Page 1

Belgique-BelgiĂŤ P.P.- P.B. Afgiftekantoor HAMME BC 21293 P908039

THEATER M HET ZOTTE GEWELD zaterdag 2 december

de krant van Jan gratis nieuwsbrief van CC Jan Tervaert en Bibliotheek Hamme afzender: CC Jan Tervaert - Kaaiplein 34 - 9220 Hamme november & december 2017


JT Ondersteboven - Lotje, de musical (3+) CC Jan Tervaert

de krant van Jan Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief via www.jantervaert.be

Lotje verjaart. Voor haar deur staat een cadeau. Ze krijgt het alleen niet open. En geen enkele heks wil haar helpen. Ze zijn zelfs haar verjaardag vergeten. Of lijkt dat alleen maar zo?...

Vrijetijdssite Kaaiplein / Kaaiplein 34 9220 Hamme  052 / 48 09 48  info@jantervaert.be  www.jantervaert.be facebook/CC Jan Tervaert

In 1992 tekende Lieve Baeten voor het eerst Lotje, het nieuwsgierige heksje. In 2017 is dat 25 jaar geleden... En dat vraagt om een feestje! Na het succes van de première in 2012 en de hernemingen in 2013 en 2014, toert Jeugdtheater Ondersteboven opnieuw met deze vrolijke, grappige, maar ook soms ontroerende familiemusical over het bekende heksje uit de prentenboeken van Lieve Baeten.

Openingsuren ticketbalie ma

-

-

di

9u - 12u30

13u30 - 16u

wo

-

13u30 - 16u

Zondag 5 november 2017 - 15u

do

9u - 12u30

13u30 - 16u

cc jan tervaert

vr

9u - 12u30

13u30 - 16u www.vliegjemee.be

Ticketreservatie Met de gewaardeerde medewerking van

 052 / 48 09 48  ticket@jantervaert.be webshop: www.jantervaert.be bankrekening: BE 97 0682 1294 6349 - BIC: GKCCBEBB

FILM Sally Hawkins – die we nog kennen van het vreugdevolle ‘Happy-Go-Lucky’ - schittert in deze hartverwarmende biografische film over het leven van de Canadese volkskunstenares Maud Lewis.

2

14u - 20u

-

di

14u - 20u

-

V.U.: Frans Van Gaeveren, Durmebrug 5,

wo

14u - 20u

14u - 17u

9220 Hamme

do

14u - 20u

18u - 20u

redactie en layout: CC Jan Tervaert

vr

10u - 12u / 14u - 17u

-

za

9u30 - 12u30

9u30 - 12u30

de krant van jan - november + december 2017

‘Maudie’ vertelt de ongelooflijke liefdesgeschiedenis van een artritische vrouw (Sally Hawkins) aangesteld als huishoudhulp bij een eenzame visser (Ethan Hawke). In werkelijkheid blijkt Maudie een zeer povere hulp te zijn en vult ze haar tijd met het levendig en kleurrijk beschilderen van de muren. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Canadese schilderes Maud Lewis, overleden in 1970.

Moerzeke

ma

grafische vormgeving: Fles in Zee

Wo 8 november van 15u: voorleesuurtje Lotje in de Bib. Meer info zie p.13

Maudie

Achterthof 94 - 9220 Hamme  052 / 47 92 20  052 / 48 40 66  bibliotheek@hamme.be  www.hamme.be

-

Vanaf 14u: Hocus Pocus knutselatelier! We maken een heksenhoed, toverstok of magische tekening en leren echte heksenstreken!

