSÉ XXXXXXX | 139 KR | 75CL | 6/KOLLI XXXXXXX | 309 KR | 150CL | 6/KOLLI PRODUCENT Commanderie de Peyrassol DRUVA Cinsault, Sryah, Grenache DISTRIKT Côtes de Provence Doften är nyanserad och elegant med inslag av röda frukter, blodapelsin, krusbär och färska örter. Smaken är torr och fräsch med fina toner av röda frukter, apelsin, krusbär, färska örter, mineral och en spets av citruszest.

Rekommenderas till kraftiga fiskrätter och lite lättare kötträtter, samt till sallader och utvalda soppor.

Commanderie de Peyrassol Commanderie de Peyrassol är en vacker egendom som ligger i hjärtat av vinområdet Côtes de Provence cirka 4 mil från Saint-Tropez. Egendomen grundades av tempelriddare redan på 1200-talet och det finns bevarade skrifter som visar att man 1256 producerade 28 000 liter “Gott och ärligt vin”. Nuvarande ägare är Philippe Austruy som köpte egendomen 2001 och idag är det en mönsteranläggning med både hotellverksamhet, restauranger, konstutställningar och möjlighet till jakt.

PEYRASSOL CUVÉE DES COMMANDEURS ROUGE XXXXXXX | 159 KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT Commanderie de Peyrassol DRUVA Syrah, Cabernet Sauvignon DISTRIKT Côtes de Provence Doften är nyanserad med toner av mörka frukter, torkade örtkryddor, tobak, fat och kryddor. Smaken är rik med inslag av mörka frukter, fat, tobak och torkade örtkryddor.

Rekommenderas till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter där det gärna får finnas feta eller krämiga komponenter.

Frankrike - Provence


Italien

RUFFINO LUMINA PINOT GRIGIO

RUFFINO LIBAIO CHARDONNAY

1009766 | 95 KR | 75CL | 6/KOLLI

1024566 | 102 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Ruffino DRUVA Pinot Grigio DISTRIKT Toscana

PRODUCENT Ruffino DRUVA Chardonnay DISTRIKT Toscana

Doften är medelstor och fruktig med inslag av päron och gula äpplen, samt en fläkt av blommor och mint. Smaken är torr och fräsch med inslag av av gula päron och äpple samt en ton av färska örter, mandel och citruszest.

Doften är medelstor med inslag av mogna äpplen, citrus och en lätt touch av banan. Smaken är torr och fräscht fruktig med inslag citrus, solmogen gul melon och en fläkt av salvia. I eftersmaken som har bra längd finns även en lätt nyans av citrusskal.

Passar som sällskapsvin eller till lätta och medelkraftiga fiskrätter.

Passar till lättare och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter.

Ruffino Det var kusinerna Ilario och Leopoldo Ruffino som startade firman 1877, ett litet vineri i orten Pontessieve nära Florens. Det fanns vid denna tid en skriande efterfrågan på bättre viner i de stora städerna. Nationen Italien var endast 16 år gammal och fortfarande i nationell yra. Framgångarna kom nästan omedelbart. Redan efter fyra år vann Ruffinos Chianti guldmedalj i vinutställningen i Milano och namnet blev snart ett begrepp för kvalitetsvin. Hertigen av Aosta reste över Alperna 1890 för att smaka på Ruffinos viner som han hade hört talas så mycket om. Han blev så imponerad att han direkt utsåg Ruffino som officiell hovleverantör till den italienska kungafamiljen.

1942 köpte man egendomen Villa di Montemasso med omkringliggande vingårdar och idag äger man 6 olika egendomar i Toscana. Sedan 2009 är Gabriele Tacconi Ruffinos vinmakare men han började arbeta inom företaget redan 1998.

RUFFINO PINOT GRIGIO ORGANIC

1025547 | 104 KR | 75CL | 6/KOLLI

Ruffino lanserade Riserva Ducale 1927 för att hedra hertigen. Ducale betyder hertig på italienska. Han avbildas även på den ikoniska etiketten som är en av de mest välkända bland italienska viner. Vinerna började snart även att fira framgångar på exportmarknaden och Ruffino var faktiskt den första Chiantin som exporterades till USA.

EKO

PRODUCENT Ruffino DRUVA Pinot Grigio DISTRIKT Veneto Doften är fruktig och fräsch med inslag av gula stenfrukter, päron, en viss blommighet och en lätt fläkt av mint. Smaken är torr och fruktig med inslag av gula stenfrukter och viss ton av mineral.

Som sällskapsvin eller till lätta och medelkraftiga fiskrätter.


87

RUFFINO CHIANTI ORGANIC 1025525 | 85 KR | 75CL | 6/KOLLI 1025591 | 49 KR | 37,5CL | 12/KOLLI

RUFFINO CHIANTI RISERVA EKO

1024106 | 115 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Ruffino DRUVA Sangiovese, Colorino, Canaiolo DISTRIKT Toscana

PRODUCENT Ruffino DRUVA Sangiovese, Merlot, Canaiolo DISTRIKT Toscana

Fruktig och bärig doft med inslag av körsbär, hallon, örter och lakrits. Vinet är medelfylligt åt det lite lättare hållet med en fruktig och fräsch smak med inslag av körsbär, hallon och lakrits.

Medelstor doft med nyanser av blå plommon, mörka körsbär, lagerblad, kanel och en stänk av lakrits. Smaken är medelfyllig med ganska hög syra och trevliga inslag av mörka körsbär, lagerblad, kanel, tobak samt en touch av högklassig balsamico.

Utmärkt till lätta kötträtter som fläsk eller kalv, pasta, pizza och kyckling.

RUFFINO CHIANTI SUPERIORE DOCG

Serveras vid 18°C till medelkraftiga kött samt pastarätter.

RUFFINO RISERVA DUCALE CHIANTI CLASSICO RISERVA 1023331 | 154 KR | 75CL | 6/KOLLI 1024328 | 364 KR | 150CL | 6/KOLLI

1023777 | 125 KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT Ruffino DRUVA Sangiovese, Syrah, Merlot Cabernet Sauvignon DISTRIKT Toscana

PRODUCENT Ruffino DRUVA Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot DISTRIKT Toscana

Doft mot körsbär och plommon följt av peppar och örtkryddor. Fräsch och frisk med härlig kryddighet och en fin eftersmak med ton av färsk frukt.

Ursprungstypisk modern Chianti med klassisk krydda och elegans. I doften märks körsbär, kryddor, lakrits och kakao. I smaken kommer fina syror fram tillsammans med mörka körsbär och kryddiga fat som ger en genuin toskansk smakprofil.

Passar till pasta, pizza, kyckling och lätta kötträtter som fläsk eller lamm.

Passar till medelkraftiga kötträtter, gärna med italiensk anknytning.

RUFFINO MODUS IGT TOSCANA 2016

RUFFINO RISERVA DUCALE ORO GRAN SELEZIONE 2015/2016

1015713 | 264 KR | 75CL | 6/KOLLI

1020994 | 280 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Ruffino DRUVA Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot DISTRIKT Toscana

PRODUCENT Ruffino DRUVA Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot DISTRIKT Toscana

Komplex doft som karaktäriseras av intensiva toner av mogen frukt som körsbär, plommon och björnbär som sedan toppas av kryddiga inslag av ekfat, mynta, söt tobak och balsamvinäger. Vinet är fylligt med silkeslena tanniner. Eftersmaken är ihållande med smak av svarta vinbär, frukt och kakao. Vinet passar bra till gedigna italienska rätter som tagliatelle med vildsvinsragu, kraftigare risotto och kryddiga korvar.

Komplext, nyanserat och fylligt vin med smak av viol, solmogna körsbär, plommon, choklad och kanel med inslag av kryddiga toner från fat. Avslutas med en lång eftersmak.

RUFFINO GREPPONE MAZZI BRUNELLO DI MONTALCINO 2013/2014

RUFFINO SERELLE VIN SANTO DEL CHIANTI

1002133 | 366 KR | 75CL | 6/KOLLI

1002351 | 150 KR | 37,5CL | 24/KOLLI

PRODUCENT Ruffino DRUVA Sangiovese Grosso (Brunello) DISTRIKT Toscana

Passar till klassiska och rustika rätter som grillat nötkött med rostade grönsaker eller lagrad ost.

PRODUCENT Ruffino DRUVA Malvasia del Chianti, Trebbiano Toscano URSPRUNG Toscana

Stor tät doft av mörka körsbär och mogna blå plommon. Med ålder också inslag av en höstig doft av multna löv. Smakrik och fyllig med bigarråer och plommon plus en ytterst balanserad garvsyra ger ett harmoniskt och stort vin.

Angenäm doft av honung med en touch av apelsinskal, peppar och kanel. I smaken märks söta toner av torkad aprikos och russin i samspel med vanilj och en liten aromatisk kryddighet. Smaken sitter kvar länge i munnen och eftersmaken kan föra tankarna till crème brûlé.

Utmärkt till vilt eller lamm. Även perfekt till italienska ostar så som Pecorino och Taleggio.

Serveras vid 10-12°C, traditionellt till mandelskorpor (Biscotti) men gärna till desserter och ost.

Italien - Toscana


PASQUA CHARDONNAY PUGLIA

PASQUA MONTEPULCIANO D’ABRUZZO

1026413 | 68 KR | 75CL | 6/KOLLI

1026415 | 68 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Pasqua DRUVA Chardonnay DISTRIKT Apulien

PRODUCENT Pasqua DRUVA Montepulciano DISTRIKT Abruzzo

Doften är fräsch och fruktig med inslag av ananas, mango och en fläkt av mandel. Smaken är fruktig med fina inslag av tropisk frukt, stenfrukter och en ton av mandel.

Doften är angenämt fruktig med inslag av mörka körsbär, plommon, salvia och lakrits. Smaken är mjuk och fruktig med trevliga toner av mörka plommon, körsbär, salvia och lakrits.

Rekommenderas att avnjuta som det är eller till lätta och medelkraftiga fiskrätter.

Rekommenderas till medelkraftiga kötträtter, smakrika pastarätter samt utvalda ostar.

Pasqua Familj, tradition och respekt för miljön är värderingar som Pasqua har värnat om ända sedan starten 1925. De fyra bröderna Nicola, Riccardo, Natale och Umberto Pasqua bestämde sig då för att realisera sin dröm ”Pasqua Vigneti e Cantine”, ett vineri som producerade viner från Veneto. På 60-talet tog andra generationen över genom bröderna Carlo, Giorgio och Umberto. Under detta

årtionde tog vineriets export till resten av Europa fart på allvar. 90 år senare är Pasqua en av Italiens största privatägda vinproducenter. Idag drivs arbetet vidare av den tredje generationen i familjen Pasqua. Cecilia är dotter till Carlo och ansvarig för externa relationer och exporten till Storbritannien. Giovanni som är barnbarn till Natale är vinmakare och Riccardo, som är son till Umberto är VD, Allessandro är ansvarig för den viktiga amerikanska marknaden. Verksamheten har fortfarande sitt säte i Veneto men man har även köpt till vingårdar i Apulien och Sicilien. Passionen att framställa vin är något som genomsyrat företaget ända sedan starten och fortfarande gör. Något som bland annat återspeglas i familjens sätt att måna om omsorgsfulla produktionsmetoder i sina vingårdar.

PASQUA CHARDONNAY GRILLO ORGANIC 1011816 | 69 KR | 75CL | 12/KOLLI

PASQUA NERO D’AVOLA SHIRAZ ORGANIC EKO

1011927 | 69 KR | 75CL | 12/KOLLI

EKO

PRODUCENT Pasqua DRUVA Chardonnay, Grillo DISTRIKT Sicilien

PRODUCENT Pasqua DRUVA Nero d’Avola, Shiraz DISTRIKT Sicilien

Medelstor och fint fruktig doft med inslag av melon, persika, päron, lagerblad och kryddpeppar och toner av mandel samt citrus. Vinet är torrt, friskt och fräscht med bra fruktighet och fin balans.

Fruktdriven doft med inslag av mörka plommon och björnbär samt kryddor. Smaken är mjuk och behaglig med inslag av mörka bär, kanel och kryddnejlika.

Rekommenderas till lätta och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter.

Passar utmärkt till medelkraftiga kötträtter och pasta samt mogna ostar på får eller ko.


89

PASQUA CUSTOZA

PASQUA BARDOLINO

1026414 | 70 KR | 75CL | 6/KOLLI

1026407 | 70 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Pasqua DRUVA Trebbiano Toscano, Garganega, Cortese, Tocai Friulano DISTRIKT Veneto

PRODUCENT Pasqua DRUVA Corvina, Rondinella, Molinara DISTRIKT Bardolino

Doften är behagligt fruktig med toner av stenfrukter, lätt blommighet och mineral. Smaken är torr och fruktig med inslag av stenfrukter, lätt blommighet och mineral.

Doften är fruktig och bärig med toner av körsbär, lingon, viol och örter. Smaken är mjuk och fruktig med inslag av körsbär, lingon och färska örter.

Passar till lätta och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter, pasta eller fräscha sallader.

Rekommenderas lätt kyld till kraftigare fiskrätter, sallader och pasta samt till lätta kötträtter.

PASQUA FAMIGLIA PASSIONE SENTIMENTO BIANCO ROMEO & JULIET

PASQUA FAMIGLIA PASSIONE SENTIMENTO ROSSO ROMEO & JULIET

1020606 | 89 KR | 75CL | 6/KOLLI

1020608 | 89 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Pasqua DRUVA Garganega DISTRIKT Veneto

PRODUCENT Pasqua DRUVA Merlot, Corvina, Croatina DISTRIKT Veneto

Inbjudande doft med inslag av citrusfrukter, persika och mandel. Smaken är torr med bra frukt, balans och smaklängd.

Nyanserad doft med inslag av röda frukter och plommon samt kryddor. Smaken har bra längd och är välbalanserad.

Passar till lätta och medelkraftiga fiskrätter.

Passar till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter.

PASQUA MORAGO APPASSIMENTO

Visste du att seden att torka druvor i Valpolicella härstammar från romartiden?

1020437 | 97 KR | 75CL | 12/KOLLI PRODUCENT Pasqua DRUVA Corvina, Croatina, Merlot, Cabernet Sauvignon DISTRIKT Valpolicella Bjuder på intensiva aromer av röda bär och mörka bär med kryddigt inslag. Smaken är balanserad med sammetslena tanniner och ett mjukt, runt avslut.

Passar till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter och pasta.

PASQUA PINOT GRIGIO ROSÉ MATER ANNA

PASQUA 11 MINUTES ROSÉ 1023563 | 122 KR | 75CL | 6/KOLLI 1025523 | 256 KR | 150CL | 1/KOLLI

1020607 | 73 KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT Pasqua DRUVA Pinot Grigio DISTRIKT Veneto

PRODUCENT Pasqua DRUVA Corvina, Trebbiano di Lugana, Syrah, Carmenere DISTRIKT Veneto

Medelstor doft med en härlig friskhet och nyanser av röda vinbär, hallon och jordgubbar. Smaken är fruktig och fräsch med inslag av röda bär och frukter samt en fin kryddighet.

Doften är nyanserad och medelstor med inslag av nektarin, grapefrukt och en parfymerad blommighet. Smaken är torr och frisk med fina nyanser av nektarin, grapefrukt, gul melon samt en touch av nektarinkärna och stendamm. Vinet har bra komplexitet och utmärkt smaklängd.

Passar till lättare kötträtter, lite kraftigare fiskrätter, pasta och sallader.

Avnjutes som den är tillsammans med goda vänner eller som ackompanjemang till ambitiösare sommaranrättningar.

Italien


PASQUA RIPASSO VALPOLICELLA SUPERIORE

PASQUA AMARONE DELLA VALPOLICELLA 2015

1020435 | 111 KR | 75CL | 12/KOLLI

1020427 | 235 KR | 75CL | 12/KOLLI

PRODUCENT Pasqua DRUVA Corvina, Rondinella, Corvinone, Negrara DISTRIKT Valpolicella

PRODUCENT Pasqua DRUVA Corvina, Rondinella, Corvinone, Negrara DISTRIKT Valpolicella

Nyanserad och kryddig doft med inslag av fat, körsbär, björnbär, örter och vanilj. Smaken är fint balanserad med inslag av fat, körsbär, blåbär, örter och lakrits.

Kryddig och nyanserad doft med inslag av fat, torkad frukt, viol, lakrits, salvia och mjölkchoklad. Smaken är rik med inslag av torkad frukt, fat, viol och torkade kryddor. Smaken är lång och behaglig.

Passar till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter och pasta.

Passar till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter.

MAI DIRE MAI VALPOLICELLA SUPERIORE 2013

MAI DIRE MAI AMARONE DELLA VALPOLICELLA 2012

1023627 | 349 KR | 75CL | 6/KOLLI

1023626 | 799 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Pasqua DRUVA Corvina, Corvinone, Rondinella, Oseleta DISTRIKT Valpolicella

PRODUCENT Pasqua DRUVA Corvina, Corvinone, Rondinella, Oseleta DISTRIKT Valpolicella

Nyanserad doft med inslag av skogsbär, cederträ, tobak, mörka körsbär och en touch av kaffe. Smaken är intensiv med inslag av mörka frukter, ceder, fat och kaffe. Eftersmaken har bra längd och vinet är välbalanserat.

Intensiv och nyanserad doft med inslag av mörka frukter som paras med spritinlagda körsbär, cederträ, kakao och touch av läder. Smaken är fyllig, intensiv och balanserad med inslag av mörka frukter, mörk choklad, kaffe och en trevlig kryddighet från faten (främst kryddnejlika).

Passar till smakrika anrättningar på mörkt kött och fågel samt till utvalda ostar.

Utmärkt att avnjuta som den är eller till kraftiga anrättningar av kött eller lagrade hårdostar.

CECILIA BERETTA BROGNOLIGO SOAVE CLASSICO 1025009 | 101 KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT Cecilia Beretta DRUVA Garganega DISTRIKT Veneto Medelstor doft med fina inslag av kamomill, tropiska frukter och en klädsam fläkt av fat. Smaken är torr och fruktig med inslag av kamomill, tropisk frukt och mandel.

Vinet kan med fördel avnjutas som sällskapsdryck eller till lätta och medelkraftiga fisk och skaldjursrätter.

Cecilia Beretta Egendomen Cecilia Beretta grundades under 1980-talet och ligger i den vackra byn Mizzole i Valpolicella. Namnet kommer från Villa Beretta som byggdes av Greve Giuseppe Beretta under 1600-talet. Greven var känd både som borgmästare i Verona, men även som agronom och poet.

CECILIA BERETTA RIPASSO VALPOLICELLA SUPERIORE

CECILIA BERETTA TERRE DI CARIANO AMARONE 2012/2013

1002493 | 119 KR | 75CL | 6/KOLLI

1020448 | 317 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Cecilia Beretta DRUVA Corvina, Rondinella, Negrara, Corvinone DISTRIKT Valpolicella

PRODUCENT Cecilia Beretta DRUVA Corvina, Rondinella, Corvinone, Croatina, Oseleta DISTRIKT Valpolicella

Medelstor doft med fina inslag av mörka frukter, torkade frukter och vanilj. Smaken är välbalanserad med kryddiga nyanser av läder och torkad frukt.

Utvecklad, kryddig doft med inslag av fat, mörka körsbär, kanel, romrussin, choklad och lakrits. Smaken har fin balans med bra smaklängd med inslag av mörka körsbär, kanel och fat.

Passar till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter och pasta.

Utmärkt till medelkraftiga och kraftigare kötträtter och utvalda lagrade hårdostar.


91

Villabella Villabella grundades av familjerna Delibori och Cristoforeti 1971 och vineriet ligger i området Ca’Nova i Calmasino di Bardolino, längst ner vid sjön Gardas sydöstra spets. Cirka 2 kilometer i nordöstlig riktning ligger även egendomen Villa Cordevigo med 100 hektar vinodlingar (varav 23 ha ekologiska) samt ett hotell med Spa och Restaurang.

