Page 1


Alle er velkomne til at deltage i de udbudte kurser og foredrag. I foråret 2019 tilbydes kurser i Sang. Kom og bliv en del af Eventyrkoret.

Slægtsforskning. Find din families og din egen historie. Strikkekursus. Lær mange forskellige strikke teknikker Blomsterbinding. Få inspiration til at lave flotte dekorationer Kontorprogrammer. Tekstbehandling, Regneark og fremvisning. Regnskabskursus. Få styr på økonomien i din forening.

….samt forskellige foredrag:

Sikkerhed på internettet og hvad man skal passe på. Gudsbilleder på godt og ondt. Gæstfrihed. Find også kataloget her - http://tinyurl.com/ydccgazg

Aftenskolens kurser og foredrag afholdes i: Korskirkens lokaler, Herlev Hovedgade 42. 2730 Herlev Har du ønsker til nye kurser eller ønsker til andre tider for de udbudte kurser, er du velkommen til at sende en email til aftenskole@korskirken.dk med dit kursusønske. Så vil vi prøve at efterkomme dit ønske.


Korsang Kursusindhold: Syng med i Eventyrkoret. Her får du mulighed for at synge gospel, swing, viser, danske sange og salmer, ballader, pop og andet. Koret er et blandet kor for mænd og kvinder i alle aldre. Vi synger flerstemmigt: sopran, alt, tenor og bas. Du får udleveret noder og tekst, men det kræves ikke at du også kan læse noder. Hvis du vil øve dig hjemme inden korprøven, har du mulighed for at lytte til klaverindspilninger af de sange vi arbejder med. Indspilningerne ligger stemmevis, sopran, alt, tenor og bas. Der ligger link til indspilningerne på korets hjemmeside: www.eventyrkoret.dk . Der skal bruges en kode, som udleveres når du melder dig til koret. Som et led i aftenskolen holder koret et par koncerter i løbet af sæsonen. Målgruppe: Alle, som har lyst til at synge i kor.

Tidspunkt: Koret øver i Korskirken torsdage kl. 19.00 – 21.30.

Tilmelding: Sker ved fremmøde d. 17. januar (eller en senere torsdag i januar eller februar) kl.19.00 i Korskirken, Herlev Hovedgade 42. Yderligere information om kurset kan fås ved at skrive til aftenskole@korskirken.dk.

Pris: 500,- kr. for hele forårs sæsonen, som indbetales til aftenskolens konto 2191 - 6896158935 i forbindelse med start i koret.

Undervisere: Koret synger under ledelse af Torben Lund og Lucas Forchhammer.


Slægtsforskning – Studiegruppe Kursusindhold: Med denne studiegruppe får du mulighed og hjælp til at dykke ned i din slægt. Du skal selv medbringe PC. Målgruppe: Primært for begyndere, let øvede. Men andre interesserede er også velkommen.
 Der kræves ingen forudsætninger for at være med. Men det vil være en fordel, hvis du ved hvor dine aner (forældre, bedsteforældre, oldeforældre) er født eller evt. hvor de døde, altså hvilket amt, sogn eller postadresse de havde. Andre fakta om dem kan også være nyttige.

Tidspunkt: Studiegruppen mødes følgende tirsdage i foråret fra kl. 19.00-20.30 i Korskirken, Herlev Hovedgade 42, 2730 Herlev: 19/2, 26/2, 12/3, 26/3, 9/4, 23/4 - 2019.

Tilmelding: Sker ved at sende en email til aftenskole@korskirken.dk med oplysning om navn, kursus og emailadresse senest 5. februar 2019. Yderligere information om kurset kan fås ved at skrive til aftenskole@korskirken.dk.

Pris: 200,- kr. indbetales til aftenskolens konto 2191 - 6896158935 senest d. 12. februar 2019.

Underviser: Torben Lund siger om sig selv: ”Jeg har været slægtsforsker i henved 20 år og har en vis erfaring indenfor området. Men jeg er ikke ekspert. Dog har jeg en del gode ideer til, hvordan du kan komme i gang med din slægtsforskning”.


Strikkekursus Kursusindhold: Formålet er at lære nye strikkemetoder, give inspiration og vejledning, og skabe et hyggeligt samvær gennem fælles interesse for strik. Kurset indeholder: Neverkont (en norsk strikkemetode), skyggestrik, vævestrik, dobbeltstrik, båndstrik og strik med sekvenser. Vi snakker om, hvad man kan bruge de forskellige strikkemetoder til. Første gang skal deltagere medbringe 2-3 nøgler bomuldsgarn og strikkepinde i str. 2-3. Det vil være muligt at købe garn den første kursusdag.

Målgruppe: Alle der er lidt øvede og har lidt kendskab til strik.

Tidspunkt: Lørdage kl. 10 – 12.30 på følgende datoer: 26/1, 2/2, 9/2, 23/2, 2/3, 9/3 og 16/3 - 2019

Tilmelding: Sker ved at sende en email til aftenskole@korskirken.dk d.12. januar eller hurtigst muligt derefter. Email skal indeholde information om navn, kursus og emailadresse. Yderligere information om kurset kan fås ved at skrive til aftenskole@korskirken.dk . Minimum deltagerantal er 10 og maksimum deltagerantal er 20.

