Page 1

KRISTIN EUGENIO

Portfolio MFA Interior Design Parsons, The New School

Eugenio.Kristin@gmail.com 312.953.5146 www.kristineugenio.com


KRISITN EUGENIO

EDUCATION

Eugenio.Kristin@gmail.com www.kristineugenio.com

PARSONS, THE NEW SCHOOL MFA INTERIOR DESIGN July 2016 - May 2018

UNIVERSITY OF BERKELEY LANDSCAPE ARCHITECTURE SUMMER PROGRAM July 2015 - August 2015

HAMILTON COLLEGE BA. ENVIRONMENTAL STUDIES & ART August 2007 - May 2011

EXPERIENCE DESIGN ASSISTANT MARKHAM ROBERTS December 2015 - June 2016

DESIGN ASSISTANT SWAY STUDIO August 2015 - November 2015

BUSINESS DEVELOPMENT PRODUCER GENERAL ASSEMBLY January 2015 - June 2015

PROJECT MANAGER GENERAL ASSEMBLY April 2013 - December 2014

MARKETING ANALYST BIRCHBOX August 2012 - April 2013

SKILLS & PROGRAMS CREATIVE Photography, Adobe suite, Basic Rhino & Autocad, Furniture Sourcing BUSINESS Project Management, Social Media, Business Development, Process Improvement, Management , P&L Tracking


table of contents PROJECT1 indoor park studio 1

PROJECT2 drink water studio 1

PROJECT3 cadman plaza summer SCE

MATERIAL STUDY

DRAWINGS

PHOTOGRAPHY


INDOOR PARK / FLOWER SHOP

P1

UPPER WEST SIDE, NEW YORK, NY MFA INTERIOR DESIGN STUDIO, THE NEW SCHOOL

Project Prompt With the given site on the upper west side, design a flower shop that challenges the traditional notion of the cut flower.

Project Site Upper West Side, New York


Existing Condition Analysis During my analysis of the existing conditions I took note of where nature was and wasn’t present. There are clear lines (sidewalks and roads) where we define parks and where nature belongs. Central park is located a few blocks away from the site; a large well defined space as a public park, yet we don’t have small spaces to enjoy nature indoors. I choose to work with grasses because they are easily shapeable, can be grown indoors and have a beautiful spectrum of colors through their life span.


Proposed Design | Concept Collage


a horizon indoors the smell of fresh grass surrounded by nature, peace and quiet. a small space to take visitors to a big field

Design Concept The line. Boundaries. Separation. Colors of alive, colors of dead, human non human, inside outside, public space, private space, for profit non for profit, inside outside, ground, sky. What lies in between? My design concept brings public nature indoors to create a space where you can enjoy grasses inside and if you so desire, buy a grass arrangement.

Proposed Design | Concept Collage


Proposed Design | Concept Collage


Isometric Form Generation I took the shape of a meadow, the idea of a horizon, and the non physical line that separates the alive from the dead to generate the interior forms that would define the park.

Formation of Grass Growth Containers

Formation of Middle Seating & Cut Grass Holders


work space & check out area

bathroom

sink

public seating

public park

Floor Plan


Light Analysis Through the addition of windows the interior space would get enough light to grow grasses indoors Existing Average Light Conditions

Proposed Average Lighting Conditions

Material Palate The space is comprised of two materials -plaster and grass. Grass being the main material of the space that would change daily and seasonally. material palate

sample grasses palate plaster as sole building (changes over time) material


freshly cut

1 week cut

3 weeks cut

growing grass changes seasonally

cut grass changes daily as grass is purchased

dried grass changes seasonally

Product Rotation Every season grasses will be planted, grown and eventually be cut to become material for the park and material for purchase. The fully dried grasses will be hung from the ceiling creating the line between alive and dead grasses. The grasses would be highly manicured for specific heights.


= change daily = change seasonally

Product Rotation Abstracted


Seasonal Change This space changes daily and seasonally as the grasses are purchased and as the grasses dry out. Consequently, the seating changes and responds to stock. There are spaces for two people to sit or places for people to sit alone. Although the space changes over time the horizon does not. The growing grasses are cut to ensure they are four feet tall and the dried grass on the far wall correspond. The grasses are manicured for specific heights to amplify the feeling of an indoor horizon and to amplify the notion of nature indoors.


Section Cuts


Exterior View


DRINK WATER

P2 SCE FLOOR 3 HALLWAY MFA INTERIOR DESIGN STUDIO, THE NEW SCHOOL

Project Prompt Design a space for two people to drink water on the third floor hallway. Create a space that heightens their experience of drinking water.

