Page 1

kristin_husaby

@kristinpaahusaby

www.husaby.no

#kristinpåhusaby

HENNING SOMMERRO «No kallar sol og sommervind»

KULTURFESTIVALEN I SKAUN 28. - 30. juni 2019

Se s. 4

MARIANNE MELØY kåserer: «Sannsnakk, feilsnakk og vennskap» After Church konsert:

En lille pose Kim Larsen Se s. 5

«HISTORISK MØTE»

Foredrag om antementsalet, gregoriansk sang og presentasjon av boka «Middelalderkyrkja i Skaun»

Se s. 6

ELDBJØRG RAKNES OG FRODE EGGEN «Hva kommer nå...?»

Se s. 11

LARS & OLA BREMNES med Buvik Songlag

Se s. 14

MARKEDET PÅ VENN ER ÅPENT LØRDAG OG SØNDAG KL. 11:00 - 16:00


2

FESTIVALAVISA FOR KRISTIN PÅ HUSABY 2019

28. - 30. JUNI 2019

Noe av det du kan delta på under festivalen:

Utstilling av Vetaran-motorsykler Hvor: markedet på Venn

re musike o med r r e m g Som Hennin irke kaun K Hvor: S

Eventyrstund

Hvor: Lavvo på markedet

IVAE E SUNN ANCTA S A L O SCH Pilegrimsvandring ke andstad stavkir Hvor: fra Kolbr

Bygdekvinnelaget i aks jon Hvor: markedet på Ven n

møte Historisk aun kirke Hvor: Sk

Et yren de folke liv Hvor: m arkede t på Ve nn

Marianne Meløy

Hvor: Børsa samfunnshus

rmenhørnet Hesteridning på fa et Hvor: Farmenhjørn

Pubaft en med Villa Gr ønnsofa Hvor: U tescene n n på ma rkedet

Familieforestilling

Hvor: Venn oppvekstsenter

Masse lokale v arer Hvor: m arkede t på Ve nn


FESTIVALAVISA FOR KRISTIN PÅ HUSABY 2019

Velkommen

til årets kulturfestival i Skaun Alt er nå klappet og klart til at du kan delta på en opplevelsesrik helg spekket med mange gode kulturopplevelser for både små og store. Programkomiteen har også i år satt sammen et spennende program som vi er stolte av å presentere. Festivalen åpner med Henning Sommerro i Skaun kirke fredag kveld med tittelen «No kallar sol og sommervind». Med seg har han Janne Kokkin, Eline Korbi Kolstad og Ola Lindset. Deretter går det slag i slag med høydepunkter. Rett etter åpningskonserten i Skaun kirke blir det After Church i Børsa samfunnshus. Marianne Meløy kåserer om «Sannsnakk, feilsnakk og vennskap». Kvelden avsluttes med «En lille pose Kim Larsen», der det lokale bandet Kim Larsen Tribute Band gir oss en smakebit på de mange fine låtene av Kim Larsen. En fin avslutning på fredagen, og det vil være servering og salg av øl og vin.

28. - 30. JUNI 2019

3

Organisasjonen Kristin på Husaby Foreningen Kristin på Husaby ledes av et styre som velges hvert år på årsmøtet. Organisasjonen er inndelt i komiteer, som har hvert sitt ansvarsområde. Foreningen Kristin på Husaby er en frivillig organisasjon der all innsats er basert på dugnad og frivillighet. Festivalens opprinnelse og navn setter premisser for programkomiteens arbeid og for festivalens innhold. Festivalen skal tilby god musikk, god litteratur og ikke minst god barneunderholdning. Kristin på Husaby skal gi assosiasjoner til variasjon og kvalitet. Formålsparagraf: Foreningen Kristin på Husaby skal være en samlende kraft i Skaun kommune – en levende arena for aktiv deltakelse, integrering og identitetsbygging. Foreningen Kristin på Husaby skal utvikle og gjennomføre en kulturfestival i Skaun inspirert av middelalder-romanen Kristin Lavransdatter av Sigrid Undset, lokal historie og kulturarv, og vår egen tids kulturuttrykk.

Festivalen skal være av regional interesse og gjennomføres med tett samarbeid mellom lag/ foreninger, næringsliv og andre interessenter. Program komite: Elin Berge, Leif Helge Valås, Anne Karin Støren, Terje Skjetne og Stener Terning. Markedskomite: Synnøve Antonsen, Anna Kupper, Ann Jorun Solemsmo og Linda Flåhammer. PR-komite: Siri Grøttjord, Toril Langmo Skjetne og Eilif Berge. Sponsorkomite: Ann Sølvi Valås Myhr, Kari Skjetne Solstad og Elin Irene Berge. Teknisk komite: Jon Haldor Kvidal, Rune Grandetrø, Rune Hansen, Trond Opheim, Vebjørn Sletvold og Ronny W Haanshuus. Valgkomite: Oddrun Husby og Jon P. Husby. Revisorer: Jon Haldor Kvidal og Lill Marita Stenkløv.

I år er pilegrimsvandringen flyttet til lørdag. For 20. gang starter vi fra Kolbrandstad kirke og går til Venn. Ordfører Jon P. Husby står for den offisielle åpningen av Markedet på Venn kl. 11.00 på lørdag. Markedet byr på boder fulle av spennende lokal tradisjonsmat, ulike håndtverk, alt fra såpe til kosedyr. Og det blir internasjonal stemning med Syrisk falafel. Eventyrstund i lavvoen på markedet starter kl. 13.00 både lørdag og søndag. Kort fortalt blir det mange forskjellige aktiviteter på markedsområdet, og underholdning fra utescenen gjennom helga. Vekter´n vår sørger for å informere om det som skjer på markedet. Lørdag kl 14.00 i Skaun kirke blir det «historisk møte» med foredrag om antemensalet i kirken av Margrethe C Stang, det blir gregoriansk sang med koret Schola Sanctae Sunnivae. Og ikke minst blir det bokslipp på «Middelalderkyrkja i Skaun» ved Pål Ove Lilleberg, Ola Skauge, Hallgerd Aune og Endre Jystad Bjørgum. Lørdagskvelden avsluttes med «pubaften». I år er lokalbandet «Villa Grønnsofan» tilbake, og det tror jeg det er mange som gleder seg til. Nytt av året er at det blir en radiooverført «Kristinmesse» i Skaun kirke på søndag, der sogneprest Pål Ove Lilleberg forventer seg fullt hus. NRK direktesender fra Skaun kirke. Barneforestillinga «Hva kommer nå...?» ved Eldbjørg Raknes vises i gymsalen på Venn på søndag kl 15.00. Festivalkonserten søndag kveld i Børsa kirke, med Lars og Ola Bremnes, anbefales på det sterkeste. Her vil vi få både gammelt og nytt fra de to. Og Buvik Songlag skal bidra på denne konserten. Her ligger det an til god stemning og vakker sang og musikk. Nå er det nesten gått ett år siden forrige Kristin på Husaby, og vi har blitt enda noen flere Skauninger. Er du nyinnflyttet Skauning, så ta turen til markedet på Venn, treff andre Skauninger og gå på en eller flere av forestillingene. Dette er en arena for å bli kjent med det som kommunen har å by på, og mange frivillige organisasjoner bidrar under festivalen. Og disse ønsker flere medlemmer. Og dere som har bodd her noen år, hvorfor ikke invitere med noen som ikke har opplevd Kristin på Husaby før? Til slutt vil jeg på vegne av foreningen Kristin på Husaby rette en stor takk til alle bidragsytere, ingen nevnt, ingen glemt. Dugnadsinnsatsen fra alle frivillige er enorm, og gjør det mulig å få til en flott kulturfestival!