VILLABELLA MORLONGO BARDOLINO CLASSICO 1026419 | 111 KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT Villabella DRUVA Corvina, Rondinella, Corvinone DISTRIKT Veneto, Bardolino Doften är fruktig och lätt blommig med inslag av körsbär, hallon, röda vinbär, körsbärsblom och en fläkt av kryddor. Smaken är lätt och elegant med fräsch syra och fina smaker av röda frukter en klädsam fläkt av kryddor och blommor.

Villabella producerar viner från de flesta kända ursprungsområden i Venetien, som Bardolino, Valpolicella, Amarone, Custoza, Chiaretto och Soave. Man odlar även en rad internationella druvsorter som Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay och Sauvignon Blanc. Villabella är utrustade med den senaste tekniken inom vinproduktion. Man använder sig av balongpressar, vinet jäser i rostfria kylkontrollerade tankar och man har en steril kallbuteljeringsanläggning. Kvalitet hela vägen är ledord - från vingården, genom vineriet och ut till konsumenten.

Rekommenderas lätt kyld till kraftigare fiskrätter, risotto, lättare kötträtter, pasta och utvalda ostar.

VILLABELLA SOAVE CLASSICO DOC LA TORETTA

CORTE GRANDE RIPASSO DOC CLASSICO SUPERIORE

1018963 | 102 KR | 75CL | 6/KOLLI

1018975 | 112 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Villabella DRUVA Garganega, Trebbiano di Soave DISTRIKT Soave

PRODUCENT Villabella DRUVA Corvina, Molinara, Rondinella, Negrara DISTRIKT Valpolicella

Elegant, blommig och torr med inslag av fläder, acacia, äpple och mineraler.

Fruktig och kryddig doft med inslag av torkade körsbär, plommon, kanel och kryddnejlika. Vinet är medelfylligt med ganska hög syra och smaken har inslag av körsbär, torkade frukter och en touch av lingon.

Passar bra att servera till kyckling, fiskrätter, antipasti och bufféer.

Passar till pasta eller lättare kötträtter.

VILLABELLA VALPOLICELLA RIPASSO

VILLABELLA AMARONE CLASSICO 2013

1008465 | 140 KR | 75CL | 6/KOLLI

1006966 | 261 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Villabella DRUVA Cordinella, Rondinella, Molinara, Rossignola DISTRIKT Valpolicella

PRODUCENT Villabella DRUVA Corvina, Rondinella, Corvinone DISTRIKT Valpolicella

Kryddig, nyanserad doft av fat, körsbär, plommon, pinjenötter, viol och kakao. Intensiv fruktighet med inslag av körsbär, viol, mörk choklad och torkad frukt och en kryddig fatkaraktär.

Stor doft med toner av körsbär, torkad frukt, lakrits, kaffe och läder. Ovanligt elegant och välbalanserad smak för att vara en Amarone med mycket frukt, kryddighet och lång intensiv eftersmak

Passar utmärkt till stekar, mustiga köttgrytor och pecorino.

Rekomenderas till smakrika rätter av nötkött. Gärna vilt med mustiga tillbehör. Det får med fördel finnas syrlighet i anrättning och gärna feta eller krämiga komponenter.

Italien - Valpolicella & Veneto


BOSIO EGIDIO BARBERA D’ALBA

BOSIO BAROLO 2015

1022584 | 118 KR | 75CL | 6/KOLLI

1022583 | 251 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Bosio Family Estates DRUVA Barbera DISTRIKT Piemonte

PRODUCENT Bosio Family Estates DRUVA Nebbiolo DISTRIKT Piemonte

Nyanserad doft med inslag av körsbär, skogshallon, mörka plommon, ceder, lakrits och en touch av kakao. Vinet har en bra syra och härlig frukt. Smaken är medelfyllig med bra längd och nyansrikedom, där vi hittar inslag av röda skogsbär, ceder, mörka plommon och örter.

Medelstor doft med inslag av rosor, fat, körsbär, lakrits, sandelträ och fat och en touch av pomerans. Smaken är rik med stadiga med mogna tanniner. Smaken som är lång har inslag av kryddiga fat, blommor och lakrits.

Passar till medelkratiga kötträtter, pasta och till utvalda ostar.

Passar till medelkraftiga och kraftigare kötträtter samt utvalda ostar.

Bosio Family Estate Bosio Family Estates består idag av tre delar. La Cantina Bosio, Luca Bosio Vineyards och det senaste tillskottet Bellcole. Genom dessa tre företag täcker man upp de flesta av Piemontes ursprungsbeteckningar. Det hela började med La Cantina Bosio som grundades av Egidio och Angela Bosio 1967 i kommunen Santo Stefano Belbo som ligger i hjärtat av Langhe. Idag har man totalt 200 hektar med egna vingårdar från flera delar av Piemonte med man köper även druvor som motsvarar ytterligare 400 hektar. I portföljen finns ett brett spektra av Piemontes välkända viner. Idag drivs familjeföretaget av Valter och Rosella Bosio tillsammans med sonen Luca. Under 2015 inlemmades den välkända egendomen Bellcolle som är belägen i kommunen Verduno som ligger i norra delen av vinområdet Barolo. Företaget grundades för 68 år sedan av bröderna Franco och Carlo Pontiglione och Guiseppe Priola och genom detta förvärv har Bosio Family Estates fått ytterligare ett brett utbud av välgjorda Piemonteviner.

BELCOLLE BAROLO SIMPOSIO 2013/2015 1022586 | 272 KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT Bosio Family Estates DRUVA Nebbiolo DISTRIKT Piemonte Medelstor doft med inslag av mörka körsbär, blå plommon, kryddor, fat, nötter och en lätt touch av tjära. Smaken är rik med stadiga tanniner och en fin smaklängd med inslag av mörka torkade körsbär, fat, nötter, piptobak och en ton av tjära. Passar till medelkraftiga och kraftigare kötträtter samt utvalda ostar.

BELCOLLE BAROLO MONVIGLIERO 2012

1022585 | 290 KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT Bosio Family Estates DRUVA Nebbiolo DISTRIKT Piemonte Medelstor doft med inslag av mörka körsbär, fat, choklad, lakrits och skogsbacke. Smaken är rik med stadiga tanniner och en bra smaklängd där vi finner inslag av mörka körsbär, nötter, fat, lakrits och skogsbacke.

Passar till medelkraftiga och kraftiga kötträtter samt utvalda ostar.

Visste du att Nebbiolo kommer från ordet nebbia som betyder dimma på italienska


93

IL FALCHETTO LANGHE DOC ARNEIS

INCOMPRESO LANGHE CHARDONNAY

1019052 | 120 KR | 75CL | 12/KOLLI

1022519 | 158 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Tenuta II Falchetto DRUVA Arneis DISTRIKT Piemonte

PRODUCENT Tenuta II Falchetto DRUVA Chardonnay DISTRIKT Piemonte

Medelstor doft med trevliga inslag av mogna päron, mandel och mineral, samt en touch av blommor och citrus. Smaken är torr, medelfyllig med trevlig fruktighet och inslag av päron, mandel och mineral.

Medelstor och fruktig doft med trevliga inslag av mogna stenfrukter, gul melon, tropisk frukt och en stänk av vanilj. Vinet är medelfylligt med inslag av våt sten, citronskal, gula stenfrukter och en lätt rostad fatnyans.

Utmärkt att servera till fisk- och skaldjursrätter.

Passar till lättare och medelkraftiga fiskrätter samt utvalda ostar.

Tenuta Il Falchetto Tenuta il Fachetto ligger i Santo Stefano Belbo strax sydväst om staden Asti. Det är ett litet familjeföretag i fjärde generationen. Åtta av familjens medlemmar är involverade i allt från vingårdsarbete till export. Vinerna härifrån är resultatet av engagemang och noggrann kontroll genom hela produktionsledet - från vingård till flaska.

BARBERA D’ASTI PIAN SCORRONE

BARBAROSSA LANGHE NEBBIOLO

1005937 | 109 KR | 75CL | 12/KOLLI

1022518 | 139 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Tenuta II Falchetto DRUVA Barbera DISTRIKT Piemonte

PRODUCENT Tenuta II Falchetto DRUVA Nebbiolo DISTRIKT Piemonte

Stor sötaktig doft av syltade körsbär, blåbär, choklad och örter. Viss stramhet och syrlig smak med inslag av mörka bär, sylt, choklad och kryddor. Mycket fruktig eftersmak.

Medelstor doft men fina inslag av röda blommor, parfym, svarta körsbär och mörka plommon. Trevlig och välbalanserad smak med inslag av mörka körsbär, rosor och mörka plommon.

Lätta och medelfylliga kött- eller pastarätter, gärna med färska örter och kryddor.

Passar till medelkraftiga kötträtter och utvalda ostar.

BARBERA D’ASTI SUPERIOR BRICCO PARADISO

MOSCATO D’ASTI TENUTA DEL FANT

1014070 | 183 KR | 75CL | 6/KOLLI

1006655 | 79 KR | 37,5CL | 12/KOLLI

PRODUCENT Tenuta II Falchetto DRUVA Barbera DISTRIKT Piemonte

PRODUCENT Tenuta II Falchetto DRUVA Moscato DISTRIKT Asti Canelli

Rik och aromatisk doft med inslag av röda bär, kryddiga toner av salvia och eleganta kaffetoner. Smaken är medelfyllig och komplex med toner av bigarrå, mogna Victoria-plommon, kryddor, kaffe och rostade fat. Eftersmaken är lång och elegant med en fint avslut.

Aromatisk och mycket fruktig doft av citron, apelsin, päron och fläderblom. Söt, aromatisk och fruktig smak. Fina små bubblor och mycket fräsch eftersmak.

Främst till medelkraftiga kötträtter, gärna till grillat. Passar även till mustiga pastarätter samt till lagrade ostar.

Som pratvin eller till allehanda desserter. Är ett av de dessertviner som har det bredaste användningsområdet. Till glass och sorbet, fruktdesserter, syrliga desserter och möter även väl kraftigare desserter.

Italien - Piemonte


PLANETA LA SEGRETA BIANCO

1021324 | 113 KR | 75CL | 6/KOLLI

PLANETA LA SEGRETA ROSSO G

1021323 | 113 KR | 75CL | 6/KOLLI

G

PRODUCENT Planeta DRUVA Grecanico, Chardonnay, Viognier, Fiano DISTRIKT Sicilien

PRODUCENT Planeta DRUVA Nero d’Avola, Merlot, Syrah, Cabernet Franc DISTRIKT Sicilien

Trevligt fruktig och aromatisk doft med inslag av citrus, persika och ananas. Smaken är torr och fruktig med inslag av citrus, tropiska frukter och persika.

Trevligt fruktig doft med inslag av mullbär, kakao, plommon samt en touch av tobak och mint. Smaken är fruktig med bra balans och mjuka tanniner.

Rekommenderas till lätta och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter eller sallader.

Passar till lätta och medelkraftiga kötträtter.

PLANETA ETNA BIANCO

PLANETA ETNA ROSSO

1021325 | 183 KR | 75CL | 6/KOLLI

G

1021326 | 183 KR | 75CL | 6/KOLLI

G

PRODUCENT Planeta DRUVA Carricante DISTRIKT Etna, Sicilien

PRODUCENT Planeta DRUVA Nerello Mascalese DISTRIKT Etna, Sicilien

Intensiv doft med fina toner av gröna äpplen, apelsin, vita blommor, mineral och en touch av honung. Smaken är frisk och fruktig med inslag av mineral, vita frukter, gröna äpplen och grapefrukt samt en lätt ton av rostade fat.

Elegant, nyanserat och uttrycksfullt rött vin med toner av moreller, smultron, vanilj, blommor och kryddiga toner från fat, mineraler och svartpeppar. Ett fylligt och mjukt vin med finstämda tanniner.

Passar till lätta och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter eller sallader.

Vinet passar till pasta, gärna tomatbaserad. Prova även tillsammans med lättare kötträtter.

Planeta Dagens version av vinhuset Planeta har bara funnits sedan 1985. Då bestämde sig patriarken Diego Planeta för att det fanns tillräckligt med kunskap och potential inom familjen för att man skulle kunna driva eget företag med egna vingårdar och egna vinmakare. Släkten Planeta har annars bott och verkat på södra Sicilien i århundraden. De första druvorna planterades just 1985 i Ulmo och 1995 stod vineriet färdigt och den första årgången lanserades. Planeta är en av öns mest meriterade vinproducenter och bjuder samtidigt på en resa genom Sicilien, från väster till öster. Vi börjar i Menfi i sydväst där det finns 2 vinerier Ulmo och Dispensa, fortsätter mot Vittoria och Noto längst ned i sydöst innan vi drar norrut mot Etnas lavatäckta sluttningar och slutligen i norr Capo Milazzo. På dessa platser ligger de sex vinerier som Planeta byggt med omkringliggande vingårdar. Egendomar som har stor variation både i jordmån, topografi och det lokala klimatet. Familjens hela namn är Planeta di Santa Cecilia, så man förstår att just det röda vinet Santa Cecilia ligger dem varmt om hjärtat. Druvorna växer i

Noto där de första Nero d’Avola-stockarna på Sicilien planterades en gång för länge sedan. Santa Cecilia har blivit ett landmärke för denna sicilianska ursprungsdruva och är ett av Planetas ikonviner. Planeta arbetar mycket med frågor rörande miljö, hållbarhet och etiska frågor. Vad det gäller miljöarbetet har man kommit mycket långt och har erhållit miljöcertifieringen SOSTAIN, där man nått den högsta graden.


95

PLANETA PLUMBAGO NERO D’AVOLA

PLANETA CHARDONNAY 2018 G

1012435 | 130 KR | 75CL | 6/KOLLI

1011095 | 244 KR | 75CL | 6/KOLLI

G

PRODUCENT Planeta DRUVA Chardonnay DISTRIKT Menfi, Sicilien

PRODUCENT Planeta DRUVA Nero d’Avola DISTRIKT Menfi, Sicilien Doft som drar åt blå plommon, bigarråer och kakao, nästan lite som Sachertårta. Rund och generös med nero d’avolas mogna, lätt solbrända frukt, bra syrabalans och ganska snälla tanniner för att vara italienare.

Stor ädel doft där ekfaten gör sig mycket påminda i vinets ungdom för att senare integreras helt. Citrus, tropiska frukter och vit persika med mycket bra syra och fin fyllig ren chardonnaysmak. Lång elegant avslutning.

Rekommenderas till medelhavsmat som grillad tonfisk eller ung gris, vegetarisk lasagne.

Passar till stekt fisk eller ännu hellre ljust kött, som till exempel anka.

PLANETA ERUZIONE 1614 BIANCO 2017

PLANETA ERUZIONE 1614 ROSSO 2017 G

1021328 | 225 KR | 75CL | 6/KOLLI

1021327 | 225 KR | 75CL | 6/KOLLI

G

PRODUCENT Planeta DRUVA Carricante, Riesling DISTRIKT Etna, Sicilien

PRODUCENT Planeta DRUVA Nerello Mascalese DISTRIKT Etna, Sicilien

Aromatiskt med inslag av tropiska frukter, grönt äpple och citrus. Vinet har en elegant struktur med mineralton.

Doft med inslag av koncentrerade röda frukter, lätt rökiga toner, rosor, orientaliska kryddor och bivax. Smaken är medelfyllig med inslag av röda frukter, rosor, kryddor och vulkanisk mineralitet. Det har en ganska hög syra och mjuka behagliga tanniner.

Passar till lätta och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter eller sallader.

Rekommenderas till stekt fisk, kyckling eller anka.

PLANETA SANTA CECILIA NERO D’AVOLA 2016 G

1011094 | 255 KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT Planeta DRUVA Nero d´Avola DISTRIKT Noto, Sicilien

Stor intensiv och nyanserad doft med inslag av mörka frukter, blå plommon, ceder och kryddor samt en stänk av balsamico. Vinet har hög intensitet, bra balans och en härlig eftersmak med inslag av mörka frukter, ceder och kryddor. Passar till killing, lamm eller spädgris men också till vilt. De flesta ostar, utom grönmögel och starka hårdostar, går mycket bra.

Falkenstein - Franz Pratzner På gränsen till Österrike i Italiens nordligaste vinområde Alto Adige (Südtirol) ligger den välkända vingården Falkenstein som ägts av familjen Pratzner sen 400 år tillbaks. Idag ägs och drivs egendomen av Frantz och Bernadette och deras döttrar Magdalena och Michaela.

SQUEALING PIG PUGLIA PRIMITIVO

FALKENSTEIN RIESLING

1026356 | 129 KR | 75CL | 6/KOLLI

1021953 | 178 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Squealing Pig DRUVA Primitivo URSPRUNG Apulien

PRODUCENT Falkenstein – Franz Pratzner DRUVA Riesling DISTRIKT Alto Adige

Doften är medelstor med delikata inslag av mörka körsbär, blå plommon, med en fläkt av balsamico och kanel. Smaken är medelfyllig och fruktig med toner av mörka plommon, mörka körsbär, lakrits och vanilj.

Fräsch doft med inslag av persika, aprikos, mineral och citrus. Smaken är torr med bra balans, trevlig fruktighet med inslag av stenfrukt, citrus och mineral. Bra smaklängd och intensitet.

Rekommenderas till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter samt till utvalda ostar.

Passar till fisk och skaldjursanrättningar.

Italien - Sicilien


Spanien

CONDESA DE LEGANZA VERDEJO

CONDESA DE LEGANZA TEMPRANILLO

1008578 | 62 KR | 75CL | 12/KOLLI

1002172 | 62 KR | 75CL | 12/KOLLI

PRODUCENT Condesa de Leganza DRUVA Verdejo DISTRIKT La Mancha

PRODUCENT Condesa de Leganza DRUVA Tempranillo DISTRIKT La Mancha

Doft av tropisk frukt med inslag av nyklippt gräs. Frisk, fruktig smak med fyllig känsla och fräscha citrustoner.

Medium intensiv doft. Smaken är rik på mörk, syltig frukt, kanel och lakrits. Fräsch, fruktig med eftersmak av vanilj.

Passar till lättare och medelkraftiga fisk och skaldjursrätter samt utvalda mildare ostar.

Utmärkt till pastarätter och lättare rätter med ljust kött samt ost.

CONDESA DE LEGANZA SELECCIÓN DE FAMILIA ROSADO 1022153 | 62 KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT Condesa de Leganza DRUVA Tempranillo DISTRIKT La Mancha Fruktig doft med aromer av jordgubbar och hallon. Välbalanserat, elegant rosévin som balanseras väl av en bra syra.

Passar som sällskapsdryck, till sallader till lättare kötträtter och lite kraftigare fiskrätter.

Condesa de Leganza Bodegas Leganza har 524 hektar vinodlingar med följande druvsorter, Tempranillo, Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot, Viura Sauvignon Blanc och Verdejo. Vingårdarna i La Mancha, som ligger 850 meter över havet, har utmärkta förutsättningar för vinproduktion: fattig, kalkrik jord med rikliga regn. Marken är även planterad med olivträd enligt tradition, för att skänka skugga under sommarens heta soltimmar.

FAUSTINO VII

FAUSTINO CRIANZA

1002303 | 77 KR | 75CL | 12/KOLLI 1021786 | 44 KR | 37,5CL | 24/KOLLI 1003610 | 24 KR | 18,7CL | 24/KOLLI

1002328 | 103 KR | 75CL | 12/KOLLI

PRODUCENT Bodegas Faustino DRUVA Tempranillo DISTRIKT Rioja

PRODUCENT Bodegas Faustino DRUVA Tempranillo DISTRIKT Rioja

Fruktig doft med inslag av blåbär, plommon körsbär samt en touch av örter och vanilj. En behaglig smak med fräsch syra och en fruktighet som kryddas med en fin ton från faten.

