IK Oskarshamn – sponsorbroschyr 2022

Page 1

SHL-RESAN FORTSÄTTER


3

THERÉSE ELOFSON KOMMERSIELL CHEF

MISSION

Klubbens existens grundas på publikens önskan att få den totala idrottsupplevelsen som skapar minnen för livet. Vårt arbete bidrar till att Oskarshamn är en bättre plats att leva och bo på. Vi agerar professionellt som en storklubb men med fötterna i myllan, med en nyfiken personlighet och delaktighet som i den lilla klubben.

MÅLBILD 2020-2023

Med positiv tillväxt i fokus skapar vi förutsättningar för hela klubben att flytta fram positionerna på alla plan. Vi levererar Kalmar läns mest underhållande idrottsupplevelse och senast 2023 får vår hängivna publik uppleva ett SM-slutspel.

VISION

I en tålmodig småländsk anda ska vi överträffa ­förväntningarna och leverera upplevelser och r­ esultat av nationell toppklass.


4

TILLSAMMANS MOT NYA MÅL IK OSKARSHAMN HAR avverkat tre säsonger i ­ ockeyns finrum, SHL. Vi har tagit oss an utmaningen h på ett typiskt tålmodigt småländskt sätt. Med små steg framåt och ständiga förbättringar har klubben flyttat fram positionerna. Med gemensamma krafter tillsammans med supportrar och partners har vi visat att IK Oskarshamn är att räkna med på allvar i den svenska hockeyeliten. Tillsammans växer vi sakta men säkert in i SHL-kostymen.

än våra konkurrenter. Och det tänker vi fortsätta med. Intresset för klubben har ökat enormt mycket i takt med framgångarna i SHL och det gör att vi känner oss hoppfulla att kunna utöka våra resurser och därmed stärka konkurrenskraften i laget. Vi kommer säker­ ligen fortfarande ha minst budget i SHL men med fortsatt smartness och fingertoppskänsla i kombination med den nya arenans framtida möjligheter finns goda förutsättningar att vara en stabilt SHL-lag.

SÄSONGEN 2021-2022 kan inte summeras på något

I SAMMANHANGET SPELAR du som partner en

annat sätt än en otrolig framgång. Säsongen där vi återigen fick välkomna publik tillbaka till Be-Ge ­Hockey Center efter restriktionerna blev en sportslig och ekonomisk succé. Spelarna och ledarna svarade för en fantastisk prestation som ledde till vårt första historiska SM-slutspel någonsin. Med mersmak ska tilläggas. Först besegrades Leksand i åttondelsfinal och därefter pressades grundseriesegrarna Rögle till en sjunde och avgörande match. Vi bjöds på fantastisk ishockey, en härlig inramning och kan känna en stolthet över vad vi tillsammans åstadkommit. Gensvaret från publiken har också varit otroligt och alla fyra hemmamatcherna i slutspelet var slutsålda. Parallellt med de sportsliga framstegen har vi också skött våra ekonomiska kort rätt under en säsong som delvis försvårats på grund av publikrestriktionerna. Det är svårt att komma ihåg med den fantastiska avslutningen i färskt minne. Av den anledningen är det ett styrkebesked att vi redovisar klubbens bästa ekonomiska resultat genom tiderna, ett plus på cirka sex miljoner kronor. Det är resultatet av en bra struktur och hårt jobb med att både öka intäkterna men samtidigt också vara klok med kostnaderna.

nyckelroll. Genom ert engagemang i vår verksamhet möjliggör ni för Kalmar län att ha ett lag i SHL, något som skapar ringar på vattnet för många fler. En turist­ ekonomisk utvärdering som genomfördes 2020 visade att hela 25 procent av våra besökare, motsvarande drygt 20 000 personer, kom från andra kommuner och bidrog med drygt 23,6 miljoner kronor i omsättning till det lokala näringslivet. Vilken kraft det finns i ­verksamheten!

MÅLMEDVETET HAR VI sedan avancemanget till SHL 2019 byggt en solid grund att stå på både ekonomiskt och organisatoriskt, vilket skapar förutsättningar för sportsliga resultat. Framtiden är ljus för IK Oskarshamn, inte minst med tanke på den nya arenan som ska byggas. Även om det dröjer några år innan den står färdig så finns det nu ett bra riktmärke att ta sikte på i vår planering. Med små resurser får vi tänka lite annorlunda, göra saker lite mer unikt och noggrant

MED BLICKEN BESLUTSAMT fäst mot framtiden tar vi nu nästa steg i etableringsfasen av IK Oskarshamn i SHL. Intresset finns bevisligen där och vi tror stenhårt på vår treåriga plan som syftar till att flytta fram p ­ ositionerna på samtliga plan för att säkerställa att klubben fortsatt kommer spela i svensk ­ishockeys ­finrum. Men vi glömmer inte vårt ursprung; vi tar oss an framtida utmaningar med tålmodighet, ­noggrannhet och med båda fötterna på jorden.

VILL ERT FÖRETAG vara med och etablera en pigg ­ nderdog i SHL samtidigt som ni stärker kännedomen u om ert varumärke såväl regionalt som nationellt? Vill ni vara med och samarbeta med en klubb som har en enorm bredd, utöver vårt herrlag, har vi ett damlag tillsammans med Kalmar HC som vann sin serie i år, vi har barn, ungdomar och juniorer i träning och seriespel. Tveka inte att kontakta mig eller mina ­kollegor, vi har ett grymt bra erbjudande till er! Nu kör vi!


5

REKORDSTORT INTRESSE Rekordstort intresse

Två av tre Oskarshamnare är ishockeyintresserade Efter tre säsonger i SHL är intresset för IK Oskarshamn rekordstort bland kommunens invånare. I november 2021 ställde undersökningsföretaget Novus frågan till ett statistiskt säkerställt urval och svaret blev tydligt! 66 % av invånarna är ishockeyintresserade och 65 % går på IK Oskarshamns matcher. Fråga: hur intressererad eller ointresserad är du av ishockey?

TVÅ AV TRE OSKARSHAMNARE ÄR ISHOCKEYINTRESSERADE EFTER TRE SÄSONGER i SHL är intresset för IK Oskarshamn r­ ekordstort bland kommunens invånare. I november 2021 ställde undersökningsföretaget Novus frågan till ett statistiskt s­ äkerställt urval och svaret blev tydligt! 66 % av invånarna är ishockey­ intresserade och 65 % går på IK Oskarshamns matcher.