€9 – €7 (-26 • 65+ • abo • groep) – €4,5 (OK-pas)

Bibliotheek Hamme

Openingsuren Hamme

KIDS&CO

Woensdag 8 november 2017 - 20u15 cc jan tervaert

“Een heuse krachttoer van Sally Hawkins” Humo - “Hartverwarmend eerbetoon aan Maud Lewis” Knack Focus Duur 1u55

€6 – €5 (-26 • 65+ • abo • groep) – €3 (OK-pas)

cc jan tervaert

3


Van Neygen, Van Bambost, de Booij - The Vintage Club

MUZIEK

Drie decennia kleinkunstenaars samen op een podium. Drie singer-songwriters: Erik Van Neygen, Roel Van Bambost en Hans de Booij brengen hun songs van de vorige eeuw. Ze bewijzen dat mooie muziek tijdloos is. U herkent ongetwijfeld vele nummers, maar u zal ook vergeten pareltjes ontdekken. Alle drie hebben ze een verhaal te vertellen, elk in zijn eigen stijl, folk, country en chanson. Ze brengen ook een nummer van hun grote idolen. Zaterdag 18 november 2017 - 20u15 cc jan tervaert

Ze begeleiden zich zelf en elkaar, ondersteund door twee muzikanten (gitaar en piano). In deze akoestische bezetting blijven mooie melodieën belangrijker dan decibels, alles ten dienste van verstaanbaarheid. ‘Poëzie op een notenbalk’, zoals men het ooit noemde…

Kunstendag voor Kinderen

KIDS&CO

Op zondag 19 november toveren we CC Jan Tervaert om tot een plek waar kinderen tot 12 jaar kennis leren maken met de kunstenaar Jackson Pollock. Wie is hij? Hoe maakt hij zijn kunstwerken? Welke technieken gebruikt hij? Dat kom je allemaal te weten tijdens Kunstendag voor Kinderen in Hamme!

Om 13.30u en 16u: Grensgeval - Plock! (4+) De voorstelling dompelt ons onder in de wereld van Camiel en zijn grote held Pollock. Hij probeert het schilderij van Pollock na te maken. Maar hoe krijgt hij de juiste vlek op de juiste plek? Verf druipen, gieten, spatten, smijten. Met kwasten of stokken of potten. Hij gooit zijn hele lichaam in de strijd. Maar hoe hij ook draait, springt, rolt of zweeft, zijn schilderij lijkt niet op het origineel.

Een nostalgische avond met de mooiste luisterliedjes.

€20 – €16 (-26 • 65+ • abo • groep) – €10 (OK-pas)

FilmFest Gent On Tour - La villa

FILM

Drie volwassen kinderen komen samen in de pittoreske villa van hun stervende vader en reflecteren over waar ze zijn, wie ze geworden zijn en wat ze zullen erven. In hartje winter verenigen Angèle, Joseph en Armand zich rond hun ernstig zieke vader in een kreek in de buurt van Marseille. Een gelegenheid om stil te staan bij het ideaal dat hun vader hen heeft meegegeven: een wereld van solidariteit die hij opgebouwd heeft op deze magische plek, rond het sociale restaurant dat Armand, de oudste zoon, verder zal blijven uitbaten. Hun sereniteit wordt echter doorbroken met de nieuwkomers van over zee.

Dinsdag 21 november 2017 - 20u15 cc jan tervaert

De film wordt voorafgegaan door een clip waarin Patrick Duynslaegher (artistiek directeur Film Fest Gent) en een gast dieper ingaan op wat de film nu zo bijzonder maakt.

Tussen 14u30 en 15u30 Action Painting Atelier Jullie kunnen zelf aan de slag. Alles draait om actie! Gooi al je creativiteit in de strijd en ga aan de slag met kwasten, rollers, tubes verf, … Onder professionele begeleiding van Hilde Goossens en Viviane Moortgat spetter, klodder, veeg en creëer je het mooiste abstract kunstwerk. Samen met mama en papa, broer en zus, of helemaal alleen, alles kan! Mini-kunstenaartjes (tot 6 jaar) moeten tijdens hun ‘action’ bijgestaan worden door een volwassene, vanaf 7 jaar kunnen de jonge artiesten alleen aan de slag. Tip: draag kledij die tegen een spat(je) verf kan!!