Generös, bärig doft av blåbär, körsbär, smörkola, läder och vanilj. Stram och bärig samt lite rostad smak med frisk och pigg syra. Lena tanniner, bäriga inslag och tydlig fatkaraktär i ett mjukt avslut.

Utmärkt till pastarätter och lättare samt medelkraftiga rätter med ljust kött, oxkött eller lamm.

Passar bra tillsammans med kötträtter av allehanda slag.


97

Bodegas Faustino Bodegas Faustino grundades 1861 av Eleuterio Martìnez Arzok i Oyòn strax norr om Logrono och är idag den största privata bodegan i Rioja. Sedan 2016 leds familjeföretaget av den fjärde generationen genom Lourdes Martínez Zabala. Faustino är Spaniens mest kända Rioja­tillverkare och en riktig ikon i vinvärlden. Märkesvinet Faustino I lanserades 1968 och blev genast ett av Riojas mest säljande vinvarumärken.

Man står faktiskt för 40% av den totala Rioja Gran Reserva försäljningen. Bodegas Faustino är en av de största ägarna av vingårdar i Rioja. Man äger 650 hektar varav 500 är beläget i Rioja Alavesa. I all produktion används uteslutande egna druvor, inget köps in utifrån. Bodegan har genomfört en rad miljövänliga åtgärder i vingårdarna de senaste åren och strävar hela tiden mot att göra odlingarna så hållbara som möjligt.

FAUSTINO ART COLLECTION VIURA CHARDONNAY

FAUSTINO ART COLLECTION WILLY RAMOS

1026233 | 99 KR | 75CL | 6/KOLLI

1025007 | 129 KR | 75CL | 12/KOLLI

PRODUCENT Bodegas Faustino DRUVA Viura, Chardonnay DISTRIKT Rioja

PRODUCENT Bodegas Faustino DRUVA Tempranillo, Mazuelo DISTRIKT Rioja

Fruktig och angenäm doft med inslag av färska stenfrukter, gråpäron, gul melon och en stänk av färska örter. Smaken är fruktig och fräsch med inslag av stenfrukter, melon och en fläkt av färska örter.

Varm doft av mörka mogna bär som plommon och körsbär samt en elegant ekfatskaraktär med dragning åt det söta hållet som vanilj och choklad. Medelfyllig smak med mogna tanniner och en generöst bärig karaktär. Tydlig men väl integrerad ekfatskaraktär och lång eftersmak.

Passar till lätta och medelkraftiga fisk och skaldjursrätter samt till sallader med skaldjur.

Passar bra till smakrika rätter av kalv, lamm och nöt och lättare vilt samt utmärkt till krämigare ostar.

FAUSTINO I GRAN RESERVA

FAUSTINO RESERVA ESPECIAL ICON EDITION 2014

1002240 | 178 KR | 75CL | 12/KOLLI

1023739 | 200 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Bodegas Faustino DRUVA Tempranillo, Graciano, Mazuelo DISTRIKT Rioja

PRODUCENT Bodegas Faustino DRUVA Tempranillo, Graciano DISTRIKT Rioja

Kryddig doft med fatkaraktär och inslag av torkad frukt, bär, choklad och läder. Rund och elegant smak med stram syra och mjuka tanniner. Lätt animaliska inslag tillsammans med bär och mörk frukt. Lång och komplex eftersmak.

Doften är nyanserad och utvecklad med fina inslag av fat, torkade mörka bär, mörka körsbär, vanilj, ceder och tobak. Smaken är välbalanserad med inslag av fat, mörka bär, tobak, kaffe och cederträ.

Utmärkt till smakrika och kryddiga rätter av lamm-, kalveller nötkött samt lagrad ost.

Utmärkt att avnjuta som det är eller till medelkraftiga och kraftigare kötträtter samt utvalda ostar.

Spanien - La Mancha & Rioja


FAUSTINO VII BLANCO

FAUSTINO VII ROSADO

1003617 | 24 KR | 18,7CL | 24/KOLLI

1006317 | 24 KR | 18,7CL | 24/KOLLI

PRODUCENT Bodegas Faustino DRUVA Viura DISTRIKT Rioja

PRODUCENT Bodegas Faustino DRUVA Tempranillo, Garnacha DISTRIKT Rioja

Fruktig doft med inslag av gröna äpplen och citrus. Smaken är torr, frisk och fruktig med inslag av äpplen, citrus samt en touch av fänkål.

Intensiv och fruktig doft av röda bär så som hallon, jordgubb och smultron. Ungdomlig och frisk smak med påtaglig bärighet och fin struktur. Fräsch eftersmak.

Passar till lätta och medelkraftiga fiskrätter.

Utmärkt till vegetariska rätter och lättare fiskrätter samt kyckling.

EL NIÑO DE CAMPILLO

CAMPILLO ROSÉ

1019058 | 91 KR | 75CL | 12/KOLLI

1026467 | 98 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Bodegas Campillo DRUVA Tempranillo DISTRIKT Rioja

PRODUCENT Bodegas Campillo DRUVA Grenache DISTRIKT Rioja

God, aromatisk intensitet med moreller, björnbär och andra mörka bär, Koncentrerad och fruktig smak som samsas med lätt rostade och kryddiga toner av fat.

Doften är angenämt fruktig med toner av färska röda bär, nektarin, röda vinbär samt en fläkt av mandarin och blommor. Smaken är torr och fruktig med fina inslag av röda frukter, nektarin och lätt florala toner.

Passar utmärkt till tapas, serranoskinka, manchego, samt till lättare och medelkraftiga kötträtter.

Rekommenderas att avnjuta som den är eller till sallader, pajer, lite kraftigare fiskrätter samt lättare kötträtter.

CAMPILLO CRIANZA

Bodegas Campillo 1002138 | 119 KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT Bodegas Campillo DRUVA Tempranillo DISTRIKT Rioja

Bodegas Campillo är en del av Grupo Faustino och ett resultat av Julio Faustino Martinez stora passion för vin.

Nyanserad doft med inslag av mörka plommon, torkad frukt, piptobak, fat, vanilj och en stänk av örter. Smaken är medelfyllig med bra balans och inslag av mörka frukter, fat, muskot och vanilj.

Rekommenderas till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter.

CAMPILLO RESERVA COLECCIÓN

Huvudbyggnaden är omgiven av 50 ha vingårdar och är belägen vid den medeltida staden Laguardia vid foten av Sierra de Cantabria, i vinområdet Rioja Alavesa. Vineriet var det första i Rioja som valde att lägga särskild stor fokus på arkitekturen, något som har kommit att bli allt vanligare nuförtiden då arkitektur och vin är nära sammanlänkade.

1023906 | 189 KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT Bodegas Campillo DRUVA Tempranillo DISTRIKT Rioja Nyanserad doft med inslag av mörka plommon, fat, kakao, vanilj och en fläkt av krýddor. Smaken är medelfyllig med inslag av fat, mörka plommon, mörk choklad och en stänk av kaffe.

Rekommenderas till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter.

Spanien - Rioja


99

PORTIA ROBLE

1011802 | 107 KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT Bodegas Portia DRUVA Tempranillo DISTRIKT Ribera del Duero Frisk och fruktig doft av mogna röda bär med inslag av viol, kaffe, choklad och lakrits som ger vinet djup och komplexitet. Smaken är elegant och välbalanserad med stram syra, mjuk frukt, avrundade tanniner och lång eftersmak. Komplext och elegant. Utsökt till smakrika kötträtter av framför allt nöt och lamm. Utmärkt även till pasta och lagrade hårdostar.

Bodegas Portia Bodegas Portia är det sjunde vineriet inom Grupo Faustino. Man satsade redan 1990 på Ribera del Duero och köpte 160 hektar i området. Vingårdarna omplanterades och det var först 16 år senare, som man ansåg kvaliteten vara bra nog för att släppa sina viner. Portia är namnet på den sjunde månen som cirklar runt Uranus och astrologiskt står den för upptäckare och pionjärsanda.

PORTIA CRIANZA

1002157 | 129 KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT Bodegas Portia DRUVA Tempranillo DISTRIKT Ribera del Duero Koncentrerad och fruktig doft av mörka bär så som björnbär och körsbär samt rostade fattoner. Generöst fruktig och ungdomlig doft. Kraftfull smak packad med frukt och kraftiga men sammetslena tanniner. Tydlig men välintegrerad fatkaraktär och en lång eftersmak med inslag av mörka bär och mocca. Passar till smakrika kötträtter av framför allt nöt och lamm. Utmärkt även till pasta och lagrade hårdostar.

PORTIA PRIMA

MADREMÍA

1002164 | 195 KR | 75CL | 6/KOLLI

1026503 | 138 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Bodegas Portia DRUVA Tempranillo DISTRIKT Ribera del Duero

PRODUCENT Bodega Divina Proporción DRUVA Tinta de Toro DISTRIKT Spanien, Toro

Kraftfull doft av mogna bär, tobak och vanilj. Generöst fruktig med inslag av rika, mörka bär samt mocca, fat och torkade örtkryddor.

Doften är nyanserad med toner av fat, kaffe, kryddor, rökighet och kakaobönor samt mörka frukter som svarta vinbär, plommon samt en fläkt av karamelliserat socker och valnötter. Smaken är rik med en fin balans mellan fat, smakrikedom, mörk fruktighet, kryddor och kakao

Passar alla typer av rätter med kött, gärna med kraftfulla såser och smakrika tillbehör samt mogna ostar.

Passar till medelkraftiga och kraftiga kötträtter samt utvalda ostar.

SIN COMPLEJOS

Bodegas Gil Luna Bodegas Gil Luna är en familjeägd vinegendom som ligger i det spanska vinområdet Toro. Familjen har stor erfarenhet av vinodling och tillverkning och en av döttrarna Patrica har tagit mer och mer ansvar för den dagliga driften. Samtliga vingårdar som tillhör egendomen är ekologiska.

1026508 | 105 KR | 75CL | 6/KOLLI

EKO

PRODUCENT Bodegas Gil Luna DRUVA Tinta de Toro DISTRIKT Spanien, Toro Doften är härligt maffig med toner av mörka bär, körsbär, plommon, vanilj, kokos, lakrits och en klädsam kryddighet. Smaken är rik med mogna och finkorniga tanniner, generös fruktighet som väl samsas med, kryddighet och fatkaraktär. Vinet har för prisklassen en mycket bra smaklängd, samt faktiskt en bra dos med elegans. Passar till medelkraftiga och kraftigare kötträtter, där det gärna får finnas feta eller krämiga komponenter.

Spanien - Ribera del Duero & Toro


CASTILLO SAN SIMON CHARDONNAY

CASTILLO SAN SIMON TEMPRANILLO

1024513 | 66 KR | 75CL | 12/KOLLI

1024514 | 66 KR | 75CL | 12/KOLLI

PRODUCENT Bodegas 1890 José García-Carrión DRUVA Chardonnay URSPRUNG Spanien

PRODUCENT Bodegas 1890 José García-Carrión DRUVA Tempranillo URSPRUNG Spanien

Doften är angenämt fruktig med inslag av tropisk frukt, persika, citrus och vanilj. Smaken är torr och fruktig med inslag av mango, ananas, persika och en kryddig ton av vanilj.

Doften är medelstor och fruktig med inslag av röda och mörka bär samt en ton av lakrits. Smaken är medelfyllig och fruktig med inslag av jordgubbar, körsbär, björnbär samt en ton av lakrits.

Passar till medelkraftiga fiskrätter och som sällskapsvin.

Passar till lättare och medelkraftiga kötträtter och till utvalda ostar.

SEÑORIO DE LOS LLANOS RESERVA

José García-Carríon 1024232 | 67 KR | 75CL | 12/KOLLI

Bodegas 1890, som ligger i Jumilla, har fått sitt namn efter det år som Europas största vinföretag José García-Carrión grundades och det var just här som familjen startade sin verksamhet. Vinanläggningen är mycket modern och har flera internationella kvalitetscertifieringar som ISO, BRC och IFS. Här produceras det välkända varumärket Castillo San Simon. Pata Negra är ett mycket framgångsrikt vinvarumärke med viner från ett flertal spanska vinområden. För närvarande finns det Pata Negra-viner från Rioja som produceras på Bodega Marqués de Carrión, Cava som görs på Bodega Jaume Serra i Penedes och slutligen Valdepeñas som görs på Bodega Los Llanos. Bodegas Jaume Serra ligger vackert högst upp på en kulle med utsikt ner mot Medelhavet. Den är belägen i Vilanova I La Geltru som ligger i Katalonien inte så långt från Barcelona. Härifrån kommer våra mousserande viner.

G

PRODUCENT Bodegas Vinartis/ Bodega los Llanos DRUVA Tempranillo DISTRIKT Valdepeñas Medelstor doft och ganska utvecklad doft med inslag av fat, kaffe torkade frukter, kanel, tobak och en stänk av choklad. Smaken är mjuk och kryddig med inslag av fat, torkade frukter, kryddor och choklad.

Till lättare och medelkraftiga kötträtter.

SEÑORIO DE LOS LLANOS GRAN RESERVA 1024233 | 78 KR | 75CL | 12/KOLLI

G

PRODUCENT Bodegas Vinartis/ Bodega los Llanos DRUVA Tempranillo DISTRIKT Valdepeñas Medelstor, kryddig och utvecklad med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, kanel, tobak och choklad. Smaken är mjuk, kryddig och utvecklad med fatkaraktär, inslag av torkad frukt, kanel, nötter och choklad.

Som sällskapsdryck eller till lättare och medelkraftiga kötträtter.

PATA NEGRA RIOJA RESERVA

MARQUÉS DE CARRIÓN CRIANZA

1024235 | 101 KR | 75CL | 6/KOLLI

1024526 | 105 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Pata Negra DRUVA Tempranillo, Graciano, Mazuelo DISTRIKT Rioja

PRODUCENT Marqués de Carrión DRUVA Tempranillo Graciano Mazuelo DISTRIKT Rioja

Doften har fina inslag av mörka och röda bär, vanilj och cederträ. Smaken visar upp en bukett av mörka och röda frukter, körsbär, mörka plommon, vanilj och en kryddig ton av cederträ.

Doften är medelstor med bra balans mellan fruktiga toner och fatkaraktär. Vi finner en bukett av mörka plommon, mörka bär, cederträ och kryddnejlika samt en trevlig touch av balsamico. Smaken har en angenäm balans mellan fruktighet och fat, vinet är medelfylligt med angenäm smaklängd.

Går bra till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter samt utvalda ostar.

Till vällagade medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter samt utvalda ostar.


101

CAPPO ROSÉ

Terra de Asorei

1024255 | 66 KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT J. García Carrión DRUVA Tempranillo DISTRIKT La Mancha Medelstor doft med trevliga inslag av jordgubbar, persika och en lätt blommighet. Smaken är fruktig med inslag av jordgubbar, stenfrukter och örter.

Som sällskapsvin eller till lättare kötträtter, kraftiga fiskrätter eller till sallader.

Terra de Asorei är en egendom som ligger i Salnés dalen i Rias Baixas regionen i nordvästra Spanien. Man äger 60 hektar vinodlingar där stockarna är 20-60 år gamla. Logotypen är en stjärna som består av 6 stycken A. Dessa 6 A:n står för de 6 familjer som i början av 2000-talet gick samman och bildade Terra de Asorei. De sex A:na kan även utläsas som: Albariño, Authentic, Adega (“vineri”), Atlantic Art och Amor.

ASOREI ALBARIÑO

TERRA DE ASOREI ALBARIÑO CRIANZA SOBRE LÍAS

1026431 | 96 KR | 75CL | 6/KOLLI

1026432 | 109 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Terra de Asorei DRUVA xx DISTRIKT Rias Baixas

PRODUCENT Terra de Asorei DRUVA Albariño DISTRIKT Rias Baixas

Doften är fräsch och fruktig med inslag av citron, färska örter och en fläkt av citrusskal. Smaken är torr och frisk med fina toner av citron, färska örter, ananas och touch av citrusskal

Doften är fräsch och nyanserad med inslag av citron, mandarin, persika, färska örter och en fläkt av citrusskal. Smaken är torr och frisk med fina toner av citron, mandarin, mineral, färska örter, persika och touch av citruszest.

Passar till lätta och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter, där det gärna får finnas syrlighet i tillagning eller tillbehör.

Rekommenderas till lätta och medelkraftiga fisk -och skaldjursrätter, där det gärna får finnas syrlighet i tillagning eller tillbehör.

Bodegas Yuntero Bodegas Yuntero är ett stort och modernt vinkooperativ beläget i orten Manzanares som ligger i centrala Spanien inom vinområdet Castilla-la-Mancha. Det grundades 1954 och har idag 700 medlemmar. Man har hela 5020 hektar vingårdar som odlas konventionellt och 585 hektar med ekologisk odling.

SOLEADO GARNACHE

SOLEADO VERDEJO AIREN

1026511 | 64 KR | 75CL | 6/KOLLI

EKO

1026510 | 64 KR | 75CL | 6/KOLLI

EKO

PRODUCENT Bodegas Yuntero DRUVA Airen, Verdejo DISTRIKT La Mancha

PRODUCENT Bodegas Yuntero DRUVA Garnacha DISTRIKT La Mancha

Doften är mycket fruktig med trevliga inslag av päron, persika, nektarin samt en fläkt av blommor och aromatiska gröna toner. Smaken är torr och fräsch med toner av persika, citrus och en touch av citruszest.

Doften är fruktig med trevliga inslag av mullbär, plommon, sötlakrits samt en fläkt av enbär, mynta och viol. I smaken finner man mörka bär, plommon, lakrits, mynta, och enbär.

Rekommenderas till lätta och medelkraftiga fisk och skaldjursrätter samt sallader och lättare pastarätter.

Rekommenderas till lättare och medelkraftiga kötträtter samt lite smakrikare vegetarisk anrättningar.

Spanien - Rias Baixas


Tyskland & Österrike

SCHMITGES GRAUSCHIEFER RIESLING

SCHMITGES VOM ROTEN SCHIEFER RIESLING KABINETT

1024202 | 147 KR | 75CL | 6/KOLLI

1024203 | 158 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Schmitges DRUVA Riesling DISTRIKT Mosel, Tyskland

PRODUCENT Schmitges DRUVA Riesling DISTRIKT Mosel, Tyskland

Doften är medelstor med bra nyansrikedom där man hittar inslag av stenfrukter, citrus, och mineral. Vinet har en hög syra och är torrt .Det har en bra balans och fruktighet, med fin nyansrikedom som för tankarna till gula stenfrukter, melon, citrus och stendamm.

Nyanserad doft med massor av mogen frukt som persika och äpple samt solmogen citrus. Smaken är halvtorr och har en fin nyansrikedom med en bukett av mogna stenfrukter, lätt blommighet och citrus samt en fin fruktsötma som balanseras på bästa sätt med en läcker hög syra. Passar perfekt till rätter som har lite sötma. Gärna med asiatiska influenser och det är heller inga problem om det finns kryddhetta i anrättningen.

Passar att avnjuta som den är eller som en aperitif. Utmärkt till fisk och skaldjursrätter.

SCHMITGES RIESLING TROCKEN

SCHMITGES RIESLING FEINHERB VOM BERG

1024204 | 132 KR | 100CL | 6/KOLLI

1026390 | 146 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Schmitges DRUVA Riesling DISTRIKT Mosel, Tyskland

PRODUCENT Schmitges DRUVA Riesling DISTRIKT Mosel, Tyskland

Doft av äpplen och citrus med en fin ton av mogen vit frukt och persika. Torr, läcker och läskande smak med fin frukt och balanserade syror som inte sticker iväg.

Inbjudande och fräsch doft med inslag av aprikos, persika och mango. Smaken är knappt halvtorr där fruktsötman balanseras fint av den friska och fräscha syran. Vinet har bra smaklängd där man finner toner av stenfrukter, tropiska frukter, pomerans och en fläkt av päron.

Ett utmärkt vin till lättare fisk och skaldjursrätter samt sallader.

