Page 1

Χρήστος Παπαδημητρίου

βιογραφικό

Δείγματα Εργασίας

τυπογραφική επιμέλεια γραφιστική


Ημ. Γέννησης: 11-11-1970 Εκπαίδευση: Το 1989 εισάγομαι στην Σχολή Γραφικών Τεχνών & Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας στην οποία γνωρίζω την τέχνη της Τυπογραφίας και της Οπτικής Επικοινωνίας. Διδάσκομαι μεταξύ άλλων, Αισθητική του εντύπου, Θεωρία χρώματος, Λιθογραφία, Φωτογραφία και μπαίνω στο χώρο των εκδόσεων. Αποφοιτώ έχοντας ολοκληρώσει τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις το 1998. Στο διάστημα μέχρι το 1996 δούλεψα part time σε λιθογραφείο σαν βοηθός εκτυπωτή αλλά και σε ατελιέ σαν ειδικευόμενος γραφίστας. Κατά την διάρκεια της θητείας μου στο στρατό για περίπου 4 μήνες βρέθηκα στο 7ο επιτελικό γραφείο του ΓΕΣ κάνοντας γραφιστικές εργασίες. γλώσσες: Αγγλικά σε επίπεδο LOWER.

Χρήστος Παπαδημητρίου

Δείγματα Εργασίας

Επαγγελματική Εμπειρία: 1999 - 2000 Εργάζομαι στην Greco. Μια μικρή εταιρεία παραγωγής ετικετών ως υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου ISO 9002. 2000- 2002 Ξεκινάω στην Multimedia A.E η οποία ανήκει στον Δ.Ο.Λ. Δουλεύω στο τμήμα ποιοτικού ελέγχου. Με ευθύνη, τον προεκτυπωτικό έλεγχο εφημερίδων όπως «Τα Νεα», «Το Βήμα», «Ημερησία», «Στο Καρφί», κ.α..

2002 έως 9/2009 Στο ατελιέ της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”, και ταυτόχρονα στην τυπογραφική επιμέλεια του ένθετου ταξιδιωτικού περιοδικού «Ανακαλύψτε την Ελλάδα», αλλά και πολλών ειδικών εκδόσεων (λευκώματα κ.α.) της εφημερίδας. Την ίδια περίοδο και συγκεκριμένα από το 20022005 εργάζομαι σαν ωρομίσθιος καθηγητής εφαρμογών στο εργαστήριο Λιθογραφίας της Σχολής Γραφικών Τεχνών. 2009 Ίδρυσα το site humanvector.gr στο οποίο υπάρχει δείγμα εργασιών μου και εργάζομαι σαν free lancer. μέχρι σήμερα... Δραστηριοποιούμε στον τομέα της Γραφιστικής και της Τυπογραφίας, μέσω της Τυπογραφικής επιμέλειας και γραφιστικού σχεδιασμού εντύπων διαφόρων χρήσεων. (Διαφημιστικών, προωθητικών, πληροφοριακών, κ.α.) Παράλληλα συνεργάστηκα με διάφορους εκδοτικούς οίκους (Ελληνικά Γράμματα, Gutenberg, κ.α.) σαν εικονογράφος - σκιτσογράφος για την δημιουργία παραμυθιών και παιδικών βοηθημάτων. ενδιαφέροντα: Ο «άλλος μου εαυτός» βρίσκεται σίγουρα στην μουσική. Παίζω και γράφω μουσική, έχοντας όμως εμπειρικές γνώσεις, πρίν ακόμα τελειώσω το σχολείο. Υποθέτω ότι βρίσκω εδώ αυτό που χάνω από την γραφιστική. Συντροφικότητα, ομαδικό πνεύμα, τα στιχάκια, τις μελωδίες, την βαβούρα του μεζεδοπωλείου, και to χειροκρότημα που με κρατάει ζωντανό. Επίσης μου αρέσουν τα ταξίδια και η φωτογραφία.


Προτεινόμενη Ημερήσια Δοσολογία

2

15

mg/kg

Χρήστος Παπαδημητρίου

βιογραφικό

αρχική Δοσολογία

Η δοσολογία και η διάρκεια της θεραπείας με Hydreasyn εξατομικεύεται ανάλογα με την αιματολογική εικόνα του ασθενούς.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Bar/ClUB

Κύπρος

CafÉ

Δείγματα Εργασίας

Κύπρος Ταξίδι στο νησί της Αφροδίτης

ΑγΟΡΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΧΑΡΤΕΣ Travel Info Travel TIPS

hydroxyurea 500mg

hydroxyurea 500mg

Ιδιοπαθής θρομβοκυτταραιμία

Ταξίδι στο νησί της Αφροδίτης

Περίληψη των χαρακτηριστικών του προϊόντος 1. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ HYDREASYN 500mg, καψάκιο, σκληρό.

Γνήσια πολυκυτταραιμία με αυξημένο κίνδυνο θρομβοεμβολικών επιπλοκών

2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ σε δραστικά συστατικά Ένα καψάκιο περιέχει 500 mg υδροξυκαρβαμίδης. Για τα έκδοχα, βλ. 6.1. 3. ΦΑΡΜΑΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ Καψάκιο, σκληρό. Κίτρινα-μπλε καψάκια. 4. ΚΛΙΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 4.1. Θεραπευτικές ενδείξεις: Αγωγή ασθενών με Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία (ΧΜΛ) στη χρόνια ή εξελισσόμενη φάση της ασθένειας. Αγωγή ασθενών με ιδιοπαθή θρομβοκυτταραιμία ή γνήσια πολυκυτταραιμία με αυξημένο κίνδυνο θρομβοεμβολικών επιπλοκών. 4.2. Δοσολογία και τρόπος χρήσης Η θεραπεία θα πρέπει να χορηγείται μόνο από γιατρό με πείρα στον κλάδο της ογκολογίας ή της αιματολογίας. Οι δόσεις βασίζονται στο πραγματικό ή ιδανικό σωματικό βάρος του ασθενούς, όποιο από τα δύο είναι το μικρότερο.

Προτεινόμενη Ημερήσια Δοσολογία

Στη ΧΜΛ, η υδροξυκαρβαμίδη συνήθως χορηγείται σε αρχική δόση 40 mg/kg σωματικού βάρους ημερησίως ανάλογα με τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων. Η δόση ελαττώνεται κατά 50% (20 mg/kg ημερησίως), όταν ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων σημειώνει πτώση κάτω των 20x10 /l. Η δόση ρυθμίζεται τότε ανάλογα με την κάθε περίπτωση, έτσι ώστε ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων να διατηρείται στα 5-10x10 /l. Η δόση της υδροξυκαρβαμίδης θα πρέπει να ελαττώνεται αν ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων μειωθεί κάτω του 5x10 /l και θα πρέπει να αυξάνεται αν παρατηρηθεί αριθμός λευκών αιμοσφαιρίων >10x10 /l. Αν ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων μειωθεί κάτω από 2.5x10 /l ή αν ο αριθμός των αιμοπεταλίων είναι κάτω από 100x10 /l, η θεραπεία θα πρέπει να διακοπεί, μέχρις ότου οι αντίστοιχοι αριθμοί αυξηθούν σημαντικά και πλησιάσουν τα φυσιολογικά επίπεδα. Κατάλληλη δοκιμαστική περίοδος για τον καθορισμό των αντινεοπλασματικών επιδράσεων του προϊόντος είναι οι έξι εβδομάδες. Η θεραπεία θα πρέπει να διακοπεί έπ’ αόριστο αν η νόσος σημειώσει σημαντική εξέλιξη. Αν σημειωθεί σημαντική κλινική ανταπόκριση, η θεραπεία μπορεί να συνεχιστεί επ’ αόριστο. Στην ιδιοπαθή θρομβοκυτταραιμία, η υδροξυκαρβαμίδη συνήθως χορηγείται σε αρχικές δόσεις 15 mg/kg/ημέρα με ρύθμιση της δόσης για τη διατήρηση του αριθμού των αιμοπεταλίων κάτω από 600x10 /l αλλά με διατήρηση του αριθμού των λευκοκυττάρων πάνω από 4x10 /l.

15-20 mg/kg αρχική Δοσολογία

Στην γνήσια πολυκυτταραιμία η θεραπεία με υδροξυκαρβαμίδη θα πρέπει να ξεκινήσει με τη δόση των 15-20 mg/kg/ημέρα. Η δόση της υδροξυκαρβαμίδης θα πρέπει να εξατομικευτεί, προκειμένου να διατηρηθεί ο αιματοκρίτης κάτω του 45% και ο αριθμός των αιμοπεταλίων κάτω των 400x10 /l. Στους πλείστους ασθενείς αυτό μπορεί να επιτευχθεί με συνεχή χορήγηση υδροξυκαρβαμίδης σε μέση ημερήσια δόση 500 ως 1000 mg. Αν ο αιματοκρίτης και ο αριθμός των αιμοπεταλίων μπορούν να ελέγχονται επαρκώς η θεραπεία θα πρέπει να συνεχιστεί έπ’ αόριστον. Παιδιά Λόγω της σπανιότητας των παθήσεων αυτών σε παιδιά δεν έχει καθιερωθεί δοσολογικό σχήμα. Ηλικιωμένοι Οι ηλικιωμένοι ασθενείς μπορεί να είναι πιο ευαίσθητοι στις επιδράσεις της υδροξυκαρβαμίδης και να απαιτούν χαμηλότερο δοσολογικό σχήμα. Ασθενείς με μειωμένη νεφρική και/ή ηπατική λειτουργία Δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα. Δεν μπορεί να δοθεί σύσταση ως προς τη δοσολογία σε ασθενείς με μειωμένη νεφρική και/ή ηπατική λειτουργία (Βλ. 4.4. Ειδικές προειδοποιήσεις και προφυλάξεις κατά τη χρήση). 4.3. Αντενδείξεις Το φάρμακο αντενδείκνυται σε περιπτώσεις σοβαρής μορφής καταστολής του μυελού των οστών, λευκοπενίας (<2.5x10 λευκοκύτταρα/l), θρομβοκυτταροπενίας (<100x10 αιμοπετάλια/l) ή σοβαρής μορφής αναιμίας. Το προϊόν αντενδείκνυται σε ασθενείς με υπερευαισθησία στην υδροξυκαρβαμίδη ή σε κάποιο από τα έκδοχα. Η θεραπευτική αγωγή θα πρέπει να διακοπεί αν παρατηρηθεί υπερευαισθησία στο φάρμακο. 4.4. Ιδιαίτερες προειδοποιήσεις και προφυλάξεις κατά τη χρήση: Η υδροξυκαρβαμίδη μπορεί να προκαλέσει καταστολή του μυελού των οστών με πρώτη και συχνότερη εκδήλωση τη λευκοπενία. Η θρομβοκυτταραιμία και η αναιμία παρατηρούνται λιγότερο συχνά και είναι σπάνιες όταν δεν έχει προηγηθεί λευκοπενία. Γενικές εξετάσεις αίματος συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού του επιπέδου της αιμοσφαιρίνης και του αριθμού, του τύπου των λευκών αιμοσφαιρίων και του αριθμού αιμοπεταλίων θα πρέπει να διενεργείται τακτικά, καθώς και μετά τον καθορισμό της βέλτιστης εξατομικευμένης δόσης. Η συχνότητα ελέγχου θα πρέπει να εξατομικεύεται, αλλά συνήθως είναι μία φορά την εβδομάδα. Αν ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων μειωθεί κάτω του 2.5x10 /l ή αν ο αριθμός των αιμοπεταλίων μειωθεί κάτω των 100x10 /l, η θεραπεία θα πρέπει να διακοπεί, μέχρις ότου οι αντίστοιχοι αριθμοί σημειώσουν σημαντική άνοδο και προσεγγίσουν τα φυσιολογικά επίπεδα (Βλ. 4.2 Δοσολογία και μέθοδος χορήγησης). Σε περίπτωση αναιμίας που εμφανίζεται πριν ή κατά τη διάρκεια της συνεχούς θεραπευτικής αγωγής, μπορεί να γίνει μετάγγιση ερυθρών αιμοσφαιρίων, όταν

χιλιάδες χρήστες δεν έχουν τελειώσει το σχολείο χρειάζονται εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση χιλιάδες χρήστες είναι άνεργοι χρειάζονται δουλειά χιλιάδες χρήστες έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας χρειάζονται ιατρική φροντίδα χιλιάδες χρήστες έχουν νομικές εκκρεμότητες χρειάζονται νομική υποστήριξη χιλιάδες χρήστες βρίσκονται στη φυλακή χρειάζονται θεραπεία χιλιάδες χρήστες βρίσκονται στο δρόμο χρειάζονται περίθαλψη χιλιάδες χρήστες ζουν στο περιθώριο της ζωής χρειάζονται απεξάρτηση

