Page 1

OSLO ATRIUM Bjørvika


2


INNHOLD

Historie

08

Beliggenhet

10

Bygget

20

Felles fasiliteter

26

Lokalene

31

Plantegninger

34

Teknisk informasjon

43

Kontakt

44

3


MODERNE OG SENTRALT Eksklusive Oslo Atrium ligger kun 60 sekunder fra Oslo S. Dette er en unik sjanse til å skaffe seg moderne kontorlokaler midt i Bjørvika – Norges nye forretningssentrum.

4


2. ETASJE 4. ETASJE

755 kvm BTA 4570 kvm BTA*

Total

5 325 kvm BTA

* kan deles i mindre 2890, 903 og 780 kvm

5


Lund Hagen

6


BJØRVIKA – FRA HISTORISK VUGGE TIL FORRETNINGSSENTRUM Her i Bjørvika ble Oslo grunn­­lagt i år 1050 av Harald Hardråde. Takket være ambisiøse byfornyingsplaner er dette historiske området på god vei til å bli selveste hjertet av byen igjen. Flotte Oslo Atrium vil ligge vis á vis det nye Deichmanske bibliotek, et steinkast fra Operaen og kun 60 sekunder fra Oslo S.

7


Før:

HISTORIE Navnet Bjørvika stammer fra det norrøne ordet «Bæjarvik» som betyr Byvika. Området representerer en viktig del av Oslos historie og det var her Oslo ble grunnlagt i år 1050. Byen blomstret og ble bispesete rundt år 1100, men det anslås likevel at folketallet rundt år 1300 ikke var mer enn 2500-3000. Middelalderens Oslo nådde sitt høydepunkt under Håkon 5 (1299–1319), som startet byggingen av Akershus Festning. På slutten av 1200-tallet slo hanseatiske kjøpmenn fra Rostock seg ned i Oslo og fikk stor inn­ flytelse. Svartedauden kom til Oslo i 1349 og byen stagnerte i likhet med andre byer i Europa. Oslos trehusbebyggelse var sterkt utsatt for brann og etter brannen i 1624, som varte i tre dager, bestemte Christian IV at det gamle Oslo ikke skulle gjenoppbygges. Han anla et gatenett i Akershagen inntil Akershus slott og påla Oslos borgere å flytte sin virksomhet til Christiania. Det nye Christiania strakte seg fra sjøen (den gang ved nåværende Dronningens gate) vestover til Pipervika der sjøen gikk inn til nåværende Stortingsgata. Grensen mot nord fulgte stort sett nåværende Karl Johansgate. (Kilde: Store norske leksikon)

Fotograf: Wilse, Anders / Oslo Museum

8


Nå:m

I dag er området på vei til å bli et levende forretnings- og kultursentrum igjen. Bjørvika er et av de største byutviklingsprosjektene i Norge noensinne. Etter planen kommer ut­byggingen til å føre til 5000 boliger og 20 000 arbeidsplasser. En rekke store kulturinstitu­sjoner og signalbygg kombinert med at fjorden gjøres tilgjenge­lig, er med på å gjøre dette området til en imponerende del av Oslo. Dronning Eufemias gate blir en 43 meter bred paradegate som i tillegg får 9,5 meter bredt fortau på den ene siden ved Oslo Atrium. Gaten blir en viktig åre for kollektivtrafikken i Oslo. Ferdigstilles i 2014.

«Den nye bydelen skal være til glede og stolthet for hele Oslos befolkning» Reguleringsplanen for Bjørvika – Bispevika – Lohavn

Illustrasjon Statens vegvesen / ViaNova / Aas-Jakobsen

9


sv

10

Vs gat e

E18

Rådhuset

Akershusstranda

Oslo Atrium vinner lett kåringen som en av Norges mest sentrale møte­plasser. Kun ett minutts gange til Fly­toget, t-bane, trikk, buss og tog gjør lokalene svært tilgjengelige for både ansatte og besøkende.