Pris: 700,- kr. indbetales til aftenskolens konto 2191 - 6896158935 senest d. 26. januar. Derudover skal man selv medbringe garn og strikkepinde.

Underviser: Lisbeth Lund. Lisbeth har altid strikket meget lige siden hun var barn. Hun eksperimenterer tit med strik og laver også sine egne opskrifter.


Blomsterbinding Kursusindhold: Inden for blomsterbinding tilbyder vi 4 kurser med forskellige emner. Du kan tilmelde dig alle 4 eller bare et enkelt. Det er helt op til dig. Vi skal på de 4 kurser arbejde med friske blomster, samt blade og grene fra naturen. Du skal selv med bringe underlag mens de øvrige materialer er inkluderet i kursusprisen. Ved tilmelding vil du modtage et oplæg til de tilmeldte kurser og en liste over, hvad du kan medbringe, og hvilke underlag vi skal arbejde med de forskellige dage. Kursus 1: Forårs dekorationer - Vi arbejder med blomster i forårets friske farver når kurset er slut har du en smuk dekoration med hjem der kan pryde din stue. Kursus 2: Påske krans og buket - Her skal vi binde en buket i påskens smukke farver og lave en anderledes bordpynt der vil pynter på bordet til enhver påskefrokost. Kursus 3: Høje og Lave buketter - Vi skal lave en løst bundet buket med et mark look og en lav tæt buket med en smuk farvesammensætning. Perfekt som bordpynt eller værtindegave. Kursus 4: Bordpynt - Skal du holde fest, og vil du gerne vise gæsterne, at du selv kan pynte det smukkeste bord, har du her mulighed for at se et par bud på simpel bord pynt, du nemt vil kunne kaste dig ud i derhjemme. Når kurset slutter har du din egen borddekoration med hjem.


Målgruppe: Alle der elsker blomster og glædes ved selv at kreere smukke buketter og dekorationer til hjemmet.

Tidspunkt: Tirsdage kl. 18.30 – 21.00 på følgende dage: 19/3, 9/4, 30/4, 21/5 - 2019.

Tilmelding: Sker ved at sende en email til aftenskole@korskirken.dk senest d. 1. februar. Email skal indeholde information om navn, kursus og emailadresse. Yderligere information om kurset kan fås ved at skrive til aftenskole@korskirken.dk. Minimum deltagerantal er 5 og maksimum deltagerantal er 12.

Pris: 300,- kr. inkl. materialer. pr. kursus eller 1.000,- kr. for alle 4 kursusdage. Indbetales til aftenskolens konto 2191 - 6896158935 senest d. 7. februar.

Underviser: Karin Carlsen. Har været uddannet blomsterdekoratør i 21 år og arbejder til dagligt i Krukkerne i Herlev. Karin siger: ”Jeg elsker mit fag og at lære fra mig. Jeg er vild med at bruge naturen i de blomster arbejder, jeg laver, så det får er rustikt og naturligt look”.


Grundlæggende kursus i kontorprogrammer Kursusindhold: Grundlæggende brug af kontorprogrammer til tekstbehandling, regneark og fremvisning. I Microsoft pakken hedder programmerne Word, Excel og PowerPoint. Medbring din egen computer. Der undervises på tværs af kontorpakker. Har du ikke installeret en kontorpakke, finder vi en gratis, som kan installeres på din enhed. Målgruppe: Begyndere, som vil lære de mest basale funktioner i kontorpakkerne at kende. Kurset kræver ingen forudsætninger ud over at kunne tænde en computer og kende sit styresstem.

Tidspunkt: Onsdage kl. 16.00 – 17.30 på følgende dage: 6/2, 13/2, 27/2, 6/3, 13/3, 20/3, 27/3, 3/4 og 10/4.

Tilmelding: Sker ved at sende en email til aftenskole@korskirken.dk senest d. 23. januar 2019 Yderligere information om kurset kan fås ved at skrive til aftenskole@korskirken.dk. Der kan maksimalt være 12 deltagere på dette kursus. Pris: 400,- kr. indbetales til aftenskolens konto 2191 - 6896158935 senest d. 1. februar.

Underviser: Allan Jul Boeriis er uddannet edb-assistent og arbejder til dagligt som programmør.


