Page 14

Kesäkuhinaa keskustassa

KANSAINVÄLISTEN SUURMARKKINOIDEN 23.–26.5. sadoille myyjille on varattu suuri alue keskustasta.

KYLÄJUHLAT (5.–11.8.) Esillä on paikallisia kädentaitajia ja toimijoita tuotteineen. Viikon aikana monipuolista ohjelmaa ja oheistapahtumia keskustassa.

teksti Jukka Behm / kuvat Ydinkeskusta ry

Asuntomessukesänä Kouvolan keskusta kuhisee tapahtumista. Varsinainen tehoviikko on elokuussa, johon mahtuvat Kyläjuhlat, Illallinen taivaan alla, Taiteiden yö, Kouvolan Komia ja Elomarkkinat. KESÄLLÄ KOUVOLAN keskustassa nähdään tuttuja elementtejä, mutta myös jotain uutta. Kauppatorille tulee antiikkikahvila ja Keskuspuistoon rakentuu konttiravintola. ”Manskilta löytyy kaksi jäätelökioskia. Suunnitteilla on hankkia katoksellisia myyntipöytiä, joita voisi käyttää pop up -tapahtumissa”, sanoo Kouvolan ydinkeskusta ry:n toimistosihteeri Henna Perkiö. HEINÄKUUSSA POLKAISTAAN käyntiin rento Manski Turnaus, jossa kahden hengen joukkueet mittelevät kävelykadulla eri lajeissa. Toteuttajina ovat Sudet, Kouvot, MyPa, KooKoo ja KPL. Viikonmittainen Kyläjuhlat 5.–11.8. esittelee kylien vireää elämää. Tarjolla on musiikkia, tanssia ja maaseudun elementtejä pukeutumista myöten. Lapsille on tulossa polkutraktorirata Keskuspuistoon.

TAITEIDEN YÖ (9.8.) Seuraavana päivänä (10.8.) juhlia kävelykatu Manskilla jatkaa musiikkitapahtuma Kouvolan Komia 15–19.

ILLALLINEN TAIVAAN ALLA -tapahtumassa (8.8. klo 19 alkaen) ruokailijoita pöytineen ja herkkuineen asettuu Kävelykatu Manskille. Manskin eteläpäähän tulee iso pöytäkeskittymä, jonka pöydistä voi varata paikkansa.

14

Illallinen taivaan alla -tapahtumassa Manskin eteläpääty täyttyy pöydistä ja illallisen nauttijoista. Illallistajat tuovat mukanaan eväät tai hakevat ruoan esimerkiksi ravintoloista. ”Kukin voi tuoda myös oman pöytänsä ja viettää illallisen missä vain Kouvolan taivaan alla. Hyvä sää on tilauksessa!” TAITEIDEN YÖSSÄ päälavalla Mansilla on koko illan ajan tasaisen hyvää esiintyjäkaartia. Jaakonpuistossa pidetään samaan kaksipäiväinen Blues Festival -tapahtuma. Taiteiden Yön perjantai jatkuu lauantaina musiikkitapahtuma Kouvolan Komiana. Päivitetty tapahtuma alkaa tansseilla. ”Kiinnostavien esiintyjien myötä haitariväkeä houkutellaan Kouvolaan ympäri Suomen.”

Profile for Kouvolan kaupunki

Kouvola kesätapahtumat 2019  

Kouvola kesätapahtumat 2019