n

Olav

ke da

BELIGGENHET un M

m


ris gat

Ch

Bru

øl le

rg a

ta

Bre

a

Grø n la n

gt Ny

Stortinget

Joh

ans g

ate

d

GRØNLAND

sg ate

Sch

ca 5

ers gat a

weig

Ak

aard

P

s ga

te

P

min

OSLO SENTRALSTASJON

ca

.3

ca

ata

O BR NG

n veie

nni n

Nyla

ge n

nds

GA

Sk ipp

P in 2m

Bis

My ntg ata

pe g

ca.

ata

VIKA

dsvn

BJØR-

E18

Nylan

nda

Dro

tra ners Frog

sg

ate

Ko

k.

erg

se

nge n

0

e

.7

in

in

m

.6

lott sga t

m

ca

sg ate

P

Ne dre S

a

Domkirken

Ka rl

Pri nse n

igat

M

Gr

ub be ga ta

tia n

Kr oh g

St

11

Bispe k a

ia


Bussterminalen

Grønland torg

Hoteller, Flytoget, båten til København, Byporten og Oslo City, Vinmonopol, SATS, Maaemo med 2 stjerner i Michelin-guiden, Operaen – du finner det meste innen rekkevidde fra Oslo Atrium. I 2013 kommer også Elixia med et nytt senter i Bjørvika. Det er kort vei til både Grønland og Karl Johan med yrende folkeliv og serveringssteder. Etter hvert som byutviklingen i Bjørvika skrider frem kommer dette strøket til å være mer sentralt og attraktivt enn noensinne.

12

Plaza hotel


DFDS Seaways

um i r t A slo

O

Den Norske Opera

Hotel Opera

Sentralbanestasjonen

Byporten

Oslo spektrum Oslo City

13


14


Med kun ett minutt til Oslo S er absolutt alle former for offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Togpendlere og flyreisende slipper å tenke på ekstra reisevei til og fra jobb.

15


16


”FREMTIDENS MØTEPLASS”

UMIDDELBAR NÆRHET TIL ALL OFFENTLIGE KOMMUNIKASJON I OSLO, OG OSLO S SOM NABO, GJØR DETTE TIL NORGES MEST SENTRALE MØTEPLASS. EN REKKE PARKERINGS­HUS I NÆRHETEN OG EGET PARKERINGS­HUS I KJELLEREN GJØR PARKERING UKOMPLISERT.

De spennende utviklingsplanene for Bjørvika kommer til å revolusjonere området og gjøre det til fremtidens forretningssentrum. I tillegg er man tett innpå yrende folkeliv på Karl Johan og Grønland med alle tenkelige service­ tilbud tilgjengelig i umiddelbar nærhet. Oslo Atrium er et moderne, lyst og åpent kontorbygg med felles fasiliteter av ypperste klasse. Konferansesenter med auditorium og personalrestaurant av høy standard.

17


18


De nye byutviklingsplanene åpner sjøen for publikum og Oslo by på en helt ny måte. Operaen er første steg i mange flotte nye signalbygg og kulturinstitusjoner som er planlagt i Bjørvika.

19


BYGGET Moderne og funksjonelt

OSLO ATRIUM ER ET MODERNE KONTORBYGG PÅ 8. ETASJER MED ALLE FASILITETER SOM LIGGER FLOTT TIL MIDT I BJØRVIKA. EIEN­DOMMEN HAR GODE PROFILERINGS­ MULIGHETER.

Felles fasiliteter som konferansesenter med auditorium og personalrestaurant er av høy kvalitet. Det er lagt vekt på å velge materialer og løsninger som skaper et godt inneklima og ressurseffektive løsninger. Infrastrukturen kan enkelt tilfredsstille ulike kontorkonsepter som cellekontorer, landskap og teamkontor. Huset har mange møteplasser og grønne soner for å skape et intimt og spennende miljø. Arkitek­tonisk er byggets eksteriør formet som en klar og fast kube, mens interiøret er formet omkring et frodig og monumentalt kjegle­formet sentralrom som knytter sammen kontor­flatene med gangbroer og gallerier. Byggets glasstak gir mye naturlig lys til felles­arealene. Personal­restaurant, kaffebar og konferansesenteret er plassert i atriet. Eiendommen ble oppført i 2003 og er på totalt 30 000 kvadratmeter, hvorav 27 000 kvadratmeter er kontorer. I kjelleretasjen tilbys

