Page 13

Esittelyssä nuoret huiput InkJazzin teemana on tänä kesänä nuoret suomalaiset nousevat tähdet. Ankkapurhan teollisuusmuseon iltakonsertissa esiintyy USAssa uraa luonut kitaristi Olli Soikkeli ja lukioikäisten jazzmuusikoiden muodostama bändi Milo & Moses. TAIDEYLIOPISTON REHTORI Jari Perkiömäki oli helmikuussa New Yorkissa työmatkalla, ja esiintyi kolmen kaupungissa asuvan nuoren suomalaismuusikon kanssa. Ilmeni, että yksi muusikoista, kitaristi Olli Soikkeli pääsisi InkJazziin, tapahtumaan, jonka taiteellisena johtajana Perkiömäki toimii. ”Ihan mestari. Luonut tosi nuorena uran USAssa. Olli on erikoistunut Django Reinhardtin luomaan gypsy swing -tyyliin ja on siinä huipulla. Hän on laajentanut osaamistaan viime vuosina myös brasilialaiseen musiikkiin, jonka scene Nykissä on tasoltaan lähes kuin São Paulossa.” PERKIÖMÄKI ON ollut InkJazzin taustavoimissa kymmenisen vuotta. ”Tulin mukaan vuonna 2009. Esiintyjäksi oli buukattu amerikkalainen jazz-laulaja Miles Griffith, ja minua pyydettiin järjestämään hänelle bändi.” Yhden päivän jazz-festareilla on eksoottinen tapahtumapaikka, Ankkapurhan teollisuusmuseon halli. Sinne mahtuu reilut parisataa jazzin ystävää. ”Ihanteellinen festari ei ole mielestäni sellainen, että sinne tilataan vuodessa eniten levyjä myynyt muusikko vaan artisteja ja projekteja, joita kannattaa esitellä yleisölle.” INKJAZZISSA SOIKKELI esiintyy suomalaisen trion kanssa, jossa bassoa soittaa Teemu Åkerblom ja pianoa Romaniasta Suomeen muuttanut virtuoosi ja Grammy-voittaja Marian Petrescu. Perkiömäki tuumi, että hyvä pari Olli Soikkeli Triolle olisi nuorten miesten jazzbändi Milo & Moses, 17-vuotiaiden Milo Mäkelän (kitara) ja Moses Kuloniemen (rummut) luotsaama trio, joka on saanut menestystä vuonna 2016 julkaistusta ensilevystään lähtien. Tuolloin nuoret muusikot olivat vielä yläasteella. Perkiömäki saattaa vierailla saksofonilla molempien bändien mukana. Lopun yhteisnumerossa lavalle nousevat samaan aikaan kaikki illan esiintyjät. Milo & Moses esiintyy myös aamupäivällä koululaisille Kouvolassa. ”Mahtava tuoda koululaisille esille muusikoita, jotka ovat lähes kuuntelijoidensa ikäisiä. Hyvä kulma esitellä jazzia.”

ÄHDET INKJAZZIN T Nurmeksessa syntynyt kitaristi Olli Soikkeli innostui nuorena gypsy swing -tyylistä, ja on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä tyylin kärkinimistä maailmalla. Soikkeli on asunut New Yorkissa vuodesta 2014 lähtien ja esiintyy jatkuvasti ympäri maailmaa. Soittokumppaneita ovat muun muassa Paulus Schäfer (kitara) ja Antti Sarpila (saksofonit, klarinetti).

Milo & Moseksen Milo Mäkelä ja Moses Kuloniemi saivat laajaa huomiota esiintyessään Taideyliopiston nuorisokoulutuksen Sibis Jazz Youngsters -yhtyeen mukana vuonna 2018 presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Nuoren jazztrion esikoislevy ja poikkeuksellinen kypsyys on kerännyt kiittäviä arvioita. Kontrabassoa triossa soittaa 19-vuotias Jon Petterson. Debyytti-lp:nsä jälkeen kaikkien aikojen nuorin levyttänyt suomalainen jazz-yhtye on julkaissut toisen albuminsa Among Friends. 13

InkJazz 2019 Ankkapurhan teollisuusmuseossa 23.8.2019 klo 19. Liput 20 €. Lisätietoja: www.kouvola.fi/inkjazz

Profile for Kouvolan kaupunki

Kouvola kesätapahtumat 2019  

Kouvola kesätapahtumat 2019