παραστεί ανάγκη. Αυτοπεριοριζόμενη μεγαλοβλαστική ερυθροποίηση παρατηρείται συχνά στην αρχή της θεραπείας με υδροξυκαρβαμίδη. Η μορφολογική αλλαγή μοιάζει με κακοήθη αναιμία, αλλά δεν σχετίζεται με έλλειψη βιταμίνης B12 ή φυλλικού οξέος. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας με το φάρμακο θα πρέπει να πραγματοποιείται συχνά αιματολογικός έλεγχος καθώς και έλεγχος της ηπατικής και νεφρικής λειτουργίας. Σε ασθενείς με νεφρική και/ή ηπατική ανεπάρκεια η εμπειρία από τη χορήγηση του φαρμάκου είναι περιορισμένη. Ως εκ τούτου, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά τη θεραπευτική αγωγή των ασθενών αυτών, ιδίως κατά την έναρξη της θεραπείας. Στους ασθενείς, πρέπει να γίνεται σύσταση να πίνουν άφθονα υγρά. Σε ασθενείς που υποβάλλονται σε μακροχρόνια θεραπεία με υδροξυκαρβαμίδη για μυελοϋπερπλαστικές διαταραχές, όπως η γνήσια πολυκυτταραιμία και η θρομβοκυτταραιμία, μπορεί να αναπτυχθεί δευτεροπαθής λευχαιμία. Σε ποιο βαθμό αυτό συνδέεται με τη βασική νόσο ή με τη θεραπεία με υδροξυκαρβαμίδη, δεν είναι προς το παρόν γνωστό. Κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής αγωγής με υδροξυκαρβαμίδη, συνιστάται η παρακολούθηση αλλαγών του δέρματος καθώς σε μεμονωμένες περιπτώσεις έχει αναφερθεί η εμφάνιση βασικοκυτταρικού καρκινώματος του δέρματος. Η υδροξυκαρβαμίδη μπορεί να προκαλέσει επώδυνα έλκη της κνήμης, τα οποία συνήθως δύσκολα θεραπεύονται και απαιτούν διακοπή της θεραπείας. Η διακοπή της υδροξυκαρβαμίδης συνήθως οδηγεί σε βραδεία αποχώρηση των ελκών σε μερικές εβδομάδες. Η υδροξυκαρβαμίδη πρέπει να χορηγείται με προσοχή σε ασθενείς που υποβάλλονται ταυτόχρονα ή έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε θεραπεία με άλλα αντινεοπλασματικά φάρμακα ή σε ακτινοθεραπεία επειδή είναι δυνατό να παρατηρηθούν δυσμενείς αντιδράσεις συχνότερα και σοβαρότερες από εκείνες που εμφανίζονται κατά τη μονοθεραπεία με υδροξυκαρβαμίδη, άλλα αντινεοπλασματικά φάρμακα ή ακτινοθεραπεία. Οι αντιδράσεις αυτές περιλαμβάνουν κυρίως καταστολή του μυελού των οστών, γαστρικό ερεθισμό και φλεγμονή των βλεννογόνων. Μπορεί να παρατηρηθεί επιδείνωση του ερυθήματος από προηγούμενη ή ταυτόχρονη ακτινοβολία. Η υδροξυκαρβαμίδη μπορεί να είναι γονοτοξική. Ως εκ τούτου συνιστάται στους άνδρες που κάνουν θεραπεία, η λήψη ασφαλών αντισυλληπτικών μέτρων κατά τη διάρκεια και για τουλάχιστον τρεις μήνες μετά την παύση της θεραπείας. Οι ασθενείς αυτοί θα πρέπει να ενημερώνονται σχετικά με τη δυνατότητα συντήρησης του σπέρματος, πριν από την έναρξη της θεραπείας. Το φάρμακο δεν πρέπει να χορηγείται σε εγκύους ασθενείς ή σε θηλάζουσες μητέρες, εκτός αν τα οφέλη υπερτερούν των πιθανών κινδύνων (βλ. 4.6 Κύηση και γαλουχία) Το προϊόν δεν πρέπει να χορηγείται σε ασθενείς με τα σπάνια κληρονομικά προβλήματα της μη ανοχής στη γαλακτόζης, της ανεπάρκειας λακτάσης Lapp ή της δυσαπορρόφησης γλυκόζης-γαλακτόζης.

4.5. Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα και άλλες μορφές αλληλεπιδράσεων : Η υδροξυκαρβαμίδη πρέπει να χορηγείται με προσοχή σε ασθενείς που υποβάλλονται ταυτόχρονα ή έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε θεραπεία με άλλα αντινεοπλασματικά φάρμακα ή σε ακτινοθεραπεία, επειδή είναι δυνατό να παρατηρηθούν δυσμενείς αντιδράσεις συχνότερα και σοβαρότερες από εκείνες που αναφέρθηκαν σχετικά με τη μονοθεραπεία με υδροξυκαρβαμίδη, άλλα αντινεοπλαστικά φάρμακα ή ακτινοθεραπεία. Οι αντιδράσεις αυτές περιλαμβάνουν κυρίως καταστολή του μυελού των οστών, γαστρικό ερεθισμό και φλεγμονή των βλεννογόνων. Μπορεί να παρατηρηθεί επιδείνωση του ερυθήματος από προηγούμενη ή ταυτόχρονη ακτινοβολία. Μελέτες in vitro έχουν δείξει την ικανότητα της υδροξυκαρβαμίδης να ενισχύει την κυτταροτοξικότητα του ara-C και των φθοροπυριμιδινών. Το αν η αλληλεπίδραση αυτή οδηγεί κλινικώς σε συνεργική τοξικότητα ή στην ανάγκη προσαρμογής της δόσης, παραμένει αβέβαιο. 4.6. Κύηση και γαλουχία. Κύηση Η υδροξυκαρβαμίδη μπορεί να είναι ισχυρός μεταλλαξιογόνος παράγοντας. Πειράματα με υδροξυκαρβαμίδη σε πειραματόζωα έδειξαν αυξημένη συχνότητα συγγενών ανωμαλιών (βλ. 5.3 Προκλινικά δεδομένα για την ασφάλεια). Η υδροξυκαρβαμίδη δεν πρέπει να χορηγείται σε εγκύους ασθενείς, εκτός αν τα οφέλη υπερτερούν των δυνατών κινδύνων. Οι γυναίκες με δυνατότητα γονιμοποίησης πρέπει να λαμβάνουν αντισυλληπτικά μέτρα πριν από την έναρξη και κατά τη διάρκεια της θεραπείας με υδροξυκαρβαμίδη. Σε περίπτωση εγκυμοσύνης κατά τη διάρκεια της θεραπείας πρέπει να ζητείται η γνώμη γενετικού συμβούλου. Η υδροξυκαρβαμίδη περνά στον πλακούντα. Γαλουχία Επειδή η υδροξυκαρβαμίδη περνά στο μητρικό γάλα, ο θηλασμός πρέπει να διακόπτεται πριν από την έναρξη της θεραπείας. Γονιμότητα Η υδροξυκαρβαμίδη μπορεί να είναι γονοτοξική. Συνεπώς, αν ο ασθενής αποσκοπεί σε κύηση μετά από θεραπεία με υδροξυκαρβαμίδη, συνιστάται γνωμοδότηση γενετικού συμβούλου. Στους άνδρες που υποβάλλονται σε θεραπεία συνιστάται η λήψη ασφαλών αντισυλληπτικών μέτρων κατά τη διάρκεια και για τουλάχιστον τρεις μήνες μετά την παύση της θεραπείας. Οι ασθενείς αυτοί θα πρέπει να ενημερώνονται σχετικά με τη δυνατότητα συντήρησης του σπέρματος, πριν από την έναρξη της θεραπείας. 4.7. Επίδραση στην ικανότητα οδήγησης και χειρισμού μηχανημάτων : Η ικανότητα αντίδρασης ενδέχεται να μειωθεί κατά τη διάρκεια της θεραπείας με το φάρμακο. Αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη σε περιπτώσεις, κατά τις οποίες απαιτείται αυξημένη προσοχή, π.χ. κατά την οδήγηση και τη χρήση μηχανών.

we travel... a lot!

PANTONE 432 EC

η ουσία είναι

η

ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ 2 6

ΙΟΥΝ ΙΟΥ

Π ΑΓΚ Ο Σ ΜΙ Α

Η ΜΕ Ρ Α

Κ Α Τ Α

Τ Ω Ν

ΝΑ Ρ Κ Ω Τ Ι Κ Ω Ν

humanvector

1


μέχρι τώρα ...

Σ κίτσα ñ «Πραγματικότητα και Όραμα για την Παιδεία» Δοκίμια - 1996 Εκδ. ελλ. γραμματα ñ «Έξι παραμύθια δίχως βασιλιάδες» Παραμύθια - 1997 Εκδ. πλοηγοσ ñ «Μύθοι περί πτηνών» Παραμύθια - 1998 Εκδ. ελλ. γραμματα ñ «Η γλώσσα μου» Σχολ. βοήθημα -2001 Εκδ. ελλ. γραμματα

Ε ικονογραφήσεις ñ «Τα μέσα επικοινωνίας» Σχολ. βοήθημα -2000 Εκδ. ελλ. γραμματα ñ «Τι δουλειά κάνεις» Σχολ. βοήθημα -2000 Εκδ. ελλ. γραμματα ñ «Με ακούει κανείς:» Σχολ. βοήθημα -2003 Εκδ. ελλ. γραμματα ñ «Τα παράξενα Χριστούγεννα του Ορέστη» Παραμύθι -2000 Εκδ. ελλ. γραμματα

Χρήστος Παπαδημητρίου

βιογραφικό

Δείγματα Εργασίας

2000 Εκδ. Ελληνικά γράμματα Συγγρ.: Μάρω Θεοδωράκη


2000 Εκδ. Ελληνικά γράμματα Συγγρ.: Μαίρη Μιλλεούνη

Χρήστος Παπαδημητρίου

βιογραφικό

Δείγματα Εργασίας 2000 Εκδ. Ελληνικά γράμματα Συγγρ.: Μαίρη Μιλλεούνη - Φωτεινή Ξενάκη


Περίληψη των χαρακτηριστικών του προϊόντος hydroxyurea 500mg Περίληψη των χαρακτηριστικών του προϊόντος

HYDREASYN 2 /12-2010/ 3000

Η υδροξυκαρβαμίδη μπορεί να επιδεινώσει τη φλεγμονή των βλεννογόνων από ακτινοβολία. Μπορεί να προκαλέσει επανεμφάνιση ερυθήματος και υπερμελάχρωσης σε ιστούς που έχουν υποβληθεί προηγουμένως σε ακτινοθεραπεία. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις, μετά από μακροχρόνια καθημερινή θεραπεία συντήρησης με υδροξυκαρβαμίδη, έχουν παρατηρηθεί ερύθημα, ατροφία του δέρματος και των νυχιών, απολέπιση, ιώδεις βλατίδες, αλωπεκία, δερματικές αλλοιώσεις τύπου δερματομυοσίτιδας, ακτικινή υπερκεράτωση, καρκίνος του δέρματος, έλκος της κνήμης, κνησμός και υπέρχρωση του δέρματος και των νυχιών. Μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσουν μέτριο νυσταγμό. Έχουν αναφερθεί σπάνιες νευρολογικές διαταραχές όπως κεφαλαλγία, ζάλη, αποπροσανατολισμός, ψευδαισθήσεις και σπασμοί. Σε σπάνιες περιπτώσεις παρατηρήθηκε δυσουρία ή νεφρική ανεπάρκεια, αντιδράσεις υπερευαισθησίας. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις έχει αναφερθεί αλλεργική βρογχιολίτιδα. Σε ασθενείς που υποβάλλονται σε μακροχρόνια θεραπευτική αγωγή με υδροξυκαρβαμίδη για μυελοϋπερπλαστικές παθήσεις, όπως γνήσια πολυκυτταραιμία και θρομβοκυτταραιμία, μπορεί να εμφανιστεί δευτεροπαθής λευχαιμία. Σε ποιο βαθμό αυτό συνδέεται με τη βασική νόσο ή με τη θεραπεία με υδροξυκαρβαμίδη, δεν είναι γνωστό προς το παρόν. Η υδροξυκαρβαμίδη μπορεί να μειώσει την πλασματική κάθαρση του σιδήρου και τη χρησιμοποίησή του από τα ερυθροκύτταρα. Εν τούτοις δεν φαίνεται να μεταβάλλει τη διάρκεια ζωής των ερυθρών αιμοσφαιρίων. 4.9. Υπερδοσολογία Σε ασθενείς που έλαβαν υδροξυκαρβαμίδη σε δοσολογία αρκετές φορές μεγαλύτερη από τη συνιστώμενη, παρατηρήθηκαν οξέα συμπτώματα από το δέρμα και τους βλεννογόνους. Επίσης παρατηρήθηκαν άλγος, ερύθημα ιώδους χρώματος, οίδημα στις παλάμες και στα πέλματα με επακόλουθη απολέπιση των χεριών και των ποδιών, δριμεία γενικευμένη υπέρχρωση του δέρματος και στοματίτιδα. Η άμεση θεραπεία περιλαμβάνει πλύση στομάχου με επακόλουθη υποστηρικτική φροντίδα και παρακολούθηση του αιμοποιητικού συστήματος. Tηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων Αθηνών : (210)- 77.93.777 5. ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ 5.1.Φαρμακοδυναμικές ιδιότητες Φαρμακοθεραπευτική ομάδα: Άλλοι αντινεοπλαστικοί παράγοντες. Κωδικό ATC: L01XX05 Ο ακριβής μηχανισμός της δράσης της υδροξυκαρβαμίδης είναι άγνωστος. Η

σημαντικότερη δράση της υδροξυκαρβαμίδης φαίνεται να είναι ο αποκλεισμός του συστήματος της ριβονουκλεοτιδικής αναγωγάσης με αποτέλεσμα την αναστολή της σύνθεσης του DNA. Κυτταρική αντοχή προξενείται συνήθως με την αύξηση των επιπέδων της ριβονουκλεοτιδικής αναγωγάσης ως αποτέλεσμα γονιδιακής ενίσχυσης. 5.2. Φαρμακοκινητικές ιδιότητες Οι φαρμακοκινητικές πληροφορίες είναι περιορισμένες. Η υδροξυκαρβαμίδη απορροφάται καλά και η βιοδιαθεσιμότητα μετά από χορήγηση από το στόμα είναι πλήρης. Μετά από χορήγηση από το στόμα οι μέγιστες συγκεντρώσεις στο πλάσμα επιτυγχάνονται εντός περίπου 0.5 ως 2 ωρών. Η υδροξυκαρβαμίδη αποβάλλεται εν μέρει μέσω νεφρικής απέκκρισης. Το ποσοστό της απέκκρισης της υδροξυκαρβαμίδης που επιτυγχάνεται μέσω αυτής της οδού απομάκρυνσης είναι ασαφές, καθώς η χορηγούμενη δόση έχει ανακτηθεί στα ούρα σε κλάσματα που κυμαίνονται από 9 ως 95%. Ο μεταβολισμός της υδροξυκαρβαμίδης δεν έχει μελετηθεί πολύ καλά στον άνθρωπο. Η υδροξυκαρβαμίδη διαπερνά τον φραγμό αίματος-εγκεφάλου. 5.3. Προκλινικά δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια Τοξικότητα επαναλαμβανόμενης δόσης Βλάβες του μυελού των οστών, λεμφοειδής ατροφία στο σπλήνα και εκφυλιστικές αλλοιώσεις στο επιθήλιο του λεπτού και παχέως εντέρου είναι οι τοξικές επιδράσεις που έχουν παρατηρηθεί σε μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε πειραματόζωα. Ο δυνητικός κίνδυνος ανάλογων επιδράσεων στον άνθρωπο πρέπει να ληφθεί υπόψη. Αναπαραγωγική τοξικότητα Τερατογόνος δράση της υδροξυκαρβαμίδης έχει καταδειχθεί σε πολλά είδη συμπεριλαμβανομένων των επιμύων, των ποντικών και των κονίκλων. Το ευρύ φάσμα τερατογόνων επιδράσεων κυμαίνεται από θάνατο μεγάλου ποσοστού εμβρύων μέχρι παραμορφώσεις άκρων, νευρικές ανωμαλίες και επιδράσεις στη συμπεριφορά. Επιπλέον, η υδροξυκαρβαμίδη επηρέασε την σπερματογένεση και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων σε ποντικούς κατόπιν επαναλαμβανόμενης χορήγησης. Γονοτοξικότητα Η υδροξυκαρβαμίδη έχει επιδείξει γονοτοξικές ιδιότητες σε συμβατικά συστήματα δοκιμών. Καρκινογένεση Τα προκλινικά στοιχεία σχετικά με την πιθανότητα καρκινογόνου δράσης της υδροξυκαρβαμίδης είναι ελάχιστα. Μια μελέτη διάρκειας 12 μηνών που πραγματοποιήθηκε σε ποντικούς και στην οποία μελετήθηκε η εμφάνιση όγκων στους πνεύμονες δεν έδειξε πιθανότητα καρκινογόνου δράσης με την υδροξυκαρβαμίδη.