Concept Collage & Site Image


Existing Condition Analysis The assigned space had pre-existing interior environmental conditions where the presences of water subtle. There was abundant light, a viable water transport system (pipes) and the record of water.

Abundant Light

Visible Water Transport System

Record & Effects of Water


Existing Conditions Below are images from the site showing the already present, subtle effects of water.

environmental cause

water + sunlight

physical effect

Design Concept Based on the existing conditions of water, sunlight and decay from the presence of water, the design concept was to create a space subject to the dynamics of persistent water. Water would leek from the pipes along the walls and combined with sunlight and an enclosing, the walls would be subject to the amplification of the dynamics of water - causing cracks, decay, mold and growth. The environmental constants are dripping water and sunlight. The environmental variables are growth and decay - the physical manifestation through cracks, decay mold and growth. This page depicts the existing conditions and the page on the right depicts the predicted conditions.

cracks

decay

mold

growth


Predicted Conditions Below are the predicted environmental conditions of growth and decay on the physical and cellular levels. Here the textures of growth and decay are examined and amplified

cracks

decay

mold

growth


Early Growth and Decay

Progressed Growth and Decay

Concept Diagram This collage represents the uncontrolled growth of mold and decay of space over time. An enclosed space to enter upon and drink water while observing the effects of uncontrolled water on the interior environment.

Late Growth and Decay


initial effects: water drippnig and spreading

beginning growth and decay

progressed growth and decay

Proposed Design | Model Photography


water pipes as water source for drinking and leaking

cup for drinking x 2

tables and chairs for drinking x 2 chairs x 2 tables

glass wall enclosing space

enclosed space for growth and decay

glass enclosed space for drinking and observing


Proposed Design | Floor Plan


CADMAN PLAZA

P3 BROOKLYN, NY SUMMER IN CONSTRUCTED ENVIRONMENTS STUDIO, THE NEW SCHOOL

Project Prompt Cadman Plaza is a park located between the Brooklyn Heights historic neighborhood and downtown Brooklyn. Within the park lies the WWII memorial. The goal of the project was to redesign the monument to function as space for an indoor/outdoor market and brewery.


Existing Condition Analysis From the division of space to the division of nature, the park was highly segregated. The wall-like memorial functioned as a partition causing the north of the park and south of the park to act as separate entities. This resulted in the northern space being highly utilized and the southern space entirely underutilized.

Daily Average Usage = 75% utilization by park visitors = 5% utilization by park visitors = 0% stulization by park visitors

*Cadman Plaza | Brooklyn NY, google image


Existing Condition Analysis (continued) The park was comprised of all flat right angles – the building itself and the landscape architecture were highly divided through right angles. The highly organized park caused the space to feel rigid and unwelcoming. Additionally, it caused ridged separation between humans, buildings and nature.

Isometric Form Generation Through shearing the right angle, the building became space for activation; the structure itself became space for growing plants, and for walking. As a series of sheared units with multiple entry points, it allowed for circulation and continuity drawing visitors in.


Design Concept Collage Through the use of oblique angles I sheared the once rectangular structure resulting in rectangular modules where the building became permeable to both nature and park visitors. It served as an activation structure reaching out into the arms of the park to draw park goers in.


Layout by Floor

Massing Studies by Floor

FLOOR 0

FARMERS MARKET & UTILITIES = FARMERS MARKET

= KITCHEN

= RESTROOMS

FLOOR 1

FOOD MARKET & SEATING = FOOD MARKET

FLOOR 2

BREWERY = TASTING ROOM

= BREWERY RESTURANT

= DISTILLERY

= KITCHEN & RESTROOMS

ALL FLOORS

GREEN SPACE = OUTDOOR SPACE FOR GROWING AND SEATING


Proposed Design | Sections


Proposed Design | Perspective Image


Proposed Design | Front View Collage


MATERIAL EXPLORATION

MFA INTERIOR DESIGN MATERIALS & PERFORMANCE THE NEW SCHOOL

Egg Shell Tiles The assignment called for the creation of a composite material with new characteristics. Using ground egg shells and plaster we created speckled tiles. Each tile has a varied amount of egg shells to test the structural qualities of the tile.


Egg Shell & Plaster Tiles


DRAWINGS MFA INTERIOR DESIGN REP AND ANALYSIS THE NEW SCHOOL

Pepper Study


Manhattan Municipal Building,Tiling Analysis


Villa Tugendhat, Mies van der Rohe, Section Perspective


Abstraction of the Ford Foundation Building


PHOTOS film


Kristin Eugenio MFA ID Portfolio  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you