Page 28

FAMILJE TË SHKAPËRDERDHURA Njerëzit në Bersane dhe Bellobrad i kanë kthyer shtëpitë e tyre në biznese të vogla – nga butikët e dekoruar me kujdes që sheshin veshje të dala mode, dyqanet që sheshin pajisje oborri, e deri te minimarketet dhe sallonet e ondulimit. Këto dyqane u mundësojnë banorëve të bëjnë më pak udhëtime drejt qytetit më të afërt të madh, Prizrenit, i cili është më shumë se një orë rrugë larg. Të paktën gjysma e familjeve të fshatit, megjithatë, e kanë dikë që punon jashtë vendit: 319 njerëz tani jetojnë dhe punojnë jashtë, dhe 19 familje gjithashtu kanë migruar për punë brenda vendit, kryesisht drejt Prizrenit dhe Prishtinës (74 kilometra larg).

DUKE KUJDESUR PËR KOPENË Trembëdhjetëvjeçari Arif Kolloni ruan kopenë e tij prej 200 delesh, leshin e të cilave familja e tij e shet. Albert Spahiu, 17-vjeçar, jeton në fshatin Zaplluxhe, vendbanimi i fundit i rrugës, i shtrirë ndërmjet livadheve të gjelbra alpine. Pamja nga lart zbulon një mozaik kaotik të kulmeve të ndryshme, shtëpive të dekoruara dhe fermave të vogla. Zaplluxha është fillim i mirë për shëtitje, ndonëse ngjitja është e lodhshme.

SHKUARJA ATJE (nga Prishtina) ME VETURË: Dilni nga qyteti i Prishtinës te rrethrrotullimi i madh dhe shkoni përpjetë drejt Prizrenit. Nga Prizreni, ndiqni Dragashin, i cili është pika qendrore për arritje në fshatrat e tjera. ME AUTOBUS: Autobusët për Dragash nisen çdo ditë nga stacioni i autobusëve i Prishtinës në orën 12:50 pasdite, në orën 2:45 pasdite, dhe në orën 8:10 pasdite.

#2 KORRUPSIONI DIMËR 2011/2012

29

Kosovo 2.0 Corruption Issue, Albanian  

Fall/Winter 2011/2012

Kosovo 2.0 Corruption Issue, Albanian  

Fall/Winter 2011/2012

Advertisement