Μονής Δαμάστας 6, Τ.Κ. 121 33 Περιστέρι Τηλ.: 210.5777140 - Fax: 210.5788791 e-mail: farmasyn@otenet.gr - www.farmasyn.gr Γραφείο Βορ. Ελλάδος: Μαιάνδρου & Αδμήτου 27, Τ.Κ. 562 24 Εύοσμος Τηλ.: 2310.703856, Fax: 2310.7031178 • e-mail:thess@farmasyn.gr

6. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 6.1. Κατάλογος με τα έκδοχα : Calcium Citrate, Lactose Monohydrate, Disodium Citrate, Magnesium Stearate, Capsule hard gelatine No0 (Blue-Yellow) 6.2. Ασυμβατότητες Δεν ισχύει. 6.3. Διάρκεια ζωής 3 χρόνια. 6.4. Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την διατήρηση του προϊόντος Καμία. 6.5. Φύση και συστατικά του περιέκτη Το φάρμακο συσκευάζεται : Α) Σε blisters (PVC-PVDC/Aluminium blister) με τυπωμένα τα χαρακτηριστικά του προϊόντος και τα χαρακτηριστικά της παρτίδας (κάθε blister περιέχει 10 κάψουλες). Κάθε κουτί περιέχει 50 ή 100 κάψουλες και ένα φύλλο οδηγιών για το χρήστη. Β) Σε πλαστικό φιαλίδιο το οποίο περιέχει 50 ή 100 κάψουλες. Το φιαλίδιο φέρει ετικέτα με τυπωμένα τα χαρακτηριστικά του προϊόντος και τα χαρακτηριστικά της παρτίδας. Κάθε κουτί περιέχει ένα φιαλίδιο και ένα φύλλο οδηγιών για το χρήστη. 6.6. Ειδικές προφυλάξεις κατά τη χρήση του φάρμακου Πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι διαδικασίες σωστού χειρισμού και απόρριψης των αντικαρκινικών φαρμάκων. 6.7. Επωνυμία και διεύθυνση του υπευθύνου κυκλοφορίας ΦΑΡΜΑΣΥΝ Α.Ε., Μονής Δαμάστας 6, Περιστέρι 121 33, Τηλ: 210-5777140, Fax: 210-5788791

hydroxyurea 500mg

HYDREASYN 1 11-2009 3.000

4.8. Ανεπιθύμητες ενέργειες : Η καταστολή του μυελού των οστών είναι η τοξική επίδραση που επιβάλλει περιορισμό της δόσης. Γαστρεντερικές παρενέργειες εμφανίζονται συχνά αλλά σπάνια απαιτείται μείωση της δοσολογίας ή διακοπή της αγωγής. Συνήθεις (>1/100, <1/10) Αιματολογικές: Καταστολή μυελού των οστών ,λευκοπενία, μεγαλοβλαστική αντίδραση. Γαστρεντερικές: Διάρροια, δυσκοιλιότητα. Ασυνήθεις (>1/1.000, <1/100) Αιματολογικές: Θρομβοκυτταροπενία, αναιμία. Γενικές παρενέργειες στον οργανισμό: Ναυτία, έμετος, ανορεξία, στοματίτιδα. Φαρμακευτικός πυρετός, ρίγη, αίσθημα κακουχίας. Δερματολογικές: Κηλιδοβλατιδώδες εξάνθημα, ερύθημα προσώπου, ερύθημα των άκρων. Ηπατικές: Αύξηση των ηπατικών ενζύμων, χολερυθρίνης. Ουρογεννητικές: Παροδική μείωση της νεφρικής σωληναριακής λειτουργίας συνοδευόμενη από αύξηση του ουρικού οξέος, της ουρίας και της κρεατινίνης στον ορό. Σπάνιες (>1/10.000, <1/1.000) Σε ολόκληρο το σώμα: Αντιδράσεις υπερευαισθησίας Δερματολογικές: Αλωπεκία. Αναπνευστικές: Οξείες πνευμονικές αντιδράσεις που συνίστανται σε διάχυτα πνευμονικά διηθήματα, πυρετό και δύσπνοια, αλλεργική βρογχιολίτιδα. Ουρογεννητικές: Δυσουρία. Νευρολογικές: Σπάνιες νευρολογικές διαταραχές συμπεριλαμβανομένων κεφαλαλγίας, ζάλης, αποπροσανατολισμού, παραισθήσεων. Πολύ σπάνιες (<1/10.000) Δέρμα: Δερματικές αλλοιώσεις τύπου δερματομυοσίτιδας, υπέρχρωση ή ατροφία του δέρματος και των ονύχων, έλκος της κνήμης, κνησμός, ακτικινή υπερκεράτωση, καρκίνος του δέρματος, οζίδια ιώδους χρώσεως, απολέπιση. Ουροποιογεννητικό σύστημα: Νεφρική ανεπάρκεια. Κατά τη θεραπεία με υδροξυκαρβαμίδη μπορεί να παρατηρηθεί μεγαλοβλαστική αντίδραση, η οποία δεν ανταποκρίνεται σε θεραπευτική αγωγή με φυλλικό οξύ ή B12 . Η καταστολή του μυελού των οστών υποχωρεί ωστόσο με τη διακοπή της θεραπείας. Σοβαρής μορφής γαστρικές διαταραχές (ναυτία, έμετος, ανορεξία) που προκαλούνται από συνδυασμό υδροξυκαρβαμίδης και ακτινοθεραπείας, μπορεί συνήθως να ελεγχθούν με παροδική διακοπή της χορήγησης της υδροξυκαρβαμίδης.

7. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 36135/20-5-2009 8. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ/ ΑΝΑΝΕΩΣΗ THΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 16-10-2007 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ (ΜΕΡΙΚΗΣ) ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ : 20-5-2009 Λ.Τ.:112,50€

Βοηθήστε να γίνουν τα φάρμακα πιο ασφαλή. Συμπληρώστε την “ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ” Αναφέρατε: • ΟΛΕΣ τις ανεπιθύμητες ενέργειες για τα Νέα φάρμακα Ν • Τις Σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες για τα Γνωστά φάρμακα

ΦΑΡΜΑΚΟΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ 210.5788795

hydroxyurea 500mg

2011 - 2009 HYDREASYN Farmasyn 4/σέλιδο Α4 Φωτογράφηση Σχεδιασμός Επεξεργασία Φωτό Τυπογραφική επιμέλεια Εύρεση μηνύματος

Χρήστος Παπαδημητρίου

βιογραφικό

Δείγματα Εργασίας ενημερωτικά

1

hydroxyurea 500mg

Ιδιοπαθής θρομβοκυτταραιμία Προτεινόμενη Ημερήσια Δοσολογία

2

15 mg/kg

αρχική Δοσολογία

Η δοσολογία και η διάρκεια της θεραπείας με Hydreasyn εξατομικεύεται ανάλογα με την αιματολογική εικόνα του ασθενούς.

Γνήσια πολυκυτταραιμία με αυξημένο κίνδυνο θρομβοεμβολικών επιπλοκών Προτεινόμενη Ημερήσια Δοσολογία

15-20 mg/kg αρχική Δοσολογία

hydroxyurea 500mg Περίληψη των χαρακτηριστικών του προϊόντος 1. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ HYDREASYN 500mg, καψάκιο, σκληρό. 2. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ σε δραστικά συστατικά Ένα καψάκιο περιέχει 500 mg υδροξυκαρβαμίδης. Για τα έκδοχα, βλ. 6.1. 3. ΦΑΡΜΑΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ Καψάκιο, σκληρό. Κίτρινα-μπλε καψάκια. 4. ΚΛΙΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 4.1. Θεραπευτικές ενδείξεις: Αγωγή ασθενών με Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία (ΧΜΛ) στη χρόνια ή εξελισσόμενη φάση της ασθένειας. Αγωγή ασθενών με ιδιοπαθή θρομβοκυτταραιμία ή γνήσια πολυκυτταραιμία με αυξημένο κίνδυνο θρομβοεμβολικών επιπλοκών. 4.2. Δοσολογία και τρόπος χρήσης Η θεραπεία θα πρέπει να χορηγείται μόνο από γιατρό με πείρα στον κλάδο της ογκολογίας ή της αιματολογίας. Οι δόσεις βασίζονται στο πραγματικό ή ιδανικό σωματικό βάρος του ασθενούς, όποιο από τα δύο είναι το μικρότερο. Στη ΧΜΛ, η υδροξυκαρβαμίδη συνήθως χορηγείται σε αρχική δόση 40 mg/kg σωματικού βάρους ημερησίως ανάλογα με τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων. Η δόση ελαττώνεται κατά 50% (20 mg/kg ημερησίως), όταν ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων σημειώνει πτώση κάτω των 20x109/l. Η δόση ρυθμίζεται τότε ανάλογα με την κάθε περίπτωση, έτσι ώστε ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων να διατηρείται στα 5-10x109/l. Η δόση της υδροξυκαρβαμίδης θα πρέπει να ελαττώνεται αν ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων μειωθεί κάτω του 5x109/l και θα πρέπει να αυξάνεται αν παρατηρηθεί αριθμός λευκών αιμοσφαιρίων >10x109/l. Αν ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων μειωθεί κάτω από 2.5x109/l ή αν ο αριθμός των αιμοπεταλίων είναι κάτω από 100x109/l, η θεραπεία θα πρέπει να διακοπεί, μέχρις ότου οι αντίστοιχοι αριθμοί αυξηθούν σημαντικά και πλησιάσουν τα φυσιολογικά επίπεδα. Κατάλληλη δοκιμαστική περίοδος για τον καθορισμό των αντινεοπλασματικών επιδράσεων του προϊόντος είναι οι έξι εβδομάδες. Η θεραπεία θα πρέπει να διακοπεί έπ’ αόριστο αν η νόσος σημειώσει σημαντική εξέλιξη. Αν σημειωθεί σημαντική κλινική ανταπόκριση, η θεραπεία μπορεί να συνεχιστεί επ’ αόριστο. Στην ιδιοπαθή θρομβοκυτταραιμία, η υδροξυκαρβαμίδη συνήθως χορηγείται σε αρχικές δόσεις 15 mg/kg/ημέρα με ρύθμιση της δόσης για τη διατήρηση του αριθμού των αιμοπεταλίων κάτω από 600x109/l αλλά με διατήρηση του αριθμού των λευκοκυττάρων πάνω από 4x109/l.

Στην γνήσια πολυκυτταραιμία η θεραπεία με υδροξυκαρβαμίδη θα πρέπει να ξεκινήσει με τη δόση των 15-20 mg/kg/ημέρα. Η δόση της υδροξυκαρβαμίδης θα πρέπει να εξατομικευτεί, προκειμένου να διατηρηθεί ο αιματοκρίτης κάτω του 45% και ο αριθμός των αιμοπεταλίων κάτω των 400x109/l. Στους πλείστους ασθενείς αυτό μπορεί να επιτευχθεί με συνεχή χορήγηση υδροξυκαρβαμίδης σε μέση ημερήσια δόση 500 ως 1000 mg. Αν ο αιματοκρίτης και ο αριθμός των αιμοπεταλίων μπορούν να ελέγχονται επαρκώς η θεραπεία θα πρέπει να συνεχιστεί έπ’ αόριστον. Παιδιά Λόγω της σπανιότητας των παθήσεων αυτών σε παιδιά δεν έχει καθιερωθεί δοσολογικό σχήμα. Ηλικιωμένοι Οι ηλικιωμένοι ασθενείς μπορεί να είναι πιο ευαίσθητοι στις επιδράσεις της υδροξυκαρβαμίδης και να απαιτούν χαμηλότερο δοσολογικό σχήμα. Ασθενείς με μειωμένη νεφρική και/ή ηπατική λειτουργία Δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα. Δεν μπορεί να δοθεί σύσταση ως προς τη δοσολογία σε ασθενείς με μειωμένη νεφρική και/ή ηπατική λειτουργία (Βλ. 4.4. Ειδικές προειδοποιήσεις και προφυλάξεις κατά τη χρήση). 4.3. Αντενδείξεις Το φάρμακο αντενδείκνυται σε περιπτώσεις σοβαρής μορφής καταστολής του μυελού των οστών, λευκοπενίας (<2.5x109 λευκοκύτταρα/l), θρομβοκυτταροπενίας (<100x109 αιμοπετάλια/l) ή σοβαρής μορφής αναιμίας. Το προϊόν αντενδείκνυται σε ασθενείς με υπερευαισθησία στην υδροξυκαρβαμίδη ή σε κάποιο από τα έκδοχα. Η θεραπευτική αγωγή θα πρέπει να διακοπεί αν παρατηρηθεί υπερευαισθησία στο φάρμακο. 4.4. Ιδιαίτερες προειδοποιήσεις και προφυλάξεις κατά τη χρήση: Η υδροξυκαρβαμίδη μπορεί να προκαλέσει καταστολή του μυελού των οστών με πρώτη και συχνότερη εκδήλωση τη λευκοπενία. Η θρομβοκυτταραιμία και η αναιμία παρατηρούνται λιγότερο συχνά και είναι σπάνιες όταν δεν έχει προηγηθεί λευκοπενία. Γενικές εξετάσεις αίματος συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού του επιπέδου της αιμοσφαιρίνης και του αριθμού, του τύπου των λευκών αιμοσφαιρίων και του αριθμού αιμοπεταλίων θα πρέπει να διενεργείται τακτικά, καθώς και μετά τον καθορισμό της βέλτιστης εξατομικευμένης δόσης. Η συχνότητα ελέγχου θα πρέπει να εξατομικεύεται, αλλά συνήθως είναι μία φορά την εβδομάδα. Αν ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων μειωθεί κάτω του 2.5x109/l ή αν ο αριθμός των αιμοπεταλίων μειωθεί κάτω των 100x109/l, η θεραπεία θα πρέπει να διακοπεί, μέχρις ότου οι αντίστοιχοι αριθμοί σημειώσουν σημαντική άνοδο και προσεγγίσουν τα φυσιολογικά επίπεδα (Βλ. 4.2 Δοσολογία και μέθοδος χορήγησης). Σε περίπτωση αναιμίας που εμφανίζεται πριν ή κατά τη διάρκεια της συνεχούς θεραπευτικής αγωγής, μπορεί να γίνει μετάγγιση ερυθρών αιμοσφαιρίων, όταν

