Page 16

IZ PRETEKLIH DNI / PISMA BRALCEV

Pri sv. Roku na Felič Vrhu Avtor članka: Uroš Pušnik V cerkvici na zaselku, ki je le streljaj oddaljen od Javorja, poteka bogoslužje le nekajkrat na leto. To nedeljo, 18. avgusta, smo skupaj z romarji, javorskimi in šmarskimi farani, počastili god zavetnika sv. Roka.

V

mašnem nagovoru nas je šmarski župnik g. Marko Mohor Stegnar spomnil na Jezusove besede, ki pravijo, da je pot, resnica in življenje. »Bodimo zvesti resnici!« nas vabi pridigar in nadaljuje, da, ko sprejmemo in govorimo resnico, ni nujno, da bomo lepo sprejeti, saj lahko od nasprotnikov pričakujemo težave in celo razdore. Sami se imamo možnost odločiti med resnico in prirejenimi podatki, a kljub vsemu nas Jezus vabi, da ostanemo stanovitni, pokončni in se držimo resnice, ki nas edina osvobaja. Že od daleč je bilo slišati pritrkovanje zvonov, iz katerih so šmarski pritrkovalci izvabljali lepe melodije in nas vabili k slovesnosti. Zares lepo število častilcev sv. Roka se nas je udeležilo te slovesnosti; navkljub majhnemu svetišču jih je kar nekaj spremljalo bogoslužje tudi zunaj. Zbrana molitev in ubrano ljudsko cerkveno petje pa sta še dodatno polepšali slovesnost.

Kulturni dom v Šmartnem zopet sije v čudoviti podobi Avtorica članka: Joži Kotnik Odkar je Javni zavod Bogenšperk prevzel v upravljanje kulturni dom in skrb za okolico zaupal spet Medveškovim, je okolica v cvetju kot nekoč.

16

September 2019

Krajevne novice - september 2019 (letnik 4, št. 6)  

Krajevne novice - september 2019 (letnik 4, št. 6)  

Advertisement