Matkailu kotimaassa.fi nro1-2015

Page 24

Kuninkaantie

P

aimionjokilaakson polveilevat maisemat ympäröivät Alanteen Tilaa, joka tarjoaa maaseutuelämyksiä ja maatilamajoitusta kaikenikäisille. Mansikat ovat tilan lippulaiva, ja näitä makeita ”rubiineja” pääsee poimimaan myös itse! Maiju Junko

Alanteen Tila

Mansikanmakuinen maalaisidylli Alanteen Tilalle on helppo tulla joka suunnasta. Paimion keskustaan on matkaa 10 ja Lietoon 15 kilometriä. Turusta ajelee Alanteen mansikkamaille alle puolessa tunnissa ja Naantali Muumimaailmoineenkin on vain reilun 50 kilometrin päässä.

Tilan omaa metsää on nelisenkymmentä hehtaaria, ja matkailijoiden käytössä ovat jokamiehenoikeuden nojalla upeat marja- ja sienimaat.

Idylli – aktiviteetteja ja rentoutusta Alanteen tilalla voi rentoutua kauniin luonnon helmassa, täyttää päivänsä monenlaisella ohjelmalla tai valita vähän kumpaakin! Mansikanpoiminta on luonnollisesti yksi suosituimmista aktiviteeteista. – Tarjoamme ryhmille monipuolista ohjelmaa aina kanoottiretkistä sumopainiin. Tuttuja ryhmiä ovat tietysti matkailijat, leirikoululaiset ja urheiluseurueet, kuten suunnistajat. Luontoretkeilijätkin ovat löytäneet meidät, maaseutuyrittäjä Antti Alanne kirjaa. Luonto näyttää matkailijalle kauneimmat puolensa. Paimionjoki ja kumpuileva maisema kutsuvat samoilemaan. Monelle kaupunkilaiselle on kokemisen arvoinen elämys seurata naapurissa laiduntavaa Angus-karjaa.

Kotimaan matkailun erikoislehti • Nro 1/2015

Maissia ja sulaa voita, nam! Tilan viljelypinta-ala on 170 hehtaaria, ja valikoimaan mahtuu mansikan lisäksi monia muita lajeja. Vadelmien ja mustaherukoiden lisäksi herneet ovat kävijöiden kestosuosikkeja. Viljelyssä ovat myös parsakaali, sokerimaissi, kumina, rypsi, rapsi ja vehnä. – Mukava elämys on käydä poimimassa itse kypsä, kullankeltainen maissintähkä suoraan pellolta, grillata takuutuoreena ja sivellä päälle voisulaa, isäntä Alanne maalailee.

24

– Matkailijat voivat viettää meillä vaikka koko kesäisen päivän. Ohjelmaan voi sovittaa niin retkeilyä, uintia, saunomista kuin kalastustakin ja lopuksi kerätä komeat korilliset mansikoita kotiin viemisiksi.

Tilapuodin laaja valikoima Tilapuodissa on myynnissä sesonkiaikaan laaja kirjo tilan omia tuotteita: tietysti mansikoita, vadelmia, herneitä, parsakaalia, maissia…