Page 1

Syksy 2012


Netiketti

Nettietiketeistä löytää tietoa miten netissä surffataan turvallisesti ja vältetään erilaiset huijaukset ja muut hömppäjutut. Tässä on sitten vain jotain nettietiketeistä, lisää löytyy kun kirjoitat hakukoneeseen: netiketti Yleistä tietoa:     

Kuka tahansa voi olla kuka tahansa, joten varo kenen kanssa puhut. Älä kerro salasanojasi kenellekään. Muista tekijäoikeuslaki. Tiedä mihin sitoudut. Ole oma itsesi.

Netistä löytyy viihdettä. Kaikki netissä ei ole totta, joten vertaa ja mieti ennen kuin uskot. Ethän suosi piratismia? Netistä löytyy monia laillisia viihteenlataus-sivuja. Muista, että tekijänoikeudet ovat voimassa myös netissä ja että piratismin harrastaminen on rikos.

Esiinny harkiten netissä Jos esiinnyt chateissa ja keskustelupalstoilla, niin muista käyttäytyä asiallisesti ja älä loukkaa muita. Vaikka esiinnyt nimettömänä, niin, sinut voidaan silti jäljittää. Muista kirjautua vain omilla tunnuksillasi! tekijä: Dara


HTML-Opas HTML on koodi kieli jolla luodaan kotisivuja esim. lisätään tekstiä ja sitten HTML-koodilla muokkaat tekstin kokoa tai paikkaa. Kotisivun teko on helppoa. Sinun ei tarvitse kuin etsiä netistä HTML-koodeja ja käyttää niitä oikein ja sinulla on oma kotisivu. Tästä löytyy ”muutama” koodi.


Javascriptien lisääminen kotisivuille

Javascriptien siirto kotisivuille (esim. hakija, kello, päivämäärä, kävijälaskuri, yms.) Etsi sopiva javascriptien lähde…. kuten: http://www.javascriptfreecode.com/  valitse javasi… Kopioi scriptin koodi tekemäsi kotisivun koodin body alueen sisälle. Tallenna muutokset. Avaa selain (Mozilla Firefox, vasen yläreuna: Valitse Tiedosto, Avaa tiedosto ja sen jälkeen etsi tallentamasi kotisivupohja ja avaa se).


RollOverefektin tekeminen Tee kaksi gif-kuvaa (voit ottaa myös valokuvia, mutta tallenna ne gif-muodossa). Tee kolmas kuva, jos haluat lisäksi aloituskuvan, joka näkyy aina sivulle tultaessa, siis ennen, kun hiiri on käynyt kertaakaan kuvan päällä. Tallenna kuvat kotisivukansioosi. Käynnistä selain ja mene osoitteeseen o www.wsabstract.com/mousewhipper/index.htm Englanninkielinen ohjelma kysyy ensimmäisen kuvan (hiiri pois päältä) ja toisen kuvan (hiiri päällä) osoitteita. Näet osoitteet resurssienhallinnasta klikkaamalla kuvaa hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla Kuvan ominaisuudet.


Klikkaa Generate effect –painiketta, jolloin ohjelma luo efektin koodin. Kopioi koodin osat nettisivusi oikeisiin kohtiin (ohjelmassa on kerrottu mikä koodi kopioidaan mihinkin kohtaan). Kuvien osoitteissa saatetaan joutua tekemään korjauksia. Määritä mahdollinen aloituskuva HTML-koodiin Java Scriptin perään kohtaan, jossa alun perin näkyy toinen kuvistasi. Testaa efektin toimintaa useammassa selaimessa.

Kotisivuohjeita  

Mertalan koulun kotisivukurssilaisten tuottamia ohjeita kotisivujen tekoon

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you