Page 1

Letnje vesti

• Kreativni centar pripremio je čitaocima svih uzrasta odlične knjige za leto po izuzetno povoljnim – letnjim cenama! Od 20. juna do 30. avgusta u Klubu knjižari Kreativni centar u Beogradu, kao i na našem sajtu www.kcknjizara.rs, očekuju vas zanimljivi kompleti knjiga za različite uzraste s popustom i do 50%.

Čitajte i rastite uz Kreativni centar!


NovE KNJIGE Kauboj Kosta – novi serijal za čitaoce početnike Evo prilike za najmlađe da uživaju i unaprede svoje čitalačko samopouzdanje čitajući četiri knjige o Kauboju Kosti. Sigurni smo da ćete brzo zavoleti ovog neobičnog glavnog junaka, koji živi usred Divljeg zapada, na ranču Srećica, sa svojim vernim prijateljicama svinjom Cicom i kravom Ružom. Ranč je okružen gustom šumom kaktusa, koja ih štiti od bandita i kojota, ali zbog koje ih skoro niko ne posećuje. Ipak, život na ranču Srećica nikada nije dosadan. Uživajte u ovim veselim pričama punim obrta i privlačnim i duhovitim ilustracijama. Veličina slova i obim teksta prilagođeni su deci starijoj od šest godina. Ukratko, idealna knjiga za podsticanje anj samostalnog čitanja

GmbH 2016 постер © Tulipan Verlag Каубој Коста – Karsten Teich • Illustrationen von © Креативни центар, 2018 За издање за Србију Тајх Илустрација: Карстен 7 ISBN 978-86-529-0544COBIS 263376908

AKCIJA! u akciju Za ssve naše čitaoce pripremili smo posebn iti poster dob uz dve kupljene knjige na poklon ćete –u e knjige na s junacima knjige, a uz sve četiri kupljen tus-olovku! p lon ćete dobiti poster i specijalnu kak pok 9 788652 905447

Neverovatna priča o džinovskoj krušci – Jakob Martin Strid Život je išao svojim mirnim tokom sve dok Mičo i Sebastijan u luci nisu upecali pismo u boci. Da li je pismo zaista bilo od čika Jere, gradonačelnika Suncograda, koga niko nije video godinu dana? Postoji li Tajanstveno ostrvo? Kako proći pored gusara, Strašne Morske Aždaje i Mrklog mora? I ništa manje važno: šta će se desiti ako posade seme koje je stiglo u boci s pismom? Odgovore ćete naći u uzbudljivom i bajkovitom romanu slikovnici za decu svih uzrasta. Симеон Маринковић

Na krilima radosti – Simeon Marinković Ova zbirka stihovanih, stvarno doživljenih pričica govori o onome što raduje decu. To su događaji u kojima deca istražuju, stvaraju ili savlađuju neke prepreke. Uzbuđenja koja tada osete u velikoj meri pokreću njihov razvoj i daju im krila za životni let.

НА КРИЛИМА РАДОСТИ ПРИЧЕ О ДЕТИЊСТВУ

Илустровала

Евелина Данева Рајнингер

Ana i Filip istražuju… Na moru – Simeon Marinković Zašto se more stalno talasa? Kako je nastao pesak? Koje ptice žive pored mora? Koja bića žive na morskom dnu? A šta je to morska salata? Predvođena popularnim junacima Anom i Filipom, deca kreću u istraživanje mora i okoline, u čemu će im pomoći iskusni ribar.

Na putu – od uskih staza do auto-puteva Kako nastaje put? Od šumske staze, preko lokalnog puta koji vodi do obližnjeg sela, sve do uzavrelog sveta kamiona i automobila koji auto-putem s više traka jure ka gradu.

Na reci – od izvora do mora Pratite priču jedne reke od izvora do mora. Videćete kako reka postepeno dobija snagu, šta se dešava na njenim obalama i, naravno, naučićete sve o raznim čamcima i brodovima.