arkiv og lager. Bygget er tegnet av Niels Torp Arkitekter og oppført av Oslo S. Utvikling AS, et utviklingsselskap for Bjørvika som bl.a. er eid av Linstow. Det eies i dag av Oslo Atrium AS ved Anders C. Wilhelmsen mens Linstow er ansvarlig for den tekniske og økonomiske forvaltningen av eiendommen. Den moderne personalrestauranten serverer både varm og kald mat til lunsj, samt overtidsmat. Det er et eget konferansesenter i bygget, Bjørvika Konferansesenter, som er kåret til årets konferansested i 2005, 2008 og 2010. Konferansesenteret består av 11 lyse og moderne konferanserom i varierende størrelser, fullt teknisk utstyrt og med trådløst internett. Se www.bjorvikakonferansesenter.no for mer informasjon. Det er planlagt et nytt kontorbygg på ca. 4 000 kvadratmeter på nabotomten. Det er forbeholdt kommersiell aktivitet med mulighet for uteservering i 1. etasje. Bygget tegnes av Niels Torp Arkitekter og forventes påbegynt i 2014. 20


Bilde av planlagt bygg som kommer ved siden av Oslo Atrium – skal bygges av samme eier.

21


22


23


Lokalene er fleksible og kan enkelt tilfredsstille ulike kontorkonsepter som cellekontorer, landskap og teamkontor. 24


25


FELLES FASILITETER •

Eget konferansesenter med stort audi­­t­orium og møterom i ulike størrelser

Egen restaurant knyttet til konferanse­ senteret

I KAFFEBAREN: •

Frokost

Lunsj

Personalrestaurant med alle rettigheter

Kald og varm mat

Moderne kaffebar med sittegrupper

Overtidsmat

Mulighet for parkering i underliggende p-hus

Møtemat

Felles betjent resepsjon

Vaktmestertjenester

Mulighet for etablering av sykkel­ parkering med garderobefasiliteter

Egen personalinngang med adgangs­ kontroll

26


27


28


29


2. ETASJE 4. ETASJE

755 kvm BTA 4570 kvm BTA*

Total

5 325 kvm BTA

* kan deles i mindre 2890, 903 og 780 kvm

30


LOKALENE Tidsriktige og moderne kvaliteter er benyttet i utformingen av våre lokaler i Oslo Atrium. De ledige lokalene i bygget er plassert i 2. og 4. etg – arealene kan leies etasjevis eller samlet. Fleksible og effektive lokaler som kan til­passes leie­ takers ønsker om planløsning og materialvalg. Store åpne flater og en god teknisk infrastruktur gir et godt grunnlag for optimal layout for ulike typer bedrifter. Kontorlokalene egner seg svært godt til en blanding av åpent landskap og cellekontorer, i tillegg til møterom og stillerom. 31


32


Romslig takhøyde gir store, luftige og lyse lokaler som gir økt trivsel på arbeidsplassen.

33


34


2. ETASJE ARBEIDSPLASSER KONTORER Lyse og representative kontorlokaler i byggets 2. etg. - totalt 755 kvm. Lokalene egner seg best som åpent kontorlandskap med til­liggende stille- og møterom. Det er mulighet for etablering av enkelte cellekontorer i lokalene. Lokalene fremstår som moderne, med effektive og gode tekniske løsninger. Lokalene er lyse og representative med god takhøyde som gir trivsel på arbeidsplassen.

I hovedsak er det teppe på gulv, i enkelte soner og i møterom er det oljet parkett. Lokalene kan overtas med dagens plan­ løsning, men leier gis også anledning til å få skreddersydde lokaler ved å påvirke endelig planløsning, materialvalg og standard i samråd med utleiers interiørarkitekt.

