Page 1

Den komplette bredb책ndsguiden av CompareKing.no - Part 2


Bredbåndsguiden Del 2 Hva du bør vurdere når du velger en bredbåndsplan Det er visse ting du burde tenke på før du velger et abbonement. Nedenfor finner du noen av de viktigste. Ubegrenset eller begrenset? Hvis du velger en ubegrenset pakke kan du surfe så mye du vil uten å bekymre deg for at du overskrider grensen din. Dette er gunstig for familier som bruker internet daglig til å laste ned masse filmer og spiller spill på nettet. Hvis du ikke er så aktiv på internett kan du velge en begrenset pakke som passer til deg og ditt databruk.


Hvilken type internett bruker er du? Hvis du ikke er sikker pü hvor mye data du trenger sü kan du se om du kjenner deg igjen i beskrivelsene nedenfor. Misbrukeren Du bruker internett et par timer hver dag og er involvert i aktiviteter som krever høy databruk slik som streaming av filmer og musikk, nedlasting av filmer og spill pü nettet.


Hva du bør se etter: Ubegrenset eller en begrenset bredbåndsplan med høy hastighet og mye data tilgjengelig. Moderaten Du sjekker internett daglig men bruker ikke mye data. Som oftest besøker du sosiale nettsider slik som Facebook, Twitter og LinkedIn en per ganger dagen. Du sjekker også emailen din regelmessig og streamer musikk i ny og ne.


Hva du bør se etter: Identifiser en plan med moderat databruk som er tilstrekkelig for ü dekke internett behovene dine. Det er ogsü viktig at nedlastningshastigheten er høy. Lettvekteren Du bruker internett en par gangr i uken hovedsaklig for surfing.


Hva du bør se etter: Et begrenset abbonement med en lav data kvote som dekker dine behov. Hastighet er ikke så viktig ettersom du ikke laster ned musikk eller videoer. Hvilke hastighet kan jeg oppnå? Hastigheten du oppnår påvirkes av en rekke faktorer slik som serverplassering, internett bruken din, antall brukere som er koblet på nettverket samtidig, været og utstyret(modem, kabler etc) du har.


Bør jeg få en kjøpe en komplett løsning eller kun et enkelt bredbånd? I disse dager er det mulig å få bredbåndspakker som inkluderer andre tjenester slik som fasttelefon, TV og bredbånd. Om du burde gå for en slik pakke er avhenging av bruken din og hva du har råd til. En komplett løsning gir deg ofte bedre oversikt over regningene du må betale ettersom du betaler for flere tjenester på samme regning. Det er også mulig at det gir deg bedre valuta for penga. Dette er noe som hver enkelt må vurdere.


Gebyrer og avgifter I tillegg til månedsprisen som du betaler for abbonementet så er det andre gebyrer og avgifter du burde vite om. - Installasjonsavgift - Purregebyr - Pris for modem - Avgifter for overskridelse av databruk - Gebyrer for kansellering av kontrakt - Avgifter for å bytte leverandør


Andre punkter du burde vurdere inkluderer: Pålitelighet Før du velger en leverandør er viktig å snakke med venner og bekjente for å finne ut andres erfaringer med selskapene du vurderer. Hvis et selskap har fått mye klager er det sannsynligvis lurt å velge et annet selskap.


Dekning Ikke alle leverandørene har full dekning i Norge. Sjekk om selskapet du vurderer har dekning i området du bor. Dette kan sjekkes på nettsidene til de relevante selskapene. Du kan blant annet sjekke Telenor for å se om de har dekning i området der du bor. Vi håper at denne bredbåndsguiden var nyttig deg og dine! Hvis du føler at det er elementer som skulle vært inkludert i artikelen legg gjerne ved en kommentar


CompareKing.no Artikler."http://www.compareking.no/bredband/denkomplette-bredbandsguiden/". Den komplette bredb책ndsguiden av CompareKing.no. November 12, 2013. CompareKing.no.

Den komplette bredbåndsguiden av compareking no part 2  

Den komplette bredbåndsguiden av CompareKing.no - Norges nettportal for kredittkort, forbrukslån, forsikring og bredbåndsprodukter. http://w...

Advertisement