Ove kartonske slikovnice možete da okačite na zid kao sliku


Gužva u Šumskoj školi – Simeon Marinković

NovE KNJIGE

Zvono za odmor poziva sve đake Šumske škole da se poigraju u dvorištu. Dok svi žure da što pre dođu do mesta za igru, u hodniku škole nastaje prava gužva. Zašto? Kako će se đaci snaći i da li će moći da reše nastali problem?

ana Cvetković Neposlušno pile – Br ravnog Brane

iču iz pera nezabo Pročitajte još jednu pr Žuća zalutalo što je radoznalo pile za e ajt zn Sa a! vić ko Cvet stiglo čak do m leptirom i kako je ni re ša za alo trč po ne zna kada je Žuća vratiti kući kad se će ko Ka a. žit og gomile prosut uti roditelji reći? put? Šta će mu zabrin 192

Bajka o ribaru i ribici – A. S. Puškin Александар Сергејев

Jedna od najpoznatijih priča Aleksandra Sergejeviča Puškina, uz ilustracije Maje Veselinović, nova je knjiga iz popularne edicije Pustolovine za predškolce. Glavni junaci ove bajke su baba i deda koji žive u trošnoj kolibi na obali mora. Šta će se dogoditi kada jednoga dana deda ulovi zlatnu ribicu i ona mu obeća da će mu ispuniti tri želje ako je pusti na slobodu?

БАЈКА О РИБА РУ И РИБИЦИ

ич Пушкин

Александар Се ргејевич Пушк ин

Илустровала Маја Веселиновић

М В М и и м до лу би и се

Сл иС Уре Рад и Пу

Zeleni papagaj – Ve

sna Vidojević Gajović Selidba jedanaestogodišnje devojčice Jasne iz malog me sta u veliki grad donosi mnoge no vine: stan na petom spratu um esto dotadašnje kuće s dvorištem , neverovatan pogled kroz pro zor na veliku reku i nebo, modernu školu, nove drugarice i, što je najvažnije, najboljeg druga Pecu. Družen je s komšijom i drugom iz od eljenja Pecom Jasni će sasvim prome niti život i uneće u njega mn oge radosti, a zajedničko odrastan je oboje će odvesti do velikih pro mena.  Ovo je dirljiva priča o prijateljs tvu, odrastanju i prvoj ljubavi .

Sazvežđe violina – Vesna Aleksić

Ana je nosila naočare za čitanje nota samo dok svira. Imala je pankersku frizuru, volela je Mocarta i grupu Kleš. Tijana, njena cimerka, volela je , Vivaldija, Zagora i – Anu. Zajedno, čekao ih je veliki obećani svet muzike anju u koncerata, putovanja, slave… Ovo je nežna i uzbudljiva priča o odrast dobra borbe nja preliva nog zlokob i vreme pojave grandža, prvih video-igrica od likovi ji opasni i zla iz stripova u pravi život, u kojem se pojavljuju mnogo prstom Džimija Gitare, Mortimera i Čoveka s Hiljadu Lica… Ova priča upire na veliki svet, u kojem ništa nije čisto i savršeno. Osim Baha.

Mala crna knjiga – Ana Zlatanović, Nemanja Dimitrijević

ti. „Čoveče, život je jednostavan – rodiš se, pokušaš da ne umreš, ne uspe “ životu! u e uživajt i ikujete kompl Ali ne uspe nikom! Zato prestanite da stand ju poruču Zavirite u Malu crnu knjigu i pogledajte šta vam na temu života up komičari Ana Zlatanović i Nemanja Dimitrijević, uz zabavne ilustracije Zombijane Bones. ɤɚɞɚʁɟɤɥɢɤɧɭɬɨɧɚ ɢɞɢɧɚ[

ɧɟɤɚ

ȘȍȏțȓȚȈȚ

Pravite igrice i animacije

ɛɭɞɟ

Programiranje za početnike na jeziku

Crtajte sami svoje likove

ɤɚɞɚʁɟ ɤɥɢɤɧɭɬ

ɭɞɚɪɚʂ ɤɚ

1 6

Jednostavno prog

ɨɧɚ

ɩɨɧɚɜʂ ɚʁ ɬɨɤɨɦ ɬɨɤɨɦ

0.5 0.5

ɨɬɤɭɰɚʁɚ ɨɬɤɭɰɚʁɚ

ɭɞɚɪɚʂ ɤɚ

2

ɬɨɤɨɦ

0.5

ɭɞɚɪɚʂ ɤɚ

ɨɬɤɭɰɚʁɚ

6

ɬɨɤɨɦ

0.5

ɨɬɤɭɰɚʁɚ

Kreirajte zvuke i muziku

ramiranje za aps

olutne početnike

Programiranje za početnike PYTHON i Programiranje za početnike na jeziku SCRATCH Vodiči za programiranje pomoću kompjuterskih jezika SCRATCH i PYTHON namenjeni su početnicima i sadrže: • uputstva korak po korak za to kako početi, kako praviti igrice, animacije i ostalo; • rečnike kompjuterskih pojmova; • dodatnu pomoć i materijale onlajn.