STYRET 2019. Fra venstre Marit Risvaag, Kari Skjetne Solstad, Eirik Hoff, Ann Sølvi Valås Myhr og Elin Irene Berge. Vara til styret Helen Hol (ikke med på bildet). Foto: Eilif Berge

En hilsen fra ordføreren Et av årets høydepunkter er Kristin på Husaby-helga i Skaun. Da samles folk fra nærområdet i Skaun, men også fra distriktet omkring. Årets program inneholder noe for en hver smak, med treffstedet markedsplassen som det naturlige midtpunktet. Her er det håndverkstradisjoner, tradisjonsmat, og salg av ulike flotte produkter. Da er det også naturlig og slå av en god prat med folk en treffer over en kaffekopp, og kanskje noe å bite i, eller middag servert av bygdekvinnelaget. Der er frivilligheten som er bærebjelken i arrangementet, fra sang og musikk, til de som rigger til og hjelper til ved de forskjellige tilstelningene. Men det er også anledning til og delta i profesjonelle aktørers konserter eller foredrag. For Skaun kommune er det et flott utstillingsvindu med merkevaren Kristin på Husaby som har gjenklang langt utover Skaun kommune sine grenser. Det er med stolthet jeg ønsker lykke til med Kristin-helga 2019 og tusen takk til alle som bidrar til at dette blir noe som krydrer en ellers travel kvardag.

Med hilsen Jon P. Husby Ordfører

Les festivalavisa og bli inspirert til å delta på noe av det som skjer denne festivalhelga. Vel møtt og god fornøyelse!

Bildet er av Jon P., Pia og Malin barnebarn (fra 2015)

Styreleder Eirik Hoff Foto: Eilif Berge

Redaksjonen: Siri Grøttjord, Toril Langmo Skjetne og Eilif Berge Utgiver: Kristin på Husaby Org.nr: 911 815 915 Opplag: 4.000

Eilif Berge Redaktør

Forsidefoto: Eilif Berge Trykk: Polaris Trykk Grafisk produksjon/layout: Eiriksson Design


4

FESTIVALAVISA FOR KRISTIN PÅ HUSABY 2019

28. - 30. JUNI 2019

ÅPNINGSFORESTILLING

Hvor: Skaun Kirke Når: 19:00 Billetter kjøpes på hoopla.no

Fredag 28/6

Henning Sommerro

«No kallar sol og sommarvind» Åpningskonserten i Skaun kirke har fått navn etter en salme av Edvard Hoem som fyller 70 år i år. Hoem har deltatt på festivalen flere ganger med presentasjon av sine bøker. Dessuten er det i år 70 år siden Sigrid Undset døde. Disse to jubilantene sine tekster tonesatt av Henning Sommerro står sentralt, men også andre forfattere som Erik Bye, Ove Røsbak og Ingeborg Solem Sivertsdatter Glærum vil bli representert. Hele konserten får preg av en reise i tekst og toner.

Utøverne Janne Kokkin (skuespiller) Eline Korbi Kolstad (sopran) Ola Lindseth (fiolin) og Henning Sommerro (sang, piano og orgel) guider oss gjennom sommerkvelden.

BISPELIDEN Bispeliden er en interessegruppe som driver med historiegjenskapning og blankvåpenkamp. Bispeliden driver trening gjennom det såkalte hærkampsystemet, samt historieformidling med fokus på perioden 1250-1300. Blankvåpentreninger ble startet høsten 2006, og gruppa ble formelt stiftet januar 2008. De tar opp nye deltagere til trening fortløpende, med intern gjennomgang av systemet og introduksjon til sikkerhetsreglene. Bispeliden kommer til markedet på Venn, og vil være tilstede både lørdag og søndag. Her stiller de med stortelt, våpen og rustninger, som publikum kan få kjenne og prøve på. Kanskje blir det en oppvisning også.

Om Henning Sommerro: Henning Sommerro er kjent som komponist, organist/ pianist, sanger og professor ved NTNU. Mange har et forhold til hans utallige viser og salmetoner, kammermusikk, kor- og opera- og orkestermusikk, samt film- og teatermusikk. Han er også en viktig bidragsyter og brobygger innen improvisasjonsmusikk, samt formidler og arrangør av folkemusikk. Henning Sommerro har mottatt komposisjonsbestillinger fra mange land og har turnert i Europa og USA, medvirket på utallige CD-er og mottatt mange priser.

Bli abonnent på Sør-Trøndelag KUN 49,- FØRSTE MÅNED FOR DIGITALT ABONNEMENT Hvilket abonnement passer for deg?

DIGITAL | 199,-/mnd Full digital tilgang til eAvisa og ST Pluss. | 49 kr første måned, deretter 199,-/mnd. Abonnementet løper til det blir oppsagt av deg. Det er ingen bindingstid.

310,- mnd Papiravisa levert hjem tirsdag, torsdag og lørdag. Full digital tilgang hele uken med eAvis og ST Pluss. Abonnementet løper til det blir oppsagt av deg. Det er ingen bindingstid.

UNG | 139,-/mnd Les avisa Sør-Trøndelag digitalt med eAvis og ST Pluss (mobil, pc og nettbrett) * 49 kr første måned, deretter 139,-/mnd. Etter fylte 33 år er prisen 310,-/mnd. Abonnementet løper til det er oppsagt av deg. Det er ingen bindingstid.

