Page 1

3. сериJа

Доктори Кратки Огавни Перица размишља

Перица: ’Oћемо ли аутобусом или пешака? Јовица: Шта пре наиђе.

ДА ПУКНЕШ ОД СМЕХА: ПЕРИЦА РАЗМИШЉА

Најбољи вицеви из познате едиције ДА ПУКНЕШ ОД СМЕХА


PANTONE 2572 U

Пе риц а љ а р з иш ра зм иш


О ВРЕМЕНУ


Усред лета, на четрдесет степени, Перица седи на клупи у парку у перјаној јакни. Јовица му прилази и пита га: – Је ли, Перице, што седиш по овој врућини у перјаној јакни? Зар не видиш да си се сав презнојио? – Ма није мени топло од перјане јакне, него од сунца.

4


Перица: – Чуо сам да ће у октобру пасти снег. Јовица: – Е, а ја сам чуо да ће у октобру бити 40 степени. Перица: – Брате мили, ко ће да чисти снег на 40 степени!

5


Учитељица: – Перице, затвори прозор, напољу је хладно! Перица: – Али, учитељице, и ако затворим прозор, напољу ће и даље бити хладно.

6


О ЖИВОТУ И СМРТИ


Перица кренуо да скаче с падобраном, а инструктор му објашњава: – Кад скочиш, изброј до пет и повуци ручицу с десне стране. Ако се падобран не отвори, повуци ручицу с леве стране. Кад слетиш на земљу, чекаће те џип. Перица скочи из авиона, изброји до пет, повуче ручицу с десне стране, а падобран се не отвори. Повуче он ручицу с леве стране, ал’ се падобран и даље не отвара. – Ако ме још доле не буде чекао џип, готов сам!

8


Перица: – За дуг живот изузетно је битно остати у форми. На пример, моја бака је у шездесет петој години почела да хода 10 километара дневно. Сада има деведесет година и појма немамо где је.

9


Јовица: – Јеси ли чуо да је нашег оџачара јуче прегазио ауто? Перица: – Јао, страшно, данас човек више ни на крову није сигуран.

10


Пред смрт оде Перица код лекара и замоли га да, када се то деси, објави да је Перица боловао од сиде. Лекар пристане, али га упита због чега то жели. Перица му одговори: – Па прво, кад умрем, нико неће доћи на сахрану, а друго, нико ми се неће оженити женом.

11


САДРЖАЈ О времену О животу и смрти О животним истинама О новцу O памети О обавезама О последицама О свему и свачему И јовица размишља Размишља и забавља се Бисери мудрости

3 7 13 21 31 37 45 63 79 99 105


ДА ПУКНЕШ ОД СМЕХА Најсмешнији вицеви (опет) ПЕРИЦА РАЗМИШЉА Прво издање Аутори Вид Стамболовић, др Вера Смиљанић Илустровао Добросав Боб Живковић Дизајн Душан Павлић Уредник Милена Трутин Лектор Виолета Бабић Припрема за штампу Небојша Митић Издаје КРЕАТИВНИ ЦЕНТАР, Београд, Градиштанска 8 тел. 011 / 38 20 464, 38 20 483, 24 40 659 e‑mail: info@kreativnicentar.rs www.kreativnicentar.rs За издавача мр Љиљана Маринковић Штампа Графостил Година штампе 2017 Тираж 2000 © Креативни центар, 2017

CIP ‑ Каталогизација у публикацији Народна библиотека Србије, Београд ISBN 978-86-529-0399-3 COBISS.SR-ID 230289932


3. сериJа

Доктори Кратки Огавни Перица размишља

Перица: ’Oћемо ли аутобусом или пешака? Јовица: Шта пре наиђе.

ДА ПУКНЕШ ОД СМЕХА: ПЕРИЦА РАЗМИШЉА

Најбољи вицеви из познате едиције ДА ПУКНЕШ ОД СМЕХА

Najsmešniji vicevi: Perica razmišlja  

Poznate knjige viceva Da pukneš od smeha veoma su popularne kod publike školskog uzrasta. Nastale su na osnovu istraživanja dečjeg odnosa pr...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you