Page 1

April!

Mesec knjige

u Kreativnom centru

Kreativni centar obeležiće posebnim akcijama,

kao i prethodnih godina, Svetski dan dečje knjige (2. april) i Svetski dan knjige i autorskih prava (23. april). Velika vikend-akcija, koju inače organizujemo svakog drugog vikenda, očekuje vas tokom aprila SVAKOG VIKENDA. Od petka do utorka potražite osam knjiga na popustu od 50% (samo na sajtu www.kcknjizara.rs i u Klubu knjižari Kreativni centar, koja se nalazi u TC Eurocentar, Dečanska 5 / Makedonska 30, u Beogradu). Tokom meseca knjige u Klubu knjižari očekuju vas brojni čitalački programi za decu različitih uzrasta – radionice, druženje s piscima i mnoštvo zanimljivih aktivnosti za sve ljubitelje knjiga.


Nove knjige za najmlađe Poljubac za laku noć

Knjige za kupanje

Ovo je knjiga koja će mališanima olakšati odlazak na spavanje. Kako se približava vreme za odlazak u krevet, dete treba da pomogne prasetu Juci, maci Cici, zeki Peci i medi Duci da se spreme za spavanje. U knjizi se nalaze lutkice od kartona, kao i sve ono što je malim drugarima potrebno da bi čvrsto utonuli u san.

Pljus-pljus i Buć-buć, dve nove knjige za kupanje, namenjene su najranijem uzrastu i od malih nogu kod dece razvijaju ljubav prema čitanju. Otkrijte kako žabica skače u vodu, kako pače pliva do mame i kako hobotnica maše pipcima, a kada te dve čarobne slikovnice potopite u vodu, one će promeniti boju!

Za Za predškolce predškolce ii mlađe mlađe osnovce osnovce Igra Lažeš! – Životinje s farme

Igra 7 porodica – Životinje

Ovo je igra razmišljanja i intuicije. Na kartama su prikazane četiri porodice od po deset članova. Cilj igre je u tome da se igrač oslobodi svih karata i da raskrinka lažljivce, pazeći pritom da ne pogreši.

Ovo je igra pamćenja i lukavstva. Na kartama je prikazano sedam porodica od po pet članova. Igra se tako što svaki igrač traži odgovarajuće karte od saigrača i nastoji da spoji sve članove što je moguće većeg broja porodica.

APRILILILIIIII!

Da pukneš od smeha – Carski, Mali Perica, No Limit, Bezvezni Četvrto kolo nove serije nastavak je tematski izabranih najboljih viceva iz dosad objavljenih zbirki autora Vida Stambolovića i Vere Smiljanić. Uz viceve i ilustracije Boba Živkovića pronađite novu dimenziju smeha.


Nove knjige za predškolce i mlađe osnovce Nove knjige iz edicije Pustolovine za predškolce Neposlušno pile – Brana Cvetković

Bajka o ribaru i ribici – A. S. Puškin Jedna od najpoznatijih priča Aleksandra Sergejeviča Puškina, uz ilustracije Maje Veselinović, nova je knjiga u popularnoj ediciji Pustolovine za predškolce. Glavni junaci ove bajke su baba i deda koji žive u trošnoj kolibi na obali mora. Šta će se dogoditi kada jednoga dana deda ulovi zlatnu ribicu i ona mu obeća da će mu ispuniti tri želje ako je mi! e r pusti na slobodu? rip

Pročitajte još jednu priču iz pera nezaboravnog Brane Cvetkovića! Saznajte zašto je radoznalo pile Žuća zalutalo kada je potrčalo za šarenim leptirom i stiglo čak do gomile prosutog žita. Kako će se Žuća vratiti kući kad ne zna put? Šta će mu zabrinuti roditelji reći?

U p

Šumske priče Gužva u Šumskoj školi – Simeon Marinković Zvono za odmor poziva sve đake Šumske škole da se poigraju u dvorištu. Dok svi žure da što pre dođu do mesta za igru, u hodniku škole nastaje prava gužva. Zašto? Kako će se đaci snaći i da li će moći da reše nastali problem?