Bestill på www.avisa-st.no eller ring 72 48 75 00


FESTIVALAVISA FOR KRISTIN PÅ HUSABY 2019

AFTER CHURCH

28. - 30. JUNI 2019

Hvor: Børsa samfunnshus Når: 21:00 Billetter kjøpes på hoopla.no

5

Fredag 28/6

Marianne Meløy kåserer

«Sannsnakk, feilsnakk og vennskap» Kåsere er å tenke med kjeften og å lufte skolten i lag med andre. Marianne tar med flere av sine beste kåserier til Børsa samfunnshus og Kristin på Husaby. Det skal handle om både sommeren som kommer, om heim, fjøs og samfunnshus samt gleden over språk, historiefortelling og stemmebruk. Hun vil også fortelle om vennskapet mellom Sigrid Undset og Regine Normann. – og i anledning Kristin blir det en dæsj vikingtid.

Om Marianne Meløy Tekstforfatter og skuepiller fra Alsvåg i Vesterålen. Hun har vært ansatt ved Trøndelag Teater siden 1996, hvor hun har spilt det meste fra aktiv valp til passiv kystkvinne eller psykotisk gammel dame. Meløy er tidligere journalist i NRK P3 og fast kåsør i Norgesglasset på NRK P1. Sammen med Trygve Brøske (duoen

«Brøløy» ) har hun bl.a. skrevet operaene Kibergodysséen og Kommentarfeltet, samt forestillingene Stemt og Bunnlinja. Men først og fremst er hun en konsekvent gledesspreder og humorist som aldri overser livets alvor og alltid pleier medmenneskelig varme.

«En liten pose Kim Larsen» med Kim Larsen Tribute Band Med utgangpunkt i det glimrede livealbumet «En lille pose støy» utgitt i 2007, er dette bandprosjektet satt sammen for å hylle levemannen, den folkekjære artisten og mennesket Kim Larsen. I tillegg til låter fra dette albumet spilles også låter fra hele Kim Larsens karriere, som strekker seg helt fra slutten av 60tallet med Gasolin, og fram til hans bortgang i 2018. Dette blir med andre ord en kveld med utsøkt allsangvennlig popmusikk, og en hyllest til en av Nordens mest populære artister gjennom alle tider.

Om Kim Larsen Tribute Band Et lokalt band som består av: Vokal/Gitar: John Ola Snuruås Gitar: Morten Brattås Bass/kor: Stener Terning Orgel/kor: Jan Inge Wenn Trommer/kor: Terje Skjetne


6

FESTIVALAVISA FOR KRISTIN PÅ HUSABY 2019

28. - 30. JUNI 2019

Hvor: Skaun Kirke Når: 14:00 Billetter kjøpes på hoopla.no

HISTORISK MØTE Antemensalet i Skaun kirke. Foredrag ved Margrethe C. Stang, førsteamanuensis NTNU

Lørdag 29/6

Boka «Middelalderkyrkja i Skaun» Bokpresentasjon ved sokneprest Pål Ove Lilleberg. Boka om Skaun kirkes historie relanseres. I mange år har boka som ble gitt til jubileet i 1982 vært utsolgt. Mange har etterspurt boka. Nå er den trykt opp på nytt med en helt annen og langt mer spennende layout. Noen artikler er nyskrevet og mange nye og gamle bilder vil pryde boka.

Et av Norges eldste malerier befinner seg i Skaun kirke! Alterfrontalet (antemensalet) fra Skaun er datert til cirka 1250-1275, og er sannsynligvis laget i Trondheim. Det vakre og interessante maleriet har mange historier å fortelle om middelalderens tro og tvil, om forestillinger knyttet til fødsel og død.

Kl.15:45: Boklanseringen fortsetter med et eget program ved bokkomiteen for jubileumsboka. Bokkomiteen har bestått av Pål Ove Lilleberg, Ola Skauge, Hallgerd Aune og Endre Jystad Bjørgum. Det vil bli anledning til å kjøpe boka etter lanseringen. Boklanseringen er gratis og åpen for alle.

Gregoriansk sang ved Schola Sanctae Sunnivae fra Trondheim Schola Sanctae Sunnivae er et vokalensemble med kvinnelige sangere på høyt nivå. Ensemblet ledes av dirigent Anne Kleivset, som helt siden starten i 1992 har gjort en formidabel innsats for å restaurere, dokumentere og presentere gregoriansk sang fra tidlig middelalder. I 2009 ble Schola Sanctae Sunnivae utnevnt til pilegrimskor tilknyttet Nidaros Pilegrimsgård. Schola Sanctae Sunnivae er et av få ensembler som tar vare på gregoriansk sang knyttet til Nidaros og norsk middelalderhistorie. Hittil har de initiert restaurering og dokumentasjon av store deler av det gregorianske materialet som er bevart fra Nidaros, og som nå befinner seg ved Det Kongelige Bibliotek i København. Ensemblet har holdt utallige konserter på ulike arenaer og har samarbeidet med blant annet jazzmusikere, folkemusikere, symfoniorkester, skuespillere og dansere. Anne Kleivset har hatt med seg Sunnivadamene til blant annet Belgia, Estland,

Tsjekkia, Ungarn og Spania, hvor ensemblet har høstet stor anerkjennelse. Nå kommer altså en gruppe fra Schola Sanctae Sunnivae til Skaun kirke for å berike oss med sang fra den epoken da kirka ble reist. Skaun kirke huser det eneste norske madonna-antemensale som fortsatt står i den kirka det ble laget for. Schola Sanctae Sunnivae vil derfor synge bl.a. Maria-materiale fra Nidaros, som tilhører den tidsepoken antemensalet ble malt. CD-innspillinger med Schola Sanctae Sunnivae: De Susceptione Sanguinis Christe, Fingergullofficiet, KKV 1997 Rex Olavus, Olavsliturgi, KKV 2000 In nativitate Sancti Ioannis Baptistae, St. Johannes officium, KKV 2006 In Nativitate Beatae Mariae Virginis, Den velsignede Jomfru Marias fødselsfest, 2L 2010 Fingergull, Fingergullfficiet 2L, 2015 Lindberg LYD AS

PILGRIMSVANDRING

Hvor: Kolbrandstad stavkirke Når: 07:30 Gratis

Pilegrimsvandring for 20. gang Grunnet overføring av søndagens gudstjeneste på NRK P1/P1+ flyttes pilegrimsvandringen til lørdag 29. juni. For 20. gang tar Harald Langås oss med på pilegrimsvandring fra Kolbrandstad stavkirke til Skaun kirke. Det settes opp taxi fra Venn kl. 06:45. Ottesang i stavkirka kl. 07:30. Vandringen starter kl. 08:00. Harald Langås blir med for å fortelle om navn, plasser og historiske anekdoter. Underveis stopper vi også opp til refleksjon, ettertanke, undring, sang og stillhet. Velkommen til å være med på en annerledes vandring i naturskjønne omgivelser. I alle år har vi ankommet Skaun senest kl 13:00.