Passar som aperitif, som pratvin eller till anrättningar som har viss sötma.

KEIN NAME RHEINHESSEN TROCKENRIESLING

KEIN NAME NIEDERÖSTERREICH GRÜNER VELTLINER

1022477 | 69 KR | 75CL | 6/KOLLI

1024572 | 75 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Kein Name DRUVA Riesling DISTRIKT Rheinhessen, Tyskland

PRODUCENT Kein Name DRUVA Grüner Veltliner DISTRIKT Niederösterreich, Österrike

Doften är trevligt fruktig med inslag av persika, melon och en fläkt av blommor. Smaken har en viss fruktsötma som balanseras väl av den friska syran. Smaken är fruktig men fin samklang av tropiska frukter, melon, citrus och blommor.

Doften är fruktig med rena fina toner av aprikos, tropisk frukt och en släng av vitpeppar. Smaken är torr, frisk och fruktig med inslag av tropisk frukt, aprikos, citrus och vitpeppar.

Rekommenderas att dricka som sällskapsvin eller till utvalda fisk- och skaldjursrätter samt sallader.

Rekommenderas till fisk och skaldjursrätter där det gärna får finnas lite syrlighet i tillagning eller tillbehör.

Tyskland & Österrike


103

Nya Zeeland


Sydafrika

NEDERBURG 1791 SAUVIGNON BLANC

1023428 | 71 KR | 75CL | 6/KOLLI

E

NEDERBURG 1791 MERLOT

1023429 | 71 KR | 75CL | 6/KOLLI

E

PRODUCENT Nederburg DRUVA Sauvignon Blanc DISTRIKT Western Cape

PRODUCENT Nederburg DRUVA Merlot DISTRIKT Western Cape

Medelstor doft med trevliga inslag av citrus, nyklippt gräs och lätt florala toner. Smaken är torr, frisk och fruktig med inslag av citrus, krusbär och en touch av passionsfrukt.

Trevlig fruktig doft med både jordgubbar och svarta vinbär som paras med en kryddig vaniljton från faten. Smaken är medelfyllig med mjuka tanniner och en fruktighet från både mörka och röda frukter och bär.

Utmärkt till anrättade skaldjur, lättare fiskrätter och sallader.

Passar till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter.

NEDERBURG 1791 CABERNET SAUVIGNON

NEDERBURG WINEMASTERS RIESLING

1023430 | 71 KR | 75CL | 6/KOLLI

E

1010900 | 85 KR | 75CL | 6/KOLLI

E

PRODUCENT Nederburg DRUVA Cabernet Sauvignon DISTRIKT Western Cape

PRODUCENT Nederburg DRUVA Riesling DISTRIKT Western Cape

Doften är fruktig med inslag av mörka frukter, mörk choklad och en ton av ek i bakgrunden. Smaken är fruktig och behaglig med inslag av mörka frukter, bär och en kryddig ton av eken.

Doften är blommig och fruktig med toner av ananas, citrus och viss kryddighet samnt en touch av honung. Smaken är frisk och fräsch med inslag av ananas och lime.

Passar till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter samt utvalda ostar.

Är utmärkt som apéritif. Passar också mycket bra till fisk och skaldjur samt rätter med kyckling och ljust kött.

NEDERBURG WINEMASTERS CHARDONNAY

NEDERBURG WINEMASTERS SAUVIGNON BLANC

1004758 | 85 KR | 75CL | 12/KOLLI

E

1010394 | 85 KR | 75CL | 6/KOLLI

E

PRODUCENT Nederburg DRUVA Chardonnay DISTRIKT Western Cape

PRODUCENT Nederburg DRUVA Sauvignon Blanc DISTRIKT Western Cape

Stor generös doft av tropisk frukt, citrus, nötter och en lätt smörighet. Välbalanserad, torr smak med inslag av ananas, melon och citrus. Välintegrerade men tydliga fattoner och ett smörigt, fett avslut.

Mycket frisk och fruktig doft av passionsfrukt, citrus, fläderblom och krusbär. Torr, mycket frisk och fruktig smak med toner av fläderblom, svartvinbärsblad, lime och passionsfrukt. Mycket druvtypisk. Frisk och stram eftersmak.

Smakrika rätter av fisk, kyckling eller ljust kött.

Som apéritif eller till lätta rätter av skaldjur och fisk med syrliga tillbehör.


105

NEDERBURG WINEMASTER CHENIN BLANC ORGANIC 1024865 | 85 KR | 75CL | 6/KOLLI

NEDERBURG MANOR HOUSE CABERNET SAUVIGNON

EKO E

1005019 | 106 KR | 75CL | 6/KOLLI

E

PRODUCENT Nederburg DRUVA Chenin Blanc DISTRIKT Western Cape

PRODUCENT Nederburg DRUVA Cabernet Sauvignon DISTRIKT Paarl

Den medelstora doften är härligt fruktig med inslag av päron, aprikos, gula äpplen och lime. Smaken är torr, fräsch och fruktig med inslag av äpple, päron, aprikos och citrus.

Fruktig och bärig doft av svarta vinbär, plommon, ceder, tobak och choklad. Generös, något utvecklad smak av mörk frukt och kryddiga toner av svartpeppar, ceder, tobak och choklad. Pigg syra och välbalanserat avslut med lena men påtagliga tanniner.

Vinet är ypperligt att avnjuta som det är, men kan med fördel serveras även till lätta och medelkraftiga fiskrätter, pasta och sallader.

Passar till kötträtter av nöt, vilt eller lamm. Gärna lite robustare mat och grillat.

NEDERBURG INGENUITY WHITE 2017

NEDERBURG INGENUITY RED 2015 E

1017891 | 193 KR | 75CL | 6/KOLLI

1017903 | 273 KR | 75CL | 6/KOLLI

E

PRODUCENT Nederburg DRUVA Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Chardonnay, Semillon, Roussane, Albariño, Weisser Riesling, Gewurstraminer DISTRIKT Coastal Region

PRODUCENT Nederburg DRUVA Sangiovese, Barbera, Nebbiolo DISTRIKT Western Cape

Aromatisk, frisk och komplex doft med inslag av krusbär, rostade fat, smör, tropisk frukt och inslag av viol. Smaken är fyllig med mycket bra syra, lätt krämig textur och härligt lång och nyansrik eftersmak.

Komplex doft med mörka körsbär, kryddighet och fint integrerad fatkaraktär. Smaken är kryddig, lång med bra frukt och och komplexitet.

Passar till medelkraftiga och kraftiga rätter på fisk, samt lättare rätter av ljust kött och fågel.

Passar till lättare och medelkraftiga fågel och kötträtter samt utvalda ostar.

TWO CENTURIES CABERNET SAUVIGNON 2013 1024428 | 379 KR | 75CL | 6/KOLLI

E

PRODUCENT Nederburg DRUVA Cabernet Sauvignon DISTRIKT Western Cape Generös och nyansrik doft med inslag av svarta vinbär, björnbär, fat, kryddnejlika, och en fläkt av orökt piptobak, kaffe och mörk choklad. Vinet har en mycket bra balans samt komplexitet och i den ypperliga smaklängden finner man mörka frukter, cassis, kryddighet, mörk choklad och väl integrerade fat. Rekommenderas till medelkraftiga och kraftiga kötträtter samt mogna hårdostar.

Nederburg Nederburg är Sydafrikas mest prisbelönta vinhus och vinner ständigt flest utmärkelser, både internationellt och i Sydafrika. Nederburg utsågs nyligen till Winery of the Year i 2017 års utgåva av Platter’s By Diners Club South African Wine Guide som är mer eller mindre en bibel vad det gäller den sydafrikanska vinnäringen. Nederburg hade 4 viner som fick 5 stjärnor (högsta betyg) och det var mer än någon annan sydafrikansk producent. Egendomen har sitt säte i

regionen Paarl. Nederburg ägs av Distell, landets främsta återförsäljare och tillverkare av vin och sprit. Distell och Nederburg arbetar mycket med etiska frågor och kommit mycket långt vad det gäller hållbara odlings- och produktionsmetoder (sustainability). Nederburg är djupt involverade i välgörenhetsorganisationen Qhubeka som delar ut cyklar till människor som bidrar till det lokala samhället.

Sydafrika


NEDERBURG THE YOUNG AIRHAWK

NEDERBURG THE ANCHORMAN CHENIN BLANC

E

1022543 | 147 KR | 75CL | 6/KOLLI

1018781 | 146 KR | 75CL | 6/KOLLI

E

PRODUCENT Nederburg DRUVA Sauvignon Blanc DISTRIKT Western Cape

PRODUCENT Nederburg DRUVA Chenin Blanc DISTRIKT Western Cape

Nyanserad, aromatisk doft med fatkaraktär, inslag av svartvinbärsblad, gula äpplen, sparris, rökig mineral, nougat och vanilj. Nyanserad och välbalanserad, mycket frisk, aromatisk smak med fatkaraktär, inslag av svartvinbärsblad, ananas, kiwi, rökig mineral och lime.

Nyanserad doft av mogna päron, aprikoser, pomeransskal, en touch av honung och viss kryddighet. Smaken är rik och fruktig. Den är komplex med väl integrerad fatkaraktär och lätt fet textur, i eftersmaken som har en bra längd finns en kalkstensdammig mineralitet och en viss citrusskalbeska.

Passar perfekt att servera till hastrade och grillade fisk- och skaldjursrätter.

Passar perfekt att servera till medelkraftiga rätter som fisk, fågel, kalv, pasta och sallader.

NEDERBURG THE MOTORCYCLE MARVEL

NEDERBURG THE BREWMASTER E

1018779 | 156 KR | 75CL | 6/KOLLI

1022544 | 160 KR | 75CL | 6/KOLLI

E

PRODUCENT Nederburg DRUVA Carignan, Grenache, Syrah, Mourvedre DISTRIKT Western Cape

PRODUCENT Nederburg DRUVA Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Merlot, Malbec, Carbernet Franc DISTRIKT Western Cape

Kryddig doft av peppar, bär och söta frukttoner. Fylligt vin med en intensiv smak av mogen frukt, söt lakrits och silkeslena tanniner samt väl integrerad fatkaraktär.

Medelstor och angenäm doft med inslag av mörka frukter som svarta vinbär och plommon samt mörk choklad, kaffe, cigarrlåda och en kryddig touch av vanilj. Vinet är smakrikt med bra komplexitet och balans. I eftersmaken återkommer de mörka frukterna, faten, kaffet och kryddigheten.

Utmärkt att servera till smakrika kötträtter, kryddig kyckling eller kraftfullt smaksatta pastarätter.

Utmärkt gott till medelkraftiga och kraftigare kötträtter samt till utvalda ostar.

Heritage Heroes Nederburg’s Heritage Heroes är en serie handgjorda viner av hög kvalitet som hedrar personer som genom historien haft stor betydelse för Nederburgs utveckling och framgång. Nederburgs historia började 1791, när den tyske immigranten Philippus Wolvaart - The Anchorman - lade grunden till Nederburg genom att köpa 47 hektar mark utanför Kapstaden. Hans vision om att förvandla marken till vinodlingar verkade dåraktig. Det fanns vid den här tiden redan ett för stort utbud av vin i Sydafrika och spänningar mellan Holland och Frankrike försvårade dessutom exporten till Europa. Det var ett massivt åtagande men Wolvaart var fast besluten att det var på den här platsen han skulle sätta ankar och bygga ett ”Manor House” till sin familj. Wolvaart döpte stället till Nederburg och började dedikerat att producera vin i liten skala. I Wolvaarts fotspår följde Johann Graue The Brewmaster - som 1937 lämnade sitt delägarskap i ett stort tyskt bryggeri och

emigrerade till Sydafrika där han köpte egendomen Nederburg. Johann har betytt oerhört mycket inte bara för Nederburg utan för hela Sydafrikas vinindustri. Han bidrog bland annat med experiment med olika druvkloner och introducerade kylkontrollerad jäsning samt ett ny kvalitetsinriktning i vingårdsarbetet. Johann lärde upp sin son Arnold - The Young Airhawk. Arnold blev en prisad vinmakare, men dessvärre avled han endast 29 år gammal i en tragisk flygolycka 1953. Efter Arnolds död anställdes Günter Brözel The Motorcycle Marvel - som ny vinmakare på gården. Brözel skulle enligt familjetraditionen egentligen ha blivit tunnbindare, men istället beslöt han sig för att studera vin, flyttade till Sydafrika och började arbeta hos Nederburg. Endast 5 månader efter sin ankomst blev Brözel utsedd till chefsvinmakare. Brözel ställde höga krav på alla som arbetade i vinproduktionen och en vanlig syn var när han gled runt på sin BSA 1954-motorcykel bland vinfälten och bevakade så att allt löpte på enligt planerna.


107

NEDERBURG NOBLE LATE HARVEST

NEDERBURG EMINENCE E

1006669 | 84 KR | 37,5CL | 12/KOLLI

1026261 | 174 KR | 37,5CL | 12/KOLLI

E

PRODUCENT Nederburg DRUVA Chenin Blanc, Muscat de Frontignan, Grasa De Cotnari, Riesling DISTRIKT Western Cape

PRODUCENT Nederburg DRUVA Muscat De Frontignan DISTRIKT Western Cape

Kryddig, fruktig doft av mango, nektar, honung och apelsinmarmelad. Mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter. Balanserad syra och lång söt eftersmak.

Kraftfull och intensiv doft av honung, tropisk frukt, stenfrukt och en fin kryddighet. Rund och komplex i smaken med inslag av färsk persika och mogen ananas tillsammans med en söt kryddighet och inslag av mint. Lång och komplex eftersmak.

Passar till desserter av frukt och bär eller utmärkt till lagrade grönmögelostar.

Passar utmärkt att servera till patéer, foie gras eller till sötare desserter.

DROSTDY HOF CHARDONNAY FAIRTRADE 1023905 | 70 KR | 75CL | 12/KOLLI

E

PRODUCENT Drostdy Hof DRUVA Chardonnay DISTRIKT Western Cape Ungdomligt frisk och generöst fruktig doft av mogen citrus, persika och tropisk frukt samt en lätt välbalanserad fatton. Torr, medelfyllig smak med inslag av tropisk frukt, citrus, stenfrukt, vanilj och kryddiga fat. En uppfriskande syrlighet och ett fruktigt avslut. Passar till lättare rätter av kyckling eller till medelkraftiga fiskrätter och skaldjur. Även en trevlig sällskapsdryck.

Plaisir de Merle

PLAISIR DE MERLE CHARDONNAY G

1025089 | 155 KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT Plaisir de Merle DRUVA Chardonnay DISTRIKT Paarl

Medelstor och nyansrik doft med inslag av tropiska frukter, rostade nötter, vanilj, päron samt en fläkt av blommor. Smaken är torr med en lätt krämig textur. Vinet har både en bra balans och smakintensitet där fruktigheten som för tankarna till päron, ananas, persika fint samsas med en rostad fatkaraktär, en fläkt av blommor och flintsten. Passar till medelkraftiga och kraftiga fiskrätter samt lättare kötträtter, där råvaran gärna får vara stekt eller grillad.

Plaisir de Merle är en vacker egendom i Paarl med Simonsberg i siluetten. Egendomen grundades 1693 av franska Huggenotter. Det var Charles Marais som ville bygga en bättre framtid för sin familj och anlände till Sydafrika 1678. Familjen blev tilldelad mark av guvernören Simon van de Stel i området Paarl och efter en tid hade vinegendomen blivit ett av områdets finaste. Egendomen är på 940 hektar där cirka 400 hektar är kultiverat med vindruvor varav 80 hektar används till det egna vinet.

PLAISIR DE MERLE PETIT PLAISIR

PLAISIR DE MERLE CABERNET SAUVIGNON G

1025088 | 120 KR | 75CL | 6/KOLLI

1025087 | 192 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Plaisir de Merle DRUVA Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot DISTRIKT Western Cape

PRODUCENT Plaisir de Merle DRUVA Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Malbec DISTRIKT Paarl

Medelstor och fint nyanserad doft med toner av mörka samt röda frukter, lätt blommighet, kryddor, fat samt en fläkt av peppar. Smaken är medelfyllig med bra intensitet, inslag av mörka plommon, björnbär som väl samsas med kryddor, vanilj och fat i den fina eftersmaken.

Doften är medelstor och nyanserad med inslag av mörka och röda frukter och bär, kryddor, ek och en fläkt av vanilj. Smaken är medelfyllig med bra smakintensitet och mogna och sammetsmjuka tanniner. Smaken har en fin längd och vi finner svarta vinbär, björnbär, ceder, kryddnejlka, mörk choklad och vanilj. Passar till medelkraftiga och kraftiga kötträtter eller till utvalda ostar.

Passar till medelkraftiga och kraftiga kötträtter eller till utvalda ostar.

Sydafrika

G


USA

KUNG FU GIRL RIESLING

1020077 | 124 KR | 75CL | 12/KOLLI

EVE CHARDONNAY V

1014570 | 126 KR | 75CL | 12/KOLLI

V

PRODUCENT Charles Smith Wines DRUVA Riesling DISTRIKT Washington State

PRODUCENT Charles Smith Wines DRUVA Chardonnay DISTRIKT Washington State

Medelstor doft med trevliga inslag av päron, honung, persika, litchi och en touch av citrusblom. Smaken är nästan torr och frisk med bra balans och inslag av persika och litchi. Vinet har en utmärkt fruktighet och en bra smaklängd.

Medelstor doft med inslag av äpple persika, tropisk frukt, apelsinblom. Smaken är medelfyllig med inslag av tropisk frukt, päron och en touch av vanilj.

Utmärkt till lätta och medelkraftiga fisk och skaldjursrätter. Rätterna får gärna ha asiatiska inslag och det gör inget om det finns lite kryddhetta i anrättningen.

Passar till medelkraftiga fiskrätter.

Charles Smith Charles Smith är en färgstark vinpersonlighet som vid flera tillfällen blivit ” Årets Vinmakare” i amerikansk media. Han är självlärd i den ädla konsten att tillverka vin och har ett brokigt förflutet som bland annat vinbutiksägare och manager för en rad danska rockband. Efter ett besök 1999 i det

vackra vinområdet Walla Walla i Washington blev han tagen och 2001 lanserade han sitt första vin. I juli 2015 öppnade hans nya vineri vid den gamla Boeingsfabrikens flygfält söder om Seattle. Charles Smith ingår i dryckeskoncernen Constellation Brands.


109

THE VELVET DEVIL MERLOT

1014572 | 126 KR | 75CL | 12/KOLLI

BOOM BOOM! SYRAH V

1014569 | 140 KR | 75CL | 12/KOLLI

V

PRODUCENT Charles Smith Wines DRUVA Merlot, Cabernet Sauvignon, Malbec, Cabernet Franc DISTRIKT Washington State

PRODUCENT Charles Smith Wines DRUVA Syrah, Viogner DISTRIKT Washington State

Nyanserad doft med inslag av björnbär, mörka körsbär, och färska örter. Smaken är medelfyllig och fruktig med inslag av mörka bär, ceder och färska örter.

Nyansrik och fruktig doft med inslag av björnbär, fat, stendamm, viol, blåbär, lagerblad, vanilj, lufttorkat kött och lakrits. Smaken är fruktig med mogna tanniner och vinet har en bra balans och smakintensitet.

Passar till medelkraftiga och kraftigare kötträtter samt till utvalda ostar.

CHATEAU SMITH CABERNET SAUVIGNON 1014573 | 196 KR | 75CL | 12/KOLLI

Passar till medelkraftiga och kraftigare kötträtter.

BAND OF ROSES V

1025588 | 121 KR | 75CL | 12/KOLLI

V

PRODUCENT Charles Smith Wines DRUVA Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Merlot, Malbec DISTRIKT Washington State

PRODUCENT Charles Smith Wines DRUVA Pinot Gris DISTRIKT Washington State

Stor och nyanserad doft med inslag av mörka bär, ceder, blyertspenna, viol lakrits och mörka plommon. Smaken har mycket bra längd och en fin balans mellan fat, fruktighet, syra och tanniner.