παραστεί ανάγκη. Αυτοπεριοριζόμενη μεγαλοβλαστική ερυθροποίηση παρατηρείται συχνά στην αρχή της θεραπείας με υδροξυκαρβαμίδη. Η μορφολογική αλλαγή μοιάζει με κακοήθη αναιμία, αλλά δεν σχετίζεται με έλλειψη βιταμίνης B12 ή φυλλικού οξέος. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας με το φάρμακο θα πρέπει να πραγματοποιείται συχνά αιματολογικός έλεγχος καθώς και έλεγχος της ηπατικής και νεφρικής λειτουργίας. Σε ασθενείς με νεφρική και/ή ηπατική ανεπάρκεια η εμπειρία από τη χορήγηση του φαρμάκου είναι περιορισμένη. Ως εκ τούτου, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά τη θεραπευτική αγωγή των ασθενών αυτών, ιδίως κατά την έναρξη της θεραπείας. Στους ασθενείς, πρέπει να γίνεται σύσταση να πίνουν άφθονα υγρά. Σε ασθενείς που υποβάλλονται σε μακροχρόνια θεραπεία με υδροξυκαρβαμίδη για μυελοϋπερπλαστικές διαταραχές, όπως η γνήσια πολυκυτταραιμία και η θρομβοκυτταραιμία, μπορεί να αναπτυχθεί δευτεροπαθής λευχαιμία. Σε ποιο βαθμό αυτό συνδέεται με τη βασική νόσο ή με τη θεραπεία με υδροξυκαρβαμίδη, δεν είναι προς το παρόν γνωστό. Κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής αγωγής με υδροξυκαρβαμίδη, συνιστάται η παρακολούθηση αλλαγών του δέρματος καθώς σε μεμονωμένες περιπτώσεις έχει αναφερθεί η εμφάνιση βασικοκυτταρικού καρκινώματος του δέρματος. Η υδροξυκαρβαμίδη μπορεί να προκαλέσει επώδυνα έλκη της κνήμης, τα οποία συνήθως δύσκολα θεραπεύονται και απαιτούν διακοπή της θεραπείας. Η διακοπή της υδροξυκαρβαμίδης συνήθως οδηγεί σε βραδεία αποχώρηση των ελκών σε μερικές εβδομάδες. Η υδροξυκαρβαμίδη πρέπει να χορηγείται με προσοχή σε ασθενείς που υποβάλλονται ταυτόχρονα ή έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε θεραπεία με άλλα αντινεοπλασματικά φάρμακα ή σε ακτινοθεραπεία επειδή είναι δυνατό να παρατηρηθούν δυσμενείς αντιδράσεις συχνότερα και σοβαρότερες από εκείνες που εμφανίζονται κατά τη μονοθεραπεία με υδροξυκαρβαμίδη, άλλα αντινεοπλασματικά φάρμακα ή ακτινοθεραπεία. Οι αντιδράσεις αυτές περιλαμβάνουν κυρίως καταστολή του μυελού των οστών, γαστρικό ερεθισμό και φλεγμονή των βλεννογόνων. Μπορεί να παρατηρηθεί επιδείνωση του ερυθήματος από προηγούμενη ή ταυτόχρονη ακτινοβολία. Η υδροξυκαρβαμίδη μπορεί να είναι γονοτοξική. Ως εκ τούτου συνιστάται στους άνδρες που κάνουν θεραπεία, η λήψη ασφαλών αντισυλληπτικών μέτρων κατά τη διάρκεια και για τουλάχιστον τρεις μήνες μετά την παύση της θεραπείας. Οι ασθενείς αυτοί θα πρέπει να ενημερώνονται σχετικά με τη δυνατότητα συντήρησης του σπέρματος, πριν από την έναρξη της θεραπείας. Το φάρμακο δεν πρέπει να χορηγείται σε εγκύους ασθενείς ή σε θηλάζουσες μητέρες, εκτός αν τα οφέλη υπερτερούν των πιθανών κινδύνων (βλ. 4.6 Κύηση και γαλουχία) Το προϊόν δεν πρέπει να χορηγείται σε ασθενείς με τα σπάνια κληρονομικά προβλήματα της μη ανοχής στη γαλακτόζης, της ανεπάρκειας λακτάσης Lapp ή της δυσαπορρόφησης γλυκόζης-γαλακτόζης.

4.5. Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα και άλλες μορφές αλληλεπιδράσεων : Η υδροξυκαρβαμίδη πρέπει να χορηγείται με προσοχή σε ασθενείς που υποβάλλονται ταυτόχρονα ή έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε θεραπεία με άλλα αντινεοπλασματικά φάρμακα ή σε ακτινοθεραπεία, επειδή είναι δυνατό να παρατηρηθούν δυσμενείς αντιδράσεις συχνότερα και σοβαρότερες από εκείνες που αναφέρθηκαν σχετικά με τη μονοθεραπεία με υδροξυκαρβαμίδη, άλλα αντινεοπλαστικά φάρμακα ή ακτινοθεραπεία. Οι αντιδράσεις αυτές περιλαμβάνουν κυρίως καταστολή του μυελού των οστών, γαστρικό ερεθισμό και φλεγμονή των βλεννογόνων. Μπορεί να παρατηρηθεί επιδείνωση του ερυθήματος από προηγούμενη ή ταυτόχρονη ακτινοβολία. Μελέτες in vitro έχουν δείξει την ικανότητα της υδροξυκαρβαμίδης να ενισχύει την κυτταροτοξικότητα του ara-C και των φθοροπυριμιδινών. Το αν η αλληλεπίδραση αυτή οδηγεί κλινικώς σε συνεργική τοξικότητα ή στην ανάγκη προσαρμογής της δόσης, παραμένει αβέβαιο. 4.6. Κύηση και γαλουχία. Κύηση Η υδροξυκαρβαμίδη μπορεί να είναι ισχυρός μεταλλαξιογόνος παράγοντας. Πειράματα με υδροξυκαρβαμίδη σε πειραματόζωα έδειξαν αυξημένη συχνότητα συγγενών ανωμαλιών (βλ. 5.3 Προκλινικά δεδομένα για την ασφάλεια). Η υδροξυκαρβαμίδη δεν πρέπει να χορηγείται σε εγκύους ασθενείς, εκτός αν τα οφέλη υπερτερούν των δυνατών κινδύνων. Οι γυναίκες με δυνατότητα γονιμοποίησης πρέπει να λαμβάνουν αντισυλληπτικά μέτρα πριν από την έναρξη και κατά τη διάρκεια της θεραπείας με υδροξυκαρβαμίδη. Σε περίπτωση εγκυμοσύνης κατά τη διάρκεια της θεραπείας πρέπει να ζητείται η γνώμη γενετικού συμβούλου. Η υδροξυκαρβαμίδη περνά στον πλακούντα. Γαλουχία Επειδή η υδροξυκαρβαμίδη περνά στο μητρικό γάλα, ο θηλασμός πρέπει να διακόπτεται πριν από την έναρξη της θεραπείας. Γονιμότητα Η υδροξυκαρβαμίδη μπορεί να είναι γονοτοξική. Συνεπώς, αν ο ασθενής αποσκοπεί σε κύηση μετά από θεραπεία με υδροξυκαρβαμίδη, συνιστάται γνωμοδότηση γενετικού συμβούλου. Στους άνδρες που υποβάλλονται σε θεραπεία συνιστάται η λήψη ασφαλών αντισυλληπτικών μέτρων κατά τη διάρκεια και για τουλάχιστον τρεις μήνες μετά την παύση της θεραπείας. Οι ασθενείς αυτοί θα πρέπει να ενημερώνονται σχετικά με τη δυνατότητα συντήρησης του σπέρματος, πριν από την έναρξη της θεραπείας. 4.7. Επίδραση στην ικανότητα οδήγησης και χειρισμού μηχανημάτων : Η ικανότητα αντίδρασης ενδέχεται να μειωθεί κατά τη διάρκεια της θεραπείας με το φάρμακο. Αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη σε περιπτώσεις, κατά τις οποίες απαιτείται αυξημένη προσοχή, π.χ. κατά την οδήγηση και τη χρήση μηχανών.


100% αποτέλεσμα

100%

100%

αποτέλεσμα

αποτέλεσμα

ότι ώρα και αν έχετε...

100%

Σταματήστε το χρόνο

αποτέλεσμα

Αυξήστε την αποτελεσματικότητα

γιατί όλες οι ώρες... είναι ίδιες!

100% αποτελεσματικότητα

Λαμβάνεται ανεξάρτητα του χρόνου λήψης τροφής

Λαμβάνεται ανεξάρτητα του χρόνου λήψης τροφής

Λαμβάνεται ανεξάρτητα του χρόνου λήψης τροφής

,02

0 mg πριν ο πρωινό εύμα και 0 mg πριν ο βραδινό εύμα

100

21

60

% νυχτερινού χρόνου με ενδογαστρικό pH < 4

N=18 P=0,05

80

Χρήστος Παπαδημητρίου

βιογραφικό

Δείγματα Εργασίας

66 40 mg πριν το βραδινό γεύμα

40

20 mg πριν το πρωινό γεύμα και 20 mg πριν το βραδινό γεύμα

31 20

21

0

2011 Sedacid - Farmasyn - 6/σέλιδο Α4 Λαμβάνεται ανεξάρτητα του χρόνου γευμάτων Παραγοντεσ Που εΠηρεαζουν την αΠοτελεσματικοτητα

Δόση Φωτογράφηση - Σχεδιασμός - Επεξεργασίατρόπος Φωτόχορήγησης - Τυπογραφική επιμέλεια Χρήση Sedacid®

Λαμβάνεται ανεξάρτητα του χρόνου γευμάτων % νυχτερινού χρόνου

100 %μενυχτερινού ενδογαστρικό pH < 4 Παραγοντεσ Που εΠηρεαζουν την αΠοτελεσματικοτητα

τρόπος χορήγησης

100

80

60

% νυχτερινού χρόνου

%μενυχτερινού ενδογαστρικό pH < 4 χρόνου με ενδογαστρικό pH < 4 40 mg πριν το πρωινό γεύμα

66

40

20

0

δύο φορές την ημέρα είχε ως αποτέλεσμα καλύτερο έλεγχο του pH κατά τη διάρκεια της N=18νύχτας σε σύγκριση με την εφάπαξ ημερήσια P=0,05 χορήγησηp<0,02 πριν το πρωινό ή βραδινό γεύμα.

40 mg πριν το βραδινό 40 mg πριν γεύμα το βραδινό

31

20 mg πριν το πρωινό γεύμα και 20 mg πριν 20 mg πριν το πρωινό το βραδινό γεύμα και 20 mg πριν γεύμα

60

66

Το Sedacid® λόγω της νέας φαρμακοτεχνικής μορφής του, επιτρέπει τη λήψή του και μετά τα γεύματα

Συμβάλλει έτσι στην συμμόρφωση του ασθενούς και μεγιστοποιεί την καταστολή 40 mg πριν της οξύτητας

20

το βραδινό γεύμα

21

δύο φορές την ημέρα είχε ως αποτέλεσμα καλύτερο έλεγχο του pH κατά τη διάρκεια της N=18νύχτας σε G astro R esi stan t T a b l e t s σύγκριση με την εφάπαξ Πατέντες Ευρώπη: ΕΡp<0,02 1326609 ημερήσια P=0,05 χορήγηση πριν το ΗΠΑ: 2004 043069/2008311204 Παγκόσμια: WO 0232425 πρωινό ή βραδινό γεύμα.

του οξέος απ ότι Omeprazole 20mg

40

γεύμα

40 mg πριν το πρωινό γεύμα

χρόνου με ενδογαστρικό pH < 4 40 mg πριν 80 το πρωινό Χρήση Omeprazole 40mg ημερησίως για 7 ημέρες παράγει μεγαλύτερη καταστολή γεύμα

Δόση

Χρήση Sedacid®

ενημερωτικά

p<0,02

40 mg πριν το πρωινό γεύμα

το πρωινό γεύμα

40 mg πριν το βραδινό 40 mg πριν γεύμα το βραδινό γεύμα

31

Διπλή προστασία από τα 20 mg υγρά πριν γαστρικά

Χρήση Omeprazole 40mg ημερησίως για 7 ημέρες παράγει μεγαλύτερη καταστολή του οξέος απ ότι Omeprazole 20mg

Νέα Φαρμακοτεχνική Μορφή

Καινοτομια στην ΦαρμαΚοτεχνιΚη μορΦη τησ ομεπραζολησ

το πρωινό Povidone 1γεύμα και 20 σεmg πριν Povidone άνυδρη 20 mg πριν αλκοόλη: τοπρο-επικαλυπτική πρωινό για να αποκλεισθεί τοστιβάδα βραδινό γεύμα και οποιοδήποτε ίχνοςπριν ύδατος 20 mg 2 γεύμα που μπορεί να το βραδινό αλληλεπιδράσει

με τη δραστική ήγεύμα έξέΛιξή ουσία πριν

τής ομέπραζοΛής την εφαρμογή της τελικής επικάλυψης.