Lørdag 29/6


FESTIVALAVISA FOR KRISTIN PÅ HUSABY 2019

28. - 30. JUNI 2019

LESESTUND I LAVVOEN

Hvor: Barnehagetomta Når: 13:00 begge dager Gratis inngang

Lørdag 29/6

7

Søndag 30/6

Fortellerstund i lavvoen er et populært innslag for de minste. I år som i fjor er det barne- og ungdomsbibliotekar Ann Helen Bergsland Mørk som leser. Til daglig arbeider Ann Helen på Skaun folkebibliotek, og har barne- og ungdomsbøker som sitt fokusområde. I år leser Ann Helen bøkene om Gerhard og Gisse, skrevet av Mo Willems. Bøkene om elefanten og grisen får de fleste til å le. Lykkehjulet er med, og barna får være med å spinne fram hvilke av bøkene som skal leses. Lavvoen finner dere inne på barnehagetomta. God lesestund!

FESTIVALFOTOGRAFEN Evelyn Wilmann er 25 år gammel og kommer fra Viggja. Hun er nylig utdannet portrettfotograf ved Medieskolerne i Viborg i Danmark, og har gått i lære i 4 år hos TiTT Melhuus i Trondheim. Her forteller hun litt om seg selv: -Barn, familier, konfirmanter og bryllup er hovedsaklig det jeg fotograferer. Siden jeg ikke har studio vil arbeidsplassen min variere fra dag til dag. Jeg fotografer utendørs i naturlig lys, så

PUBAFTEN PÅ VENN Buvik husflidslag

Hele helgen skogen og sjøen er blitt en gjenganger i bildene mine, og har kunden et idyllisk hjem nøler jeg ikke med å ta meg en tur på hjemmefotografering. Å skape stemningsfulle bilder og fange ekte uttrykk er mitt hovedmål for hver en fotografering. I april i år ble jeg kvalifisert til årets lærling i Norges Fotografforbund sin årlige fotokonkurranse. Evelyn blir å se på ulike arrangement og på markedet i løpet av helga.

Hvor: Utescenen Når: 21:00 Billetter kjøpes i infobod på markedet

Årets band: Villa Grønnsofan

Lørdag 29/6 Villa Grønnsofan er et rockeband fra Skaun som spiller musikk de liker selv. Pub-spilling på Kristin på Husaby er en tradisjon de setter stor pris på. Med egenprodusert musikk og coverlåter lover de at det blir topp stemning også i år! Kanskje dukker det opp noen gjester også?

Billetter selges i infobod lørdag og ved inngang


8

FESTIVALAVISA FOR KRISTIN PÅ HUSABY 2019

Boder på markedet: MARITS HUS Såper, urteteer, kremer, tinkturer mm.

STORKVIKNE GÅRD/HOLUM GÅRD Ull og skinnprodukter fra egne sauer, egg

AGNESSTUA Hobby

FJØLA OG SVIGERMOR Fjøla, svartkjel, husflid

LISBETH DYRØY OG HILDE OFSTAD Søm av klær til barn og voksen

MERETE BYE MOE Redesign og snurrepiperier

KAPTO Gjærbakst, granola og bjørkepinner.

SKAUN BARNE- OG UNGDOMSKORPS Sukkerspinn

INGER ASTRID ANDREASSEN Sengband, flammaband, strikkede dyr, dukker, puter, canvas, hekling, veving, kulespill i bjørk

KRISTIN MELTZER Skilt i mange varianter, lykter og vinylprodukter

SYRISK MAT Salg av falaffel, kubbe og annen syrisk mat

GAMMELGÅRDEN LYSKLÆT Håndmat – bratwurst, skogsgrisburger og kalveburger

L.S. BACH DESIGN Stiller med håndlagede interiørtekstiler

URTEGODT Urter

MOULANGERIE Croissanter

STEINAR GARBERG Skulpturer

HEIDI KRISTINE SALIN LIE Økologisk parfyme og blomsteressenser/blomstermedisin.

ANN KRISTIN KUFÅS Fotoutstiling

SKAUN HISTORIELAG Bøker, historielagets utgivelser

28. - 30. JUNI 2019


FESTIVALAVISA FOR KRISTIN PÅ HUSABY 2019

Aktiviteter på barnehagetomta: • Eventyrlesing i lavvo • Bispeliden • Barnas turlag • Natursti • Hoppetaulaging • Skogeierlaget • Hørselstest • Skaun Veteranbil og MC klubb

28. - 30. JUNI 2019

9

Program fredag 28. juni: 19:00:

Åpningsforestilling i Skaun kirke «No kallar sol og sommervind» Henning Sommerro med flere Billettpris kr. 275,- (hoopla.no)

21:00:

After Church i Børsa samfunnshus «Sannsnakk, feilsnakk og vennskap» Marianne Meløy kåserer «En lille pose Kim Larsen» Konsert med Kim Larsen Tribute Band øl/vin-servering Billettpris kr. 275,- (hoopla.no)

Program lørdag 29. juni:

Farmenhjørnet:

07:30:

Ottesang i Kolbrandstad Stavkirke, Melhus Pilegrimsvandring for 20. gang fra Kolbrandstad Stavkirke til Skaun kirke. v/Harald Langås

10:00:

Historisk vandring langs Einars vei fra Uvås til Handberg. Vandringen avsluttes i museumsbutikken på Handberg. Arr.: Skaun Historielag.

11:00:

Utescenen Åpning v/ordfører Jon P. Husby

11:30:

Bokpresentasjon: «Skolen i Skaun» v/Arnold Bakken i samtale med historielagets Svein Ola Syrstad.

Høner, ku, gris, sau. Dyrenes hus

kommer med kaniner som er adoptivklare. De har også med seg hester til leieridning.