Har en fruktig och fräsch doft med inslag av tropisk frukt, passionsfrukt, persika och en lätt parfymerad blommighet. Smaken är fruktig med fin balans där man hittar både, persika, blommor, tropiska frukter och röda päron.

Passar till medelkraftiga och kraftigare kötträtter samt utvalda ostar.

Ett utmärkt vin att avnjuta som det är eller till sallader, grillad fisk och lättare kötträtter på ljust kött.

RAVENSWOOD VINTNER’S BLEND ZINFANDEL 1001885 | 129 KR | 75CL | 6/KOLLI

G

PRODUCENT Ravenswood Winery DRUVA Zinfandel, Petite Sirah DISTRIKT Kalifornien Generös och fruktig doft av mogna körsbär, hallon och blåbär tillsammans med fatiga och kryddiga toner av sötlakrits, mynta och vanilj. Välbalanserad och fyllig smak av mogen frukt och örter. Mjuka tanniner och sammetslen, relativt lång eftersmak med inslag av söta frukter, mörk choklad och kryddor. Passar till smakrika rätter av lamm-, nöt- eller viltkött.

RAVENSWOOD LODI OLD VINE ZINFANDEL 1003550 | 129 KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT Ravenswood Winery DRUVA Zinfandel, Petite Sirah, Alicante Bouschet DISTRIKT Lodi Generös fruktig och lätt syltig doft av björnbär, blåbär och plommon samt fatiga och kryddiga toner av peppar, rostade fat och vanilj. Välbalanserad och fyllig smak av sylt, mogen frukt och kryddiga fat. Mjuka tanniner och sammetslen, lång eftersmak med inslag av söta frukter, bär och kryddor.

Ravenswood Winery Ravenswood är ett legendariskt vinvarumärke som grundades 1976 av Joel Peterson och en kamrat i Kalifornien. Joel hade en dröm att göra viner som kunde konkurrera med europeiska toppviner. Vineriet ligger i hjärtat av Sonoma och ingår i dryckeskoncernen Constellation Brands. Ravenswoods logotyp föreställer de korpar som terroriserade Joel under hans första skörd 1976.

Passar till kraftigare rätter av lamm-, nöt- eller viltkött.

USA - Washinston State & Kalifornien


Robert Mondavi Winery 1966 grundades Robert Mondavi Winery i Napa Valley, Kalifornien. Familjen Mondavi är en av de mest betydelsefulla och inflytelserika familjerna i vinindustrin. Inte bara i Kalifornien utan i hela världen. Robert Mondavis föräldrar härstammade från Marche i Italien och byggde upp en framgångsrik affärsrörelse

där man paketerade frukt som sen skeppades vidare. Mestadels var det druvor som fraktades till östkusten för tillverkning av vin. De mest berömda vinerna skapas i Napa Valley, där bland annat serien Robert Mondavi Private Selection görs. Druvorna till kvalitesvinerna i Napa Valley tas från de egna vingårdarna i området. Bland annat från den historiska 220 hektar stora vingården To Kalon Vineyard i Oakville, och den 160 hektar stora Wappo Hill Vineyard i Stags Leap. Robert Mondavi Winery ingår i dryckeskoncernen Constellation Brands. Robert Mondavi winery är defintiv i framkant vad det gäller miljöarbete och hållbar odling. Man grundade 1995 tillsammans med Napa County Resource Conservation the Napa Sustainable Winegrowing Group (NSWG), som arbetar med forskning, föreläsningar och vägledande verksamhet. Robert Mondavi winery har i dagsläget följande miljö- och hållbarhetscertifieringar: • Certified California Sustainable Winegrowing • Napa Green Certified Winery • Napa Green Certified Land

ROBERT MONDAVI WOODBRIDGE CHARDONNAY

ROBERT MONDAVI WOODBRIDGE ZINFANDEL G

1006776 | 95 KR | 75CL | 6/KOLLI

1002236 | 82 KR | 75CL | 6/KOLLI

G

PRODUCENT Robert Mondavi Winery DRUVA Chardonnay, Colombard DISTRIKT Kalifornien

PRODUCENT Robert Mondavi Winery DRUVA Zinfandel, Petite Sirah DISTRIKT Kalifornien

Medelstor och fruktig doft av mogna äpplen, melon, citrus och fat. Torr, fruktig smak med inslag av söt, mogen frukt och karaktär av fat. Balanserat och krämigt avslut.

Stor, fruktig doft av mörka bär, körsbär, svart te, kryddor och vanilj. Generös smak med massor av frukt och viss syltighet. Dock finns det en bra syra som balanserar upp det hela. Mjuka tanniner och en lång fruktig eftersmak.

Passar till kraftigare fiskanrättningar med syrliga eller feta tillbehör. Även utmärkt till kyckling.

Passar till smakrika kötträtter av både nöt, fläsk och lamm. Även mycket god till lagrade hårdostar.

ROBERT MONDAVI WOODBRIDGE CABERNET SAUVIGNON

ROBERT MONDAVI PRIVATE SELECTION CHARDONNAY

1006771 | 86 KR | 75CL | 6/KOLLI

G

1002185 | 115 KR | 75CL | 12/KOLLI

G

PRODUCENT Robert Mondavi Winery DRUVA Cabernet Sauvignon, Barbera, Syrah, Petite Sirah, Tannat, Petit Verdot DISTRIKT Kalifornien

PRODUCENT Robert Mondavi Winery DRUVA Chardonnay DISTRIKT Central Coast

Medelstor doft med fruktiga inslag av svarta vinbär, björnbär, viol, tobak och rostade fat. Generös smak av mogen frukt såsom doften antyder. Lena tanniner och trevlig balans med ett fruktigt avslut.

Koncentrerad doft av citron, apelsinzest, persika samt vanilj och rökiga fattoner. Torr, stor smak med balanserad syra och generös fruktighet med inslag av citrus, melon, päron samt rostat bröd och vanilj. Långt avslut.

Passar till kraftigare kötträtter med mustiga tillbehör, gärna till grillat med rökiga inslag.

Passar till pastarätter och lättare rätter med ljust kött alternativt fiskrätter eller kyckling.


111

ROBERT MONDAVI PRIVATE SELECTION PINOT NOIR 1006774 | 115 KR | 75CL | 12/KOLLI

G

ROBERT MONDAVI PRIVATE SELECTION CABERNET SAUVIGNON 1017468 | 120 KR | 75CL | 12/KOLLI

G

PRODUCENT Robert Mondavi Winery DRUVA Pinot Noir, Syrah DISTRIKT Central Coast

PRODUCENT Robert Mondavi Winery DRUVA Cabernet Sauvignon, Petite Sirah, Syrah DISTRIKT Central Coast

Stor kryddig doft med bäriga inslag av hallon, blåbär och jordgubbar samt toner av vanilj och kryddor. Kryddig och fruktig smak med lena tanniner och bra syra. Inslag av mörka och röda bär samt rostade fat. Lång, kryddig eftersmak.

Medelstor och angenäm doft med inslag av björnbär, svarta vinbärssaft, mörka körsbär, fat och kaffe. Smaken är fyllig med inslag av mörka bär, plommon, vanilj, fat och en fläkt av peppar och kaffe.

Passar till lättare och medelkraftiga kötträtter av gris, lamm eller nöt.

Rekommenderas att avnjutas som det är eller till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter.

ROBERT MONDAVI NAPA VALLEY FUMÉ BLANC 2018

ROBERT MONDAVI NAPA VALLEY CABERNET SAUVIGNON 2016

1006772 | 211 KR | 75CL | 12/KOLLI

G

1012963 | 360 KR | 75CL | 12/KOLLI

G

PRODUCENT Robert Mondavi Winery DRUVA Sauvignon Blanc, Semillon DISTRIKT Napa Valley

PRODUCENT Robert Mondavi Winery DRUVA Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot DISTRIKT Napa Valley

Fruktig doft med inslag av citrus ananas, tropisk frukt samt välbalanserade fat och rökiga mineraler. Torr smak med stram syra och fin elegans. Karaktäristik av mogen frukt, mineral och fat. Långt elegant avslut.

Intensiv doft med inslag av svarta vinbär, björnbär, rostade fat samt torkade örter och blommor. Smaken är rik med mogna och behagliga tanniner. Komplexiteten är god med inslag av mörka bär, fat, torkade örter och choklad. Eftersmaken är lång och välbalanserad.

Passar till smakrika fiskrätter, tillagade grönsaker eller fågel.

Passar till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter eller utvalda ostar.

Grape Gambler Grape Gambler är viner med karaktär som det är ruter i. De skall ha en attraktiv prisbild, så man inte får spader för att det kostar för mycket klöver. De skall vara hjärterliga viner som passar att avnjuta som de är, med även utmärkta att ackompanjera maten och det dukade bordet. Vinet har tagits fram av Altias inköpare tillsammans med familjeföretaget Miller Family Wine Company som har 566 hektar vinodlingar i Paso Robles highlands. GRAPE GAMBLER GSM

1025665 | 85 KR | 75CL | 12/KOLLI PRODUCENT Grape Gambler DRUVA Syrah, Grenache, Mourvedre, Petite Sirah URSPRUNG USA, Central Coast Attraktiv doft som för tankarna till björnbär, hallon, kanderad röd och mörk frukt, kryddor, mynta och nykvarnad peppar. Smaken är mjuk och medelfyllig med generös fruktighet samt inslag av fat, kryddor, mörka bär och lakrits.

GSM är en beteckning på viner från den Nya Världen som får sin inspiration från Rhônedalen i södra Frankrike där vinet baseras på de tre druvorna Grenache, Syrah, och Mourvèdre. 99% av vinet är lagrat på tank med stavar (40% är franska och 60% är amerikanska) under 4 månader. Och 1% av vinet är lagrat på franska ekfat ( 224 L) som är ett år gamla under åtta månader.

God som sällskapsvin men sitter även som handen i handsken till medelfylliga kötträtter och utvalda ostar.

USA - Kalifornien


CHILL OUT & Squealing Pig

CHILL OUT RIESLING GERMANY ORGANIC 1022051 | 77 KR | 75CL | 12/KOLLI

CHILL OUT CHARDONNAY SOUTH AFRICA

EKO

1019958 | 74 KR | 75CL | 12/KOLLI

PRODUCENT CHILL OUT DRUVA Riesling URSPRUNG Rheinhessen, Tyskland

PRODUCENT CHILL OUT DRUVA Chardonnay URSPRUNG Western Cape, Sydafrika

Frisk och fruktig doft med trevliga inslag av päron och citrus. Smaken är fräsch och fruktig med inslag av päron och citrus.

Fruktig doft med inslag av fat och gula äpplen. Medelfyllig, lätt aromatisk smak med ton av citrus och grönt äpple.

Passar till lätta och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter samt som sällskapsdryck.

Passar för alla tillfällen där ett vitt vin är att föredra. Till mat med asiatisk kryddning eller till fisk och fågel som gärna grillats.

CHILL OUT RED BLEND SOUTH AFRICA

1019959 | 63 KR | 75CL | 12/KOLLI PRODUCENT CHILL OUT DRUVA Pinotage, Cinsault, Cabernet Sauvignon URSPRUNG Western Cape, Sydafrika Fruktig doft med inslag av mörka bär, lakrits och kryddor. Medelfyllig och fruktig smak med liten rökig ton och inslag av björnbär och vanilj.

Servera gärna vinet till smakrika kötträtter, gärna med viltkött. Vinet passar även till de flesta kötträtter på fläsk- och nötkött, framförallt grillade rätter.

CHILL OUT SHIRAZ CALIFORNIA

1019961 | 71 KR | 75CL | 12/KOLLI

V

CHILL OUT är en serie kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar från hela världen och erbjuder ett brett utbud av smaker och stilar som är lätt att tycka om. Vinserien finns i flera olika förpackningar och även som alkoholfritt mousserande.

CHILL OUT MALBEC ORGANIC FAIRTRADE ARGENTINA 1019962 | 83 KR | 75CL | 12/KOLLI

E

G V

PRODUCENT CHILL OUT DRUVA Shiraz URSPRUNG Kalifornien, USA

PRODUCENT CHILL OUT DRUVA Malbec URSPRUNG Mendoza, Argentina

Stor, varm och fruktig doft med inslag av blåbär och körsbär. Fyllig och relativt mjuk smak med koncentrerad frukt. Inslag av körsbär, blåbär, björnbär och ek. Eldig och lång eftersmak.

Generös, mörkfruktig doft med inslag av viol samt kryddor. Smaken är fyllig och fruktig med inslag av björnbär, lakrits och vanilj.

Passar perfekt till grillat kött och hårdostar.

Passar utmärkt till starka ostar och det mesta som är grillat, framförallt mörkt kött.


113

CHILL OUT CABERNET SAUVIGNON PETIT VERDOT SOUTH AFRICA

CHILL OUT SHIRAZ CABERNET SAUVIGNON FAIRTRADE ORGANIC

1022611 | 87 KR | 100CL | 12/KOLLI

1025602 | 87 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT CHILL OUT DRUVA Cabernet Sauvignon, Petit Verdot URSPRUNG Western Cape, Sydafrika

PRODUCENT CHILL OUT DRUVA Shiraz, Cabernet Sauvignon URSPRUNG Argentina

Fruktigt, smakrikt och balanserat vin med karaktär av svarta vinbär, plommon, örter, mörk choklad och fat.

trevlig och fruktig doft med inslag av mörka frukter, kryddor, svartpeppar, choklad, vanilj och mörka plommon. Smaken medelfyllig med angenäma toner av mörka frukter, blå plommon, kryddor, vanilj och charkuterier.

Passar till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter.

E

G V

Utmärkt trevligt att dricka som det är, plus att det passar ypperligt till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter.

SQUEALING PIG MENDOZA MALBEC

Squealing Pig 1026357 | 129 KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT Squealing Pig DRUVA Malbec URSPRUNG Argentina Doften är medelstor med inslag av både mörka och röda frukter, samt en fläkt av katrinplommon och kryddor. Smaken är medelfyllig och fruktig, med mjuka tanniner och en bra eftersmak av både mörka plommon, kryddor och viol.

Squealing Pig är ett innovativt vinvarumärke som ägs av Treasury Wine Estate. Varumärket började med viner från Nya Zeeland men har spridit sig till vinområden över hela världen. Ansvarig vinmakare för Squealing Pigvinerna är Spring Timlin som bor och verkar i Marlborough, Nya Zeeland.

Rekommenderas att använda som pratvin eller till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter.

SQUEALING PIG PUGLIA PRIMITIVO

SQUEALING PIG MARLBOROUGH SAUVIGNON BLANC

1026356 | 129 KR | 75CL | 6/KOLLI

1026365 | 134 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Squealing Pig DRUVA Primitivo URSPRUNG Italien

PRODUCENT Squealing Pig DRUVA Sauvignon Blanc URSPRUNG Nya Zeeland

Doften är medelstor med delikata inslag av mörka körsbär, blå plommon, med en fläkt av balsamico och kanel. Smaken är medelfyllig och fruktig med toner av mörka plommon, mörka körsbär, lakrits och vanilj.

Doften är inbjudande med en bukett av färsk ananas, passionsfrukt, citron och lime. Smaken är torr och frisk med citrus, persika och passionsfrukt.

Rekommenderas till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter samt till utvalda ostar.

Rekommenderas till lätta och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter.

SQUEALING PIG PADTHAWAY/ADELAIDE HILLS CHARDONNAY

SQUEALING PIG PICPOUL DE PINET

1026351 | 134 KR | 75CL | 6/KOLLI

1026366 | 146 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Squealing Pig DRUVA Chardonnay URSPRUNG Australien

PRODUCENT Squealing Pig DRUVA Picpoul URSPRUNG Frankrike

Doften har fina inslag av persika och andra stenfrukter samt en fläkt av bakat äpple och fat. Smaken är medelfyllig med trevlig fruktighet som samsas med en krämig textur och fatkryddor.

Doften är fräsch och för tankarna till citron, honungsmelon och en fläkt av nässlor och limezest. Smaken är torr och frisk med toner av melon, persika, och citron.

Ett utmärkt vin till kraftigare fiskrätter och kötträtter på ljust kött.

Rekommenderas till lätta och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter samt till fransk getost.

CHILL OUT & Squealing Pig


Champagne

LAURENT-PERRIER LA CUVÉE

LAURENT-PERRIER ULTRA BRUT

1023333 | 365 KR | 75CL | 6/KOLLI 1023434 | 228 KR | 37,5CL | 12/KOLLI 1023435 | 908 KR | 150CL | 6/KOLLI 1023334 | 2009 KR | 300CL | 1/KOLLI

1013134 | 437 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Laurent-Perrier DRUVA Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier DISTRIKT Champagne

PRODUCENT Laurent-Perrier DRUVA Chardonnay, Pinot Noir DISTRIKT Champagne

Delikata aromer av färsk citrus, vita blommor och med en lätt brödighet. Smaken är mycket bra balanserad med en krispig syra och en fantastiskt fin elegant mousse.

Intensiv doft av citrus, kaprifol och rostad bröd samt toner av brioche. Djup och elegant smak med strama syror och ett kruttorrt långt avslut.

Utmärkt till fisk och skaldjur, men även till ljust kött.

Passar till lättare rätter av fisk och skaldjur eller som apéritif.

Laurent Perrier Laurent-Perrier är ett av världens främsta Champagne-hus, vackert beläget i den pittoreska byn Tours-sur-Marne öster om Epernay. Firman har under mer än 200 år legat i framkant när det gäller tillverkning av unika och eleganta champagner. Laurent-Perrier grundades redan 1812, men den stora

resan mot vad Laurent-Perrier är idag började när Marie-Louise Lanson de Nonancourt köpte huset 1939. Hon drev det lilla champagnehuset som producerade 80 000 flaskor på egen hand men efter kriget 1945 tog sonen Bernard de Nonancourt över. Det var han som gjorde Laurent-Perrier till ett av de mest ansedda champagnehusen i regionen och känt i hela världen. I dag är volymen drygt 7,5 miljoner och i källaren ligger 45 miljoner flaskor på lagring. Bernard hade ett stort intresse för vinproduktion samt en enorm nyfikenhet och experimentlusta för att förbättra och förfina produktionsmetoderna. Lagring av champagne på ståltankar i stället för cement var i början av 1970-talet en av hans idéer, något som Bernard snappade upp från en vinmakare från Bordeaux. Flera av de produkterna Bernard skapade anses unika i sina respektive kategorier. 1959 introducerades Grand Siècle, världens första multivintage prestige cuvée. 1968 skapade han Cuvée Rosé, att tillverka rosé och låta de röda druvorna macerera med för att ge färg och karaktär hade tidigare inte gjorts. 1981 skapade han Ultra Brut, en föregångare i kategorin zero dosage där inget socker tillsatts.


115

LAURENT-PERRIER VINTAGE BRUT MILLÉSIMÉ 2008

LAURENT-PERRIER GRAND SIÈCLE NO 24 & NO 22

1025605 | 514 KR | 75CL | 6/KOLLI

1025843 | 1229 KR | 75CL | 6/KOLLI 1025852 | 3400 KR | 150CL | 1/KOLLI

PRODUCENT Laurent-Perrier DRUVA Chardonnay, Pinot Noir DISTRIKT Champagne

PRODUCENT Laurent-Perrier DRUVA Chardonnay, Pinot Noir DISTRIKT Champagne

NO 24 NO 22

Som apéritif till fisk och skaldjur eller till lättare rätter av fågel eller ljust kött.