PLASSER I TEAM RESEPSJON SUM PLASSER

FELLESFUNKSJONER

35

ANTALL 0 39 1 40

ANTALL

MØTEROM

2

STILLEROM

3

TEKJØKKEN

1

PAUSESONE ÅPENT

1

DATAROM

1

KOPI PRINT

1

TOALETTER / BØTTEKOTT

9


4. ETASJE ALT. 1 ANTALL

ALT. 2 ANTALL

4

33

209

154

1

1

214

188

ANTALL

ANTALL

MØTEROM

10

11

STILLEROM

21

18

TEKJØKKEN

4

4

PAUSESONE ÅPENT

6

7

DATAROM

3

4

KOPI PRINT

4

4

17

17

ARBEIDSPLASSER KONTORER Lyse og representative kontorlokaler i byggets 4. etg. – totalt 4.572 kvm. Lokalene er hovedsakelig innredet som åpne teamløsninger med tilhørende stillerom. Vedlagte planløsninger viser både åpne kontorlandskap m/stille- og møterom, i tillegg følger planløsning med en kombinasjon av åpent kontorlandskap og en del cellekontorer spredt rundt i landskapet for å skape naturlige skiller mellom av­delinger og/eller team. Lokalene kan overtas med dagens planløsning, men leier gis også anledning til å få skreddersydde lokaler ved å påvirke endelig planløsning, materialvalg

og standard i samråd med utleiers interiør­ arkitekt. Lokalene fremstår som moderne, med effektive og gode tekniske løsninger. Lokalene er lyse og representative med god takhøyde som gir trivsel på arbeidsplassen. I hovedsak er det teppe på gulv, i enkelte soner og i møterommene er det oljet parkett. Lokalet er også tilrettelagt for oppdeling i tre mindre enheter på 780, 903 og 2980 kvm.

PLASSER I TEAM RESEPSJON SUM PLASSER

FELLESFUNKSJONER

TOALETTER / BØTTEKOTT

36


ALTERNATIV 1

37


ALTERNATIV 2

38


39


40


Interiøret består av store vindus­flater med persienner eller gardiner for å regulere sollyset. Lyse lette farger og rene materialer av høy kvalitet gir en flott arbeids­ atmosfære. 41


42


TEKNISK INFORMASJON

MILJØ Det er lagt vekt på å tilby miljø- og ressurseffektive løsninger, både når det gjelder valg av materiale og tekniske løsninger, for å skape et godt innemiljø samt mulighet for lave driftskostnader i forhold til ytelse.

KJØLING Det er etablert et vannkjøleanlegg som dekker kjøling av ventilasjonsluft i kontor­arealene. Det er kombibaffel som i hovedsak er montert i alle moduler. Kjøling og oppvarming reguleres i sekvens.

OPPVARMING Bygget oppvarmes i all hovedsak med vannbåret anlegg basert på fjernvarme. Det benyttes radiatorer plassert langs ytterfasadene. Oppvarming og kjøling reguleres i sekvens pr. kontormodul/ landskapsareal.

DATA/TELEFONI Det er etablert system med strukturert kabling kategori 5 E S-FTP (skjermet tele- og datakabler).

SENTRALSTØVSUGER Det er installert sentralt støvsugeranlegg for betjening av alle arealer plan 1 – 8.

SOLAVSKJERMING Det er montert faste utvendige lameller, samt innvendig og utvendige persienner for solavskjerming av bygget. I tillegg er det installert vindusglass med sol­ tavskjermingsfaktor.

LUFTBEHANDLING Bygget forsynes med luftbehandlings­ anlegg med balansert ventilasjon som dekker alle arealer. Luftinntak er plassert på tak. Friskluften filtreres og klima­tiseres før den tilføres arealene. Det benyttes i hovedsak roterende gjenvinnere. Det er lagt vekt på å velge komponenter og system­løsninger som totalt sett gir en energioptimal løsning. Møterom har behov­styrt ventilasjon.

43


KONTAKT Kontakt Linstow AS ved Markedssjef Camilla E. Preus for ytterligere informasjon eller ønske om befaring: T: 958 52 184 E-post: kcp@linstow.no Linstow AS Tjuvholmen allÊ 3 Postboks 1594 Vika 0118 Oslo T: 23 11 96 00 F: 23 11 96 10 www.linstow.no

44


45


Oslo atrium opptrykk web  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you