NovE KNJIGE Jedna je Iva – Džudi Kertin

U bajkovitoj dolini smeštenoj visoko u planinama jedna i JEDINA devojčica prolazi kroz neverovatne avanture u kojima se smenjuju smeh i suze i gde brzina, samopouzdanje i zvuci violine omogućuju razrešenje raznih nesporazuma i pobedu dobrote i pravde.

Ovo je najnovija knjiga iz serije popularnih romana o devojčici Ivi Gordon. Iva je rešena da sazna zašto nova učenica Areta svakoga dana posle škole žuri kući. Ali Areta nije jedina osoba za koju je Iva zainteresovana! Baka njene drugarice razdvojena je od svog voljenog psa i Iva želi da je razveseli. Iva shvata da su neki životni izazovi isuviše veliki, važni i komplikovani da bi se jedna devojčica sama suočila s njima…

Mali istraživači Bube i…

Mali istraživači Podvodni svet

Pozivaju se svi mali istraživači! Pogledajmo bolje neka od najživahnijih, najjezivijih i najlepših stvorenja u prirodi. Otvorite prozorčiće da biste otkrili brojne zanimljivosti o životu insekata i drugih sitnih životinja koje gmižu, lete i mile oko vas.

Pozivaju se svi mali istraživači! Zaronimo i otkrijmo pod talasima čudesan podvodni svet. Otvorite prozorčiće i saznajte nešto više o životinjama koje žive u okeanu i oko njega. Upoznajte se sa živim svetom mora. U tome će vam pomoći ova zanimljiva knjiga.

Devojčica iz svetlucave doline – Marija Par

Мирко Дејић и Бранка Дејић

МАТЕМАТИЧКЕ

АВАНТУРЕ 3 3

Matematičke avanture 3 – Mirko Dejić i Branka Dejić Knjiga je namenjena deci koja u trećem razredu mogu da napreduju brže i više od ostalih đaka, sa zanimljivim zadacima kakvi se najčešće ne rade na časovima matematike u školi.

MA1 PlanUm dnevnik Kreativan i interaktivan planer namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, obogaćen pažljivo odabranim vežbama koje doprinose ličnom razvoju.

USKORO!

Svemir i Ljudsko telo

Crvenkapa Kutija s knjižicom u kojoj se nalazi klasična bajka prepričana na zanimljiv način i atraktivna slagalica od 30 delova.

Fit mama i beba – Tamara Ratković

Učenje kroz praksu u vrtiću Cilj ovog priručnika jeste da vaspitače i stručne saradnike podseti, ohrabri i upozna s novim pristupom koji zastupa ideju profesionalnog učenja u samoj praksi. Ovakvo učenje vodi ostvarenju kvalitetnije (refleksivne) prakse, odnosno podrazumeva učenje u realnom kontekstu.

USKORO!

101 didaktička igračka koju mogu da napravim sam – po uzoru na metod Montesori

Nova knjiga iz serije sadrži brojne ideje i predloge za to kako da vaša beba i vi budete u dobroj formi. Izgovori poput onih da nemate vremena za sebe više ne važe, jer sada možete vežbati uz bebu u kući ili u parku. Uz to, knjiga sadrži izbor laganih i jednostavnih vežbi za bebe, koje će povoljno uticati na razvoj snage, motorike i koordinacije pokreta vašeg deteta.


ZABAVA ZA LETO

Za na jm la đe

Izdanja Kreativnog centra mogu poslužiti kao riznica zabave za ovo leto – i kada ste sami i kada ste u društvu. Podsećamo vas na neka od naših najzabavnijih interaktivnih izdanja pomoću kojih ćete ovog leta izbaciti dosadu iz kuće! kupanje Knjige za k Pljus-pljus i Buć-buć, dve nove knjige

za kupanje, namenjene su najranijem uzrastu i od malih nogu razvijaju kod dece ljubav prema čitanju. Otkrijte kako žabica skače u vodu, kako pače pliva do mame i kako hobotnica maše pipcima, a kada te dve čarobne slikovnice potopite u vodu, one će promeniti boju!

