Page 1

connexion

de Marokkanen van nu zijn de Molukkers van toen Dertig jaar geleden werd met geweld een einde gemaakt aan een treinkaping en de bezetting van een lagere school door groepen tweede generatie Molukse jongemannen (en één vrouw). Deze terroristische acties schokten Nederland. Waarom radicaliseerden deze tweede generatie Molukse mannen? En wat betekende het voor de Nederlandse maatschappij?

Het is verbazingwekkend dat Nederland nauwelijks teruggrijpt naar haar eigen verleden en leert van de Molukse lessen om antwoorden te vinden op huidige actuele vraagstukken rondom radicaliserende jongeren en kwesties van collectieve identiteit. En zijn de Molukse lessen nuttig voor de Marokkaanse gemeenschap zelf? Time to compare notes!

Dinsdag 11 september a.s. Molukse lessen

c

WAAR: Moluks Museum, Kruisstraat 313, 3581 GK Utrecht, 030-2367116, Utrecht ENTREE: gratis

PROGRAMMA: 16.00 -18.30 uur (inloop vanaf 15.30 uur)

Via filmbeelden, columns en gesprekken gaan Farid Tabarki (Coolpolitics) en Esther-Clair Sasabone (NMO) de Molukse lessen aan met: Wim Manuhutu (directeur Moluks Museum en historicus); Abe Sahetapy (een van de Molukse kapers); Ismael Luki (Marokkaanse jongere); Yousef Azghari (Trouw journalist); Rachida Azough (journalist en directeur Kosmopolis); Meer info: Nancy Jouwe –Kosmopolis Utrecht Rocky Tuhuteru (mediaman); www.kosmopolisutrecht.nl of Henry Timisela (Molukse jongere en blogger). Wim Manuhutu – Moluks Museum www.museum-maluku.nl

Kosmopolis staat voor ontmoeting, dialoog en verbinding tussen burgers via kunst, cultuur en debat. Interculturaliteit is daarbij een centraal begrip. De organisatie is landelijk, in de vier grote steden actief en november 2006 van start gegaan als een gezamenlijk initiatief van het Rijk en de vier grote steden.

Maluku Mokro Connexion 2007  

Debat over zijn de Marokkanen van nu de Molukkers van toen

Advertisement