Rekordstort intresse

Två av tre Oskarshamnare är ishockeyintresserade

Efter tre säsonger i SHL är intresset för IK Oskarshamn rekords november 2021 ställde undersökningsföretaget Novus frågan svaret blev tydligt! 66 % av invånarna är ishockeyintresserade matcher.

Fråga: hur intresserad eller ointresserad Fråga: hur intressererad eller ointresserad är du av ishockey? är du av ishockey?

Fråga: hur ofta skulle du säga att du går Fråga: hur ofta skulle du säga att du går på IK Oskarshamns hemmamatcher? på IK Oskarshamns hemmamatcher?

Fråga: hur ofta skulle du säga att du går på IK Oskarshamns he


6

MEDIABEVAKNING SHL är den mest mediabevakade ligan i Sverige. Alla matcher TV-sänds inför flera miljoner tittare på C More och TV4. Dessutom skrivs det spaltmeter i såväl kvällstidningar som lokalpress.

MEDIEVÄRDE Med hjälp av Upplevelseinstitutet har vi mätt effekten a ­ vseende medievärde för en av klubbens partners. Företaget har under säsongen 2021-2022 exponerat sitt varumärke bland annat på matchdräkt, sarg och LED och mätningen visar ett samlat värde på 5 527 000 kronor fördelat på TV-exponering, print och webb. Summan som företaget lagt på att köpa exponeringsytorna ­motsvarar endast en del av det uppmätta medievärdet. En synnerligen god investering med andra ord! Exponeringen i media motsvarar: • Över sex timmar effektiv TV-tid • 30 bilder i tryckta tidningar eller motsvarande 10 helsidor i tabloidformat

KLUBBENS EXPONERING I MEDIA Under säsongen 2021-2022 har IK Oskarshamns varumärke exponerats i media på följande sätt: • 300 inslag i TV motsvarande drygt 60 timmar effektiv tid och 50,3 miljoner tittare. • 182 bilder i tryckta tidningar motsvarande 48 helsidor i tabloidformat och ett annonsvärde på 4,7 miljoner kronor. • 756 bilder på webbtidningar motsvarande ett annonsvärde på 19,4 miljoner kronor. Källa: Upplevelseinstitutet

TV 533 000 kr

Print 1 008 000 kr

Webb 4 086 000 kr


7

VÄRD SIN VIKT I GULD IK OSKARSHAMN ÄR en lysande affär för ­ latsen Oskarshamn. Under en normal säsong p drar klubben hem minst 25 miljoner kronor till ­restauranger, hotell och dagligvaruhandel i samband med hemmamatcherna. Klubben, som är kommunens främsta varumärke, marknadsför dessutom Oskarshamn för ett mångdubbelt värde genom exponering i tv, radio och övrig media.

UNDER IK OSKARSHAMNS premiärsäsong i SHL spenderade hockeyturister, personer som inte bor i Oskarshamns kommun, 25 315 157 kronor i ­anslutning till klubbens hemmamatcher. Det konstaterar Upplevelseinstitutet i en utredning beställd av Oskarshamns kommun.

UNDERSÖKNINGEN, SOM är statistiskt säkerställd, bygger på intervjuer vid fyra hemmamatcher samt en utförlig webbenkät. Under den aktuella ­säsongen besökte sammanlagt 80 461 personer Be-Ge Hockey Center för att se IK Oskarshamn spela mot storheter som Frölunda, Brynäs och

Luleå. Av besökarna var 75 procent invånare från Oskarshamn. Det betyder att anmärkningsvärt många (20 115) hockeyturister tog chansen att se IK Oskarshamn live. Av hockeyturisterna pendlade 65 procent till drabbningarna medan 35 procent övernattade och i många fall stannade längre än ett dygn i hamnstaden.

UTREDNINGEN KONSTATERAR att den inresta ­ ubliken lade mest pengar på barer och restaup rang i arenan, andra restauranger, logi, café, livsmedel, kiosker, livsmedel och bensin.


8

DAGPENDLARE ÖVERNATTARE 3 515 personer

1 892 personer

har dagpendlat till Oskarshamn.

har övernattat i samband med ­besöken i Oskarshamn, varav 1 533 i Oskarshamns kommun och 359 utanför kommunen.

322 kronor per person är den genomsnittliga dygnskonsumtionen bland dag­ pendlare. I snitt har denna grupp haft med sig 0,13 personer som ej besökt matchen (457 personer), vi estimerar samma konsumtion exklusive den arenarelaterade = 159 kronor.

1 dag har dagpendlarna i genomsnitt ­besökt Oskarshamn och i snitt besökt 3,9 matcher.

4 697 523 kronor har dagpendlarna bidragit med till turistekonomin.

1 221 kronor per person inklusive logi är den genomsnittliga dygnskonsumtionen bland övernattare. I snitt har denna grupp haft med sig 0,39 personer som ej besökt matchen ­(738 personer), vi estimerar samma konsumtion exklusive den arenarelaterade = 761 kronor.

2,7 dagar och 2,2 nätter har övernattarna i genomsnitt stannat, i snitt har denna grupp besökt 2,6 matcher.

20 617 634 kronor turistekonomi har övernattare ­bidragit med, varav 3 911 336 utgörs av logi och resterande 16 706 298 övrig konsumtion.

HETT VARUMÄRKE! IK OSKARSHAMNS framfart i SHL har gjort ­Oskarshamn till en ännu mer attraktiv stad! Det framgår klart av det ­Attraktionsindex Oskarshamns kommun har beställt. Undersökningen bjuder på idel trevlig läsning för invånarna i Oskarshamn. När den förra undersökningen ­presenterades 2012 var Oskarshamns Attraktionsindex 46. I dag har hamnstaden ­Attraktionsindex 48.

EN FRÅGA i undersökningen var: ”Vad tänker du på när jag säger ­ skarshamn?” 17% svarade hockey och IK Oskarshamn. Något som O ­bekräftar att IK Oskarshamn är ett av kommunens allra hetaste ­varumärken. Detta trots att klubben bara spelat en halv säsong i SHL när undersökningen avslutades. Detta stärks ytterligare av att 15 procent ­anger hockey och IK som den största anledningen att besöka Oskarshamn.

UNDERSÖKNINGSRESULTATET visar sammantaget att Oskarshamn möter en stärkt kännedom och mer positiva attityder hos den svenska ­befolkningen i jämförelse med 2012. Resultatet av undersökningen kan beskrivas som mycket gynnsamt för Oskarshamn.