Van 13u tot 17u: Fiets je schilderij En als je hier nog niet genoeg van zou hebben: Laat je verbazen en verwonderen door de magische fietsen in onze inkomhal. Wie plaats neemt op de fiets creëert een mooi en kleurrijk schilderij. De kinderen kiezen hun kleuren, trappen op de pedalen en zien hoe de kleuren zich mengen. Door snel of traag te trappen ontstaat er telkens weer een nieuw en verrassend schilderij. Elke fietser gaat met een prachtig kunstwerk naar huis. Nagenieten kan in het kindercafé!

€6 – €5 (-26 • 65+ • abo • groep) – €3 (OK-pas)

4

de krant van jan - november + december 2017

Alle activiteiten gaan door in CC Jan Tervaert - Kaaiplein 34. Volg ons op Facebook voor alle info. cc jan tervaert

5


Sinterklaas en het Mysterie op de Stoomboot (6+)

Woensdag 29 november 2017 - 15u cc jan tervaert

KIDS&CO

Dunkirk

FILM

Belgische Sinterklaasfilm met bezoek van de Sint en zijn zwarte pieten na de film!

Christopher Nolans epos over de slag in Duinkerke tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Dit jaar komt het Sinterklaasfeest opnieuw in gevaar! Slechterik Dokter Vleugelaer en zijn handlanger Igor vermommen zich om op de stoomboot zogenaamde ‘Blafspray’ over alle cadeautjes te spuiten. Zo krijgen alle kinderen straks de ‘Blafhoest’, waar Dr. Vleugelaar alleen voor veel geld het medicijn voor heeft! Als de pieten ook in aanraking komen met het goedje, loopt de situatie helemaal uit de hand. Zeker omdat er ook een échte hond aan boord is, die de Pieten in Spanje gevonden hebben. Het is de verdwaalde hond van Sophie, die hoopt dat de Club van Sinterklaas het diertje weer bij haar kan brengen. Lukt het Sinterklaas en de bekende Clubpieten om de cadeautjes op tijd te ontsmetten én het hondje veilig thuis te brengen?

‘Dunkirk’ begint met honderden duizenden Britse en geallieerde troepen omringd door de vijand. Gevangen op het strand met hun rug naar de zee, worden ze geconfronteerd met een onmogelijke situatie terwijl de tegenstander steeds dichterbij komt. “‘Dunkirk’ is tegelijkertijd cinema op zijn puurst als op zijn meest episch, én voorlopig dé strafste film van 2017. Een zeldzame must-see op het zo grootst mogelijk witte doek in jouw buurt dat je moet gezien hebben. Instant klassieker!” (***** Moviepulp) Vrijdag 1 december 2017 - 20u15 cc jan tervaert

Duur 1u47

Duur 1u07 + pauze www.vliegjemee.be

€6 – €5 (-26 • 65+ • abo • groep) – €3 (OK-pas)

Finches - Matinee 2017

€6 – €5 (-26 • 65+ • abo • groep) – €3 (OK-pas)

MATINEE

Theater M - Het Zotte Geweld

Deze drie zingende zussen uit het Antwerpse leerde u misschien reeds enkele jaren geleden kennen tijdens hun opvallende deelname aan de eerste editie van ‘The Voice van Vlaanderen’ als de ‘zusjes Vinken’.

THEATER

Het liefdesverhaal van een beeldhouwer/schilder voor zijn model.

