Page 1

Telenor eller Netcom? Forskjellige mobilabonnement i Norge


Forskjellige mobilabonnement i Norge Operatørene i Norge; som Telenor, NetCom, Tele2, Chess, One Call, Talkmore, Djuice og Ludo Mobil; opererer med en rekke forskjellige mobilabonnement du kan velge mellom. Før i tiden handlet det mest om ringeminutter og antall SMS, men i disse dager har datamengde fått en stadig større rolle og i de dyreste pakkene er det data som gjelder. Du får ubegrenset ringetid og sms, men hvis du ikke er mye på nettet kommer det neppe til å lønne seg uansett hvor mye du ringer.


Med lavere månedspris må du betale ekstra hvis du ringer eller tekster over en viss grense, og i enkelte pakker må du lade opp mer penger for å kunne fortsette å ringe. Du får også mindre datamengde med disse løsningene. På den andre siden av skalaen kommer kontantkort hvor du forhåndsbetaler for hver samtale, sms eller dataforbruk.


Hvis prisen er over 199 kroner i måneden og abonnementet heter noe slikt som Super eller Komplett, er sjansene gode for at dette dreier seg om en løsning som gjør det billigere og raskere å laste ned data. Som middels/mye til veldig mye dataforbruk regnes fra 800 MB til nedlastningshastigheter på 10 Mbit/s og helt opptil 10 GB på 40 Mbit/s.


En av fordelene med disse pakkene er at ringetid og sms er ubegrenset, men hvis du for det meste bruker trådløst nett og ikke ser nettfilmer på lange togturer og sånt, kan du likevel ende med å betale en høyere månedspris enn det forbruket ditt tilsier. Det finnes riktignok flere operatører som tilbyr abonnementer til 199 kroner per måned og som likevel inkluderer ubegrenset ringetid og sms samt 1 GB datatrafikk. Eksempler på dette er Talkmore, One Call og Djuice.


For månedspriser under 199 kroner, må du forvente å finne begrensninger på ringetid og sms og høyere priser for ekstratid. Om dette blir billig avhenger av hvor ofte du ringer, hvor mange og hvem du ringer til, og om du ringer mest til fasttelefoner eller til andre mobiler.


Om du stort sett ringer til familiemedlemmer kan det ogsĂĽ vĂŚre en faktor. Et annet alternativ er ĂĽ velge en familiepakke. Dette betyr rett og slett at du betaler regningen for flere brukere under ett. Hvis du ringer i eller til utlandet kommer dette alltid i tillegg uansett, men visse abonnementer lover Nordenpris og gode utlandspriser.


Enkelte abonnementer tilbyr mer kontroll, ved at du blir nødt til å lade opp mer penger hvis du går over grensen, noe som i teorien kan hjelpe deg til å vite hva det vanlige forbruket ditt egentlig er. Det finnes også pakker hvor du stort sett betaler for det du bruker, men da som regel til høyere rater. Det samme gjelder nå du forhåndsbetaler med kontantkort.


En annen måte å skaffe seg en billig mobil på er ved å godta lang bindingstid. Disse abonnementene pleier å ha flere ulemper: Månedsprisen er som regel høy og ekstra ringetid er dyrt. De fleste råder mot subsidierte mobiler da denne løsningen vanligvis medfører høyere totalkostnader.


Likte du denne artikkelen om forskjellige mobilabonnement i Norge? Les andre interessante artikler ved 책 trykke her


https://www.compareking.no/forskjellige-mobilabonnementnorge

Telenor eller Netcom? Forskjellige mobilabonnement i Norge  

Med mange forskjellige mobilabonnement er det ikke alltid like lett å velge. Skal du gå for Super eller Komplett? Her gir vi deg forskjellen...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you