21

Το Sedacid® λόγω της νέας φαρμακοτεχνικής μορφής του, επιτρέπει τη λήψή του σταθεροποίηση και μετά Χημική τα γεύματα της δραστικής ουσίας Η ομεπραζόλη είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε πολλές παραμέτρους όπως η υγρασία, η θερμοκρασία,

Συμβάλλει έτσι στην συμμόρφωση η οξείδωση, το φως κ.α. του ασθενούς και μεγιστοποιείAscorbyl την καταστολή palmitate 0,66% της οξύτητας Επιλέχθηκε ως η κατάλληλη ουσία 1

μετά από εξέταση 3 διαφορετικών χημικών ουσιών σε 3 διαφορετικές συγκεντρώσεις.

Hypromellose Phtalate Επικαλυπτική στιβάδα με pH διάλυσης 5,0 1

Επικαλυπτικές Στιβάδες για καλύτερη προστασία

0 Νέα φαρμακοτέχΝική μορφή

ΛαμβαΝέται αΝέξαρτήτα του χροΝου γέυματωΝ

ή έξέΛιξή τής ομέπραζοΛής

Ενίσχυση διαλυτότητας στο έντερο όταν βρεθεί χωρίς τη γαστροανθεκτική επικάλυψη Crospovidone 10% Χρησιμοποιήθηκε για να αυξήσει στο μέγιστο τη διαλυτότητα της ταμπλέτας στο έντερο. Για το σκοπό αυτό ελέγχθηκαν 3 χημικές ουσίες και επιλέχθηκε η Crospovidone που μελετήθηκε σε 4 διαφορετικές συγκεντρώσεις.

Νέα φαρμακοτέχΝική μορφή

ΛαμβαΝέται αΝέξαρτήτα του χροΝου γέυματωΝ


Χρήστος Παπαδημητρίου

βιογραφικό

Δείγματα Εργασίας ενημερωτικά

2009 VERDAL Farmasyn καρτολίνα (10Χ20) παιδίατροι (αριστερά) παθολόγοι (επάνω) Εύρεση μηνύματος Σχεδιασμός Επεξεργασία Φωτό Τυπογραφική επιμέλεια


Διεύθυνση: Μενεδήμου 10, 104 44 Αθήνα Τηλ.: 210 514 3137-8 Φαξ: 210 512 3020 email: press@aftodioikisi.gr www.aftodioikisi.gr

Χρήστος Παπαδημητρίου

αποκέντρωση μ ένα κλικ

2010 aftodioikisi.gr Αποκέντρωση με ένα κλικ! (Hellexpo) 4 σέλιδο (Α4 ανοιχτό)

βιογραφικό

Δείγματα Εργασίας ενημερωτικά

Σχεδιασμός Επεξεργασία Φωτό Τυπογραφική επιμέλεια


Χρήστος Παπαδημητρίου

βιογραφικό

Δείγματα Εργασίας ενημερωτικά

2010 Υπουργείο Παιδείας προσχέδια banner μεγάλου μεγέθους για εκδήλωση του Υπουργείου

Σχεδιασμός Τυπογραφική επιμέλεια


sPeTTAcolI DA veDere rIsTorAnTI AcQUIsTI BAr-clUB

Cipro

cAfÉ neGoZI

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Κύπρος

ΑγΟΡΕΣ

σχεδιασμός εκδόσεων

STORES BAR/ClUB MARKETS

ДосТоПРИМечАТеЛьносТИ

MIeJsCa WarTe oBeJrzenIa

ReSTAURAnTeS

РесТоРАнЫ

resTaUraCJe

TIenDAS

МАГАЗИнЫ

sklePY

BAReS ClUBeS

БАРЫ/КЛУБЫ

BarY klUBY

Eine Reise durch das land der aphrodite

el viaje a la isla de Afrodita

rYnkI

Кипр Путешествие на остров Афродиты

МАРШРУТЫ ПЛЯЖИ КАРТЫ Travel Info Travel TIPS

Cypr

kaWIarnIe

РЫнКИ

MeRCADoS

RUTAS PlAyAS MAPAS TRAvel Info TRAvel TIPS

A voyage to the Island of Aphrodite

Кипр

Chipre

Zypern

mäRKTE ROUTES STRändE KaRTE TRavEl InfO TRavEl TIPS

КАФе

CAfÉS

Cyprus

CAfÉ

ROUTES BEACHES MAPS TRAvEl InfO TRAvEl TIPS

MonUMenToS

Zypern Eine Reise durch das Land der Aphrodite

Δείγματα Εργασίας

RESTAURAnTS

EInKaUfEn CafÉ

viaggio all’ isola di Afrodite

SIGHTS

RESTaURanTS BaR/ClUB

βιογραφικό

Ταξίδι στο νησί της Αφροδίτης

dEnKmälER

Chipre El viaje a la isla de Afrodita

Χρήστος Παπαδημητρίου

Κύπρος Ταξίδι στο νησί της Αφροδίτης

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΧΑΡΤΕΣ Travel Info Travel TIPS

Cyprus A Voyage to the Island of Aphrodite

CafÉ

szlak Plaże MaPa Travel Info Travel TIPs

Путешествие на остров Афродиты

Cypr Podróz po wyspie Afrodyty

Bar/ClUB

Cipro Viaggio all’ isola di Afrodite

Percorso sPIAGGe MAPPe TrAvel Info TrAvel TIPs

Podróz po wyspie afrodyty

2010 Εκδόσεις Ταξιδευτής Ταξιδιωτικός οδηγός για την Κύπρο. Στα Ελληνικά, Ιταλικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ρουμάνικα, Ρώσικα, Τσέχικα, Πολωνικά Σχεδιασμός Τυπογραφική επιμέλεια


usefuL phone nuMBers puBLic transportation tickets first aid phones eMBassies addresses phone nuMBers heaLth tips puBLic services scheduLe caLendar LocaL Behaviour tips Money savings tips tourist poLice spots

Happy Holidays

Καλώς ήρθατε στην Κύπρο Ανατολικά της Μεσογείου, ανάμεσα σε τρεις ηπείρους, την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική, βρίσκεται η Κύπρος. Ένα μικρό νησί με μεγάλη, όμως, ιστορία και εξίσου σημαντική πολιτιστική ταυτότητα. Η γεωγραφική θέση της Κύπρου καθόρισε την πολυτάραχη ιστορία της. Τους πρώτους κατοίκους διαδέχθηκαν οι Μυκηναίοι Αχαιοί, οι οποίοι πριν από 3.500 χρόνια έφεραν τον ελληνικό πολιτισμό στο νησί. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει και έχουν αφήσει έντονο το στίγμα τους πολλοί κατακτητές. Φοίνικες, Ασσύριοι, Φράγκοι, Ενετοί, Τούρκοι, Βρετανοί. Οι δεκαοκτώ συνολικά λαοί που έχουν διεκδικήσει την Κύπρο, είναι αυτοί που συνέθεσαν ένα ενδιαφέρον μωσαϊκό κουλτούρας, πολιτισμού, θρησκείας και γλώσσας. Η Κύπρος είναι μια χώρα με έντονη πολιτιστική ταυτότητα, μοναδική στον κόσμο. Στοιχεια ταυτοτηταΣ: Ανεξαρτησία από Ηνωμένο Βασίλειο: 16 Αυγούστου 1960 (Χώρα μέλος της Ε.Ε. από

το 2004) Επίσημες γλώσσες: Ελληνικά και Τουρκικά Έκταση: 9.251 τετραγ. χλμ Πληθυσμός: 801.620 (απογραφή 2009) Νόμισμα: ευρώ Κωδικός κλήσης: +357 Πρωτεύουσα: Λευκωσία. Μετά από την τουρκική εισβολή το 1974, η πρωτεύουσα έχει διχοτομηθεί και έχει χωριστεί στη μέση με τη λεγόμενη «Πράσινη Γραμμή». Από το 2003 υπάρχουν τρία σημεία απ’ όπου επιτρέπεται η πρόσβαση στην κατεχόμενη πόλη, κατόπιν ελέγχου διαβατηρίου και λοιπών διαδικασιών. Αυτά βρίσκονται στο τέρμα της οδού Λήδρας, στον δήμο του Αγίου Δομετίου και δίπλα από το ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας. Κλίμα: Μεσογειακό. Η Κύπρος είναι μια χώρα με θερμό κλίμα από Μάιο μέχρι μέσα Οκτωβρίου. Η θερμοκρασία τους καλοκαιρινούς μήνες φτάνει και ξεπερνάει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ο χειμώνας είναι ήπιος με θερμοκρασίες να κυμαίνονται γύρω στους 15 βαθμούς. ΧρήσιΜεσ ιστοσελιδ εσ www.visitcyprus.com: Η επίσημη ιστοσελίδα του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού www.cyprusevents.net: Όλα τα καλλιτεχνικά δρώμενα που γίνονται στο νησί, χωρι-

σμένα ανά μέρα και είδος, με πληροφορίες και τηλέφωνα για εισιτήρια. www.ikypros.com&www.kypros.org/: Διεθνείς και τοπικές ειδήσεις, διευθύνσεις και τηλέφωνα για εστιατόρια, μπαρ, υπηρεσίες, φαρμακεία και φορείς έκτακτης ανάγκης. ΚυπριαΚοσ οργανισΜοσ τουρισΜου Λευκωσία: Λεωφ. Λεμεσού, 19 (κεντρικά), Τηλ. 22 691100, Αριστοκύπρου 11, Λαϊκή Γειτονιά τηλ. 22 674264 Λεμεσός: Σπύρ. Αραούζου 130 Τηλ. 25 362756, Λιμάνι Λεμεσού, Τηλ 25 57 18 68 Γεωργίου Ά, 22, Γερμασόγεια Τηλ. 25 323211 Πάφος: Γλάδστωνος, 3, Τηλ 26 932841, Λεωφ. Ποσειδώνος, 63Α, Τηλ 26 930521 Αερολιμένας Πάφου, Τηλ. 26 008368 Πόλη Χρυσοχούς: Οδός Βασιλέως Στασίοικου Αã 2, Τηλ. 26 322468 Αγία Νάπα: Κρύου Νερού, 12, Τηλ. 23 721796, Αμμόχωστος: Λεωφ. Πρωταρά, 356, Τηλ. 23 832865, Πλάτρες: οδ. Ολύμπου 4, Τηλ. 25 421316 Λάρνακα: Πλατεία Βασιλέως Παύλου,

4

Χρήστος Παπαδημητρίου

Άνοιγμα 1 δεξιά της Οδού Τρικούπη

βιογραφικό

Δείγματα Εργασίας σχεδιασμός εκδόσεων

Την αποκαλούν «συμπρωτεύουσα», όμως, τα τελευταία χρόνια η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου αναπτύσσεται ραγδαία, περισσότερο και από την ίδια τη Λευκωσία.

© Εκδόσεις Ταξιδευτής, Ιπποκράτους 56, Αθήνα, 106.80, Ημ./Εκτ. 11ος/2010

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Αρχαίο θέατρο Κουρίου

Η πόλη της διασκέδασης

Η Λεμεσός έχει να επιδείξει την καλύτερη γαστρονομική σκηνή της χώρας, μια έντονη πολιτιστική δράση και ταυτόχρονα κρατάει τα σκήπτρα στη διασκέδαση. Εξάλλου, εδώ φιλοξενείται κάθε χρόνο το καρναβάλι. Τα επόμενα χρόνια, με τη δημιουργία της μαρίνας, ενός τεράστιου αναπτυξιακού έργου, η φήμη της Λεμεσού αναμένεται να ξεπεράσει τα όρια της Κύπρου.

107

106

Πύλη Αμμοχώστου Χαμάμ Ομεριέ νών Δημοτικό Κέντρο Τεχ Σουβλάκια στο Αιγαίο Αρχοντικό Αξιοθέας Δείπνο στο Domus Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο Ποτό στο Χαμάμ

Άνοιγμα Ενότητας

ν

Δημοτικό κέντρο Τεχνώ 16

Χάρτες


Professional guide

κανόνες

Αθήνα Θεσσαλονίκη Λάρισσα Πάτρα Κρήτη

Bodyscape Gym & Health Club Χαλάνδρι Λ. Πεντέλης 107 Τ: 210 6828470 Body Fitness Club Αθήνα, Ιπποκράτους 139-14 Τ: 210 3601594 Body + Soul Health club Χαλκίδα Αργυροκαστρίτου 4, Τ: 2221074742 Caroli Health Club (Empire Gym) Γλυφάδα Κύπρου 65, Τ: 210 8983103 Caroli Red Health Club Πειραιάς Στ. Καραϊσκάκη, Τ: 210 4837500 Central Fitness Gym Αμπελόκηποι Άρτης & Μπιζανίου 4, Τ: 210 6997121 Champ Plus Gym Αμπελόκηποι Μεσογ. & Φαραντάτων 4 Τ: 210 7773620 Colosseum Gym Χολαργός, Μεσογείων 226 Τ: 210 6536082 / 210 6546770 Corpus Fitness Club Χαλάνδρι Κοραή 25 & Ναρκισσών, Τ: 210 6800288 Divani Apollon Palace & Spa Αγ. Νικολάου 10 & Ηλίου, Βουλιαγμ. Τ: 210 8911100

Spa

Earth Spa Κώστα Βάρναλη & Μικράς Ασίας 13, Τ: 210 7231003 Εasy Cruise One-Αpivita Spa Τ: 211 2116211 Ζώρζου Gym Αβύδου 90, Ιλίσια Τ: 210 7790829

Golden Gym Λ. Μεσογείων 316 & Κονδυλάκη 2, Τ: 210 6538214 Golden Gym Γαλάτσι Βείκου 35, Τ: 210 2131901 Golden Gym Κυψέλη Κυψέλης 32, Τ: 210 8846410 Golden Gym Ν. Ιωνία Παναγούλη & Ερασίας 15, Τ:, 210 2720060 Καρβέλας Health Club Χαλάνδρι Εθν. Αντιστάσεως 84, Τ: 210 6725055 LM Gym Κολωνάκι Πλατεία Κολωνακίου 20, Τ: 2103600494 Notorius Fitness Club Γαλάτσι Λ. Γαλατσίου 7 & Παλαμά 2-4, Τ: 210 2022666

Air Power Fitness Club Σουϊδίας 70 Κολωνάκι Τ: 2107240222

Bodyscape Gym & Health Club Χαλάνδρι Λ. Πεντέλης 107 Τ: 210 6828470

Power Place Σόλωνος 46 10672 Τ: 2103390090

Body Fitness Club Αθήνα, Ιπποκράτους 139-14 Τ: 210 3601594

Tansy Wellness Spa Χαλάνδρι Λ. Πεντέλης 20, Τ: 210 6838008

Body + Soul Health club Χαλκίδα Αργυροκαστρίτου 4, Τ: 2221074742

POWER 3 CENTER BOYΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 170 ΓΛΥΦΑΔΑ Τ: 2109681665