9

UNDERHÅLLANDE UPPLEVELSER I undersökningen ställdes tre frågor till målgruppen (publik): • Hur nöjd är du med matcharrangemanget totalt sett? • Hur väl levde matcharrangemanget upp till dina förväntningar? • Hur viktigt är det för dig att vara på plats när ditt lag spelar hemmamatch? Upplevelseinstitutet vägde samman svaren från målgruppen och kom fram till att Örebro toppar med ett NKI på 81 medan Leksand kommer tvåa med NKI 80. Inte helt oväntat kvalade IK Oskarshamn in på tredjeplats med 79 i NKI. Anmärkningsvärt eftersom mätningen utfördes under klubbens ­premiärsäsong i SHL.

79

MEDEL 77

1

2

3 OSKARSHAMN

Index) beställd av SHL, gällande den totala publikupplevelsen vid match­ arrangemang.

80

LEKSAND

DET UNDERSTRYKER Upplevelseinstitutet i en NKI-undersökning (Nöjd Kund

81

ÖREBRO

Det totala underhållningsvärdet när IK Oskarshamn bjuder upp till match i SHL är stort. Sanningen är att det faktiskt bara är två klubbar, Örebro och Leksand, som ger publiken mer valuta för entrépengarna.

Det totala medelvärdet för SHL-klubbarna visade sig ligga på 77 NKI. Nöjd Kund Index SHL-säsongen 2019-2020 På grund av Covid har ingen senare NKI-mätning genomförts.


10


11

PARTNERSKAP

– FLEXIBELT OCH AFFÄRSMÄSSIGT ETT SAMARBETE MED

IK Oskarshamn kännetecknas av flexibilitet och affärsmässighet. Vi arbetar löpande med våra partners och för ständigt en dialog om hur klubben kan aktivera och utveckla partnerskapet på allra bästa sätt för respektive företag. Vi skräddarsyr innehållet i partnerskapet utifrån vad ditt företag har för mål med samarbetet. I vår produktportfölj ingår rättigheterna association, exponering, relationer och affärer. När du valt vilka produkter som passar ditt företags önskemål bäst så bygger vi på med ett stort antal mervärden utifrån vårt lojalitetsprogram som följer.

VID KÖP FRÅN 1 000 000 KR MAX 3 ST • Exponering med logotype på träningskläder. • Exponering med logotype på buss. • ikoskarshamn.se - Logotype på förstasidan. • Logotype i Magasinet Nedsläpp. • Exponering på LED-skärmar under match. • Medlemskap i Affärsnätverket Powerplay (värde 35 000 kr). • Partneraktiviteter (garanterad plats). • IK:s egen golftävling (garanterad plats). • Resa för 2 personer inkl. övernattning. • Inbjudningar till SHL-event. • Exklusiv partnerträff. • Uppstartslunch med sportledning och delar av a-laget. • Rätt att nyttja IK:s ledare/ tränare vid ­föreläsning. • Partner till ”Tillsammans – IK i samhället”. • Signerat lagfoto. • Förtur vid ev. lediga loger. • Förtur vid köp av matchdräktsreklam.

VID KÖP FRÅN 650 000 KR MAX 10 ST • ikoskarshamn.se - Logotype på förstasidan. • Logotype i Magasinet Nedsläpp. • Exponering på LED-skärmar under match. • Medlemskap i Affärsnätverket Powerplay (värde 35 000 kr). • Partneraktiviteter (garanterad plats). • IK:s egen golftävling (garanterad plats). • Resa för 2 personer inkl. övernattning. • Inbjudningar till SHL-event. • Exklusiv partnerträff. • Uppstartslunch med sportledning och delar av a-laget. • Rätt att nyttja IK:s ledare/ tränare vid ­föreläsning. • Partner till ”Tillsammans- IK i samhället”. • Signerat lagfoto. • Förtur vid ev. lediga loger. • Förtur vid köp av matchdräktsreklam.


12

VID KÖP FRÅN 300 000 KR MAX 20 ST • ikoskarshamn.se - Logotype på förstasidan. • Logotype i Magasinet Nedsläpp. • Exponering på LED-skärmar under match. • Medlemskap i Affärsnätverket Powerplay (värde 35 000 kr). • Partneraktiviteter (garanterad plats). • IK:s egen golftävling (garanterad plats). • Resa för 2 personer inkl. övernattning. • Inbjudningar till SHL-event. • Exklusiv partnerträff. • Uppstartslunch med sportledning och delar av a-laget. • Rätt att nyttja IK:s ledare/ tränare vid ­föreläsning. • Partner till ”Tillsammans- IK i samhället”. • Signerat lagfoto.

VID KÖP FRÅN 135 000 KR • ikoskarshamn.se - Logotype på partnersidan. • Logotype i Magasinet Nedsläpp. •M edlemskap i Affärsnätverket Powerplay (värde 35 000 kr). • Inbjudan till partneraktiviteter. • Inbjudan till IK:s egen golftävling. • Inramat lagfoto.

BRONS PARTNER

Stolt partner till IK Oskarshamn

VID KÖP FRÅN 70 000 KR • ikoskarshamn.se - Företagsnamn på partnersidan. • Företagsnamn i Magasinet Nedsläpp. • 25 % rabatt på medlemskap i Affärsnätverket Powerplay (värde 35 000 kr). • Inbjudan till partneraktiviteter. • Inbjudan till IK:s egen golftävling.

VID KÖP FRÅN 40 000 KR • i koskarshamn.se – Företagsnamn på partnersidan. • Inbjudan till IK:s egen golftävling.


13

ARENAEXPONERING

SARGREKLAM

TV-EXPONERING

Ert reklambudskap är i fokus i TV-sändningarna. Exponera ert varumärke genom de olika ytorna som finns för skyltar i arenan. Ett kostnadseffektivt sätt att nå en bred målgrupp.