Nov serijal ilustrovanih knjiga Kauboj Kosta – Eva Mušinski, Karsten Tajh Evo prilike za najmlađe da uživaju i unaprede svoje čitalačko samopouzdanje čitajući četiri knjige o Kauboju Kosti. Sigurni smo da ćete brzo zavoleti ovog neobičnog glavnog junaka, koji živi usred Divljeg zapada, na ranču Srećica, sa svojim vernim prijateljicama svinjom Cicom i kravom Ružom. Ranč je okružen gustom šumom kaktusa, koja ih štiti od bandita i kojota, ali zbog koje ih skoro niko ne posećuje. Ipak, njihov život nije bez avantura i uzbuđenja, a uz mnogo komičnih situacija – sve se na kraju ipak lepo završava.

U pripr emi!

Ana i Filip istražuju… Na moru – Simeon Marinković

Zašto se more stalno talasa? Kako je nastao pesak? Koje ptice žive pored mora? Koja bića žive na morskom dnu? A šta je to morska salata? Predvođena glavnim junacima Anom i Filipom, deca kreću u istraživanje mora i okoline, u čemu će im pomoći iskusni ribar, poznavalac mnogih tajni koje krije priroda. Ana i Filip, radoznali junaci knjiga iz edicije Ana i Filip istražuju…, žele da upoznaju svet koji ih okružuje. Zato kreću u uzbudljivo istraživanje okoline: šume, reke, mora…

Neverovatna priča o džinovskoj krušci – Jakob Martin Strid Život je išao svojim mirnim tokom sve dok Mičo i Sebastijan u luci nisu upecali pismo u boci. Da li je pismo zaista bilo od čika Jere, gradonačelnika Suncograda, koga niko nije video godinu dana? Postoji li Tajanstveno ostrvo? Kako proći pored gusara, Strašne Morske Aždaje i Mrklog mora? I ništa manje važno: Šta će se desiti ako posade seme koje je stiglo u boci s pismom? Odgovore ćete naći u uzbudljivom i bajkovitom romanu slikovnici za decu svih uzrasta.


Novi romani romanI

Početak nečeg velikog – Ivana Lukić

Nevaljalci čarobnjaci – Miloš Kratohvil Mihal Souček i Filip Fijalka, dobro znani junaci Nevaljalaca, nikako ne mogu da se pomire s novim nadimkom Duholovci, kojim im se rugaju u školi. Zbog toga smišljaju jedno lukavstvo – odlučuju da ubede društvo iz škole da duhovi postoje. A onda, pomoću raznoraznih priručnika, počinju da uče čarolije. Naravno, neće vam biti teško da zamislite šta sve može da se desi kada se dva nevaljalca kao što su oni uhvate u kolo s čarolijama. Roman Nevaljalci čarobnjaci treća je knjiga iz popularne serije romana o nerazdvojnim drugovima Mihalu i Fildi.

Kako izgledaju velika pitanja, strahovi, radosti, ali i nesporazumi kroz koje prolazi jedna sasvim mlada devojka na svom putu odrastanja, saznaćemo iz nove knjige za mlade višestruko nagrađivane autorke Ivane Lukić. Nežna i poetična ali ujedno i ozbiljna po izazovima s kojima se susreće, priča ove u isto vreme i devojke i devojčice predstavlja nam iz posebne perspektive način na koji izgleda odrastanje mladih u današnje vreme.

Misija: Muzej – Ivana Nešić Anđela se suočila sa užasom srednjeg intenziteta: umesto da s drugarima igra igricu, kao što je isplanirala, biva na prevaru odvučena u muzej. No, poseta muzeju proći će mnogo drugačije nego što je Anđela očekivala. Šta Anđelina igrica i Sava Šumanović imaju zajedničko? Koliko je zabavno igrati se loptom s malom Dubravkom? Šta se dešava kada mrtva priroda nije baš sasvim mrtva? Kuda su odleteli petlovi Paje Jovanovića? I najvažnije: Mogu li tri osnovca i jedna tetka, koja im zapravo nije tetka, pomoći muzeju da se izbavi iz velike nevolje?

Ono što sam bio – Meg Rozof Izvanredno napisan roman o neobičnom prijateljstvu između učenika tradicionalnog engleskog internata i lokalnog dečaka bez prošlosti, prijateljstvu koje će promeniti njihove živote zauvek. Autorka Meg Rozof napisala je osam romana, a oni su dobili neke od najznačajnijih književnih nagrada – Nagradu Astrid Lindgren, Nagradu Karnegi, Nagradu lista Gardijan za najbolju dečju knjigu i mnoge druge.