Konceptet bakom Grand Siècle är att skapa den perfekta årgången. Genom att blanda tre högklassiga årgångar som kompletterar varandra är ambitionen att skapa ”det perfekta året”. Grand Siècle No 24 är en blandning mellan de tre årgångarna 2007, 2006 och 2004. Vinet har en ypperlig komplexitet, smaklängd och intensitet som gör en glad i sinnet. Grand Siècle No 22 magnum är en blandning mellan de tre årgångarna 1999, 2002 och 2004. Vinet har en underbar balans mellan, mognad, syrlighet, elegans och nyansrikedom.

LAURENT-PERRIER CUVÉE ROSÉ BRUT

ALEXANDRA ROSÉ 2004

1003148 | 546 KR | 75CL | 6/KOLLI 1013133 | 1198 KR | 150CL | 6/KOLLI

1020702 | 2054 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Laurent-Perrier DRUVA Pinot Noir DISTRIKT Champagne

PRODUCENT Laurent-Perrier DRUVA Pinot Noir, Chardonnay DISTRIKT Champagne

Krispig, frisk doft med en lätt brödighet och inslag av röda vinbär, jordgubbar, hallon, äpple och citrus. Intensiv fruktig smak av röda bär, toast, äpple och citrusfrukter. Elegant avslutning.

Doften är stor och mycket komplex med inslag av ostronskal, röda bär, kanderad citrus och torkade rosenblad. Moussen är krämigt mjukt och behaglig med en härlig smaklängd och elegans. Detta är utan tvekan en stor champagne där alla kompenter är i total harmoni.

Intensiv, komplex doft av färsk frukt, persika, grapefrukt och mandel. Stram syra och smak av röda bär, bröd och citrus. Lång, komplex och stram eftersmak.

Som apéritif eller till fisk, skaldjur, fågel eller lättare kötträtter.

Att avnjuta vid speciella tillfällen med andakt.

JEANMAIRE BRUT

CASTELLANE BRUT NV

1025328 | 211 KR | 75CL | 6/KOLLI 1025325 | 139 KR | 37,5CL | 6/KOLLI

1006034 | 260 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Jeanmaire Champagne DRUVA Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay DISTRIKT Champagne

PRODUCENT Champagne de Castellane DRUVA Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier DISTRIKT Champagne

Fruktig och fräsch doft med inslag av gröna äpplen, citron, mineral samt kex. Smaken är torr och mycket frisk med fina inslag av gröna äpplen, citron, mineral samt en trevlig brödig ton.

Frisk aromatisk lätt brödig doft med inslag av gula äpplen och citrus. Torr frisk och fruktig smak med tydlig brödighet och inslag av grapefrukt, äpple, citron och mineral.

Att avnjuta som den är eller som aperitif. Är även utmärkt till lättare och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter.

Passar som apéritif eller till lättare fiskrätter.

CASTELLANE VINTAGE 2013

CASTELLANE BRUT ROSÉ

1006039 | 316 KR | 75CL | 6/KOLLI

1006036 | 354 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Champagne de Castellane DRUVA Chardonnay, Pinot Noir DISTRIKT Champagne

PRODUCENT Champagne de Castellane DRUVA Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay DISTRIKT Champagne

Frisk, komplex, lätt brödig doft med inslag av röda äpplen och apelsin och nötter. Torr, frisk och generös smak med tydlig brödighet och inslag av grapefrukt, äpple, nötter och mineral.

Frisk aromatisk och lätt doft med inslag av smultron, hallon, gula äpplen, citrus och toast. Torr frisk och fruktig smak med brödighet och inslag av smultron, hallon, grapefrukt och äpple.

Passar som apéritif eller till smakrika rätter av fågel eller fisk.

Passar som apéritif eller till smakrika rätter av fågel eller fisk.

Champagne


Mousserande

JAUME SERRA BRUT NATURE CAVA

JAUME SERRA ORGANIC

1024521 | 75 KR | 75CL | 6/KOLLI 1025074 | 28 KR | 20CL | 24/KOLLI

1025501 | 85 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Bodega Jaume Serra DRUVA Macabeo, Parellada, Xarel lo URSPRUNG Spanien

PRODUCENT Bodega Jaume Serra DRUVA Macabeo URSPRUNG Spanien

Doften är medelstor med inslag av citrus, gröna äpplen och rostat bröd. Vinet är torrt med frisk syra och behaglig mousse. I vinet smak som har bra längd finner man citrus, gröna äpplen och kex.

Doften är medelstor med trevliga inslag av gröna äpplen, citrus och nybakt bröd. Smaken är torr och frisk med mjuka och behagliga bubblor samt inslag av äpple, citrus och bröd.

Passar som apéritif eller till lätta fisk- och skaldjursrätter där det gärna får finnas syrlighet i anrättningen.

Passar som apéritif eller till lätta fisk- och skaldjursrätter där det gärna får finnas syrlighet i anrättningen.

EKO

TRUE COLOURS CAVA 1023013 | 90 KR | 75CL | 6/KOLLI 1024128 | 140 KR | 150CL | 6/KOLLI

E

PRODUCENT True Colours DRUVA Parellada, Xarel lo, Macabeo, Chardonnay URSPRUNG Spanien Medelstor doft med inslag av citrus, mineral och röda äpplen med viss nötighet. Moussen är behaglig och smaken är torr med trevliga inslag av citrus, mineral, nötter och röda äpplen. 1 kr per 75 cl flaska och 5 kr per 150 cl flaska går till insamlingsstiftelsen Regnbågsfonden! Passar bra som apéritif, till lättare fisk- och skaldjursrätter samt till olika typer av varma och kalla förrätter.

True Colours True Colours är en Cava som kommer i en vacker regnbågsflaska och 1 kr av varje såld helflaska doneras till insamlingsstiftelsen Regnbågsfonden som skapades av bl.a. Jonas Gardell, Jon Voss och Arto Winter. Fonden hjälper HBTQ-organisationer och enskilda HBTQ-personer runtom i världen. Under 2018 har True Colours samlat in över en miljon kronor till fonden.

FAUSTINO CAVA BRUT

1006314 | 79 KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT Bodegas Faustino DRUVA Viura, Chardonnay URSPRUNG Spanien Frisk doft med karaktär av gula äpplen, päron samt mineraler och en lätt brödighet. Torr, ungdomlig smak med frisk syra. Fruktiga inslag av äpple och grapefrukt samt bröd. Fina bubblor och friskt avslut.

Utmärkt som apéritif eller till fräscha, friska sallader och lättare fisk- och skaldjursrätter.


117

PATA NEGRA CAVA BRUT

1024239 | 72 KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT Bodega Jaume Serra DRUVA Parellada, Macabeo, Xarel lo URSPRUNG Spanien Fräsch och fruktig doft med inslag av gröna äpplen, citron, örter, päron. Torr och fruktig smak smak med inslag av gröna äpplen, kex, päron, grapefrukt och örter.

Cava framställs med den traditionella metoden, dvs att den andra jäsningen sker på buteljen.

Passar som apéritif eller till lätta fisk- och skaldjursrätter där det gärna får finnas syrlighet i anrättningen.

GUSTAVE LORENTZ CRÉMANT D’ALSACE BRUT

PATA NEGRA CAVA BRUT ROSÉ

1018795 | 142 KR | 75CL | 6/KOLLI

1024240 | 81 KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT Bodega Jaume Serra DRUVA Pinot Noir, Trepat URSPRUNG Spanien

PRODUCENT Gustave Lorentz DRUVA Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Noir DISTRIKT Alsace Doften är medelstor med insmickrande inslag av päron, gröna äpplen, brioche och en fläkt av citron. Smaken är frisk och fräsch med bra balans och inslag av gröna äpplen, citron, och kex. Som aperitif eller sällskapsdryck, men glöm inte bort att använda vinet även vid det dukade bordet. Utmärkt följeslagare till lätta och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter, där det gärna får finnas lite syrlighet i tillagning eller i tillbehören.

Fruktig och bärig doft med inslag av mogna jordgubbar, nougat och muskot. Moussen är behaglig och smaken är torr och bärig med inslag av mogna jordgubbar, blodapelsin och muskot.

PIERRE OLIVIER BLANC DE BLANCS PRESTIGE BRUT

PIERRE OLIVIER ROSÉ PRESTIGE BRUT

EKO

1022224 | 85 KR | 75CL | 6/KOLLI

Passar som sällskapsdryck, apéritif eller till smakrika fiskrätter samt till lätta kötträtter och sallader.

1025377 | 93 KR | 75CL | 6/KOLLI

EKO

PRODUCENT Pierre Olivier DRUVA Ekologiska gröna druvor DISTRIKT Frankrike

PRODUCENT Pierre Olivier DRUVA Ekologiska druvor DISTRIKT Frankrike

Medelstor och angenäm doft med inslag av solmogna päron och äpplen. Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple och kex. Det finns en angenäm balans med mjuka men uppfriskande bubblor.

Bärig, mycket frisk smak av hallon, smultron och örter med en uppfriskande mousse.

Ett vin som passar utmärkt som det är eller till lättare rätter med fisk eller skaldjur, exempelvis en fräsch krabbsallad.

Perfekt som sällskapsdryck eller som välkomstbubbel. Även till lättsamma fisk- och skaldjursrätter.

BARON AIMÉ CRÉMANT DE BOURGOGNE BRUT

PLAISIR DE MERLE GRAND BRUT 2016

1025133 | 160 KR | 75CL | 6/KOLLI

1021639 | 115 KR | 75CL | 6/KOLLI

G

PRODUCENT Plaisir de Merle DRUVA Chardonnay, Pinot Noir DISTRIKT Sydafrika, Western Cape

PRODUCENT Francois Martenot DRUVA Chardonnay DISTRIKT Bourgogne Medelstor doft med inslag av gröna äpplen, citrus och rostat bröd. Smaken är torr och frisk, relativt lätt med trevliga smaker av äpple, citrus, mineral och nybakat bröd.

Passar som apéritif eller som sällskapsdrink. Utmärkt att servera till lättare fisk- och skaldjursrätter.

Mousserande

Medelstor doft med fina inslag av gröna äpplen, citron och brioche samt en fläkt av röda frukter. Smaken är torr och fräsch med behaglig mousse och bra smakintensitet, där man finner både citron, tropiska frukter, rostad bröd, honung och en touch av röda frukter. Utmärkt god att dricka som den är eller som apéritif, eller naturligtvis till lätta och medelkraftiga anrättningar med fisk och skaldjur.


PASQUA FAMIGLIA PROSECCO BRUT ROMEO & JULIET

PASQUA PROSECCO FRIZZANTE

1020618 | 91 KR | 75CL | 6/KOLLI

1024081 | 90 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Pasqua DRUVA Glera DISTRIKT Veneto

PRODUCENT Pasqua DRUVA Glera DISTRIKT Veneto

Fruktig doft med inslag av päron, honungsmelon, citrus och en touch av mandel. Smaken är torr med lätt fruktsötma, en ganska mjuk mousse och smaker av tropisk frukt, päron och honungsmelon.

Medelstor och inbjudande fruktig med inslag av citrus, päron och en lätt fläkt av mandelmassa. Smaken är fruktig med en pärlande behaglig mousse med inslag av päron, tropisk frukt samt en touch av citrusskal.

Perfekt som sällskapsdryck eller som välkomstbubbel. Även till lättsamma fisk- och skaldjursrätter.

Är en utmärkt apéritif och sällskapsdryck, men passar även utmärkt till sallader samt till lätta fisk- och skaldjursrätter.

PASQUA PROSECCO TREVISO EXTRA DRY, PICCOLO

CECILIA BERETTA PROSECCO DI TREVISO

1020609 | 34 KR | 18,7CL | 24/KOLLI

1020508 | 102 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Pasqua DRUVA Glera DISTRIKT Veneto

PRODUCENT Cecilia Beretta DRUVA Glera DISTRIKT Veneto

Trevligt fruktig doft med inslag av päron, gula frukter och en nyans av mandelmassa. Smaken är bra med lätt fruktsötma, en ganska mjuk mousse och smaker av tropisk frukt, päron och mandelmassa.

Har trevligt fruktig doft med inslag av päron, gula frukter och en nyans av mandelmassa. Smaken är bra med lätt fruktsötma, en ganska mjuk mousse och smaker av tropisk frukt, päron, mandelmassa och en fläkt av grapefrukt.

Perfekt som sällskapsdryck eller som välkomstbubbel. Även till lättsamma fisk- och skaldjursrätter.

Perfekt som sällskapsdryck eller som välkomstbubbel. Även till lättsamma fisk- och skaldjursrätter.

CAVICCHIOLI PROSECCO EXTRA DRY

Visste du att förr hette druvan Prosecco, idag är det ett område och druvan heter Glera?

1019568 | 89 KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT Cantina Cavicchioli U & Figli DRUVA Glera DISTRIKT Veneto Fruktig och generös doft av päronsplit och melon plus lite citrus. Frisk syra och härligt generös mousse, fruktig och tilltalande utan att vara krävande. Trevlig eftersmak med viss sötma och inslag av melon och päron.

Passar som apéritif och välkomstskål, lättare förrätter, antipasti, ostar som inte är för starka - och mycket annat!

RUFFINO PROSECCO TREVISO ORGANIC BRUT 1025546 | 115 KR | 75CL | 6/KOLLI

EKO

PRODUCENT Ruffino DRUVA Glera, Pinot Grigio DISTRIKT Veneto Doften är fruktig med inslag av tuttifrutti, ananas, melon och en lätt fläkt av havtorn. Smaken är torr med inslag av tuttifrutti, päron och en fläkt av mandelmassa.

Utmärkt god som aperitif och som sällskapsdryck.

Prosecco framställs genom tankjäsningsmetoden, vilket innebär att vinet får sin andra jäsning på ståltank.


119

GOLDECK GRÜNER VELTLINER

SCHLUMBERGER PINOT BLANC BRUT NATURE RESERVE 2015

1025671 | 85 KR | 75CL | 6/KOLLI

1025676 | 130 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Schlumberger Wein- und Sektkellerei DRUVA Grüner Veltliner URSPRUNG Österrike

PRODUCENT Schlumberger Wein- und Sektkellerei DRUVA Pinot Blanc URSPRUNG Österrike

Doften är fruktig med inslag av tuttifrutti, ananas, melon och en lätt fläkt av havtorn. Smaken är torr med inslag av tuttifrutti, päron och en fläkt av mandelmassa.

Fräsch och fruktig doft med inslag av citron, gröna äpplen, och en fläkt av citronzest. Smaken är torr och frisk med toner av citron, gröna äpplen, zest och en fläkt av kex från Göteborg.

Utmärkt god som aperitif och som sällskapsdryck.

Passar som aperitif, sällskapsvin eller till lätta samt medelkraftiga fisk och skaldjursrätter.

SCHLUMBERGER ROSÉ BRUT KLASSIK

Schlumberger Wein- und Sektkellerei

1025677 | 130 KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT Schlumberger Wein- und Sektkellerei DRUVA Pinot Blanc URSPRUNG Österrike

Robert Alwin Schlumberger var den första som producerade sekt i Österrike. Det var år 1842 och hans mousserande viner rönte så stor uppmärksamhet att han efter en tid blev hovleverantör till det Österrikiska/ Ungerska kungahuset. År 1878 adlades han för sina insatser. Robert Alwin Schlumberger var en innovatör på många sätt och var bland annat den som introducerade de franska druvorna Cabernet Sauvignon och Merlot i de österrikiska vinodlingarna. Robert Alwin Schlumberger föddes i Stuttgart 1814 och en stor del av sitt yrkesliv utspelade sig i Reims, där han bland annat hade en ledande position i Champagnehuset Ruinart. Hans kunskaper och erfarenhet var till stor nytta i det nya företaget och än idag produceras Schlumbergers viner enligt den traditionella metoden. Samtliga viner kommer från österrikiska vinodlingar och flaskorna vilar med sin jästfällning i minst 2 år i de trehundraåriga källarna under huvudstaden Wien.

Medelstor och trevlig doft med inslag av solmogna jordgubbar, röda frukter samt en lätt blommighet. Vinet har en bra balans och smaken visar upp en angenäm mix av solmogna röda frukter och bär samt blommor.

Rekommenderas att avnjuta som sällskapsvin, apéritif eller till kraftiga fiskrätter, sallader och soppor.

EU:s klassificering av sötmanivån i mousserande vin Brut Nature

mindre än 3 g/l

Extra Brut

0-6 g/l

Brut

mindre än 12 g/l

Extra Dry

12-17 g/l

Dry/Sec/Trocken

17-32 g/l

Demi-Sec/Medium Dry

32-50 g/l

Doux/Sweet/Dulce

mer än 50 g/l

XANTÉ SPARKLING & PEAR

FRESITA

1023137 | 88 KR | 75CL | 6/KOLLI

1002014 | 82 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Altia URSPRUNG Tyskland

PRODUCENT Fresita DRUVA Muscat, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Alicante Bouschet

URSPRUNG Chile

Fin doft av mogna päron och tar dig till våra varmare årstider. Smaken är fruktig med en perfekt dos av päronsötma som balanseras upp av bra fräschör, en riktigt skön mousse samt en touch av eufori.

God doft av sommarsöta jordgubbar, fin fruktig smak med bra skjuts i avslutningen och fräsch syra. Det är gjort på mousserande vin och handplockade jordgubbar från Patagonien. Inget tillsatt socker, inga kemikalier!

Servera den iskall i champagneglas eller töm frysen på is i något rymligt som fylls upp med päronbubbel innan vännerna anländer. Allt är tillåtet i Xantés värld.

Passar till nästan alla desserter inklusive ljus choklad och är även utmärkt som drinkingrediens.

Mousserande


Starkt, Sött & Alkoholfritt

VINTRY’S MEDIUM DRY BLEND OF AMONTILLADO 18,5%

VINTRY’S MEDIUM DRY BLEND OF OLOROSO 18,5%

1022530 | 100 KR | 75CL | 12/KOLLI 1022531 | 56 KR | 37,5CL | 12/KOLLI

1012720 | 92 KR | 75CL | 12/KOLLI

PRODUCENT Vintry’s URSPRUNG Jerez, Spanien

PRODUCENT Vintry’s URSPRUNG Jerez, Spanien

Stor bränd, nötig doft med inslag av smörkaramell, kokos och torkad frukt. Halvtorr, medelfyllig smak i lite bränd, nötig stil. Fruktig med inslag av kokos, vanilj och smörkaramell.

Medelstor, lättbränd doft med inslag av choklad, marsipan, kanel och äppelkaka. Halvtorr, medelfyllig och frisk smak med bränd ton och inslag av marsipan, choklad, kanel och äppelkaka.

Passar utmärkt till läckra tapas men även till många traditionella svenska maträtter, i synnerhet smakrika soppor på svamp, hummer eller kräftor.

Passar som ett annorlunda vin till en ostbricka med olika smakrika hårdostar, eller till småplock som blandade nötter och salta pinnar.

VINTRY’S ROYAL CREAM SWEET SHERRY 18%

VINTRY’S TAVERNA 19%

1012721 | 95 KR | 75CL | 12/KOLLI

1013375 | 92 KR | 75CL | 12/KOLLI

PRODUCENT Vintry’s URSPRUNG Jerez, Spanien

PRODUCENT Vintry’s URSPRUNG Spanien

Stor, bränd doft med inslag av torkad frukt, choklad, nötter och romrussin. Söt, frisk och relativt fyllig smak med balanserad smak av torkad frukt, choklad, romrussin och nötter i knäckig stil. Lång eftersmak.

Medelstor doft med inslag av körsbär, katrinplommon, russin och apelsinskal. Söt, medelfyllig smak med mild syra. En viss strävhet och trevliga inslag av russin, apelsinskal, körsbär och russin.

Passar bra som dessertvin men kan även avnjutas som en alldeles egen dessert.

Passar bra till desserter och då framförallt till de med smak av äpple, choklad, nötter eller mandel. Gör sig även utmärkt till ost.