Skylt avbytarbås 150 000 kr

HEMMALAG 7

R3

R38

R39

R40

R41

R42

R43

R44

R34

R33R7 R31

R32

Plexiglas hel kortsida 90 000 kr

R29 R3 R30

TV-EXPONERING

R8

R35

R9

R3 6

Sargreklam TV-sida 120

R2 8

Sargreklam lokalsida 55 000 kr (R10-R27) R2

7 R26

R25

BORTASTÅ Sargreklam lokal sida 55 000 kr

R24

R23

R22

R21

R20

R19

TV-KAM


14

TV-EXPONERING

Utsida sarg långsida publikzon 60 000 kr

Väggskylt långsida (stor) 45 000 kr

TV-EXPONERING

Väggskylt långsida (liten) 22 500 kr

BORTALAG R45

R46

R47

R48

R49

R50

R51

R52

R1

0 000 kr (R37-R52)

R2

TV-EXPONERING TV-EXPONERING

R3

Sargreklam TV kortsida 135.000 kr (R1-R8 & R29-R36)

Väggskylt kortsida (stor) 50 000 kr

R4

Väggskylt kortsida (liten) 25 000 kr

R6 R7

HEMMASTÅ

R5

IK:s anfallszon period 1 & 3

R8

Sargreklam TV-sida / lokal sida 75 000 kr (R9 och R28) R9 R1

0

R17

R16

R15

R14

MERA

R13

R12

R11

R18

Väggskylt långsida (stor) 27 500 kr

Skylt utvisningsbås 50 000 kr

Väggskylt långsida (liten) 13 750 kr

ÖVRIG EXPONERING Reklam på ismaskinen 150 000 kr Exponering pelare: 15 000 kr/ pelare Exponering trappsteg i arenan 100 000 kr

TV-EXPONERING

Exponering skyddsnät 300 000 kr


DIGITAL EXPONERING Med ett budskap på någon av våra digitala plattformar sticker ni ut ur mängden. Ert budskap kan också förändras regelbundet utan begränsningar.

LED-SKÄRMAR KORTSIDA På 2 st stora LED-skärmar á 12 kvm visar vi statistik varvat med reklam. Reklambudskap 15 sekunder utan ljud. Ditt ­budskap visas minst 18 gånger per match. n 45 000 KR PER SÄSONG

LED-YTOR UPPGÅNGAR LED-skärmar i arenans läktaruppgångar som syns väldigt bra för alla åskådare i arenan. Sammanlagt 10 uppgångar och en total LED-yta på 24 meter. Budskap 15 sekunder per visning. Ditt budskap visas minst 18 gånger per match. n ALLA UPPGÅNGAR, 55 000 KR PER SÄSONG


16

MEDIAKUBEN Arenans mittpunkt där ert budskap hamnar i centrum. Presentationer: n REKLAMFILM n POWERPLAY n BOXPLAY n MÅL n RESULTATSERVICE n INTRO n UNGDOMSSPELARE n DOMARE n LINE UP n FÖRSTA NEDSLÄPP n PUBLIKSIFFRAN n NÄSTA HEMMAMATCH n NÄSTA BORTAMATCH n HALVA POTTEN n SEGER inkl. tröjor

TV-SKÄRMAR LED-BAND 20 meter lång LED-exponering på kortsidan. Suverän exponering som syns i TV-sändningar. Budskap 15 sekunder per visning. Ditt budskap visas minst 18 gånger per match. n HELA BANDET, 80 000 KR SÄSONG n HALVA BANDET, 45 000 KR SÄSONG

12 st TV-skärmar i publikutrymmen – aktiva dygnet runt! Budskap 10 sekunder i rullande slinga. n 25 000 KR PER SÄSONG

75 000 KR 85 000 KR 75 000 KR 80 000 KR 75 000 KR 55 000 KR 35 000 KR 35 000 KR 35 000 KR 35 000 KR 35 000 KR 35 000 KR 35 000 KR 35 000 KR 25 000 KR


17

DRÄKTREKLAM Reklam på matchtröja, byxa, damask, hjälm, ­halsskydd, målvaktsbenskydd, uppvärmningströja och keps/mössa offereras i mån av plats.

Offereras

KÖP DIN EGEN

SPELARE DETTA INGÅR: 1. Logotyp bak på spelarens hjälm 2. Logotyp i samband med spelarpresentation på webben 3. Exponering när spelaren är ­matchens profil: webb, matchannonser och ­sociala medier 4. Logotyp på mediakub när spelaren ­presenteras eller gör mål 5. Rollup med spelarens bild och er logotyp i arenan. Ni behåller rollupen efter säsongen!

Per spelare: 20 000 kronor


18

SOCIALA

Presentation av slutresultat: 80 000 kr

MEDIER 7 028 följare

OFFICIELLA FACEBOOK

@facebook.com/ikoskarshamn

14 012 följare

OFFICIELLA INSTAGRAM

@iko_officiell

4 282 följare

Presentation av lineup: 80 000 kr

OFFICIELLA TWITTERFLÖDET

@iko_officiell

4 115 följare

OFFICIELLA TIKTOK

@iko_officiell OFFICIELLA LINKED IN

@IK oskarshamn

Presentation av månadens spelare: 40 000 kr

Presentation av nästa hemmamatch: 50 000 kr


1919

NEDSLÄPP

ANNONSERA I VÅR

ETT MAGASIN

EGEN TIDNING

RSHAMN OM

AGET IK OSKA

FRÅN SHL-L

OCH KRING

HOCKEY

2021 2022

Ett magasin från SHL-laget IK Oskarshamn om och kring hockey. Alltid senaste nytt! Följ våra lag, läs intervjuer med klubbens profiler, häng med och lär känna nyförvärven.

NUMMER 1

Utgivning september Upplaga: 16 500 exemplar Distribution: Når samtliga hushåll i Oskarshamn, Högsby och Mönsterås. Annonspriser Helsida Halvsida Kvartsida Åttondelssida Baksida

Rosa tillvaro för Karlkvist SHL-match final på Kalmarfestival

SUPPORTERNS GALNA HÖST

14 400 kr 7 400 kr 3 800 kr 2 300 kr 18 000 kr

MUSKETÖRER IKS RYGGRAD

Viktigt samarbete med SDHL som mål

Tre nummer per säsong!