Caroli Health Club (Empire Gym) Γλυφάδα Κύπρου 65, Τ: 210 8983103

POWER 3 POINT LOUNGE Λ. ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 80 ΓΛΥΦΑΔΑ Τ: 2109681441

Caroli Red Health Club Πειραιάς Στ. Καραϊσκάκη, Τ: 210 4837500

POWER 3 CENTER ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 4-6 ΕΛΕΥΣΙΝΑ Τ: 2105544080

Central Fitness Gym Αμπελόκηποι Άρτης & Μπιζανίου 4, Τ: 210 6997121

Shape Health Club Νέα Σμύρνη Ελ. Βενιζέλου 5Α, Τ: 210 9356135-7

POWER 3 CENTER ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 5 & ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τ: 2310232211

Champ Plus Gym Αμπελόκηποι Μεσογ. & Φαραντάτων 4 Τ: 210 7773620 Colosseum Gym Χολαργός, Μεσογείων 226 Τ: 210 6536082 / 210 6546770 Corpus Fitness Club Χαλάνδρι Κοραή 25 & Ναρκισσών, Τ: 210 6800288

Shapes Wellbeing Center Αγ. Παρασκευή Μεσογείων 483, Τ: 210 6000522

POWER 3 INSTITUTE LOUNGE ΤΣΙΜΙΣΚΗ 136 ñ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τ: 2310238142

Divani Apollon Palace & Spa Αγ. Νικολάου 10 & Ηλίου, Βουλιαγμ. Τ: 210 8911100

HILTONIA SPA HILTON Αθήνα Βασ. Σοφίας 46, Τ: 210 7281813

POWER 3 POINT ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 60 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τ: 2310285570

Earth Spa Κώστα Βάρναλη & Μικράς Ασίας 13, Νέα Ερυθραία Τ: 210 7231003

POWER 3 PΟINT ΚΥΠΡΟΥ 72 ΛΑΡΙΣΑ Τ: 2410537996

ORIENTAL SPA Γρηγορίου Παλαμά 17 Θεσ/κη Τ: 2310225200

Sprinters Fitness Halls Ν. Ψυχικό Λ. Κηφισίας 292-294, Τ: 210 6777804 Sprinters Fitness Halls Περιστέρι Πολυχνίτου 19, Τ: 210 5767346

POWER 3 POINT SHAMBHALA Λ. ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ 68 ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ Τ: 2299063737

POWER 3 INSTITUTE LOUNGE ΑΩΟΥ 76 ΠΑΤΡΑ

Golden Gym Λ. Μεσογείων 316 & Κονδυλάκη 2, Αγία Παρασκευή Τ: 210 6538214 Golden Gym Γαλάτσι Βείκου 35, Τ: 210 2131901

Professional guide

trends

Sprinters Fitness Halls Περιστέρι Πολυχνίτου 19, Τ: 210 5767346 Air Power Fitness Club Σουϊδίας 70 Κολωνάκι Τ: 2107240222 Power Place Σόλωνος 46 10672 Τ: 2103390090

Golden Gym Κυψέλη Κυψέλης 32, Τ: 210 8846410 Golden Gym Ν. Ιωνία Παναγούλη & Ερασίας 15, Τ:, 210 2720060 Καρβέλας Health Club Χαλάνδρι Εθν. Αντιστάσεως 84, Τ: 210 6725055 LM Gym Κολωνάκι Πλατεία Κολωνακίου 20, Τ: 2103600494 Notorius Fitness Club Γαλάτσι Λ. Γαλατσίου 7 & Παλαμά 2-4, Τ: 210 2022666 ORIENTAL SPA Γρηγορίου Παλαμά 17 Θεσ/κη Τ: 2310225200

POWER 3 CENTER BOYΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 170 ΓΛΥΦΑΔΑ Τ: 2109681665 POWER 3 POINT LOUNGE Λ. ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 80 ΓΛΥΦΑΔΑ Τ: 2109681441 POWER 3 CENTER ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 4-6 ΕΛΕΥΣΙΝΑ Τ: 2105544080

Γράφει ο Γιάννης Μόραλης

Power Place Σόλωνος 46 10672 Τ: 2103390090

Shapes Wellbeing Center Αγ. Παρασκευή Μεσογείων 483, Τ: 210 6000522

Tansy Wellness Spa Χαλάνδρι Λ. Πεντέλης 20, Τ: 210 6838008

Εasy Cruise One-Αpivita Spa Τ: 211 2116211

HILTONIA SPA HILTON Αθήνα Βασ. Σοφίας 46, Τ: 210 7281813

POWER 3 CENTER BOYΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 170 ΓΛΥΦΑΔΑ Τ: 2109681665

Ζώρζου Gym Αβύδου 90, Ιλίσια Τ: 210 7790829

Sprinters Fitness Halls Ν. Ψυχικό Λ. Κηφισίας 292-294, Τ: 210 6777804

POWER 3 POINT LOUNGE Λ. ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 80 ΓΛΥΦΑΔΑ Τ: 2109681441

πο το περιοδικό “Fitness & Spa all about wellness”, κυκλοφορεί με επιτυχία από τον Μάιο του 2007 (www.fsmag.gr). Μοναδικό στο είδος του, συνδυάζει προτάσεις άθλησης και ευεξίας με την …απαραίτητη δόση πολυτέλειας που όλοι έχουμε ανάγκη στη ζωή μας. Αν και διατίθεται δωρεάν, το “Fitness & Spa all about wellness” είναι ένα πολυτελές έντυπο που απευθύνεται στον σύγχρονο άνθρωπο και τις ανάγκες του, προβάλλοντας μέσα από τις σελίδες του με τον καλύτερο τρόπο τις διαφημιζόμενες επιχειρήσεις. Στις σελίδες του θα ενημερωθείτε για τις τελευταίες τάσεις του fitness, ό,τι καινούργιο για τα Spa και φυσικά θα βρείτε προτάσεις για καλύτερη ζωή (υγεία, ομορφιά, ταξίδια) από την ενότητα Wellness. Αναζητήστε το σε γυμναστήρια, ξενοδοχεία, spa, café-restaurant, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, αλυσίδα καταστημάτων βιολογικών προϊόντων, ανθοπωλεία, καθώς και σε 5000 γυμναστήρια, ξενοδοχεία και spa σε όλη την Ελλάδα. To περιοδικό “Fitness & Spa all about wellness”, κυκλοφορεί με επιτυχία από τον Μάιο του 2007 (www.fsmag.gr). Μοναδικό στο είδος του, συνδυάζει προτάσεις άθλησης και ευεξίας με την …απαραίτητη δόση πολυτέλειας που όλοι έχουμε ανάγκη στη ζωή μας. Αν και διατίθεται δωρεάν, το “Fitness & Spa all about wellness” είναι ένα πολυτελές έντυπο που απευθύνεται στον σύγχρονο άνθρωπο και τις ανάγκες του, προβάλλοντας μέσα από τις σελίδες του με τον καλύτερο τρόπο.

{

POWER 3 POINT SHAMBHALA Λ. ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ 68 ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ Τ: 2299063737

Shape Health Club Νέα Σμύρνη Ελ. Βενιζέλου 5Α, Τ: 210 9356135-7

Α

Οι προτάσεις του σύγχρονου design

Tansy Wellness Spa Χαλάνδρι Λ. Πεντέλης 20, Τ: 210 6838008

gmoral@hotmail.com

νομοθεσία

30

31

To περιοδικό “Fitness & Spa all about wellness”, κυκλοφορεί με επιτυχία από τον Μάιο του 2007 (www.fsmag.gr). Μοναδικό στο είδος του, συνδυάζει προτάσεις άθλησης και ευεξίας με την … απαραίτητη δόση πολυτέλειας που όλοι έχουμε ανάγκη στη ζωή μας. Αν και διατίθεται δωρεάν, το “Fitness & Spa all about wellness” είναι ένα πολυτελές έντυπο που απευθύνεται στον σύγχρονο άνθρωπο και τις ανάγκες του, προβάλλοντας

Spa

Μοναδικό στο είδος του, συνδυάζει προτάσεις άθλησης και ευεξίας με την … απαραίτητη δόση πολυτέλειας που όλοι έχουμε ανάγκη στη ζωή μας. Αν και διατίθεται δωρεάν, το “Fitness & Spa all about wellness” είναι ένα πολυτελές έντυπο που απευθύνεται στον σύγχρονο άνθρωπο και τις ανάγκες του, προβάλλοντας μέσα από τις σελίδες του με τον καλύτερο τρόπο. Μοναδικό στο είδος του, συνδυάζει προτάσεις άθλησης και ευεξίας με την …απαραίτητη δόση πολυτέλειας που όλοι έχουμε ανάγκη στη ζωή

μας. Αν και διατίθεται δωρεάν, το “Fitness & Spa all about wellness” είναι ένα πολυτελές έντυπο που απευθύνεται στον σύγχρονο άνθρωπο και τις ανάγκες του, προβάλλοντας μέσα από τις σελίδες.

design

20

Χρήστος Παπαδημητρίου

21

2009 Εκδόσεις Fitness & Spa Magazine

Professional guide

κανόνες

8+1 απλοί κανόνες υγιεινής

{

Γράφει ο Γιάννης Μόραλης gmoral@hotmail.com

βιογραφικό

1

Δείγματα Εργασίας σχεδιασμός εκδόσεων

Spa υγιεινή

24

To περιοδικό “Fitness & Spa all about wellness”, κυκλοφορεί με επιτυχία από τον Μάιο του 2007 (www.fsmag.gr). Μοναδικό στο είδος του, συνδυάζει προτάσεις άθλησης και ευεξίας με την … απαραίτητη δόση πολυτέλειας που όλοι έχουμε ανάγκη στη ζωή μας. Αν και διατίθεται δωρεάν, το “Fitness & Spa all about wellness” είναι ένα πολυτελές έντυπο που απευθύνεται στον σύγχρονο άνθρωπο και τις ανάγκες του.

2

3

Μην ασκήστε χρησιμοποιώντας όργανα επαφής, δημόσιας χρήσης

Μην ασκήστε χρησιμοποιώντας όργανα επαφής, δημόσιας χρήσης

Μην ασκήστε χρησιμοποιώντας όργανα επαφής, δημόσιας χρήσης

Μοναδικό στο είδος του, συνδυάζει προτάσεις άθλησης και ευεξίας με την …απαραίτητη δόση πολυτέλειας που όλοι έχουμε ανάγκη στη ζωή μας. Αν και διατίθεται δωρεάν, το “Fitness & Spa all about wellness” είναι ένα πολυτελές έντυπο που απευθύνεται στον σύγχρονο άνθρωπο και τις ανάγκες του, προβάλλοντας μέσα από τις σελίδες του με τον καλύτερο τρόπο. Μοναδικό στο είδος του, συνδυάζει προτάσεις άθλησης και ευεξίας.

Μοναδικό στο είδος του, συνδυάζει προτάσεις άθλησης και ευεξίας με την …απαραίτητη δόση πολυτέλειας που όλοι έχουμε ανάγκη στη ζωή μας. Αν και διατίθεται δωρεάν, το “Fitness & Spa all about wellness” είναι ένα πολυτελές έντυπο που απευθύνεται στον σύγχρονο άνθρωπο και τις ανάγκες του, προβάλλοντας μέσα από τις σελίδες του με τον καλύτερο τρόπο. Μοναδικό στο είδος του, συνδυάζει προτάσεις άθλησης και ευεξίας.

Μοναδικό στο είδος του, συνδυάζει προτάσεις άθλησης και ευεξίας με την …απαραίτητη δόση πολυτέλειας που όλοι έχουμε ανάγκη στη ζωή μας. Αν και διατίθεται δωρεάν, το “Fitness & Spa all about wellness” είναι ένα πολυτελές έντυπο που απευθύνεται στον σύγχρονο άνθρωπο και τις ανάγκες του, προβάλλοντας μέσα από τις σελίδες του με τον καλύτερο τρόπο. Μοναδικό στο είδος του, συνδυάζει προτάσεις άθλησης και ευεξίας.

Tips • Μοναδικό στο

είδος του

σεις συνδυάζει προτά ας. άθλησης και ευεξί ν

• Διατίθεται δωρεά

all Το “Fitness & Spa είναι about wellness” ο. ένα πολυτελές έντυπ

• Μοναδικό στο

είδος του

σεις συνδυάζει προτά ας. άθλησης και ευεξί ν

• Διατίθεται δωρεά

all Το “Fitness & Spa είναι about wellness” ο. ένα πολυτελές έντυπ

25

Σχεδιασμός Τυπογραφική επιμέλεια


Free

ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÄçìÞôñçò ÌõôáñÜò

17 ÁÐÑÉËÉÏÕ 2008 ÔÅÕ×ÏÓ 1

press

Åéóáãùãéêü - Ðñüëïãïò. Åéóá ãùãéêü Ðñüëïãïò. Åéóáãù ãéêü - Ðñüëïã ïò. Åéó áãùãéêü - Ðñüëïã ïò. Åéó áãùãéêü - Ðñüë ïãïò. Åéóáãù ãéêü - Ðñü ëïãïò. Åéóá ãùãéêü - Ðñ üëïãïò. Åéóáãùãéêü Ðñüëïãïò. Åéóá ãùãéêü - Ðñüëïãïò. Åéóáãù ãéêü - Ðñüëïã ïò. Åéó áãùãéêü Ðñüëïã ïò. Åéó áãùãéêü - Ðñüë ïãïò. Åéóáãù ãéêü - Ðñü ëïãïò. Åéóá ãùãéêü Ðñ üëïãïò.

 Ãéá ôçí åêëïãÞ ôïõ ùò ôáêôéêïý ìÝëïõò ôçò Áêáäçìßáò Áèçíþí Åãþ Ý÷ù ðïëý ìéêñÞ éäÝá ãéá ôïí åáõôü ìïõ. Ðéóôåýù üôé äåí ìïõ ÷ñùóôÜ êáíåßò ôßðïôå êáé ìå åêðëÞôôïõí êÜèå öïñÜ ðïõ ìïõ ëÝíå ìéá êáëÞ êïõâÝíôá. Êáôáëáâáßíåôå ëïéðüí üôé êáé áõôü Þôáí êÜôé ðïëý åõ÷Üñéóôï êáé ôéìçôéêü. Äåí îÝñù ðüóï åßíáé ãéá ôïõò, áëëÜ ôïõò åõ÷áñéóôþ ïýôùò Þ Üëëùò, äéüôé Þôáí ðáìøçößá.