De magische blend van hun stemmen, hun originele interpretaties van bekende songs en hun ontwapenend enthousiasme zorgen voor een gevarieerd en ontroerend programma. Geflankeerd door fantastische muzikanten, worden popsongs van onder andere Adèle, Rihanna en Amy Winehouse tot hun essentie herleid. Donderdag 30 november 2017 - 14u cc jan tervaert

Zaterdag 2 december 2017 - 20u15

Rik Wouters, geboren in Mechelen, stierf 100 jaar geleden in de armen van zijn vrouw Nel, op 33-jarige leeftijd in Amsterdam, geveld door kaakbeenkanker. Het was een bestaan vol passie en sensualiteit, maar ook met geldzorgen welke de liefde met periodes ondermijnde. Gedurende zijn korte leven heeft hij prachtige werken gemaakt met zijn vrouw en grote liefde als enig model. Gekleed of naakt. Vreugdevol of triest. Met als hoogtepunt het weergaloze ‘Zotte Geweld’. Met onze eigen Hamse Annelies Boel en Kristof Goffin als de uitbundige muze Nel en haar onvolprezen kunstenaar Rik Wouters.

cc jan tervaert

€16 – €13 (-26 • 65+ • abo • groep) – €8 (OK-pas)

6

de krant van jan - november + december 2017

€15 – €12 (-26 • 65+ • abo • groep) – €7,5 (OK-pas)

cc jan tervaert

7


Cargo

FILM

Belle en het Beest (3D - 9+)

‘Bevergem’-regisseur Gilles Coulier dompelde zich voor zijn eerste film, onder in het Oostendse vissersmilieu. Leon Broucke valt overboord uit zijn vissersboot, in het ijskoude water van de Noordzee, vóór de ogen van zijn oudste zoon Jean. Leon verzeilt in een diepe coma en laat Jean achter met het familiebedrijf en een enorme schuldenberg. Na het ongeval komen tal van onuitgesproken conflicten tussen Jean en zijn twee broers aan de oppervlakte. Francis wordt verscheurd tussen de keuze voor zijn familie en zijn geheime liefde. William komt terug thuis om te ontsnappen aan zijn leven in de misdaad. Jean worstelt met zijn nieuwe rol als patriarch en keert zich tot het criminele milieu van William om een betere toekomst te kunnen geven aan zijn 8-jarige zoon.

Het klassieke verhaal en de geliefde karakters uit het bekende sprookje komen opnieuw tot leven in een spectaculaire live-action versie van ‘Beauty and the Beast’.

Zondag 10 december 2017 - 15u

2 en 3 mei 2015 in diverse locaties Woensdag 6 december 2017 te Sint-Anna - 20u15 cc jan tervaert

De film vertelt het verhaal van Belle, een slimme, sprankelende en onbevooroordeelde jonge vrouw en het Beest. Als Belle gevangen wordt genomen door het Beest in zijn kasteel, raakt zij bevriend met het betoverende personeel en leert zij om verder te kijken dan het angstaanjagende uiterlijk van het Beest. Ondanks haar angsten leert zij hem kennen als de charmante en vriendelijke prins die hij werkelijk is. Haar dorpsgenoten buiten de kasteelmuren denken daar echter anders over...

cc jan tervaert

Met ‘Bevergem’ acteurs Sam Louwyck, Wim Willaert en Sebastien Dewaele. Duur 1u31

Nele Bauwens - Wat een geluk

Duur 2u03 + pauze

www.vliegjemee.be

€6 – €5 (-26 • 65+ • abo • groep) – €3 (OK-pas)

HUMOR

€7 – €6 (-26 • 65+ • abo • groep) – €3,5 (OK-pas)

Geert Beullens en Johan De Kort - Skroetsj (5+)

Dolkomisch en doodserieus. Hilarisch en poëtisch. En buitengewoon persoonlijk.

Dolkomisch en doodserieus. Hilarisch en poëtisch. En buitengewoon persoonlijk.

KIDS&CO

Geert en Johan, bekend van de ‘Pietje Puk’ voorstellingen, bewerkten ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens tot een mooie kerstmusical voor kinderen. Dat wil zeggen: veel kerstbomen, kalkoenen, kinderen die zingen, klinken die praten, een appelblauwzeegroene giraf en een beetje griezelige geesten...