NEDSLÄPP P P Ä L NEDS 2021-12-07 10:32

nedsläpp_nr2_21/22.indd

ETT MAGASIN FRÅN SHL-LAGET

1

IK OSKARSHAMN OM OCH KRING

HOCKEY

NUMMER 2 – JULSPECIALNUMMER MED EXTRA STOR UPPLAGA! Utgivning i början på december Upplaga: 45 000 exemplar Distribution: Når samtliga hushåll i Oskarshamn, Högsby, Mönsterås och Kalmar. Annonspriser Helsida Halvsida Kvartsida Åttondelssida Baksida

25 000 kr 14 000 kr 7 000 kr 4 000 kr 30 000 kr

GET IK N SHL-LA

AMN OM

OSKARSH

Annonspriser Helsida Halvsida Kvartsida Åttondelssida Baksida

14 400 kr 7 400 kr 3 800 kr 2 300 kr 18 000 kr

CKEY

NG HO

OCH KRI

FRÅ GASIN ETT MA

KUNGEN I ARENAN

1 202TIP 2022PARNA Johan ny Uppsving för SIAR IGEN

NUMMER 3

Utgivning månadsskiftet mars/april Upplaga: 16 500 exemplar Distribution: Når samtliga hushåll i Oskarshamn, Högsby och Mönsterås.

2021 2022

BRA FLYT FÖR ROBIN NORELL FRAMGÅNGAR T FÖR DAMLAGE

Dubbla roller f Ökad disciprelinnör NHL-profil Norg

med akt Prisad målv HL D S ot m ar kt si Nedsläpp_nr1_2

1/22.indd 1

mot e r a d i v r a f r u S ar nya framgång .indd 1

Nedsläpp_nr3

Munthe? damho ckeyn

2021-08-24

2022-05-02

17:02

10:45


20

BILJETTER & SÄSONGSKORT MED VÅRA SÄSONGSKORT missar du inte en match och följer d­ ramatiken från bästa plats. Väljer du att köpa VIP-biljett så får du tillgång till Arenarestaurangens mingelytor och barer där du träffar ­kollegor, kunder eller leverantörer under lättsamma former.

Säsongskort sittplats VIP 10 000 kr* Säsongskort sittplats ordinarie 6 750 kr* Säsongskort ståplats VIP 6 000 kr* Säsongskort ståplats ordinarie 3 300 kr* Loge 10 platser VIP 130 000 kr *

Kan endast köpas tillsammans med samarbetsavtal vid köp av exponering.


21

VILL DU OCKSÅ ­ SPELA I POWERPLAY?

AFFÄRS

NÄTVERKET POWERPLAY

AFFÄRSNÄTVERKET POWERPLAY ÄR en ­plattform där det skapas affärer samtidigt som vi har kul ­till­sammans. Det gemensamma syftet för medlems­ företagen är att knyta kontakter, ­generera affärs­ möjligheter och stärka ­varumärken.

POWERPLAY STÄRKER klubbens verksamhet både på ett idémässigt och ekonomiskt plan samtidigt som IK ­erbjuder medlemsföretagen möjligheter att mötas i en miljö där ­affärskontakter kan skapas och utvecklas.

DETTA INGÅR: • Affärslunch med föreläsare, i snitt en gång i månaden ­september till maj. Lunch ingår för två personer per ­tillfälle, ytterligare deltagare betalar extra. • Arrangerad resa till bortamatch. • Möjlighet att göra utskick till IK:s B2B-nätverk. • Tillgång till kontaktuppgifter till alla affärsnätverkets ­medlemmar.

Pris 35 000 kronor

Träffas under ­gemytliga ­former


22

22

STÖD- OCH TEAMPARTNER­PAKET DETTA INGÅR I STÖDPARTNER: STÖDPARTNER

• 2 VIP-sittplatsbiljetter. Gäller under grundserien. Kan nyttjas till restaurangbokning.

• Matchdagsflagga.

• IK bjuder in alla Stödpartners till en utvald match med middag inkl. VIP-­ sittplatsbiljetter för två personer. Två olika matcher finns att välja mellan.

• Företagsnamn presenteras på www.ikoskarshamn.se

• Unikt klistermärke som visar att ni är Stödpartner.

Pris 3 000 kr

DETTA INGÅR I TEAMPARTNER: • Annons i form av julhälsning i vårt egna tidningsmagasin Nedsläpp i december.

TEAMPARTNER

• IK bjuder in alla Teampartners till en utvald match med middag inkl. VIP-­ sittplatsbiljetter för fyra personer. Två olika matcher finns att välja mellan. • 12 VIP-sittplatsbiljetter. Max två biljetter per match. Gäller under grundserien. Kan nyttjas till restaurangbokning. (utan begränsning)

• Matchdagsflagga. • Unikt klistermärke som visar att ni är Teampartner. • Företagsnamn presenteras på www.ikoskarshamn.se

Pris 10 000 kr

EHOCKEY I ESHL 2020 STARTADE SHL sin egna eHockey-liga – eSHL. I ligan har alla SHL-lag

möjlighet att vara med och ligan spelas parallellt med ”vanliga” SHL. Spelarna som ställer upp i tävlingen är de bästa inom eHockey, vilket gör ligan till en av världens tuffaste. I samarbete med C More sänds alla matcher på TV, samt klubbarnas egna Twitch-kanaler. Intresset ökar för varje år och ambitionen från SHL:s sida är att göra eHockey till en större sport inom eSport-sfären. Vill du synas i samband med detta?

På spelarnas kläder (pike, träningsoverall etc). Pris: 20 000 kr Exponering i lagets twitchsändning. Pris: 10 000 kr Exponering på truppens sida på ikoskarshamn.se. Pris: 10 000 kr Exponering på sociala medier i samband med matchdagsbilder, resultatbilder osv. Pris: 25 000 kr.


23

TRERÄTTERS MIDDAG SIGNERAD MATCHTRÖJA DELA UT PRIS TILL MATCHENS LIRARE

MATCHVÄRD – ER KVÄLL I ARENAN

Som matchvärd äger ni Be-Ge Hockey Center för en kväll. Ert företag marknadsförs genom våra kanaler och ni möter er målgrupp både digitalt inför matchen och på plats i arenan. Ta med dina kunder, leverantörer, personal på en helkväll med mat, dryck och upplev en hockeymatch av högsta klass.

DETTA INGÅR:

• 30 sittplatsbiljetter VIP • Eget rum i direkt anslutning till restaurangen med möjlighet till presentationer med mera. • Uppsnack av sportledning inför dagens match. • Exponering med logotyp i matchannonser, webb och digitalt på sociala medier • Exponering på arenans mediakub under matchen i form av logotype och visning av reklamfilm. • Exponering på sociala medier efter matchen ihop med utnämningen av matchens lirare. • Möjlighet att nyttja den publika delen i arenan för event, information, utdelning. • Synlighet som matchvärd i IK:s officiella app där publiken bland annat ser laguppställning. • Ni uppmärksammas på isen innan matchstart och mottar en signerad matchtröja från vår lagkapten. • Efter slutsignal delar ni ut pris till matchens IK-lirare. • Matchvärdstavla med foton från kvällen som minne.