Zvučne knjige – Peca i šumski orkestar i Peca i cirkuski orkestar

Ovim novim zvučnim knjigama simpatični junak Peca upoznaje nas s članovima šumskog i cirkuskog orkestra, kao i s njihovim instrumentima. Kako zvuče klavir, violina, flauta, ali i truba, saksofon, bubanj i brojni drugi instrumenti mališani će saznati pritiskom prstiju na označene kružiće u knjizi.

Za predškolce i osnovce Superdžinovske bojanke – Selo i Karneval Uz ove superdžinovske bojanke – dete će moći odlično da se zabavi s drugarima ili članovima porodice. Raširene bojanke velikog formata, dugačke metar i po, mogu se staviti na sto ili na pod kako bi svi zajedno mogli da boje crteže.

Igra Lažeš! – Životinje s farme je igra razmišljanja i intuicije. Na kartama su prikazane četiri porodice od po deset članova. Cilj igre je u tome da se igrač oslobodi svih karata i da raskrinka lažljivce, pazeći pritom da ne pogreši.

Igra 7 porodica – Životinje

Najbolje igre na papiru

Super iks-oks, podmornice, lje... gusenica, vešanje, minsko po Od dobro poznatih do davno u zaboravljenih – ovde te očekuj bru do u žaj mnoge igrice koje pru zova zabavu i mnoštvo različitih iza za tebe i tvoje drugare.

Z a O D R A S LE Zabava za usput U knjizi se nalaze 324 zabavne igre i aktivnosti koje će roditeljima i deci prekratiti vreme u najrazličitijim situacijama – za vreme dugotrajne vožnje automobilom, u restoranima, u lekarskim i mnogim drugim čekaonicama, u kilometarskom redu u supermarketu itd.

je igra pamćenja i lukavstva. Naa kartama je prikazano sedam porodica od po pet članova. Igra se tako što svaki igrač tražii odgovarajuće karte od saigračaa i nastoji da spoji sve članove što o je moguće većeg broja porodica.

50 tajnih misija Špijuniraj, istražuj, skrivaj, ššš!, kreći se kao nindža, glumi, eksperimentiši, putuj, upoznaj, planiraj, osvajaj… Ovaj priručnik predstavlja 50 izazova za prave tajne agente koji nameravaju da prežive u svetu odraslih

10+


Dobro došli u Klub knjižaru Ušuškana na prvom spratu Tržnog centra Eurocentar, u neposrednoj blizini Doma omladine, nalazi se prva specijalizovana knjižara za decu i mlade u Beogradu – Klub knjižara Kreativni centar – u kojoj možete pronaći sva izdanja Kreativnog centra, izdavačke kuće koja sledeće godine obeležava 30 godina od izlaska prve knjige. Otvorena 2013. godine, ova knjižara prerasla je u prepoznatljivo mesto za sve one koji su u potrazi za kvalitetnom književnošću za decu, kao i za sve one koji se decom bave – za roditelje, vaspitače, učitelje, nastavnike. Prošle godine knjižara je proširena i u njoj je nastao jedan posebno opremljen kutak u kojem se održavaju različiti čitalački programi. Dva puta mesečno u knjižari se održavaju besplatne radionice za decu, a u prostorijama knjižare jednom nedeljno se sastaju članovi tinejdžerskog čitalačkog kluba Mreža BOOK. Jednom mesečno u Klubu knjižari se održavaju radionice Centra za psihološku edukaciju, koji vodi psiholog Nevena Lovrinčević, na teme koje muče roditelje – od toga kako da nauče dete da spava do toga kako da izađu na kraj s vršnjačkim nasiljem i problemima koje nosi pubertet ili škola. Osim odličnih programa, ljubaznih i stručnih knjižarki uvek spremnih da roditeljima i deci preporuče knjigu, u knjižari vas očekuju i brojne pogodnosti pri kupovini. Pored  izdanja Kreativnog centra, u Klubu knjižari očekuju vas knjige za decu i mlade i drugih izdavača, školski pribor, kao i didaktička sredstva iz programa LEGO Education za predškolce i osnovce, kao i zanimljive kartonske kocke za maštanje pod nazivom Zvezdanik. Želite li da dobijate informacije o programima u našoj knjižari? Pošaljite mejl s naznakom Klub knjižara na adresu bookmaster@kreativnicentar.rs

