Page 5

MË SHUMË... 92

PORTRETI I NJË ARTISTI Veprat e Rron Qenës inspirojnë dhe informojnë, duke mos rënë kurrë viktima të perceptimeve të njëjta.

4

FJALA E KRYEREDAKTORES

18

RISHIKIMI I RRËNJËVE TË NJË LËVIZJEJE Rezistenca paqësore si reagim ndaj pushtimit barbar të Millosheviqit.

32

NË SHIFRA: SISTEMI BANKAR I KOSOVËS

48

97

2.0 ofron një udhërrëfyes fotografik nga fshati në fshat.

#2 KORRUPSIONI DIMËR 2011/2012

Hidhni një sy statistikave të detajuara financiare në infografikën tonë.

RASTI LIMAJ NË QENDËR TË VËMENDJES Ish-ministri i çnderuar i Transportit është bërë simbolikë e luftës së vështirë kundër korrupsionit.

54

INTEGRITETI VJEN ME NJË ÇMIM

58

BRENDA MENDJES SË KORRUPSIONIT

83

KOSOVARËT NË NJË ZONË LUFTE

90

RECENSION: “KANGË E VENË”

94

BASHKOHUNI ME NE NËPËR KOSOVË

Besa Luci shpjegon konceptin e numrit për korrupsionin.

108

Luftimi i korrupsonit nuk është i lehtë, veçanërisht për organizatat ballkanike të shoqërisë civile. Robin Hood-i? Jo në ish-Jugosllavi. Afganistani mund të jetë vend i shkëlqyeshëm për të punuar, por edhe me rreziqe konstante. Albumi i fundit i Genc Salihut kërkon një vesh të rafinuar.

BËRTHAMA E SKENËS MUZIKORE TË PRISHTINËS Rok’n’rolli është më shumë se vetëm sasia e instrumenteve të tij, thotë muzikanti Genc Salihu.

KOSTOT E KORRUPSIONIT NË KOSOVË Editorial: Shtyllat e pushtetit do të vazhdojnë të dëmtohen nga veprat e paligjshme, por ne duhet të qëndrojmë dhe të luftojmë. 5

Kosovo 2.0 Corruption Issue, Albanian  
Kosovo 2.0 Corruption Issue, Albanian  

Fall/Winter 2011/2012

Advertisement