Pris 35 000 kr exkl. mat

Förstärkning matchvärdskap LED-ytor 15 000 kr

• Mat, 3-rätters 395 kr inkl. moms • Biljett VIP 350 kr momsfritt • J ulbord 445 kr inkl. moms


24

MÖTESPLATSEN NAVET I VÅRT VÄRDSKAP är Arenarestaurangen. Här kan ni umgås och ladda

inför matchen med god mat och dryck. Oavsett om du har dina viktigaste kunder, eller hela personalstyrkan, det lilla eller stora sällskapet så har vi något för dig och ditt företag. Välkomna till oss!

KONFERENS Vi välkomnar sällskap upp till 50 personer under matchdag. Kombinera ­konferensen med middag och hockey på kvällen!

MAT + HOCKEY Upplev regionens bästa idrotts­ upplevelse! Besök oss i Arena­ restaurangen på plan 2 där vi serverar mat och dryck från vårt egna kök.

2-rättersmiddag 345 kr inkl. moms Sittplatsbiljett VIP 350 kr momsfritt

Offereras

Julbord 445 kr inkl. moms

Premium Det bästa av VIP-service som vi kan erbjuda. Här kan ni helt ostört njuta av en 3-rätters middag i ett eget rum. I direkt anslutning finns er egen sittplatsloge där ni sitter och ser matchen. Premium lounge är anpassad för ­sällskap upp till 10 personer.

12 500 kr/match exkl. moms Inklusive matchbiljett i loge, 3-rätters middag och kaffe.


25

VÅR UNGDOMSSATSNING FORTSÄTTER…

…OCH DET MED RÅGE UNGDOMARNA ÄR EN av IK Oskarshamns ­viktigaste grundstenar och tillsammans har vi utvecklat vår ungdomssektion till att idag bestå av cirka 300 barn och ungdomar. Juniorerna har tagit ­ytterligare kliv uppåt och framåt. J18 siktar på att kvala sig upp till landets högsta serie och J20 spelade säsongen 2020-2021 för första gången i J20 Nationell (landets högsta juniorserie). Förra säsongen var intresset för hockey bland flickor så stort att vi kunde starta upp ett nytt flicklag. Vi har cirka 80 st flickor i ungdomslag D, C, och B. Vi är stolta över vår junior- och ungdomsverksamhet.

DET KRÄVS HÅRT arbete för att möjliggöra utvecklingens framåtrörelse. Arbetet som görs syftar dels till att slussa vidare spelare från våra ungdomslag upp till våra representationslag på ­

dam- och herrsidan, men även till att öka ­intresset för hockey i vår region. Utan ett stort hockey­ intresse skulle inte vår klubb vara på den höga nivån vi är på i dag.

ELAJO MÖJLIGGÖR avgiftsfri hockey för våra barn och ungdomar, både nya som gamla, genom sitt partnerskap med klubben.

STARKA REPRESENTATIONSLAG BIDRAR till en blomstrande ungdoms- och juniorverksamhet och ökar intresset för ishockey. Årligen investerar klubben närmare 3 miljoner kronor i verksamheten och detta möjliggörs genom de intäkter som ­genereras av vårt a-lag. Tack vare detta kan vi jobba med projekt som gör det möjligt för fler ungdomar att spela hockey.


26

DAMLAGET SIKTAR MOT

NYA HÖJDER UNDER FÖRRA SÄSONGEN ingick IK ­Oskarshamn ett samarbete med Kalmar HC för att tillsammans utveckla dam- och flickhockeyn i vårt när­ område. Tillsammans har vi förutsättningar att få fler ­flickor att spela ishockey längre. I vårt ­gemensamma representationslag spelar både tjejer från IK Oskarshamn och Kalmar HC ­till­sammans i DamTvåan. Förra året lyckades laget vinna serien vilket vi är otroligt stolta och glada över.

DAMTVÅAN ÄR SVERIGES tredje högsta serie och är geografiskt indelad beroende på var i landet laget verkar. IK Oskarshamn / Kalmar HC spelar därför i Region Syd. Under förra säsongen ­spelades

Stora paketet 50 000 kr I detta ingår:

n Utvald reklamplats på matchdräkt (5, 12 eller 15) nR eklamplats på overaller och träningskläder (spelare och ledare)

nR eklam på LED-skärmar i samband med hemmamatcherna (Kalmar och Oskarshamn)

Lilla paketet 25 000 kr I detta ingår:

n Reklamplats på matchdräkt nR eklam på LED-skärmar i samband med hemmamatcherna (Kalmar och Oskarshamn)

12 matcher, sex borta och sex hemma. På grund av att vi endast har en isyta i Oskarshamn ­spelas ­majoriteten av lagets matcher i Kalmar och Hatstore Arena. Förra säsongen spelades en match i Be-Ge Hockey Center.

INTRESSET FÖR ISHOCKEY är stort och växer hela tiden. Vårt mål med denna gemensamma satsning är att skapa förutsättningar som gör att det intresset fortsätter växa. Vi tycker att Kalmar län förtjänar att ha ett lag i damhockeyns högsta serie SDHL och förhoppningsvis är det slutprodukten av den här satsningen. Vill du vara med på resan?


27

IK-legendaren Arsi Piispanen sadlade om efter sju år som spelare. Numera är han bland annat projektledare för klubbens samhällsengagemang.

SAMHÄLLE OCH HÅLLBARHET IK OSKARSHAMN verkar för att bidrag till samhälle och hållbarhet ur ett ekonomiskt, miljömässigt och socialt perspektiv. IK vill arbeta långsiktigt med att ge tillbaka, påverka vår omgivning på ett positivt sätt och göra skillnad. Vi jobbar med människan och ishockeyn i centrum och vi ser det som självklart att positivt bidra till samhället där vi verkar och bor.

s­ amhället genom att sätta hundratals barn och ­ungdomar i rörelse.

SPINDEL I NÄTET är förre IK-spelaren Arsi Piispanen som efter den aktiva karriären anställts som projektledare med inriktning på just klubbens satsning på samhällsengagemang.

