Page 34

Via Karelia

R

autjärven metsissä vallitsee jännittävä tunnelma. Armeijan harmaisiin sonnustautuneet sotilaat hiiviskelevät puiden varjoissa, ja ympärillä on hiirenhiljaista. Yhtäkkiä ilmoille kajahtaa laukaus!

Vakoojana vihollisen leirissä Saana Jaakkola

Teemu Heikkinen

Elämys, joka houkuttelee ikään katsomatta

Linnut pyrähtävät lentoon puiden latvustosta. Suomalaissotilaiden joukkoon on ujuttautunut venäläinen vakooja, desantti. Onnistutko pelastamaan oman nahkasi, vai olisitko valmis uhrautumaan vakoojatovereidesi puolesta? Venäläisvakoojat ovat piileksineet Rautjärven metsiköissä jo lähes vuoden ajan. Käsikirjoitettu Desantti-draamakierros on seikkailullinen elämysretki jatkosodan ensimmäisistä päivistä sodan päättymiseen. Desantin roolissa on hiiviskellyt jo lähes 200 uskaliasta miestä ja naista.

Uudenlainen tapa tutustua alueen historiaan Matkailuhankkeen projektipäällikkö JuhaPekka Natunen on tyytyväinen draamakierrosten suosioon, ja uusia tuotteita kehitellään tulevalle vuodelle.

Kotimaan matkailun erikoislehti • Nro 5/2015

Draamakierroksen suositeltu osallistujamäärä on 7–12 henkilöä, mutta Desanttia on järjestetty myös pienemmille ja vähän suuremmillekin ryhmille. Pakettiin sisältyy kahvitukset sekä hernekeittolounas kierroksen päätteeksi.

– Desantti on matkailijalle ainutlaatuinen kokemus, sillä hän ei ole vain sivustaseuraaja. Vaikka kierros onkin käsikirjoitettu ja ohjattu, voi osallistuja vaikuttaa itse tapahtumien kulkuun, Natunen kertoo. – Kuluneena kesänä järjestimme tapahtumien yhteydessä myös Kasarminkankaan draamakierrosta, jonka aikana käydään läpi Miettilän kasarmialueen historiaa. Hyvän vastaanoton myötä otamme sen ensi vuonna vakituiseen ohjelmistoon. Täysin uutena elämyskierroksena tulevana vuonna koetaan myös kaukopartion uskalias retki rajalinjan yli.

34

Osallistujilta ei vaadita sota-ajan tietämystä, vaan kierros alkaa työpajalla, jossa Rautjärven tapahtumia pohjustetaan ryhmälle. Desantteja vastassa on joukko näyttelijöitä suomalaissotilaiden rooleissa. Ideoita ja vaikutteita on haettu muun muassa sotavideopelien maailmasta. – Haluamme, että kierrokset soveltuvat kaikenikäisille. Fyysisiltä vaatimuksiltaan ne ovat sovellettavissa kullekin ryhmälle sopivaksi, Natunen tarkentaa. – Kierroksilla ovat käyneet niin koululaisryhmät, polttariporukat kuin eläkeläiset, ja jokaiselta ryhmältä olemme saaneet hurjasti kehuja ja kiitoksia, mikä kannustaa kehittelemään uusia elämyksiä ensi vuodelle. www.rautjarvi.fi/fi/rautjarvellatapahtuu

Profile for Matkailu kotimaassa.fi

Matkailu kotimaassa nro 5-2015  

Kotimaan matkailuun keskittyvä lehti joka ilmestyy 5 kertaa vuodessa ja webissä joka päivä pyrkien tuomaan kotimaan matkailupalveluja näkyvä...

Matkailu kotimaassa nro 5-2015  

Kotimaan matkailuun keskittyvä lehti joka ilmestyy 5 kertaa vuodessa ja webissä joka päivä pyrkien tuomaan kotimaan matkailupalveluja näkyvä...

Advertisement