På utescenen • • • • • •

Tale ved ordfører John P. Husby Presentasjon av boka «skolen i Skaun» v/Arnold Bakken Skaun musikkorps Gammeldans med Laust og Fast Hedvig Fjellheim og Eirik Rottem Eide Villa Grønnsofan

Bygdekvinnelagene serverer tradisjonsmat Mange frivillige legger ned mye tid før, under og etter festivalen. Bygdekvinnene er noen av de som står på år etter år, for at alle skal få noe godt å bite i på markedet lørdag og søndag. Deres klubb og duppe er viden kjent! Sveler, vaffel og elgtwraps serverer de i boden sin under hele markedet. I menighetshuset serveres det varmmat; klubb og duppe på lørdag og rømmegrøt på søndag. «Norges bygdekvinnelag er en møteplass for aktive kvinner. Vi bryr oss om det nære. Norsk tradisjonsmat, lokal kultur og folkehelse er noe av det vi er opptatt av. Vårt mål er å ha levende bygdemiljø som fremmer engasjement og glede»

11:00-16:00 ÅPENT MARKED PÅ VENN Underholdning på utescenen 13:00:

Eventyrstund i lavvo på Markedet

14:00:

Historisk møte: • Foredrag om det unike antemensalet i Skaun kirke ved Margrethe C. Stang • Gregoriansk sang med Schola Sanctae Sunnivae Den reviderte boken «Middelalderkyrkja i Skaun» presenteres av Pål Ove Lilleberg Billettpris kr. 220,- (hoopla.no)

15:45:

Boklansering – «Middelalderkyrkja i Skaun» den reviderte boken om Skaun kirke lanseres av bokkomiteen. Boksalg. Gratis inngang

21:00:

Pubaften med Villa Grønnsofan – Markedsplassen på Venn, utescenen Øl/vin-servering Billettpris kr. 250,- (selges i infobod/inngang)

Program søndag 30. juni: 11:00:

Kristinmesse ved sokneprest Pål Ove Lilleberg Skaun kirke. (direktesending NRK P1/P1+) Medvirkende: Sveinung Tennfjord, kantor Vincentas Linkevicius, Siv Øgaard Fossum og Buvik Songlag.

11:00-16:00 ÅPENT MARKED PÅ VENN Underholdning på utescenen 13:00:

Eventyrstund i lavvo ved Markedsplassen

«Skaun bygdekvinnelag ble stiftet i 1946 og har vært et aktivt lag hvert år. Dette året er vi 36 medlemmer i alderen 24 til 75 år, og har medlemmer fra hele kommunen.»

15:00:

Familieforestilling «Hva kommer nå…? ved Eldbjørg Raknes med flere. Gymsalen, Venn oppvekstsenter, billettpris: barn 120,-/voksne 170,-/familie 325,(hoopla.no)

«Børsa og Viggja bygdekvinnelag: Er et lag med medlemmer fra Børsa, Eggkleiva og Viggja i alderen fra 25 til omtrent 75, og har 20 medlemmer. Ta kontakt hvis du ønsker å bli medlem.

19:30: Festivalkonsert – Børsa kirke. Lars og Ola Bremnes. Medvirkende: Buvik songlag. Billettpris kr. 375,- (hoopla.no)


10

FESTIVALAVISA FOR KRISTIN PÅ HUSABY 2019

28. - 30. JUNI 2019

Hvor: Oppmøte gården Handberg Når: 10:00 Gratis

HISTORISK VANDRING Historisk vandring under kulturfestivalen Kristin på Husaby 2019 I år som tidligere, arrangerer Skaun historielag en vandring, denne gang langs en gammel vei mellom Åsbygda og Handberg. Vegen er omtalt som en del av ridevegen mellom Husabø og Naustan i heftet ”Hvor bodde Einar Tambarskjelve?” av wErik Saltnessand. Vi passerer bl.a. en steinhaug, som det er en del teorier om hva det kan ha vært. Distansen er på ca. 2 km og går i kupert skogsterreng. Vandringen avsluttes i museums- butikken til Egil Opland på Handberg.

Lørdag 29/6

Oppmøte lørdag 29.juni kl.10.00 på Handberg, hvor vi setter igjen halvparten av bilene og kjører til Uvås, hvor vandringen starter. Anbefalt fottøy er støvler. Handbergs Eftf. i Børsa er en stor samling gamle handelsvarer, butikkutstyr, reklame, emballasje, innredninger o.l. Samlinga er bygd opp som en gammeldags landhandel i stabburet på Handberg. Mye er fra perioden 1920-1950. I tilknytning til landhandelen er det laga et kontormiljø (bakrom) fra omtrent samme periode. Samlinga omfatter også en utstilling av en liten kafe i 1950-60 talls stil.

Hvor: Skaun kirke Når: 11:00 Gratis

PILEGRIMSMESSE

Pilegrimsmesse/ Kristinmesse i Skaun kirke

Søndag 30/6

Søndag 30. juni kl. 11 blir det en helt annerledes gudstjeneste i Skaun kirke. Det blir det vi kanskje kan kalle for en Pilegrims- og Kristingudstjeneste. Underveis i gudstjenesten leser vi utdrag fra Sigrid Undsets skildring av Kristin Lavransdatters sin siste pilegrimsvandring til Nidaros. Her er det mye til ettertanke og undring. Vi følger mennesket Kristin - i vandring, med tanker om sitt eget liv, Gud og Guds plass i livet. Dette er rett og slett en «nysnekret» gudstjeneste

til Kristindagene i fjor. I år blir den i tillegg kringkastet på NRK P1/P1+. Få med deg denne unike anledningen. I tillegg til begge prestene i Skaun, Pål Ove Lilleberg og Sveinung Tennfjord deltar kantor Vincentas Linkevicius, klokker Daniel Kimo og Buvik Songlag. Siv Øgaard Fossum vil lese tekstene fra Kristin Lavransdatter.

Advokatkontoret Lykken og Myhr AS eies og drives av advokatene Anita Rian Lykken og Ann-Sølvi Valås Myhr. Vi er lokalisert i Thoragården i Melhus sentrum, og er til sammen fem ansatte. Advokatene i vårt selskap har erfaring innen et bredt spekter av sakstyper, med hovedfokus på fagområdene: • • • •

fast eiendom arv- og familierett barnevern foreldretvister

Som lokal aktør er vi opptatt av kvalitet og servicenivå i alle våre leveranser. Ta kontakt hvis du har noen spørsmål.