GENOM RIKTADE projekt engagerar vi oss i verkliga

GENOM ERT företags samarbete med IK möjliggör

samhällsproblem såsom fattigdom, sjukdom och mobbning. Tillsammans med andra viktiga aktörer inom respektive område tar vi fighten för det goda. I sammanhanget ska inte förglömmas att k ­ lubbens ungdomsverksamhet fyller en viktig funktion i

ni för oss att ta ett stort och brett socialt ansvar i Oskarshamn med omnejd. Ni bidrar med andra ord till att Oskarshamn ska vara en bra plats att leva och bo på.

VILL NI VARA MED OCH HJÄLPA TILL? STORA PAKETET

LILLA PAKETET

nL ogotyp när vi berättar om projekt som vi genomför.

nF öretagsnamn i text på hemsidan under

Kan vara i sociala medier, tidningen Nedsläpp mm.

nL ogotyp på hemsidan under ”Tillsammans- IK Oskarshamn i samhället”.

nT räff 1 gång/säsong med ansvarig projektledare och ­a-lagsspelare för frukost och information.

35 000 kr Detta paket igår för våra stjärnpartners och uppåt.

”Tillsammans- IK Oskarshamn i samhället”.

nT räff 1 gång/säsong med ansvarig projektledare och a-lagsspelare för frukost och information.

10 000 kr


28

BRA KOMPIS PROJEKTET ”BRA KOMPIS” rullas ut under 2021. Pandemin stoppar oss inte från att ta fighten mot mobbning och utanförskap. Istället för fysiska besök av SHL-spelarna i kommunens lågstadieklasser har vi ställt om och distribuerar ett egenproducerat utbildningsmaterial med videor och diskussionspunkter.

GRUNDTANKEN MED projektet är att använda s­ pelarna som goda förebilder och få eleverna att ­diskutera vad som kännetecknar en bra kompis. Trots att det ibland är tuffa tag på isen är det viktigt att vara en bra kompis.

”BRA KOMPIS” kommer också vända sig till alla barn och ungdomar i klubbens ungdomsverksamhet. Vi vill ta en aktiv roll i motverkandet av mobbning genom att prata om kamratskap, laganda, språkbruk och mycket mer som formar ishockeyspelande flickor och pojkar till bra kompisar både i idrottens och skolans miljö.

Vad är en bra kompis? Scanna QR-koden med din mobil­ kamera för att se första delen i serien ”Bra Kompis” på YouTube.


29

TILLSAMMANS

IK OSKARSHAMN I SAMHÄLLET SHL PRIDE I FEBRUARI 2022 fortsatte SHL-lagen den stora HBTQ-satsningen. Precis som tidigare år utnämndes ambassadörer i lagen vars uppgift är att föra klubbens talan i dessa viktiga frågor. IK Oskarshamns ambassadör är Tim Juel. Utöver detta var domarnas tröjor och den centrala SHL-kommunikationen stripade i regnbågsfärger. Detta för att belysa att alla är välkomna till vår klubb och till hockeyn som sport. IK Oskarshamn är även sedan förra säsongen Guldpartner till Kalmarsund Pride.

MAJBLOMMAN MAJBLOMMEFÖRENINGEN VERKAR för att barn som lever i familjer med svag ekonomi får stöd. Förra säsongen var IK Oskarshamnsspelaren Johan J ­ ohnsson den första i kommunen att köpa en Majblomma. Dessutom har klubben hjälpt till med marknadsföring av Majblommans nya digitala ­försäljning.

CAROLAS TOMTEVERKSTAD IK OSKARSHAMN HAR under flera år stöttat ­Carolas Hjälpande Hand, som stödjer ekonomiskt utsatta ­familjer med bland annat julklappar. Klubben har ­genom åren samlat in julklappar i samband med matcher, så även i år. Spelaren Johannes Salmonsson passade på att besöka Carolas stora födelsedagskalas som anordnades för barn som aldrig fått ha egna kalas för att träffa och prata med hockeytokiga barn.


30

BARNCANCERFONDEN UNDER PAROLLEN Säsongens Viktigaste Match slår IK Oskarshamn ett slag för kampen mot barncancer. Under två år har vi samlat in över en miljon kronor till Barncancerfonden i samverkan med hockeypubliken och klubbens partners. Under matchen 2022 gjordes konceptet om och blev en Teddybear Toss där publiken köpte och kastade in nallar vid matchens första powerbreak. Totalt drog vi tillsammans in över 400 000 kr och nästan 3000 nallar.

ROSA BANDET UNDER OKTOBER månad var IK Oskarshamn med och stöttade Rosa bandet. En match profilerades med organisationens karaktäristiska rosa färg och vi sålde band i hallen. Personal och tränare köpte band och bar dessa under matchen.

SUICIDE ZERO UNDER FÖRRA säsongen påbörjade IK Oskarshamn ett samarbete med Suicide Zero för att belysa problematiken kring självmord. Ulrika Karlsson startade Suicide Zero Oskarshamn sedan hon förlorat sin bror och pappa i suicide. Vi delade och hjälpte till med budskap på våra sociala medie-kanaler under en veckas tid och bjöd in Ulrika att sälja pins och armband under en match.


31

HELA LÄNETS LAG VÄSTERVIK

Foto: Bildbyrån

VIMMERBY

Kalmar, Västervik, Fliseryd, Borgholm, Mönsterås… IK är inte bara en angelägenhet för Oskarshamn – utan för hela regionen. – Engagemanget från företag utanför ­Oskarshamns kommun har formligen exploderat efter avancemanget till SHL, understryker Therése Elofson, kommersiell chef i klubben. Intresset är lika stort bland den sport­ intresserade delen av allmänheten. Vid ­hemmamatcherna, under en normal säsong, är 25 procent av publiken från orter utanför ­Oskarshamns kommun.

MÖRLUNDA OSKARSHAMN FLISERYD

Foto: Bildbyrån

LÅNGEMÅLA

MÖNSTERÅS BORGHOLM

KALMAR

”Vi har varit partner till IK Oskarshamn under lång tid, är glada över att ha varit med på klubbens resa och stolta över att servera bra kaffe i Be-Ge Hockey Center. Framförallt är IK duktiga på att skapa nätverk mellan företag i staden och regionen. Arenan är en stor träffpunkt och mötesplats där vi knutit många viktiga kontakter och ständigt träffar potentiella kunder. Ett stort plus i allt är givetvis att det är f­ antastiskt kul att titta på ishockey och följa den utveckling som laget och föreningen har.”