Super faca – Đanfranko Liori Postati fudbaler! Zar to nije san svakog dečaka? Pa i nije. Salvatore za fudbal neće ni da čuje, ali to ne može da objasni svom neumoljivom ocu, koji od njega želi da stvori fudbalskog asa. Zato stalno mora da ide na treninge i da sluša trenera koji izgleda kao čovek iz kamenog doba… A da i ne govorimo o školi, gde ga muče drugi problemi za koje nema rešenje. Ali fudbal će mu prirediti i mnoga iznenađenja. Zahvaljujući novim prijateljima i nepredvidljivim događajima, u njegovom životu više ništa neće biti isto.

Iva i skriveni dnevnik – Džudi Kertin Iva je odlična u rešavanju problema. Kada su ona i Kejt pronašle stari dnevnik, koji je davno napisala devojčica njihovih godina, obe su postale svesne toga da se neke greške iz prošlosti moraju ispraviti. A kad se devojčice udruže, one mogu da reše sve! Ipak, ne može se živeti samo u prošlosti jer je i sadašnjost prepuna izazova... Posle Ivinog putovanja, Ivinog letovanja i romana Prepustite to Ivi objavljena je i četvrta po redu knjiga iz popularnog serijala o devojčici Ivi Gordon.

Romani u pripremi! Zeleni papagaj – Vesna Vidojević Gajović U novom romanu iz edicije Svet je jedan junaci prolaze kroz mnoge uzbudljive događaje koje nosi detinjstvo. Ovo je iskrena i topla priča o odrastanju, druženju i prijateljstvu.

Sazvežđe violina – Vesna Aleksić Nov roman Vesne Aleksić Sazvežđe violina govori o odrastanju jedne violinistkinj e i čitave njene generacije u turbulentnim godinama koje su iza nas.


NovO Programiranje za početnike PYTHON i Programiranje za početnike na jeziku SCRATCH Vodiči za programiranje pomoću kompjuterskih jezika SCRATCH i PYTHON namenjeni su početnicima i sadrže: • uputstva korak po korak za to kako početi, kako praviti igrice, animacije i ostalo; • rečnike kompjuterskih pojmova; • dodatnu pomoć i materijale onlajn.

Da li je komunizam priča za malu decu? – Bini Adamčak Nekada davno ljudi su poželeli da se oslobode bede kapitalizma. I šta se desilo s njihovim snovima? Koje su sve mogućnosti oni isprobali – ili mogli isprobati – ne bi li napravili bolji svet? Priča ispričana jednostavnim jezikom, nalik na dečju, sa epilogom koji duboko zadire u teorijska pitanja i koji će zadovoljiti i čitaoce kojima se uvodni deo učinio naivnim, savršena je za sve one što sanjaju o boljem, pravednijem i srećnijem svetu.

Vežbam za malu maturu – Zbirke zadataka za završni ispit, osnovna škola

за полагање

- -- - - + + - + - + - +- + - + - + - +- + - + +

+

+

+

+

+

а задатака за завршни испит Збирк

ол а – основна шк

+

+

+

К

СРПСКИ ЈЕЗИ

Милош Козић

Вежбам за МАЛУ МАТУРУ

Вежбам за МАЛУ МАТУРУ

Вежбам за

СРпСки језик

!

завршног испита

. • Обнови градиво знање. . • Провери своје нивоа). те типове задатака и напредног ући различи г, средњег • Вежбај решавај задатак основно области (421 из различитих крају ове збирке. • Реши задатке ј решења на одговоре – погледа своје • Провери

РУ – МАЛУ МАТУ

Припреми се

а) Реља б) Васа в) Јела г) Лујо

орад Рикало Станић ● Мил новић Александра ● Славка Јова Саша Гламочак

задатака за завршни испит – основна школа Збирка

ХЕМИЈА

Припреми се за полагање завршног испита! • Уради 250 задатака кључних за разумевање

школског градива из хемије.

Перо Јелић

задатака за завршни испит – основна школа Збирка

ИСТОРИЈА

• Провери своје резултате у решењима. • Одреди ниво свог знања (основни, средњи

или напредни).