De hele wereld heeft kinderen. Behalve Nele Bauwens. Moet zij daarom integraal gek worden? Of kan zij juist verlicht ademhalen? Moet zij luisteren naar haar meedogenloze vriendinnen, die nu allen twee baby’s op hun armen dragen? Moet zij de schuld geven aan haar levensgezel, die alvast is beginnen powertrainen? Of moet zij helemaal niets doen en gewoon genieten van iedere dag?

Zaterdag 9 december 2017 - 20u15

KIDS&CO

Zaterdag 16 december 2017 - 17u

cc jan tervaert

cc jan tervaert

Ebenezer Skroetsj is een kwaad, taai, oud mannetje dat iedereen afsnauwt en altijd maar bezig is zijn geld te tellen. Zelfs op Kerstmis dwingt hij zijn knecht Bob om door te werken in het kille kantoor. Bob zou veel liever thuis zijn maar Skroetsj vindt Kerstmis maar niets. Op kerstavond krijgt Skroetsj onverwacht bezoek van enkele kerstgeesten. Die proberen hem te doen inzien dat hij zijn leven dringend moet beteren… Kids&CoXtra - Na de voorstelling is er een gezellige kinder-kerstreceptie!

€16 – €13 (-26 • 65+ • abo • groep) – €8 (OK-pas)

8

de krant van jan - november + december 2017

www.vliegjemee.be

€10 – €8 (-26 • 65+ • abo • groep) – €5 (OK-pas)

cc jan tervaert

9


FilmFest Gent On Tour - titel nog te bepalen

FILM

Ladies Night 2018 LADIES NIGHT 2018: NIEUWE DATUM!

Onder de noemer ‘Film Fest Gent On Tour’ programmeren we de allernieuwste films van de markante filmmakers van deze tijd, zorgvuldig geselecteerd door Patrick Duynslaeger, filmcriticus en artistiek directeur Film Fest Gent. De films die we vertonen zijn zo nieuw dat deze pas één van de weken erna in commerciële roulatie komen.

De Ladies Night van CC Jan Tervaert is in 2018 aan haar 5de en FINAL editie toe. Uitzonderlijk zal deze gezellige women-only event niet doorgaan in februari. We stellen deze uit naar vrijdag 26 OKTOBER 2018! Dus save the date...

Voor de vertoning van 19 december moet de film nog geselecteerd worden: hou hiervoor www.jantervaert.be en de facebookpagina CC Jan Tervaert in de gaten.

Wisten jullie dat seizoen 2018-2019 trouwens een feestjaar is in CC Jan Tervaert want dan bestaan we 25 JAAR! Ideaal om nog eens goed te feesten, niet waar…? Vrijdag 26 oktober 2018 cc jan tervaert

Dinsdag 2 en 3 mei 19 december 2015 in diverse 2017 - 20u15 locaties

Meer nieuws volgt later! Hou onze facebookpagina in de gaten: Ladies Night Hamme, de plek voor alle nieuwtjes en tips!

cc te janSint-Anna tervaert

€6 – €5 (-26 • 65+ • abo • groep) – €3 (OK-pas)

The Emoji movie: express yourself (3D - 6+) Duur 1u37

FILM

11.11.11.-Quiz

Deze kleurrijke animatiefilm zoomt in op de wereld van de bekende Emoji-icoontjes uit je mobiele tekstberichten. Het verhaal van ‘The Emoji Movie’ begint in een app om berichten te versturen: Textopolis, een bruisende stad waar alle emoji leven en wachten tot ze geselecteerd worden door de gebruiker van de smartphone. Elke emoji heeft één gezichtsuitdrukking, behalve Gene, een uitbundige emoji die geen filter heeft en talloze expressies bevat.