ôï

2ï ÈÅÌÁ

ÏéêïëïãéêÝò óáêïýëåò Áíáêýêëùóç ÓÅË. 2-3

ÂëÝðù  ÄéáâÜæù  Áêïýù

ÄçìÞôñçò ÌõôáñÜò

ÌÐÅÉÔÅ ÔÙÑÁ ÓÔÏ FREEPRESS@ATHINA984FM.GR

 ÌÝíåôå óôçí ÁèÞíá. Èá Þèåëá íá ìïõ êÜíåôå ìéá ðåñéãñáöÞ ôçò ðüëçò ìáò ìÝóá áðü ôç äéêÞ óáò äéåñåõíçôéêÞ ìáôéÜ. Ôçí ÁèÞíá ôçí áãáðÜìå áëëÜ ðñÝðåé íá � ðïýìå üôé åßíáé áðáßóéá ôåëéêÜ. ÎÝñåôå, åß÷å  ìéá ãéáãéÜ ç ïðïßá Þôáí ðáñáìïñöùìÝíç. ����� Äåí ôï åß÷á ðáñáôçñÞóåé ðïôÝ áõôü. Ôï ���� åßäá óå ìéá öùôïãñáößá,  � üôáí ìåãÜëùóá.          Ôçí áãáðïýóá ôüóï   ðïëý     ðïõ    äåí   ðáñáìïñöùìÝíç.      � � � �     êáôáëÜâáéíá üôé åßíáé � �       � � �     ¸ôóé ëïéðüí, óõìâáßíåé êáé ìå ôçí ÁèÞíá. ¼ðïéïò Ý÷åé ðáñÜðïíá ãéá ôç äïõëåéÜ ôïõ, ôá ïéêïíïìéêÜ  ôïõ êôë. "äÝñíåé" ôïõò  Áèçíáßïõò. Ï êüóìïò äåí öôáßåé óå ôßðïôá.  Ç ÁèÞíá õðïöÝñåé êÜèå öïñÜ ëïéðüí, åßôå  åðåéäÞ êÜðïéïò áðáéôåß êÜôé - êáé Ý÷åé äßêéï ���������������������������� ðéèáíþò - åßôå áðü ôï êõêëïöïñéáêü åßôå áðü ïôéäÞðïôå. ������������� Åßíáé Ýíáò "ìïëõóìÝíïò ���������������������������� ÷þñïò" êáé åí ���������������������� ðÜóç ðåñéðôþóåé äåí ìðïñåß íá êõêëïöïñåß êáíåßò óôçí ÁèÞíá. ;òÅÑÔÕÈÉÏÐÁÓÄÖÃÇÎÊË´Æ×ØÙÂÍÌ,./1234567890Êáé ü÷é ìüíï óôçí ÁèÞíá, áëëÜ êáé óå åãþ ôçí ðáëéÜ ÁèÞíá, èá ðù ðüóï ùñáßá =!@#$%^&*()_+:¡åñôõèõèéïð{}áóäöãçîêë¨"||æ÷øùâíì<>? ìéêñüôåñåò ðüëåéò. Äåí îÝñù ðïéïò öôáßåé Þôáí óôçí ÐëÜêá êôë. ¹ üôé Þôáí ðéï ëßãá ãéá üëá áõôÜ. ôá áõôïêßíçôá êáé ðéï áíèñþðéíç ç ðüëç. ;∫⊕∇∏∪⊃∉∠ℑ⊗√℘∩∈⊇⊄×∅⋅¬∧ℜ⊆⊂,./123456 Öõóéêü Þôáí íá åßíáé ðéï Üíåôç êáé íá 7890−  ÅÜí ëïéðüí ìðïñïýóáôå íá êÜíåôå =!≅#∃%⊥&∗()_+:ϒ∑〉⌡⌡�{}〈⌠♦∀|| èõìüìáóôå êÜðùò êáëýôåñá ôá ðñÜãìáôá, Ýíá ìáãéêü, ôé èá<>? áëëÜæáôå óôçí ÁèÞíá; áëëÜ îå÷íÜìå üôé Þôáí ðïëý Üó÷çìåò Èá Ýðñåðå íá ôç ãêñåìßóïõìå áðü ôçí åðï÷Ýò, ïé ïðïßåò "ìáõñßæáíå" ôçí åéêüíá áñ÷Þ. Ôï Ý÷ïõí ðåé êáé Üëëïé áõôü. Ìçí ôçò ÁèÞíáò ôáõôü÷ñïíá. Êáëýôåñá ßóùò îå÷íÜôå ðùò üôáí¡ êÜçêå ç Èåóóáëïíßêç åßíáé ôþñá áðü Üðïøç ïéêïíïìéêÞ ôá ðáëéÜ, îáíá÷ôßóôçêå áðü ôçí áñ÷Þ. ¹ôáí ðñÜãìáôá. Ùóôüóï, ç åéêüíá ôçò ìéá Üèëéá ðüëç êáé üôáí ôçí îáíá÷ôßóáíå óçìåñéíÞò ÁèÞíáò åßíáé åöéáëôéêÞ. áðü ôçí áñ÷Þ Þôáí ðïëý êáëýôåñç. Ôé íá ðù; ¸íáò "óåéóìüò" íá ãßíåé êáé ôçí  Ï ðïëéôéóìüò; Ðïéá ç ÜðïøÞ óáò îáíáöôéÜîïõìå áðü ôçí áñ÷Þ;! Åßíáé ãéá ôïí ðïëéôéóìü óÞìåñá; ó÷çìáôéêü âÝâáéá áõôü ðïõ ëÝù, Ýôóé; Ïé éäéùôéêÝò ðñùôïâïõëßåò åßíáé ðïëý êáëÝò óôï èÝáôñï, óôç æùãñáöéêÞ, óôç    Æåßôå ðïëëÜ ÷ñüíéá óå áõôÞ ôçí ìïõóéêÞ. ¼óïí áöïñÜ óôç ìïõóéêÞ - êáé  ðüëç, ùóôüóï. ÖáíôÜæïìáé üôé èá Ý÷åôå ìéëÜù ãéá ôç óïâáñÞ ìïõóéêÞ - äåí ôçí êÜðïéá êáëÞ ìíÞìç áðü ôçí ÁèÞíá… ðñïâÜëåé ïýôå ç ÅëëÜäá, ïýôå ç Áðü ôçí ÁèÞíá äåí áíáðïëþ êáé êÜôé ôçëåüñáóç. ¸÷ïõìå éäéáßôåñá óïâáñïýò éäéáßôåñï. ¸ôóé Þôáí ðÜíôá. Ï ÷ñüíïò ìïõóéêïýò êáé äåí áêïýãïíôáé ðïôÝ. qwertyuiop[]asdfghjkl;zxc åîùñáúæåé óõíÞèùò. ÄçëáäÞ, áí èõìçèþ Áêïýãïíôáé êõñßùò ìïõóéêÜ êïììÜôéá vbnm,.1234567890!@#$%^&*()_

Áðüøåéò ìå ÷ñþìá

óõíÝíôåõîç

Ï æùãñÜöïò ìéëÜåé óôçí FREE PRESS ãéá ôçí ðüëç ôçò ÁèÞíáò êáé öéëïôå÷íåß ôï åîþöõëëï.

()

+-=

1234

Ç äéêéÜ ìïõ

ÁÈÇÍÁ

2

Ôï ÆÜðåéï áíáìïñöþíåôáé ÇÌÅÑÅÓ 7 4áëÞèåéåò

Δείγματα Εργασίας 2 1

Ôï ÆÜðåéï áíáìïñöþíåôáé

Ôï ÆÜðåéï áíáìïñöþíåôáé

Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ äéáêñßíïíôáé ãéá ôçí ðëçñüôçôá, ôçí áóöÜëåéá êáé ôïí åêöñáóôéêü ôïõò ðëïýôï.Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ äéáêñßíïíôáé ãéá ôçí ðëçñüôçôá, ôçí áóöÜëåéá êáé

Ôï ÆÜðåéï áíáìïñöþíåôáé Ôï ÆÜðåéï áíáìïñöþíåôáé Ôï ÆÜðåéï áíáìïñöþíåôáé

Ôï ÆÜðåéï áíáìïñöþíåôáé

ÄÉÅÈÍÇ

ÄéðëÞ Þôôá Ìðïýò óôç Óýíïäï. Áðïññßöèçêå ç Ýíôáîç ôçò Ïõêñáíßáò + Ãåùñãßáò óôï ÍÁÔÏ

Ôï ÆÜðåéï áíáìïñöþíåôáé Ôï ÆÜðåéï áíáìïñöþíåôáé

Ôï ÆÜðåéï áíáìïñöþíåôáé Ôï ÆÜðåéï áíáìïñöþíåôáé Ôï ÆÜðåéï áíáìïñöþíåôáé

Ðñüêñéóç ôïõ Ðáíáèçíáúêïý. ÓõíÝôñéøå ìå 5-2 ôçí Äõíáìü

Ôï ÆÜðåéï áíáìïñöþíåôáé

4

Ôï ÆÜðåéï áíáìïñöþíåôáé Ôï ÆÜðåéï áíáìïñöþíåôáé Ôï ÆÜðåéï áíáìïñöþíåôáé

 ÌÐÅÉÔÅ ÔÙÑÁ ÓÔÏ

ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò

Ôï ÆÜðåéï áíáìïñöþíåôáé

ÐÏËÉÔÉÊÇ

ÁðÝññéøå ç ðëåéïøçößá ôï äçìïøÞöéóìá. 152 øÞöïé êáôÜ ôçò ðñüôáóçò ãéá äçìïøÞöéóìá

ðáñïõóßáóç

 

ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÄçìÞôñçò ÌõôáñÜò

ðñüóùðï ÄçìÞôñçò ÌõôáñÜò

Ç ðüëç ôçò áíáêýêëùóçò

ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÌÕÔÁÑÁÓ

5

Ôï ÆÜðåéï áíáìïñöþíåôáé

σχεδιασμός 3 εκδόσεων

Ï æùãñÜöïò ÄçìÞôñçò ÌõôáñÜò ìéëÜåé óôçí FREE PRESS ãéá ôçí ðüëç ôçò ÁèÞíáò êáé öéëïôå÷íåß ôï åîþöõëëï.

Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ äéáêñßíïíôáé ãéá ôçí ðëçñüôçôá, ôçí áóöÜëåéá êáé ôïí åêöñáóôéêü ôïõò ðëïýôï.

Ôï ÆÜðåéï áíáìïñöþíåôáé

ðñüóùðï ÄçìÞôñçò ÌõôáñÜò

Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ äéáêñßíïíôáé ãéá ôçí ðëçñüôçôá, ôçí áóöÜëåéá êáé ôïí åêöñáóôéêü ôïõò ðëïýôï. Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ äéáêñßíïíôáé ãéá ôçí ðëçñüôçôá, ôçí áóöÜëåéá êáé ôïí åêöñáóôéêü ôïõò ðëïýôï.Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ äéáêñßíïíôáé ãéá ôçí ðëçñüôçôá, ôçí áóöÜëåéá êáé ôïí åêöñáóôéêü ôïõò ðëïýôï.Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ äéáêñßíïíôáé ãéá ôçí ðëçñüôçôá, ôçí áóöÜëåéá êáé ôïí åêöñáóôéêü ôïõò ðëïýôï.Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ

Free

Ôßôëïò Óáêïýëá Óáêïýëá

press

ÁÈÇÍÁ

Ôï ÆÜðåéï áíáìïñöþíåôáé

ÊÏÉÍÙÍÉÁ

Free

Ç äéêéÜ ìïõ

Ôï ÆÜðåéï áíáìïñöþíåôáé

¸öõãå ðëÞñçò çìåñþí ï Æßë ÍôáóÝí. ÊáôÜöåñå íá äåé ïëïêëçñùìÝíï ôï ìïõóåßï ôçò Áêñüðïëçò

Σχεδιασμός Τυπογραφική επιμέλεια

0ema

!