Regnskabskursus Kursusindhold: Grundlæggende bogføring og dokumentation. Udarbejdelse af regnskaber og budgetter. Tilskud til foreninger. Der undervises med praktiske eksempler og små opgaver. Medbring din egen computer til noter og opgaver. Målgruppe: Alle kommende og nye kasserere i foreninger og alle, som har lyst til at lære noget om regnskaber. Tidspunkt: Onsdage kl. 16.00 – 17.30 på følgende dage: 24/4, 1/5, 8/5, 15/5, 22/5, 29/5, 5/6, 12/6 og 19/6. Tilmelding: Sker ved at sende en email til aftenskole@korskirken.dk senest d. 10. april 2019 Yderligere information om kurset kan fås ved at skrive til aftenskole@korskirken.dk . Der kan maksimalt være 12 deltagere på dette kursus. Pris: 400,- kr. indbetales til aftenskolens konto 2191 - 6896158935 senest d. 17. april. Underviser: Allan Jul Boeriis har en højere handels eksamen og har været kasserer i en del forskellige foreninger.


Foredrag

Foredrag om IT sikkerhed og en introduktion til mange af de fælder, som vi brugere falder i. Tidspunkt: d. 20. februar kl. 18.45 til ca. kl. 20.00. Billetpris: Gratis Foredragsholder Jesper Møller Riis, selvstændig indenfor IT ledelse. Foredraget Jesper M. Riis vil i foredraget fortælle om de konsekvenser, der er dukket op efter at vi er komme ind i en globaliseret verden, hvor vi alle kan komme på internettet. Der er mange fordele ved, at vi altid kan komme i kontakt med hinanden, se de sidste nyheder og ikke mindst surfe på nettet, ved at klikke på nogle af alle de links, som bare dukker op ud af det blå. Det er spændende med altid at være på, og kunne følge med i alt hvad der foregår i hele verden, men også meget farligt. Efter alle de mange positive muligheder, som nettet giver, er der også rigtig mange fælder, da forbrydere ikke mere kun er nogle, som vi ser i Olsenbanden, men er meget mere avanceret og skjuler sig bag en computer et sted i verden. Jesper vil gennemgå en del af de mange fælder, der bliver lagt på nettet som phishing mails, malware, trojanske heste, tyveri af personlige data m.m. og komme med mulige løsninger for, hvordan man kan undgå at falde i en fælde.


Foredrag

Rygter om Gud — om Gudsbilleder på godt og ondt Tidspunkt: 20. marts 2019 kl. 19.45 – ca. 20.15 Billetpris: 50 kr. Købes ved døren. Foredragsholder: Johannes Værge er tidligere præst bl.a. ved Vor Frue kirke i København med ansvar for domkirkens gudstjenester. Han har et stort forfatterskab bag sig. Anmelder ved Weekendavisen, Jens Bærentzen skriver: “... et forfatterskab, der i tyngde og åndshistorisk vingefang efterhånden nærmer sig de helt store herhjemme ... en af de seneste årtiers største og mest konsekvente danske fortolkninger af hele det kristne kulturgods". Foredraget Hvilke forestillinger har vi om Gud? Nogle hævder at vi i vor tid fokuserer så meget på den kærlige Gud, at Gud nærmest fremstår lidt vattet. En vattet Gud kan ikke være os til hjælp, når vi konfronteres med døden og de kræfter, der trækker os mod tilværelsens afgrunde. På den anden side fortæller hospitalspræster, at ved kritisk sygdom får patienten påfaldende tit den tanke, at den truende sygdom kan være Guds hævn for begåede fejltrin. Altså en forestilling om en hård Gud – til alt andet end hjælp. Johannes Værge vil belyse forestillingerne om Gud ud fra Bibelen og teologers udsagn fra oldkirken frem til nutiden. Også digtning og kirkekunst indgår i skildringen af, hvordan forestillinger om Gud kan bruges og misbruges. Sigtet er at tegne billeder af kristendommens Gud som grænseløst imødekommende og samtidig med en tydelig myndighed, udtrykt i billeder af Gud som far, faderlig dommer og hyrde – med den indsigt og de færdigheder, der kræves for at være sand far, sand dommer og sand hyrde.


Foredrag

Gæstfrihed Tidspunkt: 8. maj. 2019 kl. 18.45 – ca. 20.15 Billetpris: Gratis

Foredragsholdere: Niels Nymann Eriksen er sogne- og indvandrerpræst på Vesterbro. Nargiz Galib Andersen er illustrator. Foredraget Hvordan møder du et menneske, du ikke kender? Møder du den fremmede med forbehold, mistro eller frygt? Eller med nysgerrighed og interesse i tillid til, at der kommer noget godt ud af mødet? Med afsæt i sin dagligdag som sogne-og indvandrerpræst og sin egen, personlige historie giver Niels Nymann Eriksen et inspirerende indblik i, hvad mødet mellem mennesker kan indebære; og måske endda på en måde, der kan inspirere til mere uforbeholdne møder med den fremmede. Han viser, at det er i mødet med den anden, at du også møder dig selv.


KORSKIRKEN HERLEV HOVEDGADE 42 2730 HERLEV (indkørsel fra svanereden)


Profile for korskirkenherlev

Aftenskolen i Eventyrkvarteret  

Kursuskatalog for "Aftenskolen i Eventyrkvarteret"

Aftenskolen i Eventyrkvarteret  

Kursuskatalog for "Aftenskolen i Eventyrkvarteret"

Advertisement