• За наставнике и родитеље: Уз свако решење

налази се стандард који обухвата тај задатак.

Припреми се за полагање завршног испита! • Уради 250 задатака кључних за разумевање

школског градива из историје.

• Провери своје резултате у решењима.

Вежбам за

1. „Јаблан” 2. „Пилипенда” 3. „Кроз мећаву” 4. „Мртво море” 5. „Покондирена тиква”

МАЛУ МАТ

Повежи линијама наслов књижевног дела с књижевним ликом из тог дела. Један наслов је сувишан.

УРУ

Sedam zbirki iz edicije Vežbam za malu maturu pomoći će učenicima da obnove pojmove ključne za razumevanje gradiva, da unaprede znanje koje treba da ponesu iz osnovne škole i da se uspešno pripreme za polaganje male mature. Sve zbirke organizovane su na sličan način. Zadaci su raspoređeni po oblastima, a u okviru svake oblasti podeljeni su u tri nivoa postignuća: osnovni, srednji i napredni. Na kraju svake zbirke nalaze se rešenja svih zadataka, odgovarajuće šifre standarda uz rešenja, kao i lista svih standarda za kraj obaveznog obrazovanja za dati predmet. Zbirke za biologiju, fiziku, hemiju, geografiju i istoriju sadrže po 250 zadataka, dok su zbirke za matematiku i srpski jezik obimnije – zbirka za srpski jezik obuhvata 420 zadataka, a za matematiku 786. Pored toga, u zbirci za matematiku na početku svake oblasti nalazi se kratak podsetnik, dok se na kraju svake oblasti nalaze dva testa za proveru usvojenosti znanja.

• Одреди ниво свог знања (основни, средњи

или напредни).

Из исте едиције 9 788652 904082

Из исте едиције

ISBN 978-86-529-0490-7

9 788 65 2 9 04 90 7

је

Из исте едици

Komplet od sedam zbirki za pripremu završnog ispita Vežbam za malu maturu trenutno je na popustu od 40%. Možete ga kupiti u Klubu knjižari Kreativni centar u Beogradu (TC Eurocentar, Dečanska 5 / Makedonska 30), kao i na www.kcknjizara.rs/akcije

remi!

U prip

Učenje u praksi vrtića Priručnik namenjen vaspitačima i stručnim saradnicima, koji preispituje dosadašnju vaspitnu praksu, pruža rešenja za stručno usavršavanje i predstavlja nov koncept portfolija za praktičare.


Izdanja Kreativnog centra u đačkoj lektiri od 5. do 8. razreda 5. razred

Ivana Nešić, Zelenbabini darovi Branislav Nušić, Hajduci Dejan Aleksić, Koga se tiče kako žive priče, Muzika traži uši (izbor iz proze)

6. razred

Branislav Nušić, Autobiografija Branko Ćopić, Orlovi rano lete Anđela Naneti, Moj deka je bio trešnja

Maštalice – audio‑priče koje podstiču dečju maštu Da li ste znali da 85% onoga što naučimo – naučimo slušajući? Ponudite deci nov i zanimljiv način uživanja u pričama, uz prepoznatljive glasove čuvenih domaćih glumaca i niz zvučnih efekata koji će probuditi maštu kod svih slušalaca. Kreativni centar vas poziva da na sajtu www.vipmastalice.rs besplatno poslušate zanimljive audio-priče za mališane u uzrastu od četiri godine do sedam godina, nastale u okviru projekta Vip Maštalice, u saradnji Kreativnog centra i kompanije Vip Mobile. U stvaranju ovih priča učestvovala su i deca u uzrastu od četiri godine do sedam godina – ona su idejno i autorski pomogla čuvenim piscima pri nastajanju audio‑priča, a s nekima od najpoznatijih domaćih ilustratora kreirala su i ilustracije koje možete videti na sajtu www.vipmastalice.rs

7. razred

Stevan Sremac, Pop Ćira i pop Spira

8. razred

Jasminka Petrović, Bonton

Izbor iz narodne književnosti za sve razrede

Kreativni centar u Bolonji Kreativni centar učestvovaće sedamnaesti put na Međunarodnom sajmu knjiga za decu u Bolonji, koji se održava od 26. do 29. marta 2018. godine. Štand Kreativnog centra, kao i prethodnih godina, biće mesto za razmenjivanje iskustava i utisaka s mnogobrojnim izdavačima i za prikazivanje novina u sopstvenoj produkciji, a naši urednici iskoristiće sajam da pronađu nove najbolje naslove za decu, one koje ćemo sledeće godine ponuditi našim čitaocima.