ADVOKATKONTORET

LYKKEN & MYHR Melhusveien 505, 7224 Melhus Tlf.: 47654120

følg oss på

www.melhusadvokatene.no


FESTIVALAVISA FOR KRISTIN PÅ HUSABY 2019

FAMILIEFORESTILLING

28. - 30. JUNI 2019

Hvor: Gymsalen på Venn oppvekstsenter Når: 15:00 Billetter kjøpes på hoopla.no

11

Søndag 30/6

«Hva kommer nå…?» «Hva kommer nå...?» er et interaktivt improfortelleri ved Frode Eggen i samspill med publikum og fabelaktige lydbilder. Fortellingen kombineres med barnesanger av Eldbjørg Raknes, til tekster av Inger Hagerup og Torgeir Rebolledo Pedersen. Utfyllende om Raknes og Eggen: Eldbjørg Raknes er en internasjonalt anerkjent jazzsanger og komponist som har mottatt en rekke priser, bl.a. Buddyutmerkelsen, Radka Toneffs Minnepris, NOPAs Kardemommestipend og Rolf Gammleng-prisen. Undring, nysgjerrighet og lekenhet er del av hennes kunstneriske arbeid. Dette definerer ikke bare hvordan hun arbeider med sitt hovedinstrument – stemmen – men også hvor og med hva slags publikum hun velger å arbeide. Hun har holdt konserter i alt fra barer til katedraler, i skoger og fjellhuler, på sykehus, samt på store og små festivalscener i innog utland. Hun tar musikk for barn bunnseriøst og anser det som en essensiell del av sin kunstneriske virksomhet. Frode Eggen er en norsk skuespiller, komiker og performanceartist som har medvirket både på radio og TV, samt i teater og reklame. Han har over flere år medvirket i Telenors mobilreklamer på TV. Han har også jobba som sykehusklovn på St. Olavs hospital. Eggen har har en bachelor med fordypning i drama og teater fra NTNU. Han starta skuespillerkarrieren sin på midten av 90-tallet og har bemerka seg innen improvisasjonsteater. Han var i flere år medlem av Improkompaniet RAMP (2001-10), som utelukkende

jobba med improvisert teater. Eggen har også jobba med radio og var en av programlederne i Hundepatruljen og Cruisern, som gikk på P3 fra 2007 til 2010. Han har videre vært aktiv ved Det Andre Teateret siden det åpna i 2011. Mest kjent er han kanskje fra rollen som trønderen Arnfinn i de humoristiske reklamefilmene for Telenor mobil, som har gått jevnlig på TV2 siden 2015. Utfyllende om forestillinga: Forestillinga «Hva kommer nå…?» karakteriseres som et interaktivt improfortelleri ved Frode Eggen – i samspill med publikums (barnas!) innspill – samt fabelaktige lyssettinger og lydbilder som understøtter stemningene i fortellinga. Underveis framfører musikerne barnesanger til tekster av Inger Hagerup og Torgeir Rebolledo Pedersen, og sangene passer selvsagt inn tematisk.

re av stemningene i lyd- og lyslandskapet. «Morsomt! Skummelt! Vakkert! Ekkelt! Pinlig! Herlig! Frode Eggen forteller, spør og gestikulerer! Eldbjørg Raknes synger, lager mange slags lyder og hopper, kanskje!»

Kompaniet bak forestillinga debuterte i 2010 og har gjestet mange ulike scener, festivaler og klubber siden da – og fått svært gode kritikker. Særlig det tette samspillet med publikum trekkes fram som et suksesskriterium. Barna beskrives som så engasjerte at de blir helt revet med; de eldste barna kan være med og forme forestillinga aktivt, mens de yngre barna lar seg fascine-

«Jeg har overvært en god del musikk- og teaterforestillinger for barn i mitt liv, med og uten barn ved min side. Imidlertid har jeg aldri opplevd noe så morsomt, håndverksmessig solid, engasjerende og vellykket som dette (…) nettopp at de drar samarbeidet med barna så langt som gjør denne forestillingen så utsøkt» Tori Skrede i Gi meg en K

Og DU kommer og er med og bestemmer hva som skjer!

Aktører Frode Eggen: skrøning og fanteri Eldbjørg Raknes: sang, lyder og hopp Håvard Aufles: tangenter og smil Tor Breivik: lydmagikeri

Svartbekkvegen 1 2406 Elverum www.nortommer.no @nortommer @nordigard


12

FESTIVALAVISA FOR KRISTIN PÅ HUSABY 2019

28. - 30. JUNI 2019

Hvor: Utescenen på markedet på Venn Når: 11:30

PRESENTASJON AV JUBILEUMSBOK

Lørdag 29/6

Utviklinga av skolestellet i Skaun gjennom 150 år. Skaun ungdomsskole 50 år

ielag

83-551-5

r

ISBN 978-82-70

ARNOLD BAKK

EN:

Skolen i Skaun gjennom 150

år

gjennom 150 år

Skolehistoria i Skaun Arnold Bakken har skrive denne boka om skolestellet i Skaun gjennom 150 år, i samband med at ungdomsskolen i kommunen no er 50 år. Han var sjølv i mange år lærar ved Børsa framhaldsskole, og til sist rektor ved Skaun ungdomsskole. Han har erfaring som skolemann i kommunen heilt frå dei første åra etter krigen, og har vidare på nært hald fylgd utviklinga og framsteget på skolefeltet. Han har solid kunnskap om skolen før og no.

skaun ARNOLD BAKKE ungdomsskol e Skolen i S 50 år gjennom 150 å Skolen i Skaun – gjennom 150 år

UNE

d Skaun histor

msskole 50 å

SKAUN KOMM

i samarbeid me

Skolen i Skau n

er m. a. for det om lokalhisto riske emne, te arbeidet bli tt heidra med frå Skaun i 200 kulturprisen båd 0 og i 2014 frå e Midtre Gauld han i sitt 97. år al kommune. og fortel i den No går ne boka om det langt tid er gjo arbeidet som rt for å gi barn ove r og unge stadig og større kunn betre læringsvi skap. lkår

skaun ungdo

Spesielt er at Børsa frå 1954 fikk to-årig framhaldsskole, som den eneste kommuen i skoledirektørområdet. Men det er ungdomsskolen som har fått størst plass i boka naturlig nok. For boka er i første rekke ei jubileumsbok for Skaun ungdomsskole. Forfatteren var med alt fra første stund i gjennom 150 år planlegginga av ungdomsskolen, så han kjenner til både storm og stille før elever og kolemarsjere lærere S kunne historiinn a i iSnybygd kaunskole Arnold Bakke den 25.august1969. n har skrive den ne bok gjennom 150 a om skolestel år, i samband let i Skaun meden Det godt gjort at forfatter at un no erer gdomsskolensom har 50 år. Han var sjølv i kommunen i mange år lær sko ar le, ved og passerttilsine år Sk har greid å fåBøtil denne sist rek96 rsa fra tor ved mhaldsaun ungdoms som skolemann skole. Han har i kommu erfaring nen sider. boka påarenesten 200 heilt frå dei før og har vid ste åra etter kri på nært hald gen, fylgd utvikling skolefeltblir a og framsog Boka hos forfatteren dediet. Haån få teg harkjøpt et på solid kunnska p om skolen før Arnold Bakke og no. n har skr kert fra fredag 28/6 11:00. ive makl. nge bøker og