VINTRY’S MADEIRA FINE 19%

BOULARD POMMEAU DE NORMANDIE 17%

1013757 | 113 KR | 75CL | 12/KOLLI 1013758 | 59 KR | 37,5CL | 12/KOLLI

1013476 | 162 KR | 70CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Vintry’s URSPRUNG Madeira, Portugal

PRODUCENT Boulard URSPRUNG Normandie, Frankrike

Relativt stor, eldig doft, med inslag av arraksboll, kokos, choklad, mandel och rostat kaffe. Halvsöt, frisk, medelfyllig och eldig smak med toner av kokos, choklad, arraksboll och rostat kaffe. Medellång eftersmak.

Stor och söt doft av mogna äpplen. God och smakrik med mycket äppelsmak och balanserad sötma med lätt karamelliserad känsla. Är äppeljuice som inte fått jäsa till cider utan spätts ut med Calvados.

Passar till de flesta desserter och bakverk med choklad, mandel eller nötter.

Rekommenderas som apéritif eller till desserter, gärna baserade på äpplen.


121

MOSCATO D’ASTI TENUTA DEL FANT

RUFFINO SERELLE VIN SANTO DEL CHIANTI

1006655 | 79 KR | 37,5CL | 12/KOLLI

1002351 | 150 KR | 37,5CL | 24/KOLLI

PRODUCENT Tenuta II Falchetto DRUVA Moscato URSPRUNG Asti Canelli, Italien

PRODUCENT Ruffino DRUVA Malvasia del Chianti, Trebbiano Toscano URSPRUNG Toscana, Italien

Aromatisk och mycket fruktig doft av citron, apelsin, päron och fläderblom. Söt, aromatisk och fruktig smak. Fina små bubblor och mycket fräsch eftersmak.

Angenäm doft av honung med en touch av apelsinskal, peppar och kanel. I smaken märks söta toner av torkad aprikos och russin i samspel med vanilj och en liten aromatisk kryddighet. Smaken sitter kvar länge i munnen och eftersmaken kan föra tankarna till crème brûlé.

Som pratvin eller till allehanda desserter. Är ett av de dessertviner som har det bredaste användningsområdet. Till glass och sorbet, fruktdesserter, syrliga desserter och möter även väl kraftigare desserter.

NEDERBURG NOBLE LATE HARVEST

1006669 | 84 KR | 37,5CL | 12/KOLLI

Serveras vid 10-12°C, traditionellt till mandelskorpor (Biscotti) men gärna till desserter och ost.

LA SALLE MUSCAT VIOGNIER CHENIN BLANC E

1022406 | 67 KR | 75CL | 12/KOLLI

PRODUCENT Nederburg DRUVA Chenin Blanc, Muscat de Frontignan, Grasa De Cotnari, Riesling URSPRUNG Western Cape, Sýdafrika

PRODUCENT La Salle DRUVA Muscat Canelli, Muscat Alexandria, Viognier, Chenin Blanc URSPRUNG Kalifornien, USA

Kryddig, fruktig doft av mango, nektar, honung och apelsinmarmelad. Mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter. Balanserad syra och lång söt eftersmak.

Rik doft av honung, tropisk frukt, päron och blommor. Smaken är söt men balanserad med inslag av citrus, fläder och tropisk frukt.

Passar till desserter av frukt och bär eller utmärkt till lagrade grönmögelostar.

Passar till desserter, gärna av frukt eller bär. Utmärkt till vaniljglass och jordgubbar.

NEDERBURG EMINENCE 2012

VINTENSE SPARKLING 0%

1026261 | 174 KR | 37,5CL | 12/KOLLI

E

PRODUCENT Nederburg DRUVA Muscat de Frontignan URSPRUNG Western Cape, Sýdafrika

1017191 | 42 KR | 75CL | 6/KOLLI PRODUCENT Vintense DRUVA Airén URSPRUNG Belgien

Kraftfull och intensiv doft av honung, tropisk frukt, stenfrukt och en fin kryddighet. Rund och komplex i smaken med inslag av färsk persika och mogen ananas tillsammans med en söt kryddighet och inslag av mint. Lång och komplex eftersmak.

Smaken är fräsch och fruktig med inslag av persika som avrundas med citrus.

Passar utmärkt att servera till patéer, foie gras eller till sötare desserter.

Passar som apéritif, sällskapsvin eller till fiskrätter, skaldjur och ostron.

VINTENSE CHARDONNAY 0%

VINTENSE MERLOT 0%

1017192 | 42 KR | 75CL | 6/KOLLI

1017170 | 42 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Vintense DRUVA Chardonnay URSPRUNG Belgien

PRODUCENT Vintense DRUVA Merlot URSPRUNG Belgien

Smaken är krämig och rund med inslag av citrus. Vinet väljs noga ut och för att ta bort alkoholen genomför man vakuumförångning. Detta gör att alkoholen separeras. Alkoholen kan sedan användas i andra produkter. Det avalkoholiserade vinet ligger sedan på ståltankar tills det buteljeras.

Smaken är intensiv, fruktig och fyllig med smak av svarta vinbär och blåbär. Vinet väljs noga ut och för att ta bort alkoholen genomför man vakuumförångning. Detta gör att alkoholen separeras. Alkoholen kan sedan användas i andra produkter. Det avalkoholiserade vinet ligger sedan på ståltankar tills det buteljeras.

Passar bra till fisk och skaldjur och ljust kött såsom fågel.

Passar bra till kött och ostar.

Starkt, Sött & Alkoholfritt


Sangria

DON SIMON SANGRIA BLANCA 7%

1024244 | 75 KR | 150CL | 6/KOLLI PRODUCENT J. García Carríon URSPRUNG Spanien

Fruktig och kryddig doft med inslag av apelsin, citron och kanel. Smaken är söt med trevliga toner av apelsin, citrusfrukter och kanel.

Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, med frukt och isbitar i.

DON SIMON SANGRIA 11% 1024242 | 71 KR | 100CL | 12/KOLLI 1024231 | 168 KR | 300CL | 4/KOLLI PRODUCENT J. García Carríon URSPRUNG Spanien

Fruktig och kryddig doft med inslag av apelsinskal, körsbär, kanel och citron. Fruktig, kryddig, söt smak med inslag av apelsin, kanel, mörka körsbär och citron.

Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, med frukt och isbitar i.

DON SIMON SANGRIA PREMIUM 8,5%

Don Simon Sangria Don Simon Sangria är världens mest sålda och produceras av Europas största vinföretag, J. García Carríon. Efter romarnas invasion av Spanien 207 f.Kr. började lokalbefolkningen tillsätta bland annat citrusfrukter till det röda vinet. En rödvins färg förknippades då med blod och Sangria är ett gammalt ord för just det.

GLÖET WHITE SPARKLING SANGRIA 8%

1025418 | 85 KR | 75CL | 6/KOLLI

1025785 | 85 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT J. García Carríon URSPRUNG Spanien

PRODUCENT Glöet URSPRUNG Spanien

Fruktig och kryddig doft med inslag av pomerans, solmogna körsbär, kanel och citron. Fruktig, kryddig, söt smak med inslag av pomerans, kanel, mörka körsbär och citron.

En trevligt fruktig doft med inslag av yuzu, apelsin och citron. Smaken är fruktig och med sötma som balanseras upp väl av kolsyran.

Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, med frukt och isbitar i.

Rekommenderas att drickas kyld som sällskapsdryck.


123

Små partier

NEDERBURG PRIVATE BIN R121 SHIRAZ 2012

NEDERBURG PRIVATE BIN R163 CABERNET SAUVIGNON 2011

1026260 | 289 KR | 75CL | 6/KOLLI

1025024 | 420 KR | 75CL | 6/KOLLI

PRODUCENT Nederburg DRUVA Shiraz DISTRIKT Sydafrika, Philadelphia

PRODUCENT Nederburg DRUVA Cabernet Sauvignon DISTRIKT Sydafrika, Paarl

Nyanserad och intensiv doft med toner av mörka bär, kryddor, torkade frukter, rostade fat, läder samt en fläkt av peppar. Smaken är rik och intensiv med inslag av mörka frukter, kryddnejlika och andra kryddor samt väl integrerad nyans från faten.

Doften är utvecklad, nyanserad och mycket intensiv med inslag av cigarrlåda, kryddnejlika, mörka bär, fat och en fläkt av kaffe, läder och svampskog. Smaken är rik, med mycket bra komplexitet och smaklängd, där man finner ceder, fat, kryddor, läder, mörk choklad och torkad mörk frukt.

Rekommenderas till medelkraftiga och kraftigare kötträtter samt utvalda ostar.

Rekommenderas till smakrika kötträtter där det gärna får finnas syrliga eller feta komponenter.

NEDERBURG PRIVATE BIN R163 CABERNET SAUVIGNON 2013 1026259 | 384 KR | 75CL | 12/KOLLI PRODUCENT Nederburg DRUVA Cabernet Sauvignon DISTRIKT Sydafrika, Paarl Doften är utvecklad, nyanserad och mycket intensiv med inslag av svarta vinbär cigarrlåda, kryddnejlika, fat och en fläkt av mörk choklad och höstlöv. Smaken är rik, med mycket bra komplexitet och smaklängd, där man finner mogen svarta vinbär, ceder, fat, kryddor, mörk choklad och torkad mörk frukt. Rekommenderas till medelkraftiga och kraftigare kötträtter samt utvalda ostar.

Exklusiva viner Vi arbetar hela tiden med att erbjuda mindre och exklusiva serier av unika viner. Kontakta din säljare för mer information!

ADDICT RIESLING 1.23, GRAND CRU ALTENBERG DE BERGHEIM 1025222 | 649 KR | 75CL | 3/KOLLI PRODUCENT Gustave Lorentz DRUVA Riesling DISTRIKT Frankrike, Alsace intensiv och nyanserad doft där en djup fruktighet sitter i förarsätet med toner av torkad aprikos, nektarin och citron. Fruktigheten omfamnas elegant av en stendammig och lätt rökig mineralitet och en diskret och välintegrerad ekfatskaraktär. I smaken som är komplex och välbalanserad finner vi en hög syra och en mycket hög smakintensitet. Rekommenderas till medelkraftiga och kraftiga fiskrätter samt lättare kötträtter på ljust kött och fågel.

Sangria & Små partier


Vinförteckning

EKOLOGISKA VITA VINER 1023031 1017692 1017851 1011102 1011101 1003069 1011103 1011816 1025547 1025349 1021270 1024092 1024093 1025350 1025352 1026511 1019958 1024865 1022051

Finca Las Moras Chardonnay Org 75Cl Pet G. Lorentz Evidence Riesling Vin Biologique 75Cl G. Lorentz Evidence Pinot Gris Vin Biologique 75 G. Lorentz Riesling Burg 75Cl G. Lorentz Pinot Gris Schofweg 75Cl G. Lorentz Pinot Gris Gr.Cru Altenberg 75Cl G. Lorentz Riesl Gr.Cru Altenberg 75Cl Pasqua Chard Grillo Org 75Cl Ruffino Pinot Grigio Org De Venezie 75Cl Dog Point Sauvignon Blanc 2018 75Cl Dog Point Vineyard Selction Sb 75Cl Dog Point Vineyard Chardonnay 2015 75Cl Dog Point Vineyard Selction Sb 2015 75Cl Dog Point Vineyard Chardonnay 2016 75Cl Dog Point Vineyard Selction Sb 2016 75Cl Soleado Airen Verdejo 75Cl Chill Out Chard South Africa 75 Cl Pet Nederburg Wmr Organic Chenin Blanc 75Cl Chill Out Riesl Germany Org 75 Cl Pet Se

URSPRUNG Argentina Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Italien Italien Nya Zeeland Nya Zeeland Nya Zeeland Nya Zeeland Nya Zeeland Nya Zeeland Spanien Sydafrika Sydafrika Tyskland

PRIS EX MOMS 75 107 107 159 177 274 282 69 104 173 229 229 229 235 238 64 74 85 77

EKOLOGISKA RÖDA VINER 1021526 Ch La Boutignan Corbieres Red 75Cl 1025095 Palais Du Circus 75Cl 1026369 Domaine Tour Boiseé Marselan Bel Serrat 75Cl 1025774 Domaine De Cristia Ventoux 75Cl 1022267 Villa Des Grès Côtes Du Rhône Organic 75Cl 1023804 Domaine Tour Boiseé Carignan 75Cl 1022547 Dom De Cristia Cotes Du Rhone 75Cl 1023803 Domaine Tour Boiseé Plantation 1905 75Cl 1026370 Domaine Tour Boiseé Marielle Et Frédérique 75Cl 1023396 G. Lorentz Evidence Pinot Noir Vin Biologique 75 1022566 Cristia Cotes Du Rhone Villages 75Cl 1022549 Cristia Vacqueyras 75Cl 1025768 Domaine De Cristia Ventoux 150Cl 1022546 Dom De Cristia Chateauneuf Du Pape 75Cl 1025591 Ruffino Chianti Organic 37,5Cl 1011927 Pasqua Nero D’Avola Shi Organ 75Cl 1025525 Ruffino Chianti Organic 75Cl 1026510 Soleado Garnacha 75Cl 1026508 Sin Complejos 75Cl

Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Italien Italien Italien Spanien Spanien

85 95 95 96 99 109 113 129 130 136 136 162 199 289 49 69 85 64 105

EKOLOGISKA MOUSSERANDE VINER 1022224 Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut 75Cl 1025377 Pierre Olivier Rosé Prestige Brut 75Cl 1025546 Ruffino Prosecco Treviso Organic Brut 75Cl 1025501 Jaume Serra Organic 75Cl

Frankrike Frankrike Italien Spanien

85 93 115 85

ROSÉVINER 1021418 Vignes D´Oc Rosé 75Cl 1021592 La Petite Perriere Pinot Rose 75Cl 1026466 Katie Jones Rosé 75Cl 1014097 Gustave Lorentz Pinot Noir Le Rosé 75Cl 1026437 Chateau Paradis Rose 75Cl XXXXXX Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rosé 75Cl XXXXXX Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rosé 150Cl 1020607 Pasqua Pinot Grigio Rose Materanna 75Cl 1023563 Pasqua 11 Minutes Rosé 75Cl 1025523 Pasqua 11 Minutes Rosé 150Cl 1006317 Faustino Vii Rosado 18,7Cl 1022153 Condesa De Leganza Rose Sel Familli 75Cl 1024255 Cappo Rose 75Cl 1026467 Campillo Rosé 75Cl 1025588 Band Of Roses Rose 75Cl

Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Italien Italien Italien Spanien Spanien Spanien Spanien USA

64 88 90 101 109 139 309 73 122 256 24 62 66 98 121

URSPRUNG PRIS EX MOMS Finca Las Moras Sauvignon Blanc 75Cl Argentina 68 Finca Las Moras Chardonnay Org 75Cl Pet Argentina 75 Las Moras Love Chardonnay 75Cl Argentina 76 Squealing Pig Chardonnay 75Cl Australien 134 Penfolds Max’s Chardonnay 75Cl Australien 235 G. Lorentz Riesling Reserve 37,5Cl Frankrike 51 Vignes D´Oc Blanc 75Cl Frankrike 64 Chateau Cathalogne Blanc 75Cl Frankrike 82 G. Lorentz L´Ami Des Crustacés 75Cl Frankrike 84 La Petite Perriere Sauvignon 75Cl Frankrike 85 G. Lorentz Pinot Blanc Reserve 75Cl Frankrike 89 G. Lorentz iesling Reserve 75Cl Frankrike 94 G. Lorentz Pinot Gris Reserve 75Cl Frankrike 103 Katie Jones Blanc 75Cl Frankrike 103 G. Lorentz Evidence Riesling Vin Biologique 75Cl Frankrike 107 G. Lorentz Evidence Pinot Gris Vin Biologique 75 Frankrike 107 G. Lorentz ewurztraminer Reserve 75Cl Frankrike 107 Chateau Paradis Blanc 75Cl Frankrike 109 Reine Pedauque Chardonnay 75Cl Frankrike 114 Le Page De Vignelaure Blanc 75Cl Frankrike 116 Reine Pedauque Petit Chablis 75Cl Frankrike 130 Domaine Des Malandes Petit Chab 75Cl Frankrike 137 Bourgogne H C De Beaune Blanc 75Cl Frankrike 139 Squealing Pig Picpoul De Pinet 75Cl Frankrike 146 Reine Pedauque Chablis 75Cl Frankrike 154 G. Lorentz Riesling Burg 75Cl Frankrike 159 Domaine Des Malandes Chablis 75Cl Frankrike 159 Amboise Aurore 75Cl Frankrike 165 G. Lorentz inot Gris Schofweg 75Cl Frankrike 177 La Terre Blanches Sancerres Blanc 75Cl Frankrike 191 La Terre Blanches Pouilly Fume 75Cl Frankrike 191 Le Perle de Jones Carignan Gris Vielles Vignes 75Cl Frankrike 191 Reine Pedauque Pouilly-Fuisse 75Cl Frankrike 195 G. Lorentz Riesling Reserve 150Cl Frankrike 202 Dom Des Malandes 1Er Cru Montmains 75Cl Frankrike 229 Reine Pedauque Saint Romain 75Cl Frankrike 240 Dom. Des Malandes 1Er Cru Fourchau 75Cl 254 Frankrike G. Lorentz Pinot Gris Gr.Cru Altenberg 75Cl 274 Frankrike G. Lorentz Riesl Gr.Cru Altenberg 75Cl 282 Frankrike Domaine Des Malandes Chablis Magnum 150Cl 343 Frankrike J.L. Chave Sél Hermitage Selection Blanc 2015 75Cl Frankrike 383 Domaine Des Malandes Cha Gr Cru Vau 75Cl 455 Frankrike J.L. Chave Sél Hermitage Selection Blanc 2016 75Cl Frankrike XXX Domaine J.L. Chave Hermitage Blanc 2017 75Cl XXX Frankrike Pasqua Chardonnay Di Puglia Igt 75Cl 68 Italien Pasqua Montepulciano Dabruzzo Doc 75Cl 68 Italien Pasqua Chard Grillo Org 75Cl 69 Italien Pasqua Bardolino Doc 75Cl 70 Italien Pasqua Bianco Di Custoza Doc 75Cl 70 Italien Pasqua Famiglia Bianco Romeo Juliet 75Cl 89 Italien Ruffino Lumina Pinot Grigio 75Cl 95 Italien Cecilia Beretta Brognoligo Soave Doc75Cl 101 Italien Ruffino Ch Libaio Igt Toscana Blan 75Cl 102 Italien Villabella Soave Classico DOC La Toretta 75Cl 102 Italien Ruffino Pinot Grigio Org De Venezie 75Cl 104 Italien La Segreta Bianco 75Cl 113 Italien Falkenstein Weissburgunder 75Cl 149 Italien Ruffino Serelle Vinsanto 37,5Cl 150 Italien Incompresso Langhe Doc Chardonnay 75Cl 158 Italien Falkenstein Riesling 75Cl 178 Italien Planeta Etna Bianco 75Cl 183 Italien Eruzione 1614 Bianco 75Cl 225 Italien Planeta Chardonnay Igt 75Cl 244 Italien

VITA VINER 1016024 1023031 1020641 1026351 1024887 1003076 1021414 1026440 1023582 1021593 1003071 1003072 1011079 1026212 1017692 1017851 1003070 1026436 1024437 1023453 1026335 1011037 1022655 1026366 1026333 1011102 1011036 1021590 1011101 1021484 1021594 1024069 1024440 1011106 1013971 1023661 1011039 1003069 1011103 1011036 1025543 1011038 XXXXXX XXXXXX 1026413 1026415 1011816 1026407 1026414 1020606 1009766 1025009 1024566 1018963 1025547 1021324 1021954 1002351 1022519 1021953 1021325 1021328 1011095


125

VITA VINER

URSPRUNG

1026365 1025349 1021270 1024092 1024093 1025350 1025352 1003617 1008578 1026511 1024513 1024232 1026431 1026233 1026432 1023905 1023428 1019958 1010394 1010900 1004758 1024865 1022543 1018781 1025089 1017891 1022477 1022051 1024204 1026390 1024202 1024203 1006776 1002185 1020077 1014570 1006772 1024572