Naast een aantal klassieke quizthema’s komt in de quiz uiteraard ook de Derde Wereld aan bod. Hiervoor kan je onder andere een kijkje nemen op de website van 11.11.11., met name www.11.be.en meer specifiek rond het jaarthema ‘migratie en vluchtelingen’ op de campagnewebsite van dit jaar, met name: http://allemaalmensen.11.be Vrijdag 10 november 2017 - 19u30 cc jan tervaert

Duur 1u26

jan tervaert

10

Verder worden de spervuurvragen opnieuw in de technisch vernieuwde versie met zijn allen gespeeld…met weer enkele verrassende nieuwe elementen. Deze quiz staat open voor scholen, verenigingen, groepen, families, individuen die samen willen quizzen ... Een ploeg bestaat uit minimum 3 en maximum 5 personen. Wie eerst inschrijft, heeft de beste plaatsen.

Woensdag 20 december 2017 - 15u

www.vliegjemee.be

TE GAST

€7 – €6 (-26 • 65+ • abo • groep) – €3,5 (OK-pas)

de krant van jan - november + december 2017

€17,50 - Jan De Bruyne 052/463133, jan.debruyne@skynet.be

cc jan tervaert

11


Cadeaubon!

Voorleesuurtje Lotje

Op zoek naar een geschenk voor kerst? Geef een cadeaubon en verras met een leuk kerstcadeau.

2 en 3 mei 2015 in diverse 2 en 3 mei 2015 inlocaties diverse te Sint-Anna locaties

Op zondag 5 november zakt het nieuwsgierige heksje zingend af naar Hamme voor de spetterende mini-musical in CC Jan Tervaert (zie p.3). Van dit bezoek willen we profiteren om op woensdag 8 november in de bib voor te lezen uit het beroemde prentenboek van Lieve Baeten. Een must voor de jonge fans van Lotje en al wie maar niet genoeg kan krijgen van de grappige avonturen van dit lieve heksje. Dit voorleesuurtje is bijzonder geschikt voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar en vindt plaats in de bib Hamme en start om 15u00. Na het voorlezen wordt er bovendien nog geknutseld rond het thema van het verhaal. Wil je eens langskomen met je kleine heksje of tovenaar? Stuur dan een mailtje naar bibliotheek@hamme.be, bel ons op het nummer 052/47.92.20 of kom gewoon even langs in de bib.

te Sint-Anna

Sluitingsdagen in de kerstperiode Het najaar is een periode waarin weer enkele feestdagen en vakanties op de kalender staan. Geen nood! De bib blijft op de gebruikelijke uren en dagen open, en uw uitleentermijn wordt automatisch aangepast als die op ĂŠĂŠn van de sluitingsdagen zou verlopen. Ook de ticketbalie van het CC sluit enkele dagen. - Woe 1 nov CC en Bib gesloten - Do 2 nov CC en Bib gesloten - Za 11 nov CC en Bib gesloten - Woe 15 nov CC en Bib gesloten - Ma 25 dec CC en Bib gesloten - Di 26 dec CC en Bib gesloten - Woe 27 dec CC gesloten en Bib open! - Ma 1 jan CC en Bib gesloten - Di 2 jan CC en Bib gesloten

12

de krant van jan - november + december 2017

Sherborne-sessie Dankzij het Boekstart-project i.s.m. Iedereen Leest krijgen alle ouders in de eerste maanden na de geboorte van hun kind alvast hun eerste boekjes en brengen ze kort nadien ook al hun eerste bezoekje aan de bib. Boekjes en leesplezier blijven immers heel belangrijk voor hun ontwikkeling en we willen daarom van de bib een plaats maken waar ze zich thuis voelen en naar hartenlust op ontdekking kunnen gaan. Bij de aanvang van de Voorleesweek organiseert de bib daarom een leuke activiteit voor ouders en kinderen: je kan meedoen aan een gratis Sherborne-sessie in de bib op zaterdag 18 november om 10u00. Wat is Sherborne? Met Sherborne leer je je kind aan de hand van bewegingsoefeningen en -spelletjes zelfvertrouwen, sociale en communicatieve vaardigheden. Het groeien van zelfvertrouwen gebeurt doorheen de vele bewegingsspelen die gericht zijn op de ontwikkeling van lichaamsbewustzijn en ruimtebewustzijn. Wil je het eens proberen? Neem dan contact op met de bib om je in te schrijven met je kind(eren): 052/47.92.20 of bibliotheek@hamme.be. Trek voor de Sherborne-sessie makkelijke kledij aan.