Preporuke zaposlenih Kreativnog centra Svakog meseca zaposleni u Kreativnom centru na veb-stranici Kluba knjižare Kreativni centar preporučuju svoja omiljena izdanja iz produkcije naše izdavačke kuće. Pogledajte koje su to knjige ostavile poseban utisak na njih – koje su njihove omiljene slikovnice i romani, koje su im korice najlepše, kao i koje knjige najčešće poklanjaju za rođendane i koje smatraju odličnim, a za njih malo ljudi zna. http://www.klubknjizarakc.rs/preporuke/


Predstavljamo autora

Ivana Nešić

Lična karta Ime: Ivana Nešić Godine: 36 Zemlja: Srbija Pisala za nas: Misija: Muzej, Zelenbabini darovi, Tajna nemuštog jezika Pisac i istoričarka umetnosti, živi i radi u Beogradu. Inspiraciju pronalazi u doživljajima iz detinjstva, etnomitologiji Balkana, prirodi i pričama svojih najbližih. Urednik je dva bloga: Kulinarske čarolije zlog praseta i Obor čuda zlog praseta. Za prvi roman Zelenbabini darovi dobila je Nagradu Neven, a knjiga je uvrštena u lektiru. Nastavak tog romana – Tajna nemuštog jezika – dobio je Nagradu Zmajevih dečjih igara Rade Obrenović. Omiljena knjiga iz detinjstva su joj Nušićevi Hajduci. Kako kaže: „Od silnog čitanja ta knjiga se pocepala napola.“ Njen omiljeni književni lik kada je bila dete bio je junak knjige Karik i Valja – profesor Ivan Germogenovič – naučnik smanjen na veličinu mrava, kadar da samo pomoću svog poznavanja prirode sebe i svoje štićenike izbavi iz mikroskopske džungle travnjaka u kojoj su se našli. Mladim čitaocima bi preporučila dve knjige za koje kaže da na neki način poništavaju dejstvo jedna drugoj: „Prva je Furam feminizam, vrlo ozbiljna knjiga, koja se bavi ozbiljnom temom odnosa društva prema devojčicama i jedne posebno-obične devojčice prema društvu. Druga je Matje Idalf pred prvim izazovom, sumanuto magična crnohumorna avantura, u kojoj se ama baš ništa ne shvata ozbiljno. Nije bitno kojim ćete ih redosledom čitati, a obe su zabavne.“ „Kada ne pišem, ja čitam. A u međuvremenu prevodim. Prevođenje je jedna sjajna aktivnost, koja u sebi objedinjuje pisanje i čitanje. Zabavno je kao čitanje jer otkrivam nešto što je neko drugi napisao, a izazovno kao pisanje jer sklapam svoje rečenice i biram lepe reči za čitaoce. A kada se umorim od slova – volim da šetam pored reke ili kroz šumu.“

Slobodno vreme

Tema u fokusu Kompletna knjiga o šahu U ovom ilustrovanom priručniku pronaći ćete sve informacije o pravilima šahovske igre, njenom razvoju kroz istoriju, kao i priče o slavnim igračima i partijama. Priručnik je pogodan za početnike svih godina, ali i za sve one koji žele da poboljšaju svoju igru.

ompjuteri i programiranje za decu

Probajte da napravite jednostavan program

Kompjuteri i programiranje za decu

ompjuteri

i programiranje Uz do pomo c´ idatnu savete na intern etu

Sa vise od

za decu

Pogledajte kompjuter iznutra

Saznajte kako kompjuter misli

U knjizi ćete naći sve o osnovnim pojmovima iz oblasti kompjutera i programiranja, kao i o načinu funkcionisanja elektronskih uređaja kojima smo svakodnevno okruženi.