Nya Zeeland Nya Zeeland Nya Zeeland Nya Zeeland Nya Zeeland Nya Zeeland Nya Zeeland Spanien Spanien Spanien Spanien Spanien Spanien Spanien Spanien Sydafrika Sydafrika Sydafrika Sydafrika Sydafrika Sydafrika Sydafrika Sydafrika Sydafrika Sydafrika Sydafrika Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland USA USA USA USA USA Österrike

Squealing Pig Sauv Blanc 75Cl Dog Point Sauvignon Blanc 2018 75Cl Dog Point Vineyard Selction Sb 75Cl Dog Point Vineyard Chardonnay 2015 75Cl Dog Point Vineyard Selction Sb 2015 75Cl Dog Point Vineyard Chardonnay 2016 75Cl Dog Point Vineyard Selction Sb 2016 75Cl Faustino Vii White 18,75Cl Condesa De Leganza Verdejo 75Cl Soleado Airen Verdejo 75Cl Castillo San Simon Chardonnay 75Cl Senorio De Los Llanos Reserva 75Cl Asorei Albarino 75Cl Faustino Art Collection Viura Chardonnay 75Cl Terra De Asorei Albarino 75Cl Drostdy Hof Chardonnay Ft 75Cl Pet Nederburg 1791 Sauvignon Blanc 75Cl Chill Out Chard South Africa 75 Cl Pet Nederburg Wm Reserve Sauv.Bl 75Cl Nederburg Wmr Riesling 75Cl Nederburg Wmr Chardonnay 75Cl Nederburg Wmr Organic Chenin Blanc 75Cl Nederburg The Young Airhawk 75Cl Nederburg The Anchorman Chenin Bl 75Cl Plaisir De Merle Chardonnay 75Cl Ingenuity White Blend 75Cl Kein Name Rheinhessen Trocken-Riesling 75Cl Chill Out Riesl Germany Org 75 Cl Pet Se Schmitges Riesling Trocken 1L Vom Berg Riesling Feinherb 75Cl Schmitges Riesl Grauschief Trocken 75Cl Schmitges Riesl Vom Roten Schiefer 75Cl R Mondavi Woodbridge Char 75Cl R Mondavi Priv Select Char 75Cl Kung Fu Girl Riesling 75Cl Eve Chardonnay 75Cl R Mondavi Napa Valley Fumees Bl 75Cl Kein Name Niederösterreich Grüner Veltli 75Cl

RÖDA VINER 1008741 Finca Las Moras Malbec 75Cl Argentina 1020643 Las Moras Love Cabernet Sauvignon 75Cl Argentina 1019962 Chill Out Malbec Arg Org Ft 75Cl Pet Argentina 1025602 Chill Out Shiraz Cab Sauv Argentina 75Cl Argentina 1021446 Finca Las Moras Paz Malbec 75Cl Argentina 1026357 Squealing Pig Malbec 75Cl Argentina 1003650 Mora Negra 75Cl Argentina 1025006 Finca Las Moras Gran Syrah 75Cl Argentina 1025664 Grape Gambler Pinot Noir 75Cl Australien 1026343 Penfolds Max’S Shiraz Cab Sauv 75Cl Australien 1026345 Penfolds Bin 2 Shiraz Mataro 75Cl Australien Australien 1026346 Penfolds Bin 8 Shiraz Cab Sauv 75Cl Frankrike 1021419 Vignes D´Oc Rouge 75Cl Frankrike 1026441 Chateau Cathalogne Rouge 75Cl Frankrike 1021526 Ch La Boutignan Corbieres Red 75Cl Frankrike 1021591 La Petite Perriere Pinot Noir 75Cl Frankrike 1026369 Domaine Tour Boiseé Marselan Bel Serrat 75Cl Frankrike 1025095 Palais Du Circus 75Cl Frankrike 1025774 Domaine De Cristia Ventoux 75Cl Frankrike 1026213 Domaine Jones Along Came Difference 75Cl Frankrike 1022267 Villa Des Grès Côtes Du Rhône Organic 75Cl Frankrike 1026330 Mission De Picpus 75Cl Frankrike 1023804 Domaine Tour Boiseé Carignan 75Cl Frankrike 1022547 Dom De Cristia Cotes Du Rhone 75Cl Frankrike 1026438 Chateau Paradis Rouge 75Cl Frankrike 1023803 Domaine Tour Boiseé Plantation 1905 75Cl 1026370 Domaine Tour Boiseé Marielle Et Frédérique 75Cl Frankrike Frankrike 1022566 Cristia Cotes Du Rhone Villages 75Cl 1023396 G. Lorentz Evidence Pinot Noir Vin Biologique 75 Frankrike 1024673 J.L. Chave Côtes Du Rhône Mon Coeur 2016 75Cl Frankrike 1025539 J.L. Chave Côtes Du Rhône Mon Coeur 2017 75Cl Frankrike Frankrike 1021536 RP Bourgogne H C De Nuits Rouge 75Cl 1025541 J.L. Chave Sél Crozes-Hermitage Silène 2017 75Cl Frankrike Frankrike 1026332 Prieure De Cenac 75Cl Frankrike 1026214 Domaine Jones Grenache Noir Vielles 75Cl Frankrike 1024062 Domaine Jones Fitou Vielles Vignes Frankrike XXXXXX Peyrassol Cuvée des Commandeurs Red 75Cl Frankrike 1022549 Cristia Vacqueyras 75Cl Frankrike 1021595 Supernova 75Cl Frankrike 1021537 RP Cote De Nuits Villages 75Cl Frankrike 1025768 Domaine De Cristia Ventoux 150Cl Frankrike 1022546 Dom De Cristia Chateauneuf Du Pape 75Cl Frankrike 1025542 J.L. Chave Sél Hermitage Farconnet 2015 75Cl XXXXXX J.L. Chave Sél Crozes-Hermitage Silène 2018 75Cl Frankrike Frankrike XXXXXX J.L. Chave Sél Saint Joseph Offerus 2017 75Cl Frankrike XXXXXX Domaine J.L. Chave Saint Joseph 2017 75Cl

PRIS EX MOMS 134 173 229 229 229 235 238 24 62 64 66 67 96 99 109 70 71 74 85 85 85 85 130 146 155 193 69 77 132 146 147 158 95 115 124 126 211 75

68 76 83 87 100 129 165 179 85 235 289 289 64 82 85 88 95 95 96 98 99 105 109 113 127 129 130 136 136 140 142 143 144 149 155 159 159 162 165 186 199 289 369 XXX XXX XXX

URSPRUNG PRIS EX MOMS XXX Domaine J.L. Chave Hermitage Rouge 2017 75Cl Frankrike XXX J.L. Chave Côtes Du Rhône Mon Coeur 2018 75Cl Frankrike XXX J.L. Chave Sél Hermitage Farconnet 2016 75Cl Frankrike 49 Ruffino Chianti Organic 37,5Cl Italien 69 Pasqua Nero D’Avola Shi Organ 75Cl Italien 85 Ruffino Chianti Organic 75Cl Italien 89 Pasqua Famiglia Rosso Romeo Juliet 75Cl Italien 97 Pasqua Morago Apassimento 75Cl Italien 109 Barbera Pian Scorrone 75Cl Italien 111 Pasqua Ripasso Valpolicella Sup 75Cl Italien 111 Villabella Morlongo Bardolino Doc Cl75Cl Italien 112 Cortegrande Valpolicella Ripasso 75Cl Italien 113 La Segreta Rosso 75Cl Italien 115 Ruffino Chianti Riserva Docg 75Cl Italien 118 Egidio Barbera Dalba Doc 75Cl Italien 119 Cecilia Beretta Ripasso Valpolicel 75Cl Italien 120 Langhe Doc Arneis 75Cl Italien 125 Ruffino Chianti Superiore Docg 75Cl Italien 129 Squealing Pig Puglia Primitivo 75Cl Italien 130 Planeta Plumbago Nero D´Avola 75Cl Italien 139 Barbarossa Langhe Doc Nebbiolo 75Cl Italien 140 Valpolicella Ripasso 75Cl Italien 154 Ruffino Riserva Ducale 75Cl Italien 183 Planeta Etna Rosso 75Cl Italien 183 Barbera D’Asti Superior Bricco P 75Cl Italien 225 Eruzione 1614 Rosso 75Cl Italien 235 Pasqua Amarone Della Val Black Label75Cl Italien 251 Bosio Barolo Docg 75Cl Italien 255 Planeta Santa Cecilia Nero d’Avola 75Cl Italien 261 Villabella Amarone 75Cl Italien 264 Ruffino Modus 75Cl Italien 272 Belcolle Simposio Barolo Docg 75Cl Italien 280 Ruffino Riserva Ducale Oro Gran Selezione 75Cl Italien 290 Belcolle Monvigliero Barolo Docg 75Cl Italien 317 Terre Di Cariano Amarone Della Val 75Cl Italien 349 Mai Dire Valp Doc Superior 75Cl Italien 364 Ruffino Riserva Ducale Magnum 1,5L Italien 366 Greppone Mazzi Brunello Di Montac 75Cl Italien 799 Mai Dire Amarone Valpolicella Docg 75Cl Italien Dog Point Vineyard Pinot Noir 2015 75Cl Nya Zeeland 299 Dog Point Vineyard Pinot Noir 2017 75Cl Nya Zeeland 299 24 Faustino VII 18,75Cl Spanien 44 Faustino VII 37,5Cl Spanien 62 Condesa De Leganza Tempranillo 75Cl Spanien 64 Soleado Garnacha 75Cl Spanien 66 Castillo San Simon Tempranillo 75Cl Spanien 67 Senorio De Los Llanos Reserva 75Cl Spanien 76 Mayoral Jumilla Crianza 75Cl Spanien 77 Faustino VII 75Cl Spanien 78 Senorio De Los Llanos Gran Reserva 75Cl Spanien 91 El Nino De Campillo 75Cl Spanien 101 Pata Negra Rioja Reserva 75Cl Spanien 103 Faustino Selección De Fam Crianza 75Cl Spanien 105 Marques De Carrion Crianza 75Cl Spanien 105 Sin Complejos 75Cl Spanien 107 Portia Roble 75Cl Spanien 119 Campillo Crianza 75Cl Spanien 129 Faustino Art Collection 75Cl Spanien 129 Portia 75Cl Spanien 138 Madremía 75Cl Spanien 178 Faustino I Gr.Res 75Cl Spanien 189 Campillo Reserva Colección 75Cl Spanien 195 Portia Prima 75Cl Spanien 200 Faustino Reserva Especial Icon Edition 75Cl Spanien 63 Chill Out Red Blend South Afri 75Cl Pet Sydafrika 71 Nederburg 1791 Cabernet Sauvignon 75Cl Sydafrika 71 Nederburg 1791 Merlot 75Cl Sydafrika 87 Chill Out Cab Sauv Petit Verdot Sydafrika 75Cl Pet Sydafrika 106 Nederburg Manor House Cab.Sauv 75Cl Sydafrika 120 Plaisir De Merle Petit Plaisir 75Cl Sydafrika 156 Nederburg Hh Motorcycle Marvel 75Cl Sydafrika 160 Nederburg The Brewmaster 75Cl Sydafrika 192 Plaisir De Merle Cab Sauv 75Cl Sydafrika 273 Ingenuity Red Blend 75Cl Sydafrika 71 Chill Out Shiraz Usa 75Cl Pet USA 82 R Mondavi Woodbridge Zinfandel 75Cl USA 85 Grape Gambler Gsm 75Cl USA 86 R Mondavi Woodbridge Cab Sauv 75Cl USA 115 R Mondavi Priv Selection Pinot Noir 75Cl USA 120 R Mondavi Priv Selection Cab Sauv 75Cl USA 126 Velvet Devil Merlot 75Cl USA 129 Ravenswood Lodi Zinfandel 75Cl USA 129 Ravenswood Vintners Blend Zinf 75Cl USA 140 Boom Boom Syrah 75Cl USA 196 Chateau Smith Cabernet Sauvignon 75Cl USA 360 R Mondavi Napa Valley Cab Sauv 75Cl USA

RÖDA VINER XXXXXX XXXXXX XXXXXX 1025591 1011927 1025525 1020608 1020437 1005937 1020435 1026419 1018975 1021323 1024106 1022584 1002493 1019052 1023777 1026356 1012435 1022518 1008465 1023331 1021326 1014070 1021327 1020427 1022583 1011094 1006966 1015713 1022586 1020994 1022585 1020448 1023627 1024328 1002133 1023626 1024094 1026306 1003610 1021786 1002172 1026510 1024514 1024232 1024525 1002303 1024233 1019058 1024235 1002328 1024526 1026508 1011802 1002138 1025007 1002157 1026503 1002240 1023906 1002164 1023739 1019959 1023430 1023429 1022611 1005019 1025088 1018779 1022544 1025087 1017903 1019961 1002236 1025665 1006771 1006774 1017468 1014572 1003550 1001885 1014569 1014573 1012963

Vinförteckning


G Ett grönt val EKOLOGISKT

LOKALT CERTIFIKAT FÖR HÅLLBAR UTVECKLING

Ekologiska viner har hårdare krav för både odling och produktion. Kraven inom EU för ekologisk odling är att druvorna odlas utan konstgödsel, kemisk ogräsbekämpning och kemiska växtskyddsmedel som är systematiska, dvs medel som penetrerar växten och verkar inifrån. Däremot kontaktverkande medel som exempelvis svavel och så kallad bordeauxvätska (en blandning av kopparsulfat, vatten och kalk) som lägger sig utanpå växten är även ekologiska odlare fria att använda.

Certifieringen som ett vin fått i ursprungslandet ger information om arbetet för att främja hållbar utveckling i vinproduktionen. (sustainability) Kraven på certifiering för hållbar utveckling kan variera mellan olika länder, men typiska krav inom vinodlingen och vinproduktionen är minskad vatten- och energikonsumtion samt användning av förnybar energi.

Målet med ekologisk produktion, det vill säga ekoodling i jordbruk, är framför allt att förbättra och främja den bördighet och naturliga miljön i vinodlingarna. Ett kriterium för ekologisk vinproduktion är en lägre tillåten sulfithalt i slutprodukten och givetvis så lite rester av främmande ämnen som möjligt.

Principer för ekoodling och certifiering: • Bearbetningen av marken upprätthåller liv och jordmånens naturliga bördighet • Växtskyddsåtgärderna bygger på naturliga processer och skadar inte den övriga miljön; bara en begränsad mängd växtskyddsmedel är tillåten • Också materialet för frösådd och övriga metoder för växtförökning är producerat på certifierade ekologiska sätt • Rengöringsmedel som används i olika faser är godkända av EU (krav inom EU) • Ekocertifikaten är oftast landsspecifika, i synnerhet utanför EU

• • • •

Certifieringen gäller vinodling och/eller tillverkning vid en produktionsanläggning. Minst 50 procent av certifieringens krav hänför sig till miljöaspekter Certifieringen är specifik för ett land eller en delstat. Egna certifieringar för mindre geografiska områden omfattas inte av märkningen Vilken producent som helst kan fritt ansöka om certifieringen En utomstående revisor gör inspektioner för att övervaka att kraven uppfylls Produkt- och producentspecifika certifieringar är tydligt åtskilda och har sina egna krav Certifikatet är synligt på produktförpackningen

Sydafrika: Integrity and Sustainability Certified www.swsa.co.za Chile: Certified Sustainable Wine of Chile www.sustenavid.org Italien: VIVA Sustainability and Culture www.viticulturasostenibile.org SOSTAIN www.sostain.it Österrike: Certified Sustainable Austria (Zertifiziert Nachhaltig Austria) www.sustainableaustria.com Kalifornien, USA: Certified California Sustainable Winegrowing, Sustainability In Practice SIP Certified www.sustainablewinegrowing.org Frankrike: Terra Vitis www.terravitis.com Tyskland: Fair’n’Green www.fairandgreen.de Nya Zeeland: BioGro International Programme www.biogro.co.nz Australien: Entwine www.awri.com.au

BIODYNAMISKT Biodynamisk odling är ekologisk odling, med samma positiva miljökonsekvenser men dessutom följer biodynamiska odlare månens och olika planeters rörelser och naturens egen rytm som helhet. Biodynamiska preparat anses bland annat hjälpa vinrankorna att växa bättre och stötta bekämpningen av skadegörare. Kretsloppstänkandet är en central del och självförsörjning ska eftersträvas så långt som möjligt. På global nivå är Demeter-certifikatet det vanligaste certifikatet för en biodynamiskt odlad produkt.

KLIMATSMARTARE FLASKA En lättare helflaska i glas väger högst 420 gram. Den är gjord av en mindre mängd glas, men flaskan håller lika bra som en standardflaska.

NATURVINER

En vinflaska av glas i standardstorlek kan väga över ett kilo. De lättare glasflaskorna minskar bränsleförbrukningen vid transport och därmed också koldioxidutsläppen samt mängden glasavfall. Producentens insats för att göra sin förpackning lättare är alltså utgångspunkten för “Ett grönt val” -symbolen. Klimatvinsten per lättare glasflaska är 1 km med bensindriven bil.

För naturviner finns ingen lagstiftning eller standard att följa. Naturviner odlas och produceras med naturenliga metoder utan syntetiska kemikalier. Vinrankorna odlas utan syntetiska bekämpningsmedel och i allmänhet används inga kemikalier i produktionen av vinerna. Naturviner varken klarnas, filtreras eller stabiliseras. Inget eller mycket lite svavel tillsätts.

E Ett etiskt val Etisk handel bygger på principen att de anställda får korrekt ersättning för sitt arbete, att deras rättigheter respekteras och att arbetsförhållandena är i sin ordning. Produkter med certifikatet Fairtrade, Fair for life eller For life har ett allmänt godkänt auditeringssystem. Det finns produkter med etisk handel-certifikat bland viner, bryggeriprodukter och starksprit. Både Fairtrade och Fair for Life är oberoende organisationer som granskar stora delar av verksamheten vid certifiering. Båda certifikaten gör dessutom en utbetalning till arbetstagarnas lokalsamhällen. Utbetalningen används till sådant arbetarna behöver, exempelvis skolor och lokala transporter.

PRINCIPER FÖR ETISK CERTIFIERING • • • • • •

Odlarna i utvecklingsländer får rättvis ersättning för sina produkter och sitt arbete De anställda har goda arbetsförhållanden De anställda har rätt att gå med i fackföreningar Produktionen uppfyller miljökriterier Produkterna är spårbara Övervakningssystemet certifierar produkter och råvaror

Alkoholfritt och utgående Glögg sortiment


127

KUNDSERVICE & ORDER

Altia Logistics Tel: 020-320 500 E-mail: kundservice.se@altiagroup.com

PRISSÄTTNING

Altia tillämpar prisreglering om två tillfällen per år, mars och september. Ev regeringsbeslut om förändrad alkoholskatt regleras omedelbart med den faktiska förändringen. Med reservation för eventuella tryckfel.

LEVERANS- OCH BETALNINGSVILLKOR Fraktfritt då ordern uppgår till min. 10 kolli (kolli = 12 flaskor) alternativt 4.800 kr exkl. moms. Fraktkostnad är 190 kr för order färre än 10 kolli. Kostnad för extraleverans 300 kr. Budkostnad debiteras med vid var tid gällande prislista. Betalningsvillkor 15 dagar netto eller enligt avtal.

GROSSISTER / SAMARBETSPARTNER Vi finns representerade hos samtliga grossister i Sverige, exempelvis: Martin&Servera Menigo Svensk Cater Mårdskog & Lindkvist Chefs Culinar med flera

SYMBOLER Skruvkork PET Finns i flera storlekar

V

Veganvänlig

EKO Ekologisk G E

Ett grönt val Ett etiskt val

Certifiering & orderinformation


Profile for Altia krogfolk

Prislista Altia KrOgfolk  

Advertisement
Advertisement
Advertisement