Page 1

GD

Grafisk design


Grafisk design Opgaven

Illustrationer

Økonomi

4 sidet A5 folder med mat kachering tik Kebe. Et mindre dansk møbelfirma. Folderen skulle bruges på en messe i Tyskland og skulle præsentere en serie af produkter på engelsk.

Billeder af møblerne var fritlagt fra starten og ud fra sitet valgte jeg at de skulle fremstå med hvid baggrund og med en god mængde luft omkring dem. Alle billeder på s. 3 valgte jeg af spejlvende så de vendte ind mod ryggen af folderen.

Matkaschering er en efterbehandling der er noget dyr, men jeg mener, at det er de ekstra kroner vær. Specielt fordi man undgår at tryksagen skinner for meget – hvilket jeg bestemt ikke er fan af. Papirkvaliteten er ikke den billigste, men igen – det giver et så meget bedre indtryk med denne løsning.

Min rolle i projektet Kundekontakt, idéudvikling, opsætning og udskydning.

Grafiske valg Kunden ønskede fra starten af, at produktet skulle afspejle stilen på deres hjemmeside. Dette satte selvfølgelig nogle begrænsninger for hvor meget jeg kunne udfolde mig. Ud fra den tilsendte tekstmængde begyndte jeg at skitsere et layout der kunne bære både billeder og teksten uden at det ville blive proppet. Jeg valgte en komposition hvor introduktion til firmaet faldtes på s.2 og en mere billedebaseret løsning på s. 3. For- og bagside lod jeg være mere enkel og med enkelte møbler. Det ses fx på s. 1, hvor et møbel fremstår som en slags apatiser.

Typografi Jeg valgte at gøre brug af Helvetica bold og regular. Dette gjorde jeg da jeg mente, at denne font understøttede møbeldesignet. En anden fordel ved denne font er dens neutrale look der gør, at den ikke skriger for meget i forhold til resten af designelementerne.

I bunden af opslaget valgte jeg at have closeup billeder af håndværkere da kunden gjorde et stort nummer ud af at vise, at deres produkter var håndlavede i Danmark – med den værdi det har.

Farver Jeg ønskede ikke at blande mange andre farver ind i folderen. Møblerne samt KEBE’s røde logo var rigeligt. Jeg valgte derfor at bruge en rød, ligende toneflade til tekstelementerne i bunden på opslaget. Jeg mente, at en komplimentærfarve ville skabe for meget støj – og eftersom at folderen skulle matkascheres kunne jeg ikke vide mig helt sikker på, hvordan en anden farve ville opføre sig ( de taber nogle gange deres intensitet ).

Papirvalg Papirvalget faldt på Galery Art Silk der er en matbestrøget, silkeligende kvalitet. Jeg mener, at dette er et godt valg, da man her kan gøre brug af finere raster og et større farverum end ved fx. ubestrøget. Derudover mener jeg, at matkascheringen bidrager til et look der understøtter firmaprofilen godt.

Kvalitetsvurdering Min idéudvikling har været noget kortfattet og det er bestemt noget jeg vil gå mere op i, i fremtiden. Kunden var meget glade for produktet – og det er vel hvad der betyder noget i sidste ende. Selv synes jeg, at præsentationen er noget steril, men eftersom jeg skulle holde mig inde for et bestemt design var mine muligheder begrændsede. Teksten på den røde toneflade skulle dog have været adskildt mere horisontalt. Man kan, med lidt uheld, læse teksten tværs over siden i stedet for to spalter.


KEBE is a furniture factory situated in Denmark For more than 40 years, we have produced high-design contemporary furniture – primarily cold cure moulded foam recliners and lifestyle chairs, specialising throughout the years in cold cure foam moulding.

Other parts of our furniture are produced in close co-operation with subcontractors all over the world, enabling us to always offer the best quality at the right price. All products are assembled in our factory and subjected to comprehensive quality assurance before being released to the customer.

Our corporate mission is to develop high-quality contemporary furniture at competitive prices in close co-operation with our partners. Close customer relations and ongoing customer feedback ensure proactive product development integrating consumers’ requirements.


Regardless of age or gender, today’s consumers make highly conscious choices when it comes to interior decoration. This provides us with the exciting challenge of offering new designs, colours and materials, always at the forefront of the latest trends in interior design and fashion.


KEBE’s products are available all over Europe and in select overseas markets through furniture chains and specialist retailers.

www.kebe.dk/en

KEBE A/S . Sortevej 8 . DK-8543 Hornslet . Phone: +45 86 99 46 66 . E-mail: kebe@kebe.dk


Grafisk design  

Grafisk design h1