Page 1

Den komplette bredb책ndsguiden av CompareKing.no


Vi blir stadig mer og mer avhengig av internett-tilgang, enten det er på landstedet eller på flyet på vei til London for en storbyweekend. Med internett-tilgang har du mulighet for å se filmer, ringe gratis til venner og familie og jobbe fra hjemmekontoret ditt. Å velge det riktige bredbåndet er ikke alltid like lett – spesielt med så mange forskjellige selskaper i markedet som konkurrerer om oppmerksomheten. Skal jeg velge bredbånd fra Telenor eller NextGentel?


I denne bredbåndsguiden bryter vi ned alt du trenger å vite om bredbånd i Norge slik at du kan foreta en informert beslutning om hvilke bredbånd som passer best for deg! Hvis du ønsker å sammenligne alle de forskjellige bredbåndene i markedet så er det mulig ved å trykke på den følgende linken: Bredbåndsguiden Hva er bredbånd?


Ifølge NextGentel kan bredbånd defineres som en “høyhastighets tilkobling til telenettet som tillater rask surfing på internett, IP-telefoni og sanntids overføring av lyd og bilder (web-radio og web-TV)”. For å få internett i hjemmet ditt må du ha en kontrakt med en internett leverandør slik som Telenor, NextGentel eller Directconnect. En bredbåndskontrakt er en kontrakt mellom deg og internettleverandøren din som skisserer hvor mye data du kan bruke og hvilke hastighet du har tilgang på. Dette er som oftest oppgitt per måned.


Selv om du har tilgang på gratis internett på offentilige steder er det vanligvis lurt å ha din egen bredbåndsplan for hjemmet ditt. Offentlige nettverk kan være usikker ettersom hackere ofte prøver å infiltrere disse nettverkene får å stjele sensitiv informasjon. Med bredbåndsplan i hjemmet er du beskyttet gjennom et passord. Disse passordene er meget vanskelig å hacke. Hva er inkludert i bredbåndsabbonementen din?


Hvert enkelt abonnement vil ha forskjellige priser og tjenester. De vanligste tingene du burde sjekke inkluderer: Månedspris Abbonementet din vil indikere hvor mye må betale for internett tilgang og når det skal betales. Som oftest er prisen for abonnement oppgitt som et månedlig pris. Hvis du skulle glemme å betale for planen din vil internett bli kuttet nesten umiddelbart og du kan forvente at det påløper purregebyrer. Vilkårene for abbonementet er nøye beskrevet i kontrakten du må signere. Det er dog viktig å lese gjennom disse vilkårene.


Bredb책ndshastighet Hastigheten av bredb책ndet ditt er som oftest oppgitt som en maks hastighet(ofte illustrert som X/X Mbit/s). Med maks hastighet snakker vi om nedlastingshastighet og opplastningshastighet. Nedlastingshastigheten din beskriver hvor raskt informasjon kan bli lastet ned til enheten din fra nettet mens opplastningshastigheten er det motsatte, hvor raskt informasjon blir opplastet til nettet. Hastigheten du f책r er avhengig av hvor du er lokalisert og hvor mye du er villig til 책 betale.


Tradløst modem Mest sannsynlig så må du betale et tillegg for å få et tradløst modem installert. Prisene kan variere fra 200-900 kroner. Jeg sender og mottar data, hva betyr det egentlig? Det er alltid nyttig å forstå hvordan bruksdata fungerer, spesielt for de som har begrenset tilgang til data. Alt du foretar deg på internett enten det er å spille spill, web-chat eller Facebook absorberer data. Noen aktiviteter bruker mer data enn andre, men hvordan vet du nøyaktig hvor mye data hver enkelt aktivitet bruker og hvor mange gigabyte du trenger totalt?


Hva betyr GB, MB og KB?  GB : Gigabyte  MB: Megabyte ( 1024 MB = 1 GB)  KB : Kilobyte ( 1024 kB = 1 MB)  Hvor mye data trenger jeg?


Databruken din per måned er avhengig av hvordan du bruker internett. Det er noen grunnleggende retningslinjer som kan gi deg en oversikt om hvor mye data du bruker i måneden. Disse tallene er dog ikke 100% nøyaktig ettersom de er basert på gjennomsnittsverdier, men det gir deg en generell oversikt over hvor mye data du bruker.  0,4 GB = Gir deg ca 40 timer surfing på nettet  0,8 GB = Du kan sende 200 e-poster  2.0 GB = Last ned 1 film (ikke HD)  4 MB = Last ned 1 sang  5,2 GB = 80 timers Spotify bruk


Hva skjer om jeg overskrider bruksgrensen min? Hver bredbåndsplan skisserer hva som skjer om du eventuelt overskrider grensen din. Det er derfor viktig å sjekke kontrakten nøye for å se hvilke konsekvenser dette eventuelt har. Nedenfor finner du noen av de vanligste konsekvensene. - Tilgangen din blir kuttet etter at dataen er brukt opp - - Du kan bli belastet ekstra for den ekstra dataen du har

brukt - Du kan fortsatt ha tilgang til internett men med en svært langsom hastighet


Hvordan finner jeg ut hvor mye data jeg har brukt? Hvis du har et begrenset abbonement vil leverandøren sannsynligvis sende deg et varsel nür du har brukt en viss prosentandel av den totale bruken din. Denne advarsel vil informere deg om at du burde redusere bruken av internett for ü unngü avgifter eller andre konsekvenser.


CompareKing.no Artikler."http://www.compareking.no/bredband/denkomplette-bredbandsguiden/". Den komplette bredb책ndsguiden av CompareKing.no. November 12, 2013. CompareKing.no.

Den komplette bredbåndsguiden av compareking no  

Den komplette bredbåndsguiden av CompareKing.no - Norges nettportal for kredittkort, forbrukslån, forsikring og bredbåndsprodukter. http://w...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you