bibliotheek hamme

13


Leesgroep Het Gezegde leest Cécile “Cécile” van Ish Ait Hamou De interessantste boeken van de afgelopen jaren passeren ieder jaar de revue bij leesclub Het Gezegde. Op woensdag 22 november komen de leden bijeen om het boek ‘Cécile’ te bespreken. Die bijeenkomst vindt plaats in de bib Hamme om 20u00. Ish Ait Hamou is een geboren en getogen Vilvoordenaar met Marokkaanse roots weet iedereen voortdurend te verbazen met zijn vele talenten en inzichten. Op zijn achttiende kon hij als choreograaf aan de slag voor Adidas in Duitsland. Enkele jaren later was zijn reputatie in die mate gegroeid dat hij gevraagd werd als choreograaf en jurylid in de VTM-show ‘So You Think You Can Dance’. Van jongs af schrijft Ish echter ook al verhalen en omdat hij zijn liefde voor dans en choreografie combineert met die voor woorden, omschrijft hij zichzelf liever niet als danser, choreograaf, schrijver of regisseur, maar als storyteller. In 2014 debuteerde hij dan ook met zijn eerste roman Hard hart, een boek dat vrijwel unaniem lovend ontvangen is. Een klein jaartje later volgt al een tweede roman: Cécile. Het is het verhaal van de elfjarige Djibril die droomt van de wereld buiten zijn kleine dorp in het diepe zuiden van Marokko. Op een dag neemt Djibril een beslissing die zijn leven zal doen veranderen. Hij kruipt in de achterbak van een truck en hoopt een tripje naar de markt te maken, maakt raakt verder weg van huis dan hij ooit had durven dromen. Het enige wat Djibril nog verbindt met zijn zonovergoten geboorteplaats zijn de kleren die hij droeg en een verhakkelde foto die toebehoorde aan zijn oudere broer Kareem. Een onduidelijke krabbel op die foto leidt hem naar een adres in Parijs, waar hij kennismaakt met de jonge vrouw Cécile. De Française intrigeert hem, maar ze is nauwer vervlochten met zijn leven dan hij kan vermoeden. Wil je de bespreking van dit boek eens meemaken, neem dan contact op met de bib. Je kan bellen naar het nummer 052/47.92.20, mailen naar bibliotheek@ hamme.be of gewoon even langskomen in de bib Hamme of Moerzeke tijdens de openingsuren.  

14

de krant van jan - november + december 2017

VormingPlus: weer heel wat fijne activiteiten! Van Havelaar tot Brouwers Een bloemlezing van boeken uit Nederland We gingen uitgebreid gluren bij onze Noorderburen. Dat deden we ook door vele parels van de Nederlandse literatuur te lezen. Op deze fijne bloemlezing passeren enkele grote schrijvers en werken de revue. We starten met de Rede tot de hoofden van Lebak van Multatuli en maken daarna kennis met Geert Mak, Tonio van A.F.Th. van der Heijden en Moedervlekken van Arnon Grunberg. En ken je Koning van Katoren nog? Bereid je ook voor op De zondvloed van Jeroen Brouwers en de prachtige literaire brokken van Jan Brokken. Gitarist Koot ‘n Kazan speelt tussendoor kleinkunstnummers van Herman van Veen en Boudewijn de Groot. donderdag 16/11 van 19u30 tot 22u00 Bibliotheek Hamme, Achterthof 94, Hamme INSCHRIJVEN TOT 6/11 bij Vormingplus Waas-en-Dender via www.vormingplus. be/waas-en-dender of 03 775 44 84 PRIJS € 5.00, (€ 2.50 - Met korting) BETALEN na bevestiging van inschrijving op het reknr. BE33 8916 7404 6946 I.S.M. Vormingplus Waas-en-Dender, Bibliotheek Hamme BEGELEIDING Stefaan Segaert, educatief medewerker Vormingplus