– gjennom 15 0 år

Det er mye interessant vi får greie på gjennom denne boka. Vi får høre at alt så tidlig som i 1867 ble det i Børsa gjort vedtak om å opprette en ”høiere Allmueskole” , som skulle bygge på det som var lært i den vanlige skolen. Det ble til og med bygd nytt skolehus (Einumflaten) med lærerbustad til formålet. At eksperimentet var for dristig, er en ting for seg, men alt ni år seinere kom den første amtskolen for Søndre Trondhjems Amt nettopp til den ledige bygningen. Vi får ellers høre at framhaldsskolen stod sterkt, og så tidlig som fra 1920 ble det et godt samarbeid mellom Børsa og Skaun om framhaldsskole, først om den teoretiske, og så også om den praktiske (snekkarskolen).

SKAUN KOM

i samarbeid me

MUNE

d Skaun histor

ielag

skaun ungdomsskole 50 år

Vi ønsker deg en riktig god sommer!

skau ungdoms 50 år

Arnold Bakken har skrive mange bøker om lokalhistoriske emne, og er m. a. for dette arbeidet blitt heidra med kulturprisen både Vårt kontor i Børsa har åpent mandag, onsdag og fredag kl. 10-14. frå Skaun i 2000 og i 2014 frå Midtre Gauldal kommune. No går Tirsdag og torsdag kun åpent etter avtale med rådgiver. Ta kontakt med han i sitt 97. år og fortel i denne boka om det arbeidet som over langt tid er gjort for å gi barn og unge stadig betre læringsvilkår og større kunnskap.

Thomas Solum Lystad banksjef 957 88 880

SKAUN KOMMUNE

Pia Kvernrød finansrådgiver 950 24 521

i samarbeid med Skaun historielag

Monica Offerdal finansrådgiver 412 82 320

Kjellrun Reitås senior finansrådgiver 918 46 146

ISBN 978-82-7083-551-5

Simon Eggen landbruksrådgiver 404 13 813

Ola Hoseth Husby landbruksrådgiver 971 45 702

oss.

John Kåre Solem bedriftsrådgiver 920 88 314

SKAUN KOMM

i samarbeid med Skaun h


ANNONSER

Jernbetong AS er et allsidig og moderne entreprenørfirma med kontor og lager på Melhus Jonas Myhr er daglig leder i Jernbetong AS. Firmaet startet som

Teknisk fagskole, samt en mengde kompetansebevis fra kontinuerlig

et enkeltmannsforetak i 1980, og har med årene utviklet seg til

kursing og kompetanseheving.

et firma med 11 fast ansatte og en lærling.

-Vi har valgt å imøtekomme alle nye offentlige krav uten å vokse til det ugjenkjennelige. Våre kunder har ofte gitt uttrykk for at de setter pris på

Maskinparken har vokst i takt med antall ansatte, og består i dag av

vår fleksibilitet med liten administrasjon, sier Myhr.

maskiner fra 3 til 30 tonn. Jernbetong AS utfører alle typer gravearbeider. Nedslagsfeltet er i hovedsak Melhus, Trondheim og Skaun. Jernbetong AS

Jernbetong AS er med på å sponse årets kulturfestival Kristin på Husaby.

leverer også landmålingstjenester med egen landmåler.

-En økende oppdragsmengde i Skaun gjør at det er naturlig for oss å gi litt

- Vår landmåler bistår ofte andre maskinentreprenører med å lage

tilbake til lokalsamfunnet. Vi vet hvilken innsats som må legges ned for å

maskinstyringsprogram til deres anleggsmaskiner med GPS, forteller

gjennomføre et slikt arrangement, av både penger og dugnadsinnsats.

Myhr. Vi er konkurrenter den ene dagen og kolleger den neste. Jernbetong AS er en erfaren og grundig entreprenør, med en bred og god

Vi ønsker lykke til med festivalen !

kompetanse. Alle ansatte i Jernbetong AS har minst ett fagbrev, to har

www.jernbetong.no

GRAVING - VEI - VANN - AVLØP - BETONG - STYRT BORING - GRØNNTANLEGG

Jernbetong as • Teiavegen 35, 7224 Melhus • Mob. 91 39 28 56 • jonas@jernbetong.no


14

FESTIVALAVISA FOR KRISTIN PÅ HUSABY 2019

FESTIVALKONSERT

28. - 30. JUNI 2019

Hvor: Børsa Kirke Når: 19:30 Billetter kjøpes på hoopla.no

Søndag 30/6

Lars og Ola Bremnes sammen med Buvik Songlag

Hver for seg og sammen, har Lars og Ola Bremnes skrevet noen av de mest elskede sangene vi har her i landet. Til avslutningskonserten under årets Kristin på Husaby har de med seg et rikt program med nye og gamle perler fra begge artistenes skattekister. Her blir det klassikere fra både Lars og Olas solokarrierer, og garantert også noen låter fra deres felles utgivelser. I tillegg til de to brødrene, får publikum gleden av å stifte bekjentskap med deres faste gitarist, Bodø-mannen Terje Nohr.

Ola Bremnes: Ola Bremnes er musiker, forfatter og trubadur. Oppvokst i Svolvær, bor nå i Kvæfjord i Troms. Han er mannen bak sangen som har ligget lengst på Norsktoppen, hele 95 uker: «Mi pia. Din gutt». Som artist er Ola Bremnes en stor formidler og stemningsskaper som trollbinder publikum gang på gang. Ola Bremnes har utgitt flere soloplater, og er også godt kjent for sitt samarbeid med søsknene Kari og Lars. I 2000 vant trioen Spellemannpris for albumet «Soløye». Dette var ikke Bremnes-søsknenes første samarbeid; allerede i 1992 ga trioen ut klassikeren «Ord fra en fjord» hvor ikoniske sanger som «Folk i husan» og «Grågåsa» er å finne. Alle tekstene på denne plata er skrevet av faren deres, Ole H. Bremnes, mens melodiene stod Ola for. Ola har jobba mye med materiale av Petter Dass, blant annet i oppsetninga Vær hilset! som har vært fremført på en rekke festivaler. Videre er det Ola som er mannen bak låter som «Sola», «Rødbrune seil» og sist, men ikke minst, «Har du fyr», som bandet Hekla Stålstrenga har gjort til allemannseie.

