Page 1

Hvordan koble seg til internett med en smarttelefon(for dummies) ?


Hvordan koble seg til internett med en smarttelefon? Med stadig utviklende teknologi er det ikke alltid like lett å vite hvordan ting fungerer. Vi kommer derfor til å publisere en del “for dummies” guider som omhandler nyttige emner slik som “Hvordan koble seg til internett med en smarttelefon”, “Hvordan ta bilder med et smarttelefon” og en rekke andre relaterte emner.


I denne guiden ser vi pĂĽ “Hvordan koble seg til internett med en smarttelefon?â€?.


Med smarttelefon har du valget om du vil bruke mobilnettets nettilkobling eller begrense bruken til trüdløst wi-fi. Det siste kan vÌre en fordel hvis du ikke har fastpris pü datatrafikk i mobilabonnementet ditt.


Mange velger derfor å deaktivere mobildata for å unngå dyre regninger Men det er jo ikke alltid man har wi-fi tilgjengelig og derfor er det nyttig å vite hvordan man kan skru dette av og på etter behov. Hvordan du gjør dette avhenger av hvilket operativsystem du bruker. Heldigvis er disse i smartmobilverdenen begrenset til bare tre systemer: Apples iOS, Googles Android eller Microsofts Windows Phone.


På Apple trykker du på innstillinger > Generelt >Nettverk, for å aktivere eller deaktivere mobildata og dataroaming. Sistnevnte gjelder for når du er i utlandet og er vanligvis skrudd av permanent. Du kan se at mobildata er skrudd av på hovedmenyen ved at mobilnettindikatoren på statuslinjen øverst til venstre på skjermen er skjult.


Med Android trykker du på Innstillinger >Trådløse nett > Mobile nettverk. Deretter fjerner du haken der det står Data aktivert. Hvis du hyppig skrur av og på mobildata, kan det være lurt og lage en snarvei, eller widget. Dette gjør du ved å holde en finger på skjermen i startmenyen.


På menyen som da dukker opp velger du Skrivebordselementer eller Widgeter og deretter Strømstyring eller Strømkontroll. Ikke alle modeller lar deg bruke dette til annet enn å skru av og på wi-fi. I enkelte modeller har du allerede en snarvei for strømkontroll i statuslinjemenyen.


P책 Windows Phone sveiper du til venstre fra startmenyen og velger Innstillinger > Mobil, for 책 sl책 av Datatilkobling.


Hvis mobildata er deaktivert kan du ennå koble deg til nettet med trådløst nettverk: wi-fi. Med Apple trykker du på Innstillinger > Wi-Fi. Når denne er skrudd på vil mobilen automatisk søke etter et tilgjengelig nettverk.


På listen kan du velge det nettverket du har adgang til, eventuelt taste inn et passord, og så er du tilkoblet. Du vil se en hake til venstre for nettverksnavnet når du er koblet på. I tillegg får du se wi-fi logoen på statuslinjen. Hvis nettverket er skjult, kan du trykke på Annet og oppgi navnet til nettverket manuelt.


Med Android trykker du på Innstillinger > Trådløse nett, og krysser av på Trådløst nett. Dette kalles også Wi-fi i enkelte versjoner. Deretter trykker du på Trådløsinnstillinger eller alternativt Wi-fi innstillinger, for å finne ditt nettverk. Når du først har koblet deg til, velger mobilen det samme nettverket automatisk hver gang du er innenfor rekkevidde.


Dermed slipper du 책 koble deg p책 manuelt hver gang du skal p책 et nettverk som du bruker regelmessig, for eksempel hjemme eller p책 jobb.


P책 Windows Phone g책r du inn p책 Innstillinger > Mobil, og trykker Velg nettverk. Standardinnstillingen er ogs책 her automatisk.


Likte du guiden vår om “Hvordan koble seg til internett med en smarttelefon?” For å lese andre interessante guider vennligst trykk her


https://www.compareking.no/hvordan-koble-seg-til-internettmed-en-smarttelefon-dummies

Hvordan koble seg til internett med en smarttelefon(for dummies) ?  

Hvordan koble seg til internett med en smarttelefon? Med stadig utviklende teknologi er det ikke alltid like lett å vite. Vet du hvordan du...

Hvordan koble seg til internett med en smarttelefon(for dummies) ?  

Hvordan koble seg til internett med en smarttelefon? Med stadig utviklende teknologi er det ikke alltid like lett å vite. Vet du hvordan du...

Advertisement