Page 1

SINTERFANTASTISCHE LIEDJES

1


ZIE GINDS KOMT DE STOOMBOOT

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Hij brengt ons Sint Nicolaas, ik zie hem al staan. Hoe huppelt zijn paardje het dek op en neer. Hoe waaien de wimpels al heen en al weer! Zijn knecht staat te lachen en roept ons reeds toe: “Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe!” O lieve Sint Nicolaas, kom ook eens bij mij. En rijd toch niet stilletjes ons huisje voorbij.

2


SINTERKLAAS KAPOENTJE

Sinterklaas kapoentje, leg wat in mijn schoentje, leg wat in mijn laarsje, dank u, Sinterklaasje!

SINTERKLAASJE, BONNE BONNE BONNE

Sinterklaasje, bonne bonne bonne, gooi wat in mijn lege, lege tonne, gooi wat in mijn laarsje, dank u, Sinterklaasje!

3


DE ZAK VAN SINTERKLAAS

De zak van Sinterklaas, Sinterklaas, Sinterklaas. De zak van Sinterklaas, o jongens, jongens, ’t is zo’n baas. Daar stopt hij, daar stopt hij, daar stopt hij blij van zin, de hele, de hele, de hele wereld in. De zak van Sinterklaas, Sinterklaas, Sinterklaas. De zak van Sinterklaas, o jongens, jongens, ’t is zo’n baas.

Hij is voor groot en klein, groot en klein, groot en klein. Hij is voor groot en klein, gevuld met koek en marsepein. En bergen, en bergen, en bergen suikergoed. Zo lekker, zo lekker, zo lekker en zo zoet. Hij is voor groot en klein, groot en klein, groot en klein. Hij is voor groot en klein, gevuld met koek en marsepein.

4


Maar onder in die zak, in die zak, in die zak. Maar onder in die zak, daar ligt het hele grote pak. Voor ’t lieve, voor ’t zoete, voor ’t lieve, zoete kind. Zeg was jij, zeg was jij, dit jaar gehoorzaam vriend? Maar onder in die zak, in die zak, in die zak. Maar onder in die zak, daar ligt het hele grote pak.

5


DE BEAT VAN PIET

Sinterklaas heeft zorgen, grote zware zorgen. Piet is niet meer ouwe, trouwe Piet. ’t Tettert door zijn radio: beat, beat, beat! Piet wil beat en anders niet. Nooit meer zint hij van de stoomboot en de maan. Allemaal beat beat, allemaal beat beat, allemaal beat beat, is het voortaan. Zwarte Piet, Piet, Piet, houdt alleen van beat, beat, beat, houdt alleen van bonke, bonke, bonke, bonke, monkees, ‘zie de maan schijnt’, wil hij lekker niet! Heerlijk was het vroeger, prachtig was het vroeger, Toen hij zong van ‘Sinterklaas kapoen’. ‘Zetten al die kinderen dan hun schoen’, zong hij net als kinderen doen. Nooit meer zingt hij van ‘de zak van Sinterklaas’. Allemaal beat beat, allemaal beat beat, Allemaal beat beat, van Pieterbaas. 6


Zwarte Piet, Piet, Piet, houdt alleen van beat, beat, beat, houdt alleen van bonke, bonke, bonke, bonke, monkees, ‘zie de maan schijnt’, wil hij lekker niet!

Wat gaat er gebeuren? Niemand hoeft te treuren. Sint, het komt weer allemaal terecht. ’t Hindert niet, ’t hindert niet, wat hij zingt, als er maar een liedje klinkt. Voortaan hoor je enkel Pieterige beat. Allemaal beat beat, allemaal beat beat, Allemaal beat beat en anders niet.

Zwarte Piet, Piet, Piet, houdt alleen van beat, beat, beat, houdt alleen van bonke, bonke, bonke, bonke, monkees, ‘zie de maan schijnt’, wil hij lekker niet! 7


DAAR WORDT AAN DE DEUR GEKLOPT

Daar wordt aan de deur geklopt, hard geklopt, zacht geklopt. Daar wordt aan de deur geklopt, wie zou dat zijn? Wees maar gerust, mijn kind, ik ben een goede vriend. Want al ben ik zwart als roet, Ik meen het goed!

Want ik kom van Sinterklaas, Sinterklaas, Sinterklaas. ‘k Heb voor jou, mijn lieve baas, moois in mijn zak. Ben je wel zoet geweest? Wees dan maar niet bevreesd. Want dan stuurt Sint Nicolaas, fijn speculaas.

8


O, KOM TOCH EENS KIJKEN O, kom toch eens kijken, wat ik in mijn schoentje vind. Alles gekregen, van die goede Sint. Een pop met krullen in haar haar, een snoezig kleedje kant en klaar, drie kaatseballen in een net, een letter van banket. O, kom toch eens kijken, wat ik in mijn schoentje vind. Alles gekregen, van die goede Sint. Een bromtol met een zweep erbij, Een doos met blokken, ook voor mij. En jongens, fijn, een autoped, een letter van banket. O, kom toch eens kijken, wat ik in mijn schoentje vind. Alles gekregen, van die beste Sint.

9


HOOR, WIE KLOPT DAAR KINDEREN? Hoor, wie klopt daar kinderen? Hoor, wie klopt daar kinderen? Hoor, wie tikt daar zachtjes tegen ’t raam? ’t Is een vreemd’ling zeker, die verdwaald is zeker, ‘k zal eens even vragen naar zijn naam. Sint Nicolaas, Sint Nicolaas, Breng ons vanavond een bezoek, en strooi dan wat lekkers in één of and’re hoek.

10


ZIE DE MAAN SCHIJNT DOOR DE BOMEN Zie de maan schijnt door de bomen, makkers staakt uw wild geraas. ’t Heerlijk avondje is gekomen, ’t avondje van Sinterklaas. Vol verwachting klopt ons hart, wie de koek krijgt, wie de gard. Vol verwachting klopt ons hart, wie de koek krijgt wie de gard. O, wat pret zal ’t zijn te spelen, Met die bonte harlekij. Eerlijk zullen w’alles delen, suikergoed en marsepein. Maar o wee, wat bittere smart, krijgen wij voor koek een gard. Maar o wee, wat bittere smart, krijgen wij voor koek een gard.

11

sinterklaasliedjes  

Sinterklaasliedjes voor sintontbijt

sinterklaasliedjes  

Sinterklaasliedjes voor sintontbijt

Advertisement