Page 1

Το ελληνικό έπιπλο ταξίδεψε στην Γερμανία! Aποστολή imm cologne, Κώστας Κουτσαντωνάκης

Μπορεί η Ελλάδα να περνά τις πιο δύσκολες στιγμές της στην διάρκεια των τελευταίων 50 ετών, μπορεί η χώρα μας να είναι στην παρούσα φάση πασίγνωστη για αρνητικούς κυρίως λόγους, όμως 6 Έλληνες κατασκευαστές επίπλου βρήκαν την δύναμη και αντέδρασαν δημιουργικά! Με την συμμετοχή τους στην imm cologne 2012, υπό την επικοινωνιακή ομπρέλα του FURNITURE FROM GREECE, κατάφεραν να εντυπωσιάσουν επισκέπτες και διεθνή media. Tο Furniture From Greece αποτέλεσε μια δυναμική επικοινωνιακή ομπρέλα που ενδυνάμωσε τη συμμετοχή των 6 Ελλήνων κατασκευαστών στην imm cologne 2012. Απώτερος σκοπός η ανάδειξη του ελληνικού σχεδιασμού και της ποιότητας του ελληνικού επίπλου σε διεθνές επίπεδο. Επιπρόσθετος στόχος η δημιουργική εκμετάλλευση της αρνητικής δημοσιότητας που υφίσταται τα τελευταία 2 χρόνια η χώρα μας, αφού παρουσιάζοντας μια διαφορετική εκδοχή γι’ αυτήν, τότε αυτομάτως συμβάλλεις στη δημιουργία μιας άλλης θετικής άποψης στη κοινή γνώμη. Κι αυτή είναι μόνο η αρχή!

|2


Άρωμα… Ελλάδας στη φετινή imm Cologne Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η imm σαγήνευσε παρευρισκόμενους και συμμετέχοντες με την πρωτοτυπία, την καινοτoμία και τον υψηλό σχεδιασμό των προϊόντων που παρουσιάστηκαν αλλά και την άρτια οργάνωση της. Ανάμεσα στα καινοτόμα στοιχεία, εκείνο που αναμφίβολα ξεχώρισε είναι η ελληνική συμμετοχή μέσω των εταιρειών Candia Strom, Corpus, De-Code, Elite Strom, Lattas και Morphos, η οποία αποδείχτηκε πραγματική έκπληξη για όλους. Το πλήθος των επαγγελματιών που επισκέφθηκαν την ομάδα επιχειρήσεων του Furniture From Greece δεν μπορούσαν παρά να σχολιάσουν θετικά τα μοντέρνα και αμιγώς λειτουργικά προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.

Πολυθρόνα Harriet & Juliet, Candia Strom

Καναπές Islander, Morphos

Tραπέζι Astro, Lattas

Σειρά Okto, Lattas

3|

Σύστημα ύπνου Wit, Elite Strom

Ντουλάπα (new collection), Corpus

Καρέκλα και πολυθρόνα Αrgalios, De-code

Βιβλιοθήκη Triangle, De-code

Καναπές Portobello, Morphos

Κρεβατοκάμαρα Abigail, Candia Strom

Σύστημα ύπνου Wise, Elite Strom

Ντουλάπα (new collection), Corpus

|4


Η Ελλάδα δείχνει το καλό της πρόσωπο Ειδικά τώρα που η χώρα δείχνει να περνά δύσκολες στιγμές και κάθε διεθνής φορέας κοιτάζει με σκεπτικισμό το brand «Ελλάδα», δεν υπήρχε καλύτερη στιγμή για να δείξει τη δημιουργική και παραγωγική πλευρά της, το πρόσωπο εκείνο που ιστορικά έχει κάνει την χώρα μας να ξεχωρίζει. Το FURNITURE FROM GREECE λοιπόν απέδειξε ότι η χώρα όταν επενδύει στοχευμένα και δρα ομαδικά τότε πετυχαίνει στόχους. Οι εταιρείες που συγκρότησαν την ελληνική αποστολή επένδυσαν τόσο στην εικόνα τους όσο και στον βιομηχανικό σχεδιασμό επιτυγχάνοντας ένα αποτέλεσμα που κρίνεται κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. Εκπρόσωποι του διεθνούς ντιζάιν όχι μόνο επικρότησαν την προσπάθεια της ελληνικής αποστολής αλλά ως ένα βαθμό, αισθάνθηκαν το νέο, φρέσκο αέρα στο χώρο του παγκόσμιου βιομηχανικού σχεδιασμού.

Εκτεταμένη δημοσιότητα σε διεθνή μέσα Εκτεταμένη δημοσιότητα και αναφορά πραγματοποιήθηκε σε διεθνή μέσα για το FURNITURE FROM GREECE. Ενδεικτικά παρουσιάζονται τα ακόλουθα press clippings:

LATTAS

MORPHOS

YAZER

DE-CODE ARCHIPRODUCTS

ELITE STROM

“Το Furniture From Greece απέδειξε ότι η χώρα όταν επενδύει στοχευμένα και δρα ομαδικά τότε πετυχαίνει στόχους” CANDIA STROM

5|

CORPUS

Μεγάλες προσδοκίες Το Furniture From Greece, με τη σημαντική συμβολή του Ελληνο-γερμανικού Επιμελητηρίου και του Υπουργείου Εξωτερικών, έθεσε μεγάλες προσδοκίες και κατά γενική ομολογία, αντεπεξήλθε επάξια σε αυτές. Το έκδηλο ενδιαφέρον των αντιπρόσωπων από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνει την αίσθηση που προκάλεσε η εκδήλωση ανεβάζοντας τον πήχη ακόμα ψηλότερα. Η εικόνα της χώρας μπορεί να αποκατασταθεί, αρκεί όλοι να συνδράμουμε στο στόχο αυτό, χωρίς υστεροβουλίες και μεροληψίες. Η πρώτη γνωριμία του ελληνικού σχεδιασμού με τη διεθνή αγορά ήταν σαφώς επιτυχημένη. Και έπεται συνέχεια…

DESIGN SPOTTER

Περισσότερες πληροφορίες: www.furniturefromgreece.com |6

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ FURNITURE FROM GREECE ΣΤΗΝ imm cologne 2012  

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ FURNITURE FROM GREECE ΣΤΗΝ imm cologne 2012