Ola skriver tekster som er utrolig jordnære og varme, og han sies å være nettopp det. Etter hvert er det mange artister som har oppdaga sangene til Ola og gjort egne versjoner; Moddi, Hekla Stålstrenga, Maria Haukås Mittet, Agnete Johnsen med flere har Ola-sanger på repertoaret. I 2015 ble det vist et 40 minutters TV-program på NRK om Ola. Det het «En fyr fra Bremnes» og ga et varmt og levende bilde av en låtskriver som treffer folk på flere plan. Tilbakemeldingene var overveldende.

Lars Bremnes: Lars Bremnes er tekstforfatter, låtskriver og visesanger. Oppvokst i Svolvær. Bodde mange år sørpå, før han og familien etter hvert flytta til Harstad. Mange fikk nok øynene opp for Lars i forbindelse med årets sesong av «Hver gang vi møtes» hvor han briljerte med sine særegne tolkninger av de andre artistenes låter. Han er rett og slett en artist som kan kunsten å formidle og skape en nerve. I tillegg til å være en habil gitarist og sanger, er han også en rimelig stødig saksofonist.

Lars debuterte som soloartist i 1994 med plata «Sjernesukkertøy», som ble nominert til Spellemann. Det ble ikke pris den gangen, men sammen med søsknene Ola og Kari vant han Spellemannpris i klassen viser og viserock for albumet Soløye i 2000, og for soloalbumet Hjertekaptein vant han i 2006 Spellemannpris i klassen viser. Sammen med broren Ola fikk han Prøysenprisen i 2009. Sannsynligvis har du hørt mange låter av Lars Bremnes på radio. Låter som som «Fiolinan», «Jon har fått sæ dame» og «Å kunne æ skrive» ble mye spilt da de kom ut, og sistenevnte har blitt en skikkelig bryllupsklassiker både i nord og sør. Mange fikk nok også med seg singe-

Skaun Veteranbil og MC klubb Skaun Veteranbil og MC klubb er en gjeng entusiaster som ønsker å starte en klubb for og ta var på gamle biler, mc og mopeder. - For det meste så skrur vi selv, prøver å få liv i kjøretøy som har stått lenge, og håper vi kan ta en kjøretur etter hvert, forteller Åsmund Berge. Så langt er vi ikke så mange med-

lemmer, men ved og være med på markedet på Venn så håper vi på å vekke interessen fra flere som har slike kjøretøy stående. Vi ønsker å ha med folk i alle aldre, både kvinner og menn. Eneste krav for å bli med er at du må ha et veterankjøretøy. På utstillingen på markedet på Venn vil du finne kjøretøy fra

1920-tallet og fram til 1980-tallet, en fransk handicap-mc, Monet Goyon, som ble konstruert for krigsskadde etter første verdenskrig. Det er både biler, mc og mopeder på utstillingen. Kravet til alder på veterankjøretøy er at kjøretøyet må være eldre enn 30 år.

len og videoen til «Elias sang» som Lars ga ut i 2016. Låta ble spredt i stor skala på sosiale medier både i inn- og utland med flere hundre tusen visninger, og den ble oversatt til engelsk, tysk, sveitsertysk, nederlandsk og arabisk. Bremnes har uttalt at han skrev sangen for å framheve at vi er enkeltmennesker alle sammen, noe som er lett å glemme oppi alle politiske diskusjoner om håndtering av ulike flyktningekriser. Den siste plata til Lars, «Himmel nok til alle», var hans syvende album. Plata fikk strålende kritikker. Om tittellåta sier Lars selv at «den er ment som et heiarop til de av oss som føler seg lost imellom der vi er og der vi skulle vært». Musikken gir referanser

til både norsk folkemusikk og den frie, samfunnsengasjerte viserocken fra California på sent 60-tall.

Buvik Songlag er et blandakor fra bygda Buvika i Skaun kommune. Koret ble stiftet i 1944 og blir dirigert av Håkon Grotnes. Koret består av 25 medlemmer.


SMARTSPAR

Sofies sparefond Fra mamma og pappa 500 kr i mnd. Velkommen til verden!

Nå er det enkelt å starte et sparefond til barnet ditt, og invitere andre til å bidra.

www.orklasparebank.no


Takk til våre sponsorer

Bli abonnent på avisa Sør-Trøndelag SKAUN KUNTAXI 49,- FØRSTE MÅNED FOR DIGITALT ABONNEMENT GRAVING - VEI - VANN - AVLØP - BETONG - STYRT BORING - GRØNNTANLEGG

DIGITAL | 199,-/mnd

Full digital tilgang til eAvisa og ST Pluss. | 49 kr første måned, deretter 199,-/mnd. Abonnementet løper til det blir oppsagt av deg. Det er ingen bindingstid.

KOMPLETT | 295,-/mnd

Papiravisa levert hjem tirsdag, torsdag og lørdag. Full digital tilgang hele uken med eAvis og ST Pluss. Abonnementet løper til det blir oppsagt av deg. Det er ingen bindingstid.

UNG | 139,-/mnd

ADVOKATKONTORET Les avisa Sør-Trøndelag digitalt med eAvis og ST Pluss (mobil, pc og nettbrett) 49 kr første måned, deretter 139,-/mnd. Etter fylte 33 år er prisen 199,-/mnd. LYKKEN*Abonnementet & MYHR løper til det er oppsagt av deg. Det er ingen bindingstid.

Roger Rian Maskinutleie

Bestill på www.avisa-st.no Best Børsa eller ring Åpent alle dager til kl 24.00 72 48 75 00

Profile for Kristin på Husaby

Kulturfestivalen Kristin på Husaby 2019  

Kulturfestivalen Kristin på Husaby 2019 arrangeres helga 28. juni - 30. juni.

Kulturfestivalen Kristin på Husaby 2019  

Kulturfestivalen Kristin på Husaby 2019 arrangeres helga 28. juni - 30. juni.

Advertisement