Foto: Bildbyrån

Pär Lönn, distriktschef Café Bar

OSKARSHAMN

”Efter nio år som spelare i klubben är det en självklarhet för mig att hjälpa till i min nya roll. IK gav mig och familjen väldigt mycket under vår tid i Oskarshamn. Dessutom erbjuder IK och SHL en mycket bra räckvidd så ­företagets insats är också gjord på affärsmässiga grunder.” Fredric Jaensson, vd Vimmerby Interiör

VIMMERBY


32

”Klart att vi stöttar det här laget. Vilken själ, vilket hjärta och vilken kämpaglöd. Och vilken publik. När klubben fick släppa in 50 ­supportrar lät de som 500! IK Oskarshamn i SHL är otroligt positivt för Oskarshamn och hela regionen. Vi vet att vår reklam i ”tv-hörnet” ger effekt – det hör vi både från kunder och andra företag ute i landet.” Johan Törnvall, vd Törnvalls Möbler

MÖRLUNDA

”Vi på Häradssparbanken är en stolt samarbetspartner till IK som, liksom vi, vill möjliggöra och skapa plattformar för det personliga mötet mellan människor. IKs verksamhet gör verklig skillnad på många plan och lyckas samla människor från hela länet med en gemensam anda av att det är vi, tillsammans, som gör det omöjliga möjligt. För det är så vi på Häradssparbanken ser det, med vårt stora hjärta för samhälls­engagemang och det personliga mötet överst på agendan, så gör vi tillsammans skillnad på riktigt!” Christel Ödell, vd Häradssparbanken

”Över tid har alltid idrotten haft en central roll i Be-Ge-företagens historia. Och det gläder oss att vi får vara en del av IK Oskarshamns fortsatta resa i SHL. Be-Ge-företagen har en lång relation med IK Oskarshamn. För oss är det viktigt att hockeyn lever kvar och frodas i Oskarshamn. Hockeyn har stor betydelse för orten, regionen och näringslivet. Både vi och IK är starka varumärken och tillsammans blir vi ännu starkare”. Johan Persson, delägare Be-Ge-företagen

OSKARSHAMN

IK är en härlig förening med stort hjärta. Det är perfekta matchevent med mycket bra mottagande. Vi knyter många bra ­kund­kontakter. Dessutom är atmosfären i arenan och restaurangen fantastisk. Kenny Svensson, VD Östschakt/Mönsterås LBC

KALMAR/MÖNSTERÅS

”HOCKEYN HAR STOR ­BETYDELSE FÖR REGIONEN.”

MÖNSTERÅS

”IKS VERKSAMHET LYCKAS SAMLA MÄNNISKOR FRÅN HELA LÄNET OCH GÖR DET OMÖJLIGA MÖJLIGT.” ”Vi följer IK Oskarshamns framgångar med stort intresse, det är fantastiskt roligt att ha ett SHL-lag i regionen. Vi är dräktpartner och det bidrar till synlighet för våra kunder, som finns över hela Norden. Satsningen på ”IK Oskarshamn – Till­sammans i samhället”, där A-lagsspelarna jobbar med samhällsengagemang, är också en bidragande orsak till att vi inför förra årets säsong valde att bli guldpartner. ” Urban Ishagen, vd Compo Systems Sweden AB

”Vi på Kanonaden tycker det är viktigt att stödja både små föreningar och stora klubbar, IK bidrar till att sätta Oskarshamn på kartan.” Fredrik Svensson, platschef Kanonaden Entreprenad AB

”När IK Oskarshamn tog steget upp till SHL så fick vi positiv respons från våra kunder runt om i landet, som uppmärksammade och tyckte det var roligt att vi stöttar ishockey. Vi gillar att klubben utvecklas och tar ansvar. Det är en intressant satsning som görs. Personligen så uppskattar jag matcharrangemangen, stämningen i ishallen och inte minst restaurangen med allt trevligt folk som man träffar och alla nätverks­ möjligheter”. Peter Thormalm, vd Långemåla Energileveranser AB

LÅNGEMÅLA

FLISERYD

VÄSTERVIK

Bra värderingar, många likheter med ­Lindbytvätten, mycket trevlig hockey och ­personal, familjärt och en klubb med stort hjärta. Peter Streiffert, vd Lindbytvätten

BORGHOLM


AFFÄRSKONTAKTER THERÉSE ELOFSON

PATRIK SCHAVON

TEL: 0491-38 22 05 E-POST: therese@ikoskarshamn.se

TEL: 0491-38 22 01 E-POST: patrik@ikoskarshamn.se

Kommersiell chef

Försäljning

MARTIN ÅKERBERG

PETRA HAGELIN

TEL: 0491-38 22 03 E-POST: martin@ikoskarshamn.se

TEL: 0491-38 22 21 E-POST: petra@ikoskarshamn.se

Försäljning

Kommersiell assistent

FAKTA OM IK OSKARSHAMN • I K bildades 1970 under namnet IK70 efter en sammanslagning av is­hockey-sektionerna i IFKO och OAIK. Bytte namn till IK Oskarshamn 1984.

Hockey Center

•L aget tog 1996 steget upp till Sveriges näst högsta serie, dåvarande division 1 och senare HockeyAllsvenskan, och spelade där i 23 raka Typografi: Morgan Sans Lining | Bold Pantone: 3015 C och Black. säsonger innan avancemanget till SHL den 8 april 2019.

• IK Oskarshamn omsatte första ­säsongen i SHL cirka 80 miljoner kronor. • Pensionerade nummer: 4 Skeeter Moore, 5 Peter Ekroth, 12 Alexander Johansson, 15 Fredric Jaensson och 28 Tomas Gustafsson. • J20 i högsta nationella serie, J18 i näst högsta serie. Sex ungdoms­lag i seriespel, ca 300 ­aktiva. Antal ­medlemmar: cirka 800 st.

Hockey Center •G amla ishallen (byggd 1974) total­renoverades 2004 till sin nuvarande skepnad. Ägs och drivs av Oskarshamns kommun. •P ublikkapacitet 3Sans 275 åskådare vid ishockey. Typografi: Morgan Lining | Bold Pantone: 3015 C och White.

•M ediakub installerad september 2013. ­Ytter­ligare ca 70 kvm LED-yta i arenan.

• Restaurang för cirka 250 gäster. D ­ essutom sportbar, café och kiosker. • Simhall och gym finns under samma tak. • Anläggningen, som går under samlings­namnet Arena Oskarshamn, har årligen 500 000 ­besökare.

Denna broschyr är producerad av KrePart och tryckt av Happify i Oskarshamn.