2004 αθήνα 9,84 4σέλιδο tabloid free press

2o

βιογραφικό

ÄçìÞôñçò ÌõôáñÜò

Ï Áêáäçìáúêüò ðëÝïí ÄçìÞôñçò ÌõôáñÜò, åßíáé áíáìöéóâÞôçôá áðü ôïõò óçìáíôéêüôåñïõò óýã÷ñïíïõò Ýëëçíåò æùãñÜöïõò. ÃåííÞèçêå ôï 1934 óôçí ×áëêßäá êáé ìåôÜ ôéò ãõìíáóéáêÝò óðïõäÝò ôïõ Þñèå óôçí ÁèÞíá ãéá íá óðïõäÜóåé óôçí Áíþôáôç Ó÷ïëÞ Êáëþí Ôå÷íþí ìå äáóêÜëïõò ôïõ ôïõò Ó. ÐáðáëïõêÜ êáé ÃéÜííç Ìüñáëç. Óôçí ðåñßïäï ôùí óðïõäþí ôïõ ôéìÞèçêå ìå äýï âñáâåßá êáé ðÝíôå åðáßíïõò ãéá ôéò åðéäüóåéò ôïõ óå äéÜöïñåò èåìáôïãñáöéêÝò ðåñéï÷Ýò. Ìå ôï ôÝëïò ôùí óðïõäþí ôïõ óôçí Áíþôáôç Ó÷ïëÞ Êáëþí Ôå÷íþí ôçò ÁèÞíáò, Ýëáâå õðïôñïößá ç ïðïßá ôïõ åðÝôñåøå íá ìåëåôÞóåé ôç ëáúêÞ ôÝ÷íç ôçò ÌõôéëÞíçò êáé ìå ìéá Üëëç õðïôñïößá óõíÝ÷éóå ôéò óðïõäÝò ôïõ óôç óêçíïãñáößá, óôç Ó÷ïëÞ Äéáêïóìçôéêþí Ôå÷íþí óôï Ðáñßóé, ìå äéÜóçìïõò äáóêÜëïõò üðùò ï Ëáìðßò êáé ï Æáí Ëïõß Ìðáñþ. ÐáñÜëëçëá, óðïýäáóå êáé åóùôåñéêÞ äéáêüóìçóç óôï ÌÅÔIÅR D' ART.

free

Χρήστος Παπαδημητρίου

ôáõôüôçôá

To

ÓÐÏÑ

Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ äéáêñßíïíôáé ãéá ôçí ðëçñüôçôá, ôçí áóöÜëåéá êáé ôïí åêöñáóôéêü ôïõò ðëïýôï. Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ äéáêñßíïíôáé ãéá ôçí ðëçñüôçôá, ôçí áóöÜëåéá êáé ôïí åêöñáóôéêü ôïõò ðëïýôï.Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ äéáêñßíïíôáé ãéá ôçí ðëçñüôçôá, ôçí áóöÜëåéá êáé ôïí åêöñáóôéêü ôïõò ðëïýôï.Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ äéáêñßíïíôáé ãéá ôçí ðëçñüôçôá, ôçí áóöÜëåéá êáé ôïí åêöñáóôéêü ôïõò ðëïýôï.Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ äéáêñßíïíôáé ãéá ôçí ðëçñüôçôá, ôçí áóöÜëåéá êáé ôïí åêöñáóôéêü ôïõò ðëïýôï.Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé

Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ äéáêñßíïíôáé ãéá ôçí ðëçñüôçôá, ôçí áóöÜëåéá êáé ôïí åêöñáóôéêü ôïõò ðëïýôï. Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ äéáêñßíïíôáé ãéá ôçí ðëçñüôçôá, ôçí áóöÜëåéá êáé ôïí åêöñáóôéêü ôïõò ðëïýôï.Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ äéáêñßíïíôáé ãéá ôçí ðëçñüôçôá, ôçí áóöÜëåéá êáé ôïí åêöñáóôéêü ôïõò ðëïýôï.Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ

êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ äéáêñßíïíôáé ãéá ôçí ðëçñüôçôá, ôçí áóöÜëåéá êáé ôïí åêöñáóôéêü ôïõò ðëïýôï

Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ äéáêñßíïíôáé ãéá ôçí ðëçñüôçôá, ôçí áóöÜëåéá êáé ôïí åêöñáóôéêü ôïõò ðëïýôï. Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ äéáêñßíïíôáé ãéá ôçí ðëçñüôçôá, ôçí áóöÜëåéá êáé ôïí åêöñáóôéêü ôïõò ðëïýôï.Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ äéáêñßíïíôáé ãéá ôçí ðëçñüôçôá, ôçí áóöÜëåéá êáé ôïí åêöñáóôéêü ôïõò ðëïýôï.Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ

press

Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ äéáêñßíïíôáé ãéá ôçí ðëçñüôçôá, ôçí áóöÜëåéá êáé ôïí åêöñáóôéêü ôïõò ðëïýôï. Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ äéáêñßíïíôáé ãéá ôçí ðëçñüôçôá, ôçí áóöÜëåéá êáé ôïí åêöñáóôéêü ôïõò ðëïýôï.Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ äéáêñßíïíôáé ãéá ôçí ðëçñüôçôá, ôçí áóöÜëåéá êáé ôïí åêöñáóôéêü ôïõò ðëïýôï.Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ äéáêñßíïíôáé ãéá ôçí ðëçñüôçôá, ôçí áóöÜëåéá êáé ôïí åêöñáóôéêü ôïõò ðëïýôï.Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ äéáêñßíïíôáé ãéá ôçí ðëçñüôçôá, ôçí áóöÜëåéá êáé ôïí åêöñáóôéêü ôïõò ðëïýôï.Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ äéáêñßíïíôáé ãéá ôçí ðëçñüôçôá, ôçí áóöÜëåéá êáé

Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ äéáêñßíïíôáé ãéá ôçí ðëçñüôçôá, ôçí áóöÜëåéá êáé ôïí åêöñáóôéêü ôïõò ðëïýôï. Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ äéáêñßíïíôáé ãéá ôçí ðëçñüôçôá, ôçí áóöÜëåéá êáé ôïí åêöñáóôéêü ôïõò ðëïýôï.Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ äéáêñßíïíôáé ãéá ôçí ðëçñüôçôá, ôçí áóöÜëåéá êáé ôïí åêöñáóôéêü ôïõò ðëïýôï.Ï ê. ÌõôáñÜò åßíáé äçìéïõñãüò ìå êáèáñÜ ðñïóùðéêÝò êáé ãüíéìåò äéáôõðþóåéò, ðïõ Ý÷åé ùò áöåôçñßá ôçí áíôéêåéìåíéêÞ ðñáãìáôéêüôçôá, ôçí ïðïßá êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ

êáôïñèþíåé íá ìåôáöÝñåé óå åéêüíåò ðïõ äéáêñßíïíôáé ãéá ôçí ðëçñüôçôá, ôçí áóöÜëåéá êáé ôïí åêöñáóôéêü ôïõò ðëïýôï

40 C

3

Ìðïñïýí ïé ðüëåéò íá óþóïõí ôïí ðëáíÞôç; Ïé äÞìáñ÷ïé äåêÜäùí ìåãáëïõðüëåùí ðïõ åêðñïóùðïýí 400 åêáôïììýñéá áíèñþðïõò, ôïõò äçìüôåò ôïõò - áðü ôïõò ðåñéóóüôåñï õðåýèõíïõò ãéá ôç ìüëõíóç áëëÜ êáé ðåñéóóüôåñï åõÜëùôïõò óå êáéñéêÝò êáôáóôñïöÝò - ðéóôåýïõí üôé ìðïñïýí. ¹, ôïõëÜ÷éóôïí, üôé ìðïñïýí íá ðéÝóïõí Þ íá íôñïðéÜóïõí ìå ôï ðáñÜäåéãìÜ ôïõò ôéò êõâåñíÞóåéò ôïõò, óõóðåéñþíïíôáò ôïõò ðïëßôåò êáé áðïäßäïíôáò ìåôñÞóéìá áðïôåëÝóìáôá. Áíçóõ÷þíôáò éäéáßôåñá ãéá ôçí êëéìáôéêÞ áëëáãÞ, óõãêåíôñþèçêáí, ìå ïñãáíùôÞ ôï äÞìáñ÷ï ôïõ Ëïíäßíïõ Êåí Ëßâéíãêóôïí, ãéá ðñþôç öïñÜ ôï 2005 óôç âñåôáíéêÞ ðñùôåýïõóá êáé îáíÜ ôï 2007 óôç ÍÝá Õüñêç, óõãêñüôçóáí ôï äßêôõï C40 ( ðëÞñçò ôßôëïò C40 Large Cities Climate Leadership Group), óõíáóðßóôçêáí ìå ôçí Ðñùôïâïõëßá Êëßíôïí ãéá ôï Êëßìá ôïõ ôÝùò ÐñïÝäñïõ ôùí ÇÐÁ êáé åêðüíçóáí Ýíá ðñüãñáììá ðïõ ìðñïóôÜ ôïõ ù÷ñéïýí ðñïóðÜèåéåò ðïëõäéáöçìéóìÝíåò êáé óå õøçëüôåñï åðßðåäï. Áðü ôïí ÉáíïõÜñéï ôïõ 2008, ç ÁèÞíá åßíáé êáé áõôÞ ìÝëïò ôïõ äéêôýïõ, ìå ôï éó÷õñü óõìâïëéêü ôçò âÜñïò êáé, ôï êõñéüôåñï, ìå ôçí åéëéêñéíÞ ðñáãìáôïðïéü åðéèõìßá ôçò íá óõìðïñåõèåß ìå ôçí êñßóéìç ðñïóðÜèåéá êáé íá ÷áñÜîåé ôï äéêü ôçò ìÝëëïí óôïõò äýóêïëïõò êáéñïýò ðïõ Ýñ÷ïíôáé. Íá áíôáëëÜóóåé ðëçñïöïñßåò, ôå÷íïãíùóßá êáé âÝëôéóôåò ðñáêôéêÝò ãéá ôçí åîïéêïíüìçóç åíÝñãåéáò êáé ôç ìåßùóç ôùí åêðïìðþí áåñßùí óôçí ðüëç.  Íá óõììåôÝ÷åé óôï ó÷åäéáóìü êáé ôçí õëïðïßçóç êáéíïôüìùí ðñïãñáììÜôùí ãéá ôéò ðüëåéò, óôçí áíÜðôõîç êáé åöáñìïãÞ åíüò ïëïêëçñùìÝíïõ êáé ìáêñïðñüèåóìïý ó÷åäßïõ ãéá ôçí êáôáðïëÝìçóç ôçò êëéìáôéêÞò áëëáãÞò êáé ôçí ðñïóôáóßá ôïõ ðåñéâÜëëïíôïò.  Íá ìåôáöÝñåé óå üëåò ôéò ðüëåéò ôçò ÅëëÜäáò ôçí ôå÷íïãíùóßá ðïõ èá áðïêôÞóåé.

 ×ñÞóéìá ôçëÝöùíá

1595 : ç "ãñáììÞ ôïõ ÄÇÌÏÔÇ" . ´Áìåóç ðëçñïöüñçóç ôïõ Äçìüôç ãéá êÜèå áßôçìá / ðáñÜðïíï / äéáìáñôõñßá. ëåéôïõñãåß : ÄåõôÝñá-ÊõñéáêÞ , áðü 07.00 Ýùò 23.00 . 1960 : ãéá áðüññéøç ðáëéþí åðßðëùí , óôñùìÜôùí êëð 1595 : ãéá åëåã÷üìåíç óôÜèìåõóç 210-34.70.763 : ãéá åãêáôáëåëåéìÝíá áõôïêßíçôá , äßêõêëá 210-3243611-2 & 16 : ãéá ðáñáëáâÞ ðéíáêßäùí êõêëïö. 210 5203120-9 : ðñüãñáììá "Ðñüóïøç" 210-3722083-4: ðñùôüêïëëï 210 3722086- 87-89-90-91: ðéóôïðïéçôéêü ãÝííçóçò ïéêïãåíåéáêÞò êáôÜóôáóçò 210 5234466 : áíáíÝùóç Üäåéáò äéáìïíÞò 210 3231841 : ÄçìïôéêÞ ÐéíáêïèÞêç


Χρήστος Παπαδημητρίου

βιογραφικό

Δείγματα Εργασίας επιμέλεια

2006 ΔΟΛ Τυπογραφική επιμέλεια


χιλιάδες χρήστες δεν έχουν τελειώσει το σχολείο χρειάζονται εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση χιλιάδες χρήστες είναι άνεργοι χρειάζονται δουλειά χιλιάδες χρήστες έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας χρειάζονται ιατρική φροντίδα χιλιάδες χρήστες έχουν νομικές εκκρεμότητες χρειάζονται νομική υποστήριξη χιλιάδες χρήστες βρίσκονται στη φυλακή χρειάζονται θεραπεία χιλιάδες χρήστες βρίσκονται στο δρόμο χρειάζονται περίθαλψη χιλιάδες χρήστες ζουν στο περιθώριο της ζωής χρειάζονται απεξάρτηση

η ουσία είναι Χρήστος Παπαδημητρίου

βιογραφικό

Δείγματα Εργασίας

η

Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη

ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ 26

ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ

ΗΜΕΡΑ

ΚΑΤΑ

ΤΩΝ

ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

2009-2011 Για το ΚΕΘΕΑ Καταχωρήσεις για τις εφημερίδες 3στηλες Χ 16 cm Στην φωτό αριστερά, εφαρμογή του σχεδιασμού σε λεωφορείο στην Λάρισα

προσφορά Επεξεργασία φωτό Σχεδιασμός

ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ


20 Νοεµβρίου 2009

Παγκόσµια Ηµέρα Δικαιωµάτων του Παιδιού

Χρήστος Παπαδημητρίου

βιογραφικό

Δείγματα Εργασίας προσφορά

- να έχω ταυτότητα - να είµαι κοντά στους γονείς µου. - στην ίση µεταχείριση. - να έχω φαγητό, ρούχα, ασφαλές σπίτι. - στην καλή υγεία, σε ιατρική περίθαλψη, σε ειδική φροντίδα. - να πηγαίνω στο σχολείο. - να µεγαλώνω χωρίς ξύλο και προσβολές. - να µην δουλεύω. - στον σεβασµό της προσωπικότητας. - να λέω τη γνώµη µου. - να εκφράζω ελεύθερα τις πεποιθήσεις µου. - να προστατεύεται η ιδιωτική µου ζωή. - να ενηµερώνοµαι. - να έχω ελεύθερο χρόνο. Από το 2009 είμαι τακτικό μέλος της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας (http://gda.gr/), ενώ δουλειά μου διακρίθηκε στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσής της «Δημιουργικά κύματα» από επιτροπή του «Συνήγορος του παιδιού» με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού». Σε σύνολο 79 συμμετοχών, επιλέχθηκαν οι 11.

2009-2010 Για την Ένωση Γραφιστών Ελλάδας Αφίσες 70Χ100 cm

Εύρεση μηνύματος Σχεδιασμός


2010 Για την aftodioikisi.gr Σχεδιασμός site

Σχεδιασμός

Χρήστος Παπαδημητρίου

βιογραφικό

Δείγματα Εργασίας

2010 Για το Fitness and Spa magazine Banner για διαφήμιση στο διαδλικτιο

Σχεδιασμός


we travel... a lot!

humanvector

Χρήστος Παπαδημητρίου

βιογραφικό

Δείγματα Εργασίας

2010 Για τo Τουριστικό πρακτορείο Kavaliero viajes

Σχεδιασμός Εύρεση μηνύματος

2010 Για το Fitness and Spa magazine

Σχεδιασμός


2009 Για κατασκευαστική εταιρεία στον χώρο των πράσινων μορφών ενέργειας

Σχεδιασμός Εύρεση μηνύματος

2010 Για εταιρεία εισαγωγής γυναικείων Ιταλικών υποδημάτων

Χρήστος Παπαδημητρίου

Σχεδιασμός Εύρεση μηνύματος

βιογραφικό

Δείγματα Εργασίας

PANTONE 432 EC

20010 Για εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων

Σχεδιασμός Εύρεση μηνύματος


“Ομορφιά είναι το άθροισμα των στοιχείων στο οποίο δεν χρειάζεται να προσθέσεις, να αλλάξεις ή να αφαιρέσεις τίποτα” Elio Carletti (1925-1980 Ιταλός ιμπρεσιονιστής)

Portfolio  

Presentation of work in the field of graphic design - typography.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you