00

prozorcic´a

Najbolje igre na papiru Super iks-oks, podmornice, gusenica, vešanje, minsko polje... Od dobro poznatih do davno zaboravljenih – ovde te očekuje mnoštvo igrica koje pružaju dobru zabavu i mnogo različitih izazova za tebe i tvoje drugare.

Šah, kuvanje, programiranje, pravljenje figura od plastelina i igre na papiru – pet odličnih knjiga Kreativnog centra za predškolce i osnovce pomoći će vam da na zanimljiv i kreativan način ispunite slobodno vreme.

Recepti za decu Uvedite dete u svet novih ukusa, mirisa i boja i krenite na kulinarsko putovanje. Knjiga sadrži trideset dve divno ilustrovane karte sa zanimljivim receptima namenjenim deci. Ukusne recepte pripremila je Džoana Mentel, novinarka i psiholog, osnivač radionice za kuvanje Deca u dobroj formi.

Šta sve možeš s plastelinom Ovaj zabavni priručnik sadrži brojna uputstva za pravljenje neobičnih likova od plastelina. Maštovite ideje podstiču kreativnost kod dece i ujedno razvijaju manuelnu spretnost, strpljenje i koncentraciju. 


TOP 5 knjiga o matematici

TOP 5 knjiga za ljubitelje životinja

Matematika kao igra 1 i 2

1.

1.

1000 životinja Larousse

2.

Šumski lavirint

2.

Gde stanuju životinje

3.

Reši, pa se smeši

3.

Afričke životinje – pravo je uživanje crtati

4.

Matematika za predškolce

4.

Papirne lutke – Životinje

Priča po priča, broj po broj

5.

И З БА Ц И Д

5.

О С А ДУ И

З К У ЋЕ!

Снежана Малданер

А, ПРИЧА ПО ПРИЧ

БРОЈ ПО БРОЈ

Životinje – moja prva slagalica

Gde kupiti knjige Kreativnog centra Internet sajt www.kcknjizara.rs

Prilikom naručivanja knjiga preko sajta www.kcknjizara.rs uračunava se sledeći popust: • 10% za udžbenike i radne sveske za osnovnu školu i predškolske ustanove (s liste udžbenika koje je odobrilo Ministarstvo prosvete Republike Srbije); • 15% za sva ostala izdanja Kreativnog centra. Za sve narudžbine preko našeg sajta www.kcknjizara.rs u vrednosti većoj od 1800 din. (nakon obračuna internet popusta) dostava na teritoriji Srbije je BESPLATNA.

Klub knjižara

Prvom kupovinom bilo koje naše knjige stičete pravo na: • stalni popust od 15% na maloprodajne cene svih naših izdanja (10% za udžbenike i radne sveske za osnovnu školu i predškolske ustanove s liste udžbenika koje je odobrilo Ministarstvo prosvete Republike Srbije); • specijalne trajne popuste i pogodnosti koje dajemo samo članovima našeg kluba pri kupovini u Klubu knjižari.

CIP – Каталогизација у публикацији Народна библиотека Србије, Београд ISBN 978-86-529-0503-4 COBISS.SR-ID 259228428

Najvernije kupce nagrađujemo – za svaku kupovinu preko 1000 dinara dobijate pečat. Kad skupite pet pečata, dobijate vaučer u vrednosti od 500 dinara. Klub knjižara Kreativni centar nalazi se u TC Eurocentar, Dečanska 5 / Makedonska 30 (I sprat). Radno vreme: radnim danima od 9 h do 21 h, subotom od 9 h do 17 h, nedeljom ne radi. Telefon: 011 / 40 76 189

Pratite nas na društvenim mrežama

Sve informacije o knjigama i udžbenicima Kreativnog centra možete naći na sajtovima www.kreativnicentar.rs www.kcknjizara.rs www.kcskola.rs Ukoliko imate neku pohvalu, kritiku, predlog ili pitanje, možete nam pisati na: office@kreativnicentar.rs

Prolećne vesti iz "Kreativnog centra" 2018  

Nova izdanja, prodajne akcije, aktuelnosti iz naše izdavačke kuće, top liste, preporuke za čitanje, predstavljanje autora...

Prolećne vesti iz "Kreativnog centra" 2018  

Nova izdanja, prodajne akcije, aktuelnosti iz naše izdavačke kuće, top liste, preporuke za čitanje, predstavljanje autora...