Volk & sedem kozličkov

Page 1

Brata Grimm Keiko Kaichi

Volk & sedem kozličkov

Založba KRES
Slikanica Založbe KRES Prvič izšla leta 2014 pri Michael Neugebauer Publishing Ltd., Hong Kong Ilustracije: © 2014 Keiko Kaichi Naslov izvirnika: Der Wolf und die sieben Geislein Koprodukcija z založbo Michael Neugebauer Publishing Ltd., Hong Kong Za izdajo v slovenščini: © 2014 Založba KRES d.o.o., Ljubljana, Slovenija Prevod: Jana Osojnik Lektura: Katarina Pevnik ISBN 978-961-250-121-1 COBISS.SI-ID 273459968 Manufactured in China Natisnjeno v 1000 izvodih Vse pravice pridržane.

Celotne knjige, tudi nobenega njenega dela, ni dovoljeno ponatisniti, razmnoževati ali razširjati s kakršnimikoli sredstvi, mehanskimi, elektronskimi, fotokopiranjem, zvokovnim snemanjem, dramatizacijo ali kako drugače, brez predhodnega pisnega dovoljenja založnika.

Založba KRES d.o.o., Dunajska cesta 158, SI-1000 Ljubljana, 01 5302060, info@zalozba-kres.si, www.e-kres.si


Brata Grimm Keiko K aichi

Volk & sedem kozličkov

Založba KR ES


B

ilo je nekoč, davno je že tega, ko je nekje živela mama koza s sedmimi majhnimi kozlički. Imela jih je rada, kot ima pač vsaka mama rada svoje otroke. Nekega dne se je namenila v gozd iskat hrano za lačne gobčke. Poklicala je otroke in jim rekla: »Ljubčki moji, ven grem. Nikomur ne odpirajte vrat, dokler se ne vrnem. Predvsem se pazite volka! Če pride noter, vas bo požrl s kožo in kostmi vred. Prebrisan lopov je, vendar ga boste po raskavem glasu in črnih tacah lahko prepoznali.« »Ljuba mamica,« so obljubili kozlički, »ne boj se, pazili bomo nase in nikomur ne bomo odprli.« Mama koza je prijazno zameketala v slovo in se brez skrbi odpravila zdoma.Ni minilo veliko časa, ko je nekdo potrkal na vrata in zahreščal: »Odprite, ljubi moji otročički! Vaša mamica je tu in vsakemu je nekaj prinesla!« Mali kozlički pa so prepoznali raskavi glas hudobnega volka. »Ne bomo odprli vrat!« so vpili drug čez drugega. »Ti nisi naša mamica. Ona ima mehek in prijeten glas, tvoj pa ni tak. Ti si volk!«Pred vami je klasična pravljica bratov Grimm o volku in sedmih kozličkih. Čudovite ilustracije, delo japonske umetnice Keiko Kaichi, nam pričarajo zgodbo v novih barvah.

19,90 EUR

Založba KRES


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.