Krenite s nama u Misiju: Muzej! Slikajte se ovog leta s primerkom knjige Misija: Muzej ispred nekog muzeja, postavite sliku na Instagram sa oznakom #misijamuzej i pridružite se našoj muzejskoj avanturi! Svakog meseca odabraćemo po jednu najzanimljiviju sliku i nagradićemo fotografa romanom Kreativnog centra po izboru! U sklopu naše Misije: Muzej ovog proleća je Kreativni centar u saradnji sa autorkom i muzejima širom Srbije smislio i realizovao radionice, čiji je cilj bio da uz spoj književnosti i umetnosti afirmiše naše kulturno nasleđe i rad muzejskih pedagoga na njegovom očuvanju.

Senior kartica Korisnicima Beogradske senior kartice obezbedili smo 20% popusta na sva izdanja Kreativnog centra na udžbenike i radne sveske za predškolce i osnovce, kao i na izdanja čija je cena već snižena, kao i besplatno učlanjenje u Klub k njižaru Kreativni centar. Popust od 20% korisnici kartice mogu ostvariti u Klubu knjižari Kreativni centar, koja se nalazi u Makedonskoj 30, u Beogradu (radno vreme: radnim danima od 9 h do 21 h, subotom od 9 h do 17 h ), kao i u sedištu Kreativnog centra, u Gradištanskoj 8, na Zvezdari (radno vreme: radnim danima od 8 h do 16 h).


Predstavljamo autora

Vesna Vidojević Gajović Lična karta Ime: Vesna Vidojević-Gajović Zemlja: Srbija Pisala za nas: Zeleni papagaj, Priče iz vitrine, Prvo letovanje jednog mačka, Kad priča priču priča Vesna Vidojević Gajović provela je najlepše dane detinjstva u svom prostranom zelenom dvorištu u Obrenovcu. Osnovnu školu, gimnaziju i Filološki fakultet završila je u Beogradu. Tu je od 1983. godine radila kao urednik u Redakciji školskog i dečjeg programa Radio-televizije Srbije. Imala je sreću da piše za decu i da stvara televizijske emisije za decu. Tako je pisac pomalo uticao na urednika, a urednik na pisca. Za svoj rad dobila je mnoge vredne nagrade. Omiljena knjiga i pisac iz detinjstva: Kao mala volela sam da čitam bajke. Čitala sam sve bajke sveta, ali su mi i danas najomiljeniji likovi iz Andersenovih bajki. Sećam se da sam od prve plate sebi kupila komplet Andersena u plišanom povezu, kao i bajke braće Grim i Afanasijeve ruske bajke. I sve ih opet i opet iščitavala. Omiljeni književni lik kada je bila dete: Svakako je to bila Hajdi, zatim njena bolesna drugarica Klara, deda, Petrova baka, kao i sam Petar. Ta knjiga je puna emocija i neke lepote, a napisala ju je Johana Špiri. Knjiga koju bi preporučila mladim čitaocima: Preporučila bih knjige koje nisam čitala u detinjstvu, ali sam ih zavolela za ceo život. Za nežne godine – Klod Kampanj Zbogom mojih 15 godina. Knjiga uz koju sam plakala Ubiti pticu rugalicu Harper Li. Preporučila bih i Beskrajnu priču Mihaela Endea i roman Momo. Zatim Ričarda Adamsa i Brežuljak Voteršip, čudesnu knjigu o koloniji zečeva koji kreću u avanturu, kao i nezabilaznog Tolkina i njegove fantastične romane. Toliko ima lepih knjiga, a celo leto je pred vama… Čime se bavi kada ne piše: Kad ne pišem, dosta čitam. Kad ne pišem i ne čitam, radim sve kućne poslove. Kuvam, mesim kolače, perem. Dok sam bila u radnom odnosu, smišljala sam teme za serije i emisije koje sam pravila za Školsku i dečju redakciju, čitala ili sama pisala scenarija.