Is dit nu de islam? In gesprek met Khalid Benhaddou In zijn boek Is dit nu de islam? schrijft de jonge imam Khalid Benhaddou hoe je tegelijk Europeaan, weldenkend moslim en volbloed democraat kan zijn. Hij vertelt hoe je de Koran echt moet lezen en begrijpen: niet letterlijk, maar in zijn historische context. Hij spreekt over de extreme islam, zijn terroristische uitwassen en hoe je die concreet kan bestrijden, en hoe je jongeren kan weghouden van radicalisering. Hij houdt een warm pleidooi voor verzoening en dialoog, where East meets West. maandag 11/12 van 19u30 tot 22u00 CC Jan Tervaert, Kaaiplein 34, Hamme INSCHRIJVEN TOT 1/12 bij Vormingplus Waas-en-Dender via www.vormingplus. be/waas-en-dender of 03 775 44 84 PRIJS € 9.00, (€ 4.50 - Met korting) BETALEN na bevestiging van inschrijving op het reknr. BE33 8916 7404 6946

cultuurdienst hamme

15


woensdag 1 november donderdag 2 november zondag 5 november woensdag 8 november woensdag 8 november vrijdag 10 november maandag 13 november woensdag 15 november donderdag 16 november zaterdag 18 november zaterdag 18 november zondag 19 november dinsdag 21 november woensdag 22 november woensdag 29 november woensdag 29 november donderdag 30 november donderdag 30 november

Bib en CC gesloten Bib en CC gesloten JT Ondersteboven - Lotje, de musical (3+) Nonkel Sus voorleesuurtje thema heksje Lotje Film - Maudie 11.11.11.-quiz Creaclub in de bib om 19u tot 21u15: mappen maken Bib en CC gesloten Van Havelaar tot Brouwers: bloemlezingNederlandse literatuur in de bib Hamme om 19u30 BOEKSTART: Sherborne met kinderen om 10u Van Neygen, Van Bambost, de Booij - The Vintage Club Kunstendag voor Kinderen - Grensgeval - Plock! (4+) FilmFest Gent On Tour film - La Villa Leesgroep Het Gezegde leest ‘Cécile’ om 20u Schaakles in de bib vanaf 14u Film - Sinterklaas en het Mysterie op de stoomboot (6+) Finches - matinee 2017 Scrabble in de bib vanaf 14u

vrijdag 1 december zaterdag 2 december woensdag 6 december woensdag 6 december zaterdag 9 december zondag 10 december maandag 11 december woensdag 13 december zaterdag 16 december dinsdag 19 december woensdag 20 december woensdag 20 december maandag 25 december dinsdag 26 december woensdag 27 december woensdag 27 december donderdag 28 december

Film - Dunkirk Theater M - Het Zotte Geweld Film - Cargo Nonkel Sus voorleesuurtje thema Kerst Nele Bouwens - Wat een geluk Film - Belle en het Beest 3D (9+) Creaclub in de bib om 19u tot 21u15: Kerstmis Schaakles in de bib vanaf 14u Geert Beullens en Johan De Kort - Kerstmusical Skroetj (5+) FilmFest Gent On Tour film - ntb Film - The Emoji Movie (6+) Schaakles in de bib vanaf 14u BIB en CC gesloten BIB en CC gesloten CC gesloten Schaakles in de bib vanaf 14u Scrabble in de bib vanaf 14u

maandag 1 januari dinsdag 2 januari

BIB en CC gesloten BIB en CC gesloten

de krant van jan - november + december 2017

Krant van jan nov dec lr  
Krant van jan nov dec lr  
Advertisement