Tema u fokusu – Moja prva knjiga Nikada nije rano za druženje s knjigama! Predstavljamo vam knjige za najmlađe koje vam mogu pomoći da od malena kod dece razvijete ljubav prema čitanju. Beba uči: Velika kutija s knjigama – Zabavljajući se uz četiri slikovnice iz ove kutije, najmlađi čitaoci otkriće mnogo toga novog i zanimljivog – od velikog kamiona do malog puža, od dugačkog krokodila do visokog oblakodera!

Zekina školica Pomoću ove slikovnice roditelji će od najranijih dana moći da razvijaju kod svojih mališana ljubav prema knjizi – da podstiču njihova zapažanja, maštu i radoznalost. Na početku knjige navedene su neke odlike razvoja deteta u prvoj godini života, kao i izbor aktivnosti koje odrasla osoba može da praktikuje s detetom.

Gde je Žuća? Upravo u vreme ručka Žuća je negde odlutao i njegova mama Kaća traži ga svuda po kući. Žuću možete tražiti zajedno s njegovom mamom tako što ćete zavirivati ispod preklopa sve dok ga ne nađete.

Ko? Šta? Gde? Domaće životinje Kartonska slikovnica u kojoj su slike koje možete posmatrati zajedno s decom i postavljati im pitanja kako biste ih na zabavan način podstakli da upoznaju svet domaćih životinja.


TOP 5 romana za osnovce za čitanje na plaži 1.

Prvo letovanje jednog mačka

2.

Ivino letovanje

TOP 5

radnih svezaka za predškolce za zabavu u hladu

1. 2.

Skroz zamršene zagonetke

Sovina školica

3.

Leto kada sam naučila da letim

3.

4.

Pustolovina na ostrvu ptica

4.

Velika vežbanka za predškolce

Lutalica i njegovi sinovi

5.

Miš beli zadatke deli 1

Aleksandar Sekulov LUTALICA I NJEGOVI SINOVI

ALEK SANDAR SEKULOV

5. SE

L

i

Mala vežbanka za predškolce

njegov i sinovi Edicija TRANZIT

Gde kupiti knjige Kreativnog centra

Klub knjižara – Prvom kupovinom bilo koje naše knjige stičete pravo na: • stalni popust od 15% na maloprodajne cene svih naših izdanja (10% za udžbenike i radne sveske za osnovnu školu i predškolske ustanove s liste udžbenika koje je odobrilo Ministarstvo prosvete Republike Srbije); • specijalne trajne popuste i pogodnosti koje dajemo samo članovima našeg kluba pri kupovini u Klubu knjižari. Najvernije kupce nagrađujemo – za svaku kupovinu preko 1000 dinara dobijate pečat. Kad skupite pet pečata, dobijate vaučer u vrednosti od 500 dinara.

Klub knjižara Kreativni centar nalazi se u Beogradu, TC Eurocentar, Dečanska 5 / Makedonska 30 Radno vreme: radnim danima od 9 h do 21 h, subotom od 9 h do 17 h, nedeljom ne radi Telefon: 011 / 4076 189

Kupovina na sajtu

Za sve narudžbine preko našeg sajta www.kcknjizara.rs u vrednosti većoj od 1800 din. (nakon obračuna internet popusta) dostava na teritoriji Srbije je BESPLATNA.

Prilikom naručivanja knjiga preko sajta www.kcknjizara.rs uračunava se popust od 15% na maloprodajne cene svih naših izdanja (10% za udžbenike i radne sveske za osnovnu školu i predškolske ustanove s liste udžbenika koje je odobrilo Ministarstvo prosvete Republike Srbije). CIP - Каталогизација у публикацији Народна библиотека Србије, Београд ISBN 978-86-529-0580-5 COBISS.SR-ID 264858892

Pratite nas na društvenim mrežama

Sve informacije o knjigama i udžbenicima Kreativnog centra možete naći na sajtovima www.kreativnicentar.rs www.kcknjizara.rs www.kcskola.rs Ukoliko imate neku pohvalu, kritiku, predlog ili pitanje, možete nam pisati na: office@kreativnicentar.rs

Letnji bilten 2018.  

Nova izdanja, prodajne akcije i pokloni, najave novih knjiga, novosti iz izdavačke kuće "Kreativni centar".

Letnji bilten 2018.  

Nova izdanja, prodajne akcije i pokloni, najave novih knjiga, novosti iz izdavačke kuće "Kreativni centar".